Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

mömmu ποιο είναι το λινκ για το φίλτρο?

η αδερφή μου είναι στην τρίτη μέρα απεξάρτησης:cool: απο ζάχαρη κυρίως, μακαρόνια και τα σχετικά εννοείται τα αποφεύγει, μόνο χθες που υπέφερε πάλι απο άθλια ημικρανία έφαγε λίγο φιδέ με λεμονι για τη ναυτία και ΝΑΙ καταφερε να κάνει υπομονή και δεν έκανε ενεση (πήρε βέβαια ενα ντεπον:? αλλά πραγματικά για την ίδια θεωρώ οτι ήταν άθλος αυτό που έκανε).

Σκεφτομουνα ποιος ο λογος τυχαιο οταν εχεις τοσο πολυ πονοκεφαλο να σου ερχεται εμετος; Εμενα πολλες φορες οταν τελικα εκανα εμετο μου μειωνοταν ο πονοκεφαλος. Αραγε ανακατευεται το στομαχι απο συγχυση του οργανισμου ή το σωμα προσπαθει να αποβαλλει κατι που το ενοχλει;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα σας:D

Νεραιδομαμα σκεφτομαι να παρω αποξηραντη μπορεις να μου πεις ποσο χρησιμος σου εχει βγει κ τι ακριβως κανεις εκει??

Επισης θελω να παρω κ ενα βιβλιο συνταγων ποιο προτεινετε???

Ροζυ εσυ ειχες παρει νομιζω αυτο

http://www.healthhomehappy.com/2011/12/review-paleo-comfort-foods-cookbook-and-brussels-sprouts-slaw-recipe.html

σου βγηκε καλο?

(Εχω στο προγραμμα να παρω κ το nourishing traditions να το μελετησω:D

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εβαλα κατά τις 11 το κεφιρ να γίνεται οπότε αυριο το πρωί θα φτιάξω και την κρεμα :P

Μiriki αν μπεις θα σου εχω 500μλ που ζήτησες στο μαγαζί. Θα τα πάω σήμερα το απογευμα οπότε όποτε μπορεις πέρνα! Το Σαββατο λήγει η κρεμα...

Yugup3.png

Κοίτα, εμένα έπηξε αρκετά όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο, αλλά εξακολουθεί μην έχει τη βελούδινη υφή της άλλης. :?

Πρωι πρωι εγω το πρωτο που εκανα ηταν να δοκιμασω την κρεμα.......χαχαχχχχχ! Τελικα παιρνω πισω οτι ειπα! Ωραια βγηκε, επηξε και ειναι νοστιμοτατη!!!! Ο μπαμπας μου ενθουσιαστηκε μαζι της η κρεμα κεφιρ του φανηκε λιγοτερο σωστη. Η σωστη ειπε ειναι η γιαουρτου. Δεν ειναι τοσο δυνατη οσο η αλλη αλλα ισως ειναι καλυτερα που δεν πηζει τοσο πολυ οσο η αλλη. Πιστευω οσο θα καθεται στο ψυγειο θα πηζει περισσοτερο. Οποτε την επομενη φοαρα θα κανω παλι και τις δυο εκδοχες. Μονο που με πειραζει η κοιλια μου σημερα και ειχα διαρροιες και φοβαμαι μηπως φταιει η κρεμα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κατερινουλα την επομενη φορα θα σου αφησουμε κατιτις παραπανω για να ισοφαρισουμε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Α ρωτησα το μπαμπα μου γι αυτο που λεγαμε, αντι να καιει ο φουρνος να αφηνουμε τη λαμπα ανοιχτη (60αρα) και ειπε οτι δεν προκειται να κανει λιγοτερη καταναλωση. Καλυτερα ειπε να αφηνω το φουρνο σε πιο χαμηλη θερμοκρασια παρα τη λαμπα.

Εβαλα κατά τις 11 το κεφιρ να γίνεται οπότε αυριο το πρωί θα φτιάξω και την κρεμα :P

Μiriki αν μπεις θα σου εχω 500μλ που ζήτησες στο μαγαζί. Θα τα πάω σήμερα το απογευμα οπότε όποτε μπορεις πέρνα! Το Σαββατο λήγει η κρεμα...

Οταν φτιαξεις κρεμα με κεφιρ θα την αφησεις τουλαχιστον 40 ωρες να γινει.....εγω την αφησα 48ωρο γιατι μου φανηκε γλυκια.

