Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Καλημέρα! αυτα τα τεστ ειναι αξιοπιστα; Εχει κανει καμια;

βιοενεργειακό τεστ CΑΝDIDA

http://couponorama.gr/index.php/frontend/campaigns/single/211/19-105-CDIDA-

9-..-82?couponorama=click

Σε 20 μερες λήγει ένα που έχω παρει για να κανει ο αντρας μου. Αν δεν τον χάσουμε από την αφηρημάδα του θα σας πω εντυπώσεις.

 

Ήθελα να σε ρωτήσω, για να την καταφέρεις να πίνει ζωμό χρησιμοποίησες τη τεχνική της Campbell, δηλαδή πρώτα ζωμός και μετά θηλασμός ως επιβράβευση;

Σήμερα ξεκίνησα ζωμό και στην μπέμπα! Της αρεσε πολύ, αλλά δεν το κατέχει ακόμα το κουτάλι οπότε έχωνε και την μπουνίτσα της μέσα. Πάντως το έκανα πριν το στήθος. Εσύ ίσως να δοκιμάσεις και το μετά, αν είναι πιο ήρεμη και ισως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να στο δεχτεί

 

Εχτες εκανα τον πρωτο μου ζωμο απο κοκκαλα (ειπαμε αρχιζουμε με τα ευκολα). Αλλα η κουζινα μου εκανε το θαυμα και εκλεισε καποια στιγμη στη νυχτα. Το πρωι η κατσαρολα εκαιγε αλλα οχι το ματι. Ειχαν περασει 10 ωρες περιπου. Στην περιπτωση αυτη κανει να ανοιξουμε παλι το ματι και να συνεχισουμε το βρασιμο; Ξερετε; fairy's mom κι εσυ δεν ειχες το ιδιο προβλημα;

Την πρώτη φορά το ξεκίνησα βράδυ οπότε μου έβρασε γύρω στις 5-6 ωρες και δεν ήταν καθόλου πηκτός. Προχτές το ξεκίνησα από το πρωί και μέχρι το βράδυ μου είχε κλείσει 2 φορές το μάτι, αλλά το άνοιξα σχεδόν αμέσως. Το βράδυ ξανάκλεισε (δεν άντεχα να σηκωθώ για έλεγχο) οπότε έβρασε περίπου 15 'ωρες. Βγήκε πιο πηκτός και την επομένη το πρωί στο ψυγείο έγινε ζελέ. Τα μικρά κόκκαλα θρυματίζονταν, φανταστείτε τα έτρωγα άνετα. Έβαλα στο μούλτι και λίγους χόνδρους μαλακούς με το δέρμα και τα πρόσθεσα στο ζωμό και πίνουμε κάθε πρωί μία κούπα με την μεγάλη.

Ένα κόλπο ακόμα: Βάζω νερό να καλύπτει τα κόκκαλα και προσθέτω 2 κσ μηλόξυδο. Τα αφήνω μία ωρα και μετά ανοίγω το μάτι.

Και τις 2 φορές το έκανα με κοτόπουλο βιολογικό.

 

 

Ένιωθα σαν να μπαίνανε τα μέσα μου στη θέση τους, σαν να με έπαιρνε κάποιος αγκαλιά και να μου έκανε γούτσου γούτσου.

Σαν βάλσαμο κατεβαίνει!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς δεν κάνουμε την ίντρο. Εγώ ακόμα θηλάζω και την μεγάλη θέλω να την πάω πιο σταδιακά και να ξεκινήσουμε μαζί την ίντρο. Θελω να το περνάμε μαζί. Ίσως είναι λίγο συναισθηματικό, αλλά νομίζω το έχω ανάγκη. Θέλω να νώθει ότι την καταλαβαίνω τις μέρες της μεγάλης στέρησης..

 

Σήμερα είμασταν και οι δύο πολύ καλύτερα, καμία σχέση με χθες και το μόνο που με δυσκολεύει είναι το πρωινό νερό με λεμόνι που δεν το θέλει. Αλλιώς όλο βρίσκω να της δίνω να τρώει. Το κακό όμως είναι ότι αφιερώνω πολυυυυυυ χρόνο στην κουζίνα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει να συνεννοούμαστε για να παραγγέλνουμε όλες μαζί αν είναι πιο φτηνά όσο πιο πολλά αγοράζεις.

