Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φολέγανδρος?

Belfaccino

Recommended Posts

Γεια σας!

Λέμε να πάμε ένα τριήμερο στα μέσα Ιουλίου στη Φολέγανδρο.

Αρχικά σκεφτόμαστε να πάμε χωρίς τον 7χρονο γιο μας. Επειδή όμως μας αρέσει η παρέα του :) και δεν τον έχουμε ξαναφήσει, σκεφτόμαστε να τον πάρουμε μαζί μας, αν η Φολέγανδρος είναι φιλικό νησί για τα παιδιά.

Εχει πάει κανείς από το forum για να μας πει δύο λόγια?

Σας ευχαριστώ!

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Πήγαινα επί τρεις χρονιές σερί όταν ήμουν πιτσιρικάς , αρχές δεκαετίας 90. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα , ήμουν συνέχεια πίτα :cool::oops::cool: .

Θυμάμαι πως είναι πανέμορφο νησί με καταπληκτική Χώρα , πως η "Πούντα" κάνει ωραία τυρόπιτα, ότι στο "BZUT" κάνει ωραίο σφηνάκι καρπούζι και έχει ωραία κορίτσια ,(αμα με πάρει χαμπάρι η Βάσω :oops: ) και ότι οι παραλίες είναι πεντακάθαρες αλλά μέτριας ομορφιάς εδω που τα λέμε...

Για μπεμπάκια τι να πω... τότε αλλού έπεφταν τα μάτια μου... :lol::lol:

Πήγαινα επί τρεις χρονιές σερί όταν ήμουν πιτσιρικάς , αρχές δεκαετίας 90. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα , ήμουν συνέχεια πίτα :cool::oops::cool:

:cool: κάτι μου λέει ότι ο μικρός θα μείνει πίσω... :)

Στη Φολέγανδρο εχω παει 4 φορες και εχω να πω οτι ειναι καταπληκτικο νησι.

Οταν ειχα παει βεβαια (πριν καμια 10ρια χρονια) ημουν στη φαση ζευγαρακι και δεν ασχολιουμουν με παιδια. Θυμαμαι ομως οτι υπηρχαν ΠΑΡΑ πολλες οικογενειες στο νησι και ξενοι και ελληνες. Μου ειχε κανει εντυπωση δηλαδη.

Η χωρα ειναι πανεμορφη και το λιμανι, ο Καραβοστασης, εχει ενα πολυ ωραιο ουζερι που θυμαμαι :D , νομιζω Συρμα το λεγανε. Ολες οι παραλιες ειναι καταπληκτικες και στις περισσοτερες παει καραβακι γιατι δρομοι δεν υπαρχουν. Οποτε η προσβαση ειναι πολυ ευκολη. Στην Ανω Μερια να πατε για ματσατα, το τοπικο ζυμαρικο που το σερβιρουν με κοκορα κοκκινιστο. Γενικα το φαι στη Φολεγανδρο ειναι απαιχτο!!! Μμμ, πεινασα τωρα που το σκεφτομαι :)

Εχει πολλες ταβερνες και απο μπαρακια ενα μονο θυμαμαι στη χωρα (τοτε τουλαχιστον). Στον Καραβοσταση δεν ειχα παει ποτε βραδυ. Γενικα η αισθηση που ειχα παντα απο τη Φολεγανδρο ηταν οτι ειναι ενα ησυχο οικογενειακο νησι και στις επομενες διακοπες μου με τον αντρα μου και τη μικρη θα ηθελα πολυ να ξαναπαω.

το 1996 είχα πάει....το λάτρεψα το νησί,αλλά απ'ό,τι θυμάμαι,ήταν αρκετά δυσπρόσιτες οι παραλίες και πολύ λίγα αυτά που είχε να κάνεις...όμως φαντάζομαι οτι θα άλλαξαν πολλά απο τότε. Μιλάμε για μοναδική,άγρια ομορφιά :cool: για παιδιά δεν ξέρω... :roll:

Διαφημίσεις

Από τα σχόλια όλων σας, μου φαίνεται ο τέλειος προορισμός μας για φέτος!

