Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

βρε παιδιά τα αμύγδαλα από που τα παίρνετε? για λευκά από βιολογικό μου φαίνεται ακριβό το σπορ για να τα στύψω....

κι εγω ηθελα αν ρωτησω απο που παιρνετε βιολογικα αμυγδαλα,κι αν ισχυει αυτο που ειπε μια προηγουμενη κοπελα,πως αμα τα χτυπησουμε στο μπλεντερ,μπορει καποιο κομματι λεπτο να παει στους πνευμονε,ς,Θεος φυλαξοι!

δεν ρισκαρω,προτιμω να παρω το ετοιμο,η μετα κατσικισιο,ειμαι πολυ φοβιτσιαρα για κατι τετοια..επισης εχω να πω πως μολις δοκιμασα αμυγδαλογαλα,μια χαρα το ηπια,εβαλα και λιγο χαρουποσκονη,μια χαρα,αλλα αν θυμαμαι καλα εκανε 4 ευρω η συσκευασια,οποτε ζοριζομαι για μεγαλη ποσοτητα-οικονομικα εννοω..

καλα θαταν να το φτιαξωεγω,αλλα μην εχω το φοβο,αυτον απο τα κομματακια!!

επισης,λεβαντα ελαιο που θελω να παω το babykind.co.uk ειναι οργανικα?η τεχνητα ξερετε?ειδα καιτο quinessence,που λεει πως ειναι οργανικα,εχει παραγγειλει καποιος απο εκει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι αν ισχυει αυτο που ειπε μια προηγουμενη κοπελα,πως αμα τα χτυπησουμε στο μπλεντερ,μπορει καποιο κομματι λεπτο να παει στους πνευμονε,ς,Θεος φυλαξοι!

καλα θαταν να το φτιαξωεγω,αλλα μην εχω το φοβο,αυτον απο τα κομματακια!!

βάζω μεταλικό σουρωτήρι και πάνω μια πετσετούλα κουζίνας, ρίχνω το γάλα και δεν μένει κανενα μα κανενα κομματάκι, η γευση του είναι πολύ ανώτερη απο το έτοιμο, καμία σχέση (το ετοιμο δε μπορω να το πιω)

gNrhp2.png

Κορίτσια, έχω βάσιμες υποψίες πως το iHerb παρακολουθεί τις αγορές μου:cool::lol:

Dear Value iHerb Customer,

We miss you and want you back!

To show you just how much we value your business, we have placed a $20 credit directly in your iHerb account!

There is no obligation on your part. Simply shop as usual and when checking out using your iHerb login email .............., you will see the credit directly applied to your order's subtotal:

https://www.iherb.com

The $20 credit must be used by Tuesday, November 27, so be sure to visit us soon.

With 35,000 healthy products to choose from and even faster, less expensive shipping options than ever before, we believe that iHerb offers the best value for natural products anywhere. We hope you will agree!

Browse our current daily and weekly specials here:

http://www.iherb.com/Specials

Warmest regards,

The iHerb Team

Και να πω πως έχω καιρό να αγοράσω κάτι απο εκεί;

Και όλα αυτά, μετά τις αγορές που έκανα απο Mercola!

Μυρίστηκαν "απιστία"!:oops::lol:

Α επίσης, τώρα που μου το θυμίσανε :lol: κωδικός για έκπτωση

Refer a friend and they'll receive $10 off their 1st order of $40 & up, or $5 off on smaller orders, when using your code: QIZ244

----------------------

Εμενα μου εστειλαν σημερα το ιδιο μειλ, για να μου στειλουν μετα ενα δευτερο, λεγοντας πως εκαναν λαθος και ζητανε συγνωμη και για να επανορθωσουν μου δινουν ενα 10% εκπτωση στην επομενη παραγγελια. Χαζεψαν!

