Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ!

Recommended Posts

Στην τελευταια επισκεψη που ειχαμε στο γιατρο μας,μας ζυγισε μας μετρησε μας βρηκε πολυ καλα σε κιλα και υψος,μου εδωσε οδηγιες για τον αλλο μηνα να ξεκινησουμε στερεες και μου ειπε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για σιδηροπενικη αναιμια να παρω κατι σταγονες σιδηρου και βιταμινες γιατι οπως λεει το μητρικο γαλα ειναι φτωχο τωρα σε αυτα και χρειαζεται συμπληρωματα μηπως και παθει αναιμια,εσεις που θηλαζετε αποκλειστικα δωσατε στα παιδακια συμπληρωματα?ειμαι σε σκεψη ακομα δεν τα εχω δωσει εχει περασει μια εβδομαδα δεν ξερω τι να κανω,μου φαινεται κουλο να δωσω προληπτικα φαρμακα,οι βιταμινες λεγονται aquasol και ειναι βιταμινη a,d και το αλλο ειναι σιδηρος.Και κατι αλλο,μου ειπε να δινω το σιδηρο πρωι βραδυ ,2 ωρες μετα το φαι ή 1 ωρα πριν,αυτο ομως πως θα γινει αφου εμενα ο δικος μου δεν τρωει καθε 3 ωρες αλλα καθε 1.3ο με 2?Θα ηθελα να ακουσω τη γνμωη σας πανω σε αυτα τα δυο ερωτηματα,και να διβαζει και καμια συμβουλος θηλαμσου ακομα καλυτερα.

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

Και μένα ο μικρούλης μου πήρε σίδηρο αλλά πρώτα κάναμε εξετάσεις.Όχι έτσι:confused:.Γιατί να πάρει το μωράκι βιταμίνες αν δεν χρειάζεται;Εμένα μάλιστα μου έδωσε σίδηρο σε σταγόνες γιατί ο μικρός δεν πολυέτρωγε το φαΐ του οπότε δεν γινόταν αλλιώς:rolleyes:.Για το παιδάκι σου βέβαια εσύ αποφασίζεις;).

Και μένα ο μικρούλης μου πήρε σίδηρο αλλά πρώτα κάναμε εξετάσεις.Όχι έτσι:confused:.Γιατί να πάρει το μωράκι βιταμίνες αν δεν χρειάζεται;Εμένα μάλιστα μου έδωσε σίδηρο σε σταγόνες γιατί ο μικρός δεν πολυέτρωγε το φαΐ του οπότε δεν γινόταν αλλιώς:rolleyes:.Για το παιδάκι σου βέβαια εσύ αποφασίζεις;).

και εμενα σταγονες μου εδωσε,δεν καναμε καμια εξεταση για σιδηρο απλα μου ειπε προληπτικα,ειπα του γιατρου οτι θελω να θηλασω για τουλαχισοτν χρονο και οτι δεν θελω να του δωσω ξενα γαλατα και τα λοιπα ουτε κρεμες ετοιμες,μονο σπιτικα γευματα,ουτως η αλλως 6,5 μηνων ξεκιναμε κρεατοχορτοσουπα οποτε απο το κρεατακι θα περνει σιδηρο,δενξερω ειμαι πολυ προβληματισμενη,απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν παθει κατι το μωρο,μετα θα το εχω τυψεις που δεν το εδωσα,αλλα δεν θα εχει καποια συμπτωματα η αναιμια?Μηπως απο μονη μου να παω να του κανω καποιες εξετασεις και μετα να του δωσω αν δω οτι ειναι πεσμενος ο σιδηρος του?

εγω θηλασα αποκλειστικα 8,5 μηνες και δνε πηρ αποτε συμπληρωμα το μωρο εβαζε βαρος κανονικα και παραπανω ισως,,,,

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Κάντου εξετάσεις η΄πες στον γιατρό σου να στις γράψει.Είναι κρίμα ένα μωρό να επιβαρύνεται "προληπτικά":rolleyes:.Σίγουρα η εξέταση αίματος δεν είναι ότι καλύτερο αλλά και το να δίνεις στο μωρό σίδηρο που θα του προκαλέσει και δυσκοιλιότητα πάλι κρίμα είναι.

Διαφημίσεις

Κάντου εξετάσεις η΄πες στον γιατρό σου να στις γράψει.Είναι κρίμα ένα μωρό να επιβαρύνεται "προληπτικά":rolleyes:.Σίγουρα η εξέταση αίματος δεν είναι ότι καλύτερο αλλά και το να δίνεις στο μωρό σίδηρο που θα του προκαλέσει και δυσκοιλιότητα πάλι κρίμα είναι.

