Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ


Recommended Posts

 

Εμένα πάντως με ακολουθεί ο άντρας μου

γιατί του έρχεται λέει να με φάει!! :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: :lol:

 

 

 

Το ήξερα ότι θα υπάρχουν παρενέργειες αλλά δεν φανταζόμουν τόσο μεγάλο

ΖΟΥΖΟΥΝΙ !!!!! :lol: :lol:

 

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Είστε φοβερές!!!

----------------------

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βασικά πήγα από εκεί γιατί θέλω να μάθω κάτι, αν το γνωρίζει καμιά κοπελιά..

 

Με ελαιόλαδο δεν μαγειρεύουμε, δεν είναι και ότι καλύτερο και ας λένε οι γιαγιάδες.

 

Εκτός από το λάδι καρύδας με τι άλλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λίπος στο μαγείρεμα ?

 

Στην συνταγή που σας έβαλα αναφέρει κάπου ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λίπος από τον ζωμό αυτό. Να το χρησιμοποιήσουμε πως ? σαν λάδι ?

ας πούμε να τσιγαρίσουμε κάτι με αυτό ??

 

 

 

Κορίτσια,

 

Οι συνταγές της gaps είναι ωραιότατες, νόστιμες κλπ

δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις υπόλοιπες

 

αλλά απευθύνεται σε αυτούς που ακολουθούν την gaps

οι οποίοι έχουν αποκλείσει για κάποιο διάστημα κάποιες τροφες

(πχ δημητριακά, πατάτες, βρώμη κλπ)

 

Στην gaps απαγορεύεται πχ η βρώμη

αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι παύει να είναι ευεργετική για τους υπόλοιπους.

 

Δεν ξέρω εαν έγινα κατανοητή...

...εαν κάνω κάπου λάθος gapsο-κορίτσια διορθώστε με! :wink:

 

Μπαμπουράκι οτι οτι μπορεί να καταργούν το ελαιόλαδο

δεν σημαίνει οτι για εμάς δεν είναι καλό.

Link to comment
Share on other sites

fairy's mom, mommu και όποια άλλη κοπέλα ίσως ξέρει ..

γνωρίζετε πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε εντελώς την ζάχαρη ?

η rosie στην αρχή της gaps αναφέρει την

 

http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Date-Sugar-1-lb-454-g/527

 

date sugar που αν κατάλαβα καλά είναι τριμμένος χουρμάς, το προτείνει σε συνταγή για γλυκό, μήπως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αλλού ?

στον καφέ ? ή οπουδήποτε μπαίνει ζάχαρη ?

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια,

 

Οι συνταγές της gaps είναι ωραιότατες, νόστιμες κλπ

δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις υπόλοιπες

 

αλλά απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ακολουθούν την gaps

οι οποίοι έχουν αποκλείσει για κάποιο διάστημα κάποιες τροφες

(πχ δημητριακά, πατάτες, βρώμη κλπ)

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εμείς οι υπόλοιποι

πρέπει να ακολουθήσουμε κατα γράμμα τους "κανόνες" τους.

 

Δηλαδή θέλω να πω οτι στην gaps απαγορεύεται πχ η βρώμη

αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι παύει να είναι ευεργετική για τους υπόλοιπους.

 

Δεν ξέρω εαν έγινα κατανοητή...

...εαν κάνω κάπου λάθος gapsο-κορίτσια διορθώστε με! :wink:

 

αυτό συζητάγαμε με την μαμαδονεράιδα αλλά αν μιλάς συγκεκριμένα για το ελαιόλαδο που αναφέρω εδώ δεν έχει καμία σχέση με την gaps, από πριν το αποφεύγαμε στο μαγείρεμα.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια,

 

Οι συνταγές της gaps είναι ωραιότατες, νόστιμες κλπ

δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις υπόλοιπες

 

αλλά απευθύνεται σε αυτούς που ακολουθούν την gaps

οι οποίοι έχουν αποκλείσει για κάποιο διάστημα κάποιες τροφες

(πχ δημητριακά, πατάτες, βρώμη κλπ)

 

Στην gaps απαγορεύεται πχ η βρώμη

αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι παύει να είναι ευεργετική για τους υπόλοιπους.

