Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το πρόβλημα που υπάρχει με το ελαιόλαδο είναι στο ελαιοτριβείο. Πολύ σπάνια παίρνεις το λάδι από τις δικές σου ελιές. Συνήθως σου δίνουν λάδι που αντιστοιχεί στα κιλά των ελιών που πας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Rosie, εσύ που ξέρεις απο αιθέρια έλαια:

Tι διαφορά έχει το "αιθέριο έλαιο" απο την "εσάνς" ?

Έχω την εντύπωση ότι το εσάνς είναι τεχνητό.

Αν πχ πάρεις vanilla essence αύτό είναι συνθετικό, το φυσικό είναι το vanilla extract.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εδώ δεν έχουν λεφτά να τους μαζέψουν τις ελιές

και τα δίνουν "μισακά"

θα πάνε να αγοράσουν σπορέλαια για να τα αραιώσουν;;;

Mα ακριβώς γι' αυτό το λόγο το αραιώνουνε!

Εγώ αυτό το γνωρίζω από φίλη που έχει τις δικιές της ελιές και όλοι (και όταν λέει όλοι εννοεί όλοι! :lol:) στην πόλη της το αραιώνουνε με φθηνό σπορέλαιο λέει, είναι standard practice μεταξύ τους αυτό.

Δοκίμασε για αρχή να το βάλεις στο ψυγείο να δεις πως θα αντιδράσει.

Πληροφορίες για τα τεστ έχει το άρθρο του Μαρκ.

Memory foam ναι, είναι καραχημικό, σούπερ τοξικό.

Είχα κι εγώ ένα (σούπερ αναπαυτικό!) της Tempur και το χάρισα, πήρα άλλο με φυσικά υλικά και βιολογική πιστοποίηση.

Διαφημίσεις

Ψάχνω να βρω grape seed oil' date=' λαδάκι απο κουκούτσια σταφυλιού, αποφάσισα να κάνω μόνη μου αιθέρια έλαια, αν και η καλύτερη εποχή είναι η Ανοιξη, με τα πάντα ανθισμένα και λουλουδιασμένα, ωστόσο έχω λεβάντα και θέλω να δοκιμάσω με αυτή.

Απο ότι διάβασα δεν είναι καθόλου ακριβό, που να κοιτάξω όμως, γνωρίζει κάποια κοπέλα;:)[/quote']

Σταφυλοπυρηνέλαιο έχει το bioaroma.gr

Εμένα μου αρέσει περισσότερο ως βάση από το έλαιο jojoba ή το αμυγδαλέλαιο. Νομίζω ότι απορροφάται καλύτερα από το δέρμα.

it's never too late to start all over again

Κι εγώ τώρα τελευταία φροντίζω να παίρνω λάδι απο ανθρώπους

εμπιστοσύνης που το φτιάχνουν για δική τους χρήση

κσι είμαι σίγουρη οτι δεν το αραιώνουν!

Εδώ δεν έχουν λεφτά να τους μαζέψουν τις ελιές

και τα δίνουν "μισακά"

θα πάνε να αγοράσουν σπορέλαια για να τα αραιώσουν;;;

Δεν το πιστεύω με τίποτα αυτό!

Σε περιόδους κρίσης οι απατεωνιές αυξάνονται δεν μειώνονται !!!! :-)

Το πρόβλημα που υπάρχει με το ελαιόλαδο είναι στο ελαιοτριβείο. Πολύ σπάνια παίρνεις το λάδι από τις δικές σου ελιές. Συνήθως σου δίνουν λάδι που αντιστοιχεί στα κιλά των ελιών που πας.

ΩΧ...

Memory foam ναι, είναι καραχημικό, σούπερ τοξικό.

Είχα κι εγώ ένα (σούπερ αναπαυτικό!) της Tempur και το χάρισα, πήρα άλλο με φυσικά υλικά και βιολογική πιστοποίηση.

Πω πω και τωρα το εχω παραγγείλει!τι θα κανω?τι χαζη που ειμαι!επρπεπε να το ψάξω καλύτερα!

πηγα να κανω αγορα απο αμαζον αγγλικο,και μου βγηκαν 30 ευρω τα μεταφορικα,οσο και η παραγγελια,καλα που γραψατε για το iherb,υπαρχει καποιος κωδικος για εκπτωση για πρωτη παραγγελια?

επισης α πο το etsy,τι οργανικα προιοντα αγοραζετε?

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως διαφωνώ για τα λάδια...

