Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Σοφιαααααα...

θα μου στειλεις πμ με την συνταγη για το σαπουνι αναλυτικα??:wink:

σ' ευχαριστώ, θα το κοιτάξω... για τον άντρα μου το θέλω για να παίρνει μαζί του καφέ ή τσάι στη δουλειά..

6 λίρες μου βγάζει μεταφορικά, πολλά δεν είναι αλλά με τις ισοτιμίες συνολικά τόσο μου βγαίνει... (37euro)

επίσης ήθελα να ρωτήσω,

Rosie γιατί αποφεύγεις τα ομοιοπαθητικά? και τι είναι η gaps?

αν τα θες για καφε-τσαι ειναι καταπληκτικα..εχουν και σιτουλα στο στομιο για να συγκρατει τα φυλλα του τσαγιου...και εννοειται ειναι πολυ καλα και για κρυα ροφηματα,τα κρατανε δροσερα πολλες ωρες...για εμας ειναι απαραιτητα το καλοκαιρι..εμεις βασικα για καλοκαιρι τα πηραμε!Τα πηρα απο ebay.com το αμερικανικο..επειδη ηταν χαμηλο ποσο δεν πληρωσα δασμους..ηρθαν με ταχυδρομειο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To cosmeticdatabase δεν δουλεύει. :(

Ψάχνω πληροφορίες για τα συστατικά

coco-betaine και cocamide

που βρίσκονται σε αφρόλουτρα και σαμπουάν.

Για το coco-betaine βρήκα να λένε εδώ και εδώ οτι το χαρακτηρίζουν χαμηλής επικινδυνότητας

και εδώ οτι προέρχεται απο κάποια οργανική ένωση με coconut-oil

(γιαυτο και δημιουργεί πολύ αφρό στα αφρόλουτρα)

To ίδιο λέει και εδώ

Για το cocamide βρήκα εδώ να λέει οτι και αυτό προέρχεται απο coconut oil και εδώ οτι είναι χαμηλής επικινδυνότητας.

Ξέρει κανείς για τα συστατικά αυτά?

Είναι τελικά φυσικά?

Υπάρχει μήπως κανένα άλλο "ψαχτήρι" πέρα απο cosmeticdatabase?

κάτι αναφέρει εδώ, πως είναι βλαπτερό http://tamaralaschinsky.wordpress.com/2011/04/25/toxic-shampoo-and-bath-chemical-cocamidopropyl-betaine/

και εδώ:

http://chemicaloftheday.squarespace.com/todays-chemical/2009/6/21/cocamidopropyl-betaine.html

----------------------

Αποτοξινωτική και θεραπευτική για τα πάντα σχεδόν. Με δύο λόγια καθόλου ζαχαρη' date=' γλουτένη, άμυλο, συντηρητικά.

Εχει πολλά κοινά με paleo diet αν αυτό σου λέει κάτι.[/quote']

πολύ πολύ συνοπτικά

Από τι κινδυνεύει το πεπτικό μου σύστημα κ η εντερική χλωρίδα?

Πολλοί είναι η εχθροί της εντερικής χλωρίδας στις ημέρες μας.

1. Σάκχαρα/σιτηρά, άδειοι υδατάνθρακες (άσπρα σιτηρά/δημητριακά, ρύζια, μακαρόνια, άσπρη ζάχαρη)

2. Αντιβιοτικά (σκοτώνουν κ καλά κ κακά βακτήρια)

3. Λάθος αναλογία ωμέγα 3-6 στη δίαιτά μας (hydrogenated oils, φυτικά έλαια, μαργαρίνες, trans fats)

4. Τοξίνες (ορμόνες, εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, τεχνιτές ουσίες, χρωστικές, βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά, καθαριστικά, χημικά χρώματα κ υλικά)

H GAPS έχει τρεις στόχους:

1. Ιαση του εντέρου

2. Αποίκηση του εντέρου με καλά βακτήρια

3. Απομάκρυνση τοξινών

----------------------

κάτι αναφέρει εδώ' date=' πως είναι βλαπτερό http://tamaralaschinsky.wordpress.com/2011/04/25/toxic-shampoo-and-bath-chemical-cocamidopropyl-betaine/

και εδώ:

http://chemicaloftheday.squarespace.com/todays-chemical/2009/6/21/cocamidopropyl-betaine.html[/quote']

:shock: :shock: :shock:

Γιατί τότε τέτοια παραπληροφόρηση?

Μυστήριο δεν είναι???....

Αναφέρουν και τα avalon-organics, τα giovanni, weleda!! :confused:

:shock: :shock: :shock:

Γιατί τότε τέτοια παραπληροφόρηση?

Μυστήριο δεν είναι???....

Αναφέρουν και τα avalon-organics, τα giovanni, weleda!! :confused:

εύχομαι να είναι δάκτυλος απο πληρωμένους της ...johnson and johnson ( φοβερό σενάριο ετσι; )αλλιώς , την έχουμε βαμμένη...:-(

----------------------

Διαφημίσεις

και να δοκιμάσω μόνο με βότανα και μανούκα χωρίς ομοιο.

fairy's mom τι βότανα ήπιες?

