Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Νομίζω ότι αυτό με τα βαμμένα μαλλιά αποδείχτηκε μύθος. Εδώ δεν το λέγανε κάποιες κοπέλες ή το μπερδεύω? Ας μας πει και η Σοφία που έχει διδακτορικό στο θέμα

αμάν τι λες τώρα ! και από αυτό τουλάχιστον ήμουν ήσυχη !!!

εγώ βάζω χέννα και νομίζω ότι έχω διαβάσει ότι ακόμα και αυτό με καλύπτει..

αν δεν είναι έτσι.. την πατήσαμεν......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως έτσι κι πιάσεις ψείρες την έβαψες!

Θυμάμαι η ομοιοπαθητικός που έβλεπε το γιο μου όταν ήτανε βρέφος είχε πολύ όμορφο μαλλί μέχρι τη μέση της.

Μια φορά που πήγαμε τη βρήκαμε με κοντό καρέ μαλλί και τι ρωτήσαμε τι έγινε.

Μας είπε ότι έπιασε ψείρες από τα παιδιά της και αφού καμία gentle τεχνική (γιατροσόφια κτλ) δεν έπιασε κατέφυγε σε καραχημικά, ακόμη και πετρέλαιο μου είπε έβαλε ή κάτι αναλόγως επικίνδυνο!

Τελικά πάει το όμορφο μακρύ μαλλί...

Γι' αυτό κι εγώ στο μικρό βάζω το σπρέυ για πρόληψη τώρα που κάτι άκουσα για επιδημία ψείρας...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ναι η αλήθεια είναι ότι αν πιάσεις ψείρες την έβαψες. Εμάς πριν δυο χρόνια φανταστείτε είχε πιάσει ο μεγάλος, 5 τότε. Κόλλησα εγώ, κόλλησε η μικρή (1,5 τότε-φρίκη!) και ο σύζυγός μου τίποτα! Να σημειωθεί δε ότι κοιμόμαστε πολύ συχνά όλοι μαζί στο κρεβάτι (ο σύζυγος δεν βάφει το μαλλί, μην σας μπαίνουν υποψίες:wink:)

Από μένα και τη μικρή τις έβγαλα με χτενισμα εντατικό (είχε γίνει χάλια το μαλλί μου, αφάνα) και μερικές σταγόνες ΤΤΟ στο κανονικό σαμπουάν. Ο μεγάλος καθάρισε και μ'ένα κουρεματάκι και όπως τα λέει η Rosie, τα ωραία του μπουκλάκια έγιναν ωραία καρφάκια...

Μία χρονιά είχαμε φτάσει σε σημείο πια να κοιτάω τα παιδιά στην πόρτα του σχολείου και να τα στέλνω σπίτι τους επιτόπου. Το οποίο φυσικά απαγορεύεται, αλλά η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο! Τη μοκέτα και τα μαξιλαρένια καναπεδάκια της τάξης τα περνούσαμε με ατμό κάθε απόγευμα. ΦΡΙΙΙΙΙΚΗ. Εγώ όμως που είχα μαλλί μαύρο, ροζ και φούξια (η επίδραση του συζύγου καταλαβαίνετε) δεν είχα κολλήσει τίποτα.

Πάω για απιβίτα.....

Ευχαριστώ για τις ευχές....

Λοιπόν τα έχω κατηγοριοποιήσει στο μυαλό μου τουρσιά και κεφίρ από τη νεραϊδομάνα, σαμπουάν από τη Σοφία, φρέσκια γνώση έτοιμη από τη Ρόζι και για να μη λέτε ότι δεν κάνω τίποτα θα σας λέω ιστορίες φρίκης και γέλιου από το νηπιαγωγείο, θέλετε; (μα τι δίκαιος άνθρωπος).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας!Καλή χρονιά σε όλους!:D

Χάθηκα, πέσανε και πολλά μαζί, που να τα γράφω, ένα μόνο θα σας πω παραμονή Χριστουγέννων κάναμε εγκατάσταση air-condition, έσχατη λύση , την οποία όμως, και μέχρι στιγμής δεν την έχω μετανοιώσει(10 οικογένειες στην πολυκατοικία και κανείς δεν άναψε τον καυστήρα, δυστυχώς το κάναμε εμείς και θα πληρώσουμε για ένα μήνα τρελό ποσό), χώρια που έπρεπε να απολογηθώ και στους τεχνικούς για την ιδιαίτερη μέρα (δεν γινότανε με τίποτα αλλιώς), πέσαμε και σε τοίχο που δεν συνεργαζότανε, το σπίτι όλο γέμισε αυτή την λεπτή σκόνη που χώνεται παντού, δεν χρειάστηκα και ψεύτικο χιόνι για το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι χοχοχο, να φανταστείτε όμως πως πήρα την μικρή και έφυγα από το σπίτι και την κοίμισα στο αυτοκίνητο.

