Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Σκέψου οτι καίει 2 ώρες ρεύμα

για να στεγνώσει 1 και μόνο πλυντήριο!

Κι εγώ αυτά δεν τα γνώριζα για τα οικιακά στεγνωτήρια όταν αγόρασα το δικό μου.

Χρησιμοποιούσα τα μεγάλα επαγγελματικά στην Αγγλία, έβαζα δύο μεγάλα πλυντήρια (και πάλι επαγγελματικά) σ' ένα στεγνωτήριο και θυμάμαι έβαζα 20p για κάθε 6 λεπτά. Συνήθως τα ρούχα στεγνώνανε στα 12 λεπτά, πολύ σπάνια να έβαζα και τρίτο εικοσάπεννο!

Οπότε μου κακοφάνηκε πάρα πολύ όταν πήρα στεγνωτήριο στην Ελλάδα, χρειάζεται 45 λεπτά για να στεγνώσει 2 φανελέ σεντόνια!!!

Αν τα απλώσω έξω στον ήλιο σε 20 λεπτά στεγνώσανε!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν απ' αυτά που λέτε σίγουρα δεν μου κάνει η πρέσα, δεν μπορώ τα γρήγορα πασαλοίματα στα ρούχα μας και ειδικά σ' αυτά των παιδιών, τα προτιμώ κολλαριστά!

Η κόρη μου το καλοκαίρι έχει άπειρα φορεματάκια, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται στην πρέσα αυτά...

Προτιμώ να πληρώνω την κοπέλα δύο ώρες τη βδομάδα και να μου τα κάνει κολλαριστά.

Αλλά θέλω να πάρω σίδερο που δεν είναι πλαστικό, έβαλα στο μάτι κάποια πολύ ωραία, από ανοξείδωτο.

Ένας λόγος που δεν θέλω να τα σιδερώνω εγώ τα ρούχα αν και μ' αρέσει το σιδέρωμα είναι οι αναθυμιάσεις από το πλαστικό καθώς βγαίνει ο ατμός :(

H πρέσσα έχει ανοξείδωτη πλάκα.Οπότε απο αυτό δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αλλά δεν είναι καθόλου πασάλειμμα στα παιδικά.

Επειδή είναι μικρά, χωράνε και 2 μαζί κάτω απο την πρέσσα.

Το θέμα όλο είναι στο πως θα τα στρώσεις

για να έρθει πάνω η πρέσσα και να τα πατήσει καλά.

Είναι μέχρι να πάρεις το "κολλάει"

Εαν είσαι πολύ βιαστική και θέλεις να τα ξεπετάξεις σε 5 λεπτά

ε τότε όντως είναι πασάλειμμα. :)

Εγώ στα εσώρουχά μας ας πούμε δεν θα έχανα χρόνο.

Θα με έφτανε το οτι αποστειρωθήκανε με τον ατμό

και "γειά σας"

Στα φουστανάκια με βολανάκια ίσως να έχεις πρόβλημα.

Αν και πιστεύω οτι μια "έμπειρη" θα το κατάφερνε και σε αυτό.

Εδώ σου λένε οτι τα καταφέρνουν και στα πουκάμισα! :-D

Σοφία η μαμά μου έχει σίδερο πρέσσα σαν κι αυτό, δεν ξέρω αν θα σε βόλευε κάτι τέτοιο (όλο ανοξείδωτο):

http://www.laurastar.com/en/products/

Η μαμά μου είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί της μείωσε σημαντικά το χρόνο του σιδερώματος.

Εγώ απ' την άλλη δεν το αντέχω γιατί είναι τόσο δυνατό που αν κάνω λάθος και το πατήσω σε στραβοστρωμένο ρούχο μετά δυσκολεύομαι πάρα πολύ ν' αλλάξω την τσάκιση!

Οπότε αν πάρω πρέσσα με βλέπω να περνάω όλο το χρόνο μου στο να προσπαθώ να στρώσω το ρούχο καλά τόσο ψείρας που είμαι μ' αυτά! :lol:

Η ουσια στην πρεσα ειναι οντως στο στρωσιμο του ρουχου, αλλα το συνηθιζεις. Αν πατησεις κατι στραβα το ψεκαζεις με λιγο νερακι και ξαναπατας και εχει φυγει η λαθος τσακιση. Και εγω ψειρας ειμαι στο σιδερωμα (εξ ου και τα 15 λεπτα για καθε πουκαμισο με το σιδερο :-P ). Οταν συνηθισεις τον τροπο της τα κανει ολα πολυ καλα. Βεβαια ειναι τι βολευεται ο καθενας.

