Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

πήρα λάδι καρύδας, μάσκα ύπνου (άσχετο.. έχω θέμα με τον ύπνο, αν βοηθήσει κάτι.. μιλάμε πανάκριβη !!!) αλάτι, σερβιέτες να τις δοκιμάσω.

Himalayan Salt Lamp, και μετά αναρρωτιέμαι γιατι ξεμένω από λεφτά... :-)

κριλ οιλ για μένα ήθελα να πάρω το ξέχασα, θα παραγγείλω τώρα..

Την καταστροφή φέρνει ο μερκολα πάντως που επι της ευκαιρίας παρακολούθησα μερικά βιντεάκια του. Τον ακούς και βεβαιώνεσαι ότι μέχρι να πας σπίτι αν δεν έχεις πεθάνει από τα λάθη που έχεις κάνει έως τώρα είσαι τυχερός.

Όταν τον είχα πρωτοδεί είχα πάθει σοκ αλλά με διαβεβαίωσε η Rosie ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν γίνεται κάτι τέτοιο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι τόσο καιρό που τα χρησιμοποιώ τι να πω....

υγρό σαπούνι βγαίνει..

εσύ τι θέλεις να κάνει κρούστα ???

:-)

Νόμιζα ότι κάνει αφρό, δηλαδή σαπουνάδα!

Oταν λες "σαπουνοποίηση" τι εννοείς;

Δεν πρόκειται να σου γίνει καμιά σαπουνάδα με μπουρμπουλήθρες! :lol: :lol:

Ενα καφέ υγρό βγαίνει, χωρίς αφρό! :-)

Το διαπίστωσα!

Εντάξει, no problem, αλλά έβαλα κι αυτό το λευκαντικό της Ulrich. Δεν έμειναν λεκέδες, ομολογουμένως. Στα χρωματιστά που θα βάλω soap nuts μόνο να δούμε τι θα κάνουν.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Μου χρεώνει κάπου 20$ στη μια και 25$ στην άλλη μέθοδο!:shock:

δεν μπορεί !

γράφει τόσο τα μεταφορικά π.χ. 25€ και μετά από κάτω στα υπολογίζει -25€

οπότε τίποτα.

ευχαριστώ κορίτσια, καλά Νατάσα μην ξεχνάς πως λειτουργεί και ως έμπορας, σπέρνει τον πανικό(δικαιολογημένα και μη) για να πουλήσει κιόλας, αμ πως, έτσι εύκολα συντηρούνται τα σαλέ στα Ασπεν και στα Κονέκτικαντ:lol::lol::lol:

υ.γ.Φεύγω, πάω να πάρω βιολογικό κρεατάκι για την μικρή, πολύ μπίχλα στην Θεσσαλονίκη σήμερα, σκέτη κατάθλιψη:-(

----------------------

Oταν λες "σαπουνοποίηση" τι εννοείς;

Δεν πρόκειται να σου γίνει καμιά σαπουνάδα με μπουρμπουλήθρες! :lol: :lol:

Ενα καφέ υγρό βγαίνει, χωρίς αφρό! :-)

Eγώ έχω μείνει πολύύυ ευχαριστημένη

απο τα προιοντα cumaea

(τα οποία προσπαθώ να μιμηθώ

και να φτιάξω μόνη μου)

Δες εδώ www.cumaea.gr

Και του rosmarino καλά είναι.

Αν και δεν με βολεύουν τα καλούπια που χρησιμοποιεί.

Για παιδάκι απο rosmarino πάρε του χαμομηλιού.

Να ξέρεις όμως οτι δεν κάνουν πολύ αφρό.

Οντως εχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία.Για παιδάκι ποιά συστήνουν?Δεν βρήκα κατηγορία παιδικα....το χαμομήλι και αυτό με το γάλα κατσίκας και την πρόπολη, τα συστήνουν για παιδια.Μπορώ να το χρησιμοποιώ καθημερινα?Μιας και κανουμε μπανιο καθε βράδυ.

Για τα μαλλια τι?Τα ίδια κανουν?

