Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!

LA LATINA

Recommended Posts

Ειμαι μοναχοπαιδι και παντα εκλαιγα που δεν εχω αδερφια.....ακομη και τωρα ποσο θα ηθελα ενα δικο μου ανθρωπο να πω μια κουβεντα! Βλεπω ομως γυρω μου οτι σπανια τα αδερφια ταιριαζουν, το τελος δε της ιστοριας το ενιωσα στο πετσι μου, οταν δεν ερχονταν να δουν τον ετοιμοθανατο πατερα μου τα αδερφια του που γι αυτα ειχε δωσει το αιμα της ψυχης του....

μπορουμε να δωσουμε μια γραμμη ωστε να ειναι αγαπημενα αδερφια τα παιδια μας???

υπαρχει κατι να κανουμε???

ο συζυγος εχει απεχθεστατη σχεση με τον αδερφο του και φταινε μονο οι γονεις που τους ξεχωριζαν απο μωρα ακομα και για τον τροπο που ανεπνεαν......στον εναν τα παντα, στον αλλον μονο χλευασμο.....

αποφασισαμε με τον αντρα μου να ειμαστε ακριβοδικαιοι μεχρι αηδιας....

θελω ομως να ειναι αγαπημενα.....τα βλεπω που δε μπορουν το ενα χωρις το αλλο, ειναι 4 και 2 και νιωθω τοσο καλα.....αλλα τι μπορω να κανω σα γονιος για να δημιουργηθει η σωστη σχεση???

πχ ο μεγαλος λεει "εκανε αυτο το μωρο" και του λεμε "μπραβο που μας το ειπες" λεω στο συζυγο οτι αυτο πρεπει να μετριαστει γιατι κοινως ενισχυουμε τη ρουφιανια....

ξερει καποιος να μου πει ιδεες? το εχετε σκεφτει η εγω ειμαι σαλταρισμενη???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Εμείς είμασταν 4 αδέρφια. Πολυ αγαπημένα. Ειδικά δε με τη δίδυμη αδερφή μου έχουμε σχέση λατρείας.

Νομίζω ότι σωστά το έχεις το θέμα. Μην αδικείς κανένα.

Ένα παράδειγμα: ο νόνός μου ήταν πολύ πλούσιος και πάντα μου έφερνε πανάκριβα δώρα ενώ ο νονός της αδερφής μου ήταν ένας μέσος τραπεζικός υπάλληλος. Η μανούλα μου πάντα άλλαζε τα δώρα μου για να πάρει κάτι και για τις δύο.

Επίσεις θεωρώ ότι το προσωπικό παράδειγμα είναι μεγάλη υπόθεση: αγαπημένοι γονείς χωρίς πολλούς καυγάδες. Στη ευρύτερη οικογένεια (σόι) να στηρίζει ο ένας τον άλλο.

Γιατί βλέπεις τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα από εμάς.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

λογω των προσωπικων μας παραδειγματων (συζυγος) πιστευω οτι θα ειμαστε υπερβολικοι ως προς τη δικαιοσυνη...εγω πχ σκοπευω αν ο ενας σπουδασει και "φαει" κατι μυρια, και ο αλλος οχι, στην τελικη διαιρεση να το υπολογισω...γιατι στην οικογενεια του αντρα μου, ενω ο αδερφος του ξοδεψε τα λεφτα ενος διαμερισματος για σπουδες, ενω ο δικος μου δραχμη, τωρα η διαιρεση ξαναγινεται δια δυο, σα να μην εγινε τιποτα....και κατι δανεια που ξοδευτηκαν για τον κουνιαδο, μη γενομενα κι εκεινα, παλι στο τελος ολα δια δυο...το βλεπω και δε θα το κανω με τιποτα....και επισης οχι αυτο που λενε μια σοκολατα στον εναν μια στον αλλο....ο ενας μπορει να μ ηθελει σοκολατα - παραδειγμα ετσι??? κατι ισαξιο λοιπον θα παρει και ο αλλος, οτι θελει!

