Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΚΤΡΩΣΗ...

giotaki83

Recommended Posts

Εγω θελω να πω κατι .

Μετα απο μια ανεμβρυικη κυηση εκανα δυο εποξεσεις η τελευτεα ηταν 27 / 07 και σημερα μου ηρθε αιμα .Λεω σε ολες της κοπελες να προσεξουν παρα πολυ γιατι δεν ξερεις ποτε τι θα γινει στο μελλον .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το θεμα ειναι πως νιωθει μια γυναικα που κανει εκτρωση?

εσυ βρε κοριτσι μου πως λες να νιωθει, τι περιμενεις να ακουσεις??????????

ασε που η κοπελα που ανοιξε το θεμα, ακουσε για την φημη οτι οι γυναικες που εκαναν εκτρωση δεν μπορουσαν μετα να κανουν παιδι.....

..............

Δεν είναι ακριβώς φήμη. Μία πολύ καλή μου φίλη, έμεινε έγκυος όταν ήταν 18 χρονών, από σπασμένο προφυλακτικό. Έκανε έκτρωση γιατί δεν ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα. Είναι πέντε χρόνια παντρεμμένη, προσπαθεί για μωρό, δεν τα καταφέρνει. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι είχε γίνει στο παρελθόν η έκτρωση αυτή. Η κοπέλα δεν μετανιώνει που δεν κράτησε το παιδί. Δεν ήταν έτοιμη, ούτε ψυχολογικά, ούτε οικονομικά, ούτε είχε μία καλή και σοβαρή σχέση με το άτομο από το οποίο έμεινε έγκυος, οπότε σωστά τερμάτησε την εγκυμοσύνη (και συμφωνώ μαζί της). Επίσης, θεωρεί (και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου), ότι είχε κάνει ότι μπορούσε για να αποτρέψει μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Ωστόσο, της έτυχε αυτό που δεν ήθελε τότε να της τύχει και αυτό που τώρα επιθυμεί διακαώς. Δεν ξέρω τι να της πω, ειλικρινά: δεν κρίνω σε καμία περίπτωση την απόφασή της, απλά χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο για την ατυχία της.

περιπτωση της κολλητης μου 24χρονων κοπελα πριν 3χρονια εμεινε εγκυος εκανε εκτρωση γιατι πιστευε οτι το παιδι θα σταματουσε την καριερα της!ηταν με τον φιλο της νυν αντρα της 2μηνες,τωρα πλεον εχουν παντρευτει ομως δεν μπορει να κανει παιδι λογω οτι ο χασαπης γιατρος που πηγε να κανει την αμβλωση της δημιουργησε προβλημα στο τραχηλο και πριν 6μηνες εκανε ολικη αφαιρεση

το θεμα ειναι πως νιωθει μια γυναικα που κανει εκτρωση?

εσυ βρε κοριτσι μου πως λες να νιωθει, τι περιμενεις να ακουσεις??????????

ασε που η κοπελα που ανοιξε το θεμα, ακουσε για την φημη οτι οι γυναικες που εκαναν εκτρωση δεν μπορουσαν μετα να κανουν παιδι.....

οσες ξερετε καλα αγγλικα, και αντεχετε, ριξτε μια ματια εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_abortion

για να δουμε ποις εινια πραγματικα ο αδυναμος, στην ιστορια του ανθρωπινου γενους..

Καλά, fistikaki, εσύ πιάνεσαι από τις λέξεις τελικά.....:?

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

και την σκωλ/δα σου να βγαλεις, παλι υπαρχει κινδυνος να κανεις συμφυσεις και να μην μπορεις να κανεις παιδι μετα... και μαλιστα ο κινδυνος ειναι μεγαλυτερος απο αυτον της εκτρωσης...

οποτε, τι λεμε? κατσε να παθεις περιτονιτιδα?

ΟΛΕΣ οι επεμβασεις εχουν κινδυνους, και δοντι να πας να βγαλεις μπορει να παθεις ζημια

Διαφημίσεις

Χαρούλα, δεν έχω μείνει έγκυος. Πήγαινε στο "θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς" στο τόπικ "Μία σάλπιγγα. Εμποδιο για φυσική σύλληψη" και θα δεις αρκετά ενδιαφέροντα......