Ο μπαμπάς μου κατάγεται από την Κρήτη και έχουμε τις δικές μας ελιές και το δικό μας λάδι. Κάθε χρόνο που μαζεύει λοιπόν τις ελιές τις μεταφέρει ο ίδιος στο ελαιοτριβείο και είναι παρών σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Παίρνει το δικό του λάδι από τις δικές του ελιές ΠΑΝΤΑ. Κρατάει όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το πουλάει στον συνεταιρισμό. Το ίδιο κάνει και όλο το χωριό.

Είναι δυνατόν να προτιμάει κάποιος να παίρνει περσινό λάδι ενώ μπορεί να έχει ένα πιο φρέσκο? Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό κάποιος?

FXWyp3.png

εντάξει μικρό το κακό δεν ήταν και κάτι που χρειαζόσουν !

είχες παραγγείλει 4 πακέτα και ήρθαν τα 3?

εγώ 3 και ήρθε σήμερα το 1

ρώτησα την κοπέλα στο ταχυδρομείο και μου λέει δεν είναι ανάγκη να έρθουν μαζί

μπορεί να έχουν μπει και σε διαφορετική πτήση !

και εγώ είχα πάρει το σετ αλατιών αλλά δεν είχα προσέξει πως το ένα εκ των τριών ήταν άλατα για το μπάνιο...

νόμιζα όλα για κουζίνα...:oops:

Δεν είναι τέλεια η λάμπα ?

μου αρέσει τόσο

και την φανταζόμουν πολύ πιο μικρή.

Εγώ πήρα την μικρή και ήρθε κάτι που θα το υπολόγιζα ως μεσαίο ! :-)

και η τιμή της καταπληκτική !!!!

Βέβαια πρέπει να πάρω καλώδιο αλλά δεν είναι τίποτα αυτό!

Έχω παραγγείλει συνολικά 5 αλλά τα 4 μαζί, με απασχολεί αυτό με την λάμπα, αν αυτή που πήρες εσύ και θεωρητικά είναι η μικρή, αλλά εσένα σου φαίνεται προς μεσαία, τότε η δικιά μου ως μεσαία πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, τι εννοείς καλώδιο; Οχι μετασχηματιστή;

απο αλάτι πήρα αυτά

http://shop.mercola.com/product/himalayan-crystal-cooking-salt-500g-per-container-3-pack,908.htm

σου εχει τύχει να σου κρατήσουν προϊόντα στο τελωνείο;:?

----------------------

Εμένα μου αρέσει περισσότερο ως βάση από το έλαιο jojoba ή το αμυγδαλέλαιο. Νομίζω ότι απορροφάται καλύτερα από το δέρμα.

Το αναμειγνύεις με αιθέρια έλαια δηλαδή; Για καλλυντική φροντίδα μόνο, η το χρησιμοποιείς και για άλλους λόγους;

Ευχαριστώ για το site!:)

----------------------

Λοιπόν επειδή σαν πρώτη φάση θέλω να φτιάξω αιθέριο έλαιο για να βάζω μαζί με το ξύδι στο πλυντήριο, αργότερα μπορεί να το χρησιμοποιώ και για άλλους σκοπούς, αυτή εδώ στο πρώτο βίντεο λέει πώς να το φτιάξουμε εμείς στο σπίτι, αλλά σύμφωνα με την Rosie, με αυτή την μέθοδο παίρνουμε το εκχύλισμα, τότε προς τι οι πηχυαίοι τίτλοι «φτιάξτε στο σπίτι τα δικά σας αιθέρια έλαια;» Δεν θα το ανακαλύπταμε δηλαδή;

Με το εκχύλισμα τι μπορώ να προσδοκώ άραγε;,

Υπάρχει και αυτή η μέθοδος

αλλά ,μάλλον, αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη σωστά;

Καταλαμβάνει όλη την κουζίνα η συσκευή, εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο που να είναι και πρακτικό και αποδοτικό!

Και επειδή πολύ λόγο κάναμε για το ελαιόλαδο, αν και εμείς έχουμε δικό μας άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας στο ελαιοτριβείο. Ωστόσο δεν ξεχνάω και έναν θειό μου που ήταν παλαιότερα στο ΣΔΟΕ, ο οποίος έχει απίστευτες ιστορίες να λεει, και ένα σχετικό περιστατικό με νοθευμένο λάδι, ήταν τόσο τέλεια καμωμένο, που και ένας ειδήμων δύσκολα θα το ξεχώριζε, χρώμα, άρωμα, υφή, πολύ πειστικά!