ναι εχεις δικιο,και εγω αυτο σκεφτομαι ειναι κριμα να τα παρει προληπτικα!!!

Το καλοκαίρι το παιδί σου δεν χρειάζεται βιταμίνη D (η Α βοηθά στην απορόφηση της D).

Προληπτικη χορηγηση σιδήρου είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική: Με αυτή τη λογική να πάρουμε όλοι ινσουλίνη για να μην εμφανίσουμε ζαχαρώδη διαβήτη.

Έλεος πια με αυτούς τους γιατρούς. Όλοι διαβάζοντας τα σος πηρανε πτυχίο;;;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Το καλοκαίρι το παιδί σου δεν χρειάζεται βιταμίνη D (η Α βοηθά στην απορόφηση της D).

Προληπτικη χορηγηση σιδήρου είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική: Με αυτή τη λογική να πάρουμε όλοι ινσουλίνη για να μην εμφανίσουμε ζαχαρώδη διαβήτη.

Έλεος πια με αυτούς τους γιατρούς. Όλοι διαβάζοντας τα σος πηρανε πτυχίο;;;

Διαβασα ενα αρθρο και ελεγε με λιγα λογια αυτο που λες,λογω ηλιοφανειας το καλοκαιρι στο σωμα μας υπαρχει η βιταμιν δ καπως ετσι το ελεγε,και αν σου πω οτι για την βιταμινη α ελεγε τους ανθρωπους που κινδυνευουν περισσοτερο και πρωτα στη λιστα ειχε τα βρεφη που θηλαζουν αποκλειστικα!

Εδω πινουν βιταμινες τα μωρακια μεχρι 2 χρονων και μετα μονο βιταμινη D (απο οκτωμβρη μεχρι μαρτη τυπικα - οχι οτι μετα βγαινει ηλιος) ασχετα με το αν θηλαζουν ή οχι. Βεβαια εδω οι συνθηκες ειναι διαφορετικες και κανουμε μερες να δουμε ηλιο.. Χωρια που σπανια βγαινουμε ακαλυπτοι γιατι κανει και κρυο..

να κανω μια ερωτηση ? ειμαστε 2 μηνων ,τρεφομαστε αποκλειστικα με μητρικο γαλα κ μας προταθηκε απο παιδιατρο να παρουμε σιδηρο κ βιταμινη D.ΓΙΑΤΙ??? υπαρχει πραγματικη αναγκη?δεν ξερω τι να κανω να τα δωσω η οχι.νομιζα οτι στον αποκλειστικο θηλασμο δεν δινουμε τιποτε αλλο περα απο το γαλα.τωρα ξαφνικα ειπε η παιδιατρος οτι δεν καλυπτεται το βρεφος ειδικα αν θηλαζει...τι γνωμη εχετε?

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα.Εχθες που πηγα παιδίατρο μου εδωσε κ εμενα βιταμίνεσ (σταγόνες) Α και D γιατι θηλάζω αποκλειστικα κ λεει τις χρειάζεται το μωρό.Εχει παρει καμιας το μωρο αυτες τις βιταμίνες?Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να του δωσω αλλα δεν ξέρω αν κανω καλά.

εγω κοριτσια τελικα δεν εδωσα ακομα ουτε τις βιταμινες ουτε το σιδηρο,δεν ξερω αν το δωσω!!

να κανω μια ερωτηση ? ειμαστε 2 μηνων ,τρεφομαστε αποκλειστικα με μητρικο γαλα κ μας προταθηκε απο παιδιατρο να παρουμε σιδηρο κ βιταμινη D.ΓΙΑΤΙ??? υπαρχει πραγματικη αναγκη?δεν ξερω τι να κανω να τα δωσω η οχι.νομιζα οτι στον αποκλειστικο θηλασμο δεν δινουμε τιποτε αλλο περα απο το γαλα.τωρα ξαφνικα ειπε η παιδιατρος οτι δεν καλυπτεται το βρεφος ειδικα αν θηλαζει...τι γνωμη εχετε?

τελικα ολοι τα ιδια λενε!!!!!

ο σιδηρος μπορει να προκαλεσει δυσκοιλιοτητα..προληπτικα δεν παιρνουμε κατι..γιατι τοτε θα παιρναμε οοοοοοοοοοοοοοοοολο το φαρμακειο!

τρεις παιδιατροι κανεις δεν μου προτεινε σταγονες D και εμεις γεννηθηκαμε απριλη.