Περιμένω πώς και πώς να πάμε..!!! Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα τον πάρουμε μαζί.

Να σας πω την αλήθεια...νομίζω ότι η αναποφασιστικότητά μας οφείλεται στο ότι περνάμε ωραία όλοι μαζί και θα μας λείψει αν τον αφήσουμε.

Από την άλλη, ειλικρινά, δεν έχουμε φύγει μόνοι μας ένα Σ/Κ παρά μόνο μια φορά όταν τον αφήσαμε για ένα Σ/Κ και πήγαμε Σαντορίνη. Ηταν 19μηνών. Την πρώτη μέρα χαρήκαμε την "ελευθερία" μας... τη 2η μέρα δεν βλέπαμε την ώρα να γυρίσουμε κοντά του. Τώρα είναι 7 ετών...

Μήπως πρέπει να ξεκολλήσουμε? Θα είναι με τη γιαγιά με την οποία παίζει ποδόσφαιρο, του κάνει όλα τα χατίρια (κλασσικό σύνδρομο γιαγιάς) ... μάλλον γύρευα να μου πειτε "όχι, όχι δεν κάνει για παιδιά το νησί!"..χεχεχε...

(αναστεγναμός...μου τη δίνει η αναποφασιστικότητα!).

Πάντως όλο αυτό το σκηνικό με την άγρια ομορφιά, τους γκρεμούς, τις μικρές παραλίες (κι ας μην έχουν χιλιόμετρα αμμουδιάς), η παρεϊστικη ατμόσφαιρα για την οποία φημίζεται το νησί, η θέα... μαζί ή χωριστά... περιμένω με ανυπομονησία.

Ξέχασα να πω ,για μπάνιο στην Αγκάλη οπωσδήποτε. Αλλά κατεβασία (και ανεβασιά) με τα Γαιδουράκια.Υπάρχουν ακόμα? Όταν πήγαινα εγώ πριν από τοοοσα χρόνια ήταν δύο διαφορετικοί παππούδες ο καθένας με τα γαϊδούρια του.

Εμείς την μια "υπηρεσία" την είχαμε βαφτίσει "Aggali-Mouloi Bus" και την άλλη "Mouloi Express" και κάναμε φοοοοββεεερεεεες κόντρες.

Πιτα.

Μια απο τις φορες που ειχα παει εγω στη Φολεγανδρο ηταν ενας παππουλης με γαιδαρο στο μονοπατι για μια αλλη παραλια (ο δρομος για την Αγκαλη ηταν μια χαρα για αυτοκινητο) και τον ρωτησαμε ποσο παει για να μας κατεβασει. Και τι μας απάντησε????? Ενα πεντοχιλιαρο το ατομο!!!!! Απιστευτο? :shock:

"Aggali-Mouloi Bus" και την άλλη "Mouloi Express" και κάναμε φοοοοββεεερεεεες κόντρες.

Πιτα.

Πόσα χρόνια ζούνε τα γαϊδούρια?

:cry: Δυστυχώς, ούτε τον Aggali-Mouloi Bus θα γνωρίσουμε, ούτε τον Mouloi-Express.... ούτε πίτα θα γίνουμε....

δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε κανένα από τα 3 ξενοδοχεία που μας άρεσαν μέχρι τέλος Αυγούστου... :cry: :

Εγώ υποψιάζομαι ότι δεν δίνουν τα δωμάτια μόνο για 3μερα... είναι το high season και προτιμούν αυτούς που έρχονται για 10μερα... :evil:

δεν πάω πουθενά... ξενέρωσα με τους ξενοδόχους πάλι...

Διαφημίσεις

ΤΕΛΕΙΑ!ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ!ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!ΕΧΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥ!ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΕΣ!ΠΑΝΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 5ΗΜΕΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...