θα πεθανω αν τα παιδια μου μαλωσουν για λεφτα και περιουσιες....θα ειναι προσωπικη μου αποτυχια...οι γονεις τα ρυθμιζουν αυτα η δεν τα ρυθμιζουν νομιζω.....αλλα περα απ αυτα που ειναι για μετα, πως καλλιεργουμε απο τωρα το αισθημα του ειμαστε δυο και ολα ειναι κοινα, πως τους βαζουμε στο μυαλουδακι οτι ο αδερφος ειναι συντροφος και συμμαχος και παρεα στη ζωη.....δε με νοιαζει να βγαινουν μαζι αν δε θελουν δεν θα γινω ψυχαναγκαστικη, αλλα οτι περναει απ το χερι μου θελω να το κανω και εγκαιρως!!!

λογω των προσωπικων μας παραδειγματων (συζυγος) πιστευω οτι θα ειμαστε υπερβολικοι ως προς τη δικαιοσυνη...εγω πχ σκοπευω αν ο ενας σπουδασει και "φαει" κατι μυρια, και ο αλλος οχι, στην τελικη διαιρεση να το υπολογισω...γιατι στην οικογενεια του αντρα μου, ενω ο αδερφος του ξοδεψε τα λεφτα ενος διαμερισματος για σπουδες, ενω ο δικος μου δραχμη, τωρα η διαιρεση ξαναγινεται δια δυο, σα να μην εγινε τιποτα....και κατι δανεια που ξοδευτηκαν για τον κουνιαδο, μη γενομενα κι εκεινα, παλι στο τελος ολα δια δυο...το βλεπω και δε θα το κανω με τιποτα....και επισης οχι αυτο που λενε μια σοκολατα στον εναν μια στον αλλο....ο ενας μπορει να μ ηθελει σοκολατα - παραδειγμα ετσι??? κατι ισαξιο λοιπον θα παρει και ο αλλος, οτι θελει!

θα πεθανω αν τα παιδια μου μαλωσουν για λεφτα και περιουσιες....θα ειναι προσωπικη μου αποτυχια...οι γονεις τα ρυθμιζουν αυτα η δεν τα ρυθμιζουν νομιζω.....αλλα περα απ αυτα που ειναι για μετα, πως καλλιεργουμε απο τωρα το αισθημα του ειμαστε δυο και ολα ειναι κοινα, πως τους βαζουμε στο μυαλουδακι οτι ο αδερφος ειναι συντροφος και συμμαχος και παρεα στη ζωη.....δε με νοιαζει να βγαινουν μαζι αν δε θελουν δεν θα γινω ψυχαναγκαστικη, αλλα οτι περναει απ το χερι μου θελω να το κανω και εγκαιρως!!!

΄Ισως σύζυγός σου επέλεξε να μη σπουδάσει. Φαντάζομαι΄αν ήθελε να το κάνει οι γονείς του θα τον υποστήριζαν εξίσου.

Ο αδερφός μου έκανε μεταπτυχιακό στη Οξφόρδη και οι γονείς μου τον κάλυψαν πλήρως οικονομικά.

Προσωπικά δεν είχα φιλοδοξίες για μεταπτυχιακό. Αλλά ήμουν και θα είμαι ευγνώμων στους γονείς μου για ότι μου πρόσφεραν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Και τον αδερφό μου όσο ζούσε τον λάτρευα. Και ήταν αμοιβαίο.

Έστω και αν για το μεταπτυχιακό του έσκασαν ένα σωρό λεφτά.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

δεν εγινε ετσι δυστυχως

ο αντρας μου ηθελε να σπουδασει αλλα τους ακουγε να κλαιγονται ολη μερα για τα 12 χρονια που εκανε ο αδερφος του σπουδες (και δεν τελειωσε κιολας) κι ετσι εκανε πισω και πηγε μονο ενα ΙΕΚ...επισης οταν ο αλλος γυρισε τον προσκυνουσαν λες και ηταν καποιος δεν ξερω κι εγω ενω εκεινος για αλλα 8 χρονια εδινε ΔΙΚΑΤΣΑ και παλι δεν τελειωσε και παλι τον προσκυναει ενα ολοκληρο σοι....δεν ξερω αν με καταλαβαινεις....και ξαναπηγε εξωτερικο και ξαναγυρισε χωρις πτυχιο.....

και αφοτου εμεις γεννησαμε πηρανε δανειο και το εφαγαν οοοοολο να του κανουν σπιτι ενω ειναι ελευθερος ακομα και τωρα 5 χρονια μετα.....δεν ειχε καμια αναγκη εκεινη τη στιγμη ενω εμεις καιγομασταν....αλλα παλι ολα για κεινον.....

