Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καπου κάνω λάθος?

menia79

Recommended Posts

Κλησπέρα σας

Σας διαβάζω καιρό τώρα και θα ήθελα να μου πείτε την γνωμη σας.Ειμαι παντρεμένη και εχω ένα αγοράκι 15 μηνών τώρα.Το πρόβλημα είναι η πεθέρα μου ως προς το εγγόνι της και εμένα.Πριν παντρευτώ με τον σύζηγο ολα ηταν τέλεια μετα άρχισαν να άλλαζουν και τώρα είμαστε στα τυπικά. Ισως να κάνω κάπου λάθος και για αυτό θα ήθελα να μου πειτε την γνώμη σας χώρις να μου χαιδέψετε τα αυτιά.Θα σας παραθέσω μια μια τις διαφωνίες μου με την πεθερά.

1) οταν γέννησα ηθελε κάθε μέρα τα πρωινά να ερχεται να βλέπει το εγγόνι της .της είχα πει τότε να έρχεται τα απογεύματα που θα είναι και γιός της καλύτερα για να ειμαι και εγω πιο άνετα. Τωρα έρχεται 2 φορες την εβδομάδα τα απογεύματα. Ομως βγήκα κακία γιατι έλεγε οτι δεν την ήθελα .Σωστα έκανα?

2)αρχισα τη δουλεια και δεν είπε ουτε μια φορά σε έμενα να μας κρατήσει το παιδί μιας και είχα την μητέρα μου κοντά μου.φυσικά δεν της το ζήτησα και εγώ.Το λάθος μου ήταν οτι έπρεπε εγώ να της το ζητήσω έαν ηθελα βοηθεια ή να περίμενα να μου την προσφέρουν?

3) το γεγονός οτι δε εχει κρατήσει το παιδί δεν ξέρει το προγραμμα του, πχ φαγητο υπνος μπανιο και κτλ.με αποτέλεσμα να μημ μπορώ να της το αφησω για μια μέρα να το κρατήσει ή να το πάρει στο χωριο.Το λαθος μου εδώ είναι οτι εγώ έπρεπε να της πω έλα να σου μάθω το παιδι ή αυτή έπρεπε να μου πει ελα να μου δείξεις δυο πράγματα γιατι ισως χρειαστεί να το κρατήσω και εγώ.

4) ήθελαν να το κρατάνε Σ/Κ στο σπίτι τους και έγινα κακια που τους είπα οτι το παιδι δεν φεύγει απο την μάνα του

5) οταν ρωτάω καμια φορά τον αντρα μου για όλα αυτά μου λεέι οτι με φοβάται και για αυτό δεν μου μιλάει

Οσο αφορα το μεγαλωμα του παιδιου το εχουν αναλλαβει οι γονεις μου πραγματικα οταν εγω λειπω για την δουλεια.Το ξέρω οτι εχω την μητέρα μου για βοήθεια και για αυτο δεν ζητάω και απο την πεθερά μου. Ισως να κάνω και σε αυτό λάθος.

Σας ευχαριστώ που διαβάσεται ολο αυτό και περιμένω την γνωμη σας .

Διαφημίσεις

Καταρχην να σου ζησει το παιδακι και καλως ηλθες!

Μα γιατι οταν εχεις μια τυπικη εστω σχεση αλλα οχι εχθρικη να σε προβληματιζει; Ακομη αρχη ειναι. Μην περιμενεις διαχυτικοτητες, συνηθως η σχεση ειναι ανταγωνιστικη. Σε εσενα το τελευταιο δε φαινεται να υπαρχει και ειναι καλυτερα να κρατας τις αποστασεις και να μην ανακατευεται, εφοσον σε ικανοποιει. Μετα θα σε μαθουν, θα τους μαθεις και οι σχεσεις σας θα εχουν προοπτικη.

Οταν θελησεις να γεφυρωσεις, καντους ενα τραπεζι, ενα καλεσμα, ασε το παιδι για λιγες ωρες με το προγραμμα αν δε θελεις το δικο τους προγραμμα.

