Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Καλα καταβροχθισε το φαγητο, εφαγε κι απο μενα. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν τρωει πια τα τουρσια. Μιλαμε τρωει τρελες ποσοτητες τωρα! Πρασα και μανιταρια δεν ετρωγε ποτε πριν. Εγω εβαλα στο φαι και τον πουρε κολοκυθας που εφτιαξα χθες και ηταν ωραια.

Θα γραψω τη συνταγη τωρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλα καταβροχθισε το φαγητο, εφαγε κι απο μενα. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν τρωει πια τα τουρσια. Μιλαμε τρωει τρελες ποσοτητες τωρα! Πρασα και μανιταρια δεν ετρωγε ποτε πριν. Εγω εβαλα στο φαι και τον πουρε κολοκυθας που εφτιαξα χθες και ηταν ωραια.

Θα γραψω τη συνταγη τωρα.

υπαρχει καπου η συνταγη με τον πουρε?

Βραζεις λιγη κολοκυθα, αν θες και με κρεμμυδι μεσα και κανεις μετα πουρε. δαοκιμαζεις αν θες να βαλεις μεσα και μπροκολο η κουπιδι, κολοκυθακι κλπ. Εγω εκανα χθες με σκορδο και ηταν πολυ δυνατο δε μου αρεσε. Το παιδι παντως εφαγε λιγο, αν ηταν χωρις σκορδο πιστευω καλυτερα θα ετρωγε.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

δε νομιζω γιατι για να δωσει σε καποιους που ζητησαν τελευταιοι παραπανω κιλα, αφαιρεσε απο εμας που ζητησαμε περισσοτερα.

Διαφημίσεις

Πηγαμε κι εμεις οδοντιατρο. Ειχε φυγει ενα σφραγισμα απο τον μεγαλο και το φτιαξαμε και μου ειπε οτι χαλανε πολυ ευκολα τα δοντια του, τριβονται. Ευχομαι τα νεα να μην ειναι ετσι. Ειδε οτι και δυο αλλα ειναι στο χαλασμα οποτε πρεπει να του αυξησω το μουρουνολαδο.

Εμενα δεν ειδε καποια φλεγμονη, αλλα τα ουλα μου εχουν το χαλι τους. Μου πε να τα αφησω ησυχα οποτε θα αφησω τη θεραπεια για αργοτερα. Επιιμενω ομως οτι κατι γινεται εκει με το δοντι, με ενοχλει. Και σαν να μην εφθαναν αυτα αρχισε να με ποναει το δεξι αυτι μου!!! Θα αρχισω τα κρεμμυδοζουμα.

Εντω μεταξυ ο μικρος εκανε παλι καλα κακα, καφε λιγο soft αλλα ειχαν κατι κοκκινο απο μια πλευρα. Υποθετω οτι ηταν η γεμιστη ντοματα απο προχθες? Δεν εφαγε κατι κοκκινο χθες.. Μαλλον πρεπει να αφησω τις ντοματες πισω προς το παρον, Δεν μπορει ακομα να χωνεψει το εξωτερικο.

Προφανώς βρίσκει σύνδεση με gaps για να το αναφέρει, σωστά;

gaps diet epilepsy το έβαλα σε αναζήτηση, βγάζει πολλά, πρόκειται για παιδάκι απο φιλικό μας ζευγάρι, την πρώτη μεγάλη κρίση την έκανε στο δημοτικό, τώρα πηγαίνει γυμνάσιο και συνεχίζει με φαρμακευτική αγωγή

----------------------

Διαφημίσεις

Δεν τα θυμαμαι τωρα.......αλλα νομιζω οτι μιλαει για αλλη διαιτα που εχει καλα αποτελεσματα στην επιληψια, την κετονικη διαιτα που ομως ειναι πολυ δυσκολη να κρατηθει επι μακρον. Ειχε δοκιμαστει παλιοτερα σε επιληπτικα ατομα και τα συμπτωματα υποχωρουσαν. οταν εχω χρονο θα το ξανακοιταξω και θα σου πω.

Οι επιληπτικές κρίσεις είναι σοβαρό σύνδρομο GAPS και χρειάζονται αυστηρή διατροφή, πολλές φορές χωρίς καθόλου φυτικές τροφές. Οπωσδήποτε τα πρώτα στάδια της Ίντρο για καιρό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δεν νομιζω να κανει κατι οταν υπαρχει βλαβη στον εγκεφαλο εκ γενετης, δηλ ειναι ιδιοπαθής..Αν εχει προκληθει αργοτερα, πιθανον...Γιατι υπαρχουν διαφορα ειδη και δε θυμαμαι να τα ξεχωριζει στο βιβλιο. Οπως και να εχει, σε μια τοσο σοβαρη περιπτωση εγω σιγουρα θα δοκιμαζα τη διατροφη...γιατι τα φαρμακα αυτα ειναι ο,τι χειροτερο και ειναι εφ'ορου ζωης.