 

Δεν ξέρω εαν έγινα κατανοητή...

...εαν κάνω κάπου λάθος gapsο-κορίτσια διορθώστε με! :wink:

 

Μπαμπουράκι οτι οτι μπορεί να καταργούν το ελαιόλαδο

δεν σημαίνει οτι για εμάς δεν είναι καλό.

 

Δεν περιμέναμε την gaps για να μάθουμε ότι το μαγειρεμένο ελαιόλαδο δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν ξέρω καν τι λέει η gaps για το ελαιόλαδο. Αυτά τα δύο δεν τα συνέδεσα ποτέ ! :-)

Οι ερωτήσεις για την αντικατάσταση του ελαιόλαδου έγιναν από μένα γιατί απλά μου τέλειωσε το λάδι καρύδας πριν να έρθει το επόμενο !!!!

 

Βέβαια μπήκα και στην gaps είδα και τους ζωμούς και τους ζήλεψα (πως τα κατάφερα δεν ξέρω αφού δεν είμαι φίλος του κρέατος γενικότερα αλλά για το παιδί μου ρε ΓΜΤ !! :lol:) και έχω πάθει μια τάση υστερίας για απόκτηση γνώσεων... ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ...????? :lol: :lol:

 

Για τα καινούργια κορίτσια μην μπερδευτούν να ξαναπούμε ότι το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική τροφή αλλά καλύτερα να το καταναλώνουμε ωμό !!!!!

 

Κατάλαβες τι έγινε Σοφία ? πήγα και διόρθωσα στην διόρθωσή σου..

νομίζω... χαχαχαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό φυσικό αρωματικό αφρόλουτρο με άλατα, που θα σας χαλαρώσει και θα αφήσει στο σώμα σας ένα απαλό άρωμα, μπορείτε να ετοιμάσετε με υλικά που θα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Δεν έχετε, παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες της παρακάτω συνταγής:

 

Τι θα χρειαστείτε:

 

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

 

1 φλιτζάνι αλάτι χοντρό

 

1/2 κουταλάκι ginger

 

1 κουταλάκι κανέλα σκόνη

 

1/2 κουταλάκι γαρίφαλα σκόνη.

υ.γ1. Κάποιες κοπέλες χρησιμοποιούν epson salt, ίσως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το χοντρό αλάτι.

 

υ.γ2. Αν σας αρέσουν τα αφρόλουτρα, να τα κάνετε( εγώ δεν έχω πάντα τον χρόνο), δεν με "ψήνουν" όλοι αυτοί με τις οικολογικές τους ανησυχίες πως η επάρκεια των αποθεμάτων νερού στερεύει, με 75% να περιβαλλόμαστε απο θάλασσα και με την αφαλάτωση που είναι γνωστή απο πολύ πολύ παλιά, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο σενάριο, απλά είναι πάτημα να εκμεταλλευτούνε στο μέλλον κάποιοι και αυτόν τον ζωτικό πόρο.

 

υ.γ3. Πηγή "220 μυστικά για πιο εύκολη ζωή", αντιγραφή και πληκτρολόγηση απο το πρωτότυπο , δική μου... :mrgreen:

----------------------

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμμερίζομαι την άποψη για την αποφυγή του ελαιολάδου, αλλά συμφωνώ απόλυτα πως καλό είναι προστείθετε στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος . Απο εκεί και πέρα παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα του, η οξυτητά του, το χρώμα του το πόσο πλουσιο είναι (ουπς αυτό είναι απο γνωστή διαφήμιση χεχε)

 

εν τω μεταξύ τωρα γραφω με το ένα χέρι γιατί η μικρή θηλάζει :lol:

 

εχει και άλλο μισο λεπτο....