 

Αν κανονίσετε τίποτα, μην με ξεχάσετε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εμείς δεν κάνουμε την ίντρο. Εγώ ακόμα θηλάζω και την μεγάλη θέλω να την πάω πιο σταδιακά και να ξεκινήσουμε μαζί την ίντρο. Θελω να το περνάμε μαζί. Ίσως είναι λίγο συναισθηματικό' date=' αλλά νομίζω το έχω ανάγκη. Θέλω να νώθει ότι την καταλαβαίνω τις μέρες της μεγάλης στέρησης..

 

Σήμερα είμασταν και οι δύο πολύ καλύτερα, καμία σχέση με χθες και το μόνο που με δυσκολεύει είναι το πρωινό νερό με λεμόνι που δεν το θέλει. Αλλιώς όλο βρίσκω να της δίνω να τρώει. Το κακό όμως είναι ότι αφιερώνω πολυυυυυυ χρόνο στην κουζίνα![/quote']

 

Αχ ασ'τα 'ολη μέρα εκεί είμαι κ όλο ξεμένω από προμήθειες!!! Συμφωνώ κι εγώ στο οτι πρέπει να κάνουμε ίδια διατροφή με τα μικρά μας, ψυχολογικά τα στηρίζουμε αλλά κ μέσω του γάλακτος θα περνάνε ουσίες...

 

Να σου πω εγώ αυτό με το λεμόνι σαν χαζή το προσπέρασα!! Ευτυχώς που μου το θύμισες!! Είχα παραγγείλει apple cider vinegar να έρθει (ακόμα περιμένω:evil:) κ ξέχασα οτί γίνεται κ με λεμόνι:D

 

Βρε κορίτσια όμως πολλά αμύγδαλα!!!!!! ΔΕν ξέρω πόσα κιλά έχω ξοδέψει κ να φανταστείτε αφήνω περισσότερο για την μικρή...περιμένω ακόμα κ το coconut flour...αλλά μετα από 2 διάρροιες που άκουσα από εσας το ψιλοφοβάμαι. Ελπίζω να μην την πειράξει...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια εμείς παλαιότερα πηγαίναμε σε εβδομαδιαία βάση σε κάποιο εστιατόριο/ταβέρνα κλπ με φίλους κ τώρα ψιλοέχουμε απομακρυνθεί κ δεν θέλω για το συζυγο...απλά όταν παμε έξω τωρα νιώθω μια φρίκη κ μια απέχθεια όταν κοιτώ τους καταλόγους...

 

Τι θα προτείνατε από φαγητά?? Πχ μπριζόλα ή σαλάτα ή σουβλάκι κ τέτοια.. λέτε να είναι ασφαλή να φάμε?? Καλά τα αντιβιωτικά κ τα φυτοφάρμακα σιγουρα δεν τα γλιτώνουμε αλλά τουλάχιστον να είναι gaps legal τροφες...

 

Εχω ακόυσει κ για εστιατόρια με βιολογικά προιόντα...ισχύει?? Ξέρετε κάποιο??

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κολπο;) για ποιό λ΄όγο το κάνεις?? Για το άρωμα ή θρεπτικά συστατικά??

To increase the calcium of your broth, make sure you add the apple cider vinegar to the stock and that you cook it for long periods of time-12-24 hours, but not beyond that time as off flavors can start to develop. It was found in more than one study that the calcium content increases through length of cooking time when in an acidic liquid. (1) You can also let the bones sit in the acidic water for about an hour before heating. This may allow more minerals to leech from the bones.

 

http://www.thenourishinggourmet.com/2010/10/homemade-chicken-broth.html

 

Να σου πω εγώ αυτό με το λεμόνι σαν χαζή το προσπέρασα!! Ευτυχώς που μου το θύμισες!! Είχα παραγγείλει apple cider vinegar να έρθει (ακόμα περιμένω:evil:) κ ξέχασα οτί γίνεται κ με λεμόνι:D

 

Ωμό βιολογικό apple cider vinegar βρίσκω εύκολα και στην Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή. Αν θες να σου γράψω τις συγκεκριμένες μάρκες που παίρνω.

