Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εφτιαξα μαφινς χωρίς μέλι. Τα μισά με μπανάνα και τα άλλα μισά με μήλο. Μια χαρά είναι και τα προτιμώ κιόλας έτσι και να βάζω λίγο μελάκι από πάνω.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σας πω κάτι εντυπωσιακό για τον σύζυγο!

Κάνει κανονικά την γκαπς, εκτός από κάποια ατασθαλία μία στις 20 μερες που μπορεί να φάει κανένα ζυμαρικό από ζέα (ο Αντωνόπουλος λέει ότι η γλουτένη του διασπάται πλήρως από τον οργανισμό..).

Ταυτοχρονα δουλεύει τρελά ωράρια! Μιλάμε για 16-18 ωρες της μερας στο πόδι και χειρονακτική δουλειά τις περισσότερες ώρες.

Επεμενα λοιπόν να μου πει πώς είναι από ενεργεια και η απαντηση του με ξάφνιασε ευχάριστα. Μου είπε ότι παλιότερα αν δούλευε τοσες ώρες δεν θα άντεχε και νιώθει τον οργανισμό του να εχει αρκετή ενεργεια!

Πρέπει μόνο να τον πείσω να ξεκινήσει και τους ζωμούς. Αρνείται πεισματικά και τους θέλει μόνο σε σούπα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατερινούλα εγώ έχω κόψει το σαπούνι εδώ και καποια χρόνια και με βοηθησε πολύ με τους μύκητες που παλιότερα υπέφερα.

Νομίζω ότι αν το πλύσιμο είναι σχολαστικό και σωστό και το νερό μόνο του μια χαρά δουλειά κάνει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έκανα μεγάλη βλακεία χθες, έφτιαξε η μαμά μου πατάτες με λάδι καρύδας, ούτε καν τηγανιτές, τις έβρασε σε λίγο νερό και μετά τις ρόδισε στο τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας.

Έφαγα και από χθες το μεσημέρι είμαι χάλια, είχα και λίγο πονοκέφαλο και πήρα ασπιρίνη, και πονάει πολύ το έντερό μου και είμαι φουσκωμένη!

Παλαιότερα ποτέ δεν είχα τέτοια συμπτώματα από τις πατάτες, προ-GAPS φυσικά.

Ήπια κεφίρ νερού το βράδυ αλλά τίποτα, θα πιω το ζωμό μου σε λίγο μπας και συνέλθω.

Το πάθημα θα μου γίνει μάθημα άλλη φορά! :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Μesastoura έχουν περισσέψει καθόλου κιλά βούτυρο?

δε νομιζω γιατι για να δωσει σε καποιους που ζητησαν τελευταιοι παραπανω κιλα, αφαιρεσε απο εμας που ζητησαμε περισσοτερα.

Μπορείς να πάρεις από κάποιους που μπορούν να σου δώσουν ή καλύτερα να πας στο ίδιο supermarket, έχει το ίδιο χύμα και λογικά, όπως έμαθα, θα του κρατήσει κανένα εξάμηνο.

Προφανώς βρίσκει σύνδεση με gaps για να το αναφέρει' date=' σωστά;

gaps diet epilepsy το έβαλα σε αναζήτηση, βγάζει πολλά, πρόκειται για παιδάκι απο φιλικό μας ζευγάρι, την πρώτη μεγάλη κρίση την έκανε στο δημοτικό, τώρα πηγαίνει γυμνάσιο και συνεχίζει με φαρμακευτική αγωγή[/quote']

Έχω δει, το βρήκα και το κατέβασα, αυτό το σχετικό, όπως τα λέει η Βέρα, κετογενική διαίτα. Δεν διαφέρει πολύ από την gaps με την βασική διαφορά να είναι πως δεν είναι θεραπευτική απλά αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν θέμα. Όπως το καταλαβαίνω εγώ τώρα η gaps είναι μια εξέλιξη ώστε να μπορεί να τραφεί κάποια στιγμή ο ασθενής χωρίς περιορισμούς. Ενδιαφέρουσα ταινία σίγουρα.

Βασικά τελείωσα τη μια παρουσίαση και είμαι στην επόμενη που μιλάει για την επιστήμη της επιγενετικής και για σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Έχω μείνει με το στόμα ανοικτό με τα όσα λέει, μακάρι να τα γνώριζα και πολύ πριν κάνω τα παιδιά μου! :(

Είμαι σίγουρη ότι κάποτε θα της δωθεί το βραβείο Νόμπελ ιατρικής!

