Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Μπαμπουράκι δυστυχώς ναι, υπάρχουνε και κακής ποιότητας ανοξείδωτα.

Πήρε μια φίλη μου διάφορα δοχειάκια πολύ φθηνά από μια λαϊκή και μετά από λίγο καιρό μαυρίσανε!

Πολύ ακριβό όμως αυτό που βάλατε πιο πάνω και είναι και πλαστικό, πάρε καλύτερα καλής ποιότητος ανοξείδωτο.

Τι του βάζεις και χύνεται;

Ευχαριστώ Rosie.

Φακές, σούπες επειδή του αρέσουν πολύ.

Αλλά μέχρι να βρω αυτό που θέλω θα προτιμώ πατάτες, ζυμαρικά κλπ.

θέλω να πάρω αυτό http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Thermal_Dark_Blue

που είναι και θερμός αλλά δεν το έχει αυτή την στιγμή.

και αυτό http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Rounds

που είναι Leak-Proof αλλά επίσης δεν το έχει !!! :-(

θα μπαίνω να ψάχνω κάθε μέρα!!!!!!!!!!

τους έστειλα και e-mail να ρωτήσω πότε θα έρθουν!

Αχ έπρεπε να είχα προνοήσει πριν να ξεκινήσει το σχολείο !!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rosie έχεις ψωνίσει από εκεί ?

Ρωτάω εσένα γιατί νομίζω εσύ μας το πρότεινες εκτός και αν κάνω λάθος.

https://www.etsy.com/cart/

ότι και να διαλέξω μου λέει δεν κάνουν αποστολές Ελλάδα..

Ευχαριστώ Rosie.

Φακές, σούπες επειδή του αρέσουν πολύ.

Αλλά μέχρι να βρω αυτό που θέλω θα προτιμώ πατάτες, ζυμαρικά κλπ.

θέλω να πάρω αυτό http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Thermal_Dark_Blue

που είναι και θερμός αλλά δεν το έχει αυτή την στιγμή.

και αυτό http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Rounds

που είναι Leak-Proof αλλά επίσης δεν το έχει !!! :-(

Το πρώτο το αναμένω κι εγώ!

Το δεύτερο μάλλον δεν θα το ξαναφέρουνε μου είπανε, διέκοψε την παραγωγή του η Lunchbots.

Εγώ έχω και δύο της Thermos για φαγητό, είναι μόνο λιγάκι πιο μεγάλα από τα Lunchbots, κατάλληλα για φαγητό. Εγώ θέλω της Lunchbots για γιαουρτάκι και χυλό βρώμης.

Μου τα έφερε η αδερφή μου από Αμερική, αλλά ίσως τα βρεις και στην αγγλική άμαζον.

Rosie έχεις ψωνίσει από εκεί ?

Ρωτάω εσένα γιατί νομίζω εσύ μας το πρότεινες εκτός και αν κάνω λάθος.

https://www.etsy.com/cart/

ότι και να διαλέξω μου λέει δεν κάνουν αποστολές Ελλάδα..

Δεν φαίνεται το shop, πες μου όνομα.

Αλλά αν τους στείλεις μήνυμα (convo) συνήθως όλοι οι sellers σε εξυπηρετούνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ο γιος μου έτρωγε τα νύχια του μέχρι που έπαθε γαστρεντερίτιδα (με τα γνωστά υπέροχα συμπτώματα) και του είπα οτι το έπαθε επειδή έτρωγε τα νύχια του & απο τότε τέλος!!! Πολύ παιδαγωγικό, το ξέρω, αλλά έπιασε.

Προφανώς δε σου συστήνω να βρεις τρόπο να πάθει το παιδί γαστρεντερίτιδα αλλά αν χτύπα ξύλο βγάλει ένα σπυράκι, το πιάσει βήχας, κολλήσει ψείρες κλπ, πες οτι είναι απο τα νύχια (τι λέω νυχτιάτικα θα με μαζέψουνε). Α, & τότε ήταν 5 χρονών, αν το παιδί σου είναι 12 δεν θα έχει μεγάλη επιτυχία το κόλπο ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πάντως & εγώ τα έτρωγα μέχρι τα 15 που έπαθα μόλυνση στα χέρια (σταφυλόκοκκο) απο το μασούλημα & φοβήθηκα μην το ξαναπάθω. Πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε εμείς...
To ξέρω οτι μπορείς να πάθεις πολλά και διάφορα

τρώγοντας τα νύχια σου

γιαυτό θέλω να της το κόψω τώρα που είναι νωρίς ακόμα

πριν της γίνει συνήθεια.