εχω μεγάλη ευαισθησία με το λαιμό και ταλαιπωρούμαι συχνά (δεν έχω πια αμυγδαλές αλλά παθαίνω φαρυγγίτιδες με πόνο όμοιο των αμυγδαλών)

gNrhp2.png

Δείτε εδώ

Λέει πως να φτιάχνουμε οργανικά-φυσικά σαμπουάν

http://www.natural-organic-products-and-recipes.com/howtomakeshampoo.html

NATURAL-ORGANIC-PRODUCTS-AND RECIPES

How to Make Shampoo

You can learn how to make shampoo. Most shampoos have sodium laurel sulfate as a top ingredient. They are also filled with other chemicals and preservatives. Make your own luxurious homemade shampoo. Anything comparable will cost you $20-$40 for an 8 oz bottle on a natural hair care website.

All ingredients can be purchased at www.essentialwholesale.com.

1/2 cup Water

1/2 cup Coco Betaine

1/2 cup Aloe Vera

Coconut Oil 1/4 cup (you can use other oils - jojoba oil, argan oil, I have only made it with coconut oil so I am not sure what the other oils would do)

Glycerin 3 TBS

Xanthan gum 1 tsp (may need more for a thicker consistency)

Add essential oils as much or as little as you like.

Blend all ingredients but xanthan gum in a blender. Add xanthan gum slowly until desired thickness is reached. Add essential oils (I really like tea tree and lavender). I get my oils from www.mountainroseherbs.com.

Troubleshooting: If the shampoo is too drying add more oil in place of aloe vera. If the shampoo is too moisturizing add more aloe vera in place of of oil. If the shampoo is not cleansing enough simply add more coco betaine. Coco glucoside can also be used in place of coco betaine.

organic.jpg

If you are planning on using the shampoo rightaway it will not need a preservative. If you would like a preservative add 1/2 tsp of benzyl alcohol from www.makingcosmetics.com. Other preservatives are vitamin E, citric acid, rosemary extract and essential oils in larger quantities.

Other great add ins are panthenol, hydrolyzed wheat protein and hydrolyzed oat protein added in 1 tsp quantities. These can be purchased at www.lotioncrafter.com.

Purchase bottles at www.sunburstbottle.com.

(αναφέρει και coco-betaine!!!)

fairy's mom τι βότανα ήπιες?

εχω μεγάλη ευαισθησία με το λαιμό και ταλαιπωρούμαι συχνά (δεν έχω πια αμυγδαλές αλλά παθαίνω φαρυγγίτιδες με πόνο όμοιο των αμυγδαλών)

eldberry και εχινακεια. Αλλά χθες δεν πηρα γιατί ξεχαστηκα με τις δουλειες και σήμερα χειροτερευσα πάλι. :-(

Την εχινακεια πριν την πιεις να την κάνεις πρώτα γαργάρα (αν αντέξεις, γιατί είναι πολύ δυνατή!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, δεν ξέρω εαν είναι τυχαίο

αλλά πιστεύω οτι εμένα προσωπικά

με βοήθησε η αλόη στην πρόσφατη ίωσή μου.

(Λέει οτι βοηθάει γενικά στο ανοσοποιητικό....)

Περάσαμε μια ελαφριά ιωσούλα με την μεγάλη μου κόρη

(κλασσικά ό,τι περνάει εκείνη το κολλάω και εγώ)

Εγώ είχα μία μέρα μόνο γαργάλημα στο λαιμό και λίγο βήχα

ενώ η κόρη μου, απο αρκετές μέρες βραχνάδα, βήχα και μύξα

προχθες αποφάσισα να της δώσω και εκείνης να πιει αλόη

(δεν της έδωσα ομοιοπαθητικά) και σήμερα είναι πολύ καλύτερα!

Δεν ξέρω εαν έτυχε....

αλλά πέτυχε.

Εαν ξανακυλήσει θα της δώσω ομοιοπαθητικό.

Για τις αμυγδαλές βοηθάνε πολύ και οι γαργάρες με αλατόνερο, σόδα ή βάμμα καλέντουλας.

Tο βαμα καλεντουλας ειναι οντως φοβερο φετος το ανακαλυψα ;)

2xgIp3.png1RTwp3.png

eldberry και εχινακεια. Αλλά χθες δεν πηρα γιατί ξεχαστηκα με τις δουλειες και σήμερα χειροτερευσα πάλι. :-(

Την εχινακεια πριν την πιεις να την κάνεις πρώτα γαργάρα (αν αντέξεις' date=' γιατί είναι πολύ δυνατή!)[/quote']

περαστικά νεραιδομαμα, είναι μεγάλη ταλαιπωρία:(

θα δοκιμάσω την επόμενη (που ελπιζω να αργήσει)

Για τις αμυγδαλές βοηθάνε πολύ και οι γαργάρες με αλατόνερο, σόδα ή βάμμα καλέντουλας.

σοδόνερο και αλατόνερο κάνω χρόνια (ο ωρλ μου ουσιαστικά μόνο αυτά μου προτείνει αν και κλασσικός γιατρός), θα έχω στα υπόψιν και την καλεντουλα λοιπον!

