Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Νεραιδομαμα,

σε απειλω...οταν και αν ερθω Αθηνα μετα τις γιορτες θα ερθω να μου δωσεις κεφιρ..(να δω πως θα το μεταφερω επαρχια;))

Η μικρη οσο τρωει στο σπιτι μας ποτε δεν στερηθηκε ελαιολαδο ωμο σε σαλατα και φαγητο-και επειδη ειμαστε πολυ φιλοι οικογενειακως των σουποειδων τρωει συχνα σουπα απο ζωμο κρεατος μοσχαρι κατεξοχην και κοτοπουλο.(Ειμαστε καλοι υποψηφιοι για gaps αλλα υπαρχει ενα μεγαλο εμποδιο--->ζαχαρη:rolleyes:

Η δυσκοιλιοτητα της δεν ειναι συνεχομενη....ας πουμε μεχρι τωρα 2 φορες ειχαμε τοσο θεμα...αλλα και τις δυο φορες ειχε φρακαρει το παιδι,το εβλεπα οτι βασανιζοταν.

Σκεφτηκα να φτιαξω μαρμελαδα ακτινιδιο μηπως το φαει ετσι...

αυτο με τα αλατα θα το εχω υποψιν μου επισης...

:lol::lol: Δεν με τρομάζουν οι απειλές σου!

Το φροντίζω τόσο πολύ το κεφιράκι μου που πολλαπλασίζεται με γοργούς ρυθμούς. Μπορώ να προμηθεύσω όλες σας και πάλι να έχω και να μου αυξηθεί και γρήγορα! Όταν έρθεις στείλε μου πμ. Και αν δεν βολεύει η περιοχή μου, κάποια άλλη gaps girl θα σε εξυπηρεσει σίγουρα. :D

Δεν εννοούσα να κάνεις γκαπς. Απλά είχα γνωρίσει μία μαμά που έδινε στο παιδί της τις απιστευτες φυτικές ίνες χωρίς να είναι μάλιστα επεξεργασμένες και είχε σοβαρο θεμα δυσκοιλιοτητας. Και τελικά ένας γιατρός της είπε να το ταίσει το παιδί της "σαβούρα" και πράγματι αυτό έπιασε. Προφανώς το παιδί είχε ανάγκη λίπους, λέω εγώ...

Το ακτινιδιο είναι σταθερή αξία. :cool:

Επίσης αν δεις (ο μη γένοιτο!) ότι πάει να σου κάνει καμία ραγαδίτσα βάλε βαλσαμέλαιο εξωτερικά στην περιοχή. Θα επουλωθεί αμέσως και θα βοηθησει και την...εξαγωγή :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mommy το λέω λόγο του οτι αναφέρεται το άρθρο στο γάλα!παντως πριν ενημερωθω για το γάλα επινα 1 λίτρο μεχρι κ 2 εχω φτάσει την ημέρα!τωρα πια εχω κόψει τελειως το αγελαδινο!

Δυστυχως δεν εχω τη δυνατότητα σε καθημερινή βαση (εκτος απο το τυρι) ,να πινω

και να καταναλώνω τα προιοντα της πεθερας μου (ειμαι Αθήνα,ειναι Καλαμάτα)ετσι παίρνω απο ένα παιδι εδω προβειο ( δεν εχει παντα) το βράζει κ μου το πουλάει !οπως κ γιαούρτια!του s/m τα εχω κόψει!

Ο μεγάλος τρώει κ αυτός προβειο ή κατσικίσιο γάλα μονο με το μουσλι ή μαρμελαδα της πεθερας μου κ τομωρο πίνει δικο μου γάλα αν κ δίνω μάχη

Με εχουν σκάσει να το κοψω κ να δώσω ξένο!

Παντως mommy έχεις δίκιο ειμαι αρκετα τυχερη στο θέμα τροφής τα περισσότερα ειναι παραγωγής μας ή γνωστών μας όπως κατσίκι ,αρνί,κοτόπουλα αυγα,κουνελια,πατάτες,ντομάτες,πορτοκάλια,σύκα,αμύγδαλα,

καρύδια,σταφυδες,ροδια,τυρι,μυτζηθρα κα.αναρωτιεμαι αν δεν τα είχαμε αυτα

με τέτοια κρίση πως θα τα βάζαμε πέρα?