Δε φερθηκες παραλογα κατα τη γνωμη μου αλλα ουτε και αυτη υπερβολικα περα απο το Σαββατοκυριακο που ηθελε να κρατησει το παιδι. Αλλα αν σκεφτεις οτι εμενα με προτειναν για εβδομαδα παρα εβδομαδα γιατι το λαχταρουσαν, μια χαρα ειναι. Και παλι μπορει να το ειπε για καλο αλλα μια αρνηση απο εσενα ειναι φυσιολογικη.

Ισως δεν τη ζεστανες τοσο την καρδια απο την αρχη με τα ορια που εθεσες, γιατι εθεσες, αλλα απο το να σε τρελαινει καθε μερα, καλυτερα!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Εγώ έκανα το λάθος και έγκυος ακόμη της είπα ότι μπορεί να έρχεται και κάθε μέρα να βλέπει το εγγόνι της. Ε μου πήρε το κεφάλι με τα "τι είναι μωλέ μωλέ μωλέ", δεν έλεγε να φύγει παρά μόνο αν έκλεινε τετράωρο και βάλε στο σπίτι με αποτέλεσμα εγώ να είμαι κομμάτια και να μην μπορώ να κοιμηθώ μ'αυτήν στο σπίτι (το μωρό κοιμόταν συνεχώς) και γενικότερα πέταγε σπόντες απευθυνόμενη στην μικρή και όχι σε μένα. 'Ελεγε "εγώ μαμά θέλω να μου λες κουβεντούλες" ή "θέλω να μου μιλάτε και όχι να με βάζετε σ'έναν ώμο και να μην μου δίνετε σημασία" όταν έβαζα την μικρή να ρευτεί για 20' επειδή είχε ΓΟΠ. Λες και περίμενα να έρθει αυτή για να μιλήσω στο παιδί μου. Μου λεγε και το φοβερό "γιατί δεν πας μία βόλτα εδώ γύρω;;" Ναι τέλη Γενάρη με νεογέννητο 8 ημερών που θηλάζει εγώ θα γύρναγα σαν την άδικη κατάρα.

Να αναγνωρίσω ότι λατρεύει την μικρή (γι'αυτό και τα ανέχτηκα) και μου την κρατάει τώρα που δουλεύω και πάλι.

Αλλά κοπέλα μου τι τα θες τα πολλά πολλά; Εγώ επειδή την θεωρώ υπεύθυνη για το ότι δεν ξεκουράστηκα όταν ήμουνα λεχώνα την βλέπω και βράζω. Βάλε τα όριά σου και μην σε νοιάζει αν είναι σωστό ή λάθος. Ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά είναι σωστό αρκεί να μην προσβάλλεις ή πληγώνεις τον άλλον. Ο καθένας ότι θέλει το ζητάει αν δεν το ζητήσει αυτός χάνει.

Καλησπέρα και να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου. Αυτό που δεν κατάλαβα από το post σου είναι που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Έχουν εκφράσει τα πεθερικά ή ο σύζυγος παράπονα ότι δεν είναι δεμένα με το μωρό και θα ήθελαν παραπάνω επαφές?Ή φοβάσαι μήπως γίνει έτσι??Γιατί κατά τ'άλλα θα πρέπει να χαίρεσαι που δεν μπλέκεται κανείς στα πόδια σου. Για το πρώτο και το τέταρτο ερώτημα σου..έπραξες άριστα, εύγε. Για το δεύτερο και τρίτο..θεωρώ ότι εσύ θα έπρεπε να το ζητήσεις, καθώς έχεις τη μαμά σου και η γυναίκα θα αισθάνεται παρείσακτη. Ωστόσο, θα πρέπει να το ζητήσεις αν πραγματικά το έχεις ανάγκη, όχι να μπει με το ζόρι στη διαδικασία. όσο για το πέμπτο...:cool::cool::cool::cool::cool::cool:

καταλαβαινω ολα οσα λες αλλα δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο προβλημα ουτε νομιζω οτι εχεις κανει κατι φοβερο η κατι λαθος,,,ειναι κι αυτοι παππουδες εχουν αναγκη απο τον δεσμο με το εγγονι και θα βρειτε ενα τροπο απο κοινου ωστε να ανπτυχθει ο δεσμος,,,θα θεσεις τα ορια σου θα θεσει κι εκεινη τα δικα της και θα βρεθειτε στην μεση προς οφελος του παιδιου

