Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εμένα ξύνισε πάρα πολύ, σαν το γιαούρτι της Fairy's Mom που μου έδωσε για μαγιά!

Πολύ πιο έντονη η γεύση από την άλλη, περίεργο γιατί και το κεφίρ που έβαλα προχθές ήτανε πολύ δυνατό...

Κι εμένα υφή σαν πανακότα, ελπίζω να πήξει στο ψυγείο.

Θα φάω λίγη τώρα με μέλι να δω πως είναι, η άλλη πάντως άρεσε πολύ στους υπόλοιπους, για να δούμε αυτή...

Σκεφτηκα να δω πως θα παει αυριο και μηπως βαλω σε αυτο μεσα κεφιρ και κανω δευτερη ζυμωση. Τι λες? Γινεται η θα χαλασει?

Θα σκασω που εκανα 1 μισι λιτρο με αυτη τη μεθοδο αν μεινει ετσι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την αλλη φορα να παρουμε παραπανω κρεμα εεεεε? Να φτιαξουμε πραμμα να μας κρατησει καιρο τετοιες απληστες που ειμαστε. Εχουμε και πολλα στοματα να ταισουμε!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις κάνω τώρα που την τρώω ζεστή με λίγο μέλι, σαν γιαούρτι είναι μόνο που η δικιά μου είναι ΠΟΛΥ ξυνή :confused:

Θα την ταϊσω στο γιο μου που δεν του άρεσε η άλλη κρέμα, μάλλον λόγω υφής και ίσως γιατί δεν είναι τόσο ξυνή όσο το γιαούρτι.

Κρίμα... πότε θέλετε να πάρω τηλέφωνο για την άλλη; :lol:

Αυριο κιολας!!!!!!!!!

Αναρρωτιεμαι αν η μαγια της νεραιδομαμας ειναι απο γιαουρτι που εγινε με γαλα κουκακη. Ετσι ξινο βγηκε και το δικο μου αλλα ευτυχως ειχα κρατησει το προηγουμενο γιαουρτι και εβαλα στη κρεμα απο κεφιρ. Τουτο το ξινο το εβαλα στο σημερινο γιαουρτι. Ελπιζω να μη βγει τοσο ξινο.

Αμαν βρε ασχετη που μου θες και cod oil χαχχχαχχχχχχ! Το blend ειναι το μικτο cod oil me butter oil σε καψουλες. Το σκετο ειναι cod oil σε υγρη μορφη και χωρια το butter oil παλι σε χυμα συσκευασια. Βγαινει πιο οικονομικο.

Αν θες τα χυμα cod oil βγαινουν σε διαφορες γευσεις, κανελα, σοκολατα κλπ υποτιθεται ειναι πιο ευγεστα. Εμεις τωρα παιρνουμε για τα παιδια τις μικτες καψουλες και για μας τα χυμα, προσωπικα παιρνω το cod oil χωρις καμμια γευση, εχω βρει τροπο να το πινω χωρις να με ενοχλει η γευση. Την πρωτη φορα πηγα να πεθανω απο αηδια.

Το μικτο το παιρνουμε για λογους υγειας κι επειδη φτιαχνει τα δοντια. Αν εχεις τερηδονες η πονους και παιρνεις θεραπευτικη δοση πας πολυ καλυτερα, το εχω διαπιστωσει και στο γιο μου και σε μενα. Το σκετο cod oil ειναι αρκετο για την gaps αλλα δεν εχει θεραπευτικη δραση πανω στα δοντια, δεν ειναι αρκετο δλδ να στα προστατευσει και θεραπευσει.

εξαρταται λοιπον τι θες εσυ να κανεις με αυτο.

