Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καλαμάκι

Recommended Posts

Θα σου έλεγα να πάρεις αρχικά ένα sippy cup είναι ποτηράκια που δεν στάζουν και είναι το πρώτο στάδιο μετά το μπιμπερό. Μετά από αυτό μπορείς να δεις για ποτηράκια με καλαμάκι που δεν στάζουν πάλι για να μην έχεις ατυχήματα.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

Πως μαθαίνουν να πίνουν με το καλαμάκι; Τις έχω κάνει μπουρμπουλήθρες, της έχω φυσήξει με το καλαμάκι τη μούρη, ρουφάω για να δει πως ρουφάμε... τίποτα...

any ideas? :roll:

Εγω εκανα το εξης

Εβαζα το καλαμακι στο ποτηρι και εκλεινα με το δαχτυλο μου το πανω μερος απο το καλαμακι,ωστε να μεινει μεσα στο καλαμακι υγρο

Το σηκωνα και το εβαζα στο στομα του και αφηνα σιγα σιγα να πεσει υγρο μεσα στο στομα και ετσι αυτος σιγα σιγα ρουφουσε χωρις να το καταλαβει

Μια δυο τρεις εμαθε(αν θυμαμαι καλα ο τριτος οταν ηταν 9 μηνων)

Δεν ξερω αν με την περιγραφη μου καταλαβες....:?μπερδεμενα στα ειπα:-D

4

Ουπς δεν είχα δει οτι υπήρχε θέμα :) sorry κύριοι αδμινιστράτορες :rolleyes:

Κατάλαβα Ηλιάννα και θα το δοκιμάσω σύντομα :) Σας ευχαριστώ :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λοιπόν δοκίμασα τον τρόπο της Ηλιάννας και το καταδιασκέδασε η μικρή... της το έκανα 2 φορές και την τρίτη ρούφηξε μονη της από το ποτήρι... δεν είχα διαβάσει όμως όλο το thread... το έκανα τώρα και την επόμενη φορά θα ακουλουθήσω την συμβουλή της Jean και θα κόψω το καλαμάκι... γιατί ναι μεν ρούφηξε αλλά δεν έφτασε το νερό στο στόμα της λόγω απόστασης :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ε.......ναί θέλει κοντό καλαμάκι και αργότερα όταν πάρει το κολάι αγόρασε από το σ.μ αυτά τα μπουριά που είναι για τον φρενουτσίνο .....το γάλα η δικιά μου έτσι το πίνει σε χρόνο dt !!!:D

Διαφημίσεις

Εγω εκανα το εξης

Εβαζα το καλαμακι στο ποτηρι και εκλεινα με το δαχτυλο μου το πανω μερος απο το καλαμακι,ωστε να μεινει μεσα στο καλαμακι υγρο

Το σηκωνα και το εβαζα στο στομα του και αφηνα σιγα σιγα να πεσει υγρο μεσα στο στομα και ετσι αυτος σιγα σιγα ρουφουσε χωρις να το καταλαβει

Μια δυο τρεις εμαθε(αν θυμαμαι καλα ο τριτος οταν ηταν 9 μηνων)

Δεν ξερω αν με την περιγραφη μου καταλαβες....:?μπερδεμενα στα ειπα:-D

κι εγω αυτο εκανα καθως επισης να το αφησεις να παιξει με το νερο ή χυμο και το καλαμακι και πολυ γρηγορα θα τα καταφερει;)

Εγω παλι δεν εκανα τιποτα ιδιαιτερο.. Απλα της πηρε μια μερα ο πατερας της ενα ποτηρακι απο αυτα που καπακωνουν αλλα εχουν καλαμακι ενσωματομενο στο καπακι. Της εστιψα εκει το πορτοκαλι της και το ηπιε χωρις ιδιαιτερο ζορι. Το βραδυ εκανα το ιδιο σε πλαστικο ποτηρι και με καλαμακι δικο μας. Ηπιε και το γαλα της ετσι..

Αλλα το επιχειρησα οταν ηταν αρκετα "μεγαλη", γυρω στους 16 μηνες..

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 5 months later...

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...
και εμείς ξεκινήσαμε να πίνουμε νερό και χυμό με το καλαμάκι από 7 μηνών.

Και ο μπεμπης ξεκινησε με το καλαμακι οταν μια μερα ξεχασαμε το ποτηρακι του, ειμασταν στην παραλια και αναγκαστηκαμε να του δωσουμε να ρουφηξει με το καλαμακι λιγο λιγο ενω κλειναμε την μια πλευρα.

Ετσι εμαθε αμεσως και απο τον 7ο πινει νερο και τωρα και χυμο ή και γαλα.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Να ρωτήσω κάτι και εγώ?εμένα η μικρή είναι 10 μηνών και της έδωσα προχθές για πλάκα να δοκιμάσει με το καλαμάκι νερό χωρίς να της δείξω κάτι και το ήπιε κανονικά :shock: δεν το περίμενα νόμιζα θα πάιζει.από την άλλη πάλι λέω μήπως ήταν τυχαίο και δεν καταλάβαινε και ακριβώς τι κάνει?να το συνεχίσω η είναι μικρή για κάτι τέτοιο?η αλήθεια είναι ότι έκανε και μια γερή ρουφηξιά και ψιλοπνίγικε και φοβήθηκα ...αλλά λέω αφού τα πήγε καλά μήπως να της δίνω να μην δυσκολευτώ αργότερα η δεν κάνει ακόμη???

Eμενα η μικρη μου γενικοτερα και στο θηλασμο ρουφουσε πολύ δυνατά,οποτε καλαμάκι ρουφουσε νερό ή χυμό απο 9 μηνων.τα παιδάκια που θηλάζουν νομίζω οτι τους ειναι πιο ευκολο να ρουφηξουν απο καλαμάκι.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Εγω έκανα την κινηση πρώτα στον αέρα. Δηλαδή τυ έδειξα πως ρουφάμε και μετα του έδωσα το καλαμάκι και έκανε την ιδια κίνηση. Ε πατουσα και λίγο απο κάτω τον χυμο για να μην απογοητευθει ;) και ενθουσιαζόμουν όποτε ο χυμος εφτανε στο στομα και ετσι το εμαθε περιπου ήταν 14 ή 15 μηνων.

Κι εμένα η μικρή μου στο τέλος του 10ου μήνα ήπιε νερό και χυμό με το κλασσικό καλαμάκι. Απλά της το έδωσα και ρούφηξε...Τώρα μπήκε στον 11ο. Δεν ήξερα αν είναι νωρίς ή όχι για να το κάνει αυτό.

Και το μπουκαλάκι με το νερό της, αυτό με τα χερουλάκια, από τον 5ο μήνα το κρατάει. Κι αυτό απλά της το έδωσα.

Φαντάζομαι κάθε παιδί θέλει το χρόνο του και είναι διαφορετικό, οπότε μανούλες μην αγχώνεστε...λίγο πιο νωρίς λίγο πιο αργά, δε χάθηκε ο κόσμος...

Καλησπέρα σας :P

Εμείς θυμάμαι είχαμε πάει βόλτα για καφέ και είχα ξεχάσει το μπιμπερό σπίτι ο μικρός μου ήταν 8 μηνών και δίψαγε. τότε μου είπε μία κοπέλα απο την παρέα πως τα παιδιά της απο 7 μηνών έπιναν άνετα με καλαμάκι.Έτσι είπα να φέρουν στον μικρό ένα φυσικό χυμό! περιτό να σας πω πως τον τσάκισε σε χρόνο ντετε:P

RUx9p2.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...