Ειναι καλο να εχει κανεις γονείς σε χωριό...χμμμ ξέφυγα πάλι...::lol::lol::lol::rolleyes:

Θα σου πω τι ισχύει για εμένα. Το αγελαδινό γάλα το απορρίπτω κυρίως λόγω ορμονών και αντιβιοτικών, και χαίρομαι που θηλάζω, και μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να δώσω φόρμουλα (χωρίς να κατακρίνω καμία μητέρα που το έχει πράξει, και που σαφώς θα είχε τους λόγους της). Απο την άλλη, όταν οι εποχές ήταν διαφορετικές και το αγελαδινό γάλα σαφώς αγνότερο απο κάθε άποψη, δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως έχει θρέψει πολύ κόσμο, οι οποίοι έχαιραν μακράς υγείας.

Μην ακούς κανέναν, για τον δικό σου αποθηλασμό τον πρώτο λόγο τον έχει το παιδί σου και εσύ, όποτε είστε έτοιμοι.:)

Μόνο καλό;;Τρίκαλο!Λοιπόν προβλέπω να γίνεται μάχη lolalu, πολλές υποψηφιότητες για να ..συμπεθερέψεις, μα με τέτοιες άκρες στο χωριο;;:-P:razz::-P

----------------------

Θα σου πω τι ισχύει για εμένα. Το αγελαδινό γάλα το απορρίπτω κυρίως λόγω ορμονών και αντιβιοτικών' date=' και χαίρομαι που θηλάζω, και μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να δώσω φόρμουλα (χωρίς να κατακρίνω καμία μητέρα που το έχει πράξει, και που σαφώς θα είχε τους λόγους της). Απο την άλλη, όταν οι εποχές ήταν διαφορετικές και το αγελαδινό γάλα σαφώς αγνότερο απο κάθε άποψη, δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως έχει θρέψει πολύ κόσμο, οι οποίοι έχαιραν μακράς υγείας.

Μην ακούς κανέναν, για τον δικό σου αποθηλασμό τον πρώτο λόγο τον έχει το παιδί σου και εσύ, όποτε είστε έτοιμοι.:)

Μόνο καλό;;Τρίκαλο!Λοιπόν προβλέπω να γίνεται μάχη lolalu, πολλές υποψηφιότητες για να ..συμπεθερέψεις, μα με τέτοιες άκρες στο χωριο;;:-P:razz::-P[/quote']

Χαχααααα χαχχχαααααα.....με έκανες και γελασα ...να που τελικα το χωριό εχει τόσα καλα...μεχρι και νύφες θα μου βρει...αγόρια εχω..χαχαχααααα..

Ετσι ειναι όπως τα λες ...και συνεχίζει και θρεφει,γιατι εμεις εδω μπορει να καθόμαστε να λέμε περι υγειας ξεροντας πως έχουμε εναλλακτικές και επιλογές ( ευτυχως) να διαλεξουμε και να επιλέξουμε το καλυτερο για μας και τα παιδια μας υπάρχουν και αυτοι ομως που ως μονη επιλογη εχουν το αγελαδινο γάλα ,τη συμβατική τροφη λογω οικονομικών ή ακομα και τα μεταλλαγμένα!

Γιατι κακα τα ψέματα!οταν έχεις να επιλεξεις ανάμεσα στην πείνα ή το μεταλαγμενο νομιζω πως ο καθένας θα επέλεγε το δεύτερο,γνωμη μου!

Μάλλον το πηγα στο άλλο άκρο...

Αντε οποία συμπεθερεψει μαζι μου θα εχει και δωρεάν αυγα!και δώρο ένα γαιδουρακι..αν ζει μεχρι τότε!:wink:

Πήρα και εγώ την λάμπα του Μερκολα απο αλάτι (με παρέσυρες)' date=' ελπίζω να κάνει τα μισά απο όσα υπόσχεται, εν τω μεταξύ έχουμε τρελη υγρασία εδώ στα βόρεια και χρησιμοποιώ αφυγραντήρα αναγκαστικά.. [/quote']

ποια ειναι αυτη η λαμπα βρε κοριτσια>?