ετσι ηταν παντα, εκεινος ηταν ο καλος και ο εξυπνος και ο δικος μου ο τρα λα λα

δε με νοιαζει να σου πω και τα παω πολυ καλα με τον κουνιαδο μου ειναι ενα εξαιρετικο παλλικαρι και τον εκτιμω οσο κανεναν αλλο στο σοι τους, τον αγαπαω πολυ ατ αληθεια και δε φταιει εκεινος επειδη οι γονεις του ηταν αδαεις μην πω αλλη λεξη

απλα θελω να αποφυγω αυτα τα ασχημα γενομενα στα παιδια μου....

θελω να τα αποφυγω δια ροπαλου!

Διαφημίσεις

προσωπικα βρισκω λαθος συμπεριφορά απο τους γονεις να προσπαθουν να ειναι ακριβοδικαιοι στα παιδια τους και να κάνουν ότι στο ένα παιδι και στο άλλο κτλ, γιατι θεωρώ οτι αυτή η αντιμετώπιση εκκολάπτει συναισθήματα ζήλιας στο μέλλον γιατι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορουν ως ενήλικες να τα έχουν όλα ιδια όλα ισάξια και αν έτσι είχαν μάθει μέχρι να φυγουν απο το σπίτι μετά θα ζηλευονται μεταξύ τους που δεν θα μπορουν να τα έχουν όλα ιδια.

Καλύτερη αντιμετώπιση ειναι το παίρνει όποιος χρειάζεται - εχει ανάγκη και όλοι βοηθάμε.;)

π.χ. παίρνει μπουφάν όποιος δεν έχει και όχι όλοι, ό μικρός θα πάρει απο το μεγαλύτερο αδελφάκι...

θα πάρει παγωτό ο ένας μόνο αν ο άλλος έχει πονόλαιμο...

αν θέλει ο ένας να πάει διακοπες και του δωσω 500 ? ενώ ο άλλος έχει να φιλοξενηθει σε σπίτι φίλου θα πάρει 300 ?

κάπως έτσι το σκεφτομαι...

ναι κι εγω ετσι το σκεφτομαι....απλα δε γινεται πχ ο ενας να παει καθε χρονο διακοπες με τα λεφτα της μαμας και ο αλλος ποτε....

μπορει πχ ο ενας να εχει ενα φιλο σε ενα νησι λεμε τωρα και να πηγαινει καθε χρονο---αλλο αυτο

εγω μιλαω για τα πραγματα που παρεχονται αποκλειστικα απο τους γονεις....και μιλαω για πιο μεγαλα ποσα....

και εγω θεωρω οτι πρεπει να παρεχονται τα ιδια πραγματα στα αδερφια. και αυτο ειναι αποκλειστικη ευθυνη των γονεων ωστε να μην εμπλακουν τα αδερφια σε διαμαχες. ακομη και αν δεν υπαρχουν ακριβως τα ιδια πραγματα να χωριστουν θεωρω δικαιο να γινει κληρωση. εγω για παραδειγμα εχω πες ενα σπιτι και θελω να το δωσω προικα στην κορη μου ε δεν πρεπει να παρει ο γιος μου ισης αξιας περιουσια σε οικοπεδα? αν υπαρχει μονο το σπιτι τοτε συγνωμη αλλα /2. αν ο ενας εχει σπουδασει και ο αλλος οχι ε δεν μπορει να παρουν τα ιδια! γιατι αφου ο ενας θα εχει φαει ενα τσουβαλι λεφτα θα πρεπει και ο αλλος να παρει το αντιστοιχο τσουβαλι με αλλη μορφη. εγω ετσι το βλεπω και ετσι θα κανω. ακομη και αν κατι δεν χωριζεται ή δεν μοιραζεται θα κανω κληρωση ωστε να μην κατεβασει κανεις μουτρα και να μην τσακωθουν τα αδερφια. ακομη και αυτος που δεν σπουδασε επιδη δεν ηθελε , αυτο δεν αποτελει για μενα λογο να μην παρει κατι επιδη δεν ηθελε, θα επρεπε να το ανταπωδωσω διαφορετικα π.χ λεφτα για καινουρια δουλεια. θελω απολυτη διακαιοσυνη. και στους λογαριασμου που τους αποταμιευω εχω ιδια ποσα , ιδια μοιρασματα .