χαχαχαχα Μπράααβο, χτύπα και εσύ μπράβο σου και φτου σου!:lol:

Νιώθω πάντως άσχημα που κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τόσο καιρό που θηλάζω δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως, ο γιατρός μου μόνο φυλλικό οξύ μου είχε συνταγογραφήσει κατά την κύηση, και πριν μου δώσει προληπτικά σίδηρο η ασβέστιο έβλεπε τις τιμές απο τις εξετάσεις μου αν είναι καλές, έτσι δεν χρειάστηκα, ευτυχώς βέβαια ούτε σίδηρο ούτε ασβέστιο, αλλά ψάρια δεν έτρωγα ιδιαίτερα και δεν έπαιρνα κάτι επιπλέον σε ωμέγα-3, τώρα άραγε μπορώ να κερδίσω το χαμένο έδαφος για την μικρή μου;

Επίσης κορίτσια ποια η γνώμη σας για την Βιταμινη D; Λαμβάνεται επιπλέον συμπλήρωμα; Τώρα τον χειμώνα δεν ξέρω αν θα έχουμε καθημερινή έκθεση στον ήλιο και το σκεφτομαι.

----------------------

Αναρρωτιεμαι αν η μαγια της νεραιδομαμας ειναι απο γιαουρτι που εγινε με γαλα κουκακη. Ετσι ξινο βγηκε και το δικο μου αλλα ευτυχως ειχα κρατησει το προηγουμενο γιαουρτι και εβαλα στη κρεμα απο κεφιρ. Τουτο το ξινο το εβαλα στο σημερινο γιαουρτι. Ελπιζω να μη βγει τοσο ξινο.

Όχι, νομίζω ήτανε από γιαούρτι με δικιά της μαγιά.

Ναι, κρίμα γιατί κι εγώ με κεφίρ έκανα μόνο το ένα λίτρο το οποίο σχεδόν το φάγαμε... η κρέμα αυτή έγινε τόσο πηκτή που κόβεται με κουτάλι!

Θα πάρω αύριο να δούμε αν μπορούμε να έχουμε τη Jersey μέχρι το ΣΚ.

Γιατί αυτό το "γιαούρτι" θα φύγει γρήγορα τόσο νερούλο που είναι, ίσως το κάνω και τζατζίκι αύριο! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Ναι γινεται πιο πηχτη καθε ωρα που περναει!!!! Καλυτερη η μεθοδος του κεφιρ που ειναι και πιο ευκολη.

Ουφ, απογοητεύτηκα κι εγώ... τώρα πρέπει να τρώω από τη ξυνή και νερουλή για να αφήσω στη μικρή την άλλη που της άρεσε :(

Της έδωσα πάλι πριν κοιμηθεί, για να δούμε τα κακά της πως θα είναι αυρίο...

Πάω για ύπνο, καληνύχτα!

ΥΓ. Μομμυ χρειάζεσαι διάβασμα, ακούγεσαι μπερδεμένη! Παρήγγειλε το Nourishing Traditions για αρχή, είναι καταπληκτικό βιβλίο και θα μάθεις πάρα πολλά για τη σωστή διατροφή. Και μετά αν χρειάζεσαι θεραπευτική διατροφή πας στην GAPS, και δεν θα δυσκολευτείς αν μάθεις τα βασικά πρώτα από το Nourishing Traditions.

Καληνυχτα! ο δικος μου σημερα εκανε 4 φορες κακα!!!!! πρωτη φορα τοσο πολυ. Και δεν του εκανα μπανιο, ειπα να μην αναψω παλι θερμοσιφωνα....εγω εκανα με χλιαρο σχεδον κρυο νερο μπανιο.

Να δουμε τι εκανε και η νεραιδομαμα με τις κρεμες της αυριο.

Ωχ κορίτσια τώρα με αγχώσατε!! Νομιζα πως με την μέθοδο γιαουρτιου γίνεται πηχτή και όχι με το κεφιρ :confused: Αμαν πού θα βρω τώρα σπόρους κεφιρ??? Δεν έχω :-( Και υποσχεθηκα στον αντρα μου την πηχτή...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Κοίτα, εμένα έπηξε αρκετά όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο, αλλά εξακολουθεί μην έχει τη βελούδινη υφή της άλλης. :?