----------------------

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμμερίζομαι την άποψη για την αποφυγή του ελαιολάδου' date=' αλλά συμφωνώ απόλυτα πως καλό είναι προστείθετε στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος . Απο εκεί και πέρα παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα του, η οξυτητά του, το χρώμα του το πόσο πλόυσιο είναι (ουπσ αυτό είναι απο γνωστή διαφήμιση χεχε)

 

εν τω μεταξύ τωρα γραφω με το ένα χέρι γιατί η μικρή θηλάζει :lol:

 

εχει και άλλο μισο λεπτο....[/quote']

 

Μαγείρεμα με λάδι καρύδας: απο εκεί ξεκίνησε τουλάχιστον σε αυτό το θέμα. Από την ακαταλληλότητα του ελαιόλαδου στο μαγείρεμα.

 

Τώρα αν είναι να λέμε και να ξελέμε.........

εμείς που δεν τα πέρνουμε εύκολα...

πάει λολαθήκαμε !!!!!!!!!

:lol:

 

μήπως με το άλλο χέρι θα μας πεις άλλα ??

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Ή υφασματινα βαμβακερά σακουλάκια που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου ή ταπερ από ανοξείδωτο ή αλουμινοχαρτο και αντικολλητικό χαρτί ασφαλή από το iherb.

 

καλη ιδεα,δεν ξερω να ραβω αλλα φανταζομαι μπορω να δωσω σε μια μοδιστρα?οργανικο βαμβακερο υφασμα που μπορω να βρω?

Link to comment
Share on other sites

http://www.iherb.com/If-You-Care-Waxed-Paper-All-Natural-100-Soybean-Wax-75-sq-ft/26446

 

αυτό είναι χαρτί περιτυλίγματος

εγώ του βάζω εδώ το σάντουιτς και το στερεώνω με λαστιχάκι

 

ωραιο αυτο,εχεις βαλει και φρουτα?κρατανε?πως αλλιως μπορω να το χρησιμοποιησω?

 

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Uno

αυτα που εβαλες ειναι πολυ ωραια,υπαρχει και καποιο σαν κατσαρολακι της ιδιας εταιρειας που να σφραγιζει?δεν ξερω πως να το ψαξω στα αγγλικα:oops:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαγείρεμα με λάδι καρύδας: απο εκεί ξεκίνησε τουλάχιστον σε αυτό το θέμα. Από την ακαταλληλότητα του ελαιόλαδου στο μαγείρεμα.

 

Τώρα αν είναι να λέμε και να ξελέμε.........

εμείς που δεν τα πέρνουμε εύκολα...

πάει λολαθήκαμε !!!!!!!!!

:lol:

 

μήπως με το άλλο χέρι θα μας πεις άλλα ??

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

χαχαχα λες; όπως με το αριστερό και δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου ένα πράγμα;:lol:

 

Η μικρή ταίστηκε αλλάχθηκε (απορώ ώρες ώρες με το τι βγάζει, βρε μήπως τρώει κρυφά το βράδυ; χεχε)μπήκε στο παρκοκρέβατο της με τα παιχνιδάκια της και συνεχίζουμε...

 

Λοιπόν, την gaps την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, μ΄αρέσει η φιλοσοφία της και το τι πρεσβεύει, "μετράει" ολιστικά, αν μου επιτραπεί η έκφραση, γιατί εκτός απο την διατροφική προσέγγιση, έχει να κάνει και με την αποφυγή των αντιβιοτικών και των διάφορων τοξινών και τοξικών παραγόντων που μας περιβάλλουν.

 

Μέχρι τώρα διαπιστώνω πως δεν είμαστε gaps, ούτε εγώ ούτε η μικρή μου, οπότε δεν ακολουθούμε την συγκεκριμένη διατροφή κατά γράμμα. Ωστόσο, προσπαθώ να λειτουργώ προστατευτικά και προληπτικά, για να μην χρειαστούμε στο μέλλον, οπότε έχω εν τάξει στην διατροφή της κόρης μου αρκετά πράγματα που προτείνονται (π.χ. τροφές με προβιοτικά ) και αποφεύγω αυτά που θεωρούνται "ζημιογόνα" έτσι ώστε να υπάρχει μια καλή ισορροπία ωφέλιμων και μη βακτηρίων στο έντερο.

 

 

Το λάδι καρύδας το έχω ανακαλύψει πολύ πρόσφατα και το έχω ερωτευθεί.