Ειπαν οτι ο δαιμονας εκανε το λαθος! Για δες μηπως λαβεις κι εσυ διορθωτικο δευτερο μειλ η κοιτα να παραγγειλεις γρηγορα πριν το λαβεις .....χαχαχχχχχ

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ετσι ακριβώς!χααχαχα ....έχεις απόλυτο δίκιο,υπάρχουν κ αυτοι!κ το αστείο ειναι πως δέχομαι "επίθεση" για τις οικολογικες μου ανησυχίες γυρω απο την διατροφη και το περιβάλλον απο ατομα που οικονομικα ειναι καλα!δήθεν ολα αυτα ειναι βλακείες κ μας κοροϊδεύουν κ διαφορα που το πιο πιθανόν θα έχετε ακούσει κ εσεις!

Αχ ναι κ μένα βγάζουν δοντακια!ειδικα ο μεγάλος ειναι μόνιμος με το χέρι στο στόμα κ μέσα στα νευρα!φανταζομαι τα τελευταία δοντακια βγάζει ,κοντεύει τα 3!

Η μικρη σου πόσο ειναι?της δίνεις κάτι για τα δόντια!?Ειδες τα ζουζουνακια μας ταλαιπώρια?

Απο το συγγενικό μου περιβάλλον και εγώ ακούω διάφορα...Το θέμα είναι πως εν μέρη έχουν δίκιο, γιατί υπάρχει μεγάλη απάτη και δυστοκία στην πιστοποίηση και των έλεγχο αυτών των προϊόντων. Απο εκεί και πέρα όμως, θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει μια γενικευμένη απαξίωση ως προς τα βιολογικά, και έτσι να γίνεται το ¨χατίρι¨ στις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που εμπορεύονται φυτοφάρμακα, στους πωλητές συμβατικών-τοξικών τροφών, και σε κολοσσούς τύπου Μονσάντο.

Μακάρι να είχαν στόμα να μας μιλούσαν τα ζαρζαβατικά εν ολίγης:lol:

Είναι 9 μιση μηνών η ζουζού μας,:D και η προεργασία ξεκίνησε απο 2 μηνών, άσχετα αν σκάσανε πριν μια βδομάδα περίπου...Σήμερα που μιλούσα με άλλες μητέρες, ορισμένες μου είπαν πως αυτά τα gel με άρωμα ούζου για παράδειγμα, να τα αποφύγω γιατί σκληραίνουν τα ούλα και είναι πιο επώδυνο μετά.

Για πείτε ένα καλό γιατροσόφι, η αν υπάρχει κάποιο ομοιοπαθητικό σχετικά με τα δοντάκια

Lolalu, να χαίρεσαι τα παλικαράκια σου! :D

----------------------

Διαφημίσεις

Πφφφφ Βέρα, Αμερικάνο marketing, τι να πεις, αποκλείω να κάναν λάθος, εσκεμμένα έγινε, βάζω στοίχημα.

Δεν μου ήρθε δεύτερο mail, αλλά τώρα είδα πως δεν έχω και τα 20 ντολλαρς, μπουυυυυ...

----------------------

Πηγες να κανεις αγορα και τελικα δε σε πιστωσαν με 20 δολλαρια?

Απατεωνες αμερικανοι!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

μόλις έρθουν θα κάνουμε μια σύσκεψη και μετά θα τις χρησιμοποιήσουμε !!! :-)

Ένα μετασχηματιστή θα θέλεις σίγουρα, εγώ έχω απο τον σύζυγο , (συχνά ταξίδια Αμερική κάποτε), επειδή κάποια στιγμή χρειάστηκα και άλλους( είχα πάρει ηλεκτρικά απο το Amazon της Αγγλιας) σου συνιστώ να δεις στο "Πλαίσιο", αυτό που είναι travel , και αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες που δεν υπάρχει συμβατότητα..

Το γάλα είναι ένα τεράστιο θέμα..........

Μπαμπουράκι Μερκολίζεις επικίνδυνα:lol::lol::lol: (οχι βέβαια πως δεν υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενά σου )

----------------------

Εγώ για απολύμανση ρίχνω σε ένα βρεγμένο wettex λίγο ξύδι

και περνάω την επιφάνεια που θέλω.