 

Βρε κορίτσια όμως πολλά αμύγδαλα!!!!!! ΔΕν ξέρω πόσα κιλά έχω ξοδέψει κ να φανταστείτε αφήνω περισσότερο για την μικρή...περιμένω ακόμα κ το coconut flour...αλλά μετα από 2 διάρροιες που άκουσα από εσας το ψιλοφοβάμαι. Ελπίζω να μην την πειράξει...

 

Χθες έφτιαξα πολύ ωραία pancakes από αμύγδαλα.

Βασικά ήθελα να φτιάξω almond butter (καταναλώνουμε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα nut butters και δεν προλαμβαίνω να κάνω παραγγελίες από το iherb!) αλλά για μια ακόμη φορά κατέστρεψα άλλη μια ηλεκτρική συσκευή: τον πανάκριβο αποχυμωτή μου ψυχρής έκθλιψης :cry:

Αφού απέτυχε η απόπειρά μου έφτιαξα pancakes με τον πολτό.

Μου φαίνεται θα πάρω το Vitamix να ξεμπερδεύω με τα βούτυρα και τα αλεύρια ξηρών καρπών...

 

Τι θα προτείνατε από φαγητά?? Πχ μπριζόλα ή σαλάτα ή σουβλάκι κ τέτοια.. λέτε να είναι ασφαλή να φάμε?? Καλά τα αντιβιωτικά κ τα φυτοφάρμακα σιγουρα δεν τα γλιτώνουμε αλλά τουλάχιστον να είναι gaps legal τροφες...

 

Εχω ακόυσει κ για εστιατόρια με βιολογικά προιόντα...ισχύει?? Ξέρετε κάποιο??

 

Εγώ απ' έξω κρέας τρώω μόνο αν είναι βιολογικό.

Τον τελευταίο καιρό κι εμείς ξεκόψαμε από το πολύ έξω, αλλά όταν βγούμε προτιμώ να πηγαίνουμε στο Gourmet Burger Kitchen εδώ κοντά μας στο Mall που έχει burgers με grass-fed beef καθώς και βιολογικό burger από βούβαλο και αγριογούρουνο.

Εννοείται ότι δεν ζητάω ψωμάκι-bun με το burger μου!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ξυπνησα με die off. Πόναγαν τα ποδια μου τοσο πολυ που σχεδον δεν μπορουσαν να σταθω ορθια! :( Και πολλά πολλά νεύρα! Κάπως συνηλθα από την αδυναμία με μπανάνες και ζωμό.

 

Αλλά και η κόρη μου είναι όλο νεύρα σήμερα' date=' τσαντιλα, κλάμα χωρίς λόγο και τώρα ζηταει κλαιγοντας από τον πατερα της πατατα (που δεν έχω καν!)

 

Είναι πολύ δύσκολο!

 

Αφήστε που σήμερα όλο πεινάμε και οι δυο μας. Κατερινα νομίζω κι εείς το είχατε αυτό? Μήπως είναι στο μυαλό μου? Αλλά το παιδί? Δεν καταλαβαίνει από δίαιτες. Νομίζω κάπου είχα διαβάσει γι αυτό, αλλά σήμερα δεν έχω καθόλου καθαρό μυαλό να σκεφτώ. Πολύ δύσκολη μέρα![/quote']

 

 