Δεν θέλω να της βάλω το πικρό μανό

θα είναι τίγκα στην χημικούρα!! :?

soevan07, αν θέλεις δοκίμασε να της βάλεις κάποιο από τα πιο ακίνδυνα μανό. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ πικρό, αν έχει έστω και λίγο δυσάρεστη γέυση μπορεί να την αποτρέψει. Ίσως και αν τα δει βαμμένα όπως της μαμάς (σε φυσικό χρώμα εννοείται) να μη θέλει να τα χαλάσει! Ή πάλι αν δεις ότι την αποτρέπει η γεύση μπορείς να της βάζεις λίγο μόνο στην άκρη του νυχιού. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι καλύτερο για να προτείνω:-(

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Η πολύ πικρή ουσία που χρησιμοποιείται στα μανό που προορίζονται γι' αυτή τη χρήση λέγεται βενζοϊκό δενατόνιο, αλλά δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με την ασφάλειά της. Αν θέλεις ψάξε και γι' αυτό, αν και κάτι μου λέει ότι θα απογοητευτείς (επειδή μπαίνει σε συμβατικά βερνίκια...) αλλά βλέπεις.

697577wcowvfyq3s.gif

soevan07, αν θέλεις δοκίμασε να της βάλεις κάποιο από τα πιο ακίνδυνα μανό. Ακόμα κι αν δεν είναι πολύ πικρό, αν έχει έστω και λίγο δυσάρεστη γέυση μπορεί να την αποτρέψει. Ίσως και αν τα δει βαμμένα όπως της μαμάς (σε φυσικό χρώμα εννοείται) να μη θέλει να τα χαλάσει! Ή πάλι αν δεις ότι την αποτρέπει η γεύση μπορείς να της βάζεις λίγο μόνο στην άκρη του νυχιού. Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι καλύτερο για να προτείνω:-(

Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό...

...και να φανταστείς το καλοκαίρι με παρακαλούσε να της βάψω τα νύχια

(έβλεπε τα δικά μου) και της έλεγα οτι τα μικρά κορίτσια δεν είναι σωστό να τα βάφουν!

Αντε να πάρω πίσω τα λόγια μου τώρα! :roll:

Δεν υπάρχει όμως άλλη λύση απο ότι φαίνεται :?

Η πολύ πικρή ουσία που χρησιμοποιείται στα μανό που προορίζονται γι' αυτή τη χρήση λέγεται βενζοϊκό δενατόνιο, αλλά δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με την ασφάλειά της. Αν θέλεις ψάξε και γι' αυτό, αν και κάτι μου λέει ότι θα απογοητευτείς (επειδή μπαίνει σε συμβατικά βερνίκια...) αλλά βλέπεις.

Να μην το δω και φρικάρω! :evil:

Κοριτσια αιθέριο έλαιο απο το φαρμακειο εμπιστευομαστε; Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο που εχετε δοκιμασει; Λεβαντα θέλω για εντριβη αλλα δε προλαβαινω να το παραγγειλω..

Κοριτσια αιθέριο έλαιο απο το φαρμακειο εμπιστευομαστε; Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο που εχετε δοκιμασει; Λεβαντα θέλω για εντριβη αλλα δε προλαβαινω να το παραγγειλω..

Απλά θα είναι πιο ακριβό σε σχέση με το ίντερνετ

και δεν θα είναι βιολογικό.