Το οινόπνευμα το αποφεύγω.

To oινόπνευμα λέγεται και αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη

Δες εδω, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Το ξύδι το έχω ξεσκίσει στην κυριολεξία, το ξοδεύω σαν νερό, τρελαίνεται και ο σύζυξ απο την μυρωδιά (δεν την αντέχει, είναι και ένα κουζίνα-καθιστικό χεχε)

Άραγε ισχύει το ίδιο και για το τσίπουρο :-P, οχι τίποτα άλλο, έχουμε και απόθεμα, πότες δεν είμαστε ούτε εγώ ούτε και σύζυγος..

Να ρωτήσω κάτι βρε Σοφία, επειδή θέλω και την ευκολία μου, τώρα σκέφτηκα το TTO, άραγε μπορώ να κάνω εγώ μαντηλάκια καθαρισμού εμποτισμένα με αυτό(την ποσότητα αν έχεις κάποια καλή συνταγή η ιδέα θα καθοριστεί ανάλογα φαντάζομαι) και να καθαρίζω τα παιχνίδια που πέφτουν κάτω, παρόλο που σφουγγαρίζω κάθε μέρα, η μικρή βάζει τα πάντα στο στόμα και δεν νιώθω άνετα.

Βέρα, χαχαχαχα οχι, εγώ λέω να κάνουμε μανούρα πάντως, θα στείλουμε mail σε σοβαρό και αυστηρό ύφος και θα απαιτήσουμε αυτό που μας υποσχεθήκανε εξ αρχής, στην ανάγκη, θα επικαλεστούμε πως μας δημιουργήσανε και ψυχολογικό στρες :lol::lol::lol:

----------------------

Να ρωτήσω κάτι βρε Σοφία, επειδή θέλω και την ευκολία μου, τώρα σκέφτηκα το TTO, άραγε μπορώ να κάνω εγώ μαντηλάκια καθαρισμού εμποτισμένα με αυτό(την ποσότητα αν έχεις κάποια καλή συνταγή η ιδέα θα καθοριστεί ανάλογα φαντάζομαι) και να καθαρίζω τα παιχνίδια που πέφτουν κάτω, παρόλο που σφουγγαρίζω κάθε μέρα, η μικρή βάζει τα πάντα στο στόμα και δεν νιώθω άνετα.

Εγώ έχω πάντα έτοιμο ένα μπουκαλάκι, με ψεκαστήρι

με νερό και ΤΤΟ.

(2 φλυτζάνια νερό+2 κ.γλ.ΤΤΟ)

Και όταν θέλω να απολυμάνω κάτι πολύ

(αντί για χλωρίνη ας πούμε)

θα ψεκάσω με αυτό το μείγμα.

Για τα παιχνίδια της μικρής θεωρώ οτι είναι υπερβολή

η απολύμανση με ΤΤΟ.

Δεν χρειάζεται να ζουν τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον

με σούπερ απολύμανση!

Πως θα αναπτύξουν "άμυνα" στα μικρόβια?

Ασ'την να "φάει" και λίγη σκόνη!

(αρκεί να μην είναι ....χημική σκόνη :wink:)

Διαφημίσεις

Εγώ έχω πάντα έτοιμο ένα μπουκαλάκι, με ψεκαστήρι

με νερό και ΤΤΟ.

(2 φλυτζάνια νερό+2 κ.γλ.ΤΤΟ)

Και όταν θέλω να απολυμάνω κάτι πολύ

(αντί για χλωρίνη ας πούμε)

θα ψεκάσω με αυτό το μείγμα.

Για τα παιχνίδια της μικρής θεωρώ οτι είναι υπερβολή

η απολύμανση με ΤΤΟ.

Δεν χρειάζεται να ζουν τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον

με σούπερ απολύμανση!

Πως θα αναπτύξουν "άμυνα" στα μικρόβια?

Ασ'την να "φάει" και λίγη σκόνη!

