Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρνειται κατηγορηματικα να φαει...........

Recommended Posts

Δεν ξερω τι αλλο να κανω για να φαει τν φρουτοκρεμα δν τν τρωει με τπτ.......σημερα θα φαμε και λαχανικα για πρωτη φορα....απογοητευομαι και μονο στην σκεψη...αφου ξερω οτι δν θα φαει....και τι να κανω να τον αφηνω νηστικο??κοριτσια πειτε μου...εσας ποτε αρχισαν κανονικα να τρωνε χωρις να φτυνουν και να κλαινε ασταματητα??τι να κανω??

Διαφημίσεις

απο ότι κατάλαβα τώρα ξεκινήσατε τις τροφές. Δεν πρέπει να αγχωθείς. Θέλει τουλάχιστον ένα μήνα για να αρχίσει να τρώει κανονικά. Οταν το μωρό αρχίζει και κλαίει πρέπει να σταματήσεις. Θα το προσεγγίσεις εντελώς διαφορετικά. Μην κάνεις το λάθος τώρα που είναι αρχή γιατί θα πάρει το φαγητό αρνητικά και θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο φαγητό του. Δες λίγο τα θέματα που υπάρχουν ήδη για να πάρεις μια ιδέα και να βοηθηθείς.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Koριτσια δν τον πιεζω κ οταν κλαιει σταματαω αλλα δν εχει φαει τπτ.....ειμαστε 6 μηνων πριν2,5 3 εβδομαδες ξεκινησαμε.....νομιζω οτι δν θα φαει ποτε....-(-(

Διαφημίσεις

Και εμείς με τον μεγάλο μου δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ..έκλαιγε αυτός,χειροκροτούσαμε εμείς σε κάθε κουταλιά.Μετά δεν του δίναμε γάλα για να καταλάβει πως αυτό θα είναι το γεύμα του.Σκέφτομαι ίσως αν είχαμε αρχίσει με κρέμα θα έτρωγε πιο ευκολα?Υπομονή..

η αλήθεια είναι ότι εμείς ξεκινήσαμε με κρέμα.Αλλα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Είναι στο παιδί. Θέλει αρκετή υπομονή. Στην αρχή τρώνε 2 κουταλιές μετά 4 μετά 6 και πάει λέγοντας. Ο δικός μου έκανε πάντως σίγουρα πάνω απο μήνα για να πούμε ότι έφαγε κάτι. ΟΠότε μην απελπίζεστε.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 1 χρόνο μετά...

Έχω και γω μια κορούλα 6 μηνών και 1 εβδομάδας και αντιμετωπίζουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...ξεκινήσαμε σιγά σιγά απο τον 5 μήνα με ρυζάλευρο και μετά φρουτόκρεμα και μετά λαχανικά (ανα μια βδομάδα και κάτι καινούργιο)κτλ αλλά μετά απο 1 μήνα και μια βδομάδα καταλήξαμε πάλι στο αποκλειστικό γάλα!!!!!σταδιακά η ώρα του φαγητού έγινε μια μικρή κόλαση και για τη μένα και για την κουκλίτσα μου...ένιωθα σαν την τρελή με το κουτάλι!!!στην αρχή κάτι γινόταν σιγά σιγά όμως αρνιόταν ακόμη κα να το ανοίξει το στόμα της...και να σκεφτεί κανείς οτι δεν την πίεζα και ιδιαίτερα...με τον άντρα μου (και με την συναίνεση της παιδιάτρου μας) αποφασίσαμε να σταματήσουμε τις στέρεες τροφές για περίπου 10 μέρες ετσι ώστε να ξεχάστεί αυτή η άσχημη εμπειρία και για την μικρή και για μας... θα ξεκινήσουμε ξανά απο την αρχή σε καμιά βδομάδα σιγά σιγά και με ανανεωμένη διάθεση (ελπίζω)...σκεφτήκαμε οτι ίσως η μικρή μας δεν ήταν ακόμη έτοιμη για στέρεες τροφές ή ακόμη οτι ίσως και εγώ που την τάϊζα συνήθως να της μετέφερα τον εκνευρισμό μου και το άγχος μου...νομίζω κάπου εκεί ήταν και το λάθος μου και ίσως και το δικό σου...γινόμαστε αρνητικές και αγχωτικές στο αν θα δούμε σε αυτό το γεύμα τον πάτο απο το πιατάκι του μωρού...εγώ κυρίως φοβόμουν οτι αν δεν φάει θα κλείσει το στομαχάκι της και δεν θα πεινάει ποτέ...τι να πω...μάλλον η υπερβολή μου το φρίκαρε το μικρό μου... την επόμενη φορά θα την αφήσω να φάει όσο θέλει και για 1 μήνα έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ και πολύ με την ποσότητα που τρώει...κάνουμε ένα διάλλειμα λοιπόν και μια καινούργια αρχή και ο θεός βοηθός...έχει καμιά άλλη καμιά άλλη ιδέα?

