Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Εγώ το έχω γράψει πολλές φορές, ο γιος μου αποθήλασε από μόνος του στους 28 μήνες και δεν έχει πιεί ποτέ του γάλα, είτε αγελαδινό είτε κατσικίσιο.

Του δίνω παραδοσιακό γιαούρτι, τυράκια καλής ποιότητος και βάζω βούτυρο στα φαγητά μας, αλλά όχι σε καθημερινή βάση, δεν τα θεωρώ απαραίτητα.

Το χυλό βρώμης που τρώει κάθε πρωί τον φτιάχνω με φρέσκο γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας.

 

Αν τους ετοιμάζεις τα φαγητά τους με ζωμό από κόκαλα τότε δεν θα έχεις ανησυχείς ούτε για το ασβέστιο.

 

τα γιαουρτια/τυρακια ομως δεν φτιαχνονται και αυτα με αγελαδινο γαλα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ το έχω γράψει πολλές φορές, ο γιος μου αποθήλασε από μόνος του στους 28 μήνες και δεν έχει πιεί ποτέ του γάλα, είτε αγελαδινό είτε κατσικίσιο.

Του δίνω παραδοσιακό γιαούρτι, τυράκια καλής ποιότητος και βάζω βούτυρο στα φαγητά μας, αλλά όχι σε καθημερινή βάση, δεν τα θεωρώ απαραίτητα.

Το χυλό βρώμης που τρώει κάθε πρωί τον φτιάχνω με φρέσκο γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας.

 

Αν τους ετοιμάζεις τα φαγητά τους με ζωμό από κόκαλα τότε δεν θα έχεις ανησυχείς ούτε για το ασβέστιο.

 

Πανω σε αυτο που λες ειχα αποφασισει χωρις να ξερω για την γκαπς πως οταν αποθηλασει ο μικρος δεν θα του δωσω καθολου γαλα παρα μονο τυρια.Οσο καιρο κανω αποχη προβληματιζομαι πολυ με οσα εχω διαβασει για την ποιοτητα του γαλακτος.Οποτε μαλλον ετσι θα πραξω...

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς σου μούχλιασαν;

Πόσες ώρες τα μούλιασες;

 

Τα μούλιασα από λίγο παραπάνω από όλο το βράδυ.. μετά όπως πάντα τα έβαλα στο φουρνο μισή μέρα χτες, λίγες ώρες διακόπη το βράδυ κ το πρωί παλι κ τώρα που άνοιξα να δω αν είναι τραγανα είδα δύο να έχουν σαν μπαμπάκι γυρω τους κ να έιναι νιανια..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

ρωταω για τη συμπεριφορα γιατι πολλες φορες αναρωτιεμαι και για τα δικα μου, οταν εχουν ακραια συμπεριφορα, ειναι της ηλικιας ή κατι δε παει καλα; Συνηθως ολα τα αποδιδουμε στο χαρακτηρα, στην ηλικία κλπ. Τωρα εχω αρχισει να διαβαζω το θεμα και τις διαφορες πληροφοριες σχετικα με το πεπτικο κλπ και υποψιαζομαι οτι πολλα μπορει να εξηγουνται απο τη διατροφη!

 

Αυτό είχα κι εγώ ακραία συμπεριφορά με ακραίες αντιδράσεις κ πάρα πολλά ξεσπάσματα...Ακόμα κ γιατροι (όχι ειδικοι επί του θέματος) μου είχαν πει οτι δεν είναι κ πολύ φυσιολογική τέτοια συμπεριφορα βλέποντας τους γονεις εμας δηλαδή... Είχα αρχίσει να ανησυχώ πολύ αλλά όλοι μου το απέδιδαν στον ίσχυρο χαρακτήρα που ακόμη βάβαια έχει αλλά αυτές οι συμπεριφορές σχεδόν έχουν εξαφανιστει κ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

τα γιαουρτια/τυρακια ομως δεν φτιαχνονται και αυτα με αγελαδινο γαλα;

 

Το θέμα δεν έιναι στο γάλα αλλά στην επεξεργασία του!! Το μεν γάλα εμπορίου (οποιουδηποτε είδους) χαρακτηρίζεται νεκρό ενώ τα προιόντα ζύμωσης του ειναι πλόυσια σε προβιοτικα...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπορείς να κάνεις gaps legal μελομακάρονα, μόνο με καρύδι, μέλι και αρωματικά: κανέλα, λίγο γαρύφαλο, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο μπαχάρι (all spices) και αν θέλεις και ξύσμα από πορτοκάλι