ο καθενας μωρε εχει το στυλ του και συνηθως οι ανθρωποι παρεξηγουνται για βλακειες,,καλη προθεση να υπαρχει και οι ανθρωποι βρισκονται

επισης να πω οτι δεν μπορουν ολοι να τα κανουν ολα και μαλιστα με τον τροπο που εχουμε στο κεφαλι μας,,,εχει ο καθενας το χαβα του και τα ορια του

τωρα ανεξαρτητως του αν βοηθαει πρακτικα η δικη σου η μαμα η γιαγια απο την πλευρα του μπαμπα δικαιουται να αναπτυξει τη σχεση που μπορει με το εγγονι

οι γιαγιαδες δεν ειναι για να βοηθανε μονον στα καθημερινα αλλα για να εχουν σχεση με τα εγγονια

αν σε βοηθαει η μανα σου, εισαι τυχερη γι αυτο, δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να την καλεσεις για να φατε ολοι μαζι μια κυριακη

ειναι σαν να λες αφου δεν σε εχω αναγκη τι να σε κανω,,,ανεξαρτητως απο τις αναγκες τις καθημερινες σου οφειλεις να διασφαλισεις ουσιαστικες σχεσεις με αυτους τους ανθρωπους για το παιδι σου

τωρα σχετικα με το αν δεν αφηνεις το παιδι σου για καποιο βραδυ αυτο δεν διαπραγματευεται εννοειται οτι θα κανεις αυτο που πιστευεις χωρις πολλες εξηγησεις

κι εγω το ειχα ξεκαθαρισει σε ολους μπορειτε να ερχεστε πρωινα αρκει να το ξερω 24 ωρες πριν,,,το παιδι δεν αποχωριζεται την μαμα του και τον μπαμπα του,,,θα κανουμε βολτες αλλα ολοι μαζι,,,τα ιδια ισχυαν βεβαια και για τους δικους μου γονεις

ουτε οι γονεις των κοριτσιων ειναι καλο να παραπεριφερονται στο σπιτι της κορης και του γαμπρου με τη αφορμη τον ερχομο ενος μπεμπη,,,και αυτο θελει προσοχη,,μην σου πω και περισσοτερη

Διαφημίσεις

Κλησπέρα σας

Σας διαβάζω καιρό τώρα και θα ήθελα να μου πείτε την γνωμη σας.Ειμαι παντρεμένη και εχω ένα αγοράκι 15 μηνών τώρα.Το πρόβλημα είναι η πεθέρα μου ως προς το εγγόνι της και εμένα.Πριν παντρευτώ με τον σύζηγο ολα ηταν τέλεια μετα άρχισαν να άλλαζουν και τώρα είμαστε στα τυπικά. Ισως να κάνω κάπου λάθος και για αυτό θα ήθελα να μου πειτε την γνώμη σας χώρις να μου χαιδέψετε τα αυτιά.Θα σας παραθέσω μια μια τις διαφωνίες μου με την πεθερά.

1) οταν γέννησα ηθελε κάθε μέρα τα πρωινά να ερχεται να βλέπει το εγγόνι της .της είχα πει τότε να έρχεται τα απογεύματα που θα είναι και γιός της καλύτερα για να ειμαι και εγω πιο άνετα. Τωρα έρχεται 2 φορες την εβδομάδα τα απογεύματα. Ομως βγήκα κακία γιατι έλεγε οτι δεν την ήθελα .Σωστα έκανα?

2)αρχισα τη δουλεια και δεν είπε ουτε μια φορά σε έμενα να μας κρατήσει το παιδί μιας και είχα την μητέρα μου κοντά μου.φυσικά δεν της το ζήτησα και εγώ.Το λάθος μου ήταν οτι έπρεπε εγώ να της το ζητήσω έαν ηθελα βοηθεια ή να περίμενα να μου την προσφέρουν?

3) το γεγονός οτι δε εχει κρατήσει το παιδί δεν ξέρει το προγραμμα του, πχ φαγητο υπνος μπανιο και κτλ.με αποτέλεσμα να μημ μπορώ να της το αφησω για μια μέρα να το κρατήσει ή να το πάρει στο χωριο.Το λαθος μου εδώ είναι οτι εγώ έπρεπε να της πω έλα να σου μάθω το παιδι ή αυτή έπρεπε να μου πει ελα να μου δείξεις δυο πράγματα γιατι ισως χρειαστεί να το κρατήσω και εγώ.

