Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κοπέλες δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ούτε και θυμάμαι που τα διάβασα αυτά.

Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω πχ τη χύμα σόδα του Καλογερόπουλου και να τη χρησιμοποιήσω στο φαγητό ή στα δόντια μας, μόνο για καθάρισμα αυτή και για το πλυντήριο.

Γιατί υπάρχει και διαφορά στη διαδικασία εξαγωγής της σόδας, και πάλι δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Αν κάποια ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει φαντάζομαι υπάρχει υλικό στο νετ, εγώ προτιμώ να είμαι safe than sorry, άλλωστε για χρήση στο φαγητό ή στην προσωπική υγιεινή ελάχιστη χρειάζεται.

Εδώ έχω μια του Bob's Red Mill που πήρα ακριβώς 2 χρόνια πριν (παραγγελία 11/12/2010!) και ακόμη έχω τουλάχιστον το 1/3 από το σακουλάκι!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοπέλες δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ούτε και θυμάμαι που τα διάβασα αυτά.

Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω πχ τη χύμα σόδα του Καλογερόπουλου και να τη χρησιμοποιήσω στο φαγητό ή στα δόντια μας, μόνο για καθάρισμα αυτή και για το πλυντήριο.

Γιατί υπάρχει και διαφορά στη διαδικασία εξαγωγής της σόδας, και πάλι δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Αν κάποια ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει φαντάζομαι υπάρχει υλικό στο νετ, εγώ προτιμώ να είμαι safe than sorry, άλλωστε για χρήση στο φαγητό ή στην προσωπική υγιεινή ελάχιστη χρειάζεται.

Εδώ έχω μια του Bob's Red Mill που πήρα ακριβώς 2 χρόνια πριν (παραγγελία 11/12/2010!) και ακόμη έχω τουλάχιστον το 1/3 από το σακουλάκι!

κι εγω αυτη που χρησιμοποιω για αποσμητικο,ειναι η συσκευασμενη του σουπερ μαρκετ,ΗΛΙΟΣ νομιζω..αλλα για καλο ακι για κακο,θα παρω και τη ρεντ μιλλ,αν κ παρηγγειλα απο iherb ενα crystal deodorant φυτικο,δε θυμαμι τωρα ποιο,αλλα κοιταξα κι εχει σοδα,βεβαια λεει χωρις αλουμινιο,τι να πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω:lol::lol::lol:

Για τις μασχάλες εμένα με απασχολεί!!

Για το πλύσιμο σιγά....

Θα ρωτήσω τον σαπουνοποιό και θα σας πω!!

ο σαπουνοποιος ειναι ο ορεστης που λετε??απο αυτο?

http://candlemaking.gr/

επειδη θελω να παραγγειλω tea tree oil,και μου φαινεται καλη η τιμη του,ειναι τεχνητο αυτο που πουλαει?καπου γραφτηκε για εναν αλλο,ρομπολη?δε θυμαμαι,πως ειναι φθηνος γιατι ειναι τεχνητα τα αιθ.ελαια,του ορεστη ειναι καλα?

Διαφημίσεις

Εκανα την εξής ερώτηση:

Γιατί η σόδα δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με αλουμινένιο δοχείο

και για το εαν αληθεύει οτι οι σόδες μπορεί να περιέχουν αλουμίνιο.

Kαι είχα την εξής απάντηση

(είναι χημικός είπαμε ο άνθρωπος)

Η καυστική σόδα αν έρθει σε επαφή με αλουμίνιο προκαλεί χημική αντίδραση, παράγεται υδρογόνο και οξείδιο αλουμινίου, το σαπούνι μαυρίζει και παράγεται αφρός. Τελικά καταστρέφεται το σκεύος αλουμινίου και το σαπούνι.

Η καυστική σόδα δεν περιέχει αλουμίνιο είναι καθαρή 99%.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι αναφέρθηκε

μόνο στη καυστική σόδα....