(αρκεί να μην είναι ....χημική σκόνη :wink:)

Πρέπει να προμηθευτώ ΤΤΟ όπως και αν έχει, καλά εννούσα για την ελάχιστη δυνατή ποσότητα, που να κάνει και δράση όμως, αλλά αφου το θεωρείς υπερβολή θα το αποφύγω..(μέχρι νεοτέρας χαχα)

Συμφωνώ πολύ με αυτό που λες για τα αντισώματα, απλά το πάω λάου λάου, ούτως η άλλως, σύμφωνα με τον παιδίατρο μας, μέχρι τα 2 έτη πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με όλα (χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα φυσικά).

Τώρα που είσαι εδω να σου κάνω μια ερώτηση, σήμερα έβαλα πλυντήρια, και ως γνωστόν οι καλύτερες ιδέες πάνω στις οικιακές εργασίες μου έρχονται χαχα

Τα soap nuts, μετά απο πόσες πλύσεις θεωρούνται μη ενεργά;

Αραγε μπορούμε να τα κάνουμε σκόνη, μετά απο το τέλος της "ζωής" τους, και έτσι να απομυζήσουμε έστω και σε μια πλύση ό,τι μπορούν να μας προσφέρουν;

Και τελευταίο και το πιο ευφυές απο τα προηγούμενα, μπορούμε να τα σπείρουμε και να έχουμε στο μπαλκόνι μας στον κήπο μας στην ταράτσα μας βρε αδελφέ, να ανθίζει το απορρυπαντικό μας μαζί με τις αζαλέες μας ;;;; ε;; ε;;;:lol:

----------------------

Ευρηκα!!

How to Grow Soap Nuts

Step 1

Remove the hard soap nut seed from its husk. The husks should be saved as they can be used to wash clothes.

Step 2

Set the soap nut seeds on a hard surface, such as a cement pad, and hit them with a metal hammer. The idea is not to crush the seeds but to merely bruise them and weaken small sections of the seed to encourage germination. This is known as scarifying the seed.

Step 3

Boil water and then allow it to cool for five minutes. Pour the hot water into a thermos and add the bruised seeds. Close the thermos and allow the seeds to soak overnight in the hot water.

Step 4

Fill a deep growing pot with potting soil (cut the top off of a 2-liter soda bottle and drill holes in the bottom for water drainage if you do not have a deep growing pot) and place the seeds into the potting soil approximately 1 inch deep. Grow only one seed per growing container, as the trees grow rapidly once sprouted.

Step 5

Dampen the soil and place the growing pot in a well-lit area, out of direct sunlight. If you live in a warm climate, where the nighttime temperatures do not dip below 60 degrees F, then you can leave your growing pot outdoors. Otherwise keep the pot between 60 and 75 degrees F at all times.

Step 6

Keep the soil damp but not soggy and be patient. It can take anywhere from one to four months for your seeds to sprout.

Step 7

Plant outdoors if winter temperatures do not drop below freezing, otherwise keep growing in progressively larger and larger pots. Dig a hole twice as large and deeper than the current root ball so the tap root will be able to grow deeper more easily. Fill in the hole with loose garden soil at the bottom so that the tree can be planted at the same depth as it was in the pot. Press gently around the tree and water well. Keep the ground damp but not soggy.

p.s.Τώρα βέβαια απο την θεωρία στην πράξη, ποιος ξέρεις πόσα έτη φωτός απέχει, παρόλα αυτά, ας είμαστε αισιόδοξοι!:)

----------------------

που το βρισκεις αυτο το γαλα βερα?

Την γνωριζω την μάρκα!παιρνω για τον άντρα μου που δεν πίνει το κατσικίσιο!κατσικισιο παίρνω το εριφι!δεν ξέρω αν το γνωρίζετε!

Ρουμελη παίρνω αν θελω να φτιάξω κάποιο γλυκο ή κρεπες.

Αυτο που κανει ποιοτικα τα αγελαδινα προιοντα ειναι και το πως τρεφονται οι αγελαδες, αν ειναι βοσκης τοτε τα προιοντα τους ειναι πολυ καλα.