Να σας ρωτησω παλι κατι για το νεο μου αποκτημα (το στεγνωτηριο). Ακουγα οτι με το στεγνωτηριο τα ρουχα βγαινουν σχεδον ατσαλακωτα και οτι πολλες δεν τα σιδερωνουν καν μετα. Εγω γιατι δεν το βλεπω αυτο; Εσας πως βγαινουν; Κανω κατι λαθος; Εχω παρει καλο στεγνωτηριο της Bosch με 7 κιλα χωρητικοτητα και υποτιθεται οτι εχει και anticrease τεχνολογια.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Να σας ρωτησω παλι κατι για το νεο μου αποκτημα (το στεγνωτηριο). Ακουγα οτι με το στεγνωτηριο τα ρουχα βγαινουν σχεδον ατσαλακωτα και οτι πολλες δεν τα σιδερωνουν καν μετα. Εγω γιατι δεν το βλεπω αυτο; Εσας πως βγαινουν; Κανω κατι λαθος; Εχω παρει καλο στεγνωτηριο της Bosch με 7 κιλα χωρητικοτητα και υποτιθεται οτι εχει και anticrease τεχνολογια.

Δεν βγαίνουν ατσαλάκωτα όλα.

Πχ πουκάμισα, θέλουν οπωσδήποτε σίδερο

(δεν το γλιτώνεις με τίποτα! :))

Και βασικά πρέπει να τα πάρεις αμέσως μόλις τελειώσει

το στέγνωμα

Εαν τα αφήσεις μέσα αρκετή ώρα θα σου τσαλακωθούν.

Peekaboo και πάλι τα οικιακά στεγνωτήρια τσαλακώνουνε τα ρούχα σε μεγάλο βαθμό.

Στην Αγγλία ποτέ δεν σιδέρωνα ρούχα του επαγγελματικού στεγνωτηρίου και νομίζω καταλάβατε πόση εμμονή έχω με τα σιδερωμένα ρούχα! :-P

Σοφία η μαμά μου έχει σίδερο πρέσσα σαν κι αυτό, δεν ξέρω αν θα σε βόλευε κάτι τέτοιο (όλο ανοξείδωτο):

http://www.laurastar.com/en/products/

Η μαμά μου είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί της μείωσε σημαντικά το χρόνο του σιδερώματος.

Εγώ απ' την άλλη δεν το αντέχω γιατί είναι τόσο δυνατό που αν κάνω λάθος και το πατήσω σε στραβοστρωμένο ρούχο μετά δυσκολεύομαι πάρα πολύ ν' αλλάξω την τσάκιση!

Οπότε αν πάρω πρέσσα με βλέπω να περνάω όλο το χρόνο μου στο να προσπαθώ να στρώσω το ρούχο καλά τόσο ψείρας που είμαι μ' αυτά! :lol:

Ωραία φαίνεται!! Πόσο να κάνει άραγε;

Υπάρχει service εδώ στην Ελλάδα;

ΥΓ: Μήλα και αχλάδια απο ποιον παίρνεις στην βιολογική λαική; :)

Σοφία δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα, η μαμά μου το πήρε από το εξωτερικό.

Και θυμάμαι ήτανε πολύ πολύ ακριβό, δεν ξέρω πόσο πάει μια πρέσσα αλλά αυτό είχε μια εξωφρενική τιμή (για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον!) ακόμη και τόσα χρόνια πριν.

Αλλά είναι αθάνατο, το έχει κάποιες δεκαετίες τώρα.

Από κάποιον από τη Βέροια παίρνουμε μήλα αλλά δεν προσέξαμε ποτέ όνομα, γι' αυτό δεν σου απάντησα.

Χθες πήραμε για πρώτη φορά φέτος και Fuji, είναι πεντανόστιμα!

Διαφημίσεις

To ίδιο μάλλον έχουμε και τζίφος συμφορουμίτισσα. Είμαι εξίσου απογοητευμένη!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Σοφία δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα, η μαμά μου το πήρε από το εξωτερικό.

Και θυμάμαι ήτανε πολύ πολύ ακριβό, δεν ξέρω πόσο πάει μια πρέσσα αλλά αυτό είχε μια εξωφρενική τιμή (για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον!) ακόμη και τόσα χρόνια πριν.

