Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ!

Recommended Posts

Η μικρη μου ειναι 12 μηνων και εκανε εξετασεις. Τις κρατησε ο γιατρος κι ετσι θα σας πω οτι θυμαμαι: αιματοκριτης 33,9 (φτ πανω απο 37) σιδηρος 58(περιπου στη μεση), φερριτινη 17 (κατωτατο οριο το 10). Με επιφυλαξη τα λεω, μπορει να τα θυμαμαι λαθος.

Η γιατρος τις βρηκε πολυ καλες.

Τρωει ελαχιστα -εως καθολου- αλλα εγω της προσφερα σχεδον καθε μερα κρεας.

Μη νιωθεις τυψεις, αναιμια παρουσιαζουν σχεδον ολα τα παιδακια ανεξαρτητα αν θηλαζουν ή οχι, ακομη κι αν παιρνουν συμπληρωμα -το οποιο αλλωστε απορροφαται σε πολυ μικρο βαθμο απο τον οργανισμο. Οποτε και σιδηρο αν εδινες παλι αναιμια θα ειχε απλα θα ηταν λιγο καλυτερες οι τιμες.

ΥΓ

εντυπωση μου εκανε οτι αιματοκριτης ειναι εκτος οριου αλλα ο σιδηρος καλος. Γινεται αυτο;

ΥΓ2

βιταμινη Δ που κι εγω ειχα σταματησει να δινω την ξαναρχησα στον 10 μηνα γιατι δεν εχει βγαλει δοντια, τελικα ομως και η Δ της ειναι πολυ καλη. Μετα το χρονο σταματαμε να τη δινουμε λεει ουτως ή αλλως.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Το δικό μας μικροβιολογικό δεν είχε αναφορά στις φτ για βρέφη, με αποτέλεσμα να μου τα έχει όλα με bold... έπαθα μια ψιλοφρίκη, τα έψαξα λίγο μόνη μου και βρήκα αυτά:

http://www.ped1.gr/fileadmin/user_upload/30_years/M._OIKONOMOU-eisigisis.pdf

και αυτό:

http://fsaigpinakes.blogspot.gr/2009/02/55-160-gdl-45-155-gdl-45-120-gdl-12-200.html

και μου έστειλαν ένα λινκ για τροφές πλούσιες σε σίδηρο: http://aglaiaslab.wordpress.com/2013/02/05/iron_hc/

Ελπίζω να ανέβουν οι τιμές μας σύντομα... δε μου πολυαρέσει το κάτω όριο να σου πω την αλήθεια!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Μπουρμπούρ με βάση τους πίνακες που έβαλα πιο πάνω, οι φτ για αιματοκρίτη, αιμοσφαρίνη κλπ είναι πιο κάτω των ενηλίκων... (ειδικά ο αιματοκρίτης είναι σίγουρα κάτω του 37 η φτ).

Σωστή διατροφή.... εκεί παίζονται όλα... τα λέω για να τα ακούω γιατί και σήμερα που ακόμα είμαι μέσα στη φρίκη, έφτιαξα μοσχάρι με λαχανικά και η μικρή δεν έφαγε ούτε μία μπουκια!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Μπουρμπούρ με βάση τους πίνακες που έβαλα πιο πάνω, οι φτ για αιματοκρίτη, αιμοσφαρίνη κλπ είναι πιο κάτω των ενηλίκων... (ειδικά ο αιματοκρίτης είναι σίγουρα κάτω του 37 η φτ).

Σωστή διατροφή.... εκεί παίζονται όλα... τα λέω για να τα ακούω γιατί και σήμερα που ακόμα είμαι μέσα στη φρίκη, έφτιαξα μοσχάρι με λαχανικά και η μικρή δεν έφαγε ούτε μία μπουκια!!!