Και άλλα ευτράπελα και μη, αλλά μην σας κουράζω με αυτά, γι΄ αυτό συνεχίζω με αυτά που ψάχνω, πιπέρι σε κόκκους για τον μύλο μου, δεν μπορώ να βρω εδώ κάποιο άξιο λόγου, παρότι σε κόκκους είναι απίστευτα ξεθυμασμένα και άτονα τα περισσότερα , επίσης την καλύτερη δυνατή ποικιλία καφέ espresso που μπορεί να έχετε δοκιμάσει η έχετε ακούσει , illy, lavazza είναι αρκετά καλά αλλά ψάχνουμε για το ...κάτι άλλο...:lol:

----------------------

Λοιπόν τα έχω κατηγοριοποιήσει στο μυαλό μου τουρσιά και κεφίρ από τη νεραϊδομάνα, σαμπουάν από τη Σοφία, φρέσκια γνώση έτοιμη από τη Ρόζι και για να μη λέτε ότι δεν κάνω τίποτα θα σας λέω ιστορίες φρίκης και γέλιου από το νηπιαγωγείο, θέλετε; (μα τι δίκαιος άνθρωπος).

Χρόνια πολλά και από μένα!

Πάω και εγώ για απιβίτα!

τέλεια τα χώρισες ! :-)

Γεια σας!Καλή χρονιά σε όλους!:D

Χάθηκα' date=' πέσανε και πολλά μαζί, που να τα γράφω, ένα μόνο θα σας πω παραμονή Χριστουγέννων κάναμε εγκατάσταση air-condition, έσχατη λύση , την οποία όμως, και μέχρι στιγμής δεν την έχω μετανοιώσει(10 οικογένειες στην πολυκατοικία και κανείς δεν άναψε τον καυστήρα, δυστυχώς το κάναμε εμείς και θα πληρώσουμε για ένα μήνα τρελό ποσό), χώρια που έπρεπε να απολογηθώ και στους τεχνικούς για την ιδιαίτερη μέρα (δεν γινότανε με τίποτα αλλιώς), πέσαμε και σε τοίχο που δεν συνεργαζότανε, το σπίτι όλο γέμισε αυτή την λεπτή σκόνη που χώνεται παντού, δεν χρειάστηκα και ψεύτικο χιόνι για το Χριστουγεννιάτικο δεντράκι χοχοχο, να φανταστείτε όμως πως πήρα την μικρή και έφυγα από το σπίτι και την κοίμισα στο αυτοκίνητο.

Και άλλα ευτράπελα και μη, αλλά μην σας κουράζω με αυτά, γι΄ αυτό συνεχίζω με αυτά που ψάχνω, [b']πιπέρι σε κόκκους[/b] για τον μύλο μου, δεν μπορώ να βρω εδώ κάποιο άξιο λόγου, παρότι σε κόκκους είναι απίστευτα ξεθυμασμένα και άτονα τα περισσότερα , επίσης την καλύτερη δυνατή ποικιλία καφέ espresso που μπορεί να έχετε δοκιμάσει η έχετε ακούσει , illy, lavazza είναι αρκετά καλά αλλά ψάχνουμε για το ...κάτι άλλο...:lol:

Καλώς την !

Και έλεγα μα που χάθηκε η κοπελιά μας...

Καλή χρονιά !!!

φρίκη πρέπει να έζησες...

με γεια τέλος πάντων το aircodition

Εγώ όμως που είχα μαλλί μαύρο, ροζ και φούξια (η επίδραση του συζύγου καταλαβαίνετε) δεν είχα κολλήσει τίποτα.

Πάω για απιβίτα.....

Ευχαριστώ για τις ευχές....

