Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ


Recommended Posts

για το αμυγδαλογαλα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63029&highlight=%E3%E1%EB%E1+%E1%EC%F5%E3%E4%E1%EB%EF%F5

 

το ετοιμο δεν ειναι καλο, ειναι πολυ απλο για να το φτιαξεις, πιο οικονομικο και πιο υγειινο

και με λιγο μελι (ή στο μπλεντερ με φρουτα κλπ) ειναι πολυ νοστιμο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο που κανει ποιοτικα τα αγελαδινα προιοντα ειναι και το πως τρεφονται οι αγελαδες, αν ειναι βοσκης τοτε τα προιοντα τους ειναι πολυ καλα.

 

Επισης εχε υποψη σου οτι καποια τυρια που δεν μας γεμιζουν καθολου το ματι (οπως το γκουντα πχ) μπορει να εχουν καποια συν, οπως το γεγονος οτι εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε βιταμινη Κ2 και συστηνεται απο πολλους (σε σχεση με αλλα κιτρινα τυρια) ακομα κι αν δεν ειναι βιολογικο. Ειναι γενικα μπερδεμενα τα πραγματα και καλο ειναι να μην αποκλειουμε καποια τροφιμα απο τη διατροφη μας. Θελουν πολυ ψαξιμο και γινονται αναθεωρησεις συνεχεια. Αλλο παραδειγμα ειναι γαλατα αγελαδινα οπως το Ρουμελη που δεν εναι μεν βιολογικο αλλα οι αγελαδες που το παραγουν ειναι ρατσας Jersey και θεωρειται εξαιρετικης ποιοτητας το γαλα τους. Κι ας ειναι αγελαδινο κι ας μην ειναι πιστοποιημενο βιολογικο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Θα σου βγει και τζαμπα σε σχεση με τα αγοραστα βιολογικα. Ειναι πολυ ευκολο.

 

Συμφωνω. 1 λιτρο βιολογικο γαλα σου δινει 1 λιτρο γιαουρτι δηλ 4 γιαουρτακια τουλαχιστο

και ξερεις τι εχεις βαλει μεσα και κανεις και οικονομια

Link to comment
Share on other sites

πως το κάνετε το γιαούρτι κορίτσια... ο πατέρας μου το βράζει και μετά το ανακατεύει με 1 κουταλάκι γιαούρτι (εμπορίου) και το αφήνει να πήξει... έτσι γίνεται ή έχετε άλλον τρόπο?

SSvbp3.pngjuBIp2.png
Link to comment
Share on other sites

Βοηθαει στο να σου κανει καλο το συγκεκριμενο γαλακτοκομικο και οχι μονο κακο (για οσους θεωρουν τα γαλακτοκομικα βλαβερα) Τα ωριμα αυτα τυρια εχουν προβιοτικα και δεν βλαπτουν οπως τα φρεσκα. Στην gaps αυτα επιτρεπονται. Και η παρμεζανα εχει πολυ ασβεστιο. Η Ροζι θα πει περισσοτερες λεπτομερειες ως συνηθως.

 

Οχι δεν ψαχνω να ειναι μονο κατσικισιο, ας ειναι και αγελαδινο τι να κανουμε.

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ !!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτο που κανει ποιοτικα τα αγελαδινα προιοντα ειναι και το πως τρεφονται οι αγελαδες, αν ειναι βοσκης τοτε τα προιοντα τους ειναι πολυ καλα.

 

Επισης εχε υποψη σου οτι καποια τυρια που δεν μας γεμιζουν καθολου το ματι (οπως το γκουντα πχ) μπορει να εχουν καποια συν, οπως το γεγονος οτι εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε βιταμινη Κ2 και συστηνεται απο πολλους (σε σχεση με αλλα κιτρινα τυρια) ακομα κι αν δεν ειναι βιολογικο. Ειναι γενικα μπερδεμενα τα πραγματα και καλο ειναι να μην αποκλειουμε καποια τροφιμα απο τη διατροφη μας. Θελουν πολυ ψαξιμο και γινονται αναθεωρησεις συνεχεια. Αλλο παραδειγμα ειναι γαλατα αγελαδινα οπως το Ρουμελη που δεν εναι μεν βιολογικο αλλα οι αγελαδες που το παραγουν ειναι ρατσας Jersey και θεωρειται εξαιρετικης ποιοτητας το γαλα τους. Κι ας ειναι αγελαδινο κι ας μην ειναι πιστοποιημενο βιολογικο.

 

που το βρισκεις αυτο το γαλα βερα?

