Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Τι αναλογια ΤΤΟ-νερο φτιαχνεις για τη μουχλα;

Τα drying sheets πωλουνται κατα κορον εδω για τα στεγνωτηρια, οπως τα μαλακτικα για το πλυσιμο των ρουχων. Μιας και η Rosie που εζησε εδω το επιβεβαιωνει οτι δεν χρειαζεται τιποτα θα ακολουθησω τη συμβουλη σας :-)

Πρεσσα πηρα αυτη και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Εχω μειωσει τον χρονο σιδερωματος περισσοτερο απο το μισο.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παρεπιμπτόντως σκέφτομαι να ελαττώσω την χρήση του στεγνωτηρίου γιατί καίει πολύύύ ρεύμα και ο λογαριασμός μας έχει έρθει στα ύψη! :roll:

Κι εγώ σπάνια το χρησιμοποιώ, το θεωρώ μεγάλη σπατάλη να βάζω στεγνωτήριο στην Ελλάδα από τη στιγμή που τις πιο πολλές μέρες έχουμε τόσο ήλιο, και επίσης άκρως αντι-οικολογικό, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας ;)

Βέβαια υπάρχει ένα θέμα τώρα που άλλαξε ο κηπουρός, δεν έχω κανένα κίνητρο να βγαίνω στο μπαλκόνι και να "απολαμβάνω" το άπλωμα των ρούχων... :lol: :lol: :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Βέβαια υπάρχει ένα θέμα τώρα που άλλαξε ο κηπουρός, δεν έχω κανένα κίνητρο να βγαίνω στο μπαλκόνι και να "απολαμβάνω" το άπλωμα των ρούχων... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Τι αναλογια ΤΤΟ-νερο φτιαχνεις για τη μουχλα;

Δες εδώ (απο ένα παλιο post -δεν θυμαμαι ποιος το είχε γράψει)

Για τη μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου (ή όπου αλλού υπάρχει)

2 κουταλάκια αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

2 φλιτζάνια νερό. Aνακατεύετε σε ψεκαστήρι, ανακινείτε καλά και ψεκάζετε όπου υπάρχει πρόβλημα. Mην ξεβγάλετε. H έντονη μυρωδιά θα φύγει σε μία μέρα. Tο αιθέριο έλαιο tea tree, που είναι ισχυρό μυκητοκτόνο, είναι ακριβό, αλλά το μείγμα θα κρατήσει μήνες, εκτός και αν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μούχλας στο σπίτι.

Πρεσσα πηρα αυτη και ειμαι πολυ ευχαριστημενη. Εχω μειωσει τον χρονο σιδερωματος περισσοτερο απο το μισο.
Εγώ σκέφτομαι να πάρω αυτή

για να έχω και το απλό σίδερο για τις λεπτομέρειες

Διαφημίσεις

Εγώ σκέφτομαι να πάρω αυτή

για να έχω και το απλό σίδερο για τις λεπτομέρειες

Αυτή είναι η απορία μου για την πρέσα, πώς σιδερώνεις τις λεπτομέρειες μ' αυτήν;

Ειδικά τα ρουχαλάκια των παιδιών που είναι πολύ μικρά είναι η πρέσσα κατάλληλη;

Το καταλαβαίνω για τα πουκάμισα, τζιν, μπλουζάκια κτλ αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα;

Ρώτησα και στην Ελλάδα κάποτε έφερνε κάποιος ' date='αλλά πλέον κανένας δεν φέρνει κουρτίνες μπάνιου από κάνναβη!

Τα μεταφορικά έίναι γύρω στις 20 λιρες :!:

[/quote']

Με προβλημάτισες με τις 20 λίρες και βρήκα τη δικιά μου παραγγελία και είδα ότι με χρεώσανε 10 λίρες με συστημένο ταχυδρομείο - International Sign for Service.

Στείλε τους email, βέβαια αν μπορεί να στη φέρει η αδερφή σου θα είναι το ιδανικό, αλλά τώρα που αλλάξανε τα baggage regulations και αυτή μόνο 20κιλά στο σύνολο μπορεί να κουβαλήσει, και κάτι λίγα στο χέρι.

Καλη φαινεται η πρεσα soevan και με μεγαλη επιφανεια. Εγω δεν ηθελα ενσωματωμενο σιδερο γιατι ουτως η αλλως εχω ατμοσιδερο καλο και τις λεπτομερειες τις κανω με αυτο. Συνηθως βαζω πρωτα την πρεσα, τελειωνω με τα παντα και μετα βαζω το σιδερο για να κανω ωμους/μανικια στα πουκαμισα και οποιο παντελονακι του γιου μου εχει ιδιαιτερες τσακισεις και δεν βγαινει καλο με την πρεσα.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ευχαριστω και για το αντιμουχλικο. Θα το δοκιμασω σημερα κιολας :-)

p7hgp3.png3NPP.png

Rosie το έκανα "ελαφρύ" το απορρυπαντικό για δοκιμή.