Θέλει πολύ υπομονή....Την φρουτόκρεμα εμένα την έφαγε καλά ο γιος μου όταν ήταν 8 μηνών....και μην φανταστείτε ότι τώρα τρελλαίνεται που είναι 11 μηνών....Οπλιστείται με υπομονή κορίτσια.....Μην απογοητεύεστε....Σιγά σιγά θα τρώνε ικανοποιητική ποσότητα και για κάθε παιδάκι μπορεί να είναι 1 μήνας ή ακόμη και 2. Δώστε τους χρόνο και αυτά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μέχρι χτες έπιναν γάλα και τώρα τους δίνετε κάτι στερεό και τρελλαίνονται. Πρέπει να αρχίζουν να καταπίνουν κάτι πιο στερεό. Εμένα τώρα να δείτε που θα αρχίσω να του δίνω από αλεσμένα στερεά τροφή. Εκεί να δείτε μάχη...Τα μεταβατικά στάδια θέλουν ΥΠΟΜΟΝΗ...

Διαφημίσεις

Λοιπόν έχουμε και λέμε:Ξεκινήσαμε τις στερεές 6 μηνών με κρέμα.Η μπέμπα να μην τρώει με τίποτα, η μαμά μου να κάνει λες και το μωρό δεν θα φάει ποτέ στην ζωή του και η αδερφή μου να με θεωρεί μια αναίσθητη μάνα που αφήνει το παιδί της στο έλεος του θεού.Ρώτησε και την παιδιατρό της η οποία της είπε ότι άργησα πολύ, και έπρεπε να είχα ξεκινήσει στον 5ο μήνα,και ότι τώρα θα δυσκολευτώ πάρα πολύ για να μάθει να τρώει με κουτάλι. Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν έτρωγε, για να καταλάβεις την κρέμα την μέτραγα με το κουταλάκι του γλυκού (1 κουταλάκι σκόνη)και πάλι δεν την έτρωγε όλη.Προσπάθησα να μην αγχωθώ,γιατί δεν ήθελα το τάισμα να γίνει προβληματικό, άλλωστε και τα κιλά της ήταν μια χαρά(και λίγο πιο πάνω θα έλεγα!).Σταμάτησα για 5-6 ημέρες οτιδήποτε στερεό και έπινε μόνο γάλα.Όταν ξεκινήσαμε πάλι ήταν καλύτερα τα πράγματα , αλλά όταν βάλαμε τα λαχανικά και το κρέας είχαμε ξανά θέμα, αλλά και πάλι δεν πτοήθηκα.Ανακάλυψα ότι δεν της αρέσουν τα τελείως αλεσμένα στο μπλέντερ οπότε τα έλιωνα με το πιρούνι.Τώρα είναι 8.5 μηνών κρέμα τρώει μια καλή ποσότητα, όπως και με το φαγητό της αρχίζει σιγα-σιγα να τρώει περισσότερο.Δεν την πίεσα όμως ποτέ, με το που έβλεπα ότι δεν ήθελε σταματούσα.Το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό, και σε μερικά πέρνει περισσότερο χρόνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...