αυτη? http://products.mercola.com/light-bulbs/

Κορίτσια χρειάζομαι την βοήθειά σας

Χρειάζομαι ένα ασφαλές χώρο για να παίζει η μικρή' date=' ποια είναι η άποψή σας για κάτι σαν αυτό;

http://www.amazon.co.uk/BabyDan-baby-Den-White/dp/B001CLZTW0/ref=sr_1_fkmr3_3?s=baby&ie=UTF8&qid=1353419194&sr=1-3-fkmr3

η αυτό

http://www.amazon.co.uk/Safe-and-Secure-Metal-Playpen/dp/B000OBXTMQ/ref=sr_1_2?s=baby&ie=UTF8&qid=1353419194&sr=1-2

Το γράφω εδώ, γιατί βλέπω πολλές μητέρες και γιατί δεν μου είναι εύκολο να παρακολουθώ και άλλα θέματα η να ανοίγω καινούργιο, ζητώ την κατανόησή σας!:)[/quote']

γεια,δεν ξερω ποιο απ τα δυο θα ειναι καλυτερο αλλα δες κι εδω

http://www.babysecurity.co.uk/

νομιζω υπαρχει και ενα αλλο...μολις το θυμηθω θα στο ποσταρω:D

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

koritsia brhka enan kvdiko apo to net gia ton mercola , se mena doulepse einai gia 10% meion αν προλαβα καμια σας ορίστε

PRM104014

εγω πηρα μονο αλευρι καρυδας, αλατι και ενα μελι(για να συμπληρωσω το 50δολλαρο)

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Aστο Μπαμπουράκι.

Όπου κάνουν τέτοια σεμινάρια συνήθως έχουν δικό τους εμπόριο

(όπως στα σεμινάρια σαπουνιών που έκανα εγώ)

ή έχουν "δικούς" τους ανθρώπους.

Όσο για το ΤΤΟ

το άλλο τεστ που μπορούμε να κάνουμε είναι στη μούχλα.

Εαν φύγει η μούχλα πχ απο τις κουρτίνες του μπάνιου

τότε είναι καλό.

Μην πέσουμε στην παγίδα του

"οτι είναι φθηνό σημαίνει οτι δεν είναι και καλό"

Το σεμινάριο που έκανα ήταν για επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση και εγγραφή στο σύλλογο (με κανονικά μαθήματα ενός έτους) είδαμε διάφορες μάρκες αιθερίων από Ελλάδα και εξωτερικό κυρίως επώνυμα αλλά είδαμε και αυτά που βρίσκει κανείς πχ στον Άρκευθο (με τη δική του επωνυμία) και στο Ρουμπουλάκη. Επειδή κάναμε και τη χημική σύσταση των λαδιών του Ρουμπουλάκη ήταν συνθετικά... δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κατι μιας και το σεμινάριο το έκανα πριν απο 10 χρόνια περίπου αλλά αν ρωτήσεις νομίζω οτι θα σου το πει και ο ίδιος... δεν το κρύβει... Επίσης για κάποιον που ενδιαφέρεται μπορεί να γίνει και έλεγχος υποθέτω σε κάποιο εργαστήριο ... αν δεν κάνω λάθος εσύ έχεις τις διασυνδέσεις με τους χημικούς... ;)

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Χαχααααα χαχχχαααααα.....με έκανες και γελασα ...να που τελικα το χωριό εχει τόσα καλα...μεχρι και νύφες θα μου βρει...αγόρια εχω..χαχαχααααα..

Ετσι ειναι όπως τα λες ...και συνεχίζει και θρεφει,γιατι εμεις εδω μπορει να καθόμαστε να λέμε περι υγειας ξεροντας πως έχουμε εναλλακτικές και επιλογές ( ευτυχως) να διαλεξουμε και να επιλέξουμε το καλυτερο για μας και τα παιδια μας υπάρχουν και αυτοι ομως που ως μονη επιλογη εχουν το αγελαδινο γάλα ,τη συμβατική τροφη λογω οικονομικών ή ακομα και τα μεταλλαγμένα!