 

Δεν θα σταματήσω το ελαιόλαδο, αλλά ούτως η άλλως θεωρώ πως το χρησιμοποιώ σωστά.

 

Τηγανητά δεν κάνω ποτέ, ίσως μια φορά τον χρόνο απο "σπόντα".

Θεωρώ επίσης, πως οτιδήποτε μπορεί να τηγανιστεί, μπορεί να γίνει με μεγαλη επιτυχία , στο φούρνο, στο grill κλπ.

 

υποσημείωση, επειδή είμαι και αρκετά "πονηρό" πνεύμα, θεωρώ πως η απαξίωση του ελαιόλαδου μπορεί να προέρχεται κυρίως απο χώρες (π.χ. Αμερική, Ρωσία Κινα) που δεν το παράγουν( η η ποιότητά του δεν είναι άξια λόγου), και που η εισαγωγή και η διάθεσή του κοστίζει χρυσάφι.

----------------------

Link to comment
Share on other sites

ωραιο αυτο,εχεις βαλει και φρουτα?κρατανε?πως αλλιως μπορω να το χρησιμοποιησω?

 

http://www.littleacornstomightyoaks.co.uk/shop/Lunchbots/Uno

αυτα που εβαλες ειναι πολυ ωραια,υπαρχει και καποιο σαν κατσαρολακι της ιδιας εταιρειας που να σφραγιζει?δεν ξερω πως να το ψαξω στα αγγλικα:oops:

 

χαρτί περιτυλίγματος δεν θα βολέψει για φρούτα..

 

κατσαρολάκια δεν έχει εκεί, θερμός έχει δεν χρειάζεται να το ψάξεις στα αγγλικά, σε αυτό το site στο πλάι αριστερά όπως το κοιτάς έχει όλα τα προιόντα αν θέλεις να τα ψάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η galat είχε δικιο, ισχύουν εκπτωτικά κουπόνια για Μερκολα, έκανα και 5η παραγγελία, πήρα ένα γαλόνι coconut oil , και το διαπίστωσα:)

 

Για κουπονια εδώ:

http://www.retailmenot.com/view/mercola.com

 

Επίσης προχθές παρήγγειλα και πάρκο για την μικρή, κατέληξα στο baby dan απο e-bay τελικά,το οποίο δεν έχει τοξικά χρώματα και είναι καινούργιο . Κανονική τιμή 127 Ευρώ, με μεταφορικά ισοτιμίες κλπ κλπ 170 κάτι, τι να κάνω που είναι άμεση ανάγκη και δεν είχα περισσότερο χρόνο για ψάξιμο.

Αυτό είναι

 

http://viewitem.eim.ebay.gr/BABYDAN-BABYDEN-WHITE-PLAYPENBABY-SAFETY-GATE-BNIB/270889441722/item

 

Bye! See ya later:D

----------------------

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα λες; όπως με το αριστερό και δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου ένα πράγμα;:lol:

 

Η μικρή ταίστηκε αλλάχθηκε (απορώ ώρες ώρες με το τι βγάζει' date=' βρε μήπως τρώει κρυφά το βράδυ; χεχε)μπήκε στο παρκοκρέβατο της με τα παιχνιδάκια της και συνεχίζουμε...

 

Λοιπόν, την gaps την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, μ΄αρέσει η φιλοσοφία της και το τι πρεσβεύει, "μετράει" ολιστικά, αν μου επιτραπεί η έκφραση, γιατί εκτός απο την διατροφική προσέγγιση, έχει να κάνει και με την αποφυγή των αντιβιοτικών και των διάφορων τοξινών και τοξικών παραγόντων που μας περιβάλλουν.

 

Μέχρι τώρα διαπιστώνω πως δεν είμαστε gaps, ούτε εγώ ούτε η μικρή μου, οπότε δεν ακολουθούμε την συγκεκριμένη διατροφή κατά γράμμα. Ωστόσο, προσπαθώ να λειτουργώ προστατευτικά και προληπτικά, για να μην χρειαστούμε στο μέλλον, οπότε έχω εν τάξει στην διατροφή της κόρης μου αρκετά πράγματα που προτείνονται (π.χ. τροφές με προβιοτικά ) και αποφεύγω αυτά που θεωρούνται "ζημιογόνα" έτσι ώστε να υπάρχει μια καλή ισορροπία ωφέλιμων και μη βακτηρίων στο έντερο.