4) ήθελαν να το κρατάνε Σ/Κ στο σπίτι τους και έγινα κακια που τους είπα οτι το παιδι δεν φεύγει απο την μάνα του

5) οταν ρωτάω καμια φορά τον αντρα μου για όλα αυτά μου λεέι οτι με φοβάται και για αυτό δεν μου μιλάει

Οσο αφορα το μεγαλωμα του παιδιου το εχουν αναλλαβει οι γονεις μου πραγματικα οταν εγω λειπω για την δουλεια.Το ξέρω οτι εχω την μητέρα μου για βοήθεια και για αυτο δεν ζητάω και απο την πεθερά μου. Ισως να κάνω και σε αυτό λάθος.

Κατά την γνώμη μου αν δεν είχες την μαμά σου να σε βοηθάει θα είχες άλλη αντιμετώπιση στην πεθερά σου…. θα σου απαντήσω ένα-ένα στα ερωτήματα σαν να αφορούσανε εμένα

1) Δεν θα με ενοχλούσε η πεθερά μου να ερχότανε το πρωί…. Ίσα-ίσα που θα είχα χρόνο, αφού θα απασχολούσε το μικρό, να κάνω δουλειές/μπάνιο ή να ξεκουραστώ

2) Μάλλον δεν το ζήτησε γιατί ήξερε για την μαμά σου…. κατά τα άλλα όταν θέλουμε βοήθεια την ζητάμε, δεν το καταλαβαίνει ο άλλος από μόνος του.

3) Αυτό είναι απλό…. Γράφεις σε ένα χαρτί το πρόγραμμα του παιδιού και βουαλά (το είχα κάνει εγώ όταν έπρεπε να πάω στο μαιευτήριο και έπρεπε να κρατήσει το παιδί η αδερφή μου…. μέχρι και πως το κοιμίζω είχα γράψει)

4) Αυτό δεν θα το έκανα ούτε εγώ…. Ολόκληρο ΣΚ δεν θα το άντεχα

5) Αυτό με προβληματίζει λίγο….. γιατί φοβάται?? Την αντίδραση σου?? Δεν κατάλαβα!!

Φιλικά

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

:wink:

Κλησπέρα σας

Kαλη μου την εκανες μαγκα την πεθερα σου:P:p:p

οτι εκανες καλα το εκανε ς ξεκαθαρισες απο την αρχη τη ηθελες στο κατω κατω τα προβληματα με την πεθερα ξεκινανε μετα το παιδι .....:wink:

Καλο ειναι να σε φοβαται η πεθερα σου ετσι εχεις τον ελεγχο ,

τωρα πρεπει εσυ ομως να της πεις οταν θελεις να σου κρατησει το παιδι καποιο σαβατοκυριακο και να της δειξεις το προγραμα του παιδιου σου μην περιμενεις μονη της να στο πει διοτι οπως ειπε και ο αντρα σου σε φοβατε και δεν θελει να σου διμιουργησει προβληματα στο σπιτι σου................... αυτο ειναι καλο οσο μπορεις να το διατηρησεις καλο ειναι να υπαρχουν κανονες

και οτι εγινες κακια δεν πειραζη στην πορεια θα καταλαβουν οτι απλα βαζεις ορια ....μπορεις να διξεις την καλοσυνη σου με αλλο τροπο...αν τα πεθερικα σου ειναι καλα ....κα δεν χρειαζετε να εχεις τυψεις διοτι οσο χωρο τους αφηνεις τοσο χωρο καταλαμβανουν.................:wink:

να εισαι καλη μαζι της αλλα και να γνωριζει τα ορια της

και αφου εχεις την μαμα σου διπλα ενας λογος σημαντικος να κραταει αποστασεις η πεθερα σου αλλα θα πρεπει να μοιρασεις τις μερες ρωτοντας την πεθερα σου αν θελει και αυτη 2 φορες την εβδομαδα να βλεπει τα πρωινα το παιδι οταν θα εισαι στην δουλεια ετσι ειναι το σωστο και θα ξεκουραζεις και την μαμα σου και θα εχεις ευχαριστημενη και την πεθερα σου και δεν θα σου ερχεται και απογευματα ............

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...