Γιατι κακα τα ψέματα!οταν έχεις να επιλεξεις ανάμεσα στην πείνα ή το μεταλαγμενο νομιζω πως ο καθένας θα επέλεγε το δεύτερο,γνωμη μου!

Μάλλον το πηγα στο άλλο άκρο...

Αντε οποία συμπεθερεψει μαζι μου θα εχει και δωρεάν αυγα!και δώρο ένα γαιδουρακι..αν ζει μεχρι τότε!:wink:

χαχαχα έτσι lolalu, το τερπνόν μετά του ωφελίμου δεν λένε;;)

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή ποιοτικότερων προϊόντων για αρκετό κόσμο είναι πολυτέλεια αλλά φαντάζει και σαν ουτοπία. Από την άλλη βέβαια υπάρχει η άγνοια και ο εφησυχασμός, που δεν μπορώ να βρω και πολλά ελαφρυντικά για αυτά.

Εγώ πάντως ήμουν πολύ διακριτική Lolalu και το έθεσα κομψά το ζήτημα του συμπεθεριάσματος :lol:, και ας έχω κόρη , η οποία παρεμπιπτόνως βγάζει δοντάκια και μας έχει τανίσει σήμερα, και έμενα και τον πατέρα της, αχ μωρέ τι τραβάνε και αυτά τα ψυχουλίνια!

----------------------

Pasxalitsa εδώ είναι , είχα την εντύπωση πως εχει τρεις διαστάσεις, επίσης, αν έχει καλώδιο, που πρέπει να έχει σίγουρα θα χρειάζεται και μετασχηματιστή, στην Αμερική έχουν 110 volt και εμείς 220 volt , προσοχή γιατί μπορεί να το κάψουμε αν το βάλουμε στην πρίζα ως έχει, Μπαμπουράκι ακούς;;;

http://shop.mercola.com/catalog/small-electronics,78.htm

http://www.youtube.com/watch?v=Dv-8lCRuXAw

αυτό πήρα:

http://shop.mercola.com/product/himalayan-salt-lamp-carved-bowl-1-unit,111,78.htm

γεια,δεν ξερω ποιο απ τα δυο θα ειναι καλυτερο αλλα δες κι εδω

http://www.babysecurity.co.uk/

νομιζω υπαρχει και ενα αλλο...μολις το θυμηθω θα στο ποσταρω:D

Α σε ευχαριστώ πολύ :), με μια ματιά είδα πως οι τιμές με Amazon δεν παρεκλίνουν, το θέμα όλο είνα (τα άτιμα) τα μεταφορικά!

galat , δυστυχώς, εγώ την έχασα την έκπτωση, έχω ήδη παραγγείλει ό,τι ήθελα

----------------------

Ετσι ακριβώς!χααχαχα ....έχεις απόλυτο δίκιο,υπάρχουν κ αυτοι!κ το αστείο ειναι πως δέχομαι "επίθεση" για τις οικολογικες μου ανησυχίες γυρω απο την διατροφη και το περιβάλλον απο ατομα που οικονομικα ειναι καλα!δήθεν ολα αυτα ειναι βλακείες κ μας κοροϊδεύουν κ διαφορα που το πιο πιθανόν θα έχετε ακούσει κ εσεις!

Αχ ναι κ μένα βγάζουν δοντακια!ειδικα ο μεγάλος ειναι μόνιμος με το χέρι στο στόμα κ μέσα στα νευρα!φανταζομαι τα τελευταία δοντακια βγάζει ,κοντεύει τα 3!

Η μικρη σου πόσο ειναι?της δίνεις κάτι για τα δόντια!?Ειδες τα ζουζουνακια μας ταλαιπώρια?