Παρόλα αυτά το υγρό βγήκε καφέ-καφέ!!

Και το μπάνιο μου το καθάρισε άψογα

παρόλη την "ελαφρύτητά" του! :-)

σοφι, ποιό απορρυπαντικό εφτιαξες για καθάρισμα?

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Αυτή είναι η απορία μου για την πρέσα, πώς σιδερώνεις τις λεπτομέρειες μ' αυτήν;

Το καταλαβαίνω για τα πουκάμισα, τζιν, μπλουζάκια κτλ αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα;

Εαν έχεις πολλά πουκάμισα δεν βολεύει.

Εγώ ευτυχώς δεν έχω καθόλου γιατί ο άντρας μου στη δουλειά φοράει ποδιά και απο κάτω Τ-shirts και τζην.

Των παιδιών έχω κολανάκια, φορμάκια και

παντελονάκια για καθημερινά. Ευκολα με την πρέσσα.

Φουστανάκια που θέλουν λεπτομέρεια,

δεν έχω πολλά.

Τα εσώρουχα θα τα πατάω όπως να ναι...

....πέντε-πέντε μαζί :mrgreen:

Στα σεντόνια θα είναι απόλαυση, γιατί θα τα πατάω διπλωμένα.

Η δύναμη του ατμού της πρέσσας θα περνάει απο όλα τα επίπεδα.

Οπότε θα με βολέψει.

σοφι, ποιό απορρυπαντικό εφτιαξες για καθάρισμα?

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟΥ/ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ SOAP-NUTS

Σε 4 lt ΝΕΡΌ που βράζει ρίχνω μια χούφτα SOAP-NUTS και αφήνω να βράσουν 20 λεπτά.

Μετά σβήνω το μάτι και ρίχνω 1 κουταλιά σερβιρίσματος σούπας ΒΟΡΑΚΑ.

Ανακατεύω/χτυπάω με σύρμα για να λιώσει ο βόρακας και για να βγει περισσότερη σαπωνίνη απο τα soap nuts.

Kλείνω το καπάκι και το αφήνω πάνω στο σβηστό μάτι όλη την νύχτα.

Το πρωί θα βρείτε ένα καφετί υγρό.

Ρίχνω λίγο ΤΤΟ και το βάζω σε μπιντόνι

(που έχω κρατήσει απο τα απιονισμένα νερά του σίδερου)

Μετά για καθημερινη χρήση

βάζω λίγη ποσότητα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρι.

:arrow: ΥΓ: Επειδή είμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο, καλό θα ήταν

να το βάλετε σε ένα διαφανές μπουκάλι

και κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείτε να το τσεκάρετε πρώτα

σε τι κατάσταση είναι... (μην έχει γεννήσει καμιά σκουληκαντέρα... :mrgreen:)

Προσωπικα με βολευει και για τα πουκαμισα. Εκανα 15 λεπτα συνηθως για το καθενα με το σιδερο. Τωρα θελω 2 λεπτα στην πρεσα και 2 στο σιδερο. Και επειδη εχω 3 αντρες στο σπιτι και ο μεγαλος φοραει 5 πουκαμισα στη δουλεια και μπορει και κανενα ακομη το ΣΚ για καφε, μου εχει κανει μεγαλη διαφορα.

p7hgp3.png3NPP.png

Koπέλες που χρησιμοποιείτε σοννετ σκόνη στο πλυντήριο πιάτων, βάζετε και το λαμπρυντικό?

Θέλω να παραγγείλω σκόνη και δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να πάρω και αυτό

http://www.violey.com/en/sonett-clear-rinse_p_3311.html

Μέχρι τώρα έβαζα ταμπλέτες, αλλά νομίζω ότι η σκόνη και συμφέρει και πρεπει να είναι καλύτερη.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σοφία με τα ρούχα που έχεις θα την καταβολευτείς την πρέσσα! Το μόνο που μου την δίνει είναι ότι καιγομαι εύκολα :rolleyes: Κατά τα άλλα ήταν μία πετυχημένη αγορά!

Για πουκαμισα δεν με βολεύει καθόλου όμως. Αυτά μόνο με το σίδερο.