 

 

Το λάδι καρύδας το έχω ανακαλύψει πολύ πρόσφατα και το έχω ερωτευθεί.

 

Δεν θα σταματήσω το ελαιόλαδο, αλλά ούτως η άλλως θεωρώ πως το χρησιμοποιώ σωστά.

 

Τηγανητά δεν κάνω ποτέ, ίσως μια φορά τον χρόνο απο "σπόντα".

Θεωρώ επίσης, πως οτιδήποτε μπορεί να τηγανιστεί, μπορεί να γίνει με μεγαλη επιτυχία , στο φούρνο, στο grill κλπ.

 

υποσημείωση, επειδή είμαι και αρκετά "πονηρό" πνεύμα, θεωρώ πως η απαξίωση του ελαιόλαδου μπορεί να προέρχεται κυρίως απο χώρες (π.χ. Αμερική, Ρωσία Κινα) που δεν το παράγουν( η η ποιότητά του δεν είναι άξια λόγου), και που η εισαγωγή και η διάθεσή του κοστίζει χρυσάφι.[/quote']

 

τι εννοείς δεν είστε gaps?

 

για το παιδί τηγανητές πατάτες μια φορά την εβδομάδα του φτιάχνω με λάδι καρύδας

ωραιότατες γίνονται, όσες αφήνει τις τρώω ....

και ομελέτα για όλους..

με πολύ λίγο λάδι καρύδας στο αντικολλητικό τηγάνι.

 

Εμείς καταναλώνουμε απίστευτες ποσότητες ελαιόλαδου απλά προσπαθώ να είναι μόνο ωμό.

 

Έχω μια ξαδέρφη στην Αυστραλία, δεύτερη γενιά εκεί, που αρνείται να δώσει στο παιδί της ελαιόλαδο, ούτε μαγειρεμένο, ούτε ωμό, τίποτα. Είναι πεισμένη πως κάνει το καλύτερο, αυτό προσπαθούμε όλοι εξάλλου, οι γνώμες σε αμέτρητες περιπτώσεις διχασμένες.. άστα να πάνε... :-)

Link to comment
Share on other sites

εγω αγορασα αυτο το χαρτί για να τυλίγω σαντουιτσ

http://www.iherb.com/If-You-Care-Waxed-Paper-All-Natural-100-Soybean-Wax-75-sq-ft/26446

Ή υφασματινα βαμβακερά σακουλάκια που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου ή ταπερ από ανοξείδωτο ή αλουμινοχαρτο και αντικολλητικό χαρτί ασφαλή από το iherb.
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

fairy's mom, mommu και όποια άλλη κοπέλα ίσως ξέρει ..

γνωρίζετε πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε εντελώς την ζάχαρη ?

η rosie στην αρχή της gaps αναφέρει την

 

http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Date-Sugar-1-lb-454-g/527

 

date sugar που αν κατάλαβα καλά είναι τριμμένος χουρμάς, το προτείνει σε συνταγή για γλυκό, μήπως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αλλού ?

στον καφέ ? ή οπουδήποτε μπαίνει ζάχαρη ?

Δεν έχω δοκιμασει date sugar. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η στεβια στον καφέ και στις φράουλες. Στα γλυκά βάζω demerara (καστανή ακατέργαστη ζαχαρη).

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πήγα από εκεί γιατί θέλω να μάθω κάτι, αν το γνωρίζει καμιά κοπελιά..

 

Με ελαιόλαδο δεν μαγειρεύουμε, δεν είναι και ότι καλύτερο και ας λένε οι γιαγιάδες.

 

Εκτός από το λάδι καρύδας με τι άλλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λίπος στο μαγείρεμα ?

 

Στην συνταγή που σας έβαλα αναφέρει κάπου ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λίπος από τον ζωμό αυτό. Να το χρησιμοποιήσουμε πως ? σαν λάδι ?

ας πούμε να τσιγαρίσουμε κάτι με αυτό ??