Επισης εχε υποψη σου οτι καποια τυρια που δεν μας γεμιζουν καθολου το ματι (οπως το γκουντα πχ) μπορει να εχουν καποια συν, οπως το γεγονος οτι εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε βιταμινη Κ2 και συστηνεται απο πολλους (σε σχεση με αλλα κιτρινα τυρια) ακομα κι αν δεν ειναι βιολογικο. Ειναι γενικα μπερδεμενα τα πραγματα και καλο ειναι να μην αποκλειουμε καποια τροφιμα απο τη διατροφη μας. Θελουν πολυ ψαξιμο και γινονται αναθεωρησεις συνεχεια. Αλλο παραδειγμα ειναι γαλατα αγελαδινα οπως το Ρουμελη που δεν εναι μεν βιολογικο αλλα οι αγελαδες που το παραγουν ειναι ρατσας Jersey και θεωρειται εξαιρετικης ποιοτητας το γαλα τους. Κι ας ειναι αγελαδινο κι ας μην ειναι πιστοποιημενο βιολογικο.

To έχω ψάξει πάρα πολύ για να αποκλείσω το γάλα από την διατροφή του παιδιού (εμένα δεν μου άρεσε ποτέ) και δεν πρόκειται ποτέ να "γυρίσω" πίσω. Θεωρώ ότι είναι από τις πιο υγιεινές αποφάσεις που έχω πάρει.

Τώρα όσο αφορά τα γαλακτοκομικά (που και πάλι δεν θέλω να κάνω κατάχρηση) γιατί να μην προτιμήσω το κατσικίσιο ? η γεύση τους είναι διαφορετική και την προτιμώ, ψάχνω να βρω τα τυριά που πρότεινες από τι γάλα γίνονται.

Αλλά χαίρομαι πάρα πολύ για το γκούντα γιατί τώρα τελευταία έχω κολλήσει μαζί του! :-)

Το έχεις δοκιμάσει ποτέ σε smoothies; Είναι τέλειο με μπανάνα και μέλι. Το καλοκαίρι το χτυπάω με κατεψυγμένη μπανάνα και γίνεται σαν μιλκ σέικ, ο γιος μου το λατρεύει. Και το κακάο του πάει πολύ όπως επίσης και οι φράουλες, το φυστικοβούτυρο και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος του mercola (ο κατάλογος με τι μπορείς να βάλεις είναι ατελείωτος). Δεν το βλέπω ως υποκατάστατο του γάλακτος (μόνο το τυρί και το γιαούρτι δέχομαι ως υποκατάστατα) αλλά ως ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο. Και δεν χρειάζεται μηχάνημα φυσικά, ένα κομμάτι τουλπάνι και ένα μπλέντερ είναι αρκετά

Εννοείτε δεν είναι υποκατάστατο του γάλακτος έχει τις ίδιες ομοιότητες που θα είχε ο ασβέστης με το γιαούρτι !! :lol:

Δεν έχω κάνει αυτούς τους συνδυασμούς, μόνο με μέλι το έχω δοκιμάσει αλλά προφανώς έκανα το λάθος να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, το σιχαίνομαι !!!

Και αφού το έτοιμο δεν είναι καλό

Και αφού δεν αρέσει στο παιδί (για να θυσιαστώ :-) και να φτιάξω μόνη μου)

Θα αρκεστούμε οικογενειακώς στα αμύγδαλα.

Διαφημίσεις

Καταρχήν το λέμε αμυγδαλόγαλο γιατί στην εμφάνιση και μόνο μοιάζει με γάλα, δεν έχουν άλλα κοινά μεταξύ τους.

Μην αγοράζεις έτοιμο, είναι παστεριωμένο και έχουν ψοφίσει όλα τα ωφέλιμα ένζυμα. Όταν μπορέσω θα γράψω τη συνταγή, είναι πανεύκολο.