όχι δεν είναι αυτή, στην έχει βάλει πιο κάτω η mommu

Το σεμινάριο που έκανα ήταν για επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση και εγγραφή στο σύλλογο (με κανονικά μαθήματα ενός έτους) είδαμε διάφορες μάρκες αιθερίων από Ελλάδα και εξωτερικό κυρίως επώνυμα αλλά είδαμε και αυτά που βρίσκει κανείς πχ στον Άρκευθο (με τη δική του επωνυμία) και στο Ρουμπουλάκη. Επειδή κάναμε και τη χημική σύσταση των λαδιών του Ρουμπουλάκη ήταν συνθετικά... δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κατι μιας και το σεμινάριο το έκανα πριν απο 10 χρόνια περίπου αλλά αν ρωτήσεις νομίζω οτι θα σου το πει και ο ίδιος... δεν το κρύβει... Επίσης για κάποιον που ενδιαφέρεται μπορεί να γίνει και έλεγχος υποθέτω σε κάποιο εργαστήριο ... αν δεν κάνω λάθος εσύ έχεις τις διασυνδέσεις με τους χημικούς... ;)

εγώ πάντως εσένα πίστεψα να ξέρεις... :-)

Pasxalitsa εδώ είναι ' date=' είχα την εντύπωση πως εχει τρεις διαστάσεις, επίσης, αν έχει καλώδιο, που πρέπει να έχει σίγουρα θα χρειάζεται και μετασχηματιστή, στην Αμερική έχουν 110 volt και εμείς 220 volt , προσοχή γιατί μπορεί να το κάψουμε αν το βάλουμε στην πρίζα ως έχει, Μπαμπουράκι ακούς;;;

αυτό πήρα:

http://shop.mercola.com/product/himalayan-salt-lamp-carved-bowl-1-unit,111,78.htm

[/quote']

μόλις έρθουν θα κάνουμε μια σύσκεψη και μετά θα τις χρησιμοποιήσουμε !!! :-)

αυτή είναι η λάμπα...

Διαφημίσεις

Το γάλα είναι ένα τεράστιο θέμα, ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι γιατί δεν υπάρχουν αμφιβολίες σε αυτά που λέει το άρθρο (αλλιώς θα φοβόμουν μήπως με δείρετε !!). Έχουν αποδειχθεί. Δεν είναι η περίπτωση που λέμε ας λουστούμε με σόδα και ουαουουου τι προοδευτικές που είμαστε !!! :-)

Δεν είναι η περίπτωση που διχάζονται οι γνώμες για τα εμβόλια όσο πιο πολύ περνάνε τα χρόνια και μαλώνουν οι γονείς μεταξύ τους (εγώ δεν εμβολιάζω το παιδί μου).

Έχει αποδειχτεί και μάλιστα όχι στους προοδευτικούς κύκλους των ιατρών αλλά και για τις μάζες!!!!!!! :-) θα σας το αποδείξω μετά από μια διευκρίνιση (αν υποψιαστώ ότι μιλάω σαν τον Mercola θα τις κόψω τις φλεβίτσες μου.. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)

Εννοείται ότι το αγελαδινό γάλα είναι ότι πιο σιχαμένο μπορεί να καταναλώσει κάποιος λόγω αντιβιοτικών και συνθηκών των ζώων. Για όποια έκανε τον κόπο να δει το βιντεάκι που πόσταρα με τα καρτουν καταλαβαίνει καλύτερα τι λέω.

Από εκεί και πέρα πάμε γενικότερα στο γάλα. Στην εκπομπή της Μενεγάκη πριν από λίγα χρόνια (αυτό εννοούσα ότι έχει αποδειχτεί για τις μάζες..φανταστείτε πήγε διατροφολόγος ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ.. που? στην Μενεγάκη που την βλέπουν οι νοικοκυρές για να πει τα εξής:

Το γάλα δεν είναι τροφή κατάλληλη για τον άνθρωπο. Μόνο το γάλα της μητέρας του. Με τα χρόνια, με τις γενεές έχουμε συνηθίσει το γάλα και μόνο για αυτό δεν μας πειράζει άμεσα, τουλάχιστον όλους. Είναι ακατάλληλη τροφή. Το ασβέστιο που πιστεύουν όλοι ότι χρειάζονται από το γάλα το παίρνουμε από άλλες τροφές φυσικά και υγιεινά.