 

πολλά συγγνώμη αν ρωτάω βλακείες, που θα ρωτάω.. αλλά φανταστείτε.. αυτές είναι ας πούμε καινούργιες τακτικές :-) φανταστείτε μια γυναίκα που δεν γνωρίζει τα βασικά στο μαγείρεμα να προσπαθεί να κάνει τα πιο προχωρημένα...

 

Σας παρακαλώ λυπηθείτε με και βοηθήστε την αχρηστομαγειρούλα !!!

 

Στην gaps συνήθως το λίπος από το ζωμό το καταναλώνουμε μαζί με το ζωμό :P

 

Από κεί και πέρα μπορείς να μαγειρέψεις με ζωικά λίπη όπως λαρδί πχ ή λίπος από κοτόπουλο. ('εχουμε συνταγές)

 

Προσωπικά εγώ στη μαγειρική χρησιμοποιώ βούτυρο ή ghee αγελαδινό καλής ποιότητας. Αν θέλετε λεπτομέρειες υπάρχουν πολλές στο άλλο θέμα.

 

Επίσης το coconut oil του Μερκολα έχει πολύ ήπια γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μαγειρική αλλά δεν μπορώ να πω οτί τρελαίνομαι κιόλας ;).

 

Σε κάποια φαγητά που δεν χρειάζονται τσιγάρισμα προσθέτω το ελαιόλαδο στο τέλος στο πιάτο γιατί σαν γεύση την προτιμώ από όλα τα λίπη προσωπικά...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

To ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή ωμεγα 6+9 όταν καταναλώνεται ωμό. Αν μαγειρευτεί τότε καταστρέφονται οι βιταμίνες του και το λάδι γίνεται τρανς φατ. Γι' αυτό και προτείνεται η ωμή χρήση του.

Τώρα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι για τσιγαρισμα ή μαγειρεμα:

1 γκι

2 από τους ζωμούς όταν αυτό κρυώσει έχει ένα άσπρο στρώμα το λίπος δηλ το βγάζετε από τον ζωμό και το χρησιμοποιείται στην κουζίνα

3 βούτυρο

4 λάδι καρύδας

Δεν μου' ρχεται στο μυαλό κάτι άλλο.

 

 

Μια ερώτηση : Πως τσιγαρίζετε τα ψάρια;;;;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δεν περιμέναμε την gaps για να μάθουμε ότι το μαγειρεμένο ελαιόλαδο δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν ξέρω καν τι λέει η gaps για το ελαιόλαδο. Αυτά τα δύο δεν τα συνέδεσα ποτέ ! :-)

Οι ερωτήσεις για την αντικατάσταση του ελαιόλαδου έγιναν από μένα γιατί απλά μου τέλειωσε το λάδι καρύδας πριν να έρθει το επόμενο !!!!

 

Βέβαια μπήκα και στην gaps είδα και τους ζωμούς και τους ζήλεψα (πως τα κατάφερα δεν ξέρω αφού δεν είμαι φίλος του κρέατος γενικότερα αλλά για το παιδί μου ρε ΓΜΤ !! :lol:) και έχω πάθει μια τάση υστερίας για απόκτηση γνώσεων... ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ...????? :lol: :lol:

 

Για τα καινούργια κορίτσια μην μπερδευτούν να ξαναπούμε ότι το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική τροφή αλλά καλύτερα να το καταναλώνουμε ωμό !!!!!

 

Κατάλαβες τι έγινε Σοφία ? πήγα και διόρθωσα στην διόρθωσή σου..

νομίζω... χαχαχαχαχαχαχα

 

To ελαιόλαδο απο αυτά που είχα ψάξει εγώ κάποτε

είναι καλό εαν τηγανιστεί 1 φορά.

 

Εδώ οι ξύπνιες Ελληνίδες το τηγανίζουν, το ξανα-τηγανίζουν και το ματα-ξανα-τηγανίζουν. Εκεί εννοείται οτι είναι φάουλ!!