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

και την σκωλ/δα σου να βγαλεις, παλι υπαρχει κινδυνος να κανεις συμφυσεις και να μην μπορεις να κανεις παιδι μετα... και μαλιστα ο κινδυνος ειναι μεγαλυτερος απο αυτον της εκτρωσης...

οποτε, τι λεμε? κατσε να παθεις περιτονιτιδα?

ΟΛΕΣ οι επεμβασεις εχουν κινδυνους, και δοντι να πας να βγαλεις μπορει να παθεις ζημια

Απλώς, κάποιες επεμβάσεις μπορείς να προσπαθήσεις, όσο το δυνατόν γίνεται, να τις αποφύγεις. Μπορείς να προνοήσεις για κάποια πράγματα. Υποθέτω, ότι δεν μπορείς να επιλέξεις το αν θα χρειαστεί να βγάλεις τη σκωληκοειδή απόφυση. Αλλά το να αποφύγεις μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, είναι πιο πολύ στο χέρι σου, σωστά? Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις αντισύλληψη. Αν σου τύχει η στραβή, σόρυ για την έκφραση και σπάσει το προφυλακτικό, μπορείς να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας. Η φίλη μου, που γράφω παραπάνω, δεν το ήξερε αυτό. Ενδεχομένως, αν το είχε πάρει, να είχε αποφύγει την έκτρωση και το πρόβλημα με τη μήτρα μετά. Είναι καλό που γίνεται αυτή η συζήτηση: μπορεί να μας διαβάζει μία έφηβη που έχει αντιπάθεια στο προφυλακτικό και μετά από αυτά που λέμε, να το εντάξει στην σεξουαλική της ζωή.

Αλλά το να αποφύγεις μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, είναι πιο πολύ στο χέρι σου, σωστά? Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις αντισύλληψη. Αν σου τύχει η στραβή, σόρυ για την έκφραση και σπάσει το προφυλακτικό, μπορείς να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας.

ΣΥΜΦΩΝΩ κι επαυξανω με τα χιλια, αλλωστε η εκτρωση δεν ειναι μεσο αντισυλληψης, αμα κανεις 3 εκτρωσεις τον χρονο για 10 χρονια,εεεεεε σορρυ, δεν μπορεις να κανεις παιδι μετα!!!!!! (ευτυχως... που δεν θα γεννηθει παιδι απο τετοια ΗΛΙΘΙΑ μανα)

ΣΥΜΦΩΝΩ κι επαυξανω με τα χιλια, αλλωστε η εκτρωση δεν ειναι μεσο αντισυλληψης, αμα κανεις 3 εκτρωσεις τον χρονο για 10 χρονια,εεεεεε σορρυ, δεν μπορεις να κανεις παιδι μετα!!!!!! (ευτυχως... που δεν θα γεννηθει παιδι απο τετοια ΗΛΙΘΙΑ μανα)

Και όμως! Έχει γεννηθεί τέτοιο παιδί, από στενό συγγενικό μου πρόσωπο. Η μαμά, έχει κάνει ένα σωρό παιδιά και ενδιάμεσα, έκανε και ένα σωρό εκτρώσεις.Το παιδί μια χαρά είναι, η μαμά του το αγαπάει, όπως και όλα της τα παιδιά. Και εγώ αγαπάω τη συγκεκριμένη κυρία (όνομα και μη χωριό, δεν λέω κάτι παραπάνω, για να μην αποκαλυφθεί η περίπτωση). Δεν ξέρω τι να πω για την περίπτωσή της, είμαι απλά σπίτλες. Απλώς, για μένα λειτούργησε και λειτουργεί, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Όχι, αυτής της κυρίας, οι εκτρώσεις δεν έβλαψαν τη γονιμότητά της. Της φίλης μου, που της έσπασε το προφυλακτικό και αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση, της της προκάλεσε προβλήματα η μία και μόνη έκτρωση που έκανε. Τη θεωρώ πιο άτυχη από μένα, που δεν έχω κάνει ποτέ έκτρωση και που επίσης ταλαιπωρούμαι για να κάνω παιδί.

