Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βερα θενκς!!!! εφτιαξα γιαουρτακι με γαλα και μαγια απο το καταστημα που μου ειπες πανευκολο , μια χαρα εγινε!!!!

Θα το καθιερωσω, μακαρι να βρισκαμε και προβειο γαλα....

μονο που δεν μπου βγηκε αρκετα ξυνο, το εφτιαξα στο φουρνο το αφησα περιπου 3 ωρες επηξε πολυ καλαμ και μετα τον εσβησα το φουρνο ακι το αφησα μεσα και επειτα εξω σκεπασμενο με 2 πετσετουλες για περιπου 5-6 ωρες....εσυ το αφηνεις στην ησυχια του και στις κουβερτουλες του 1 24ωρο?

την επομενη φορα θα το αφησω περισσοτερο παντως, ειχα σκοπο ουτως ή αλλως, απλα ελειπα και οταν γυρισσα το ειχε βαλει ο συζυξ στο ψυγειο ! χαχαχαχα

eNeap2.pngNziDp2.png

Να σας "φτιάξω" κι εγώ με τις.....δημιουργίες μου??

Για δείτε τα σαπουνάκια μου:

Εφτιαξα πολλά για να κάνω δώρα σε φίλους

τώρα στις γιορτές.

Τι έχουν να ζηλέψουν

απο αυτά των μαγαζιών??

Tύφλα να χει ο Παπουτσάνης!!! :lol: :lol: :lol:

Μπαμπουράκι, look!!! :cool:

(θα σε κάνω νοικοκυρά εγώ, που θα πάει!!)

Πολυ πολυ όμορφα τα σαπουνακια σου!μπραβο σου!μηπως να παραγγελνα μερικά?

Είναι υπέροχα Σόφι!!! και το βασικότερο είμαστε σίγουροι πως είναι φυσικά 100% , πραγματικά τέλειο δώρο για όσους αγαπάς, μπράβο σου !!!:-D

edit: Και πόσο έξυπνη η επωνυμία, Η Σοφία της φύσης, προσκυνώ!

:wink: ;-)

:lol:

Αχ να μην σε γνωρίζω απο πιο πριν, πριν μου φάνε τα σκουλήκια την ορτανσία μου που είχα πάρει και την κουβαλούσα απο τα Χάνια του Πηλίου.

Αυτό με την σκόνη μουστάρδας το κάνω προληπτικά και ισχύει για όλα τα φυτά; Θα το κάνω αύριο κιόλας, έχω σε σκόνη μια της Colman's ,ελπίζω να ΜΗΝ την προτιμούν τα σκουλήκια χαχα!

Εγώ βάζω προληπτικά την μουσταρδίτσα τους

αρκετά συχνά στις γλάστρες μου.

Βάλε μπόλικη!

Και γενικώς προσπαθώ να περιορίζομαι με τα ποτίσματα στις γλάστρες.

Απο την περιττή υγρασία δημιουργούνται τα σκουλήκια.

Φέτος το καλοκαίρι που πήγαμε διακοπές

οι δικοί μου, μου σάπισαν απο τα πολλά ποτίσματα

ένα πελώριο lucidum που είχα στο μπαλκόνι για κάλυψη. :-(

Είσαι καταπληκτική! Μπράβο χρυσοχέρα!

Εντιτ: Σοφάκι για σένα λέω φυσικά και τα τέλεια σαπουνάκια σου! Αντε και με ολοκληρωμένη σειρά για όλη την οικογένεια! :D

Εαν δεν ήσουν εσύ δεν θα τα είχα δει τα σεμινάρια!! :wink: :wink: :wink:

Ποτε τα τσεκαρατε? Αλλοι τα εφτιαχναν οταν πρωτοξεκινησαν κι α΄λλοι τωρα. Οι πρωτοι τα προσεχαν.....μετα χαλασαν.