To μαλλί σου θα ξετρέλαινε την κόρη μου, είμαι σίγουρη! :lol: Θα μου ζήταγε κι αυτή....μόνο που θα ήθελε μπλέ και φούξια

Εσύ έχεις κάτι πάντως που θέλω. Θα σε πάρω τηλ να σου πω :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ πολύ Μπαμπουράκι μου καλό!:D

Ένα σύντομο review απο προϊόντα που δοκίμασα πρόσφατα.

Manuka honey, φοβερή γεύση, υπέροχη υφή, τσιμπημένη όμως η τιμή του και τελειώνει γρήγορα, έχει μερικές μέρες που το παίρνω το πρωί εγώ και ο σύζυγος, περιμένουμε λοιπόν να γίνουμε σουπερμαν χαχα.

Το μέλι του Μέρκολα, μου άρεσε πολύ, άθερμο και αφιλτράριστο, νομίζω πως αφήνει μια ελαφριά γεύση...μέντας, έξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ!

Η μαρμελάδα του Μέρκολα, τι κρίμα που δεν έχει λευκό χρώμα, να κλείσω κάτι τρύπες στον τοίχο,:cool: απο τα πλεον αηδιαστικά σε γεύση τρόφιμα που έχω βάλει στο στόμα μου, άκου το μυστικό της μακροζωίας, και όπως θα έλεγε και το Μπαμπουράκι, ναι, αν στο μεταξύ δεν έχεις πεθάνει απο την αηδία!:lol:

Τα βαμβάκια Μέρκολα, πολύ ψεύτικα, τρελό μάδημα!

Το βούτυρο ghee, μοναδική γεύση, σου έρχεται να το φας με το κουτάλι!

Το Coconut oil Mercola, μπορεί όντως να πληρεί τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά σαν γεύση δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε, αφήνει μια γεύση ...πλαστικού, προτιμώ της garden of life, το κακό είναι πως θέλοντας να προλάβω τα δωρεάν μεταφορικά αγόρασα και την κουβαδούμπα και την μεγάλη γυάλινη συσκευασία, νομίζω πως θα αρχίσω να φτιάχνω κηραλοιφές με αυτό και να τις κάνω δώρο σε φίλους και συγγενείς!:)

Το Raw organic almond butter, απο το red23 , είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω ωστόσο το βρήκα καταπληκτικό

Πολύ καλό και το αλεύρι καρύδας απο το red 23, του Mercola δεν το άνοιξα ακόμη.

Αυτά προς το παρόν, έπεται και συνέχεια( θέτε δεν θέτε :lol:)!

----------------------

Διαφημίσεις

mommu του άλλαξες τα φώτα του Μέρκολα....:lol:

μαρμελάδες, αλεύρια, βούτυρα, βαμβάκια!.....

Κορίτσια, οι ψείρες επιλέγουν τα κεφάλια

που τους "αρέσουν":

Έχει να κάνει με το ph του κάθε κεφαλιού

εαν είναι δηλαδή πολύ όξινο ή όχι.

Τα βαμμένα μαλλιά πάντως πιάνουν ψείρες.

Απλά την ώρα που περνάμε με βαφή τα μαλλιά μας

οι ψείρες πνίγονται/καίγονται

και έτσι "εξολοθρεύονται" χωρίς να τις πάρουμε είδηση.

Οπότε αντί να βάζετε τα διάφορα ψειροκτόνα κλπ

πλακώνεστε στο ντεκαπάζ

και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!! :lol: :lol:

Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την χέννα.

Μου τέλειωσε το οικολογικό λαμπρυντικό του πλυντηρίου πιάτων.

(είχα πάρει αρκετό τότε)

Τι εναλλακτικό έχουμε πει??

(Το λευκό ξύδι μου φαίνεται)

Είναι τσεκαρισμένο??

Δεν χαλάει το πλυντήριο?

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους! Εύχομαι υγεία και ευτυχία σ' εσάς και τους αγαπημένους σας!:D

soevan, ναι, λευκό ξίδι! Το αν δημιουργεί πρόβλημα στο πλυντήριο δεν το γνωρίζω δυστυχώς, εδώ μέσα πάντως είχε γραφτεί ότι το λευκό δε δημιουργεί. (Εγώ βάζω και λευκό και κόκκινο.)