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites

για το αμυγδαλογαλα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63029&highlight=%E3%E1%EB%E1+%E1%EC%F5%E3%E4%E1%EB%EF%F5

 

το ετοιμο δεν ειναι καλο, ειναι πολυ απλο για να το φτιαξεις, πιο οικονομικο και πιο υγειινο

και με λιγο μελι (ή στο μπλεντερ με φρουτα κλπ) ειναι πολυ νοστιμο

 

Εδώ όποια ενδιάφερεται μπορεί να διαβάσει και άλλα για το γάλα.

 

Αμυγδαλόγαλα να φτιάξω μόνη μου χρειάζεται μηχάνημα. Δεν αρέσει σε κανέναν οπότε δεν έχω λόγο ! :-)

 

Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει ενήλικας να του αρέσει το αμυγδαλόγαλα.... :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

πως το κάνετε το γιαούρτι κορίτσια... ο πατέρας μου το βράζει και μετά το ανακατεύει με 1 κουταλάκι γιαούρτι (εμπορίου) και το αφήνει να πήξει... έτσι γίνεται ή έχετε άλλον τρόπο?

 

http://www.ftiaxno.gr/2007/07/blog-post_3785.html

το αφηνεις εξω οσο πιο πολυ μπορεις (24 ωρες ιδανικα), δεν ξυνιζει αν εχει γινει σωστα

Link to comment
Share on other sites

πως το κάνετε το γιαούρτι κορίτσια... ο πατέρας μου το βράζει και μετά το ανακατεύει με 1 κουταλάκι γιαούρτι (εμπορίου) και το αφήνει να πήξει... έτσι γίνεται ή έχετε άλλον τρόπο?

 

Εγω που δεν εχω ακομα θερμομετρο γαλακτος το αφηνω να ζεσταθει και το βγαζω απο τη φωτια πριν αρχισει να βραζει (90 βαθμους νομιζω) Το αφηνω να κρυωσει και οταν φθασει στους 40 βαθμους (η εμπειρικα βαζεις το δαχτυλο μεσα και ειναι ανεκτα ζεστο, μπορεις δλδ να μετρησεις μεχρι το 10 χωρις προβλημα) τοτε βαζω σε ενα πιατακι μια κουταλια γιαουρτι ανα λιτρο γαλακτος το διαλυω με λιγο γαλα και το ριχνω στο γαλα. Ανακατευω και μετα τυλιγω σε μια γωνια την κατσαρολα με μπολικες κουβερτες και αφηνω ησυχο για ενα 24ωρο. Πρωτη φορα το εκανα σε φουρνο στους 40 βαθμους αλλα πλεον το κανω με κουβερτες. Δεν εχω προβλημα προς το παρον, να δουμε και σημερα που εχει κρυο. Εβαλα και μπουφαν και παλτα απο πανω :lol:

 

Τη δευτερη φορα την πατησα και μου χαλασε γιατι ηταν ακομα αρκετα ζεστο οταν εβαλα τη μαγια μεσα. Πειραματιστειτε με μικρες ποσοτητες γαλακτος μεχρι να το βρειτε εμπειρικα η αλλιως παρτε θερμομετρο. Πρωτη φορα εβαλα μαγια απο γιαουρτι εμποριου και εκτοτε βαζω το δικο μου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

7 τροφές που οι... ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ!

 

Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2012/11/7.html#ixzz2CrSTMALX

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

καλα ειναι απιστευτο,,,,, αυτο το καταστημα ειανι διπλα στη δουλεια του αδερφου μου(αμπελοκηποι) κολλητα ομως λεμε και διπλα στο σπιτι του και πατρικο μας )αγ αναργυροι) χαχαχαχα και τον περνω τηλ να μου φερει και μου λεει αααα εγω ψωνιζω συνεχεια απο αυτους και τα τυρια τους και ολα!

 

ιιιιιιιιιιιιιι να σαι καλα ρε Βερα δεν το ηξερα....

 

Ανυπομονω να τα δοκιμασω τα προιόντα τους!

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Με ενδιαφέρει γιατι δεν το γνωρίζω αυτό που λες, και το τι προεκτάσεις δίνονται σχετικά με το οινόπνευμα. Πάντως το λευκό το χρησιμοποιώ για να καθαρίσω κάποια παιχνιδάκια που ρίχνει κάτω η μικρή, τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά πριν τα δώσω. χμμ τώρα ετσι ασαφή που μου τα λες όμως με μπέρδεψες και εμένα βρε Μπαμπουράκι :?::cool::P

 

 

Εγώ για απολύμανση ρίχνω σε ένα βρεγμένο wettex λίγο ξύδι

και περνάω την επιφάνεια που θέλω.

 

Το οινόπνευμα το αποφεύγω.

 

To oινόπνευμα λέγεται και αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη

Δες εδω, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις οδηγίες.. θα δοκιμασω να φτιαξω κι εγω... στο μεταξύ μέχρι πότε εχει δωρεαν ο μερκολα? εχει δοκιμασει κανεις το hands free του?