Το αναφέρει αυτό στην παρουσίαση ότι πολλοί ενήλικες που παρουσιάζουνε επιληπτικές κρίσεις είναι από τραύμα στον εγκέφαλο, τονίζει όμως ότι αυτό είναι μικρό ποσοστό.

Δεν αναφέρει για εκ γενετής πάθηση, αλλά λέει ότι οι επιληπτικές κρίσεις στα παιδιά είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στις τοξίνες που υπάρχουνε στο σώμα τους, και θεραπεύονται με τη διατροφή.

Δεν νομιζω να κανει κατι οταν υπαρχει βλαβη στον εγκεφαλο εκ γενετης, δηλ ειναι ιδιοπαθής..Αν εχει προκληθει αργοτερα, πιθανον...Γιατι υπαρχουν διαφορα ειδη και δε θυμαμαι να τα ξεχωριζει στο βιβλιο. Οπως και να εχει, σε μια τοσο σοβαρη περιπτωση εγω σιγουρα θα δοκιμαζα τη διατροφη...γιατι τα φαρμακα αυτα ειναι ο,τι χειροτερο και ειναι εφ'ορου ζωης.

Ειχα διαβασει το κεφαλαιο γιατι ο αντρας μου εχει ανηψιο επιληπτικο απο μικρο κι ελεγε πως γινονται φυτα τα παιδια αυτα απο τα φαρμακα. Ηταν σαν να περιεγραφε το παιδι αυτο.

Διαφημίσεις

Βασικά τελείωσα τη μια παρουσίαση και είμαι στην επόμενη που μιλάει για την επιστήμη της επιγενετικής και για σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Έχω μείνει με το στόμα ανοικτό με τα όσα λέει, μακάρι να τα γνώριζα και πολύ πριν κάνω τα παιδιά μου! :(

Είμαι σίγουρη ότι κάποτε θα της δωθεί το βραβείο Νόμπελ ιατρικής!

Παιδιά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα και καθόλου για επιληψία, και δεν έχω όλο το ιστορικό του παιδιού, απλά το θυμάμαι απο πολύ μικράκι που χανότανε για μερικά λεπτά και γυρίζανε τα ματάκια του ψηλά, και αν το έχουνε τρέξει οι γονείς, αλλά σε παιδονευρολόγους και κλινικές εφημερίας, όπου εκεί ,απο ό,τι μου είπε η μητέρα, ευτυχώς που πέσανε σε κορυφή γιατρό εδώ στην Θεσσαλονίκη...Αχ πρέπει να βρω χρόνο να διαβάσω για αυτό, πόσο μπορώ να βοηθήσω, άγνωστο...

----------------------

Katerinoyla βρηκα αρθρα του γιατρου που σου ελεγα, (σχετικα με το τοπικο πλυσιμο)

http://drbenkim.com/dont-use-soap-private-parts.htm

http://drbenkim.com/healthy-mucous-membranes.htm

Πρέπει να το ρωτήσω,αν και είναι πολύ καλή φίλη, θέλω να είμαι διακριτική

Γι΄αυτό το βιβλίο μιλάμε πάντα, http://www.gaps.me/ η έχει εκδόσει και άλλο;

----------------------

Βασικά τελείωσα τη μια παρουσίαση και είμαι στην επόμενη που μιλάει για την επιστήμη της επιγενετικής και για σύλληψη και εγκυμοσύνη.

Έχω μείνει με το στόμα ανοικτό με τα όσα λέει, μακάρι να τα γνώριζα και πολύ πριν κάνω τα παιδιά μου! :(

Είμαι σίγουρη ότι κάποτε θα της δωθεί το βραβείο Νόμπελ ιατρικής!

Που μπορούμε να το βρούμε και εμείς, είναι πολύ εξιδεικευμένα αυτά που λέει;

Και τι θα μπορούσαμε να είχαμε αποτρέψει πριν την εγκυμοσύνη για παράδειγμα ;

Rosie απο βδομάδα πιστεύω θα με βολέψει για τους σπόρους κεφιρ, αν μπορούν και οι γνωστές σου θα είναι οκ, θα μιλήσουμε με μνμ!

----------------------

Το αναφέρει αυτό στην παρουσίαση ότι πολλοί ενήλικες που παρουσιάζουνε επιληπτικές κρίσεις είναι από τραύμα στον εγκέφαλο, τονίζει όμως ότι αυτό είναι μικρό ποσοστό.

Δεν αναφέρει για εκ γενετής πάθηση, αλλά λέει ότι οι επιληπτικές κρίσεις στα παιδιά είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στις τοξίνες που υπάρχουνε στο σώμα τους, και θεραπεύονται με τη διατροφή.

Αυτό τώρα το είδα, και είπα σήμερα να παω και νωρίς για ύπνο!