Αυτή την αδυναμία και την ακατάσχετη πείνα κάπου τα ξέρω:P

Δεν ξέρω σε ποιο στάδιο είσαι αυτή τη στιγμή αλλά ασυναίσθητα όταν με έπιανε αυτή η κατάσταση, είχα φτιάξει αυτό που προτείνει και η Κάμπελ (το συστήνει και για διαβητικούς), βούτυρο καρύδας με λίγο μέλι. Εδώ και μια εβδομάδα φτιάχνω και μια παραλλαγή της apple sauce. Βράζω ελαφρώς ένα - δύο μήλα ή αχλάδια κομμένα σε κομμάτια και αφού βγάλω τα πολλά ζουμιά, όπως είναι ζεστά ρίχνω από πάνω βούτυρο καρύδας και λίγο μέλι (και κανέλλα αλλά μάλλον θα την κόψω γιατί βλέπω τη μικρή να βγάζει σπιθουράκια μετά γύρω γύρω από το στόμα και υποψιάζομαι πως φταίει η κανέλλα..)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά εσύ, όπως γράφεις, δεν είχες ιδιαίτερα προβλήματα στο πεπτικό. Κάποιος από την οικογένειά σου με σημαντικά προβλήματα είχε διαφορά;

 

Και άλλη μια ερώτηση σε σχέση με το αυγό. Η gaps έχει πολλά αυγά. Αν η μικρή δεν τα ανέχετε, τι θα κάνω; Επίσης ο σύζυγος θέλει να την ακολουθήσει αλλά δεν τρώει με τίποτα γαλακτοκομικά και τουρσιά. Τι θα κάνει;

 

Εμείς, δηλαδή εγώ και η μικρή πάει πάνω από μήνας που ακολουθούμε γκαπς και παρ'όλο που κάνουμε και κάποιες παρασπονδίες πάμε πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, σε μένα εξαφανίστηκαν τα αέρια και σπάνια πλέον νιώθω φουσκωμένη. Η κατάσταση ήταν χάλια πριν. Δεν με πείραζαν μόνο ανθυγιεινά πράγματα αλλά ακόμη και λαχανικά ή φρούτα, ξηροί καρποί κ.α. που πλέον τα εισάγω σιγά-σιγά. Επίσης, η ψυχολογία μου είναι πολύυυυ καλύτερη.

 

Η μικρή τώρα, είχε επίμονα πράσινα κακά, και πότε έκανε διάρροιες, πότε έκανε 2-3 μέρες να ενεργηθεί. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα κακά είναι κυρίως κιτρινο-καφέ εκτός από 1 φορά την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν αρρωστούλα.

 

Για το αυγό, και εγώ το ξεκίνησα πολύ διστακτικά, γιατί πριν από 1 χρόνο περίπου που της είχα ξαναδώσει είχε κάνει βλέννες. Ξεκίνησα με 1 κρόκο κάθε πρωί μέσα σε λίγο ζωμό. Το τρώει πάνω από 3 εβδομάδες και όλα καλά. Κάνε και το sensitivity test αν έχεις υποψίες και αν δεις ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν αρκετές συνταγές χωρίς αυγά!

Link to comment
Share on other sites

Το αντίθετο, να το βάζεις κάπου με χαμηλή θερμοκρασία.

Η Μολδαβή καθαρίστριά μου μάλιστα μου είπε ότι στη Μολδαβία τα τουρσιά με το που τα κάνουνε τα βάζουνε στα πολύ πολύ κρύα κελλάρια τους και έτσι αυτή τα βάζει κατευθείαν στο ψυγείο όταν τα κάνει στην Ελλάδα.

 

Στο Wild Fermentation αναφέρει ότι το τουρσί γίνεται πιο νόστιμο, διατηρείται πάρα πολύ καιρό και δεν χαλάει αν το βάλουμε κατευθείαν σε πολύ κρύο μέρος.

 

Σήμερα θα φτιάξουμε ντοματούλες πράσινες με διάφορα λαχανικά, μου είπε τη συνταγή η κοπέλα και μου έφερε να δοκιμάσω και από το δικό της, πολύ νόστιμο!

Επίσης μου έφερε και σαρδέλες (ωμές) τουρσί, ακόμη δεν δοκίμασα, ανυπομονώ! :D

 

Μιας που έχεις την ειδική δίπλα σου, δεν της λες να φτιάξει μερικούς τόνους από διάφορα τουρσιά και ν'αρχίσει να πουλάει!!!! ειμαστε μπόλικες πελάτισσες:-)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωμό βιολογικό apple cider vinegar βρίσκω εύκολα και στην Ελλάδα σε πολύ καλή τιμή. Αν θες να σου γράψω τις συγκεκριμένες μάρκες που παίρνω.