Μακάρι, να δικαιωθούμε και εμείς που νοιώθουμε παραγκωνισμένοι...

Katerinoyla βρηκα αρθρα του γιατρου που σου ελεγα, (σχετικα με το τοπικο πλυσιμο)

http://drbenkim.com/dont-use-soap-private-parts.htm

http://drbenkim.com/healthy-mucous-membranes.htm

Πρόσφατα σχετικά σταμάτησα το συχνό πλύσιμο στο σώμα, ακούγοντας τον Τσουκαλά σε κάποια συνέντευξη, όπου έλεγε πως 24ώρες μετά την έκθεση μας στον ήλιο παράγεται βιταμίνη D αρκεί να μην πλυθούμε! Τώρα με βάζεις σε σκέψεις να το περιορίσω παντού ;) εκτός από τα λίγα σημεία που ιδρώνουν έντονα. Και οδοντόκρεμα έχω μειώσει. Κολόνια ποτέ. Η βιομηχανία προϊόντων προσωπικής περιποίησης θα είχε μεγάλα προβλήματα αν ήταν όλοι σαν εμένα :-)

... στο καινούργιο βιβλίο που ετοιμάζει, το Gut And Physiology Syndrome ....

διορθωσούλα.

...

Πρέπει μόνο να τον πείσω να ξεκινήσει και τους ζωμούς. Αρνείται πεισματικά και τους θέλει μόνο σε σούπα.

Πειράζει αυτό; Το λες για την ποσότητα; Πως πάει από κιλά;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πρόσφατα σχετικά σταμάτησα το συχνό πλύσιμο στο σώμα, ακούγοντας τον Τσουκαλά σε κάποια συνέντευξη, όπου έλεγε πως 24ώρες μετά την έκθεση μας στον ήλιο παράγεται βιταμίνη D αρκεί να μην πλυθούμε!

Ειχε και ο Μερκολα σχετικο αρθρο, γιαυτο λεει οτι ειχαν διαπιστωσει οτι τα επιπεδα βιτ D των σερφερ ειναι χαμηλοτερα απο αυτων που κανουν ηλιοθεραπεια τις ιδιες ωρες (και πλενονται αργοτερα). Αλλα εγω δε το μπορω καθολου το αλατι και την αμμο, ιδιαιτερα στα μαλλια μου!

Camouflage εμείς το καλοκαίρι πλένουμε το σώμα μας μόνο με νερό μετά από το μπάνιο στη θάλασσα.

Βασικά μόνο εγώ χρησιμοποιώ σαμπουάν, ο άντρας μου και τα παιδιά μόνο με νερό και το μαλλί.

Έχω την εντύπωση ότι άκουσα στο Mercola ότι είναι το σαπούνι που δημιουργεί πρόβλημα και όχι το ξέπλυμα με νερό.

Αν πάρεις το βιβλίο της Campbell έχει ένα κεφάλαιο για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Βέβαια στην παρουσίασή της αναφέρει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες αλλά φαντάζομαι ότι θα τις συμπεριλάβει στο καινούργιο βιβλίο που ετοιμάζει, το Gut And Physiology Symptom.

Άρχισε από το πρώτο όμως για να πάρεις και μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, και καλό είναι να προετοιμαστείς κατάλληλα για το κεφίρ και για τα υπόλοιπα προϊόντα ζύμωσης γιατί ενδέχεται να έχουνε έντονα συμπτώματα σε πολλά άτομα.

θα το πάρω, είπαμε πως το κεφίρ είναι συμβατό με το θηλασμό έτσι; Αν όμως μου δημιουργήσει έντονα συμπτώματα υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί και η μικρή μου; Και τι συμπτώματα; Αποτοξίνωσης δηλαδή;

----------------------

Ναι συμπτώματα αποτοξίνωσης, γι' αυτό σου λέω καλύτερα να διαβάσεις το βιβλίο πρώτα για να είσαι προετοιμασμένη.

Οι τοξίνες μας περνάνε και στο μητρικό γάλα!

Διαφημίσεις

Eχει δοθει λινκ παλιοτερα στο θεμα για μια περιπτωση ενός μωρού που πάθαινε καθημερινά αμετρητες κρίσεις μέχρι που γιατρεύτηκε με την διατροφή. Η νευρολόγος όταν το είδε έβαλε τα κλάματα και τους είπε να συνεχίσουν ό' date='τι είναι αυτό που κάνουν γιατί δουλεύει!

Ψάξτο λίγο.