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

πωπω ακριβως με εκφραζεις

δε γινεται ο ενας να φαει 70 εκατομμυρια δραχμες σε σπουδες

και μετα εχεις 2 σπιτια

και να πανε δια δυο

κατσε ρε φιλε

εσυ το ενα σπιτι το "εφαγες" ηδη!

παλι δια δυο???

και ενα οικοπεδο...παλι δια δυο....

περασαν λεει οι σπουδες

περσινα ξινα σταφυλια μας ειπαν τα πεθερικα

προσωπικα βρισκω λαθος συμπεριφορά απο τους γονεις να προσπαθουν να ειναι ακριβοδικαιοι στα παιδια τους και να κάνουν ότι στο ένα παιδι και στο άλλο κτλ, γιατι θεωρώ οτι αυτή η αντιμετώπιση εκκολάπτει συναισθήματα ζήλιας στο μέλλον γιατι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορουν ως ενήλικες να τα έχουν όλα ιδια όλα ισάξια και αν έτσι είχαν μάθει μέχρι να φυγουν απο το σπίτι μετά θα ζηλευονται μεταξύ τους που δεν θα μπορουν να τα έχουν όλα ιδια.

Καλύτερη αντιμετώπιση ειναι το παίρνει όποιος χρειάζεται - εχει ανάγκη και όλοι βοηθάμε.;)

π.χ. παίρνει μπουφάν όποιος δεν έχει και όχι όλοι, ό μικρός θα πάρει απο το μεγαλύτερο αδελφάκι...

θα πάρει παγωτό ο ένας μόνο αν ο άλλος έχει πονόλαιμο...

αν θέλει ο ένας να πάει διακοπες και του δωσω 500 ? ενώ ο άλλος έχει να φιλοξενηθει σε σπίτι φίλου θα πάρει 300 ?

κάπως έτσι το σκεφτομαι...

Ακριβώς έτσι μας μεγάλωσαν οι δικοί μου με την αδερφή μου και η σχέση μεταξύ μας είναι άριστη και πολύ πολύ συχνά σούρτα φέρτα.

Πραγματικά και ειλικρινά καμία από τις δύο μας δεν ένιωσε αδικημένη στο παραμικρό.

Όπως λέει η my treasure δεν είναι όλες οι ανάγκες και οι χαρακτήρες ίδιοι.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Και εγω πιστευω οτι αδερφια και μην μονιασμενα...φταινε οι γονεις και ο τροπος που τα εχουν μεγαλωσει και οι αρχες που τους εχουν περασει (δεν μπορουμε να λεμε να ειστε αγαπημενα και να ειμαστε σκοτωμενοι με τα δικα μας αδερφια....εμεις δινουμε να παραδειγματα που ειναι πιο σημαντικα απ τα ΄λογια)

Εγω προσπαθω να τους περασω να ιεναι μονιασμενα και αγαπημενα ...και να μην ζηλευουν... για μενα το δικαιο δεν ειναι μισο μισο...αλλα οπως πανε οι αναγκες ... (αλλα βεβαια δεν γινεται ποτε να εχει αναγκη μονο ο ενας αλλα ολοι΄)

Δν γινεται επειδη κανω αγκαλια την μια ..να πρεπει την ιδια στιγμη να κανω και στην αλλη ακριβως το ιδιο...θα την κανω αλλα μπορει να ειναι αλλο παιχνιδι κτλ δεν μπορει επειδη η μια ειναι ααρωστη και πρεπει να της προσφερω κατι..να πρεπει να το κανω σ ολες ....

Επισης αν θελουν να σπουδασουν θα το προσφερω σ ολες το ιδιο... αλλα αν μια δεν θελει...θα ιεναι παραλογο να απαιτησει τα λεφτα που χαλασα στην αλλη για σπουδες (αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν βρεθει στην αναγκη δεν θα σκυψω πανω και απ τα 3 και να προσφερω οτι μπορω)

Αυτο το να ειμαι δικαια και σ ολους το ιδιο..νομιζω οτι δημιουργει ζηλειες (σκεψου να παντρευτει ο ενας και να μην εχεις πολλες δυνατοτητες (γιατι μποριε να εμεινε εγκυος η κοπελα του) αλλα να προσφερεις οτι εχεις και δεν εχεις...και μετα απο 10 χρονια να παντρευτει κι αλλος και μολις να εχεις κερδισει το λοττο..το θα πεις...ααα στον αλλον δεν εκανα...αρα αυτο ειναι το δικαιο???