Αφού λοιπόν είπε αυτά ο άνθρωπος, (γνωστός διατροφολόγος που πάει σε πρωινάδικα, μπορεί η Μενεγάκη να συνεργάζεται ακόμα μαζί του δεν το γνωρίζω) γυρνάει η Μενεγάκη και του λέει: "σας ευχαριστώ πολύ, ήταν πολύ ενδιαφέρονται αυτά που μας είπατε ελπίζω να ξαναέρθετε σύντομα" και καταλήγει : "σιγά μην σταματήσω να δίνω γάλα στα παιδιά μου"

Η εγχείρηση εγκεφάλου είναι η πιο δύσκολη από όλες. Να βγάλουμε απο το μυαλό μας ότι τα παιδιά μας ειδικά χρειάζονται το γάλα είναι πολύ δύσκολο μετά από τόσα χρόνια πλύσης εγκεφάλου.

Αυτό που πιστεύω εγώ προσωπικά και το εφαρμόζω είναι ότι ακούω όσο παράξενο και να μου φαίνεται πρώτα ερευνώ από μόνη μου την αλήθεια ή το ψέμα του και μετά καταλήγω.

Ετσι ακριβώς!χααχαχα ....έχεις απόλυτο δίκιο,υπάρχουν κ αυτοι!κ το αστείο ειναι πως δέχομαι "επίθεση" για τις οικολογικες μου ανησυχίες γυρω απο την διατροφη και το περιβάλλον απο ατομα που οικονομικα ειναι καλα!δήθεν ολα αυτα ειναι βλακείες κ μας κοροϊδεύουν κ διαφορα που το πιο πιθανόν θα έχετε ακούσει κ εσεις!

Αχ ναι κ μένα βγάζουν δοντακια!ειδικα ο μεγάλος ειναι μόνιμος με το χέρι στο στόμα κ μέσα στα νευρα!φανταζομαι τα τελευταία δοντακια βγάζει ,κοντεύει τα 3!

Η μικρη σου πόσο ειναι?της δίνεις κάτι για τα δόντια!?Ειδες τα ζουζουνακια μας ταλαιπώρια?

Εννοείται πως όλοι τα έχουμε ακούσει, εγώ πλέον δεν δίνω καμιά σημασία και μάλιστα για ότι μαθαίνω ενημερώνω και ας με κοροιδεύουν, εγώ έχω καθαρή την συνείδησή μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γεγονος ειναι παντως οτι πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικες και καχυποπτες γιατι στην Ελλαδα εισαι...ο,τι δηλωσεις. Και καθως δεν γινονται ελεγχοι πουθενα αμφιβαλλω κατα ποσο και πως γινονται ελεγχοι στα ελληνικα βιολογικα προιοντα. Οποτε...ζηταμε πιστοποιήσεις...τουλαχιστον! Κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω για να προστατευτουμε απο τους 'εξυπνους'. Μου ελεγε γνωστος μου οτι λογω της κρισης και λογω ελλειψης ελεγχων ενας γνωστος του παραγωγος ριχνει κανονικα φυτοφαρμακα αλλα πουλαει τα προιοντα του για βιολογικα με πιστοποιηση που εχει παρει πριν χρονια.

Οποτε δεν αγοραζουμε οτιδηποτε μονο και μονο επειδη εχει την ταμπελα 'βιολογικο'.

http://filosofia-erevna.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html

Αυτό αφορά τις καταστροφικές συνέπειες του γάλακτος και είναι από το ίδιο site με αυτό που μας πόσταρε η sovean για τα αμύγδαλα.

διαβασα με πολυ ενδιαφερον αυτα που παρεθεσες,το βρηκα πολυ ενδιαφερον,τι δινεις εσυ εναλλακτικα στα παιδια αντι για γαλα?

επισης σχετικα με το σπαθολαδο και τις ψειρες,θα μπορουσαμε να βαζουμε και καποιο αλλο αιθεριο ελαιο(διαλυμενο φυσικα σε νερο,το σπαθολαδο νομιζω μπορει να εφαρμοστει και απευθειας?)πχ δεντρολιβανο,ευκαλυπτοη λεβαντα?τι λετε οι πιο εξασκημενες?:lol:

μου αρεσε πολυ ως λυση,εβαλα στο κεφαλακι του παιδιου σημερα το πρωι,λιγο πισω στα μαλλακια,και μετα διαβασα πως καλυτερα το βραδυ,γιατι δεν κανει να το χρησιμοποιουμε στο φως του ηλιου,βεβαια σημερα εδω βρεχει πολυ,κι ειναι μονο συννεφια.(.αν και ψιλοτρομαξα να πω την αληθεια,αλλα εβαλα ελαχιστα στα μαλλακια,και στο σβερκο πισω,λετε να εκανα ζημια?μηπως να το βαζω αποβραδυς?)

