Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ινοαδένωμα? ανησυχώ...

katkar1

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Ενδιαφέρομαι για μαστολόγο στη Θεσσαλονίκη αλλά θέλα να πω και την αγωνία μου. Έχω δύο μορφώματα στο στήθος¨Το ένα 9 χιλ περίπου (χαρακτηρίστηκε από την αρχή ιναδένωμα birads 3)το άλλο 1,5 εκ. (birads 4a). Αυτό το δεύτερο προβλημάτισε κάπως τον ακτινολόγο: μου είπε ότι από τη λίστα με τα 10 χαρακτηριστικά καλοήθειας είχε τα 8 αλλά έλειπαν δύο: 1. δεν έχει υπερηχογραφική κάψα (ελάσσον κρίτηριο) 2. είναι κάθετο προς το δέρμα (μεσαίας σημασίας). Μου έκανε λοιπόν FNA (κυταρολογική εξέταση με υλικό που το παίρνουν με λεπτή βελόνη καθοδηγούμενη από υπέρηχο), η οποία βγήκε αρνητική για κακοήθεια και για ατυπίες. Επίσης η κλινική του εξέταση είναι άριστη (έτσι μου είπαν, γιατί είναι πολύ κινητό), το σχήμα του σαφές, ομαλό, ομοιογενές κτλ. Επειδή το έχω ήδη ένα χρόνο και μισό και δεν έχει μεγαλώσει σημαντικά, ο ακτινολόγος μου πρότεινε να το παρακολουθώ μία φορά το χρόνο. Ο χειρουργός μαστού μου είπε να μην ανησυχώ, να το δούμε σε τρεις μήνες προληπτικά και κάποια στιγμή να το ξεφορτωθώ. Εγώ ανησύχησα πολύ (ειδικά μέχρι να βγούν και τα αποτελέσματα της κυταρολογικής) αλλά ανησυχώ ακόμη και τωρα. Είχε κάποια από εσας παρόμοια εμπειρία? Θα με βοηθούσατε πάρα πολύ αν τη μοιραζόσασταν μαζί μου.

Επίσης, πείτε μου αν γνωρίζετε τους γιατρούς στους οποίους πήγα: ο ακτινολόγος ήταν ο Γεώργιοςο Κυρόπουλος στην Αλεξάνδρεια και ο μαστολόγος ο Ιωάννης Νατσιόπουλος. Και οι δύο μου έκαναν καλή εντύπωση. Τους έχετε καθόλου ακουστά? Επίσης άκουσα αλλά και διάβασα εδώ για τον Αντωνίτση? Ποιόν προτείνετε εσείς? Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 6 months later...

Διαφημίσεις

καλησπερα!!

εχω ενα ιωοαδενωμα 12χιλιοστα και ο κυριος μπρεδακης στο ιασω μου προτεινε αφαιρεση με χειρουργειο.βλεπει κατι ανυσηχητικο στην μορφολογια του και θα το στειλει για βιοψια.εκλεισα με την κυρια μιχαηλιδου για μια δευτερη γνωμη.ειμαι πολυ ανυσηχη για αυτο το θεμα.μηπως ειχε καποια απο εσας ινοαδενωμα που επρεπε να αφαιρεθε και αν γνωριζετε τον κυριο μπρεδακη.για την κυρια μιχαηλιδου εχω ακουσει τα καλυτερα και απο το τηλ μου προτεινε παρακεντηση.ειμαι μπερδεμενη και δεν ξερω τι να κανω. σας ευχαριστω εκ των προτερων

καλησπερα!!

εχω ενα ιωοαδενωμα 12χιλιοστα και ο κυριος μπρεδακης στο ιασω μου προτεινε αφαιρεση με χειρουργειο.βλεπει κατι ανυσηχητικο στην μορφολογια του και θα το στειλει για βιοψια.εκλεισα με την κυρια μιχαηλιδου για μια δευτερη γνωμη.ειμαι πολυ ανυσηχη για αυτο το θεμα.μηπως ειχε καποια απο εσας ινοαδενωμα που επρεπε να αφαιρεθε και αν γνωριζετε τον κυριο μπρεδακη.για την κυρια μιχαηλιδου εχω ακουσει τα καλυτερα και απο το τηλ μου προτεινε παρακεντηση.ειμαι μπερδεμενη και δεν ξερω τι να κανω. σας ευχαριστω εκ των προτερων

Εγω έχω τρία στο αριστερό στηθος και ενα στο δεξί! Δεν θυμάμαι τα μεγέθη τους αλλα μπορώ να κοιτάξω απο τους υπερηχους μαστων και να σου πω! Δεν τα έχω πειράξει κατόπιν πολλαπλών συναντήσεων με τον χειρουργό Αθανάσιο Πολύχρονη! Είναι χειρουργός μαστολογος! Έχω και ενα κοριτσάκι 8 μηνων και η εγκυμοσύνη δεν τα επηρέασε δόξα το Θεό! Τον είδα λίγο μετα που γεννησα και μου είπε να πάω σε ενα χρόνο με μια μαστογραφια!

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

σε ευχαριστω πολυ!με καθυσηχασες λιγο!το θεμα εχω ακουσει απο γιατρο οτι αν κανω παρακεντηση μπορει να γινει διασπορα καρκινικων κυτταρων αν αποδειχτει κακοηθης.αυτο ειναι που με ανησυχει!να την κανω η οχι...

σε ευχαριστω πολυ!με καθυσηχασες λιγο!το θεμα εχω ακουσει απο γιατρο οτι αν κανω παρακεντηση μπορει να γινει διασπορα καρκινικων κυτταρων αν αποδειχτει κακοηθης.αυτο ειναι που με ανησυχει!να την κανω η οχι...

Εγω θα σου πρότεινα να πάρεις και άλλη γνωμη απο άλλο γιατρο... Και μετα βλέπεις... Εγω έτσι θα έκανα :D

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Και εγώ έπιανα κάτι στον αριστερό μαστό μου, το οποίο και φοβήθηκα πολύ, γιʼ αυτό και απευθύνθηκα στη μαστολόγο κα Αναστασάκου. Εκείνη με προέτρεψε να κάνω βιοψία με πιστόλι, δηλαδή χωρίς χειρουργείο. Πράγμα που έκανα, μου έκανε τοπική αναισθησία, με όλη τη διαδικασία να κρατά δέκα λεπτά και την κάναμε στο ιατρείο της. Την επόμενη μέρας κιόλας είχαμε τα αποτελέσματα κανονικής ιστολογικής (παίρνει κύτταρα όχι ιστό). Μου εξήγησε ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύ ανώτερη από την κυτταρολογική (FNA). Κίνδυνος διασποράς δεν υπάρχει κανένας. Αποφασίσαμε να το βγάλουμε καθώς ήταν μεγάλο και σκόπευα να μείνω έγκυος και δεν ήθελα να με ταλαιπωρήσει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Αρκετό καιρό μετά και με ένα υπέροχο κοριτσάκι πλέον για παρέα κάνω τον τυπικό μου έλεγχο και όλα βαίνουν καλώς. Θα σου πρότεινα λοιπόν να το ψάξεις λίγο περισσότερο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...