697577wcowvfyq3s.gif

To μαλλί σου θα ξετρέλαινε την κόρη μου' date=' είμαι σίγουρη! :lol: Θα μου ζήταγε κι αυτή....μόνο που θα ήθελε μπλέ και φούξια

Εσύ έχεις κάτι πάντως που θέλω. Θα σε πάρω τηλ να σου πω :wink:[/quote']

Με φωνάζανε μικρό μου πόνυ..... Μια άλλη φορά που ήταν ασπρόμαυρο, τους έλεγα ότι είμαι η κρουέλα ντε βιλ.....

Περιμένω τηλ λοιπόν, όποτε θέλεις. (διανυκτερεύουμε κιόλα....)

μομου θέμε θέμε. Το λάδι καρύδας του μερκολα μου αρέσει όμως και το βάζω με το που το παίρνω σε γυάλινα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μου τέλειωσε το οικολογικό λαμπρυντικό του πλυντηρίου πιάτων.

(είχα πάρει αρκετό τότε)

Τι εναλλακτικό έχουμε πει??

(Το λευκό ξύδι μου φαίνεται)

Είναι τσεκαρισμένο??

Δεν χαλάει το πλυντήριο?

εδώ και 2 χρόνια αντί για λαμπρυντικό βάζω στην θήκη λευκό ξύδι:D από τα λιντλ μια χαρά κάνει την δουλειά και το πλυντήριο δεν έχει πάθει τίποτα και με τα άλατα βοηθάει

Διαφημίσεις

Ki εγώ Σοφία ξύδι. Αυτό το λαμπρυντικό τελειώνει αμέσως και δεν κάνει κάτι περισσότερο από το λευκό ξυδάκι. Η Ρόζυ το χρησιμοποιεί χρόνια.

Γιατί θα μπορούσε να χαλάει το πλυντήριο? Ισα ίσα που διαλύει και τα άλατα, έτσι δεν είναι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Με φωνάζανε μικρό μου πόνυ..... Μια άλλη φορά που ήταν ασπρόμαυρο, τους έλεγα ότι είμαι η κρουέλα ντε βιλ

:lol::lol: Το μικρό μου πόνυ μου θυμίζει παρα πέντε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Στο πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολύ καιρό

λευκό ξύδι.

Στο πλυντήριο πιάτων δεν ξέρω γιατί όχι..... :?:confused:

Καιρός του είναι!....

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! :lol:

Το βούτυρο ghee' date=' μοναδική γεύση, σου έρχεται να το φας με το κουτάλι!

[/quote']

Καλημέρα κορίτσια !!!

έχεις δοκιμάσει το ghee του iherb να μας το συγκρίνεις ?

Καλησπέρα!!:D Και να σας πω πως σήμερα, σύμφωνα με του ειδικούς ήταν η χειρότερη μέρα για το 2013 http://www.akous.gr/post.asp?uid=13120&home=1 ναι, καλά, έχουμε μέλλον ακόμη), ας δούμε όμως την θετική πλευρά, πως τον φάγαμε τον γαιδαρο, είναι ήδη απόγευμα!

Καλέ τον έκανα πρώτο μάγκα τον Μέρκολα, δεν το συζητάω χαχα

Αλλά το iHerb θα μου κάνει ειδική μνεία, κάθε μήνα κάνω αρκετές παραγγελίες , είμαι και εγώ... ασίγαστη είστε και εσείς που όλο και κάποιο ενδιαφέρον προϊόν θα αναφέρετε, ε μα είναι να μην με τρώει το χέρι μου μετά και να μη δεν πατήσω το "κουμπί";:)

Το βούτυρο ghee και το manuka honey http://www.iherb.com/Wedderspoon-Organic-Inc-Manuka-Honey-Bee-Venom-Active-12-8-8-oz-250-g/24915 είναι απο το iHerb (νομίζω πως ο Μερκολα δεν έχει απο αυτά), σορυ :oops: που δεν το αποσαφήνισα δεν είχα και τον χρόνο να βάλω συνδέσμους.