Αντί για κρέμα γάλακτος παίρνω creme fraiche epaisse από το carrefour ή από τον ΑΒ στη εθνική οδό

δηλαδή αυτό δεν είναι κρέμα ? με ενδιαφέρει πολύ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος. είναι μάρκα? ποια η διαφορά ?

Κορίτσια' date=' έχω βάσιμες υποψίες πως το iHerb παρακολουθεί τις αγορές μου:cool::lol:

Και να πω πως έχω καιρό να αγοράσω κάτι απο εκεί;

Και όλα αυτά, μετά τις αγορές που έκανα απο Mercola!

Μυρίστηκαν "απιστία"!:oops::lol:

Α επίσης, τώρα που μου το θυμίσανε :lol: κωδικός για έκπτωση

Refer a friend and they'll receive $10 off their 1st order of $40 & up, or $5 off on smaller orders, when using your code: QIZ244

αμαν ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !!!!!!!! :lol:

Πφφφφ Βέρα' date=' Αμερικάνο marketing, τι να πεις, αποκλείω να κάναν λάθος, εσκεμμένα έγινε, βάζω στοίχημα.

Δεν μου ήρθε δεύτερο mail, αλλά τώρα είδα πως δεν έχω και τα 20 ντολλαρς, μπουυυυυ...[/quote']

Απατεώνεςςςςςς

να τους την πεις..

γιατί τάζετε ??? Ε? Ε? Ε?

Ένα μετασχηματιστή θα θέλεις σίγουρα' date=' εγώ έχω απο τον σύζυγο , (συχνά ταξίδια Αμερική κάποτε), επειδή κάποια στιγμή χρειάστηκα και άλλους( είχα πάρει ηλεκτρικά απο το Amazon της Αγγλιας) σου συνιστώ να δεις στο "Πλαίσιο", αυτό που είναι travel , και αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες που δεν υπάρχει συμβατότητα..

Μπαμπουράκι Μερκολίζεις επικίνδυνα:lol::lol::lol: (οχι βέβαια πως δεν υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενά σου )[/quote']

θα οργανωθώ, σε ευχαριστώ

να ήμουν σίγουρη για τα καλά αυτής της λάμπας.. θέλω να πάρω και μια μεγάλη για το σαλόνι που έχει τον υπολογιστή και τηλεόραση.

Το κατάλαβα ότι μερκολίζω... σας ζητώ ταπεινά 1000000 συγγνώμη :-), δεν θα επαναληφθεί....

ποια κοπέλα είπε για την τρομοκρατία των ΜΜΕ? πόσο δίκιο είχε... :-(

Το ξύδι το έχω ξεσκίσει στην κυριολεξία' date=' το ξοδεύω σαν νερό, τρελαίνεται και ο σύζυξ απο την μυρωδιά (δεν την αντέχει, είναι και ένα κουζίνα-καθιστικό χεχε)

Άραγε ισχύει το ίδιο και για το τσίπουρο :-P, οχι τίποτα άλλο, έχουμε και απόθεμα, πότες δεν είμαστε ούτε εγώ ούτε και σύζυγος..

Βέρα, χαχαχαχα οχι, εγώ λέω να κάνουμε μανούρα πάντως, θα στείλουμε mail σε σοβαρό και αυστηρό ύφος και θα απαιτήσουμε αυτό που μας υποσχεθήκανε εξ αρχής, στην ανάγκη, θα επικαλεστούμε πως μας δημιουργήσανε και ψυχολογικό στρες :lol::lol::lol:

για το τσίπουρο δεν ξέρω.. να το ψάξουμε όμως.. πολλούς ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού !!! :-)

έχεις σκεφτεί να μην πατάτε στο σπίτι με παπούτσια ? έχει τις δυσκολίες του αλλά νιώθεις αλλιώς, η φωλιά σου να είναι τόσο καθαρή, και κάνω και οικονομία έχω προσέξει, δεν βάζω τόσο συχνά πλυντήριο στα καλύματα, στα ρούχα, είναι αλλιώς ! :-)

Όσο για να γλύφει το tto το παιδί δεν μου ακούγεται και ότι καλύτερο.....