παρακατω μπορεις να βρεις σχετικη απαντηση απο παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου..

http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/12/blog-post_08.html

83hKp3.png

να ξεκινησουμε στερεες και μου ειπε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ για σιδηροπενικη αναιμια να παρω κατι σταγονες σιδηρου και βιταμινες γιατι οπως λεει το μητρικο γαλα ειναι φτωχο τωρα σε αυτα και χρειαζεται συμπληρωματα μηπως και παθει αναιμια,.

μα για αυτό ξεκινάμε στέρεες τροφές και δεν θηλάζουμε αποκλειστικά μετά τον 6 μήνα. Το μοσχαράκι αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες σε σίδηρο

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κι εμας μας εδωσε σταγονες σιδηρου βλεποντας το κατω μερος του ματιου του....

δεν μας ειπε να κανει εξετασεις.

Ειδε και το μεγαλο παιδι μου και ειπε οτι δε χριαζεται.

Αντιθετα το μωρο (ειναι 8 μηνων και θηλαζει) χρειαζεται γιατι λεει το μητρικο γαλα δεν εχει αρκετο σιδηρο....

Ειμαι προβληματισμενη......

• 4 months later...

Μένω στην Αγγλία και έχω ένα κοριτσάκι ακριβώς δύο μηνών που γεννήθηκε φυσιολογικά. Θηλάζω αποκλειστικά χωρίς προβλήματα και το μωρό μου παίρνει καλό βάρος. Σήμερα πήγαμε στον παιδίατρο για εμβόλιο και μου έδωσε σταγόνες που περιέχουν βιταμίνες: A, D2, B1, B2, B6, B3, C. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε ότι δίνουν σε όλα τα μωρά που θηλάζουν να τις παίρνουν κάθε μέρα μέχρι και μετά που θα χρονίσουν. Αν σταματήσω να θηλάζω λέει και αρχίσω το γάλα φόρμουλας τότε δε χρειάζεται να τις παίρνω γιατί το γάλα φόρμουλας είναι ήδη εμπλουτισμένο. Δηλάδή το μητρικό γάλα δεν έχει όσα χρειάζεται το παιδί μου; Δε μού άρεσε καθόλου. Μένουμε στην Αγγλία που ως γνωστόν δεν έχει ηλιοφάνεια αλλά το σπίτι μας είναι ευήλιο και την έχω όσο μπορώ να κάθεται μπροστά στο παράθυρο με το ρηλάξ. Ξέρει κανείς να μου πει υπεύθυνα αν είναι απαραίτητο να τις παίρνω;

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

κορίτσια καλησπέρα.Εχθες που πηγα παιδίατρο μου εδωσε κ εμενα βιταμίνεσ (σταγόνες) Α και D γιατι θηλάζω αποκλειστικα κ λεει τις χρειάζεται το μωρό.Εχει παρει καμιας το μωρο αυτες τις βιταμίνες?Η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να του δωσω αλλα δεν ξέρω αν κανω καλά.

kalimera se oles!proti fora grafo se forum ki elpizo na to kano sosta kai na fanei to minima mou se oles :) ki ego pou thilazo apokleistika proxthes pou kaname to proto mas embolio (i mpempa mou einai 2 minon), mou eipe na tis paro autes tis stagonitses A kai D vitaminis. den pisteuo oti einai kati kako, oute epibarintiko gia to gastrenteriko tou morou pou einai anorimo akomi, bitaminoules einai ki apo oso xero den einai "baries" sto metabolismo tous.

Τελικά ρώτησα ένα φίλο μας παιδίατρο και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να δώσω τις βιταμίνες. Απαραίτητο είναι μόνο σε πρόωρα μωράκια. Αποφάσισα λοιπόν να μην τις δώσω. Κι εγώ δε νομίζω ότι είναι βαριές για το πεπτικό σύστημα του μωρού αλλά αν ήδη παίρνει όσες βιταμίνες χρειάζεται από το γάλα τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθει υπερβιταμίνωση; Αν δείτε στο ποστ μου οι βιταμίνες που μου έγραψε ο γιατρός δεν είναι μόνο Α και D όπως δίνουν άλλοι παιδίατροι αλλά πιο πολλές.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Εχθές που μας είδε η παιδίατρος (καινούρια γιατί αλλάξαμε) με ρώτησε αν παίρνουμε βιταμίνες Α και D.Ο πρώτος παιδίατρος μας είχε πει να πάρουμε όπως και σίδηρο.Τις βιταμίνες τις ξεκινήσαμε πολύ αραιά και που από τον 2ο μήνα και τον σίδηρο όχι ακόμη γιατί είχα τους ενδιασμούς μου. Είπε λοιπόν η χθεσινή παιδίατρος ότι βιταμίνες δίνουμε από τον 2ο μήνα στα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά τουλάχιστον για όσο είναι ανοιχτό το κεφαλάκι τους επάνω και ότι είναι απαραίτητο να πάρουν. Τώρα για τον σίδηρο από τον 3ο-4ο μήνα και μετά θα το συζητήσω πάλι:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

• 1 year later...