Αλλά είναι αθάνατο, το έχει κάποιες δεκαετίες τώρα.

Κατάλαβα θα είναι κάτι σαν την ELNA (ελβετική) που κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ

αλλά απο ότι κατάλαβα μόνο που δεν σου μαγειρεύει κιολας!

Της singer η idea 3 κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ

Υπάρχουν και με 200 ευρώ

Από κάποιον από τη Βέροια παίρνουμε μήλα αλλά δεν προσέξαμε ποτέ όνομα, γι' αυτό δεν σου απάντησα.

Χθες πήραμε για πρώτη φορά φέτος και Fuji, είναι πεντανόστιμα!

Στην λαική τα βρήκες αυτά τα fuji;

Ενας πάγκος υπάρχει μόνο στο Π.Φάληρο απο την Βεροια.

Και εμείς απο εκεί τα παίρνουμε

αλλά επειδή τα βλέπω πολύ ωραία, και γυαλιστερά

τα φοβήθηκα λιγάκι.

Εγω παλι το στεγνωτηριο τι χρησιμοποιω πολυ το χειμωνα γιατι στο μπαλκονι δεν εχω ΚΑΘΟΛΟΥ ηλιο (μπορει να κανει και 2-3 μερες να στεγνωσουν και ειναι δωρον αδωρον γιατι βρομανε καπνιλα και τα ξαναπλενω:-() κατι το οποιο μουχει στοιχισει πολυ. Και για να κανω οικονομια κανονιζω να βγαζω τα ρουχα ΑΜΕΣΩΣ μολις τελειωνει και δεν ειναι καθολου τσαλακωμενα.Αλλα δεν τα βαζω ολα τα ρουχα πουκαμισα και περιεργα υφασματα τα αποφευγω. Ετσι εχω δει διαφορα στο ρευμα γιατι οταν εβαζα στεγνωτηριο και τα σιδερωνα και ολα ερχοταν ο κουκος αηδονι.

Αυριο ελπιζω να προλαβω να παω στη βιολογικη λαικη.Λεω να παω την πρωτη φορα μαζι με τον αντρα μου και μετα να τον στελνω μονο του

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Έχω πάθει σοκ με τις τιμές, δέστε εδώ τις τιμές στην Αγγλία!

http://www.laurastar.com/en/e-shop/

Ήλπιζα ότι θα έχουνε φθηνίνει τόσα χρόνια μετά αλλά μάλλον ανεβήκανε...

Και σκεφτείτε ότι κάποιοι εύποροι συγγενείς μας (ξαδέρφη μου και σύζυγος) μου προτείνανε να μας κάνουνε δώρο ένα τέτοιο για το γάμο μας και αρνήθηκα γιατί σκεφτόμουνα ότι θα είναι φασαρία να το κουβαλάω στην Ελλάδα με το αεροπλάνο! :(

Σκονη έχω και εγω και ειναι μια χαρα. Βαζεις οση θες και ειναι πολυ πιο οικονομικη απο την ταμπλετα. Βαζω και το λαμπρυντικο, μου ειχαν πει στη φυσιοθεραπευτικη οτι χρειαζεται. Εχω παρει το 3κιλο αλλα βλεπω τελειωνει γρηγορα (με 1-2 πλυντηρια τη μερα), οποτε αν θες βαζουμε μαζι παραγγελια (κατα το συνηθες ;)).

Θες να μου στείλεις μειλ τι χρειάζεσαι (προιον και ποσοτητα) και αν είναι παραγγέλνουμε μαζί.

Όταν λες τελειώνει γρήγορα το 3κιλο τι εννοείς? Δλδ περίπου πόσο σου κράτησε?

Ξύδι έχεις δοκιμάσει να βάλεις? Ή συνδιασμό λαμπρυντικό με ξύδι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια,

μήλα και αχλάδια απο ποιόν παίρνετε στην βιολογική λαική;

Είναι μια κοπέλα απο Βέροια στη λαική του Παλαιού Φαλήρου

αλλά δεν έχει έξω την πιστοποίηση...

Μην ανησυχείς, αν του ζητησεις πιστοποιηση θα στη δείξει χωρίς δυσανασχέτηση. Είναι άλλου...επιπέδου οι βιολογικοί λαικαντζήδες :lol: Στην συμβατική θα άκουγες τα μύρια όσα και μάλιστα στον γνωστό τόνο (παρε παρε πάρεεεεεε! Θες και πιστοποίησηηηηη!)