Θα επανελθω γιατι πιθανον να τα εχω γραψει ανακατεμενα τωρα (με παυσεις εχω γραψει)

πωπω ακριβως με εκφραζεις

δε γινεται ο ενας να φαει 70 εκατομμυρια δραχμες σε σπουδες

και μετα εχεις 2 σπιτια

και να πανε δια δυο

κατσε ρε φιλε

εσυ το ενα σπιτι το "εφαγες" ηδη!

παλι δια δυο???

και ενα οικοπεδο...παλι δια δυο....

περασαν λεει οι σπουδες

περσινα ξινα σταφυλια μας ειπαν τα πεθερικα

Δεν ξερω τι εχει γινει στην οικογενεια του... αλλα ειναι χαζο να συγκρινουμε τα παντα ..δεν ειναι το σωστο και το δικαιο αυτο...

Δλδ αν ο ενας παντρευτει και ο αλλος δεν θελει..θα πρεπει να του δωσουν στο χερι τα λεφτα που χαλασαν για να παντρευτει ο αλλος....θα παρουν δωρο σ αυτον που παντρευεται και το ιδιο στον αλλο γι ανα μην ζηλεψει....?) για μενα το ιδιο ειναι οι σπουδες και το ιδιο ειναι και μια αρρωστια (δλδ αν χτυπα ξυλο ο ενας αρρωστησει και φαει 10 σπιτια ..θα πρεπει να τα απαιτησει κι ο αλλος????)

Επιλογη ηταν του αντρα σου να μην σπουδασει...αν μου πεις οτι του ειπαν οχι...θα ειχε καθε δικιο...τωρα στην ηλικια που ηταν μπορει να μην ειχε ορεξη να στρωσει κωλο για πανελληνιες..οποτε ειναι πιο ευκολο να διεκδικουμε χωρις κοπο....

Πιστεύω πως όσο και να προσπαθήσουνε οι γονείς να είναι ακριβοδίκαιοι, αν κάποιος είναι αρνητικά προδιαθετιμένος ζήλια θα υπάρξει...

Έπειτα δεν είναι θέμα μόνο δικαιοσύνης στα κληρονομικά... Για παράδειγμα τον άντρα της αδερφής μου δεν τον συμπαθούσαν και πολύ γιατί της έκανε διάφορα (και προ γάμου)... Εκείνη όμως τον πήρε. Αντίθετα τον άντρα μου τον συμπαθούν και είναι και διαχυτικοί απέναντί του. Τόσο που όταν είναι η αδερφή μου μπροστά αισθάνομαι αμήχανα... Έχω καταλάβει ότι δυστυχώς ζηλεύει (...και είναι λογικό μέχρι ενός σημείου). Δυστυχώς οι σχέσεις μας δεν είναι καλές.

Πραγματικά οι αδελφικές σχέσεις χτίζονται από την παιδική ηλικία, αλλά όχι μόνο με την δικαιοσύνη.

Με το να παίζουμε ομαδικά παιχνίδια ή να οργανώνουμε ομαδικά projects (πχ να φτιάξουμε μαζί μια κατασκευή).

Με το να συζητάμε όλοι μαζί για το ποιά είναι τα κοινά μας (επιθυμίες, απόψεις, ενδιαφέροντα) ανάλογα με τις ηλικίες και το βάθος της κουβέντας.

Με το να οργανώνουμε ώρες ειλικρίνιας τί μας αρέσει στον άλλον και τί όχι.

Με το να προάγουμε με το παράδειγμά μας τους οικογενειακούς δεσμούς. πχ αρρώστησε η ξαδερφούλα, να την πάρουμε τηλ για περαστικά, να της κάνουμε μια ζωγραφιά κτλ. Εμείς θυμάμαι πέρισι λόγω ασθένειας του γιού αναγκαζόμαστε όλη η οικογένεια να μη κάνουμε μπάνια για να συμπαρασταθούμε στον μικρό...