Τα Χριστούγεννα έφτιαξα γαλοπούλα, εμείς εδώ στην Θεσσαλονίκη έχουμε την Αμερικάνικη (βαλλόμεθα πανταχόθεν αν δεν το καταλάβατε :shock:)Γεωργική Σχολή http://afs.edu.gr/page/, η οποία έχει εξαιρετικές γαλοπούλες όπως και γάλα και αυγά. Ένα θα σας πω, ο σύζυγος που είναι τρομερά δύσκολος "πελάτης" μου είπε πως δεν έχει φάει νοστιμότερη γαλοπούλα (περηφάνια εγώ)

Να σας πω την συνταγή (πιο απλή δεν γίνεται)

Βούτυρο ghee http://www.iherb.com/Purity-Farms-Organic-Ghee-Clarified-Butter-13-oz-368-g/26860?at=0 και αλάτι Ιμαλαϊων Μερκολα http://shop.mercola.com/checkout/shoppingcart.aspx, τα ανακάτεψα μαζί να γίνουν σαν πάστα και μετά άλειψα εσωτερικά ανάμεσα απο την πέτσα και το κρέας το μίγμα, ΔΕΝ έβαλα τίποτα άλλο, απλά την πρόσεχα κάπως στο ψήσιμο, βγήκε τέλεια, θα κάνω το ίδιο και με κοτόπουλο, α, επίσης συνόδευσα με σπιτικό πουρέ πατάτας, έβαλα και εκεί λίγο ghee όπως και αλάτι Ιμαλαϊων!:wink:

----------------------

Δες και αυτή εδώ, μόλις την πήρα την έχω δοκιμάσει λίγο αλλά μου φαίνεται πολύ καλή. Την έχει και το ΑΜΑΖΟΝ και το ebay.

Εξαιρετική!;) (κρέμα χεριών - balm για την ακρίβεια) Με βοήθησε πολύ το ότι δεν "ξεβγάζεται" αμέσως από τα χέρια.

697577wcowvfyq3s.gif

μιρίκι τώρα είδα το σχόλιο σου, :) δεν άνοιξα ακόμη τον κουβά, απο την γυάλινη συσκευασία του Μερκολα χρησιμοποιώ και μου αφήνει επίγευση-aftertaste σαν πλαστικό, αλλά είμαι και εγώ εξαιρετικά ευαίσθητη στην όσφρηση και στην γεύση, το έχω κληρονομήσει μάλλον απο την μητέρα μου αυτό, τώρα πόσο χρήσιμο μπορεί να σταθεί στην ζωή μου δεν ξέρω, αν έχετε καμιά ιδέα, πέστε την!:)

Για ελαιόλαδο, έψαχνα να βρω κάποιο της προκοπής, γιατί απο εκεί όπου προμηθευόμασταν μέσω της πεθεράς μου απο παραγωγό πλέον δεν μπορούμε, πήρα ένα στην τύχη, απο τα ΑΒ το βιολογικό http://www.monastiriaka.gr/product_info.php?products_id=353 το Ι.Μ. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ τα 750 ml, 8 και κάτι ευρω, πολύ καλό, αλλά η τιμή πως σας φαίνετε;

Να πω πως καθόλου δεν μετάνιωσα για την αγορά της τριπλής συσκευασίας του αλάτι Ιμαλαίων του Μέρκολα, ελπίζω να μην βγει καμιά βρώμα του στυλ χρωματίζεται ροζ το αλάτι, βλέπετε έχω μια γενικευμένη καχυποψία στο οτιδήποτε καθορίζει την ποιότητα ενός προϊόντος, όπως το χρώμα, η γεύση και η υφή, θεωρώ πως έχουν φθάσει σε τέτοια σημεία χημικών επεξεργασιών, που ακόμη και ένας ειδικός πολύ δύσκολα να αντιληφθεί την αυθεντικότητα ενός προϊοντος. 'Ολα αυτά γενικά, και όχι ειδικά για το αλάτι του Μέρκολα, για να μην παρεξηγούμαι!

Τα βαλσαμάκια του badger τα έχω ερωτευθεί, το αγαπημένο μου είναι αυτό http://www.iherb.com/Badger-Company-Cheerful-Mind-Balm-Sweet-Orange-Spearmint-1-oz-28-g/24141, αν σας αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με δυόσμο εδώ είστε, εγώ έχω εθιστεί, το "σνιφάρω" ακόμη και όταν οδηγάω :mrgreen:!

Έχω "κακό" σκοπό, σκέφτομαι να τα κοπιάρω και να τα φτιάχνω μόνη μου, τώρα τι θα βγεί αγνοώ χοχο!

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...