Δεν νομίζω τυχαία, γιατί ήμουν σαφής στην ερώτησή μου.

Δηλαδή στις υπόλοιπες (στην μαγειρική και στην πλυσίματος)

θα μπορούσε να παιχτεί "νοθεία" απο χημικά? :?

Τέλοσπάντων.

Επειδή όμως είμαι και λίγο άπιστος Θωμάς

ο καθένας μας μπορεί να λέει ό,τι θέλει

απο κάτι που κάποτε διάβασε

απο κανένα blog τύπου crunchy betty...

Θα ήθελα να το διαβάσω απο κάποια αξιόπιστη πηγή

για να πεισθώ και τότε να αρχίσω να ανησυχώ.

Ζητάω πολλά??

Για καλό και για κακό βέβαια

θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου και

στις μασχάλες μου θα βάλω αυτό απο το i-herb

(παρόλο που εξακολουθώ να ΜΗΝ βρίσκω

το που αναφέρει για το aluminium :confused:)

και στον καθαρισμό τις κοινές του Καλογερόπουλου.

ο μικρός μου τελευταία παθαίνει συνέχεια ατυχήματα και η παιδίατρος μου έχει συστήσει να πάρω άρνικα για τις μελανιές... στο iherb αναφέρουν ότι είναι για χρήση άνω των 12 ετων. ξέρετε καμία που να κάνει για μωρά? έχετε καμία άλλη ιδέα για χτυπήματα κλπ ?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

:oops: :oops: :oops:

όχι 10? !!!

1,60? έχουν τα 75ml. φυσικά και δε θα πρότεινα τέτοια τιμή τέτοιες εποχές όσο καλή κρέμα να ήταν (εκτός φυσικά αν ήταν καμμία Clinique, Estee Lauder κλπ.)

Μάλλον δε διάβασες το λινκ: http://www.pharmacyonclick.gr/krema-xeriwn-meli-hand-cream--cera-di-cupra-apalh-ufh

Εγώ μάλιστα πήρα 5 και τις μοίρασα σε μαμά, ξαδέρφες και θεία :)

Καλό απόγευμα!

μιας που την έχεις πάρει θα μπορούσες μήπως να γράψεις τα συστατικά της και αν λαδώνει / απορροφάται εύκολα?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Ποια είναι και δεν κάνει για παιδιά;

Αυτή είναι εντελώς αγνή, κερί - jojoba oil - arnica.

http://www.etsy.com/listing/68726728/arnica-muscle-rub-4-oz

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

βρήκα αυτή που κάνει για παιδια Lafe's Natural Body Care, Baby, Healing Cream αλλα δεν είναι ακριβώς αρνικα είναι με άλλα μέσα... και άλλη που δεν κάνει: Kneipp, Joint & Muscle Intensive Cream, Arnica. επίσης αυτή NatraBio, The Arnica Rub λέει οτι είναι απο 2 ετών και πάνω...

Αυτή μου φάνηκε καλή WiseWays Herbals, LLC, Arnica Boswella Cream αλλά δεν διευκρινίζει κάτι για τα παιδιά...

του ετσι μου φαίνονται ακριβά τα μεταφορικά....

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Εγώ θυμηθηκα πού το είχα διαβάσει. Σε κάποια reviews το έλεγαν. Ισως να είναι αυτό που λες Σοφια. Δλδ στο τελικό προιον (μαγειρική) να γίνονται οι νοθείες.

Οταν λεει 99%, δλδ το υπολοιπο 1% τι είναι? Ξέρουμε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι αναφέρθηκε

μόνο στη καυστική σόδα....

Δεν νομίζω τυχαία, γιατί ήμουν σαφής στην ερώτησή μου.

Δηλαδή στις υπόλοιπες (στην μαγειρική και στην πλυσίματος)

θα μπορούσε να παιχτεί "νοθεία" απο χημικά? :?

Τέλοσπάντων.