Είμαι σίγουρη όμως ότι η επιληψία ανήκει στο gaps φάσμα. Το συγκερκιμένο παιδί νομίζω ότι σταδιακά είχε κόψει και τα φάρμακα. Βεβαια είχαν .[/quote']

Δεν έχουν practitioner, παρά μόνο τον παιδονευρολόγο τους, κάποια στιγμή είχαν κόψει το χάπι και παρακολουθούσαν το παιδί, αλλά δυστυχώς χρειάστηκε να το ξαναεπαναφέρουν, εκείνο το διάστημα της μίλησα για ομοιοπαθητικό, έδειξε ενδιαφέρον αλλά δεν το έψαξε περισσότερο, η καλύτερα καθόλου..

Νομίζω πως φοβάται και κάπου την καταλαβαίνω, έχει μια σταθερά, "γιατρός-χάπι-μεχρι στιγμής πάμε καλά" φοβάται μην κλονιστεί, πως κάπου το χειρίστηκε λάθος, πως το χάπι ήταν λάθος επιλογή και πως τόσο καιρό δεν έκανε το σωστό...

----------------------

Ναι συμπτώματα αποτοξίνωσης, γι' αυτό σου λέω καλύτερα να διαβάσεις το βιβλίο πρώτα για να είσαι προετοιμασμένη.

Οι τοξίνες μας περνάνε και στο μητρικό γάλα!

Θα πρέπει να αποθηλάσω πρώτα μάλλον, και το cod liver και το krilloil και αυτά το ίδιο; Υπόψιν πως δεν κάνω gaps..

edit: Ακόμη!

----------------------

Έχω δει, το βρήκα και το κατέβασα, αυτό το σχετικό, όπως τα λέει η Βέρα, κετογενική διαίτα. Δεν διαφέρει πολύ από την gaps με την βασική διαφορά να είναι πως δεν είναι θεραπευτική απλά αποφεύγουμε τροφές που δημιουργούν θέμα. Όπως το καταλαβαίνω εγώ τώρα η gaps είναι μια εξέλιξη ώστε να μπορεί να τραφεί κάποια στιγμή ο ασθενής χωρίς περιορισμούς. Ενδιαφέρουσα ταινία σίγουρα.

Mesastoura σε ευχαριστώ πολύ!:D θα της πω να κατεβάσει και την ταινία.

----------------------

Θα πρέπει να αποθηλάσω πρώτα μάλλον' date=' και το cod liver και το krilloil και αυτά το ίδιο; Υπόψιν πως δεν κάνω gaps..

edit: Ακόμη![/quote']

Δεν χρειάζεται να αποθηλασεις κι εμείς οι περισσότερες θηλαζουμε και παίρνουμε απ΄ολα τα συμπληρώματα και κάνουμε και gaps! Η Vera κάνει και intro! Απλά πρέπει να τα κανείς με κατάλληλη οργάνωση και προετοιμασία ώστε να ξέρεις πόσο μπορείς να προχωρησεις και να πηγαίνεις και σύμφωνα με το παιδί... Εχει κάποια αλλεργία στο ψάρι, θαλασσινά κλπ το παιδί;; Αν έχει μπορείς να ρωτήσεις τον αλλεργιολογο ή να δοκιμασεις και ελάχιστη ποσότητα μονη σου για να δεις αντιδράσεις. Κατα τα αλλα αν το πας σταδιακά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απλά θα πρέπει να παρατηρείς τις αντιδράσεις του παιδιού ( σωματικές κ ψυχικές ) σε σχέση με αυτά που καταναλωνεις....

Yugup3.png

Θα πρέπει να αποθηλάσω πρώτα μάλλον' date=' και το cod liver και το krilloil και αυτά το ίδιο; Υπόψιν πως δεν κάνω gaps..

edit: Ακόμη![/quote']

Οχι καλε, αν δεν κανεις γκαπς δεν προκειται να αποτοξινωσεις. Απλα επωφελεισαι θρεπτικα απο αυτα που αναεφερεις, κεφιρ κλπ. Απο τη στιγμη που εδωσα κεφορ στο μεγαλο μου εφτιαξε πολυ το εντερο του και δεν εχουμε θεμα με πονους και δυσκοιλιοτητα. Να τα παιρνεις. Και μεσα στην φουλ γκαπς δλδ δεν ειχα θεματα ιδιατερα, οταν παιρνεις πολλα προβιοτικα δημιουργουνται.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Κορίτσια κάτι άσχετο αν ξέρετε να μου πείτε ( για να μην μπαίνω όλο σφήνα στο θέμα των οικολογικών :oops::oops:)....