----------------------

Παιδιά δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα και καθόλου για επιληψία' date=' και δεν έχω όλο το ιστορικό του παιδιού, απλά το θυμάμαι απο πολύ μικράκι που χανότανε για μερικά λεπτά και γυρίζανε τα ματάκια του ψηλά, και αν το έχουνε τρέξει οι γονείς, αλλά σε παιδονευρολόγους και κλινικές εφημερίας, όπου εκεί ,απο ό,τι μου είπε η μητέρα, ευτυχώς που πέσανε σε κορυφή γιατρό εδώ στην Θεσσαλονίκη...Αχ πρέπει να βρω χρόνο να διαβάσω για αυτό, πόσο μπορώ να βοηθήσω, άγνωστο...[/quote']

Eχει δοθει λινκ παλιοτερα στο θεμα για μια περιπτωση ενός μωρού που πάθαινε καθημερινά αμετρητες κρίσεις μέχρι που γιατρεύτηκε με την διατροφή. Η νευρολόγος όταν το είδε έβαλε τα κλάματα και τους είπε να συνεχίσουν ό,τι είναι αυτό που κάνουν γιατί δουλεύει!

Ψάξτο λίγο.

Είμαι σίγουρη όμως ότι η επιληψία ανήκει στο gaps φάσμα. Το συγκερκιμένο παιδί νομίζω ότι σταδιακά είχε κόψει και τα φάρμακα. Βεβαια είχαν practitioner.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αν πάρεις το βιβλίο της Campbell έχει ένα κεφάλαιο για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Βέβαια στην παρουσίασή της αναφέρει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες αλλά φαντάζομαι ότι θα τις συμπεριλάβει στο καινούργιο βιβλίο που ετοιμάζει, το Gut And Physiology Symptom.

Άρχισε από το πρώτο όμως για να πάρεις και μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, και καλό είναι να προετοιμαστείς κατάλληλα για το κεφίρ και για τα υπόλοιπα προϊόντα ζύμωσης γιατί ενδέχεται να έχουνε έντονα συμπτώματα σε πολλά άτομα.

katerinoula δεν ειναι το θεμα μονο οι ξηρο καρποι.τα περισσοτερα λαχανικα ειναι medium to high oxalate και ο ζωμος με κοκκαλα εχει την glycine που επισης ειναι κανει oxalic acid σε αυτους που δε μπορουν να το διασπασουν

αρα η intro εχει πολυ περιορισμενη ποικιλια και γινεται ακομη πιο δυσκολη οταν το παιδι εχει προβλημα με αυγο γιαουρτι κτλ που εισαγονται μετα.

πως μπορω να ξερω οτι λαμβανει σε αυτο το διαστημα αρκετο ασβεστιο και αλλα μεταλικα στοιχεια που χρειαζονται και για detox,και που καταλαβαινω οτι ηδη εχει ελλειψη?

σιγουρα η intro ειναι η καταλληλη αλλα θελει προσοχη να ειναι low oxalate για καμποσο

σκεφτομαι να του ξεκινησω urticalcin toy vogel η να το κοιταξω μεσω ομοιοπαθητικης για αλατα schuessler.σημαντικη ειναι η βιοτινη και η Β6 επισης

επισης να πω πως το ψαξιμο ξεκινησε γιατι βλεπω τις αντιδρασεις του παιδιου οταν τρωει τετοια τροφιμα(high) ακομα και το πορτοκαλι που με προβληματιζε

Αν υποψιάζεσαι οξαλικά σου στστήνω stock kai ;oxi broth όπως σου είπαν και οι κοπέλες.

Επίσης θα το φτιάχνεις χωρίς λαχανικά με υψηλά οξαλικά, θα τα ξεφλουδίζεις όλα πχ τα κολοκυθάκια και ίσως για αρχή ας μην ρίχνεις και καθόλου λαχανικά. Μόνο κρέας και κρεμμύδι και κανά κολοκυθάκι.

Δες αυτό μηπως; σε βοηθησει

Very low oxalate, SCD foods:

(fewer than 2mg of oxalates per serving)

(serving size is 1/2 cup for foods, 1 cup for juices unless otherwise noted)

avocado (whole)

baking soda

black current juice

bok choy, leaf

bok coy, stalk

broccoli, boiled

brussel sprouts, boiled

cabbage, raw

cabbage, boiled

cantaloupe

cauliflower, raw

cauliflower, boiled

cherries, sweet, raw

cherry juice

coconut

cucumber, raw

grape juice, white

grapes, green

grapes, red

honey

honeydew

kohlrabi

lemon juice

lettuce, butter

lettuce, raw

lettuce, romaine

milk, cow, whole

milk, goat

mushrooms, boiled

onion, raw

peas, boiled

pepper, sliced, sweet red

pepper, chopped, sweet red

passion fruit, raw

pickles, dill

pineapple juice

plum (whole)

plum, yellow (whole)

pumpkin, raw

radish, red

radish, white

squash, acorn

zucchini

turnip, raw (if tolerated)

turnip, boiled (if tolerated)

watermelon

Επίσης καλό είναι να γραφτείς και στο yahoo group gia ta oxalates. Θα βρεις πολύτιμους πίνακες

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...