 

Εγώ έχω καταλάβει την εξής συσχέτιση του ελαιόλαδου με το λάδι καρύδας: οτι το λάδι καρύδας είναι θρεπτικότερο στις υψηλές θερμοκρασίες απο ότι είναι το ελαιόλαδο.

 

Οχι όμως οτι το ελαιόλαδο δεν είναι καλό για τηγάνισμα.

Απλά το λάδι καρύδας ίσως είναι καλύτερο.

 

 

Ελα όμως που σε εμάς δεν μας αρέσει στο φαγητό

το λάδι καρύδας.

 

Πως να το κάνουμε.....

....δεν μπορείς να φας ρε κοπελιά φασολάδα με γεύση καρύδας!

Ούτε φακές, ούτε μακαρόνια με κιμά, ούτε μπιφτέκι με ρίγανη και καρύδα!!.....

 

Οταν είχα δοκιμάσει να μαγειρέψω με λάδι καρύδας

ο άντρας μου είχε πει την εξής ατάκα:

Eίναι σαν να σου έπεσε μέσα στο φαγητό μια "bounty"! :-D

 

Εκεί που το τσακίζω το λάδι καρύδας

είναι στα γλυκά, (γίνονται θεϊκά!!)

στις γλυκιές κρέπες που φτιάχνω (επίσης θεϊκές!!)

στο δέρμα μου

και στα....σαπούνια μου!!! :lol:

 

υποσημείωση, επειδή είμαι και αρκετά "πονηρό" πνεύμα, θεωρώ πως η απαξίωση του ελαιόλαδου μπορεί να προέρχεται κυρίως απο χώρες (π.χ. Αμερική, Ρωσία Κινα) που δεν το παράγουν( η η ποιότητά του δεν είναι άξια λόγου), και που η εισαγωγή και η διάθεσή του κοστίζει χρυσάφι.

 

 

Συμφώνω απόλυτα!! Μα απόλυτα όμως!!!!!

 

ΥΓ: Εαν θυμάμαι καλά ένας που το απαξιώνει το ελαιόλαδο είναι ο Μέρκολα.

Γιατί άραγε??.........

Link to comment
Share on other sites

fairy's mom, mommu και όποια άλλη κοπέλα ίσως ξέρει ..

γνωρίζετε πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε εντελώς την ζάχαρη ?

η rosie στην αρχή της gaps αναφέρει την

 

http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Date-Sugar-1-lb-454-g/527

 

date sugar που αν κατάλαβα καλά είναι τριμμένος χουρμάς, το προτείνει σε συνταγή για γλυκό, μήπως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αλλού ?

στον καφέ ? ή οπουδήποτε μπαίνει ζάχαρη ?

 

Δεν έχω δοκιμασει date sugar. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η στεβια στον καφέ και στις φράουλες. Στα γλυκά βάζω demerara (καστανή ακατέργαστη ζαχαρη).

 

Εγώ μια φορά την αγόρασα, θα σας πω.

Για την στέβια έχω τις αμφιβολιες μου και δεν ξέρω από που..

πάω από εδώ.. διαβάζω από εκεί.. τα έχω κάνει.. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ !!! :-)

 

Πάντως στο άρθρο που μας έβαλε η Σοφία (νομίζω), για την ζάχαρη, έχω κολλήσει με την φράση: "οι καρκινικοί όγκοι είναι γεμάτοι ζάχαρη" μπρρρρρρρρ

Link to comment
Share on other sites

To ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή ωμεγα 6+9 όταν καταναλώνεται ωμό. Αν μαγειρευτεί τότε καταστρέφονται οι βιταμίνες του και το λάδι γίνεται τρανς φατ. Γι' αυτό και προτείνεται η ωμή χρήση του.

Τώρα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι για τσιγαρισμα ή μαγειρεμα:

1 γκι

2 από τους ζωμούς όταν αυτό κρυώσει έχει ένα άσπρο στρώμα το λίπος δηλ το βγάζετε από τον ζωμό και το χρησιμοποιείται στην κουζίνα

3 βούτυρο

4 λάδι καρύδας

Δεν μου' ρχεται στο μυαλό κάτι άλλο.