Όπως και παλαιότερα έχω πει, δύσκολα να εμπιστευτώ κατι 100%, οι αμφιβολίες πάντα υπάρχουν.

----------------------

Λοιπόν παρήγγειλα και περιμένω να έρθει αυτό το TTO

, με κλειστά τα μάτια από ό,τι αποδείχθηκε , γιατί αναφέρει πως κατά την διάρκεια του θηλασμού, πρέπει να συμβουλευθώ τον γιατρό μου πριν το χρησιμοποιήσω,αν και εσείς μπορείτε να μου πείτε ως θηλάζουσες επίσης, εν τω μεταξύ έταξα πως θα δώσω και σε φίλη μου από αυτό, η οποία έχει δύο αγόρια, το ένα γυμνάσιο και το άλλο Τρίτη δημοτικού, κάποια κοπέλα ανέφερε πως δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ειδικά στα αγόρια, αλλά δεν θυμάμαι τι, παρακαλώ μπορώ να έχω περισσότερες λεπτομέρειες;

----------------------

Διαφημίσεις

Πω πω και τωρα το εχω παραγγείλει!τι θα κανω?τι χαζη που ειμαι!επρπεπε να το ψάξω καλύτερα!

Πάρε τηλέφωνο αύριο το πρωί, και δες σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραγγελία σου, ίσως να μπορείς να την αναστείλεις και να παραγγείλεις κάτι καλύτερο.

πηγα να κανω αγορα απο αμαζον αγγλικο,και μου βγηκαν 30 ευρω τα μεταφορικα,οσο και η παραγγελια,καλα που γραψατε για το iherb,υπαρχει καποιος κωδικος για εκπτωση για πρωτη παραγγελια?

Ελπίζω να σιγούρεψες πως δεν επιθυμείς την αγορά του προϊόντος,.

Απο iHerb αυτό τον κωδικό έχω QIZ244 για $5 με την πρώτη παραγγελία και $10 για πάνω απο 40, απο etsy δεν έχω πάρει κάτι ακόμη, τώρα κοιτάω κάτι πολύ όμορφα vintage χερούλια για συρταριέρα,πάντως, έχει λογικές τιμές μέχρι στιγμής.:-)

----------------------

Λοιπόν επειδή σαν πρώτη φάση θέλω να φτιάξω αιθέριο έλαιο για να βάζω μαζί με το ξύδι στο πλυντήριο' date=' αργότερα μπορεί να το χρησιμοποιώ και για άλλους σκοπούς, αυτή εδώ στο πρώτο βίντεο λέει πώς να το φτιάξουμε εμείς στο σπίτι, αλλά σύμφωνα με την Rosie, με αυτή την μέθοδο παίρνουμε το εκχύλισμα, τότε προς τι οι πηχυαίοι τίτλοι «φτιάξτε στο σπίτι τα δικά σας αιθέρια έλαια;» [b']Δεν θα το ανακαλύπταμε δηλαδή;[/b]

Με το εκχύλισμα τι μπορώ να προσδοκώ άραγε;,

Έλα μου ντε!!! Το είδα το βιντεάκι, η κοπέλα κάνει infusions και όχι essential oils, αλλά τα αγγλικά της δεν είναι και καλά γι' αυτό μάλλον τα μπερδεύει.

Η κυρία του Ροζμαρίνο κάνει επίσης infusions (καλέντουλας και χαμομηλιού αν θυμάμαι καλά), αν της πάρεις τηλέφωνο θα σου εξηγήσει τη διαφορά.

Πάντως μην το χρησιμοποιήσεις στο πλυντήριο, θα σου λεκιάσει τα ρούχα το λάδι, μόνο τα αιθέρια έλαια κάνουνε γι' αυτή τη δουλειά.

Άσχετο, αλλά πλάκα έχει που συγκρίνει την τιμή του grape-seed oil μ' αυτή του essential oil... είναι σαν να συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια! :lol:

Κι εγώ προτιμώ το jojoba, απορροφάται τέλεια!

Αλλά είναι και ακριβό :?

Mommy δεν νομιζω πως μπορω να κανω ακύρωση πια!το είχα πάρει με κουπόνι της groupon!279?

Ισως αργότερα παρω άλλο!σαφως καλυτερο κ οικολογικο!απλα εχω άσθμα κ ισως μου δημιουργήσει πρόβλημα,κάτι τέτοιο διαβασα πιο ξέρει!