κι εγώ όταν έμεινα έγκυος "συζητούσαμε" άν έπρεπε να το κρατήσω χωρίς να παντρευτώ... Το δικαίωμα του άντρα να μην θέλει να γίνει πατέρας που το πας???

Γνώμη μου είναι ότι μέχρι την εβδομαδα εγκυμοσύνης που ορίζει ο Νόμος (όχι τυχαία) το δικαίωμα συνεχιστεί ή όχι η εγκυμοσύνη το έχει αποκλειστικά η γυναίκα. Ότι θα μπορούσα να γράψω το έχει ήδη πει το φιστικάκι.

ssttaa

Διαφημίσεις

κοιτα, η υπογονιμοτητα και οι αποβολες ειναι μεγιστο μυστηριο ακομα, για την επιστημη...

απειρες αιτιες.... μια κακη επεμβαση, διακοπη κυησης, σκωλ/δα, χολη, οτιδηποτε.. εμπεριεχει απειροελαχιστο κινδυνο, ειναι ομως μονο μια απο τις χιλιδες αιτιες που μπορουν να προκαλεσουν υπογονιμοτητα

βασικος παράγοντας για την υπογονιμότητα νομίζω είναι και ο ψυχολογικος. Ξέρω κάποια ζευγάρια που απλώς δεν έκαναν παιδιά κι όταν απεπλισμένοι σταμάτησαν τις προσπάθειες και σταμάτησαν να το σκέφτονται έκαναν! Απο αυτή την άποψη μια έκτρωση μπορεί αργότερα να σου δημιουργήσει και εμμονή με το θέμα ...

ssttaa

Frederica Mathewes-Green:

"No woman wants an abortion as she wants an ice cream cone or a Porsche. She wants an abortion as an animal caught in a trap wants to gnaw off its own leg."

μεταφραζω

'καμια γυναικα δεν θελει μια εκτρωση, σαν να ηθελε ενα παγωτο ή μια πορσε.. Θελει μια εκτρωση, οπως ενα ζωο πιασμενο σε μια παγιδα που θελει να δαγκωσει και να κοψει το ιδιο του το ποδι'

προσωπικα διαφωνω με την ταση που επικρατει εδω μεσα "οταν δεν συμφωνουμε με κατι κανουμε επιθεση και οποιον παρει η μπαλα"

μια κοπελα ανοιξε ενα τοπικ. οποιος θελει απανταει, οποιος θελει εκφερει την αποψη του αλλα οχι και επιθεση.

ναι ειναι δικαιωμα της καθε γυναικας να οριζει το σωμα της και να κανει οτι θελει. ειναι και υποχρεωση της ομως να σεβεται τους ερωτικους της συντροφους γιατι κάνοντας ελευθερα σεξ μπορει να κολλησει οτιδηποτε και να το μεταδωσει στον επομενο και παει λεγοντας. δεν μιλαμε για εγκυμοσυνες που προηλθαν απο βιασμους ή σπασμενα προφυλακτικα. μιλαμε για την ανευθυνοτητα πολλων γυναικων η οποια τις οδηγει στο να κανουν εκτρωση και να σκοτωσουν ενα εμβρυο χωρις να το ρωτησουν αν θελει να ερθει στη ζωη. και με μια εκτρωση ισως καθαρισουν απο μια εγκυμοσυνη. αν αρχισουν και μεταδιδουν aids δεξια και αριστερα θα το θεωρησετε οτι και παλι οριζουν το σωμα τους;

οποτε μην προσπαθειτε να περασετε την εκτρωση σαν κομματι της καθημερινοτητας γιατι διαβαζουν και μικροτερα κοριτσια και θα επρεπε να παιρνουν σωστες κατευθυνσεις απο τις μεγαλυτερες και οχι την λογικη "ε δεν πειραζει μωρε. κι αμα μεινω κανω και μια εκτρωση και τελειωσε"

δεν ειναι ετσι.