 

σκεφτόμουν να βάλω και λίγο λάδι καρύδας που τώρα το χειμώνα πήζει και θα κραταει τα υλικά δεμένα; Τι λέτε; κολλάει σαν γεύση ή να το αφήσω καλύτερα;

 

Αγλαΐα είχα βάλει κατι ερωτήματα σχετικά με το ψωμί. Επειδή ζυμώνω για τον σύζυγο με προζύμι, το τελευταίο διάστημα, βαζω το ψωμί στην κουζίνα στους 50 βαθμούς περίπου για να φουσκώσει. Μήπως όμως αυτή η διαδικασία σκοτώνει τους ωφελιμους μήκυτες; Στο τόπικ λετε ότι το πρεπει να φουσκώνει σε μικρότερη θερμοκρασία.

Link to comment
Share on other sites

Rosie είχα διαβάσει σε παλαιότερο post οτι δίνει την βιταμινη Aquasol?? Την δίνεις ακόμα κ μετά τον 1,5 χρόνο?? Απλ΄α σκεφτόμουν τώρα που χειμωιάζει να της έδινα πάλι..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

super απαντήσεις.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, αν και απογοητεύθηκα λίγο σε σχέση με τις επιλογές του σχολείου για τη μεγάλη. Αυτή θα δυσκολευθεί πιο πολύ από όλους. Είναι πολύ εθισμένη στα γλυκά και μολίς της το ανακοίνωσα έκανε επανάσταση. Μου είπε ότι προτιμά να λιμοκτονήσει παρά να τα στερηθεί. Για αυτό έλεγα να ξεκινήσουμε μετά τις διακοπές των χριστουγέννων, για να μην της έρθει πολύ απότομα.

 

Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.healthhomehappy.com/gaps-recipes Προς τη μέση της σελίδας εχει και μερικα σνακ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.healthhomehappy.com/gaps-recipes Προς τη μέση της σελίδας εχει και μερικα σνακ.

 

Ωραίες ιδεες έχει!! Ειδικά αυτά τα κρακερακια με σουσάμι κ σπορους κολοκύθας(που είναι πολύ νοστιμοι) φαίνονται πολύ βολικά!!

 

Στη μικρή όταν έδινα παλιά σουσάμι το έβγαζε μάλλον ατοφιο...λετε να της το αλέσω καλύτερα για αρχή όταν της δώσω να ξαναδοκιμάσει ή δεν πειραζει??

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το ελαιόλαδο δεν επιτρέπεται στην gaps; Εμείς εδώ μόνο αυτό χρησιμοποιούμε για τα πάντα. Το θεωρώ τρελό να μαγειρεύω με λίπος όταν έχω δικό μου εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Επίσης, επιτρέπεται το καλαμπόκι και τα προόντα του;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Το ελαιόλαδο δεν επιτρέπεται στην gaps; Εμείς εδώ μόνο αυτό χρησιμοποιούμε για τα πάντα. Το θεωρώ τρελό να μαγειρεύω με λίπος όταν έχω δικό μου εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Επίσης, επιτρέπεται το καλαμπόκι και τα προόντα του;

 

Το ελαιόλαδο το επαινει η Campbell αλλά ωμό!! Δεν πρέπει να τηγανιζουμε κ γενικά να μαγειρεύουμε με αυτό...γιατί αλλάζει η σύσταση του κ τα ωφέλημα γίνονται τελικά επιζήμια... Αχ κι εμένα μου πήρε λίγο να συνηθίσω στην ιδέα γιατί κι εμεις έχουμε δικό μας λάδι extra παρθενο...

 

Το καλαμπόκι απαγορεύεται..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Τα μούλιασα από λίγο παραπάνω από όλο το βράδυ.. μετά όπως πάντα τα έβαλα στο φουρνο μισή μέρα χτες, λίγες ώρες διακόπη το βράδυ κ το πρωί παλι κ τώρα που άνοιξα να δω αν είναι τραγανα είδα δύο να έχουν σαν μπαμπάκι γυρω τους κ να έιναι νιανια..