Εγω χρησιμοποιω tto κ θηλαζω τον 14 μηνών γιο μου δεν κάνει να το χρησιμοποιω?αγχωθηκα πάλι!

καλημερα:):):)

καταγομαι απο τη χαλκιδικη και πουλαω εξαιρετικο παρθενο ελαιολαδο απο ελιες χαλκιδικης. φυσικα ολοι γνωριζουμε το λαδι ποσο καλο κανει στην υγεια μας. δεν συγκρινεται αυτο με του εμποριου,

αν ειστε απο χαλκιδικη θεσσαλονικη αλλα γενικα και σε αλλες κοντινες πολεις κι ενδιαφερεστε για λαδι πολυ ευχαριστως.

θα σας δωσω ενδεικτικα καποιες τιμες, για οτι απορια εχετε στειλετε μηνυμα.

3 λιτρα λαδι 15 ευρω

5 λιτρα λαδι 23 ευρω

17 λιτρα λαδι 65 ευρω.

μιλαμε για φετινο λαδι, αν θελετε περσινο τα 17 λιτρα 60 ευρω. και φυσικα απο 3 δοχεια και πανω καλυτερες τιμες.

παράδεισε μου :)

Aπό etsy από εδώ

http://www.etsy.com/shop/wildroot?ref=pr_faveshops

Είναι αμερικανίδα παντρεμένη με έλληνα από την Ικαρία. Αυτή έχει κήπο και δασώδη περιοχή πολύ κοντά και μαζεύει λουλούδια και βότανα. Ό,τι κάνει το κάνει με τη βοήθεια του άντρα της που είναι χημικός, έχουν φτιάξει ένα μικρό αποστακτήριο. Το γεράνιο που χρησιμοποιεί σε μια κρέμα και σε ένα ανθόνερο είναι από ρίζα που έχουν φέρει από την Ικαρία (κουβαλήσαν γεράνια στην Αμερική, απορώ πώς τα πέρασαν!). Πολύ καλά και πολύ αγνά. Νομίζω και η Rosie ψωνίζει από εδώ.

Το αναμειγνύεις με αιθέρια έλαια δηλαδή; Για καλλυντική φροντίδα μόνο, η το χρησιμοποιείς και για άλλους λόγους;

Ευχαριστώ για το site!:)

Ναι, μεταφέρω μια ποσότητα σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι και προσθέτω έλαιο καλέντουλας και ό,τι αιθέρια έλαια μου τη βιδώσει και αναλόγως το χρησιμοποιώ στο σώμα ή στο πρόσωπο.

Για να χρησιμοποιήσεις λαδάκι τέτοιο πάνω σου, να ξέρεις ότι η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή και νωπή γιατί έτσι απορροφάται καλύτερα και δεν κολλάει στα ρούχα. Εγώ αν είναι για σώμα δεν σκουπίζομαι όταν βγω από το ντους και όταν είναι για πρόσωπο έχω ψεκάσει στο πρόσωπο ανθόνερο. ;)

it's never too late to start all over again

Εγώ πάντως διαφωνώ για τα λάδια...

Ο μπαμπάς μου κατάγεται από την Κρήτη και έχουμε τις δικές μας ελιές και το δικό μας λάδι. Κάθε χρόνο που μαζεύει λοιπόν τις ελιές τις μεταφέρει ο ίδιος στο ελαιοτριβείο και είναι παρών σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Παίρνει το δικό του λάδι από τις δικές του ελιές ΠΑΝΤΑ. Κρατάει όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το πουλάει στον συνεταιρισμό. Το ίδιο κάνει και όλο το χωριό.

Είναι δυνατόν να προτιμάει κάποιος να παίρνει περσινό λάδι ενώ μπορεί να έχει ένα πιο φρέσκο? Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό κάποιος?

Αυτό ακριβώς μου έχει πει και σε εμένα αυτή η φιλενάδα μου

που φτιάχνει ελαιόλαδο ο πατέρας της:

Είναι παρόν στο ελαιοτριβείο πάντα.

Επίσης το λάδι της το τσέκαρα απο τα σαπούνια μου:

Εαν ήταν νοθευμένο δεν θα γινόταν το σαπούνι

γιατί τα σπορέλαια έχουν άλλο βαθμό σαπουνοποίησης! :wink:

Οπότε δεν ισχύει αυτό για όλους!

Mα ακριβώς γι' αυτό το λόγο το αραιώνουνε!