ιατρικα ισως η εκτρωση να μην ξεχωριζει απο την αποξεση. εξαρταται βεβαια σε ποιο μηνα θα επιλεξεις να το κανεις, την ηλικια σου κλπ. ισως να μην αφησει και κανενα "κουσουρι" που θα εμποδισει μια μελλοντικη εγκυμοσυνη.

σε ενα φορουμ ομως που υπαρχουν κοριτσια που ματωνουν για να κανουν ενα παιδι, ας μην παρουσιαζουμε την εκτρωση σαν μια φυσικοτατη λυση. γιατι το επομενο σταδιο θα ειναι να δουμε και κανενα τοπικ "τι καλο σου εκανε μια εκτρωση" να κοψουμε τη φλεβα ομαδικως...

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

βρε Γιώτα,συγνώμη κιόλας,αλλά ο τρόπος που διατύπωσες το θέμα όταν το άνοιξες υποδυκνείει έναν τρόπο σκέψης αρνητικό ως προς το διακίωμα της επιλογής..εγω έτσι το κατάλαβα..θα επαναληφθώ και θα πω πάλι οτι για τους όποιους λόγους και αν κατέφυγε κάποια κοπέλα ή κάποιο ζευγάρι σε αυτή την απόφαση παίζει ρόλο;οχι κι είπες οτι δε σ'ενδιαφέρει...όμως τη σήμερον ημέρα με τέτοια πληροφόρηση για τους κινδύνους το θέμα όπως ανοίχτηκε είναι λάθος...πιο σωστά άσκοπο ή άκομψο,αν θες.τώρα όσον αφορά τα παρελκόμενα ε δε νομίζω να θέλει και πολύ σκέψη το οτι για να φτάσεις ως εκεί είναι τραυματικό απο όλες τις πλευρές...με ελαφριά καρδιά νομίζω λίγοι άνθρωποι το κάνουν..απο κει και πέρα ο καθένας έχει τις απόψεις του και τον τρόπο σκέψης που τον καθορίζει ως άτομο,δε μπορεί να τον κρίνει κανείς..

κι είναι άλλο να μαθαίνεις για τα τραύματα που σου άφησε μια παλλίνδρομη,μια βιοχημική,ένας ενδομήτριος θάνατος-που συνέβη αθέλητα-κι άλλο μια διακοπή κύησης-απο επιλογή.

είμαι λάθος;θα ήθελα τη γνώμη σου.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Frederica Mathewes-Green:

"No woman wants an abortion as she wants an ice cream cone or a Porsche. She wants an abortion as an animal caught in a trap wants to gnaw off its own leg."

μεταφραζω

'καμια γυναικα δεν θελει μια εκτρωση, σαν να ηθελε ενα παγωτο ή μια πορσε.. Θελει μια εκτρωση, οπως ενα ζωο πιασμενο σε μια παγιδα που θελει να δαγκωσει και να κοψει το ιδιο του το ποδι'

Αυτό εννοείται. Δεν πιστεύω (ή δεν θέλω να πιστέψω) ότι υπάρχει γυναίκα που πήγε να κάνει έκτρωση και ήταν σε στυλ τριαλαρί τριαλαρό. Κατά τη γνώμη μου, ξέρετε τι θα έπρεπε να γίνει? Κάθε κοπέλα που κάνει άμβλωση με δική της επιλογή, μετά να ενημερώνεται από γιατρό και κοινωνικό λειτουργό, για το πως μπορεί να αποφύγει επόμενο ατύχημα. Και όταν λέω ενημέρωση, δεν εννοώ κατσάδα, προς Θεού! Εννοώ ενημέρωση περί αντισύλληψης.