[quote=ΑΦΡΟΔΙΤΗ;

οχι καθολου ετσι δεν εγινε

του ειπαν ΟΧΙ του αντρα μου και αδιαπραγματευτο μαλιστα

ο αλλος ΔΕΝ περασε πανελληνιες και εκανε 12 χρονια να τελειωσει μια σχολη που δεν τελειωσε τελικα!

και δεν ειπαμε να μας το εξαργυρωσουνε σε λεφτα, αλλα μη λες τον ενα προκομενο και τον αλλο οχι οταν ο "προκομενος" σε τιποτα δεν εχει προκοπη....

μα αυτο ρωτησα...τροπους που θα προαγουν την αγαπη αναμεσα στα αδερφια και οχι μονο τα οικονομικα προς θεου

αλλα για να μη φανω τραβηγμενη, στο ιδιο χρονικο διαστημα μιλαω, δε μιλαω για χρονια μετα....δε μπορει το ενα παιδι σου να παντρευεται με εγκυο γυναικα και το αλλο να μην εχει καν κοπελα και να δινεις οοολο σου το δανειο για σπιτι στο δευτερο......νομιζω?????

αυτα θελω να αποφυγω, κατα τα αλλα εννοειται δε θα κραταμε και μπακαλοτεφτερο!

Διαφημίσεις

Δλδ αν ο ενας παντρευτει και ο αλλος δεν θελει..θα πρεπει να του δωσουν στο χερι τα λεφτα που χαλασαν για να παντρευτει ο αλλος....θα παρουν δωρο σ αυτον που παντρευεται και το ιδιο στον αλλο γι ανα μην ζηλεψει....?) για μενα το ιδιο ειναι οι σπουδες και το ιδιο ειναι και μια αρρωστια (δλδ αν χτυπα ξυλο ο ενας αρρωστησει και φαει 10 σπιτια ..θα πρεπει να τα απαιτησει κι ο αλλος????)

δηλαδη αν ο ενας που λες δε θελει να παντρευτει και δεν κανει και σπουδες γιατι δε θελει και δεν αρρωστησει και ποτε του τι γινεται??? τα χαριζει ολα στον αδερφο του που παντρευτηκε? και ειναι δικαιο αυτο??? εγω πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να εχει το ακριβες μεριδιο του και να το κανει οτι ο ιδιος επιθυμει! αλλα ας προσπερασουμε λιγο τα κληρονομικα, κακως επικεντρωθηκαμε σ αυτα...

(ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!)

κι εμεις 4 αδερφες και οι σχεσεις αψογες, καλυτερα δεν γινεται..

οι σχεσεις χτιζονται σιγα σιγα απο την παιδικη ηλικια και σταδιακα διαμορφωνονται.

πιστευω στη "δικαιοσυνη" απο τους γονεις και να μην ξεχωριζουν τα παιδια, οσο ειναι μικρα να κανουν πραγματα ολη η οικογενεια μαζι κλπκλπ.

Ετσι ερχεται το δεσιμο για μια ζωη.

Επισης αν θελουν να σπουδασουν θα το προσφερω σ ολες το ιδιο... αλλα αν μια δεν θελει...θα ιεναι παραλογο να απαιτησει τα λεφτα που χαλασα στην αλλη για σπουδες (αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν βρεθει στην αναγκη δεν θα σκυψω πανω και απ τα 3 και να προσφερω οτι μπορω)

Αυτο το να ειμαι δικαια και σ ολους το ιδιο..νομιζω οτι δημιουργει ζηλειες (σκεψου να παντρευτει ο ενας και να μην εχεις πολλες δυνατοτητες (γιατι μποριε να εμεινε εγκυος η κοπελα του) αλλα να προσφερεις οτι εχεις και δεν εχεις...και μετα απο 10 χρονια να παντρευτει κι αλλος και μολις να εχεις κερδισει το λοττο..το θα πεις...ααα στον αλλον δεν εκανα...αρα αυτο ειναι το δικαιο???

ΠΑΙΔΙΑ απλα μαθηματικα

εχεις 100.000 ευρω (λεμε τωρα) και 2 σπιτια

το ενα παιδι σπουδαζει και φευγουν τα 70.000

μενουν 30.000 και 2 σπιτια....

ξανα δια δυο???

αυτο λεμε....

δεν εχει σημασια το ποτε......