Peecaboo εγώ μάλλον δεν τα σιδερώνω τέλεια όπως εσύ, γιατί με το σίδερο αφιερών 4 λεπτά το πολύ. Εσύ με 15 θα είχες επαγεγλματικό αποτέλεσμα! :D

Για τα παιδικά αν είναι κατάλληλη! Τα βάζεις και μαζεμένα κάτω και τέλος. Βεβαια δεν με νοιάζει να βγουν και αψεγάδιαστα. Αν υποστούν και καμία τσάκιση παραπάνω δεν τρελαίνομαι. Τα παιδιά θα τα φορέσουν. Για τα καλά τους ρούχα που τα βάζουν μια στο τόσο και είναι ευαίσθητα ή δύσκολα, χρησιμοποιώ σίδερο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Koπέλες που χρησιμοποιείτε σοννετ σκόνη στο πλυντήριο πιάτων' date=' βάζετε και το λαμπρυντικό?

Θέλω να παραγγείλω σκόνη και δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να πάρω και αυτό

http://www.violey.com/en/sonett-clear-rinse_p_3311.html

Μέχρι τώρα έβαζα ταμπλέτες, αλλά νομίζω ότι η σκόνη και συμφέρει και πρεπει να είναι καλύτερη.[/quote']

Σκονη έχω και εγω και ειναι μια χαρα. Βαζεις οση θες και ειναι πολυ πιο οικονομικη απο την ταμπλετα. Βαζω και το λαμπρυντικο, μου ειχαν πει στη φυσιοθεραπευτικη οτι χρειαζεται. Εχω παρει το 3κιλο αλλα βλεπω τελειωνει γρηγορα (με 1-2 πλυντηρια τη μερα), οποτε αν θες βαζουμε μαζι παραγγελια (κατα το συνηθες ;)).

Peecaboo εγώ μάλλον δεν τα σιδερώνω τέλεια όπως εσύ' date=' γιατί με το σίδερο αφιερών 4 λεπτά το πολύ. Εσύ με 15 θα είχες επαγεγλματικό αποτέλεσμα[/quote']

Ειμαι λιγο κολλημενη με το σιδερωμα των πουκαμισων. Δεν θελω να βλεπω καμια τσαλακα :rolleyes: Εσυ μια χαρα τα σιδερωνεις, ειμαι σιγουρη :-)

Για πες εντυπώσεις μετά την πλύση στο πλυντήριο. Θα περιμένω!
Θα σου πω, θα σου πω :-)

p7hgp3.png3NPP.png

Η πρέσσα είναι σπουδαία εφευρεση!!!:cool:

:arrow: ΥΓ: Επειδή είμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο, καλό θα ήταν

να το βάλετε σε ένα διαφανές μπουκάλι

και κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείτε να το τσεκάρετε πρώτα

σε τι κατάσταση είναι... (μην έχει γεννήσει καμιά σκουληκαντέρα... :mrgreen:)

:lol:

τέλεια, ευχαριστώ:D

πόσες μέρες περίπου διατηρείται?

gNrhp2.png

εμενα με ειχε φορτωσει μια παλιά πρεσα η πεθερα, απο τη γερμανία πριν ακομα παντρευτουμε χαχαχαα ελεγε παρτε τη δεν τα φτιαχνουν πια όπως παλιά!!!

Όσο κι αν αισθητικά απολαυσα το ρετρο της εμφανισης (του 60-70 πρεπει να ητνα χαχαχαχα) μια φορα το δοκιμασα δεν τρελάθηκα, ισως να μην το ηξερα κιολαςνα το λειτουργω καλα, και ο χαμπι την πεταξε χαχαχαχα εχει μια μανία να πετάει εν αντιθεση με μενα.

εγω βολευτηκα την ατμομηχανη, πλεον γλιτωνω το μισό χρονο, γιατι τα πατάω τα περισσότερα παιδικά απο τη μιά μεριά μονο. Εχει φοβερή δύναμη ο ατμός της! Κανονικά σιδερωνω πετσετες προσωπου και πουκάμισα, και τα βρακακια της κορης μου.

eNeap2.pngNziDp2.png

Σοφία με τα ρούχα που έχεις θα την καταβολευτείς την πρέσσα! Το μόνο που μου την δίνει είναι ότι καιγομαι εύκολα :rolleyes: Κατά τα άλλα ήταν μία πετυχημένη αγορά!

Για πουκαμισα δεν με βολεύει καθόλου όμως. Αυτά μόνο με το σίδερο.

Peecaboo εγώ μάλλον δεν τα σιδερώνω τέλεια όπως εσύ' date=' γιατί με το σίδερο αφιερών 4 λεπτά το πολύ. Εσύ με 15 θα είχες επαγεγλματικό αποτέλεσμα! :D

Για τα παιδικά αν είναι κατάλληλη! Τα βάζεις και μαζεμένα κάτω και τέλος. Βεβαια δεν με νοιάζει να βγουν και αψεγάδιαστα. Αν υποστούν και καμία τσάκιση παραπάνω δεν τρελαίνομαι. Τα παιδιά θα τα φορέσουν. Για τα καλά τους ρούχα που τα βάζουν μια στο τόσο και είναι ευαίσθητα ή δύσκολα, χρησιμοποιώ σίδερο[/quote']

Όταν αγοράσαμε το στεγνωτήριο ήμουν μεταξύ στεγνωτηρίου και πρέσσας.