Κατερίνα πρέπει να τη φτιάξεις όμως άμεσα, ήδη μπαγιάτεψε η δικιά σου: ο κύριος από το Κουκάκη στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι διατηρείται το πολύ 10 μέρες στο ψυγείο, χρειαστήκανε 2 για να έρθει από τη Θεσσαλονίκη και έχουνε περάσει άλλες τέσσερεις!

Γι' αυτό κι εμείς αγχωθήκαμε να την πάρουμε άμεσα την Παρασκευή...

Τα κόκαλα από μοσχάρι που μου έστειλε ο Αρτέμης έκαναν καταπληκτικό ζωμό!

Σχηματίστηκε ένα πολύ παχύ στρώμα λίπους στο βάζο από πάνω και από κάτω δεν είναι υγρός, είναι πηκτή ζελατίνη!

Τα έβρασα για 36-40 ώρες περίπου και βγήκε πάρα πολύ μεδούλι στην κατσαρόλα, αλλά ψιλοαηδίασα να το φάω και το έβαλα κάτω στα αδέσποτα γατιά που ταϊζω...

Πώς πλένετε όλο αυτό τό λίπος από τις κατσαρόλες, τα πιάτα και τα ποτήρια;;;

Ακόμη και το λίπος της κρέμας δεν φεύγει με τα οικολογικά, πήρα Fairy και τα πλένω, και μετά ξανά πλύσιμο με Αρκάδι να μην μείνουνε κατάλοιπα από το Fairy... :(

mommu χθες παρέλαβα το φίλτρο για το χλώριο από το iherb και μια χαρά ταίριαξε στην μπανιέρα μας, σ' ευχαριστώ που μας το σύστησες!

Θα παραγγείλω ακόμη ένα σήμερα για τη ντουζιέρα.

Ουφ, απογοητεύτηκα κι εγώ... τώρα πρέπει να τρώω από τη ξυνή και νερουλή για να αφήσω στη μικρή την άλλη που της άρεσε :(

Της έδωσα πάλι πριν κοιμηθεί, για να δούμε τα κακά της πως θα είναι αυρίο...

Πάω για ύπνο, καληνύχτα!

ΥΓ. Μομμυ χρειάζεσαι διάβασμα, ακούγεσαι μπερδεμένη! Παρήγγειλε το Nourishing Traditions για αρχή, είναι καταπληκτικό βιβλίο και θα μάθεις πάρα πολλά για τη σωστή διατροφή. Και μετά αν χρειάζεσαι θεραπευτική διατροφή πας στην GAPS, και δεν θα δυσκολευτείς αν μάθεις τα βασικά πρώτα από το Nourishing Traditions.

Ναι βρε παιδιά, δεν το έπαιξα σε αυτό το θέμα ποτέ σχετική, :wink:πάλι διάβασμα;;;:lol: ουυφφ, έλεγα μπας και κλέψω και εγώ λίγο, με κανένα σκονάκι για παράδειγμα :lol:

Αυτό είναι το βιβλίο; http://www.amazon.com/Nourishing-Traditions-Challenges-Politically-Dictocrats/dp/0967089735

Ααα μιλάει και για τον θηλασμό και τι πρέπει να προσέχουμε, τρώμε κλπ;

----------------------

mommu χθες παρέλαβα το φίλτρο για το χλώριο από το iherb και μια χαρά ταίριαξε στην μπανιέρα μας, σ' ευχαριστώ που μας το σύστησες!

Θα παραγγείλω ακόμη ένα σήμερα για τη ντουζιέρα.