Δες εδώ και εδώ

Διαφημίσεις

mommu δες εδώ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

http://www.andreasbarboutsis.gr/el/advises/?nid=418

Αντιγράφω:

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα του κήπου με ότι έχετε στη κουζίνα

• Μουστάρδα: Απλώστε τριμμένο σιναπόρο (μουστάρδα) στο χώμα της γλάστρας και ποτίστε. Αν δεν βρείτε σιναπόσπορο, διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας έτοιμη μουστάρδα σε μισό λίτρο νερό και ποτίστε. Παρενέργειες: για λίγες μέρες η μυρωδιά θα σας ανοίγει την όρεξη. Αντιμετωπίζει τα έντομα και τα σκουλήκια στο χώμα. Προσοχή: Οι γνωστές σκουληκαντέρες (καφέ-κόκκινα λεπτά σκουλήκια), όχι μόνο δεν βλάπτουν τα φυτά αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει η φύση για το κήπο σας. Ένα τέτοιο σκουλήκι σας βελτιώνει 1.400 Kg χώμα το χρόνο

• Κανέλλα: Ρίξτε κανέλλα στο χώμα για να προστατέψετε τα νεαρά σπορόφυτα από τους μύκητες

• Πράσινο σαπούνι: σε 1 κιλό νερό, διαλύστε 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι. Προσθέστε 10 γραμμάρια λευκό οινόπνευμα και ψεκάστε. Σε 1 κιλό χλιαρό νερό, διαλύατε τον καπνό από 5 τσιγάρα, την επόμενη σουρώστε και ψεκάστε. Αντιμετωπίζει τη μελίγκρα, τον αλευρώδης, τον τετράνυχο και τις βρωμούσες

ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπανανόφλουδες

Οι μπανανόφλουδες περιέχουν 3% φωσφόρο και 40% κάλιο.

• Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και ενσωματώστε τις στο χώμα πριν μεταφυτέψετε στην οριστική θέση τα κηπευτικά σας
  • Είναι άριστο λίπασμα για τα τριαντάφυλλα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται 1-2 φορές το χρόνο, κατά προτίμηση το χειμώνα
  • Δύο ή τρεις φλούδες ανά θάμνο αρκούν

Τσόφλια του αυγού

Προσθέτουν ασβέστιο, άζωτο και φωσφόρο στο χώμα. Μπορείτε να τα σπάσετε σε πολύ μικρά κομμάτια και να τα σκορπίζετε γύρω από τα φυτά που υποφέρουν από κάμπιες.

Σκόρδο-κρεμμύδι

• Βάλτε σκόρδο και κρεμμύδι στο blender και κάντε τα πολτό
  • Ανακατέψτε τον πολτό με ζεστό νερό και αφήστε το ένα βράδυ
  • Την επόμενη σουρώστε και με το διάλυμα ψεκάστε καρποφόρα δέντρα και λουλούδια
  • Αντιμετωπίζει μελίγκρα αλλά και σκουλήκια των καρπών
  • Μπορείτε ακόμα να τον ανακατέψετε με στάχτη από ξύλο και να αλείψετε τους κορμούς των δέντρων, όπως κάνετε με τον ασβέστη

Στήστε παγίδες στα έντομα

• Kρεμάστε γυάλινα μπουκάλια με φαρδύ στόμιο γύρω από τα φυτά, και γεμίστε τα με νερό ανακατεμένο με ζάχαρη
  • Τα έντομα θα μπουν στο μπουκάλι για να δοκιμάσουν το ζουμί αλλά δεν μπορούν να ξαναβγούν

Εναλλακτικά

• Πάρτε ξερά κλαδιά, αλείψτε τα με μελάσα και πασπαλίστε τα με αλεύρι μέχρι να πήξει το μείγμα και να μην τρέχει η μελάσα όταν θα ζεσταθεί από τον ήλιο

Τα έντομα που θα πλησιάσουν το κλαδί θα κολλήσουν πάνω στη μελάσα και δεν θα μπορούν να ξαναφύγουν.