Επειδή όμως είμαι και λίγο άπιστος Θωμάς

ο καθένας μας μπορεί να λέει ό,τι θέλει

απο κάτι που κάποτε διάβασε

απο κανένα blog τύπου crunchy betty...

Θα ήθελα να το διαβάσω απο κάποια αξιόπιστη πηγή

για να πεισθώ και τότε να αρχίσω να ανησυχώ.

Ζητάω πολλά??

Για καλό και για κακό βέβαια

θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου και

στις μασχάλες μου θα βάλω αυτό απο το i-herb

(παρόλο που εξακολοθώ να ΜΗΝ βρίσκω

το που αναφέρει το aluminium free :confused:)

και στον καθαρισμό τις κοινές του Καλογερόπουλου.

αλοιμονο,κι εγωτυχαια επεσα στο crunchy betty,αλλα και σε ερευνα γενικοτερη,δεν πειστηκα ουτε για το ενα ουτε για το αλλο,ελπιζω να μην εκανα ΜΕΓΑΛΗ βλακεια που εβαλα αυτη του σουπερ μαρκετ στις μασχαλες,και με βλεπω σουμπιτη για αυτη του iherb

Επειδή μου έχουν μπει ιδέες για τα αιθέρια έλαια

προτιμώ να αγοράσω απο i-herb που αναγράφει οτι είναι

100% pure

μηπως εχεις υποψη σου αν αυτα του babykid.co.uk ειναι καλα?το tea tree oil το εχει φθηνα,ειδα και το quinessence,αλλα ειναι ακριβα,βεβαια οργανικα,αλλα ακομα το σκεφτομαι

Διαφημίσεις

Γεια σας και χρόνια πολλά για εχθές σε όσους γιόρταζαν! Εμάς ο μπαμπάς μας είχε την γιορτή του και βγήκαμε για φαγητό παραλιακά, περάσαμε και απο την Αριστοτέλους με τα καρουζελ και τα Χριστουγιεννάτικα,όμορφα ήταν, αλλά πολυυυ κρύο! Αυτά τα νέα απο το ...twitter :lol:

Έχω ακούσει πως είναι τοξικό μόνο

το εξωτερικό τμήμα του φύλλου (το πράσινο)

αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποιο λινκ να το λέει.

Το έχεις βρει κάπου εσύ γραμένο?

Εγώ κόβω τα φύλλα κάθετα

και με το μαχαιράκι αφαιρώ μόνο το τζελ.

(έχω φωτογραφία στο facebook )

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=103931743107128&set=pb.100004709075182.-2207520000.1354744436&type=3&theater

Μετά τα χτυπάω στο μούλτι με λίγο λεμόνι

και τέλος.

Παράθεσέ μου σε παρακαλώ

για την τοξικότητά της.

ΥΓ: Oι περισσότερες συσκευασμένες αλόες έχουν συντηρητικά!

Μονο στο i-herb είχαμε βρει με το Μπαμπουράκι κάποιες χωρίς.

Λοιπόν αυτό με την Αλόη, το είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, το οποίο είχα βρει σε ένα βιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, πριν αρκετό καιρό, δεν το είχα αγοράσει και ακόμη το μετανιώνω γιατί είχε πολύ χρήσιμα πράγματα, δυστυχώς δεν θυμάμαι και τον τίτλο του.

Ωστόσο, νομίζω πως πρέπει να αφαιρείς εκτός απο το εξωτερικό μέρος και αυτό το κίτρινο που βρίσκεται εσωτερικά γιατί αυτό είναι τοξικό, θα το ψάξω και ίσως βρω κάτι, αν και νομίζω πως απο την στιγμή που παίρνεις το καθαρό ζελέ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δώσε μου απο iHerb σε παρακαλώ τους συνδέσμους για Αλόη χωρίς συντηρητικά!:)

----------------------

Από τα αγαπημένα μου!