αααααα Rosie μπράβο!!!Πολύ το χάρηκα!:D

----------------------

Διαφημίσεις

Τελικά 2300 βγήκε οπότε εντάξει ειμαστε ;)

Ευτυχώς μια φιλη μου θα μου φέρει σήμερα σπορους να φτιάξω κεφιρ. Τί να κάνω πνίγομαι :-(

Για πειτε βρε παιδιά..εχετε κανένα αρθρο βαρβάτο για τους vegan?? O ξάδερφος μου έγινε vegan από τις αρχες καλοκαιριού για οικολογική συνείδηση και κόλλησε και τον πατερα μου που το γυρισε σε vegeterian προς το παρον :evil:....

Τί θα κάνω??? Γενικά ο πατερας μου είναι υγιης μόνο νευροπίεση έχει και παίρνει προληπτικά χάπι (δηλαδή αν αγχωθεί μπορέι να του ανέβει) τί να του δώσω να διαβασει??

Yugup3.png

http://www.bookdepository.com/Nourishing-Traditions-Sally-Fallon/9780967089737

Έχει δωρεάν μεταφορικά.

Και μόλις πρόσεξα ότι θα βγάλουνε και καινούργιο για τα παιδιά:

http://www.bookdepository.com/Nourishing-Traditions-Baby-Child-Care-Sally-Fallon-Morell/9780982338315

Θα το παραγγείλω αμέσως, φθηνό το έχουνε γιατί είναι pre-order!

Κατερίνα το κεφίρ θέλει τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει οπότε η κρέμα σου θα πρέπει να καθυστερήσει για 2 μέρες ακόμη, το ρισκάρεις να μπαγιατέψει τόσο;

Φοβάμαι μην σου ξυνίσει... :(

Θα δω μήπως το κάνω λιγότερες ώρες ή κάνω μισό μισό...

Δεν με πήγε καλά η κρέμα. Οταν γυρίσω και παραγγείλετε πάλι θα γίνει καλύτερα η δουλειά...:P

Ενα Κυπριακό μπεικον πουέχει ο Μανδραγόρας το έχετε δοκιμάσει? Είναι βέβαι ακαπνιστο αλλά δεν έχει συντηρητικά ζάχαρες κλπ...

Αυτό το βιβλίο γράφει δηλαδή τα αρνητικά που έχει η vegan διατροφή?

Yugup3.png

Katerina αν ο μπαμπάς σου κάνει σωστά μια vegan διατροφή για κάποιο διάστημα (χωρίς ψωμιά, μακαρόνια κτλ με χυμούς κτλ) τουλάχιστον θα αποτοξινωθεί.

Άσε τον για λίγο καιρό και μετά αρχίζεις να του παίρνεις άρθρα κτλ.

Το πιο βασικό επιχείρημα κατά μιας τέτοιας διατροφής είναι ότι κανένας πληθυσμός στην ιστορία δεν υπήρξε vegan, δεν μπορούμε να επιζήσουμε μακροπρόθεσμα με μια τέτοια διατροφή και να αναπαραχθούμε.

Αλλά πιο πολύ ανησυχώ για τα παιδιά και όχι για τους ενήλικες που μια αποτοξίνωση μακριά από τα βιομηχανοποιημένα κρέατα και τους επεξεργάσμένους υδατάνθρακες θα τους κάνει καλό για λίγο καιρό.

Ενα Κυπριακό μπεικον πουέχει ο Μανδραγόρας το έχετε δοκιμάσει? Είναι βέβαι ακαπνιστο αλλά δεν έχει συντηρητικά ζάχαρες κλπ...

Επειδή στον Μανδραγόρα πάει ο άντρας μου δεν τον εμπιστεύομαι να πάρει τέτοια πράγματα γιατί θέλω να είμαι κι εγώ να τους κάνω ανάκριση!:lol:

Katerina αν ο μπαμπάς σου κάνει σωστά μια vegan διατροφή για κάποιο διάστημα (χωρίς ψωμιά, μακαρόνια κτλ με χυμούς κτλ) τουλάχιστον θα αποτοξινωθεί.