Julianna μήπως ξέρεις τα υπόλοιπα συστατικά αυτού του μανό;

(για το μάσημα των νυχιών)

Τo "βενζοικο δενατόνιο" το βρήκα

και προς έκπληξή μου έχει 0 hazard score!

http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=denatonium+benzoate

Βρήκα και αυτό:

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_denatonium.htm

...................Η τοξικότητα του ΒΔ είναι περιορισμένη και δεδομένου ότι οι απαιτούμενες συγκεντρώσεις του για να καταστήσουν ένα υγρό απωθητικά πικρό είναι ελάχιστες, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η χρήση του είναι ουσιαστικά ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Έτσι, κατά τις τελευταίες δεκαετίες προστίθεται σε διάφορα υγρά προϊόντα όπως στη μετουσιωμένη αλκοόλη, στο αντιψυκτικό υγρό, σε υγρά σαπούνια και σαμπουάν, χρώματα για να εμποδίσει την κατά λάθος κατάποσή τους, αλλά ακόμη και σε βερνίκια επίπλων για να μην τα γλύφουν νήπια και να μην τα δαγκώνουν κατοικίδια ζώα. Ακόμη χρησιμοποιείται σε λοσιόν και σε βερνίκια νυχιών ως μέσο απαλλαγής νηπίων από συνήθειες όπως το πιπίλισμα των δακτύλων και το "νευρικό" δάγκωμα των νυχιών.

Από το 1995 διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ απαίτησαν νομοθετικά την υποχρεωτική προσθήκη του ΒΔ σε διάφορα προϊόντα και ιδιαίτερα στο αντιψυκτικό αυτοκινήτων, τα υγρά των καθαριστήρων τζαμιών και σε αλκοόλες (μεθυλική, ισοπροπυλική) οι οποίες είναι ισχυρά δηλητήρια. Τα αντιψυκτικά των αυτοκινήτων θεωρούνται ως υπεύθυνα για πολλούς θανάτους (ατυχήματα, αλλά και δολοφονίες), επειδή ως κύριο συστατικό περιέχουν τη γλυκιά σε γεύση αιθυλενογλυκόλη (HOCH2CH2OH), η οποία ωστόσο είναι εξαιρετικά τοξική. 'Ετσι, θεωρείται ότι το ΒΔ έχει σώσει τη ζωή πολλών παιδιών και ζώων που θα μπορούσαν να καταπιούν τέτοια υγρά από απροσεξία ή λόγω της γλυκιάς τους γεύσης ή της ευχάριστης οσμής τους....................

Διαφημίσεις

Έχω πάρει της Sanoflore, βιολογική λεβάντα, από φαρμακείο εδώ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Μόλις το άκουσα στο ράδιο και το έψαξα:

Την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων εξετάζει η Γαλλία

Στο ραδιο (ΝΕΤ 91,6) το είπε ποιο ξεκάθαρα, πως ο Γάλλος είπε πως τα gmo προκαλούν καρκίνο ή πως αν δεν αποδειχθεί πως δεν προκαλούν ...

φυσικά, κάποιος σκεπτικιστής θα μπορούμε απλά να πει ότι αυτό έχει να κάνει με τον οικονομικό "πόλεμο" Ευρώπης - Αμερικής.

πᾶν μέτρον ἄριστον

[quote name=Μπαμπουράκι;2459352

Ψάχνω εδώ και καιρό δοχείο για το φαγητό του για το σχολείο να μην "τρέχει" δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τα δοχεία του klean kanteen.

Βρήκε η μαμά μου σε ένα συνοικιακό μαγαζί ένα που κλείνει σωστά και μπορεί και το παιδί να το ανοίξει' date=' είναι πολύ φθηνό 3-5? και λέει inox.

Δηλαδή ανοξείδωτο ?

Είναι οκ ? πόσο καλή ποιότητα μπορεί να είναι κάτι τόσο φθηνό ?

Υπάρχουν πολλές ποιότητες ανοξείδωτου? εννοεί κάτι άλλο?

Έχω συνηθίσει τα ακριβά και "φοβάμαι" τα φθηνά....[/quote]

Δες και αυτο http://www.mypetitboutique.eu/index.php?dispatch=products.view&product_id=32541

2xgIp3.png1RTwp3.png

Ψάχνω εδώ και καιρό δοχείο για το φαγητό του για το σχολείο να μην "τρέχει" δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από τα δοχεία του klean kanteen.