Φύλλα καρυδιάς

• Βυθίστε 200 γρ φρέσκα φύλλα καρυδιάς σε 1 λίτρο απεσταγμένο νερό
  • Αφήστε τα για 4 – 5 ημέρες
  • Σουρώστε και διατηρήστε το αδιάλυτο
  • Ψεκάστε για τις κάμπιες και την αφίδα

Λεβάντα

• Βυθίστε 100 γρ φρέσκια λεβάντα σε 1 λίτρο απεσταγμένο νερό για 7 ημέρες
  • Σουρώστε και διατηρήστε το σε διάλυμα 20% (20 ml σε 1 λίτρο βρόχινο νερό)
  • Ψεκάστε για τις αφίδες και τα μυρμήγκια

Φλούδες πορτοκαλιού

• Σκορπίστε κομματάκια φλούδας πορτοκαλιού γύρω από τα φυτά σας
  • Οι γυμνοσάλιαγκες θα μαζευτούν να απολαύσουν τη λιχουδιά
  • Το πρωί απομακρύνετε ανεπιθύμητους επισκέπτες

Εντομοαπωθητικό από απήγανο

• Βάλτε 80 -90 γρ. απήγανο σε 1 λίτρο νερό της βροχής, για 10 ημέρες
  • Σουρώστε και αραιώστε, 200 γρ εκχύλισμα σε 1 λίτρο (βρόχινο νερό)
  • Αποτελεσματικό ενάντια στις αφίδες

:wink: ;-)

Εγώ βάζω προληπτικά την μουσταρδίτσα τους

αρκετά συχνά στις γλάστρες μου.

Βάλε μπόλικη!

Την έβαλα όλη χαχα, ευτυχώς που είχα καβάντζα και μια βιολογική σε βαζάκι στο ψυγείο, έτσι δεν θα με κυνηγάει και ο συζυξ Κυριακάτικα!

Και γενικώς προσπαθώ να περιορίζομαι με τα ποτίσματα στις γλάστρες.

Απο την περιττή υγρασία δημιουργούνται τα σκουλήκια.

Δεν ήταν απο την αρχή στα χέρια μου, την ορτανσία την είχα εμπιστευτεί αλλού για ένα διάστημα(οχι πως δεν μου έχουν ασθενήσει φυτά και εμένα)..Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση όμως, όταν χάλασε το φυτό, αποφάσισα να μην πετάξω το χώμα, -αν το βάλεις στον ήλιο και το εμπλουτίσεις μετά δεν χρειάζεται να παει χαμένο- πως ήταν γεμάτο, γεμάτο όμως με σκουλήκια, αυτά τα καφεκοκκινα που υποτίθεται αφρατεύουν το χώμα, άραγε παίζει ρόλο και πόσο πολυπληθυσμικη είναι η κοινότητα των ωφέλιμων σκουληκιών; Μπορεί...

Φέτος το καλοκαίρι που πήγαμε διακοπές

οι δικοί μου, μου σάπισαν απο τα πολλά ποτίσματα

ένα πελώριο lucidum που είχα στο μπαλκόνι για κάλυψη. :-(

Να σου περιγράψω ένα δικό μου περιστατικό, ανέφερα την λεμονιά που έχω στο μπαλκόνι, την οποία είχε φέρει απο την Σπάρτη ένας θείος μου δώρο στην γιαγιά μου όταν έκανε το φανταρικό του εκεί, μιλάμε για τουλάχιστον 50 ετών ρίζα, την οποία κληρονόμησε η μητέρα μου και τώρα την έχω εγώ.

Αυτή η λεμονιά, η οποία για διάφορους λόγους έμεινε για ένα διάστημα απεριποίητη, ήρθε και καταστράφηκε( ήταν σαν να "κάηκε", πολύ πιθανόν κάποιος μύκητας, έπεσαν όλα τα φύλλα και έμεινε ένας άθλια οπτικά κορμός) , για συναισθηματικούς λόγους δεν την πέταξα αλλά και όλο τα καθυστερούσα...Μετά απο έξι μήνες στο μπαλκόνι, σε σημείο που όταν έβρεχε ποτίζονταν και την έβλεπε ικανοποιητικά ο ήλιος, ήρθε και βγήκε ένα υπέροχο καταπράσινο ολόδροσο κλαράκι με τα πιο υπέροχα και γυαλιστερά φυλλαράκια που έχω δει, περιττό να σου πω τι χαρά ένιωσα.