το να κρατήσει μια γυναίκα ένα παιδί που δεν θέλει και δεν μπορεί να μεγαλώσει καταστρεφοντας ίσως την ζωή της, νομίζω δεν βοηθάει κάποια άλλη που θέλει να κάνει παιδί και δεν μπορεί! Όταν ήμουν μικρή μου έλεγαν "τρώγε όλο το φαί σου γιατί υπάρχουν παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε" Εγώ έγινα χοντρή, αισθάνομαι ενοχικά όταν αφήνω φαί στο πιάτο μου και τα παιδάκια πάλι πεινάνε...:oops: Σίγουρα η υπεύθυνη στάση είναι να βρίσκουμε τον σωστό πατέρα, να κάνουμε την τέλεια σχέση, να κάνουμε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, να βρίσκουμε τήν σωστή δουλειά και μετά με υπευθυνότητα να μένουμε έγκυες. Στην πράξη όμως πολλές φορές κάτι πάει στραβά... Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανεύθυνη γυναίκα που έμεινε έγκυος πρέπει να χάσει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της....

ssttaa

για τα χρονια πολλά που μου ευχηθήκατε ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι κι εγώ υγεία σε όλο το κόσμο!!!!! Φιστικάκι μου καλό δεν έχω κάτι άλλο να πω, ήταν σαφές αυτό πουείπα. Και η επίθεση σου είναι προσωπική για΄τι εγώ δημιουργησα το θέμα αλλα δεν πειράζει. Λυπάμαι που η συζήτηση γύρισε στο αν πρέπει να γίνεται η έκτρωση. Η μόρφωση μου δεν σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζω όσους έχουν κα΄νει έκτρωση και πα΄θαν κάτι. Ηταν τόση για να ξέρω τι εστί έκτρωση, αλλα ως εκεί. Να γκουγκλάρω για εμπειριες μετά την έκτρωση δεν μπορούσα κι έτσι άνοιξα θέμα στο φόρουμ. Είναι κακό;; Δυστυχώς απαγορεύεται η ενημέρωση απο τους ανθρώπους με εμπειρίες, και επιτρέπεται μόνο από γυναικολόγους. Βέβαια πολλάκις έχει αποδειχθεί εδώ μέσα ότι δεν έιναι και Θεοί και λάθη κα΄νουν και πορτοφόλια κοιτάνε και μπλα μπλα..

:idea:Μήπως καποιος μπορεί να μου πει αν υπάρχει τρόπος να αλλαξω το τίτλο του θέματος γιατί όντως ίσως παραπλανέι, γιατί δεν έχω χρόνο να ψάχνω στις οδηγίες επειδή το μωρό μου αρρώστησε;

gth0p3.png

προσωπικα διαφωνω με την ταση που επικρατει εδω μεσα "οταν δεν συμφωνουμε με κατι κανουμε επιθεση και οποιον παρει η μπαλα"

μια κοπελα ανοιξε ενα τοπικ. οποιος θελει απανταει, οποιος θελει εκφερει την αποψη του αλλα οχι και επιθεση.

ναι ειναι δικαιωμα της καθε γυναικας να οριζει το σωμα της και να κανει οτι θελει. ειναι και υποχρεωση της ομως να σεβεται τους ερωτικους της συντροφους γιατι κάνοντας ελευθερα σεξ μπορει να κολλησει οτιδηποτε και να το μεταδωσει στον επομενο και παει λεγοντας. δεν μιλαμε για εγκυμοσυνες που προηλθαν απο βιασμους ή σπασμενα προφυλακτικα. μιλαμε για την ανευθυνοτητα πολλων γυναικων η οποια τις οδηγει στο να κανουν εκτρωση και να σκοτωσουν ενα εμβρυο χωρις να το ρωτησουν αν θελει να ερθει στη ζωη. και με μια εκτρωση ισως καθαρισουν απο μια εγκυμοσυνη. αν αρχισουν και μεταδιδουν aids δεξια και αριστερα θα το θεωρησετε οτι και παλι οριζουν το σωμα τους;

οποτε μην προσπαθειτε να περασετε την εκτρωση σαν κομματι της καθημερινοτητας γιατι διαβαζουν και μικροτερα κοριτσια και θα επρεπε να παιρνουν σωστες κατευθυνσεις απο τις μεγαλυτερες και οχι την λογικη "ε δεν πειραζει μωρε. κι αμα μεινω κανω και μια εκτρωση και τελειωσε"

δεν ειναι ετσι.