Τώρα ετοιμαζόμουν να σου γράψω ότι μπορώ να περάσω σήμερα αν θέλεις να σου φέρω και κεφίρ. (Τελικά το χρειάζεσαι ή όχι; ). Σ΄ευχαριστώ πολύ πάντως. Τι ώρα θα είσαι να έρθουμε; Κατά τις 6 είναι καλά;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τώρα ετοιμαζόμουν να σου γράψω ότι μπορώ να περάσω σήμερα αν θέλεις να σου φέρω και κεφίρ. (Τελικά το χρειάζεσαι ή όχι; ). Σ΄ευχαριστώ πολύ πάντως. Τι ώρα θα είσαι να έρθουμε; Κατά τις 6 είναι καλά;

Nαι καλά είναι 6 εκεί θα είμαι (εκτός απροόπτου βέβαια) :P

Μου εδωσε μια φίλη μου κεφιρ οπότε ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται να μου φερεις...

Vera τοσο πολλές ώρες???? Ουαου!:shock:

Δηλαδή προτείνεις να κάνω κι ε΄γω τί δύο εκδοχές? Να κάνω λίγο γιαούρτι και λίγο κεφίρ? Πάντως η κλασσική sour cream είναι αρκετά παχιά θα έλεγα..

Yugup3.png

Εμενα η κλασικη βγηκε η δευτερη με το γιαουρτι. Απο οτι μου πε η νεραιδομαμα και η δικη της βγηκε ξινη σαν της Ροζι, ηταν θεμα γιαουρτομαγιας που εβαλαν.

Η δικια μου βγηκε οπως επρεπε να βγει. Αυτη με το κεφιρ βγαινει πολυ πιο εντονη η αισθηση της ζυμωσης και θα βγει πολυ παχια και συμπυκνωμενη. Υποψιν και οι δυο εκδοχες οσο καθονται ψυγειο τοσο θα γινονται πιο πυκνες. Εγωλεω να δοκιμασεις και τις δυο εκδοχες και να βγαλεις τα συμπερασματα σου ως προς τι σας αρεσει περισσοτερο. Εμενα μου αρεσουν και οι δυο εκδοχες και θα τις ξανακανω παλι και τις δυο την αλλη φορα κι ας εχουν περισσοτερη δουλεια. Αυτη με το κεφιρ εχει γινει ακομα πιο πηχτη σημερα.......

Διαφημίσεις

Απλα οταν θα βγει η γιαουρτοκρεμα θα ξερεις οτι θα φαινεται σαν γιαουρτι νερουλη....θα σφιξει πολυ μετα.

Δηλαδή προτείνεις να κάνω κι ε΄γω τί δύο εκδοχές? Να κάνω λίγο γιαούρτι και λίγο κεφίρ? Πάντως η κλασσική sour cream είναι αρκετά παχιά θα έλεγα..

Αυτή με το κεφίρ μου βγήκε περίπου σαν την Creme fraiche του Carrefour, πηκτή με ήπια γεύση.

Η άλλη όπως είπαμε μου ξύνισε πολύ μάλλον λόγω μαγιάς, αν και αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί και το κεφίρ που έβαλα ήτανε πολύ ξυνό!

Βασικά και οι δύο εκδοχές είναι ωραίες, απλά η δεύτερη είναι πιο μπελαλίδικη, κάπως πιο νερούλη και με λιγότερα προβιοτικά.

Στη μικρή δηλαδή προτιμώ να δίνω αυτή με το κεφίρ μια και κεφίρ γάλακτος δεν πίνει πια συστηματικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Χρειάζεται κανείς κανένα αντίγραφο ακόμα (σε 1dvd για pc ή σε 4 κανονικά);

mesastoura το DVD είναι οι διαλέξεις που υπάρχουν και στο youtube/mercola ή είναι κάτι άλλο;

Λοιπόν, όποιος ενδιαφέρετε για το βιβλίο που αναφέρει η Rosie "Nourishing Traditions: The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictocrats"

, το βρήκα σε μορφή pdf, και μπορεί να το κατεβάσει μέσω torrent από εδώ

http://thepiratebay.se/torrent/5962783

Και εδώ

http://kat.ph/nourishing-traditions-by-sally-fallon-w-mary-g-enig-t5516541.html

Καλά είμαι κομμάτια, πήγαμε στο παζάρι βιβλίου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, μετά βόλτα στην παραλία, για φαγητό, και καπάκι στον παιδίατρο για την μηνιαία εξέταση της μικρής, όλα καλά , είμαστε μέσα στις καμπύλες και ανεβαίνουμε, τελικά ζήτησα να μου συνταγογραφήσει βιταμίνη D , άλλωστε την συστήνει και ο ΠΟΥ , και δεν έχει κάποια παρενέργεια (ελπίζω).