Διαφημίσεις

διαβασα με πολυ ενδιαφερον αυτα που παρεθεσες,το βρηκα πολυ ενδιαφερον,τι δινεις εσυ εναλλακτικα στα παιδια αντι για γαλα?

επισης σχετικα με το σπαθολαδο και τις ψειρες,θα μπορουσαμε να βαζουμε και καποιο αλλο αιθεριο ελαιο(διαλυμενο φυσικα σε νερο,το σπαθολαδο νομιζω μπορει να εφαρμοστει και απευθειας?)πχ δεντρολιβανο,ευκαλυπτοη λεβαντα?τι λετε οι πιο εξασκημενες?:lol:

μου αρεσε πολυ ως λυση,εβαλα στο κεφαλακι του παιδιου σημερα το πρωι,λιγο πισω στα μαλλακια,και μετα διαβασα πως καλυτερα το βραδυ,γιατι δεν κανει να το χρησιμοποιουμε στο φως του ηλιου,βεβαια σημερα εδω βρεχει πολυ,κι ειναι μονο συννεφια.(.αν και ψιλοτρομαξα να πω την αληθεια,αλλα εβαλα ελαχιστα στα μαλλακια,και στο σβερκο πισω,λετε να εκανα ζημια?μηπως να το βαζω αποβραδυς?)

Στο ένα παιδί που έχω του δίνω νερό :-), παρακαλάω να πιει αμυγδαλόγαλα αλλά δεν τα καταφέρνω !!! (αμυγδαλόγαλα είναι αυτό που λέει.. καμία σχέση με γαλακτοκομικά)

Το σπαθόλαδο δεν το ξέρω καθόλου, για ψείρες είχαμε μιλήσει παλαιότερα για το αιθέριο έλαιο tto. Προληπτικά στο λούσιμο βάζεις λίγο στο χέρι μαζί με το σαμπουάν. Κάποια κοπέλα είχε εκφράσει επιφυλάξεις συγκεκριμένα για τα αγοράκια για σύνδεση του tto με στείρωση αλλά νομίζω δεν το ξεκαθαρίσαμε ποτέ...

Anti για γαλα μπορουμε να δινουμε στα παιδια ωριμα τυρια που εχουν υποστει μεγαλη ζυμωση, οπως παρμεζανα, τσενταρ και ρεγκατο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Στο ένα παιδί που έχω του δίνω νερό :-), παρακαλάω να πιει αμυγδαλόγαλα αλλά δεν τα καταφέρνω !!! (αμυγδαλόγαλα είναι αυτό που λέει.. καμία σχέση με γαλακτοκομικά)

Το σπαθόλαδο δεν το ξέρω καθόλου, για ψείρες είχαμε μιλήσει παλαιότερα για το αιθέριο έλαιο tto. Προληπτικά στο λούσιμο βάζεις λίγο στο χέρι μαζί με το σαμπουάν. Κάποια κοπέλα είχε εκφράσει επιφυλάξεις συγκεκριμένα για τα αγοράκια για σύνδεση του tto με στείρωση αλλά νομίζω δεν το ξεκαθαρίσαμε ποτέ...

ξερεις καποιο συγκεκριμενο αμυγδαλογαλα για καλυτερο?ενα πηρα απο ενα βιολογικο καταστημα,δε θυμαμαι μαρκα,ελεγε απο ισπανικα αμυγδαλα ,και χωρις ζαχαρη,δε τοχω ανοιξει ακομα,δεν πινεται δηλαδη?

απο τυρακι,γιαουρτακι τι δινεις?η στη μαγειρικη για παραδειγμα?εγω ας πουμε βαζω σε πατατες ογκρατεν γαλα εβαπορε(αντι για κρεμα γαλακτος),μπαινει αμυγδαλογαλα?

η για να φτιαξεις μια μπεσαμεΛ?