Γι΄ αυτό να σιγουρευόμαστε πάντα πως δεν έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά το ριζικό τους σύστημα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξαναζωντανέψουν:-D

mommu δες εδώ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

http://www.andreasbarboutsis.gr/el/advises/?nid=418

Σ΄ευχαριστώ!:-D Τα έχω κάνει copy paste και τα αποθήκευσα στην επιφάνεια εργασίας, πολύ χρήσιμα!:wink:

Edit: Σου έχω και άλλη επωνυμία , αν αναμιχθείς και με βότανα και έλαια θα τα ονομάσεις, το "ΓιατροΣόφι"!εεε;

----------------------

Διαφημίσεις

Εγώ λέω την συνάντηση που κανονίζετε για τον Δεκέμβρη να την κάνουμε σπίτι μου' date=' και παστίτσιο θα φτιάξω και απο όλα, τι είναι η Θεσσαλονίκη βρε, ένα (πακέτο) τσιγάρο δρόμος, ωχ συγνώμη, απλη παρομοίωση , μη σου μπαίνουν τίποτις ιδέες!:lol:

καλά αν όντως έχεις εξοχικό, με καποιες σχετικές προδιαγραφές, χώρος σε κήπο, επισκέψεις σχετικά συχνές απο εσένα οι συγγενείς κλπ ψάξτο!

Είδες τι έχω βάλει εγώ στο μπαλκόνι μας,το οποίο είναι αρκετά άνετο αλλά οχι και τεράστιο.:wink:

Για την χέννα δεν γνωρίζω, αφού ούτε απο αυτήν έχω χρησιμοποιήσει![/quote']

αχ ναι είσαι κομματάκι μακριά!!! το ξέχασα ! :-)

Για μάσκα ομορφιάς' date=' δοκιμάστε οπως και δήποτε βρώμη μαζί με λίγο μέλι, το έκανα παλαιότερα, είναι απίστευτο πόσο πολύ "τραβάει" τις κοκκινίλες απο το ερεθισμένο δέρμα.

http://www.beautyme.gr/prosopo/item/6-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85.html

http://beautilicious.pblogs.gr/2011/10/maska-proswpoy-me-brwmh.html

http://www.enter2life.gr/wp/1016-maska-prosopou-me-nifades-vromis-gia-enydatosi-kai-vathy-katharismo.html[/quote']

ευχαριστούμε πολύ !

Να σας "φτιάξω" κι εγώ με τις.....δημιουργίες μου??

Για δείτε τα σαπουνάκια μου:

Εφτιαξα πολλά για να κάνω δώρα σε φίλους

τώρα στις γιορτές.

Τι έχουν να ζηλέψουν

απο αυτά των μαγαζιών??

Tύφλα να χει ο Παπουτσάνης!!! :lol: :lol: :lol:

Μπαμπουράκι, look!!! :cool:

(θα σε κάνω νοικοκυρά εγώ, που θα πάει!!)

Τι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ που είναι !

αυτά είναι επαγγελματικά !

τα πουλάς ?

και το όνομα, τι όνομα !! ΤΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ !!!

Μπράβο Σοφία μου νομίζω πως μιλώ εκ μέρος όλων μας έκανες περήφανες !!!!!!!!!!!

Το σαμπουάν της soevan με το plantacare σκίζει πάντως. Έχω πολύ λιπαρό μαλλί και συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως η ακριβή χημικούρα που χρησιμοποιούσα. Κοπελιά την πάτησες θα κατασκηνώσω έξω από το σπίτι σου..... για προμήθειες....

Επίσης λόγω έλλειψης χρόνου κατήργησα την κρέμα ημέρας που είχα (δεν προλάβαινα να πάω για refill). Βάζω λοιπόν λάδι καρύδας μετά το μπάνιο και είναι σουουουουουπερ. (Παρήγγειλα άλλο ένα γαλόνι από τον φίλο μας στις Αμερικές, αλλά πλέον φοβάμαι ότι δε θα μου φτάσει.....)

FLcUp3.png0BQfp3.png

τελικά αμύγδαλα για αμυγδαλόγαλο από που θα πάρουμε οικονομικά? (συγνώμη για την επανάληψη ...)