Τώρα το μετάνοιωσα που επέλεξα το στεγνωτήριο...

...όχι γιατί δεν με βόλεψε...ίσα-ίσα, δεν μπορώ να πω...

είναι πολύ βολικό,

αλλά είναι πολύ δαπανηρό!!

Σκέψου οτι καίει 2 ώρες ρεύμα

για να στεγνώσει 1 και μόνο πλυντήριο!

Δηλαδή για 5 πλυντήρια την εβδομάδα

θα έπρεπε να το βάλω 5 φορές! :roll:

Και καιει πολύ λέμε!

Είναι σαν φούρνος ένα πράγμα!

Kαι το έβαζα και με το νυχτερινό ρεύμα.....φαντάσου!

Ενώ με την πρέσσα θα καις 40 λεπτά

για να σιδερώσεις 5 πλυντήρια!

Είδες οι συγκυρίες πως σε κάνουν

να αλλάζεις γνώμη;;

Τέλοσπάντων,

θα το χρησιμοποιώ σε ώρα ανάγκης.

Δεν θα πάει και χαμένο.

ΥΓ: Σκόνη πλυντηρίου πιάτων με βόρακα κλπ είχα φτιάξει κάποια στιγμή...

...αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί το σταμάτησα και ξανάρχισα το sonett! :?

Βάζω και λαμπρυντικό πάντως.

τέλεια, ευχαριστώ:D

πόσες μέρες περίπου διατηρείται?

Εδώ λέει οτι κρατάει και 1 μήνα απο μόνο του.

Οπότε με βόρακα και ΤΤΟ που είναι αντιμυκητιακά και δρουν

σαν συντηρητικά δεν θα έχουμε πρόβλημα. (ελπίζω!)

Το λέει και στον βοτανόκηπο

Κορίτσια,

μήλα και αχλάδια απο ποιόν παίρνετε στην βιολογική λαική;

Είναι μια κοπέλα απο Βέροια στη λαική του Παλαιού Φαλήρου

αλλά δεν έχει έξω την πιστοποίηση...

Σκονη έχω και εγω και ειναι μια χαρα. Βαζεις οση θες και ειναι πολυ πιο οικονομικη απο την ταμπλετα. Βαζω και το λαμπρυντικο, μου ειχαν πει στη φυσιοθεραπευτικη οτι χρειαζεται. Εχω παρει το 3κιλο αλλα βλεπω τελειωνει γρηγορα (με 1-2 πλυντηρια τη μερα), οποτε αν θες βαζουμε μαζι παραγγελια (κατα το συνηθες ;)).

Λευκό ξύδι βάζω εγώ από το Lidlt. Αλλά γενικώς δεν είμαι ικανοποιημένη με τη σκόνη της Sonnet, πήρα τώρα κάτι ταμπλέτες από το iherb και κάνουνε καταπληκτική δουλειά.

Σκεφτείτε ότι έχω ένα κουβά αχρησιμοποίητο σκόνη!

Λοιπόν απ' αυτά που λέτε σίγουρα δεν μου κάνει η πρέσα, δεν μπορώ τα γρήγορα πασαλοίματα στα ρούχα μας και ειδικά σ' αυτά των παιδιών, τα προτιμώ κολλαριστά!

Η κόρη μου το καλοκαίρι έχει άπειρα φορεματάκια, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται στην πρέσα αυτά...

Προτιμώ να πληρώνω την κοπέλα δύο ώρες τη βδομάδα και να μου τα κάνει κολλαριστά.

Αλλά θέλω να πάρω σίδερο που δεν είναι πλαστικό, έβαλα στο μάτι κάποια πολύ ωραία, από ανοξείδωτο.

Ένας λόγος που δεν θέλω να τα σιδερώνω εγώ τα ρούχα αν και μ' αρέσει το σιδέρωμα είναι οι αναθυμιάσεις από το πλαστικό καθώς βγαίνει ο ατμός :(

Το στεγνωτήριο το χρησιμοποιώ μόνο για πετσέτες, εσώρουχα και τα ρούχα του μικρού, τα οποία μετά και σιδερώνω. Άντε και καμία φορμα ή t shirt για να συμπήρώσω την πλύση. Πάντως το δικό μου δεν καίει τρελά (miele), θεωρώ το λογαριασμό μου φυσιολογικά πλαίσια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...