Anti για γαλα μπορουμε να δινουμε στα παιδια ωριμα τυρια που εχουν υποστει μεγαλη ζυμωση, οπως παρμεζανα, τσενταρ και ρεγκατο.

Δεν το ήξερα, αυτά τα τυριά είναι από κατσικίσιο γάλα ?

Εγώ αυτό μόνο κοιτάω στην επιλογή του τυριού, η μεγάλη ζύμωση σε τι βοηθάει ?

ξερεις καποιο συγκεκριμενο αμυγδαλογαλα για καλυτερο?ενα πηρα απο ενα βιολογικο καταστημα,δε θυμαμαι μαρκα,ελεγε απο ισπανικα αμυγδαλα ,και χωρις ζαχαρη,δε τοχω ανοιξει ακομα,δεν πινεται δηλαδη?

απο τυρακι,γιαουρτακι τι δινεις?η στη μαγειρικη για παραδειγμα?εγω ας πουμε βαζω σε πατατες ογκρατεν γαλα εβαπορε(αντι για κρεμα γαλακτος),μπαινει αμυγδαλογαλα?

η για να φτιαξεις μια μπεσαμεΛ?

δεν ξέρω

και εγώ πήρα ένα από βιολογικάδικο γερμανικό νομίζω.

παντού μπαίνει το θέμα είναι αν το αντέχεις γιατί δεν είναι και ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει !!!

τυράκι κοιτάω να είναι κατσικίσιο, κάτσε να μας πει η vera !!! :-)

γιαούρτι του παίρνω για μια φορά την εβδομάδα κάποιο πρόβειο με πέτσα και προτιμώ μικρές γαλακτοκομικές μονάδες, την πέτσα την τρώω εγώ.. και πάντα.. πάντα... θυμάμαι τον Κωνσταντάρα να λέει την Μάρω Κοντού "πετσού ε πετσού" !!!!!!!! :-)

Δεν το ήξερα, αυτά τα τυριά είναι από κατσικίσιο γάλα ?

Εγώ αυτό μόνο κοιτάω στην επιλογή του τυριού, η μεγάλη ζύμωση σε τι βοηθάει ?

Βοηθαει στο να σου κανει καλο το συγκεκριμενο γαλακτοκομικο και οχι μονο κακο (για οσους θεωρουν τα γαλακτοκομικα βλαβερα) Τα ωριμα αυτα τυρια εχουν προβιοτικα και δεν βλαπτουν οπως τα φρεσκα. Στην gaps αυτα επιτρεπονται. Και η παρμεζανα εχει πολυ ασβεστιο. Η Ροζι θα πει περισσοτερες λεπτομερειες ως συνηθως.

Οχι δεν ψαχνω να ειναι μονο κατσικισιο, ας ειναι και αγελαδινο τι να κανουμε.

Ψαχνω γαλατα κατσικισια η προβεια οταν παιρνω φετα και γιαουρτια για τον συζυγο και τον μεγαλο. Στα δικα μας τυρια μου ειναι αρκετο να ειναι μακριας ζυμωσης (τα ειδη που προανεφερα)

δεν ξέρω

και εγώ πήρα ένα από βιολογικάδικο γερμανικό νομίζω.

παντού μπαίνει το θέμα είναι αν το αντέχεις γιατί δεν είναι και ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει !!!

τυράκι κοιτάω να είναι κατσικίσιο, κάτσε να μας πει η vera !!! :-)

γιαούρτι του παίρνω για μια φορά την εβδομάδα κάποιο πρόβειο με πέτσα και προτιμώ μικρές γαλακτοκομικές μονάδες, την πέτσα την τρώω εγώ.. και πάντα.. πάντα... θυμάμαι τον Κωνσταντάρα να λέει την Μάρω Κοντού "πετσού ε πετσού" !!!!!!!! :-)

Εμενα μου αρεσει το αμυγδαλογαλα, στα παιδια μου οχι. Και δεν φτιαχνεις εσυ το γιαουρτι σας? Παρε γαλα βιολογικο και κανε 24ωρης ζυμωσης να ειναι τιγκα στα προβιοτικα! :) Θα σου βγει και τζαμπα σε σχεση με τα αγοραστα βιολογικα. Ειναι πολυ ευκολο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...