Συγνωμη εάν σας κουράζω αλλα δεν εχω ιδέα επι του θεματος...

z4X6p2.png

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ Μπαμπουράκι αλλά φαίνεται να τα προσθέτει!:confused:

στο σύνολο τα προσθέτει ?

δεν ξέρω τι να πω..

βγες και ξαναμπες

μήπως το μπερδεψες που μπήκες και στις 2 περιπτώσεις ?

ευχαριστώ κορίτσια' date=' καλά Νατάσα μην ξεχνάς πως λειτουργεί και ως έμπορας, σπέρνει τον πανικό(δικαιολογημένα και μη) για να πουλήσει κιόλας, αμ πως, έτσι εύκολα συντηρούνται τα σαλέ στα Ασπεν και στα Κονέκτικαντ:lol::lol::lol:

υ.γ.Φεύγω, πάω να πάρω βιολογικό κρεατάκι για την μικρή, πολύ μπίχλα στην Θεσσαλονίκη σήμερα, σκέτη κατάθλιψη:-([/quote']

έτσι έτσι.. τρελό αμερικάνικο μαρκετινγκ !!!

Σ' ευχαριστώ Μπαμπουράκι αλλά φαίνεται να τα προσθέτει!:confused:

μηπως η παραγγελια σου ειναι μικροτερη των 50 ευρω;

πανω απο 50 ισχυουν τα δωρεαν μεταφορικα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Mommu ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ήρθαν πάνω στην ώρα και τα δωρεάν μεταφορικά του Μερκόλα, λέω να τσιμπήσω ένα krill oil. Κάποια άλλη πρόσφατα εγκυμονούσα οικο-μαμά έχει να προτείνει κάτι;

Διαφημίσεις

Λοιπόν έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας απο τότε που έβρασα

τα soap nuts και τους έβαλα βόρακα.

Δεν έχει πάθει τίποτα μέχρι στιγμής!

Εφτιαξα όμως πολύ μου φαίνεται. :?

Δεν χρειαζόταν 4 λίτρα νερό.

Αλλη φορά θα φτιάξω λιγότερο για να το ανανεώνω

πιο συχνά.

(την μόνη αλλαγή που θα κάνω είναι

να αντικαταστήσω τον βόρακα με sodium lactate)

Αυτό που μου "έπαθε" όμως είναι το απορρυπαντικό

του βοτανόκηπου με το αρκάδι. Χθες το κοίταζα:

Eχει πετρώσει!

Δηλαδή όταν το κουνάω για να το ανακατέψω...

...κουδουνίζει! :lol:

Σαν να έχει πετραδάκια μέσα! :shock:

Ποιός ξέρει....πέτρωσε ο βόρακας, (ή η σόδα) απο την πολυκαιρία? :confused:

Δεν θα την ξαναφτιάξω ούτως ή άλλως λόγω βόρακα.

Είχαμε βάλει μια συνταγή κάποτε με σόδα και βόρακα.

Αλλά απο τότε που αμφισβητούμε

την αγνότητα του βόρακα (sodium borate)

δεν θα την πρότεινα!!

Δες εδώ και εδώ

r.gif SODIUM BORATE agente tampone

Ευχαριστω!

Διαβασα διαφορα που εχετε παραθεσει για το βορακα και αποφασισα οτι ειμαι ΟΚ με τη χρηση του στο πλυντηριο ρουχων, αλλα οχι στο πλυντηριο πιατων (τραβηγμενο να μεινουν υπολοιπα στα πιατα και στα ποτηρια, αλλα δε θελω να το χρησιμοποιησω).