 

Katerinoula please explain τη διαδικασία! Τα αμύγδαλα τα μουλιάζεις μόνο σε νερό?Και για πόση ώρα τα βάζεις στο φούρνο και σε τι θερμοκρασία?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Katerinoula please explain τη διαδικασία! Τα αμύγδαλα τα μουλιάζεις μόνο σε νερό?Και για πόση ώρα τα βάζεις στο φούρνο και σε τι θερμοκρασία?

 

Σε νερό με λίγο θαλασσινό αλάτι για τουλαχιστον 7 ωρες.. μετα τα βάζεις στο φουρνο σε χαμηλη θερμοκρασία 45, 50, 55 όσο μπορείς χαμηλώτερη κ θέλει αρκετές ώρες όσες περισσότερες μπορείς..εγώ τα ελέγχω να δω αν έχουν στεγνώσει κ αν όχι συνεχίζω..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το ελαιόλαδο το επαινει η Campbell αλλά ωμό!! Δεν πρέπει να τηγανιζουμε κ γενικά να μαγειρεύουμε με αυτό...γιατί αλλάζει η σύσταση του κ τα ωφέλημα γίνονται τελικά επιζήμια... Αχ κι εμένα μου πήρε λίγο να συνηθίσω στην ιδέα γιατί κι εμεις έχουμε δικό μας λάδι extra παρθενο...

 

Το καλαμπόκι απαγορεύεται..

 

Αν θυμάμαι καλά μαγειρεύουμε με ζωικό λίπος. Και τώρα πρέπει να πειστώ ότι αυτό είναι καλύτερο από το ελαιόλαδο. Χρειάζομαι πολύ χρόνο και άπειρες μελέτες να διαβάσω για να το κάνω πράξη αυτό.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Σε νερό με λίγο θαλασσινό αλάτι για τουλαχιστον 7 ωρες.. μετα τα βάζεις στο φουρνο σε χαμηλη θερμοκρασία 45, 50, 55 όσο μπορείς χαμηλώτερη κ θέλει αρκετές ώρες όσες περισσότερες μπορείς..εγώ τα ελέγχω να δω αν έχουν στεγνώσει κ αν όχι συνεχίζω..

 

Ok ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
σκεφτόμουν να βάλω και λίγο λάδι καρύδας που τώρα το χειμώνα πήζει και θα κραταει τα υλικά δεμένα; Τι λέτε; κολλάει σαν γεύση ή να το αφήσω καλύτερα;

τα καρύδια από μόνα τους είναι αρκετά λιπαρά, τα επιπλέον λιπαρά θα χαλάσουν τη γεύση και την όψη.

 

για τα υπόλοιπα έγραψα στο τόπικ

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά μαγειρεύουμε με ζωικό λίπος. Και τώρα πρέπει να πειστώ ότι αυτό είναι καλύτερο από το ελαιόλαδο. Χρειάζομαι πολύ χρόνο και άπειρες μελέτες να διαβάσω για να το κάνω πράξη αυτό.

 

H' απλά να διαβάσεις το βιβλίο:lol::lol:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Σχετικα με αυτο που εχω τονισει, θελω να ρωτησω, αν δεν κανεις αυστηρα την διαιτα δεν επωφελησε ετσι κι αλλιως;

Αποδεσμεύσου λίγο από τη GAPS και δες τα "συστατικά" της ανεξάρτητα.

Εκτός από αυτά που περιορίζει-απαγορεύει δίνει μεγάλη έμφαση

α) στις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση (λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέατα, ψάρια) γιατί αυτές είναι και πιο ευκολοχώνευτες, άρα πιο καλά αξιοποιήσιμες από το σώμα και προμηθεύουν το πεπτικό με καλά βακτήρια που προάγουν την υγεία του πεπτικού και την καλύτερη πέψη των τροφών

β) στους ζωμούς οι οποίοι περιέχουν πλήθος μακρο και μικροστοιχείων, πρωτεΐνες όπως η χονδροϊτίνη, κολλαγόνος κλπ που γενικά λείπουν από τη διατροφή μας

 

και οι δύο κατηγορίες είναι τροφές που ο άνθρωπος έτρωγε τακτικά για χιλιάδες χρόνια και έχουν εγκαταληφθεί μόλις τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Δηλ εμενα τα παιδια τρωνε μονο βιολογικα προιοντα, αρκετα λαχανικα και φρουτα, κθολου γλυκα αλλα τρωνε και πολλες πατατες και μακαρονια, καθως και γαλακτοκομικα, ψωμι, δημητριακα (που δεν επιτρεπονται στην γκαπς).