How to Grow Soap Nuts

για αυτό απλά δεν έχω λόγια.....

.....................................

μου τελείωσαν......

:lol::lol: :lol:

Τελικα την μηχανη για να φτιαχνουμε γάλα απο αμύγδαλα κτλ που την βρίσκουμε?πειτε μου Ενδιαφέρομαι!φτιαχνει και διάφορους χυμούς κάτι σαν το μπλεντερ?χρειαζομαι μπλεντερ ετσι κ αλλιως πίνουμε πολλούς χυμούς,τρώμε τα παντα και σε ποσότητες χαχαχαχα...

καλημερα,μεσα σ τον οικολογικο πυρετο,ειχα διαβασει και για τα epson salts που αναφερατε,κι εβρισκα συσκευασιες του κιλου στο νετ,οποτε ειπα να ρωτησω μηπως εχει εδω το φαρμακειο της γειτονιας,δεν ειχαν α μεσα,αλλα μου τα παρηγγειλαν και σημερα τα παρελαβα,θα μουλιασω τα ποδαρακια μου γιατι γα μπανιερα,χλωμο,δεν υπαρχει χρονος..1 κιλο ,9 ευρω,νομιζω ιδια τιμη το εβρισκα στο νετ,οποτε ε νισχυσα και την τοπικη αγορα!!

για το τσίπουρο δεν ξέρω.. να το ψάξουμε όμως.. πολλούς ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού !!! :-)

Την είχα κάνει κι εγώ κάποτε αυτή την ερώτηση

(για την Κρητική τσικουδιά)

...και έπεσε μια Κρητικιά να με φάει

οτι είναι ιεροσυλία!!! :lol: :lol: :lol:

έχεις σκεφτεί να μην πατάτε στο σπίτι με παπούτσια ? έχει τις δυσκολίες του αλλά νιώθεις αλλιώς, η φωλιά σου να είναι τόσο καθαρή, και κάνω και οικονομία έχω προσέξει, δεν βάζω τόσο συχνά πλυντήριο στα καλύματα, στα ρούχα, είναι αλλιώς ! :-)

Όσο για να γλύφει το tto το παιδί δεν μου ακούγεται και ότι καλύτερο.....

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Κι εμείς τα βγάζουμε τα παπούτσια χειμώνα-καλοκαίρι.

How to Grow Soap Nuts

μου τελείωσαν......

Εγώ έπεσα απο τα σύννεφα...

..απο δέντρα δεν τα μαζεύουν τα soap nuts;

Πως θα φυτρώσει το nuts σε γλάστρα;; :lol:

http://www.iherb.com/Rapunzel-Organic-Corn-Starch-8-oz-227-g/30371

μπορεί να μου πει κάποιος αν καταλαβαίνει τι καλαμπόκι είναι αυτό ?

άψητο για να φτιάξουμε ποπ κορν?

ή βρασμένο σε κονσέρβα ?

εγώ θέλω το δεύτερο υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος που ονομάζεται ?

Την είχα κάνει κι εγώ κάποτε αυτή την ερώτηση

(για την Κρητική τσικουδιά)

...και έπεσε μια Κρητικιά να με φάει

οτι είναι ιεροσυλία!!! :lol: :lol: :lol:

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Κι εμείς τα βγάζουμε τα παπούτσια χειμώνα-καλοκαίρι.

Εγώ έπεσα απο τα σύννεφα...

..απο δέντρα δεν τα μαζεύουν τα soap nuts;

Πως θα φυτρώσει το nuts σε γλάστρα;; :lol:

ωχ ελπίζω να μην ξεφυτρώσει καμιά κρητικιά πάλι...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

εγώ δεν το χωνεύω καθόλου αν μου πει κάποιος να καθαρίσω με αυτό θα καθαρίσω...