ιατρικα ισως η εκτρωση να μην ξεχωριζει απο την αποξεση. εξαρταται βεβαια σε ποιο μηνα θα επιλεξεις να το κανεις, την ηλικια σου κλπ. ισως να μην αφησει και κανενα "κουσουρι" που θα εμποδισει μια μελλοντικη εγκυμοσυνη.

σε ενα φορουμ ομως που υπαρχουν κοριτσια που ματωνουν για να κανουν ενα παιδι, ας μην παρουσιαζουμε την εκτρωση σαν μια φυσικοτατη λυση. γιατι το επομενο σταδιο θα ειναι να δουμε και κανενα τοπικ "τι καλο σου εκανε μια εκτρωση" να κοψουμε τη φλεβα ομαδικως...

Είμαι υπέρ του να υπάρχει δυνατότητα στις γυναίκες που δεν το επιθυμούν να διακόψουν μία εγκυμοσύνη, σε νόμιμα ιατρεία, το λέω για να μην παρεξηγηθώ. Παρόλα αυτά, συμφωνώ σε πολλά από αυτά που έγραψες. Ειδικά, στο σημείο της προφύλαξης από ασθένειες και της ευθύνης που έχουμε απέναντι στο σύντροφό μας, από τις επιλογές που κάναμε στη σεξουαλική μας ζωή στο παρελθόν. Εγώ πχ πριν παντρευτώ, ετοιμαζόμουν να κάνω τεστ για aids. Τελικά, δεν χρειάστηκε, γιατί έδωσα δύο φορές αίμα σε άτομα που είχαν ανάγκη από μετάγγιση, οπότε ελέγχθηκε το αίμα μου δύο φορές και το τεστ ήταν περιττό. Ήθελα να το κάνω, για να ξέρει....τι παίρνει. :wink:

Μόνο με την τελευταία παράγραφο του κειμένου σου, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω: δεν πιστεύω ότι κανένας από αυτούς που έγραψαν εδώ, θεωρεί την έκτρωση ως μία φυσικότατη λύση.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ποιον ενοχλεί η ερωτηση μου αναθεμα να ήξερα...

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.......και ειναι ΠΑΧΙΕΣ οι μυγες.......(καρτα για οφφ τοπικ.....).........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

το να κρατήσει μια γυναίκα ένα παιδί που δεν θέλει και δεν μπορεί να μεγαλώσει καταστρεφοντας ίσως την ζωή της, νομίζω δεν βοηθάει κάποια άλλη που θέλει να κάνει παιδί και δεν μπορεί!

θα συμπλήρωνα και καταστρέφοντας σίγουρα τη ζωή του παιδιού ... ένα παιδί που σε όλη του τη ζωή θα ένιωθε ανεπιθύμητο...

το να κρατήσει μια γυναίκα ένα παιδί που δεν θέλει και δεν μπορεί να μεγαλώσει καταστρεφοντας ίσως την ζωή της, νομίζω δεν βοηθάει κάποια άλλη που θέλει να κάνει παιδί και δεν μπορεί! Όταν ήμουν μικρή μου έλεγαν "τρώγε όλο το φαί σου γιατί υπάρχουν παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε" Εγώ έγινα χοντρή, αισθάνομαι ενοχικά όταν αφήνω φαί στο πιάτο μου και τα παιδάκια πάλι πεινάνε...:oops: Σίγουρα η υπεύθυνη στάση είναι να βρίσκουμε τον σωστό πατέρα, να κάνουμε την τέλεια σχέση, να κάνουμε όλες τις ιατρικές εξετάσεις, να βρίσκουμε τήν σωστή δουλειά και μετά με υπευθυνότητα να μένουμε έγκυες. Στην πράξη όμως πολλές φορές κάτι πάει στραβά... Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανεύθυνη γυναίκα που έμεινε έγκυος πρέπει να χάσει το δικαίωμα να αποφασίζει για το σώμα της....