Το πλυντήριο ρούχων μου πριν λίγο καιρό μου έβγαλε μια μυρωδιά περίεργη σαν κλεισουρας. Εκανα πλυσεις με σοδα και ξύδι κάπως συνήλθε αλλα πάλι τα ίδια τώρα!!:mad: μου φαίνεται φταίνε τα οικολογικά σαπουνια....:-( έχετε ιδέα τί μπορώ να κάνω ή αν σας έχει συμβεί σε εσάς;;;;

Yugup3.png

Camouflage εμείς το καλοκαίρι πλένουμε το σώμα μας μόνο με νερό μετά από το μπάνιο στη θάλασσα.

Βασικά μόνο εγώ χρησιμοποιώ σαμπουάν, ο άντρας μου και τα παιδιά μόνο με νερό και το μαλλί.

Έχω την εντύπωση ότι άκουσα στο Mercola ότι είναι το σαπούνι που δημιουργεί πρόβλημα και όχι το ξέπλυμα με νερό.

Ναι, έτσι λέει πάντως ο Τσουκαλάς στην συνέντευξη (βρείτε την, έχει ενδιαφέρον)

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα ακόμα και να κοιμηθώ με το αλάτι :D

Mesastoura σε ευχαριστώ πολύ!:D θα της πω να κατεβάσει και την ταινία.

Υπάρχει, θα την βρείτε εύκολα, χωράει σε 1cd, ψάξτε για

First.do.no.harm[1997]DvDrip[Eng]-NIKO

ελπίζω να έχει και seeders,αν όχι πείτε μου ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κορίτσια κάτι άσχετο αν ξέρετε να μου πείτε ( για να μην μπαίνω όλο σφήνα στο θέμα των οικολογικών :oops::oops:)....

Το πλυντήριο ρούχων μου πριν λίγο καιρό μου έβγαλε μια μυρωδιά περίεργη σαν κλεισουρας. Εκανα πλυσεις με σοδα και ξύδι κάπως συνήλθε αλλα πάλι τα ίδια τώρα!!:mad: μου φαίνεται φταίνε τα οικολογικά σαπουνια....:-( έχετε ιδέα τί μπορώ να κάνω ή αν σας έχει συμβεί σε εσάς;;;;

Αποστραγγίζει καλά το πλυντήριο σου; Καλό είναι να έχεις την πορτούλα ανοικτή για να στεγνώνει απο υγρασία και υδρατμούς, επίσης κάνε ένα έλεγχο στα λάστιχα μήπως και έχουν πιάσει κάπου μούχλα..

----------------------

Δεν χρειάζεται να αποθηλασεις κι εμείς οι περισσότερες θηλαζουμε και παίρνουμε απ΄ολα τα συμπληρώματα και κάνουμε και gaps! Η Vera κάνει και intro! Απλά πρέπει να τα κανείς με κατάλληλη οργάνωση και προετοιμασία ώστε να ξέρεις πόσο μπορείς να προχωρησεις και να πηγαίνεις και σύμφωνα με το παιδί... Εχει κάποια αλλεργία στο ψάρι, θαλασσινά κλπ το παιδί;; Αν έχει μπορείς να ρωτήσεις τον αλλεργιολογο ή να δοκιμασεις και ελάχιστη ποσότητα μονη σου για να δεις αντιδράσεις. Κατα τα αλλα αν το πας σταδιακά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απλά θα πρέπει να παρατηρείς τις αντιδράσεις του παιδιού ( σωματικές κ ψυχικές ) σε σχέση με αυτά που καταναλωνεις....

Οχι καλε, αν δεν κανεις γκαπς δεν προκειται να αποτοξινωσεις. Απλα επωφελεισαι θρεπτικα απο αυτα που αναεφερεις, κεφιρ κλπ. Απο τη στιγμη που εδωσα κεφορ στο μεγαλο μου εφτιαξε πολυ το εντερο του και δεν εχουμε θεμα με πονους και δυσκοιλιοτητα. Να τα παιρνεις. Και μεσα στην φουλ γκαπς δλδ δεν ειχα θεματα ιδιατερα, οταν παιρνεις πολλα προβιοτικα δημιουργουνται.

