Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοινόχρηστο ρεύμα πολυκατοικίας...

emmaki

Recommended Posts

Κάθε φορά πληρώνουμε 30-40 (το πολύ) ευρώ..... Μιλάμε για μικρή πολυκατοικία με 3 ορόφους, εκ των οποίων ο ένας είναι με φοιτητές....

Ήρθε σήμερα λογαριαμός (από 6-5 μέχρι 7-9)....Πόσο νομίζετε;

171 ευρώ!!!!!!!!!

Κόντεψα να πάθω αποπληξία όταν μου το έδειξε η σπιτονοικοκυρά μου....

Σημειωτέον, από 1-7 εγώ έλειπα από τη οικοδομή και επέστρεψα 6-9. Η σπιτονοικοκυρά έλειπε από 1-8 μέχρι σήμερα, η κόρη της που μένει από κάτω έλειπε όλο τον Ιούλιο, οι φοιτητές έλειπαν και μόνο μία κοπέλα ήταν στην οικοδομή......

Να πω ότι δεν έχουμε και ασανσέρ! Αυτό δηλαδή είναι μόνο το ρεύμα για το φως της σκάλας (αυτό που το ανάβεις και μετά από λίγο σβήνει)....

Πού θα πάει πλέον;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Είπαμε να δουλέυουμε για να πληρώνουμε (όχι ότι συμφωνήσαμε , αλλά το δεχτήκαμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή), αλλά πλέον δεν φτάνουν!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Μηπως ειναι μαζι με το χαρατσι που μπαινει τωρα στην ΔΕΗ????

Το κοίταξα.

Είναι ΜΟΝΟ για ρεύμα.....

Άλλωστε το χαράτσι δεν μπαίνει στους κοινόχρηστους χώρους (νομίζω)

Μήπως κατι δεν παει καλά?

Μήπως καποιος σας κλεβει ρεύμα?

Μήπως εχει προβλημα ο μετρητής?

Ας παρακολουθεί καποιος τις ενδειξεις για μερικές μερες.

Οι κοινοχρηστοι χωροι αν δεν κανω λαθος εξαιρούνται από τους καινούριους φόρους.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

έχετε παρατηρήσει ότι στο κοινόχρηστο ρεύμα πληρώνουμε και ΕΡΤ????????????????????????????????????? ναι, ναι , είναι αλήθεια!!!:idea:

Κάνεις αίτηση στη ΔΕΗ ότι πρόκειτα;ι για κοινόχρηστο και εξαιρείσαι από ΕΡΤ.

Πριν κάποια χρόνια (λίγα) βγήκε ο ανάλογος νόμος

Κάνεις αίτηση στη ΔΕΗ ότι πρόκειτα;ι για κοινόχρηστο και εξαιρείσαι από ΕΡΤ.

Πριν κάποια χρόνια (λίγα) βγήκε ο ανάλογος νόμος

μα γράφει ότι ειναι για διαχείρηση πολυκατοικίας!!! το έχω δει, γιατί ημουν διαχειρίστρια

μα γράφει ότι ειναι για διαχείρηση πολυκατοικίας!!! το έχω δει, γιατί ημουν διαχειρίστρια

Ξαναδες το!

Εμάς γράφει ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ και δεν έχει ΕΡΤ

Θα το τσεκάρω κι εγώ όταν γυρίσω σπίτι, δημοτικά τέλη έχει σίγουρα πάντως.

Τώρα για τον μεγάλο λογ/σμό εγώ νομίζω πως σας κλέβουν με κάποιο τρόπο ρεύμα. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Στην δικιά μας πολυκατοικιά τον πρώτο χρόνο το διαμέρισμα του 2ορόφου για 3 μήνες είχε ρεύμα από το κοινόχρηστο ρολόι. Πάντως γίνεται αυτό. Ρώτα ηλεκτρολόγο καλύτερα και ενημέρωσε μας για να ξέρουμε!

Διαφημίσεις

Θα το τσεκάρω κι εγώ όταν γυρίσω σπίτι, δημοτικά τέλη έχει σίγουρα πάντως.

Τώρα για τον μεγάλο λογ/σμό εγώ νομίζω πως σας κλέβουν με κάποιο τρόπο ρεύμα. Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Στην δικιά μας πολυκατοικιά τον πρώτο χρόνο το διαμέρισμα του 2ορόφου για 3 μήνες είχε ρεύμα από το κοινόχρηστο ρολόι. Πάντως γίνεται αυτό. Ρώτα ηλεκτρολόγο καλύτερα και ενημέρωσε μας για να ξέρουμε!