Γραψτα να τα ξέρουμε όλες! :)

 

 

αλλά για μια ακόμη φορά κατέστρεψα άλλη μια ηλεκτρική συσκευή: τον πανάκριβο αποχυμωτή μου ψυχρής έκθλιψης :cry:

Αφού απέτυχε η απόπειρά μου έφτιαξα pancakes με τον πολτό.

Μου φαίνεται θα πάρω το Vitamix να ξεμπερδεύω με τα βούτυρα και τα αλεύρια ξηρών καρπών...

ιιιιιι :shock:

Αυτοί είναι πανακριβοι. Παρηγγειλα την προηγουμενη βδομάδα έναν και ξέρω!

Εμένα μου είπαν ότι κάνει και nut butters. Μήπως δεν είναι για συχνή χρήση? Με ανησυχησες τώρα!! Τον green star πηρα, αν τον ξέρεις.

 

 

Εγώ απ' έξω κρέας τρώω μόνο αν είναι βιολογικό.

Τον τελευταίο καιρό κι εμείς ξεκόψαμε από το πολύ έξω, αλλά όταν βγούμε προτιμώ να πηγαίνουμε στο Gourmet Burger Kitchen εδώ κοντά μας στο Mall που έχει burgers με grass-fed beef καθώς και βιολογικό burger από βούβαλο και αγριογούρουνο.

Εννοείται ότι δεν ζητάω ψωμάκι-bun με το burger μου!

Μέσα στο μπιφτεκι δεν βαζουν ψωμί?

 

Οι Ευβιοτοποι δίνουν μερικές φορές κρέατα σε ένα εστιατόριο στο Χλανδρι και έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για τον σεφ.

 

Επίσης έχουμε φάει σε εστιατόριο για κρέας στο Περιστερι γνωστου σεφ και είχε και πιάτο με χοιρινο βιολογικό και μάλιστα ταισμένο με τροφές πλούσιες σε Ω3, και το κρεας ήταν πιστοποιημένο ότι ήταν πιο πλούσιο σε Ω3.

 

Γενικά πιστεύω σε καλά εστιατόρια και με ειδίκευση στο κρέας, ίσως βρούμε gaps legal πιάτα (φυσικά με λάδι, στην καλύτερη περίπτωση - μην περιμένετε βούτυρο)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Rosie κι εγώ έκανα δεύτερη απόπειρα για almond butter κ επειδή φοβήθηκα το kitchenaid σταματησα...παιρνω το rapunzel κ μας αρ'εσει πολύ!! Είχα κάνει πολύ ωραίο butter με φουντουκια!! Είχε βγει καταπληκτικό, ίσως γιατί έχουν πιο πολύ λάδι μέσα..

 

Ναι αν θες γράψε μου μάρκα για το μηλοξυδο γιατί το iherb αργει... επίσης είχα διαβάσει στο healthy home happy οτι βοηθάει κ στο προεμμηνοριακό σύνδρομο που έχω πάρα πολύ έντονο..(Zaxarini αυτό το site είναι πάρα πολύ καλό;))

 

Εμάνα τις τελευταίες 2 εβδομάδες η μιρκρή κάνει πολύ σκουρες καφέ κενώσεις..μήπως απο το πολύ κρέας?? Είναι ανησυχητικό??

 

Ωραία για το restaurant αν κ μου πέφτει λίγο μακρία!!:mrgreen: Αν ξ΄λερετε κ κανένα άλλο ευπρόσδεκτο!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

αν δεις ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχουν αρκετές συνταγές χωρίς αυγά!

Aκόμα ψάχνω και συγκεντρώνω συνταγές. Δεν έχω χρόνο και αυτό με πάει πίσω :cry:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

(και κανέλλα αλλά μάλλον θα την κόψω γιατί βλέπω τη μικρή να βγάζει σπιθουράκια μετά γύρω γύρω από το στόμα και υποψιάζομαι πως φταίει η κανέλλα..)

 

Πρόσεξε λίγο την ποιότητα της κανέλας.