τώρα βέβαια αν μου το έλεγαν για το ούζο δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Εμείς τα βγάζουμε μόνο χειμώνα αλλά νομίζω θα το καθιερώσω όλο τον χρόνο είναι πολύ όμορφη αίσθηση μέσα στο σπίτι αυτή η καθαριότητα.

How to Grow Soap Nuts

μου τελείωσαν......

:lol::lol:

mommu μου ήρθαν κι εμενα αυτά emails χθες :lol:!!

lolalu δεν φτιάχνει χυμους, μόνο "γάλα" ξηρών καρπών, βρώμης κτλ και σούπες.

gNrhp2.png

Με εκπλήσσετε! Δηλαδή μόνο αν πατάμε με τα παπούτσια δικαιολογείται το καθημερινό σφουγγάρισμα;;

Όπως και αν έχει, με κάνατε να συνειδητοποιήσω πως είμαι κομματάκι υπερβολική με τα παιχνίδια που πέφτουν κάτω, αφού όντως δεν μπαίνουμε με τα παπούτσια στο σπίτι, και υπάρχουν πάντα οι παντοφλίτσες που μας υποδέχονται στην είσοδο , αν και ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή για τον σύζυγο να προσαρμοστεί σε αυτό.

Για την οικιακή καλλιέργεια των soap nuts θα εκπλαγείτε αν το ψάξετε λιγάκι παραπάνω, όχι πως εγώ το έχω ψάξει ενδελεχώς φυσικά.

Απο την στιγμή που αναζητούμε την αυτονομία μας χωρίς μεσάζοντες, και δίχως να κάνουμε ακόμη πιο πλούσιους τους κολοσσούς όπου εμπορεύονται τα καθαριστικά για παράδειγμα , και δίχως επίσης να ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία μακροπρόθεσμα σε αυτά, θεωρώ πως αξίζει να το κοιτάξουμε.

Εκτός, και αν κάποια απο εσάς εμπορεύεται soap nuts,δεν το μολογάει και μας το κρατάει μυστικό , ε φτου της λοιπόν χαχαχαχα:lol:

Επίσης κατανοώ πως για τις συνήθειες και την λογική της πόλης, ακόμη και η συντήρηση ενός μπονσάι φαντάζει άθλος για κάποιους.:cool::P

Λοιπόν, εγώ για παράδειγμα, έχω στο μπαλκόνι μια λεμονιά δέντρο σε μεγάλη γλάστρα όπου μας προσφέρει και τα λεμονάκια της κατά περιόδους, τρεις ελίτσες, όπου οι δύο δίνουν καρπούς τόσους που λυγίζουν τα κλαδάκια τους , αν και δεν τις έχω εκμεταλλευτεί γι΄ αυτό, και διάφορα καλλωπιστικά και θαμνοειδή, δεν είναι τραγικά δύσκολη η συντήρησή τους, και έχω πάρει ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος γιατί πολλές φορές τον χρόνο λείπουμε για μέρες.

Στο πατρικό μου το οποίο είναι μονοκατοικία με κήπο, και έχω αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό, είχαμε μια καρυδιά, ροδακινιά, δαμασκηνιά και κυδωνιά, όλα δίνανε καρπούς, και το σπίτι θεωρείται αστικό, αν κατοικούσαμε εκεί, χωρίς δεύτερη σκέψη θα έβαζα καρπούς πλυσίματος, τώρα αν έβρισκε και τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσει το δέντρο, άγνωστο.

Όπως και αν έχει, την Άνοιξη πήρα την απόφαση να σπείρω soap nuts σε γλάστρα, μια δοκιμή θα μας πείσει

Ναι είναι ένα tiny soap tree, είδατε city girls πως ξεκινάνε απο πολύ μικρά:lol::lol:

http://bp2.blogger.com/_ez6b0wVkd6s/RrnzvIhH82I/AAAAAAAAALE/DgyeRkMjH0o/s1600-h/SoapNut3Weeks.jpg

http://exeterra.blogspot.gr/2007/08/how-to-grow-soap-nut-trees.html

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...