Βρήκε η μαμά μου σε ένα συνοικιακό μαγαζί ένα που κλείνει σωστά και μπορεί και το παιδί να το ανοίξει, είναι πολύ φθηνό 3-5? και λέει inox.

Δηλαδή ανοξείδωτο ?

Είναι οκ ? πόσο καλή ποιότητα μπορεί να είναι κάτι τόσο φθηνό ?

Υπάρχουν πολλές ποιότητες ανοξείδωτου? εννοεί κάτι άλλο?

Έχω συνηθίσει τα ακριβά και "φοβάμαι" τα φθηνά....

Δες και αυτο

http://www.mypetitboutique.eu/index.php?dispatch=products.view&product_id=32541

2xgIp3.png1RTwp3.png

Μόλις το άκουσα στο ράδιο και το έψαξα:

Την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων εξετάζει η Γαλλία

Στο ραδιο (ΝΕΤ 91,6) το είπε ποιο ξεκάθαρα, πως ο Γάλλος είπε πως τα gmo προκαλούν καρκίνο ή πως αν δεν αποδειχθεί πως δεν προκαλούν ...

φυσικά, κάποιος σκεπτικιστής θα μπορούμε απλά να πει ότι αυτό έχει να κάνει με τον οικονομικό "πόλεμο" Ευρώπης - Αμερικής.

Διαβάστε όμως τι αποφάσισε γαλλικό δικαστήριο για τους παραδοσιακούς σπόρους του Κοκοπελί (γαλλικός πελίτι)

http://www.peliti.gr/pages/kokopeli.htm

Θέλουν να μας αφανίσουν οτιδήποτε αγνό :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το πρώτο το αναμένω κι εγώ!

Το δεύτερο μάλλον δεν θα το ξαναφέρουνε μου είπανε, διέκοψε την παραγωγή του η Lunchbots.

Εγώ έχω και δύο της Thermos για φαγητό, είναι μόνο λιγάκι πιο μεγάλα από τα Lunchbots, κατάλληλα για φαγητό. Εγώ θέλω της Lunchbots για γιαουρτάκι και χυλό βρώμης.

Μου τα έφερε η αδερφή μου από Αμερική, αλλά ίσως τα βρεις και στην αγγλική άμαζον.

Δεν φαίνεται το shop, πες μου όνομα.

Αλλά αν τους στείλεις μήνυμα (convo) συνήθως όλοι οι sellers σε εξυπηρετούνε.

Ευχαριστώ πολύ

Εγώ φταίω έπρεπε να είχα προνοήσει πριν το Φθινόπωρο !!

πολύ ωραίο, ευχαριστώ !!!

δεν υπάρχει αυτή την στιγμή αλλά έχουν σημειώσει από τις 22/9 θα το ξαναφέρουν

ελπίζω να το προλάβω !!!!!!!!

χάζευα όλο το site ψάχνοντας και άλλα που ίσως μου άρεσαν για το αγοράκι μου...

αλλά..

όλα ροζ...

όλο πεταλούδες..

"μα τι στο καλό" σκέφτηκα...

μετά πρόσεξα ότι είναι αποκλειστικά για κορίτσια !!!!!!!! :-) :-)

Κορίτσια στην μπέμπα όταν γκρινιάζει της δίνω

με τον "ασφαλή τροφοδότη"

http://www.letoshop.gr/default.asp?itmSKU=265346&itm=1367346&ct=1090109&pid=40#

ένα κομμάτι ολόκληρο φρούτο για να μασουλάει και....

....ησυχάζουμε όλοι! :D

Κορίτσια στην μπέμπα όταν γκρινιάζει της δίνω

με τον "ασφαλή τροφοδότη"

http://www.letoshop.gr/default.asp?itmSKU=265346&itm=1367346&ct=1090109&pid=40#

ένα κομμάτι ολόκληρο φρούτο για να μασουλάει και....

....ησυχάζουμε όλοι! :D

πολύ ωραία ιδέα, μακάρι να το είχα ανακαλύψει 4 χρόνια νωρίτερα !!!! :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...