 

 

Μια ερώτηση : Πως τσιγαρίζετε τα ψάρια;;;;

 

Ο Μερκόλα είναι σπαστικός και κάνει απαράδεκτο μαρκετινγκ δεν σημαίνει πως ότι λέει είναι μπαρούφα !

Εγώ δεν πιστεύω στην συνωμοσία εναντίον του ελαιόλαδου (και σημειώστε ότι είμαι από τις μαμάδες που πιστεύω σε όλες τις υπόλοιπες συνωμοσίες... !!! :lol:)

 

Σοφία έχεις δίκιο για την γεύση της καρύδας στα φαγητά.. και εμείς σε άλλα την αντέχουμε σε άλλα όχι (το μπαουντι του άνδρα σου το θυμάμαι, πολύ είχα γελάσει !!!! :-) )

Μα για αυτό ψάχνω άλλους τρόπους..

 

Ματίλντα ε τώρα εγώ φταίω που θα ρωτήσω ?

το γκι τι είναι ?

το γνωστό που φιλιούνται οι αμερικάνοι από κάτω ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Βούτυρο? υπάρχει ειδικό για μαγείρεμα?

αχ ΠΟΣΟ άσχετη είμαι...

 

Τσιγαρίζονται τα ψάρια ???

για φαντάσου !!! :-)

Link to comment
Share on other sites

Ο Μερκόλα είναι σπαστικός και κάνει απαράδεκτο μαρκετινγκ δεν σημαίνει πως ότι λέει είναι μπαρούφα !

Εγώ δεν πιστεύω στην συνωμοσία εναντίον του ελαιόλαδου (και σημειώστε ότι είμαι από τις μαμάδες που πιστεύω σε όλες τις υπόλοιπες συνωμοσίες... !!! :lol:)

 

Σοφία έχεις δίκιο για την γεύση της καρύδας στα φαγητά.. και εμείς σε άλλα την αντέχουμε σε άλλα όχι (το μπαουντι του άνδρα σου το θυμάμαι, πολύ είχα γελάσει !!!! :-) )

Μα για αυτό ψάχνω άλλους τρόπους..

 

Ματίλντα ε τώρα εγώ φταίω που θα ρωτήσω ?

το γκι τι είναι ?

το γνωστό που φιλιούνται οι αμερικάνοι από κάτω ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

 

 

Βούτυρο? υπάρχει ειδικό για μαγείρεμα?

αχ ΠΟΣΟ άσχετη είμαι...

 

Τσιγαρίζονται τα ψάρια ???

για φαντάσου !!! :-)

 

 

 

 

 

 

To ghee είναι αυτό

 

Βούτυρο πουλάνε στην λαϊκή σε μας , δεν πρέπει να έχει συντηρητικά κλπ να ξέρεις. Γίνεται με το αφρόγαλα κάπως έτσι λέγεται και κάνει για τηγάνισμα

 

Ηταν βράδυ όταν έγραφα και μπερδεύτικα εννούσα πώς τηγανίζονται τα ψάρια. Ουπς λάθος:oops:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για το λινκ, τι γεύση έχει ?

εσείς το έχετε πάρει ολο και δεν έχει εεεεεεεε??? :-)

 

με το "για φαντάσου" δεν κοροιδευα εσένα να ξέρεις.. κορόιδευα εμένα, δεν έχω ιδέα απο μαγειρική, ότι και να μου πεις θα το πιστέψω !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

 

 

 

To ghee είναι πολύ νοστίμο . Το χρησιμοποιώ και για μαγειρική αλλά και για καμιά φέτα με μέλι . Δεν ξέρω πως να περιγράψω την γεύση.

 

Ναι καλέ δεν παρεξηγηθηκα!!!:P

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

To ghee είναι πολύ νοστίμο . Το χρησιμοποιώ και για μαγειρική αλλά και για καμιά φέτα με μέλι . Δεν ξέρω πως να περιγράψω την γεύση.

 

Ναι καλέ δεν παρεξηγηθηκα!!!:P

 

Όταν το ξαναδιάβασα μου φάνηκε κάπως αυτό που έγραψα για αυτό..

χαχα

 

Σ΄ευχαριστώ πολύ

μόλις ξαναέρθει θα το τσιμπήσω !!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...