Ακόμη και αυτά μπορούν να γίνουν πιο φιλικά στο πεπτικό. Τα παραδοσιακά ζυμαρικά δεν ήταν τα σημερινά μακαρόνια αλλά ο τραχανάς, οι χυλοπίτες κλπ προϊόντα που τα ετοίμαζαν και τα άφηναν να στεγνώσουν σε θερμοκρασία χώρου για μερικές ημέρες

Αυτή η διαδικασία τα έκανε να υπόκεινται σε ζύμωση και τελικά να γίνονται πιο εύπεπτα

Επίσης παραδοσιακά κατανάλωναν πολύ περισσότερα προϊόντα γάλακτος που είχαν υποστεί ζύμωση, παρά γάλα, το οποίο ακόμη και οι κτηνοτρόφοι δεν το είχαν όλο το χρόνο διαθέσιμο.

 

 

Αλλα αν σιγα σιγα τα περιορισω σε μια φορα την εβδομαδα πχ, θα δω βελτιωση στο πεπτικο ή πρεπει η διαιτα να ακολουθειται αυστηρα, αλλιως αναιρειται;

Δεν μπορούν να ακυρωθούν ή να αναιρεθούν όλες οι θετικές επιδράσεις, όμως αν υπάρχουν παθολογικά προβλήματα, τότε οι τροφές που δεν είναι συμβατές, εμποδίζουν τη θεραπεία, ακόμη και αν βελτιώνεται η κατάσταση του ασθενούς.

 

 

Την ιδια απορια εχω και για τα προβιοτικα, θα ωφελησουν να τους τα δωσω σαν συμπληρωμα χωρις να ακολουθω πληρως τη διαιτα;

Τα προβιοτικά η Campbell τα προτείνει μέσω των τροφών και κυρίως των λαχανικών (τουρσί) και των γαλακτοκομικών (κεφίρ, γιαούρτι σπιτικά) και εξηγεί ότι τα προβιοτικά από τις τροφές ευεργετούν όλο το πεπτικό ενώ από τις κάψουλες κυρίως το άνω μέρος και από μόνα τους δεν τα προτείνει. Πρώτα εισάγει και καθιερώνει τις τροφές με προβιοτικά και μετά εξετάζει το ενδεχόμενο των προβιοτικών σε χάπια.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς το τελευταίο διάστημα με το μωρό προσπαθώ να ψαχνομαι όσο αφορά τη διατροφή.

Ανήκω και εγώ στην κατηγορία των μητέρων που είχα θέμα με Candida στην εγκυμοσύνη και αργότερα τους πρώτους μήνες του θηλασμού με μυκητίαση θηλών και τέλος το μωρό παρουσίασε σημάδια αλλεργίας (με αίμα στα κακά) όταν ήταν 3 μηνών.

Έκανα για ένα εξάμηνο αποχή από τα γαλακτοκομικά (και τα κρυφά) παράλληλα με anti-candida διατροφή.Τους τελευταίους μήνες τρώω πάλι σχεδόν από όλα με εξαίρεση τα αγελαδινά προιόντα και ο μικρός είναι πολύ δεκτικός στις νέες τροφές με εξαίρεση το γιαούρτι.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Το μωρό μου ενώ φαινομενικά δεν παρουσιάζει πλέον κάποιο τρανταχτό σημάδι αλλεργίας συνεχίζει να θηλάζει πολλές φορές τη νύχτα και έχει πολλά αέρια ενώ οι κενώσεις του είναι μαλακές (όχι διαρροικές) και δύσοσμες.

Υπάρχει περίπτωση να ανήκουμε και εμείς στην κατηγορία των ασθενών gaps(sorry αν κάνω λάθος την ορολογία) και να πρέπει

να ψαχτώ περισσότερο?

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα:oops:

Ευχαριστώ!

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αυτά μπορούν να γίνουν πιο φιλικά στο πεπτικό. Τα παραδοσιακά ζυμαρικά δεν ήταν τα σημερινά μακαρόνια αλλά ο τραχανάς, οι χυλοπίτες κλπ προϊόντα που τα ετοίμαζαν και τα άφηναν να στεγνώσουν σε θερμοκρασία χώρου για μερικές ημέρες

 

Ευχαριστω πολυ, πολυ κατατοπιστική.