έκανα τη δοκιμή για λούσιμο με σόδα + ξίδι .... σαν εμπειρία δεν θα έλεγα οτι ήταν η καλύτερη αλλά το αποτέλεσμα ήταν σουπερ.... μάλλον θα το καθιερώσω (να σημειώσω όμως οτι έχω κοντό μαλλί σε μακρύ δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί...)

Σοφία, συγχαρητήρια για τα σαπουνάκια... πολύ επαγγελματική δουλειά ... ζήλεψα κι εγώ.. από κόστος έχεις υπολογίσει πόσο σου βγαίνουν?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Το σαμπουάν της soevan με το plantacare σκίζει πάντως. Έχω πολύ λιπαρό μαλλί και συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως η ακριβή χημικούρα που χρησιμοποιούσα. Κοπελιά την πάτησες θα κατασκηνώσω έξω από το σπίτι σου..... για προμήθειες....

Επίσης λόγω έλλειψης χρόνου κατήργησα την κρέμα ημέρας που είχα (δεν προλάβαινα να πάω για refill). Βάζω λοιπόν λάδι καρύδας μετά το μπάνιο και είναι σουουουουουπερ. (Παρήγγειλα άλλο ένα γαλόνι από τον φίλο μας στις Αμερικές, αλλά πλέον φοβάμαι ότι δε θα μου φτάσει.....)

έτσι σκέτο ? το απλώνεις στο πρόσωπο και μετά βάφεσαι ή μόνο για ενυδάτωση?

αυτό εννοούσαν τα κορίτσια να βάζεις στο δέρμα σου μόνο κάτι που θα έτρωγες ?

και στο σώμα για ενυδάτωση αυτό εννοούσαν ?

σκέτο ?

παρενέργειες έχει?

σε ακολουθούν ζουζούνια ?

τελικά αμύγδαλα για αμυγδαλόγαλο από που θα πάρουμε οικονομικά? (συγνώμη για την επανάληψη ...)

έκανα τη δοκιμή για λούσιμο με σόδα + ξίδι .... σαν εμπειρία δεν θα έλεγα οτι ήταν η καλύτερη αλλά το αποτέλεσμα ήταν σουπερ.... μάλλον θα το καθιερώσω (να σημειώσω όμως οτι έχω κοντό μαλλί σε μακρύ δεν ξέρω πως μπορεί να εφαρμοστεί...)

Σοφία, συγχαρητήρια για τα σαπουνάκια... πολύ επαγγελματική δουλειά ... ζήλεψα κι εγώ.. από κόστος έχεις υπολογίσει πόσο σου βγαίνουν?

αν ήξερα για τα αμύγδαλα θα σου έλεγα !

στο λόγο μου !!!!!!!!!!!

Εμένα τα μαλλιά μου είναι μέχρι τους ώμους και δυσκολεύομαι λίγο αλλά επιμένω γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Φαντάζομαι όσο πιο μακριά τόσο πιο "δύσκολο"

Και εγώ ρώτησα αν τα πουλάει, ενδιαφέρομαι και για μένα και για χριστουγεννιάτικα δωράκια, αυτό με το μπαουλάκι ήταν φανταστικό !!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δεν έχω FB και δεν μπορώ να δω τις φωτο με τα σαπουνακια :(

Απο οτι γράφουν τα κορίτσια πρεπει να είναι εκπληκτικά. Με ενεπνευσες για αλλη μια φορά (μετά το φοβερό σαμπουάν!) και θα φτιαξω και σαπούνια. Αυτή η συνταγή πως σου φαίνεται; Χρειάζονται όντως γυαλιά για τις αναθυμιάσεις απο την καυστική σόδα; Πριν τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεται να περιμένεις 6 εβδομάδες όπως προτείνει για να εξουδετερωθεί η καυστικότητα της σόδας; Εχεις φτιαξει και κρεμοσαπουνο μήπως;

Μπαμπουρακι το coconut oil το έχω καθιερώσει και εγώ αντί κρέμας προσώπου, νυχτος όμως γιατί παιρνει αρκετή ωρα να απορροφηθεί. Κάνω κάτι δικής μου έμπνευσης: βάζω πρωτα aloe vera gel και μετα το coconut oil. Παρενέργειες δεν έχω παρατηρήσει πέραν του οτι αν πάω για ύπνο αμέσως λερώνεται η μαξιλαροθηκη. Υπταμενα ή αλλά ζωύφια δεν έχω δει να προσελκύονται :P

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Μπράβο Σοφία μου νομίζω πως μιλώ εκ μέρος όλων μας έκανες περήφανες !!!!!!!!!!!