 

πρεπει να ειναι καλο αλλα ειναι out-of-stock!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ για απολύμανση ρίχνω σε ένα βρεγμένο wettex λίγο ξύδι

και περνάω την επιφάνεια που θέλω.

 

Το οινόπνευμα το αποφεύγω.

 

To oινόπνευμα λέγεται και αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη

Δες εδω, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

 

Μπράβο βρε Σοφία, ευχαριστούμε καλά το θυμόμουν το σιχαμένο !!!!!

 

ξύδι και πάλι ξύδι... :-)

 

και soap nuts και πάλι soap nuts

 

και σόδα και πάλι σόδα !!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλα ειναι απιστευτο,,,,, αυτο το καταστημα ειανι διπλα στη δουλεια του αδερφου μου(αμπελοκηποι) κολλητα ομως λεμε και διπλα στο σπιτι του και πατρικο μας )αγ αναργυροι) χαχαχαχα και τον περνω τηλ να μου φερει και μου λεει αααα εγω ψωνιζω συνεχεια απο αυτους και τα τυρια τους και ολα!

 

ιιιιιιιιιιιιιι να σαι καλα ρε Βερα δεν το ηξερα....

 

Ανυπομονω να τα δοκιμασω τα προιόντα τους!

 

Αξιζει να το επισκεφθεις! Εχει απιστευτα πραγματα...τα τυρια φαινονται εκπληκτικα! Εχουν βοτανα και χορταρακια μεσα ειναι πραγματικα αξιολογα τα προιοντα τους. Δεν ξερεις τι να πρωτοψωνισεις. Εγω στων αγιων αναργυρων πηγα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχει ενήλικας να του αρέσει το αμυγδαλόγαλα.... :lol: :lol:

Το έχεις δοκιμάσει ποτέ σε smoothies; Είναι τέλειο με μπανάνα και μέλι. Το καλοκαίρι το χτυπάω με κατεψυγμένη μπανάνα και γίνεται σαν μιλκ σέικ, ο γιος μου το λατρεύει. Και το κακάο του πάει πολύ όπως επίσης και οι φράουλες, το φυστικοβούτυρο και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος του mercola (ο κατάλογος με τι μπορείς να βάλεις είναι ατελείωτος). Δεν το βλέπω ως υποκατάστατο του γάλακτος (μόνο το τυρί και το γιαούρτι δέχομαι ως υποκατάστατα) αλλά ως ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο. Και δεν χρειάζεται μηχάνημα φυσικά, ένα κομμάτι τουλπάνι και ένα μπλέντερ είναι αρκετά

Link to comment
Share on other sites

ξερεις καποιο συγκεκριμενο αμυγδαλογαλα για καλυτερο?ενα πηρα απο ενα βιολογικο καταστημα,δε θυμαμαι μαρκα,ελεγε απο ισπανικα αμυγδαλα ,και χωρις ζαχαρη,δε τοχω ανοιξει ακομα,δεν πινεται δηλαδη?

Καταρχήν το λέμε αμυγδαλόγαλο γιατί στην εμφάνιση και μόνο μοιάζει με γάλα, δεν έχουν άλλα κοινά μεταξύ τους.

Μην αγοράζεις έτοιμο, είναι παστεριωμένο και έχουν ψοφίσει όλα τα ωφέλιμα ένζυμα. Όταν μπορέσω θα γράψω τη συνταγή, είναι πανεύκολο.

Αντί για κρέμα γάλακτος παίρνω creme fraiche epaisse από το carrefour ή από τον ΑΒ στη εθνική οδό

Link to comment
Share on other sites

για το αμυγδαλογαλα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63029&highlight=%E3%E1%EB%E1+%E1%EC%F5%E3%E4%E1%EB%EF%F5

 

το ετοιμο δεν ειναι καλο, ειναι πολυ απλο για να το φτιαξεις, πιο οικονομικο και πιο υγειινο

και με λιγο μελι (ή στο μπλεντερ με φρουτα κλπ) ειναι πολυ νοστιμο

τώρα το είδα, δεν χρειάζεται να γράψω συνταγή.

Ένα tip στη συνταγή που έβαλε η Rosie: το νερό να μην έχει χλώριο (άρα να είναι φιλτραρισμένο ή μεταλλικό) και μια πρέζα αλάτι στο νερό που μουλιάζουν βοηθάει τα ένζυμα και το κάνει πιο θρεπτικό

Link to comment
Share on other sites

thanks!

Για το γκούντα έχεις δίκιο και να φανταστείς παλιά το απέφευγα!

 

Κι εγω το ιδιο! Ενω μου αρεσει τοσο πολυ και το ιδιο στο μεγαλο μου γιο. Τωρα του το δινω χωρις τυψεις :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...