Αυτό νομίζω ότι δεν το πρότεινε καμία, αν δεν κάνω λάθος: δεν είπε δηλαδή κάποια "να απαγορευτούν οι εκτρώσεις". Εγώ τουλάχιστον, δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό, γιατί είμαι κατά της απαγόρευσής τους. Χαίρομαι όμως που δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω, γιατί ήμουν πολύ προσεχτική και λίγο τυχερή με αυτό το θέμα, σε αντίθεση με άτομα που δεν ήταν καθόλου προσεχτικά ή ήταν πολύ προσεχτικά αλλά και πολύ άτυχα, ταυτόχρονα. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ ποτέ ποτέ να κάνω.

βρε Γιώτα,συγνώμη κιόλας,αλλά ο τρόπος που διατύπωσες το θέμα όταν το άνοιξες υποδυκνείει έναν τρόπο σκέψης αρνητικό ως προς το διακίωμα της επιλογής..εγω έτσι το κατάλαβα..θα επαναληφθώ και θα πω πάλι οτι για τους όποιους λόγους και αν κατέφυγε κάποια κοπέλα ή κάποιο ζευγάρι σε αυτή την απόφαση παίζει ρόλο;οχι κι είπες οτι δε σ'ενδιαφέρει...όμως τη σήμερον ημέρα με τέτοια πληροφόρηση για τους κινδύνους το θέμα όπως ανοίχτηκε είναι λάθος...πιο σωστά άσκοπο ή άκομψο,αν θες.τώρα όσον αφορά τα παρελκόμενα ε δε νομίζω να θέλει και πολύ σκέψη το οτι για να φτάσεις ως εκεί είναι τραυματικό απο όλες τις πλευρές...με ελαφριά καρδιά νομίζω λίγοι άνθρωποι το κάνουν..απο κει και πέρα ο καθένας έχει τις απόψεις του και τον τρόπο σκέψης που τον καθορίζει ως άτομο,δε μπορεί να τον κρίνει κανείς..

κι είναι άλλο να μαθαίνεις για τα τραύματα που σου άφησε μια παλλίνδρομη,μια βιοχημική,ένας ενδομήτριος θάνατος-που συνέβη αθέλητα-κι άλλο μια διακοπή κύησης-απο επιλογή.

είμαι λάθος;θα ήθελα τη γνώμη σου.

πες ρινιώ μου ότι εγώ μετά απο χρόνια μένω έγκυος και δεν έχω την οικονομική, ψυχολογική κλπ αντοχή να το κρατήσω και σκέφτομαι να κανω έκτρωση. Και πες ότι ότι θέλω να μαθω άν όντως είναι ακίνδυνη μέθοδος πριν προβώ σε κάτι τέτοιο. Πως θα το κάνω; Θα πρέπει να ρωτήσω, όσους το κάναν. Αυτό έκανα.Που το κακό βρε ρινιώ μου; Στη διατύπωση μου στο θέμα μάλιστα πρόσεξα πολύ γιατί δεν ήθελα να δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι έχ ωθέμα με την έκτρωση γιαυτό μίλησα για χ,ψ λόγους που δεν αφορούν κανένα. Ο τίτλος ήταν η πρώτη σκέψη που μου ήρθε ότι θα έκανε ένας που είχε πρόβλημα γιατί αυτούς αφορούσε το θέμα. Θα προσπαθήσω να τον διορθώσω....τι να πω

gth0p3.png

:shock::shock::shock:ξεκολα φυστικάκι,

έλεος πια,

είπα χιλιάδες φορές που μαλλον δεν πρόσεξες

δεν ηθελα να τρομοκρατήσω κανένα

να δω αν ισχύει αυτό ήθελα

Α....ενταξει με καλυψες. Τοτε ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΑΝΤΜΙΝ να αλλαξουν τον τιτλο απο 'ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΚΤΡΩΣΗ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ)......σε υπαρχει περιπτωση να μου κανει καποιο κακο μια τυχον αποξεση?' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.....παω να βαρεσω μυγες.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...