Plan Toys

Είναι τέλεια!!! Εχθές το απόγευμα βγήκαμε βολτούλα και πέρασα απο το Public στην Μητροπόλεως, ενώ στην λίστα τους αναφέρει το εν λόγω κατάστημα πως τα διαθέτει,δυστυχώς όμως, δεν είχε ούτε ένα για δείγμα, θα κοιτάξω και αλλού !:)

Από τη Θεσσαλονική μας έχουνε φέρει για δωράκια πολύ όμορφα ξύλινα παιγνιδάκια από την Ανέμη, έχουνε και ιστοσελίδα http://www.toys.gr/

(Καταπληκτικά αυτά της Djeko και της Haba που έχουνε!)

Και να σκεφτείς πως την ημέρα που είχαμε πάει Mothercare,κοιτούσα την πολύ όμορφη βιτρίνα του Ανέμη, είναι κολλητά αυτά τα καταστήματα, αλλά δεν είχαμε καθόλου χρόνο για να μπω και να ρωτήσω,δεν πειράζει next time!!

Έχω επίσης ψωνίσει κι από εδώ, το έχει μια ελληνίδα που μένει στη Γερμανία πολύ ευγενική και εξυπηρετική!

http://www.babynatural.gr/

'Ομορφα δείχνουν, μακάρι να είχε περισσότερη ποικιλία όμως, τι κρίμα που τα H&Μ για παράδειγμα, μόνο στα basic χρησιμοποιούν οργανικό βαμβάκι, για τα υπόλοιπα δεν είμαι και πολύ σίγουρη ούτε για τις βαφές ούτε για τα υφάσματα..:-(

----------------------

Ευτυχώς (νομίζω δηλαδή :lol:)που είπατε για την μαγειρική σόδα και την περιεκτικότητα της σε αλουμίνιο, και αυτό, πριν φτιάξω κανονική ποσότητα για αποσμητικό, οπότε για να είμαστε σίγουρες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο iHerb και στην Bob's Red Mill ? Εντάξει, έκλεισε; Να δώσω παραγγελία δηλαδή;:P

Λοιπόν, το έψαξα λιγάκι.

Το αλουμίνιο θεωρείται επικίνδυνο γιατί το έχουν συνδέσει με την νόσο του Alzheimer, αν και βρίσκεται κυρίως στο νερό που καταναλώνουμε και τα φαρμακευτικά (παρα)σκευάσματα. Επίσης, το βρίσκουμε στo baking powder, δεν βρήκα να αναφέρεται ειδικά η μαγειρική σόδα.

Σε αυτά τα άρθρα, αναφέρεται επίσης και το Lancet (ιδιαίτερα έγκυρο ιατρικό περιοδικό, απο τα αρχαιότερα του είδους του http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lancet)

Ρίξτε μια ματιά

http://www.angelfire.com/az/sthurston/alzheimers_and_aluminum_toxicity.html

http://www.endeavorfreedom.org/Alzheimers.htm

What are the sources of aluminum that contribute to toxicity? Aluminum is an ingredient in a wide-range of items that many of us use every day. Some of these products include processed foods, medications and even personal hygiene products.

Aluminum is added as an emulsifying agent in many processed cheeses, especially those which are single-sliced. It is found in cake mixes, self-rising flour, prepared doughs, nondairy creamers, pickles and in some brands of baking powder. Aluminum lauryl sulfate is a common ingredient in many shampoos, while several anti dandruff shampoos, including Selsun-Blue, contain magnesium aluminum silicate. Aluminum is an active ingredient in most antiperspirants (aluminum chlorhydrate). However, since people have started becoming more aware of the dangers of aluminum, some "aluminum free" antiperspirants are now being advertised.

Aluminum is readily absorbed by foods cooked in aluminum cookware. In a study conducted at the University of Cincinnati Medical Center, tomatoes cooked in an aluminum pot had a two to four milligram increase in aluminum content per serving.8 Perhaps the most significant source of aluminum exposure comes from medications. Most antacid preparations, for example, may contain 200 milligrams or more of elemental aluminum in a single tablet! That's ten times more than the presumably acceptable 20 milligrams per day.