Αχ ασε, ο μεγαλος μου πονος...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Είμαι νέα μαμά και θηλάζω τον 3 μηνών και 11 ημερών γιο μου αποκλειστικά. Χθες πήγαμε στον παιδίατρο για τα εμβόλιά του και μου είπε ότι πρέπει να του δώσω σίδηρο σε σταγόνες γιατί το μητρικό γάλα είναι «φτωχό» σε σίδηρο. Από 4 μηνών 3 σταγόνες την μέρα ανάμεσα σε 2 θηλασμούς που θα έχουν απόσταση μεταξύ τους (χωρίς να προσδιορίσει ώρα) γιατί με το ασβέστιο δεν μπορεί να απορροφηθεί σωστά ο σίδηρος. Και η απορία μου ήταν ότι σε περίπτωση που πεινάσει σύντομα το παιδί μου τι κάνω? (Είναι και φαγανό) Μου είπε λοιπόν να του δώσω χαμομήλι, του είπα ευγενικά ότι δεν θέλω αλλά επέμεινε ότι αν πεινάσει σύντομα να μη του δώσω γάλα αλλά χαμομήλι και κόλλησα… Εσείς μανούλες δώσατε σίδηρο στα μπεμπάκια σας? Πόση ώρα μετά τα θηλάσατε?

2aowp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Είμαι νέα μαμά και θηλάζω τον 3 μηνών και 11 ημερών γιο μου αποκλειστικά. Χθες πήγαμε στον παιδίατρο για τα εμβόλιά του και μου είπε ότι πρέπει να του δώσω σίδηρο σε σταγόνες γιατί το μητρικό γάλα είναι «φτωχό» σε σίδηρο. Από 4 μηνών 3 σταγόνες την μέρα ανάμεσα σε 2 θηλασμούς που θα έχουν απόσταση μεταξύ τους (χωρίς να προσδιορίσει ώρα) γιατί με το ασβέστιο δεν μπορεί να απορροφηθεί σωστά ο σίδηρος. Και η απορία μου ήταν ότι σε περίπτωση που πεινάσει σύντομα το παιδί μου τι κάνω? (Είναι και φαγανό) Μου είπε λοιπόν να του δώσω χαμομήλι, του είπα ευγενικά ότι δεν θέλω αλλά επέμεινε ότι αν πεινάσει σύντομα να μη του δώσω γάλα αλλά χαμομήλι και κόλλησα… Εσείς μανούλες δώσατε σίδηρο στα μπεμπάκια σας? Πόση ώρα μετά τα θηλάσατε?

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Εμάς μας είχε πει να δώσουμε αλλά δεν δώσαμε.Ο μικρός αντιμετώπιζε δυσκοιλιότητα & ήξερα πως θα χειροτερέψει το πράγμα. Οπότε απλώς δεν έδωσα. Μπορεί το μητρικό να είναι φτωχό σε σίδηρο αλλά είναι το μόνο γάλα με απορροφήσιμο σίδηρο σε μεγάλο ποσοστό από οτιδήποτε άλλο. Επίσης για το χαμομήλι δεν χρειάζεται να του δώσεις αν δεν θέλεις..Θεωρώ πως οι παιδίατροι προτείνουν & εμείς οι μαμάδες φιλτράρουμε.Θα σου πρότεινα (εγώ αυτό έκανα τουλάχιστον) να αυξήσεις τις δικές σου ποσότητες σιδήρου στην διατροφή σου.Επίσης εγώ δεν έπαιρνα ούτε συμπλήρωμα σιδήρου κατά τον θηλασμό

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Εμάς μας είχε πει να δώσουμε αλλά δεν δώσαμε.Ο μικρός αντιμετώπιζε δυσκοιλιότητα & ήξερα πως θα χειροτερέψει το πράγμα. Οπότε απλώς δεν έδωσα. Μπορεί το μητρικό να είναι φτωχό σε σίδηρο αλλά είναι το μόνο γάλα με απορροφήσιμο σίδηρο σε μεγάλο ποσοστό από οτιδήποτε άλλο. Επίσης για το χαμομήλι δεν χρειάζεται να του δώσεις αν δεν θέλεις..Θεωρώ πως οι παιδίατροι προτείνουν & εμείς οι μαμάδες φιλτράρουμε.Θα σου πρότεινα (εγώ αυτό έκανα τουλάχιστον) να αυξήσεις τις δικές σου ποσότητες σιδήρου στην διατροφή σου.Επίσης εγώ δεν έπαιρνα ούτε συμπλήρωμα σιδήρου κατά τον θηλασμό

Α ωραία!! Σ'ευχαριστώ oneiraki, είναι το πρώτο μου και δεν ξέρω την τύφλα μου...:confused:

2aowp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...