Είμαι χάλια...

Γυρίσαμε από τον παιδίατρο που είδε κάτι γενικές αίματος της μικρής.

Με κατσάδιασε επειδή δεν έδινα σίδηρο στην μικρή και η φεριτίνη της είναι πολύ χαμηλά.

Τα ίδια και ο άντρας μου: Παιδεύεσαι τόσο καιρό με τον θηλασμό και τα αποτελέσματα είναι χάλια!

Αύριο θα πάω για γενικές και στον μεγάλο (3+ ετών)... έτσι και είναι και αυτές χαμηλές... θα ψάχνω να βρω τρύπα...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Σοφια ουτε και εγω εδωσα ποτς σιδηρο στον μικρο μου. κυριως γτ ειχε τρομερη δυσκοιλιοτητα και δεν ηθελα να τον επιβαρυνω. οι μονες εξετασεις που καναμε ητανε 13μηνων για αιματοκριτη κ αιμοσφαιρινη. Ποσο χαμηλα ηταν η φερετινη; Γενικως τα μωρα δεν εχουν ιδιες τιμες αναφορας με τους ενηλικες. οπως και να χει θα σου ελεγα απλως να εμπλουτισεις την διατροφη της και να μην αγχωνεσαι. και μην ακους τι σου λενε κανεις αυτο που θεωρεις καλυτερο :-)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Είμαι πεπεισμένη ότι δίνω το καλύτερο στα παιδιά μου.

Οι τύψεις ξεκινούν επειδή ο γιατρός από τον 2ο μήνα μου είχε δώσει βιταμίνες A + D και από τον 3ο μήνα σίδηρο. Δεν έδωσα τίποτα από αυτά στη μικρή (στον μεγάλο είχα δώσει, όχι όμως φανατικά) ούσα σίγουρη ότι από το μητρικό απορροφάται ότι πρέπει να απορροφηθεί.

Η φερριτίνη της είναι 10, η αιμοσφαιρίνη της 10,2, ο αιματοκρίτης 34,1.

Μου τόνισε επίσης τις τιμές MCH (20) και MCHC (30)....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Είμαι πεπεισμένη ότι δίνω το καλύτερο στα παιδιά μου.

Οι τύψεις ξεκινούν επειδή ο γιατρός από τον 2ο μήνα μου είχε δώσει βιταμίνες A + D και από τον 3ο μήνα σίδηρο. Δεν έδωσα τίποτα από αυτά στη μικρή (στον μεγάλο είχα δώσει, όχι όμως φανατικά) ούσα σίγουρη ότι από το μητρικό απορροφάται ότι πρέπει να απορροφηθεί.

Η φερριτίνη της είναι 10, η αιμοσφαιρίνη της 10,2, ο αιματοκρίτης 34,1.

Μου τόνισε επίσης τις τιμές MCH (20) και MCHC (30)....

Εντάξει και εμένα το ίδιο μου είχανε δώσει & είχα δώσει μόνο την βιταμίνη A+D. Έχω φίλη με μωράκι θηλάζων 20 μηνών που έχει φερετίνη 2,3!Και δεν την άγχωσε ο γιατρός έτσι.Νομίζω μερικές φορές τα μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα. Απλώς θα εμπλουτίσεις την διατροφή της με ότι χρειάζεται και μια χαρά. Και η αιμοσφαρίνη και ο αιματοκρίτης ειναι μι χαρά,δεν ισχύουν τα ίδια όρια για τα παιδιά.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Καλημέρα Σοφία. Πήρα σήμερα κάτι αποτελέσματα εξετάσεων και σε σκέφτηκα γιατί διπλα στην φερετίνη μου γράφουν τιμές αναφοράς εκτός από ενήλικες και για νεογνά,βρέφη 3μν, 6μν, 9-12 και παιδιά. Και για το 9-12 μηνών που είστε εσείς (γιατί προφανώς δεν πάτε στην κατηγορία παιδιά λογικά) το κάτω όριο είναι το 10 οπότε εντάξει δεν είναι πια και τόσο χάλια. Εσένα είχε τιμές αναφοράς για βρέφη?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png