Eυχαριστώ βρε κορίτσια! Με συγκινείτε! :-) :-)

Είναι πολύ ωραίο το αίσθημα της δημιουργίας!

Και πως το ευχαριστιέμαι όταν πλένω τα παιδιά με αυτά

ξέροντας οτι είναι πραγματικά αγνά!! :-D

Για το κόστος πρέπει να κάτσω να τα υπολογίσω...

...αλλά όσο και να μου κοστίσουν

εμένα με ενδιαφέρει το οτι είναι 100% αγνά.

Και όχι να τα ακριβο-πληρώνουμε

για να μας βάζουν coco-betaine

και να μας το πασάρουν ως απλή καρύδα!!! :mad:

Το σαμπουάν της soevan με το plantacare σκίζει πάντως. Έχω πολύ λιπαρό μαλλί και συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως η ακριβή χημικούρα που χρησιμοποιούσα.

Συνέχισε να λούζεσαι με το ίδιο και στα υπόλοιπα λουσίματα

για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη και πες μας

(δεν μπορείς με την πρώτη να έχεις 100% εικόνα)

Θέλει τον καιρό του για να φανεί εαν σε ικανοποιεί πλήρως!

έτσι σκέτο ? το απλώνεις στο πρόσωπο και μετά βάφεσαι ή μόνο για ενυδάτωση?

αυτό εννοούσαν τα κορίτσια να βάζεις στο δέρμα σου μόνο κάτι που θα έτρωγες ?

και στο σώμα για ενυδάτωση αυτό εννοούσαν ?

σκέτο ?

Ναι Μπαμπουράκι σκέτο!

Κι εγώ έχω καταργήσει τα ενυδατικά γαλακτώματα.

Χρησιμοποιώ coconut oil

για το σώμα αλλά και για τα χέρια τώρα τον χειμώνα!

Οταν ήμουν έγκυος το έβαζα στην κοιλιά μου

και δεν έχω κάνει ούτε ραγάδες ούτε τίποτα! :-D

παρενέργειες έχει?

σε ακολουθούν ζουζούνια ?

:lol: :lol:

Εμένα πάντως με ακολουθεί ο άντρας μου

γιατί του έρχεται λέει να με φάει!! :rolleyes: :rolleyes: :lol: :lol: :lol:

Δεν έχω FB και δεν μπορώ να δω τις φωτο με τα σαπουνακια :(

Απο οτι γράφουν τα κορίτσια πρεπει να είναι εκπληκτικά. Με ενεπνευσες για αλλη μια φορά (μετά το φοβερό σαμπουάν!) και θα φτιαξω και σαπούνια. Αυτή η συνταγή πως σου φαίνεται; Χρειάζονται όντως γυαλιά για τις αναθυμιάσεις απο την καυστική σόδα; Πριν τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεται να περιμένεις 6 εβδομάδες όπως προτείνει για να εξουδετερωθεί η καυστικότητα της σόδας; Εχεις φτιαξει και κρεμοσαπουνο μήπως;

Ναι, μια χαρά είναι!!

Οταν θα βάλεις την σόδα θέλει οπωσδήποτε γυαλιά και γάντια.

Το νερό να είναι κρύο της βρύσης γιατί θα ανεβάσει πολύ θερμοκρασία!

Το δοχείο να είναι ανοξείδωτο και όχι αλουμίνιο.

(μπορείς και πλαστικό αλλά εμένα δεν μου αρέσει η ιδέα του πλαστικού

και χρησιμοποιώ ανοξείδωτο)

Η καυστική σόδα όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα

μετατρέπεται σε μαγειρική σόδα!

Γιαυτό θέλει 1-2 μήνες να "ωριμάσει" το σαπούνι

και να ξεθυμάνει η σόδα.