Τη συνταγη του Βοτανοκηπου την εκανα με σαπουνι ελιας. Εφτιαξα τη μιση δοση (2 λιτρα) και θα περασουν μηνες μεχρι να χρειαστει να ξαναφτιαξω. Απλα τα soap nuts τα εχω μες την καρδια μου γι' αυτο και ρωτησα :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Έβαλα το πρώτο μου πλυντήριο με soap nuts. Τα άφησα κάνα 20λεπτο με βραστό νερό (δεν είδα ούτε να σαπωνοποιείται ούτε τίποτα!) Στο τέλος έβαλα τους καρπούς στο σακκουλάκι μαζί με λευκά, έβαλα και 2 κ.σ. βιολογικό λευκαντικό της Ulrich νομίζω, που είναι βασικά σόδα, έριξα και το νερό των nuts στη θήκη του πλυντηρίου... στους 50 πλένω κι ο θεός βοηθός τι θα δω στο τέλος της πλύσης.
Δεν αρκει να τα αφησεις να κολυμπουν σε βραστο νερο. Χρειαζεται να τα βρασεις για να απελευθερωθει ολη η σαπωνινη. Αφου επλυνες στους 50 παντως θα βγαλουν σαπωνινη και στο πλυντηριο.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Δεν αρκει να τα αφησεις να κολυμπουν σε βραστο νερο. Χρειαζεται να τα βρασεις για να απελευθερωθει ολη η σαπωνινη. Αφου επλυνες στους 50 παντως θα βγαλουν σαπωνινη και στο πλυντηριο.

Aαααααααα! Τώρα το εμπέδωσα. Θα τα βράσω την επόμενη φορά που έχουν σειρά τα χρωματιστά στους 30-40 βαθμούς. Ευχαριστώ!

it's never too late to start all over again

Την καταστροφή φέρνει ο μερκολα πάντως που επι της ευκαιρίας παρακολούθησα μερικά βιντεάκια του. Τον ακούς και βεβαιώνεσαι ότι μέχρι να πας σπίτι αν δεν έχεις πεθάνει από τα λάθη που έχεις κάνει έως τώρα είσαι τυχερός.

Όταν τον είχα πρωτοδεί είχα πάθει σοκ αλλά με διαβεβαίωσε η Rosie ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Όταν τον είχα πρωτοδεί είχα πάθει σοκ αλλά με διαβεβαίωσε η Rosie ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ξερω οτι θα με κραξετε, αλλα αν σου πω οτι δεν εχω παραγγειλει απολυτως τιποτα απο αυτον ακριβως γι' αυτον τον λογο; Με εκνευριζει αφορητα. Βρισκω και παραγγελνω πολλα απο αυτα που εχει απο οπουδηποτε αλλου. Ειπαμε, τα συμβατικα προιοντα εχουν θεματα, αλλα οχι να σε κανει να νιωθεις οτι τρως/πλενεις/καθαριζεις με δηλητηριο, αν δεν χρησιμοποιεις δικο του προιον :rolleyes:

p7hgp3.png3NPP.png

Διαβάστε για την αγαπημένη μας σόδα

http://aloeveragreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

Σόδα: Ένα παλιό φυσικό φάρμακο για χίλιες χρήσεις

46c1553380914dc1b0afd5343a744915.jpg

Τι είναι ακριβώς η Σόδα;

Πρόκειται για ορυκτά άλατα που βρίσκονται στη στάχτη των φυκιών και των φυτών, καθώς και στο νερό που αναβλύζει σε πετρώδεις περιοχές, πλούσιες σε ασβέστιο, νάτριο και κάλιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ: Η σόδα δεν χρησιμεύει μόνο σαν χωνευτικό, αλλά μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε για να καλμάρετε ερεθισμούς του δέρματος, τσουξίματα στα μάτια και μυϊκές κράμπες.

Για το στομάχι: Μισό κουτάλι σόδας σε μισό ποτήρι νερό ή χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού καταπολεμά τις ξινίλες και τις καούρες, χωρίς να εμποδίζει την πέψη.

Κολλύριο για τα μάτια: Συχνές πλύσεις με νερό και σόδα είναι χρήσιμο γι τις φλεγμονές στα βλέφαρα και την επιπεφυκίτιδα. Επίσης χρησιμεύει σαν αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό. Για το κριθαράκι στα βλέφαρα, η σόδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Καταπολεμά την τερηδόνα, λευκαίνει τα δόντια: Πλύσεις με νερό και σόδα,(ένα κουταλάκι σόδα σε δύο φλιτζάνια νερό), καταπολεμούν τα μικρόβια που προκαλούν την τερηδόνα. Κάνει τα δόντια δυνατά, υγιή και καταπολεμά την ουλίτιδα. Αν μία φορά την εβδομάδα βουρτσίζουμε τα δόντια μόνο με σόδα, θα γίνουν κάτασπρα.