Που είναι το Μπαμπουράκι;

Λοιπόν, η λάμπα είναι τέλεια!!Πανέμορφη, και δίνει ένα υπέροχο πορτοκαλί ζεστό χρώμα στον χώρο!

Τελικά μετασχηματιστή παίρνει, και δεν βρήκα ούτε στο ''Πλαίσιο" ουτε στο "Media Markt" -σε αυτά μόνο adaptorες βρήκαμε- αλλά στο συνοικιακό κατάστημα ηλεκτρικών της γειτονιάς μου, και αυτόν που είχε ήταν χωρίς καλώδιο, ελπίζω να μην σε μπέρδεψα πολύ Μπαμπουράκι μου!:)

----------------------

Κορίτσια το ξαναγράφω μήπως δεν το είδατε ..

καμία πληροφορία για τον μερκολα?

για τα δικαστήρια ?

χάνομαι στο ιντερνετ απο τις πληροφορίες

τι να πιστέψεις ?

σίγουρα του κάνουν πόλεμο γιατί είναι εναντίον πολλών συμφερόντων

υπάρχει περίπτωση όμως κάτι από αυτά που χρησιμοποιούμε από εκεί να είναι επικίνδυνα ?

Δεν έχω ιδέα, κοίτα, σε λίγο καιρό θα φύγει φιλικό μας ζευγάρι για μόνιμη εγκατάσταση στην Νέα Υόρκη, η κοπέλα είναι δικηγόρος και Ελληνοαμερικανίδα, στο σπίτι της γυρίζει στην ουσία, είναι γενικά μέσα στα πράγματα και πολύ πιθανόν να γνωρίζει κάτι σχετικά, απλά δεν ξέρω πόσο σύντομα μπορώ να έχω σχετικές πληροφορίες.

----------------------

Αρχικό μήνυμα απο: τζιτζικι αυτο για την τηξη θα τον ξαναρωτησω,αλλα θα πρεπει να κραταω σημειωσεις,γιατι απο οσα ειπε,μονο αυτο καταλαβα,παντως ηταν σιγουρος ως προς αυτο..

τελικα η μαγιερικη σοδα που βλεπω πως μπορει να χρησιμοποιηθει για αποσμητικο,περιεχει αλουμινιο?καπου το διαβασα,αλλα δεν μπορω να το διασταυρωσω στο ιντερνετ..

επισης στο etsy,βλεπω καποια βιολογικα αποσμητικα,αλλα εχω μια επιφυλαξη,βασικα σκεφτομαι,αυτα τα χειροποιητα προιοντα ελεγχονται απο καπου?η στηριζομαστε σε αυτο που δηλωνει ο καθε πωλητης?

Αυτή την εύλογη απορία την έχω εδώ και πολυ καιρό και όλο θέλω να την θέσω ως ερώτημα, και όχι μόνο για το etsy, αλλά γενικά διαπιστώνω ,αρκετά συχνά, απο τις αναζητήσεις που κάνω, πως υπάρχει μια "ελευθερία" ως προς την δυνατότητα διάθεσης προϊόντων καλλυντικής, κυρίως, φροντίδας, ποια είναι η αλήθεια όμως; :?:

----------------------

Κορίτσια, εμείς που κάνουμε συχνά πυκνά αγορές απο το νετ, να έχουμε τον νού μας, γιατί κυκλοφορεί αυτός ο ιός:

http://tech.in.gr/consult/article/?aid=1231225581

----------------------

Αιθέρια έλαια καλά και όχι τεχνητά έχει και το bioaroma.gr ρίξτε μια ματιά.

Έχω την αίσθηση ότι είναι τσιμπημένα πάντως στις τιμές.

it's never too late to start all over again

για plan toys έχει ένα μαγαζάκι στην πλατεία της νέας Σμύρνης, αν δεν κάνω λάθος κάτι σε Σπίτι της χαράς ονομάζεται είναι πάνω στον πεζόδρομο αλλά δεν ξέρω αν βολεύει η περιοχή...

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...