Εμείς τώρα πλενόμαστε οικογενειακώς με το σαπούνι

που το έφτιαξα πρίν 1,5 μήνα

και είναι μια χαρά! :-D

Για κρεμοσάπουνο με βάση το ελαιόλαδο

θα φτιάξω σε λίγο καιρό.

Προς το παρόν χρησιμοποιούμε το Plantacare που έχω πάρει

απο εδώ :wink:

EDIT: Μπορείς να βάλεις και χυμούς απο φρούτα

(εγώ ας πούμε έχω βάλει σε κάποια αλόη)

αφαιρώντας το ποσοστό του νερού της σόδας.

Αλλά καλό είναι να το προσθέσεις στο τέλος

για να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά του

με την θερμοκρασία που ανεβάζει η σόδα.

Eυχαριστώ βρε κορίτσια! Με συγκινείτε! :-) :-)

Είναι πολύ ωραίο το αίσθημα της δημιουργίας!

Και πως το ευχαριστιέμαι όταν πλένω τα παιδιά με αυτά

ξέροντας οτι είναι πραγματικά αγνά!! :-D

Για το κόστος πρέπει να κάτσω να τα υπολογίσω...

...αλλά όσο και να μου κοστίσουν

εμένα με ενδιαφέρει το οτι είναι 100% αγνά.

Και όχι να τα ακριβο-πληρώνουμε

για να μας βάζουν coco-betaine

και να μας το πασάρουν ως απλή καρύδα!!! :mad:

Συνέχισε να λούζεσαι με το ίδιο και στα υπόλοιπα λουσίματα

για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη και πες μου

(δεν μπορείς με την πρώτη να έχεις 100% εικόνα)

Θέλει τον καιρό του για να φανεί εαν σε ικανοποιεί πλήρως!

Ναι Μπαμπουράκι σκέτο!

Χρησιμοποιώ coconut oil

Οταν ήμουν έγκυος το έβαζα στην κοιλιά μου

και δεν έχω κάνει ούτε ραγάδες ούτε τίποτα! :-D

:lol: :lol:

Σοφάκι σε βλέπω για τρίτεκνη οσονούπω:D

Ενδιαφέρεσαι για εξαγωγή των προϊόντων σου στο Βέγλιο?:D:D

Μπαμπουράκι συμφωνώ για την Rosie εμείς δηλαδή εδώ οι οικολομάνες δεν έχουμε ψυχή?

Εχθές πήγαμε σε ένα παζάρι και είχε διάφορους πάγκους με φυτικά σαπούνια μόλις είδα τα συστατικά φρίκαρα. Ήταν ένας κύριος που πουλούσε σαπούνια και διάφορα άλλα προιόντα από γαιδουρόγαλα αλλά δεν έγραφε τα υπόλοιπα συστατικά επάνω και δεν μπορούσε να μου τα πει φυσικά όταν τον ρώτησα οπότε ούτε τέτοια πήρα

FXWyp3.png

Μπαμπουρακι το coconut oil το έχω καθιερώσει και εγώ αντί κρέμας προσώπου, νυχτος όμως γιατί παιρνει αρκετή ωρα να απορροφηθεί. Κάνω κάτι δικής μου έμπνευσης: βάζω πρωτα aloe vera gel και μετα το coconut oil. Παρενέργειες δεν έχω παρατηρήσει πέραν του οτι αν πάω για ύπνο αμέσως λερώνεται η μαξιλαροθηκη. Υπταμενα ή αλλά ζωύφια δεν έχω δει να προσελκύονται :P

σε τι βοηθάει η aloe πρώτα ?

επί της ευκαιρίας να σας πω ότι η aloe του μερκολα για τα χέρια είναι καταπληκτική. Τον χειμώνα έχω μεγάλο πρόβλημα με τα χέρια μου, μέχρι που κάνουν πληγές από το κρύο και αυτή με βοηθάει πολύ.

Ναι Μπαμπουράκι σκέτο!

Χρησιμοποιώ coconut oil

Ευχαριστώ πολύ εννοείται θα το εφαρμόσω! θα προσπαθήσω και για κρέμα ημέρας και βλέπουμε, ότι με βολέψει.