Για τις ευαίσθητες περιοχές: Η σόδα έχει αντισηπτική δράση. Εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Κάνοντας εξωτερικές πλύσεις με χλιαρό νερό, που έχετε διαλύσει ένα κουταλάκι σόδα σε ένα λίτρο νερό κατά την διάρκεια της περιόδου, 2-4 φορές την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις ελαφρώς κολπίτιδες ή σε περίπτωση που κάνετε χρήση ταμπόν.

Για μυϊκούς πόνους και κράμπες: Αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό για να ανακουφιστείτε.

Για τις μυκητιάσεις: Για τις μυκητιάσεις των ποδιών ανάμεσα στα δάκτυλα, φουσκάλες και φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων, διαλύουμε σόδα σε νερό και κάνουμε ποδόλουτρα, ή επαλείψεις στα σημεία του τσιμπήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ: Σκόνη, βρωμιά και πουρί; Θέλετε να αστράφτουν κατσαρόλες, δάπεδα, ασημικά χωρίς κούραση και έξοδα. Υπάρχει η σόδα.

Για τα σκεύη στην κουζίνα: Για τις κατσαρόλες ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος που έχει καεί, ρίχνουμε μέσα ένα δάχτυλο νερό και τρία κουτάλια σούπας σόδας. Το σιγοβράζετε για 5 λεπτά και ξεπλένετε. Για να καθαρίσετε το ψυγείο και τον καταψύκτη αρκούν τρεις κουταλιές σούπας σόδας σε ½ λίτρο νερό.

Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιάτων: Για μαλακά ρούχα και αστραφτερά πιάτα και ποτήρια, ρίξτε στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό ένα κουτάλι της σούπας σόδα. Επίσης θα προστατέψει το πλυντήριο από τα άλατα.

Για όσπρια και λαχανικά: Για να μαλακώσουν τα όσπρια προσθέστε μια κουταλιά σούπας σόδα ανά λίτρο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια νύχτα. Επίσης μπορείτε να μαλακώσετε το βραστό κρέας αν προσθέσετε μισό κουταλάκι στο νερό που βράζει. Αν την προσθέσουμε στο νερό που πλένουμε τα λαχανικά θα απομακρύνει και θα σκοτώσει τα παράσιτα. Αν προσθέσουμε μισό κουταλάκι στο νερό που βράζουμε τα χόρτα, θα κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους.

Για χαλιά και μοκέτες: Για να καθαρίσετε και να ζωντανέψετε τα χρώματα. Ρίχνετε και σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του χαλιού ή της μοκέτας με σόδα και την αφήνετε να δράσει 24 ώρες. Έπειτα κτυπάτε καλά το χαλί ή την μοκέτα και σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα. Για πολύ βρωμιά, διαλύστε σόδα σε νερό, ρίχνετε στη βρωμιά και τρίβετε με βούρτσα.

Για τα ασημικά : Βρέχοντας ένα πανί λίνό ή βαμβακερό με λίγη σόδα μπορείτε να έχετε γρήγορα και εύκολα αστραφτερά ασημικά. Προσοχή αν δεν είναι καθαρό ασήμι, θα καταστραφούν.

Σβήνει φωτιές: Αν στην κουζίνα έχετε μια μικρή εστία φωτιάς, απλά ρίξτε αμέσως πάνω στη φωτιά σόδα, σκεπάζοντας όλη την εστία. Λειτουργεί σαν πυροσβεστήρας.

Πηγή: rizaonline.gr

Η σόδα τα "σπάει", την έχω χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους, αγαπημένη στο μάλλινο χαλί, τραβάει όλες τις μυρωδιές!

Πήγε η Peekaboo για ύπνο; Θέλω να γράψω τι παρήγγειλα απο Mercola :lol:

Επίσης!

Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας με φρέσκο grape fruit και αλάτι

p.s.Αλλά και με σόδα δεν μας χαλάει!

ΤΡΩΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ κάνουν καλό:

Τρώμε τρώμε!

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...