Κορίτσια έτσι που το έγραψα , όντως παρεξηγείται , διορθώνω, σκέφτομαι τα δύο χρόνια θηλασμού, όσο προτείνει και ο ΠΟΥ δηλαδή, και μετά όταν είμαστε έτοιμες, και εγώ και η μικρή μου, να ξεκινούσα , αλλά αφού μου λέτε και εσείς πως δεν υπάρχει θέμα :)))

Κατερινούλα, όσο τρώω ψάρι εγώ και θηλάζω δεν έχω παρατηρήσει να την πειράζει, ακόμη είναι νωρίς, σύμφωνα με τον παιδίατρο να το δοκιμάσει αυτούσιο….

Αυτό ακριβώς που λες Βέρα , θέλω να επωφεληθώ θρεπτικά, και οι δύο μας δηλαδή, και για τον τρίτο της παρέας με νοιάζει, αλλά που να τον ξεκολλήσω από ζυμαρικά και τυροπιτοειδή

----------------------

Δεν εννοούσα να δώσεις στο παιδί ( αν και πολλοί δίνουν ) αλλά να δοκιμάσεις στον εαυτό σου και να δεις αντιδράσεις αλλά αφού τρως ψαρι δεν υπάρχει θέμα-νομζα οτί γι'αυτό το σκεφτόσουν.

Οσο για το πλυντήριο αφήνω και την πόρτα αλλά στα λάστιχα τί μπορώ να κάνω? Εχουν κάποιο σκούρο χρώμα στα βαθουλώματα αλλά δεν βγαίνει :mad:

Yugup3.png

Mesastoura έχω το WOT στον Mozilla και δεν με αφήνει να μπω,όταν βρω περισσότερο χρόνο θα το ψάξω καλύτερα αποκλείεται να μην δεν το βρω, πάντως δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και η Meryl Streep είναι πολυαγαπημένη!

Κατερινούλα το δικό μας πλυντήριο ανοίγει απο πάνω, υπήρχαν μαύρα στίγματα, έκανα τα πάντα πολύ δύσκολο να βγούν, εμάς δεν αλλάζουν κιόλας...

Έδωσα αβοκάντο στην μικρή, εχθές πολύ λίγο πρώτη φορά, και πριν λίγο μαζί με κίτρινη κολοκύθα και πράσινο φασολάκι, το έφαγε πολύ καλά, και δεν έβγαλε απο χθες κάτι ανησυχητικό

Σκέφτομαι να της δώσω αβοκάντο με κρόκο αυγού και να προσθέσω λίγο λαδάκι (κάνει coconut oil; )σαν κρεμούλα, κρόκο θα φάει πρώτη φορά, είναι καλός συνδυασμός; Τι λέτε;

----------------------

Για ποια ταινια μιλατε?

Γι΄αυτή Βέρα...:)

http://www.imdb.com/title/tt0118526/

When Lori Reimuller learns that her young son Robbie has epilepsy, she first trusts the judgment of the hospital staff in how best to bring it under control. As Robbie's health slides radically downhill, however, she becomes frustrated and desperate, and so does her own research into the existing literature on treatments. When she decides to try an alternative treatment called the Ketogenic Diet, devised long ago by a doctor from Johns Hopkins, she is met with narrow-minded resistance from Robbie's doctor, who is prepared to take legal action to prevent Lori from removing him from the hospital. This movie is an indictment of those in the medical profession who discuss only the treatment options they favor. Several of the minor characters are portrayed by people who have been not just helped, but cured by the Ketogenic diet.

----------------------

Γεια σας δεν κανω γκαμπς αλλα εχω κοψει γαλακτοκομικα, γλουτενη, ζαχαρη (βαζω λιγη στα ροφηματα πειραζει;πριν τρωγα τονους ζαχαρης), ξεκινησα τους ζωμους και προβιοτικα.

Θα ηθελα να μου πειτε που μπορω να βρω τις βασικες αρχες/οδηγιες της γκαμπς.Με ενδιαφερει να διαβασω εστω κι αν δεν την κανω.

Σε τι ποσοτητες επιτρεπεται να τρωω μελι και ταχινι καθημερινα;ευχαριστω

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Κοπέλες είμαι πολύ down τώρα που ακούω την ομιλία της Campbell για την εγκυμοσύνη, θέλω να βάλω τα κλάματα... δεν έχω και κουράγιο να τα ακούσω όλα όσα λέει.

Ανατρίχιασα πχ όταν έλεγε για τα μαύρα σφραγίσματα στην εγκυμοσύνη και τι κάνουνε στο έμβρυο.

Λέει πολλά, πάρα πολλά, μέχρι και τις αποβολές εξηγεί εκεί που οι συμβατικοί γιατροί σου λένε ότι είναι random event!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...