Εγώ αυτό το γνωρίζω από φίλη που έχει τις δικιές της ελιές και όλοι (και όταν λέει όλοι εννοεί όλοι! :lol:) στην πόλη της το αραιώνουνε με φθηνό σπορέλαιο λέει, είναι standard practice μεταξύ τους αυτό.

Δοκίμασε για αρχή να το βάλεις στο ψυγείο να δεις πως θα αντιδράσει.

Πληροφορίες για τα τεστ έχει το άρθρο του Μαρκ.

απο προσωπικη εμπειρια δεν το θεωρω standard practice τουλαχιστον οχι σε οσους μαζευουν ελιες για το σπιτι τους κατεξοχην...οι επαγγελματιες λαδεμποροι με πολλα δεντρα μπορει και να το κανουν..αν και παλι ξερω ατομο που εχει μεγαλες εκτασεις,βγαζουν πολυ λαδι και πουλαει ανοθευτο λογω πεποιθησης....ειναι και λιγο "στην κουτρα του καθενος να κατεβαζει ψειρες" οπως λεει η παροιμια!(Ροζι αληθεια ρωτησες την φιλη σου αν αυτο το κανει και για το λαδι που καταναλωνει σπιτι της??:rolleyes:)

Η πεθερα μου και ο θειος μου παντως ειναι παντα παροντες στο μαζεμα,στο πως τις βαζουν στα τσουβαλια,στην μεταφορα στο ελαιοτριβειο και λαδι παιρνουν μονο το δικο τους...σιγα μην δεχτουν τετοια συμφωνια με το λιοτριβι να δινουν τις ελιες τους και να παιρνουν το βαρος σε λαδι!

Γι αυτο και θεωρω οτι με τοσον κοπο αλλα και σπαταλη χρηματος(γιατι οι ελιες δεν συντηρουνται μονες τους,ουτε παντα επαρκει ενα ατομο στο μαζεμα) δεν διαννοουνται να νοθευσουν τον κοπο τους.

Και γι αυτο ακομη και τωρα συνεχιζουμε να συντηρουμε τα λιοστασια..για να εχουμε σιγουρα αγνο ελαιολαδο.

Κι αν φυγει η πεθερα μου απο την ζωη ή μεγαλωσει πολυ κι εγω δεν μπορω να αναλαβω θα τις δωσω μισιακες ή θα πληρωνω παλι εργατικα αλλα θα ειμαι παρουσα για να ελεγχω και να ξερω οτι καταναλωνω το καλυτερο!!

Και ο πατέρας είναι πάντα παρόν στο ελαιοτριβείο, και ο κανόνας είναι ότι ο καθένας παίρνει το λάδι από τις δικές του ελιές. Χύμα θα αγόραζα μόνο από συγκεκριμένες οικογένειες που γνωρίζω και όχι στην τύχη

απο προσωπικη εμπειρια δεν το θεωρω standard practice τουλαχιστον οχι σε οσους μαζευουν ελιες για το σπιτι τους κατεξοχην...οι επαγγελματιες λαδεμποροι με πολλα δεντρα μπορει και να το κανουν..

Aκριβώς!

Πιο πολύ φοβάμαι τους έμπορους

(ακόμα και αυτούς που πουλάνε βιολογικό)

παρά αυτόν που θα φτιάξει κάτι για το σπίτι του.

Και τις πιστοποιήσεις δεν τις πιστεύω πια!

Αγοράζονται άνετα και αυτές!

Και ο πατέρας είναι πάντα παρόν στο ελαιοτριβείο, και ο κανόνας είναι ότι ο καθένας παίρνει το λάδι από τις δικές του ελιές. Χύμα θα αγόραζα μόνο από συγκεκριμένες οικογένειες που γνωρίζω και όχι στην τύχη

Γιαυτο ακριβώς το λόγο επέλεξα κι εγώ αυτή την φίλη μου

γιατί ξέρω οτι το φτιάχνουν για τους ίδιους μόνο

και είναι πάντα παρόντες στο ελαιοτριβείο.

Κάθονται στο ελαιιοτριβείο γιατί φοβούνται να μην

μπλεχτούν τα δικά τους με άλλα λάδια

τα οποία δεν ξέρουν εαν έχουν φυτοφάρμακα.

Για αραίωμα δεν μου έχει αναφέρει.

Αυτό μάλιστα και είναι βιολογικό λάδι!

Το μόνο που δεν ξέρω εαν ειναι ψυχρής ή θερμής έκθλιψης

Αλλά και τους εμπόρους δεν τους εμπιστεύομαι 100%

που σου λένε ψυχρής εκθλιψης.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...