Άσε τον για λίγο καιρό και μετά αρχίζεις να του παίρνεις άρθρα κτλ.

Το πιο βασικό επιχείρημα κατά μιας τέτοιας διατροφής είναι ότι κανένας πληθυσμός στην ιστορία δεν υπήρξε vegan, δεν μπορούμε να επιζήσουμε μακροπρόθεσμα με μια τέτοια διατροφή και να αναπαραχθούμε.

Αλλά πιο πολύ ανησυχώ για τα παιδιά και όχι για τους ενήλικες που μια αποτοξίνωση μακριά από τα βιομηχανοποιημένα κρέατα και τους επεξεργάσμένους υδατάνθρακες θα τους κάνει καλό για λίγο καιρό.

Ακριβώς αυτό του είπα και οτί μαλλον βρίσκεται σε φάση αποτοξίνωσης και γι'αυτο δεν θέλει τα κρέατα αλλά φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να κάνει αποχή από υδατάνθρακες... Κα΄νει δηλαδή ότι τον συμφέρει και με την παραπληροφόρηση φοβάμαι μην αναπτύξει καμμιά αυτοάνοση στην ηλικία του. Αναπόφευκτα θα πέσει με τα μούτρα στο ψωμί και στα ρύζια. Ο δε ξάδερφος μου τώρα είναι και φαντάρος :shock: Απορρώ πώς τα καταφέρνει το παιδί στο στρατό με τέτοια διατροφή. Αυτός το έχειπάρει πολύ βαριά οτί κλέβουμε το μέλι από τις μέλισσες και το γάλα από τα μοσχαρακια :rolleyes: Ελεος!

Yugup3.png

Επειδή στον Μανδραγόρα πάει ο άντρας μου δεν τον εμπιστεύομαι να πάρει τέτοια πράγματα γιατί θέλω να είμαι κι εγώ να τους κάνω ανάκριση!:lol:

Ασε και μου έφερε κάτι λιχουδιές χτες ο δικός μου και τις έκανα τις παρασπονδίες μου πάλι....:oops::lol: Ολο κάτι τέτοια ψωνιζει :cool:

Yugup3.png

mömmu ποιο είναι το λινκ για το φίλτρο?

η αδερφή μου είναι στην τρίτη μέρα απεξάρτησης:cool: απο ζάχαρη κυρίως, μακαρόνια και τα σχετικά εννοείται τα αποφεύγει, μόνο χθες που υπέφερε πάλι απο άθλια ημικρανία έφαγε λίγο φιδέ με λεμονι για τη ναυτία και ΝΑΙ καταφερε να κάνει υπομονή και δεν έκανε ενεση (πήρε βέβαια ενα ντεπον:? αλλά πραγματικά για την ίδια θεωρώ οτι ήταν άθλος αυτό που έκανε).

Της είπα προσωρινά τουλάχιστον να βράζει κρεατάκι με λαχανικά (να κάνει διατροφή μωρού) και το έχει εφαρμόσει γιατί βλέπει κι η ιδια πως της λείπουν όλα τα σημαντικά απο τον οργανισμό της, της έχει πέσει και ο σίδηρος και φερριτίνη και έχουν αραιώσει και τα μαλλιά της:?:(

gNrhp2.png

Τσ τσ τσ, εσύ μου έδωσες τα DVD! Έχω την εντύπωση ότι δεν άκουσες τις ομιλίες!!!

...

Ναι, αλλά από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Επίσης, όπως στο περίπου έγραψα, τελικά είμαι θεωρητικός της GAPS οπότε σίγουρα και το ενδιαφέρον μου δεν είναι τόσο όσο το δικό σας. Τέλος, δεν έχω και τόσο καλή μνήμη. :(

Χρειάζεται κανείς κανένα αντίγραφο ακόμα (σε 1dvd για pc ή σε 4 κανονικά);

Θα ήθελα να είμαι μπροστά να απολαύσω το θάρρος σου ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...