Για όποιον ενδιαφέρετε το φίλτρο αποχλωρίωσης είναι αυτό:

http://www.iherb.com/Rainshow-r-CQ-1000-Dechlorinating-Shower-Filter-1-Water-Filter/16307

και το ανταλλακτικό του αυτό:

http://www.iherb.com/Rainshow-r-Replaceable-Filter-Cartridge-1-Cartridge/16308

mesastoura μίλησα για την κετογενική δίαιτα με την φίλη μου, τις έστειλα και μπόλικο υλικό να διαβάσει, ελπίζω να βοηθηθεί!

----------------------

Ελίνα τον χρησιμοποιώ κάθε βδομάδα και κυρίως για το γιαούρτι μου. Επίσης έχω αποξηράνει κάποια φρούτα, αλλά χωρίς να έχουν την νοστιμιά των αγοραστών. Ίσως ακόμα δεν έχω μάθει τους χρόνους αρκετά καλά. Επίσης κάνω συχνά κράκερ από λιναρόσπορο μου μου αρέσουν πολύ. Αποξηραίνω τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς. Θέλω να αποξηράνω και μαινδανό, βασιλικό κλπ για να έχω εύκαιρα, αλλά όλο το ξεχνάω.

Είναι μία αγορά πολύ καλή αρκεί να έχεις χώρο, γιατί αυτήν την στιγμή ο δικός μου δουλεύει στο σαλόνι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ελίνα τον χρησιμοποιώ κάθε βδομάδα και κυρίως για το γιαούρτι μου. Επίσης έχω αποξηράνει κάποια φρούτα' date=' αλλά χωρίς να έχουν την νοστιμιά των αγοραστών. Ίσως ακόμα δεν έχω μάθει τους χρόνους αρκετά καλά. Επίσης κάνω συχνά κράκερ από λιναρόσπορο μου μου αρέσουν πολύ. Αποξηραίνω τα αμύγδαλα και γενικά τους ξηρούς καρπούς. Θέλω να αποξηράνω και μαινδανό, βασιλικό κλπ για να έχω εύκαιρα, αλλά όλο το ξεχνάω.

Είναι μία αγορά πολύ καλή αρκεί να έχεις χώρο, γιατί αυτήν την στιγμή ο δικός μου δουλεύει στο σαλόνι.[/quote']

Ωραια σε ευχαριστω!!Εχω χωρο γιατι επιτηδες ειχα φτιαξει μεγαλη κουζινα αλλα σκεφτομουν να παρω τον μικροτερο με 4 σχαρες...

Απο που τον πηρες εσυ?και ποσο σου κοστισε?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ρόζυ πόσες ώρες άφησες αυτήν με το κεφίρ?

40.

Θα σας γράψω αύριο τι διάβασα στο ΝΤ σχετικά με τη λακτόζη και τη ζύμωση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ωραια σε ευχαριστω!!Εχω χωρο γιατι επιτηδες ειχα φτιαξει μεγαλη κουζινα αλλα σκεφτομουν να παρω τον μικροτερο με 4 σχαρες...

Απο που τον πηρες εσυ?και ποσο σου κοστισε?

Μεγάλη κουζίνα? Το όνειρο κάθε γκαπς γυναίκας! :lol:

Αυτόν πήρα

http://www.ukjuicers.com/excalibur-5-tray-ehydrator-with-timer-black

Το ύψος δεν παίζει ρόλο, αλλά το πλάτος. Εϊτε με 4,5,9 συρτάρια τον ίδιο χώρο θα σου πιάνει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια μιλάτε για αποξήρανση τροφών; έχω "κρατήσει" ένα ελληνικό blog, που έχει σχετική κατηγορία, μου άρεσε πολύ η ιδέα πάντως, να αυτό είναι,

http://www.sheblogs.eu/category/food/dehydrating-food/

----------------------

Sxolio sto yahoo

Have you heard of Dr. Terry Wahls? She had MS and the disease had progressed into a wheelchair situation for her. She wrote a book titled: Minding My Mitochondria and she has various videos on the internet. She reversed her MS through diet and some other healing techniques. Anyway, she says egg whites are "out" for people with autoimmune problems, and maybe for others as well because they can cause problems with digestion. I think we each need to determine what foods work for us and what ones do not, as we are all a little different. However, I do not plan to reintroduce egg whites for some time (if ever) based on her warning.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...