δηλαδη αν ο ενας που λες δε θελει να παντρευτει και δεν κανει και σπουδες γιατι δε θελει και δεν αρρωστησει και ποτε του τι γινεται??? τα χαριζει ολα στον αδερφο του που παντρευτηκε? και ειναι δικαιο αυτο??? εγω πιστευω οτι ο καθενας πρεπει να εχει το ακριβες μεριδιο του και να το κανει οτι ο ιδιος επιθυμει! αλλα ας προσπερασουμε λιγο τα κληρονομικα, κακως επικεντρωθηκαμε σ αυτα...

Και βεβαια δεν ειναι δικαιο.... δεν ειπα αυτο.... αλλα ακριβως τ αντιθετο...οτι δεν μπαινουν στο ζυγη ΤΙΠΟΤΑ και δεν γινεται αλλα ουτε ειναι σωστο να μαθουν να περιμενουν πως οτι δωσουμε στον εναν για τους χ ψ λογους θα δωσουμε και στον αλλον ;)

Και βεβαια δεν ειναι δικαιο.... δεν ειπα αυτο.... αλλα ακριβως τ αντιθετο...οτι δεν μπαινουν στο ζυγη ΤΙΠΟΤΑ και δεν γινεται αλλα ουτε ειναι σωστο να μαθουν να περιμενουν πως οτι δωσουμε στον εναν για τους χ ψ λογους θα δωσουμε και στον αλλον ;)

ΤΟΤΕ δε λεμε κατι διαφορετικο

και επισης πιστευω πως ολα πρεπει να ειναι ΓΡΑΜΜΕΝΑ απο τους γονεις στα παιδια οπως κρινουν οι ιδιοι και να μην διαιρουνται οι περιουσιες μεσω δικηγορων μετα θανατο....εκει γινεται τρελλος χαμος.....

πωπω πολυ μακρια το πηγα

λοιπον αφηνουμε τις προικες

τα κανουμε ολα σωστα

τι αλλοι τροποι υπαρχουν να δεσει η σχεση των παιδιων απο μικρα??

ΠΑΙΔΙΑ απλα μαθηματικα

εχεις 100.000 ευρω (λεμε τωρα) και 2 σπιτια

το ενα παιδι σπουδαζει και φευγουν τα 70.000

μενουν 30.000 και 2 σπιτια....

ξανα δια δυο???

αυτο λεμε....

δεν εχει σημασια το ποτε......

Εχει δικιο σ ενα...οτι ζητησε να σπουδασει και του ειπαν ΟΧΙ...ολα τα υπολοιπα ειναι ασχετα .... και οχι μονο αυτο...αλλα ξεβρακωθηκαν για να καταφερει ο ενας μονο...

Οποτε στην παραπανω ερωτηση εχω δυο απαντησεις

1. η δικια σας περιπτωση που δεν τον αφησαν να σπουδασει γιατι δεν ειχαν...αλλα ειχαν για τον αλλον...οποτε ναι μεν τα σπιτια στα δυο...αλλα πχ τα μετρητα θα ελεγα παιδι μου δεν μπορεσα τοτε να σου προσφερω αυτο που ηθελες ... και σ αδικησα ...οποτε παρε 30.000 ευρω (αφου τα εχω να τα διαθεσω στα παιδια μου

2. περιπτωση... απ την στιγμη που εγω προσφερα και στους 2 σπουδες αλλα ο ενας δεν ηθελε...τοτε ναι ολα δια 2

Αλλα ξερεις τι δεν μ αρεσει... οι γονεις δεν ειναι τραπεζες για ν απαιτουμε ...ειναι λαθος μας αυτο...αλλα μας προσφερουν μονοι τους και αλλο αποφασιζουμε εμεις και ζηταμε αυτα που νομιζουμε οτι δικαιουμαστε...

πωπω πολυ μακρια το πηγα

λοιπον αφηνουμε τις προικες

τα κανουμε ολα σωστα

τι αλλοι τροποι υπαρχουν να δεσει η σχεση των παιδιων απο μικρα??

Να μη τους συγκρινεις μεταξύ τους (να μη λες 'κοιτα τι καλος ειναι ο αδερφος σου')

σε προλαβα! γι αυτο ειπα πριν οτι θελουν και οπως εχουν ευχαριστηση να ειναι γνωστοποιημενο εν ζωη και να μη μεινει σε συμβολαιογραφους να το μοιρασουν!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...