Στα ζυμαρικα που αναφερθηκα εβαλα μεσα και τον τραχανα και τις χυλοπιτες που τους δινω συχνα, βιολογικα αλλα βεβαια οχι χειροποιητα. Οπως και το γιαουρτι. Να υποθεσω οτι οι τροφες που εχουν υποστει ζυμωση θα πρεπει να ειναι σπιτικες, ενω του εμποριου ακομα και τα βιολογικα ειναι ουσιαστικα βιομηχανοποιημενα, οποτε δεν μας εξυπηρετουν ετσι; Απλως φοβαμαι οτι λογω ελλειψης χρονου η ποικιλια σε σπιτικα παρασκευασμενες τροφες θα ειναι πολυ περιορισμενη. :-(

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

Οπως και το γιαουρτι. Να υποθεσω οτι οι τροφες που εχουν υποστει ζυμωση θα πρεπει να ειναι σπιτικες, ενω του εμποριου ακομα και τα βιολογικα ειναι ουσιαστικα βιομηχανοποιημενα, οποτε δεν μας εξυπηρετουν ετσι;

 

Το κακό με τα βιομηχανοποιημένα είναι ότι δεν γνωρίζεις τις συνθήκες. Πχ στο γιαούρτι μπορεί να βάζουν μυκητοκτόνα που μέχρι ένα ποσοστό δεν είναι ανιχνεύσιμα, όμως κάνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνουν στο γιαούρτι και τη ζημιά στο πεπτικό μας. Επίσης στο γιαούρτι δεν έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση για να φύγει όλη η λακτάση.

 

Στον τραχανά του εμπορίου, αν η ξήρανση γίνεται σε φούρνους στους πχ 60-70 βαθμούς, καταστρέφονται τα ένζυμα και τα βακτήρια που κάνουν τη ζύμωση, η οποία μπορεί να μην ολοκληρώνεται.

 

Απλως φοβαμαι οτι λογω ελλειψης χρονου η ποικιλια σε σπιτικα παρασκευασμενες τροφες θα ειναι πολυ περιορισμενη. :-(

Στην αρχή σου φαίνεται βουνό αλλά τα περισσότερα είναι μια ιδέα. Πχ πόσο χρόνο θέλεις για να ετοιμάσεις όλες τις σαλάτες της εβδομάδας; Αν ετοιμάζεις 10 σαλάτες στο 1/10 του χρόνου, ετοιμάζεις το τουρσί όλης της εβδομάδας και μπορείς να το τρως για σαλάτα, γλιτώνοντας χρόνο από την προετοιμασία και από το συμμάζεμα. Πολλά πράγματα μπορείς να τα μαγειρέψει σε διπλή ποσότητα ή να τα ετοιμάσεις σε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλεις στον καταψύκτη.

 

Για να μην πελαγώνεις, μπορείς να εισάγεις κάτι καινούργιο κάθε 2 ή 3 εβδομάδες, όταν το ένα θα σου έχει γίνει συνήθεια και δεν θα σου φαίνεται ότι κάνεις κάτι ιδιαίτερο, μπορείς να κάνεις κάτι καινούργιο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

τα γιαουρτια/τυρακια ομως δεν φτιαχνονται και αυτα με αγελαδινο γαλα;

 

Το αγελαδινό γάλα αυτό καθ' αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, πρόβλημα αποτελεί η άθλια διατροφή των αγελάδων (αντί να βόσκουνε χορταράκι τις έχουνε σε κλειστές μονάδες και τις ταϊζουνε δημητριακά) και η μεγάλη επεξεργασία του γάλακτος.

Επειδή στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουνε αγελάδες που βόσκουνε ελεύθερα σε καταπράσινα λειβάδια (όπως πχ στη Βόρειο Αγγλία όπου έμενα πριν έρθω Ελλάδα, άνοιγα το παράθυρο μου και μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι μου έβλεπα αγελαδίτσες που βόσκανε ελεύθερα σε τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις!), ελληνικά αγελαδινά προϊόντα δεν αγοράζω.

Πάντα παίρνω παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι για τα παιδιά (σε κεσεδάκι αν βρω και όχι σε πλαστικό) και από τυράκια (και βούτυρο) συνήθως επιλέγω εισαγωγής, αγγλικά (πχ cheddar και Kerrygold Regato) και τα γαλλικά του Carrefour από ωμό γάλα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...