Η κοινή κανέλα που βρίσκουμε στην Ελλάδα δεν είναι η αυθεντική, αλλά ψευδοκανέλα, η κινέζικη cassia.

Σε ποσότητα είναι τοξική, και έχει απαγορευθεί σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες!

 

Η πραγματική κανέλα είναι η κανέλα κεϋλάνης (Cinnamomomum Verum) και έχει υπέροχη γεύση και άρωμα!

 

Στην Ελλάδα μόνο στο fair trade shop στο κέντρο της Αθήνας βρίσκω. Ούτε καν στα βιολογικάδικα δεν ξέρουνε τη διαφορά και έχουνε μόνο την κινέζικη...

 

Τελευταία πήρα και από το iherb, σε σκόνη και σε ξυλάκια:

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylon-Cinnamon-Ground-1-76-oz-50-g/35483?at=0

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Whole-3-Ceylon-Cinnamon-Sticks-16-oz-453-g/31190?at=0

 

Difference Between Cassia and Cinnamon

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια εμείς παλαιότερα πηγαίναμε σε εβδομαδιαία βάση σε κάποιο εστιατόριο/ταβέρνα κλπ με φίλους κ τώρα ψιλοέχουμε απομακρυνθεί κ δεν θέλω για το συζυγο...απλά όταν παμε έξω τωρα νιώθω μια φρίκη κ μια απέχθεια όταν κοιτώ τους καταλόγους...

Εμείς πηγαίναμε σχεδόν κάθε Κυριακή μεσημέρι.

Πλέον το κόψαμε γιατί είναι μεγάλος πειρασμός για μένα :cry:

Γιατί εγώ όταν βλέπω τον κατάλογο...νιώθω γουργούρισμα στην κοιλιά :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γραψτα να τα ξέρουμε όλες! :)

 

To ένα είναι αυτό:

http://www.byodo.de/apfelessig_naturtrueb.html

 

Το άλλο θα το κοιτάξω αύριο γιατί το έδωσα στη μαμά μου για τις σαλάτες μας.

 

ιιιιιι :shock:

Αυτοί είναι πανακριβοι. Παρηγγειλα την προηγουμενη βδομάδα έναν και ξέρω!

Εμένα μου είπαν ότι κάνει και nut butters. Μήπως δεν είναι για συχνή χρήση? Με ανησυχησες τώρα!! Τον green star πηρα' date=' αν τον ξέρεις. [/quote']Όλοι αυτοί δουλεύουνε με την ίδια τεχνολογία.

Είχα δοκιμάσει και πιο παλιά αλλά με ωμά αμύγδαλα, είχα πάρει και ένα πανάκριβο λάδι αμυγδάλου και πρόσθεσα εξτρά, αλλά το αποτέλεσμα ήτανε απογοητευτικό...

Χθες δοκίμασα με crispy almonds και παρόλο που έβαλα και λάδι καρύδας τα φτυσε το μηχάνημα... καταστράφηκε το main juicing body και τώρα πρέπει να τρέχω για ανταλλακτικό... :(

 

Μέσα στο μπιφτεκι δεν βαζουν ψωμί?
Δεν νομίζω αλλά θα τους ρωτήσω.

 

Rosie κι εγώ έκανα δεύτερη απόπειρα για almond butter κ επειδή φοβήθηκα το kitchenaid σταματησα...παιρνω το rapunzel κ μας αρ'εσει πολύ!! Είχα κάνει πολύ ωραίο butter με φουντουκια!! Είχε βγει καταπληκτικό, ίσως γιατί έχουν πιο πολύ λάδι μέσα..

 

Πανάκριβο δεν είναι; Εγώ βρίσκω το αμυγδαλοβούτυρο για 9-10 Ευρώ περίπου και είναι πολύ μικρό το βαζάκι, το καταναλώνω άνετα με το γιο μου σε 2 μέρες!

Και σαν γεύση προτιμώ το lightly roasted της Artisana.

 

 

Εμάνα τις τελευταίες 2 εβδομάδες η μιρκρή κάνει πολύ σκουρες καφέ κενώσεις..μήπως απο το πολύ κρέας?? Είναι ανησυχητικό??
Και η κόρη μου έτσι κάνει, μάλλον από το πολύ κρέας είναι.