Και πώς να ρωτήσω;

Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή και νοικιάζουν και κάποια διαμερίσματα...

Ρώτησα απ'έξω απ' έξω, ποιά φώτα είναι στο κοινόχρηστο και μου είπαν μόνο της σκάλας....

Αν έχει γίνει κάτι, το έχει κάνει κάποιος της οικογένειας. Λέτε να το παραδεχτούν;;;; Δεν νομίζω...........

Το μόνο που μου είπαν ότι θα κάνιυν είναι να πάνε στη ΔΕΗ να δουν μήπως έγινε κάποιο λάθος....

Ίσως πρέπει να περιμένω να δω και τον επόμενο λογαριασμό....Αν είναι στα ίδια επίπεδα, θα κάνω φασαρία γιατί πολύ απλά δεν είναι λογικό!

Οι γονείς μου έχουν 140 τετραγωγνικά σπίτι και πλήρωσαν (με ΕΡΤ κλπ) 120 ευρώ για το ίδιο διάστημα.......

• 3 εβδομάδες μετά...

να σου πω εφοσον στους κοινοχρηστους ειναι μονο λαμπτηρες κοιτα ποσοι ειναι και ποσα watt απο εκει μπορεις να δεις ποσες κιλαβατορες θα καταναλωναν αν πχ λειτουργουσαν για ενα 3ωρο την ημερα η βαλε και 5ωρο δηλαδη σαν να καινε ολη μερα σχεδον και ετσι να παρεις την δεη οτι εχει γινει λαθος ή καποιος παιρνει απο τα κοινοχρηστα.στο λογαριασμο γραφονται ακριβως οι κιλοβατωρες.

l86Tp3.png d6AUp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...
έχετε παρατηρήσει ότι στο κοινόχρηστο ρεύμα πληρώνουμε και ΕΡΤ????????????????????????????????????? ναι, ναι , είναι αλήθεια!!!:idea:

αποκλείεται...

emmaki εμένα το μυαλό μου θα πήγαινε

α) ή έχετε απλήρωτο ρεύμα

β) ή κάποιος έχει συνδέσει κάτι με το κοινόχρηστο ρεύμα

rQGhp3.png

Στους λογαριασμους της Δεη για τους κοινοχρηστους χωρους δεν πληρωνουμε ΕΡΤ απο το 2005 ή το 2006 εαν θυμαμαι σωστα. Εαν υπαρχει ακομα στους λογαριασμους σας πληρωμη για την ΕΡΤ πατε στην Δεη και με καποιον τροπο πρεπει να σας επιστρεψουν και οσα εχετε πληρωσει απο τοτε που βγηκε ο νομος.

Οσο για τον λογαριασμο που ειναι πολυ αυξημενος αδικαιολογητα, θα ελεγα να τσεκαρετε τα εξης. α) μηπως για πολλους μηνες σας εστελναν εναντι λογαριασμο και οχι εκκαθαριστικο. Εχει συμβει σε γνωστο μου, ο καταμετρητης της Δεη να μην μπορει να μπει μεσα για να μετρησει με αποτελεσμα για καπου 2 χρονια τους ερχοντουσαν μονο οι εναντι λογαριασμοι. Οταν ηρθε ο εκκαθαριστικος ηταν καπου 1600 ευρω.

β)Τσεκαρε με ηλεκτρολογο, εστω κι αν χρειαστει να τον πληρωσεις εσυ, οτι δεν σας κλεβουν ρευμα απο το κοινοχρηστο. Ειναι πολυ συνιθισμενο φαινομενο σε τετοιες "οικογενειακες" πολυκατοικιες, οπως επισης και με την θερμανση εαν ειναι αυτονομη.

Ελπιζω να βρεις ακρη.

Διαφημίσεις

Μήπως μένουν κάποια φώτα αναμμένα τη νύχτα;

Επίσης μπορεί να είναι και μέρος από το καλοριφέρ (η εκκίνηση γίνεται ηλεκτρικά απ’ ό,τι ξέρω), καθότι έκανε κρύο και το Μάϊο.

Μήπως ήταν έναντι και όχι εκκαθαριστικός;

Κι εμεις εχουμε 2 φωτα που μενουν ανοικτα ολη την νυχτα, καθως και ασανσερ αλλα ο λογαριασμος ερχεται παντα 90-100 ευρω. Δεν ειδα δηλαδη καποια αυξηση. Κατι αλλο συμβαινει. Εντελως αθωο ή εντελως υποπτο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...