Εμείς εχουμε 4 από την Βέροια. Όλοι τα έχουν 2,50 και ψωνίζω από αυτόν που τα έχει 2,20 . Και μάλιστα ο άντρας μου που δεν ασχολείται με λαική και τιμές, τα είχε βρει πιο νόστιμα από αυτά των 2,50 ευρώ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοριτσια ευχαριστω για τις εμπειριες σας με το στεγνωτηριο. Ρωτησα εδω και οχι σε καποιο αλλο thread γιατι ξερω οτι ουτε εσεις χρησιμοποιειτε συμβατικα απορρυπαντικα/μαλακτικα και σκεφτηκα μηπως οφειλεται σε αυτο. Φυσικα και δεν περιμενα να μην χρειαζονται σιδερο τα πουκαμισα, αλλα ηλπιζα οτι δεν θα χρειαζοταν να σιδερωνω φανελακια. Τι να πω. Ισως ειμαι πολυ ψειρας και θα πρεπει να συμβιβαστω με το αποτελεσμα για ορισμενα ρουχα και να μη σιδερωνω τα παντα γιατι ο λογαριασμος ρευματος θα ερχεται τσουρουφλιστος. Θα ακολουθησω αυτα που γραφετε και θα τα βγαζω αμεσως αφου τελειωσει το προγραμμα. Ουτως η αλλως, ο βασικος λογος που το πηρα δεν ηταν το λιγοτερο τσαλακωμα αλλα το γεγονος οτι 2 χρονια τωρα στην Αγγλια εχω βαρεθει να βλεπω το σπιτι σαν τσαντηρι ολο το χρονο που απλωνω μεσα (εκτος απο το καλοκαιρι) :rolleyes:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Θες να μου στείλεις μειλ τι χρειάζεσαι (προιον και ποσοτητα) και αν είναι παραγγέλνουμε μαζί.

Όταν λες τελειώνει γρήγορα το 3κιλο τι εννοείς? Δλδ περίπου πόσο σου κράτησε?

Ξύδι έχεις δοκιμάσει να βάλεις? Ή συνδιασμό λαμπρυντικό με ξύδι?

ωραια θα κοιταξω και θα σου στειλω

εννοω οτι δε θα μου κρατησει οσο υπολογιζα γιατι βαζω πολλα πλυντηρια και γεμιζω την υποδοχη..Δε μου εχει τελειωσει ακομα βεβαια...το εχω παρει εδω και κανενα μηνα και εχει μεινει το μισο περιπου, οποτε εχω ακομα για ενα μηνα.

Ξυδι οχι δεν εχω βαλει, ισως να εκανε καλη δουλεια. Θα βαλω σημερα και θα σου πω. Ισως βολευει κιολας γιατι και αυτο πρεπει να το βαζω συχνα γιατι αδειαζει.

Προσπαθώ να βρω λιναρόσπορο στο iherb και δεν τα καταφέρνω

Μα είναι δυνατόν να μην έχει linseed?

Βάζω την λέξη και μου βγάζει τα θετικά που έχει ως θεωρία αλλά όχι ως προιόν !!!!!

Προσπαθώ να βρω λιναρόσπορο στο iherb και δεν τα καταφέρνω

Μα είναι δυνατόν να μην έχει linseed?

Βάζω την λέξη και μου βγάζει τα θετικά που έχει ως θεωρία αλλά όχι ως προιόν !!!!!

Μπαμπουράκι ψάξε για flax seed είναι το ίδιο με άλλη ονομασία

Για πες εντυπώσεις μετά την πλύση στο πλυντήριο. Θα περιμένω! :D

Λοιπον, δοκιμασα το ΤΤΟ στο κουρτινακι της κουζινας που ειχε τη μουχλα. Το ψεκασα, ετριψα λιγακι το υφασμα να παει παντου, το αφησα μια ωρα και το εβαλα στο πλυντηριο στους 40 με σοδα και συμβατικο απορρυπαντικο. Ξεθωριασε αρκετα η μουχλα αλλα δεν εφυγε τελειως. Σκεφτομαι να το ξανακανω αλλα να αφησω το ΤΤΟ ολο το βραδυ στο υφασμα και να πλυνω στους 60.

p7hgp3.png3NPP.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...