Το ήξερα ότι θα υπάρχουν παρενέργειες αλλά δεν φανταζόμουν τόσο μεγάλο

ΖΟΥΖΟΥΝΙ !!!!! :lol: :lol:

Λοιπόν πήγα από gaps να κατασκοπεύσω... χαχαχαχαχαχαχα

τελικά όμως με απορρόφησε το θέμα..

:-)

λοιπόν μέχρι να τελειώσει το 2012 θα έχω καταλάβει τι στο καλό είναι το κεφίρ..

το γκουγκλαρα αλλά ... θέλω χρόνο ακόμα μαζί του !!! :-)

Να σας βάλω μια συνταγή για ζωμό κοτόπουλου που με ενθουσίασε (και ναι για να σας προλάβω θα την κάνω ΚΑΙ εγώ...)

Αφήνουν τα κόκκαλα του κοτόπουλου να σιγοψήνονται για 8 ώρες και βγαίνει ένας πολύ υγιεινός ζωμός.

Making Nourishing Traditions Style Chicken Stock

Chicken stock is said to have many health benefits, including being full of calcium (I tried explaining this to the pediatrician a few months back… didnʼt go well. I sometimes forget that not everyone is as excited about real foods as I am) and other good things that are pulled out of the bones. Above is a post-broth chicken bone. After I cook a whole chicken and pull off the meat as our homemade organic lunchmeat, I put everything else back in the pot that I cooked the chicken in. In goes the skin, bones, gristle, doesnʼt it look nice? Then I add a tablespoon or so of apple cider vinegar and fill the pot to within a couple inches of the top with filtered water. I used to do all this in the crockpot, but I bought a nice big 8 quart stockpot a while ago and have been boiling the chicken/cooking the stock in there since. I usually leave the water that I boiled the chicken in to use for the stock.

Chicken stock Recipe:

Ingredients

Cooked chicken

2 tablespoons apple cider vinegar

Optional: 2 tablespoons thyme, 6 cloves garlic, 1 onion, 1 inch of ginger root, vegetable scraps such as the ends of onions and carrots, core of the cabbage, leaves from celery, etc

Directions:

Using your fingers, remove all the meat from the chicken. Reserve drippings, skin, and bones. Using a large stock pot, place bones, drippings, and skin in. Break large bones to allow the nutritious marrow to get into the stock. Fill pot Ύ full with filtered water and add the apple cider vinegar and any optional herbs and vegetables. Cook on medium-high until bubbling, then reduce heat to low and allow to simmer, covered, at least 8 hours. When done, allow to cool then pour stock through a strainer and transfer to mason jars to store in the fridge. To strain, I use a mesh strainer over a pitcher-style 4-cup measuring cup. This makes transferring the stock to the mason jars easier; I do one jar at a time, cleaning out the strainer as needed during the process. The fat will rise to the top of the jars in the fridge, which can be included in soups or used as a fat for cooking. Pick any more meat off the bones that you can after the chicken stock has been removed. Discard the remaining bones/skin in the pot.

See how easy it crumbles when I pinch it? Calcium was taken out of the bone and put into the broth for us to drink and use in soups.

See, this is easy.

Βασικά πήγα από εκεί γιατί θέλω να μάθω κάτι, αν το γνωρίζει καμιά κοπελιά..

Με ελαιόλαδο δεν μαγειρεύουμε, δεν είναι και ότι καλύτερο και ας λένε οι γιαγιάδες.

Εκτός από το λάδι καρύδας με τι άλλο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λίπος στο μαγείρεμα ?

Στην συνταγή που σας έβαλα αναφέρει κάπου ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λίπος από τον ζωμό αυτό. Να το χρησιμοποιήσουμε πως ? σαν λάδι ?

ας πούμε να τσιγαρίσουμε κάτι με αυτό ??

πολλά συγγνώμη αν ρωτάω βλακείες, που θα ρωτάω.. αλλά φανταστείτε.. αυτές είναι ας πούμε καινούργιες τακτικές :-) φανταστείτε μια γυναίκα που δεν γνωρίζει τα βασικά στο μαγείρεμα να προσπαθεί να κάνει τα πιο προχωρημένα...

Σας παρακαλώ λυπηθείτε με και βοηθήστε την αχρηστομαγειρούλα !!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...