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... δεν κάνω quote γιατί είναι πολλά....

το βάμμα καλέντουλας σκέτο το κάνουμε γαργάρα ή το αραιώνουμε σε νερό?

και ... μήπως έχετε υπόψιν κανένα συμπλήρωμα φυτικό / φυσικό για εγκυμοσύνη καθώς με τη δουλειά δεν καταφέρνω να τρώω καλά και με ταυτόχρονο θηλασμό τα έχω παίξει...

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Soevan, όταν βρεις άκρη με coco-betaine, πες μας και εμάς!

Εχθές παρέλαβα απο feelunique τα προϊόντα Neal's Yard που είχα παραγγείλει, με 20% έκπτωση και χωρίς μεταφορικά, σε άρτια κατάσταση, πήρα ένα αφρόλουτρο-σαμπουάν για την μικρή, και ένα baby balm, που μου θύμισε τρομερά την κηραλοιφή που είχα πάρει απο Μακρυνίτσα, ίδιa όμως, να προσθέσω πως τελικά, το baby balm earth mamma angel baby παραμένει το αγαπημένο μου.

Επίσης, στο baby balm, μου δίνει διάρκεια ζωής 3 μήνες, υπερβολικό θα έλεγα, όταν έχουμε να κάνουμε με κερί, ελαιόλαδο, coconut oil, και shea nut butter, δεν νομίζετε;

----------------------

Κορίτσια και αγόρια, super sos, (που λέει ο λόγος :lol:) επειδή δεν έχω παραγγείλει ποτέ απο Mercola, και δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη κάποιο προϊόν του (το krill oil του ακόμη δεν ήρθε γκρρ) πείτε τα αγαπημένα σας απο Mercola, ποια συστήνεται;;;;

άσχετο, το ticker μου έχει εξαφανιστεί, νομίζω πως... φαλήρισε το site που τα ανέβαζε, αχ,και μου άρεσε τόσο!

----------------------

Επίσης' date=' στο baby balm, μου δίνει διάρκεια ζωής 3 μήνες, υπερβολικό θα έλεγα, όταν έχουμε να κάνουμε με κερί, ελαιόλαδο, coconut oil, και shea nut butter, δεν νομίζετε;[/quote']

Kαι λίγο σου δίνει αν σκεφτείς ότι τα λάδια και το κερί δεν χαλάνε, ούτε και το shea butter πιστεύω να χαλάει έτσι εύκολα. Πάντως αν χαλάσει το καταλαβαίνεις εύκολα από τη μυρωδιά και ίσως κι από την υφή.

it's never too late to start all over again

Κορίτσια και αγόρια' date=' super sos, (που λέει ο λόγος :lol:) επειδή δεν έχω παραγγείλει ποτέ απο Mercola, και δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη κάποιο προϊόν του (το krill oil του ακόμη δεν ήρθε γκρρ) πείτε τα αγαπημένα σας απο Mercola, ποια συστήνεται;;;;

άσχετο, το ticker μου έχει εξαφανιστεί, νομίζω πως... φαλήρισε το site που τα ανέβαζε, αχ,και μου άρεσε τόσο![/quote']

εγω απο mercola εχω παρει το αλατι (μου αρεσε), ενα σπρευ για τα λαχανικα κτλ (δεν το εχω χρησιμοποιησει πολυ αλλα καλο μου φανηκε), και το anti-bug σπρευ το οποιο σ εμενα εκανε δουλεια (οκ δεν εχει και το καλυτερο αρωμα) αλλα στο παιδι και τον αντρα μου οχι...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Kαι λίγο σου δίνει αν σκεφτείς ότι τα λάδια και το κερί δεν χαλάνε, ούτε και το shea butter πιστεύω να χαλάει έτσι εύκολα. Πάντως αν χαλάσει το καταλαβαίνεις εύκολα από τη μυρωδιά και ίσως κι από την υφή.

Υπερβολικά "λίγο" και "μόνο" έπρεπε να είχα προσθέσει, αυτό ακριβώς λέω και εγώ, δεν έχει συστατικά που χαλάνε εύκολα, εν τω μεταξύ ο παιδίατρος προχθές μας δώρισε και μια κηραλοιφή με σπαθόλαδο που φτιάχνει η γυναίκα του, έχω ακόμη την angel baby που είναι στο μισό και λίγο παραπάνω, τώρα έχω και της Neal's Yard, καταλαβαίνεις πόσο θα μου πάνε όλα αυτά! :)

Skybeam, με το καλό και το μωράκι σου!:D

----------------------

εγω απο mercola εχω παρει το αλατι (μου αρεσε), ενα σπρευ για τα λαχανικα κτλ (δεν το εχω χρησιμοποιησει πολυ αλλα καλο μου φανηκε), και το anti-bug σπρευ το οποιο σ εμενα εκανε δουλεια (οκ δεν εχει και το καλυτερο αρωμα) αλλα στο παιδι και τον αντρα μου οχι...

Το αλάτι Ιμαλαϊων παίζει πολύ, πρέπει να είναι καλό, θα το βάλω στο καλάθι, ευχαριστώ πολύ!:)

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...