Το μόνο που τρώει είναι κρέας (ειδικά κοτόπουλο) βραστό...

σχεδόν τίποτα από λαχανικά, από φρούτα λίγο πορτοκάλι (ελάχιστο!) και ελάχιστη μπανάνα.

Και θέλει να τρώει μόνη της ... με το πιρούνι!

Πώς να της δώσω ζωμό;;; :-(

 

Και επειδή ανησυχώ για δυσκοιλιότητα της επιτρέπω να τρώει λίγο από το χυλό βρώμης που τρώει ο αδερφός της κάθε πρωί... :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Δεν χάνουμε τίποτα να ρωτήσουμε... σκέφτομαι να το κάνω δώρο στον εαυτό μου τώρα τις γιορτές μια και πλησιάζουνε και τα γενέθλιά μου! :mrgreen:

Και ευτυχώς ο σύζυγος συμφωνεί! :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Η δικια μου το πινει με καλαμακι

 

ζεστό όμως;

μόνο τα κλασικά πλαστικά έχω στο σπίτι και δεν θέλω να τους τα δίνω, πόσο μάλλον με κάτι ζεστό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

ζεστό όμως;

μόνο τα κλασικά πλαστικά έχω στο σπίτι και δεν θέλω να τους τα δίνω, πόσο μάλλον με κάτι ζεστό.

Στην αρχή με κουταλακι και μετά που γίνεται χλιαρό προς το κρύο αρπάζει το καλαμάκι από το νερό της και του δίνει και καταλαβαίνει :-P

Δώστης το σε θερμοκρασία δωματιου. Αν στο πιει με το καλαμακι θα το κάνει γρήγορα και δεν θα προλάβει να κρυώσει. Αλλά ακόμα κι αν κρυώσει, λένε ότι πάλι είναι πολύ νόστιμο (στο gapsguide το έγραφε)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή με κουταλακι και μετά που γίνεται χλιαρό προς το κρύο αρπάζει το καλαμάκι από το νερό της και του δίνει και καταλαβαίνει :-P

Δώστης το σε θερμοκρασία δωματιου. Αν στο πιει με το καλαμακι θα το κάνει γρήγορα και δεν θα προλάβει να κρυώσει. Αλλά ακόμα κι αν κρυώσει' date=' λένε ότι πάλι είναι πολύ νόστιμο (στο gapsguide το έγραφε)[/quote']

 

Πω πω είσαι πολυ τυχερή που το τρωει με τόση άνεση!!! Μπράβο!!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως στα εστιατόρια δεν βάζουν ψωμί ( ή τουλαχιστον ετσι λενε:lol:)

 

Το rapunzel το παίρνω 6? κ κατι...τρώτε τόσο μεγάλη ποσοτητα;;;:lol::lol:

Εγω περνάω αρκετές μερες γιατι η μικρη μόνο παίρνει με το δάκτυλο κ γλυφει..δεν δοκιμάζει ακομα σε ψωμί, φρούτα κλπ..

 

Προτίμησα το rapunzel γιατι δεν έχει αλλεργιογονα ίχνη..μόνο άλλους ξηρούς καρπούς..

 

Γενικα ακομα κ να λέει μπορει να περιέχει ίχνη κλπ το αποφευγω....φοβάμαι ακόμη..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως για πρωινό τρώω ένα μήλο (τεράστιο Fuji βιολογικό) κομμένο σε πολύ λεπτές μοίρες με μπόλικο nut butter στην κάθε μια (αμύγδαλο, cashew ή φυστίκι) και ωμό γάλλικό τυράκι (brie συνήθως).

Αυτό μπορεί να φάει και ο γιος μου, και πολλές φορές το ζητάει και το απόγευμα.

Και ο άντρας μου τρώει πολλές φορές.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι τρώμε μεγάλες ποσότητες από τέτοια βούτυρα!

 

Κι εμένα η κόρη μου μπορεί να γλύψει λίγο από το μήλο μου...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...