Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η 2χρονη κόρη μου δεν τρώει..

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι σχεδόν 2 και δεν μπορεί να φάει. Τι εννοώ: τρώει τα πάντα αλεσμένα και αρνείται να μασήσει.. φαίνεται πως μασουλάει τη μπανάνα αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω αν τη μασάει ή απλά αν τη λιώνει με τη γλώσσα της.. οτιδήποτε άλλο να της δώσω σε στερεή μορφή το καταπίνει.. 7 μηνών άρχισα να της δίνω και τα μπισκότα που είναι για μωρά αλλά εκείνη τα δάγκωνε και τα κατάπινε ως είχαν.. η παιδίατρος που παραμένει καθησυχαστική αλλά φοβάμαι πως δεν θα μασήσει.. Σας παρακαλώ βοηθήστε.. άλλα παιδάκια τρώνε και τοστ στην ηλικία της.. και πατάτες.. Τι να κάνω;:-(

13D3p3.png

JuOnp3.png

Διαφημίσεις

.. οτιδήποτε άλλο να της δώσω σε στερεή μορφή το καταπίνει..

Ε και? Πνίγεται?

Ξεκίνα να της δίνεις κανονικό φαγητό.

Σιγά σιγά θα μασήσει.

Απλά μην περιμένεις να τρώει τις ίδιες ποσότητες με τα αλεσμένα και μην τη ζορίζεις.

Στόλισε το πιάτο της όμορφα και παιχνιδιάρικα. Κάνε το φαγητό της ελκυστικό και άφησέ την να παίξει με αυτό. ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!! (Ε, καλά χώνε κι εσύ καμια μπουκιά που και που;))

Και δεν συμφωνώ με την Αφροδίτη...:?. Αν το παιδί δεν περπατούσε στα 2 το ίδιο θα έλεγες? Στο φαγητό γενικά τρώμε κόλλημα με την ποσότητα και αμελούμε την πρόοδο του παιδιού...δυστυχώς...

Ένα πολύ καλό άρθρο εδώ

http://pediatros-thes.gr/?p=971

KbCJp2.pngEYukp3.png

ξεκινα σιγα σιγα με καλα βρασμενο κριθαρακι και κυμα η με μαλακο μπιφτεκακι μπουκιτσες,,,ηρθε η ωρα,,, το πολυ πολυ να φαει λιγοτερο μεχρι να συνηθισει,,,,μην το φοβασαι, σιγουρα το καθε παιδι εχει τον ρυθμο του αλλα κι εμεις πρεπει να τα ενθαρρυνουμε και να του δειχνουμε τον δρομο για το επομενο βημα με αυτοπεποιθηση

την μερα που θα σταματησεις ομως να αλεθεις δεν εχει επιστροφη γιατι μπερδευονται,,,θα τα μαγειρευεις απλα πολυ ******,,,κι αν το απορριξει στην αρχη δε εγινα και τιποτα θα πιει το γαλα της το γιαουρτι της κρεμα κλπ,,,την επομενη ξαναπροσπαθεις,,,

ξεκινα σιγα σιγα με καλα βρασμενο κριθαρακι και κυμα η με μαλακο μπιφτεκακι μπουκιτσες,,,ηρθε η ωρα,,, το πολυ πολυ να φαει λιγοτερο μεχρι να συνηθισει,,,,μην το φοβασαι, σιγουρα το καθε παιδι εχει τον ρυθμο του αλλα κι εμεις πρεπει να τα ενθαρρυνουμε και να του δειχνουμε τον δρομο για το επομενο βημα με αυτοπεποιθηση

..τα δοκιμασαμε..

τα καταπίνει.. κι εγω φοβαμαι.. λιγικο γιατι πνιγεται σχεδον σε καθε μου προσπαθεια.. και μη φανταστειτε μπουκιες.. ισα ισα στην ακρη του πιρουνιου.. την πατημενη με το πιρουνι πατατα δν τη θελει.. :-(

(εχει ολα τα δοντια)

13D3p3.png

JuOnp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μια απο τα ιδια κι εμεις.....:confused:

2 χρονων και ακομα αλεθουμε...!!!!!!!

Το τι εχω δοκιμάσει δεν λεγεται...

τρωει μονο τα φουντουνια....(αλλα κι αυτα λιωνουν στο στομα:rolleyes:)

γαριδακια και πατατουλες τηγανητες (μαλακες....)

σε ολα τα αλλα πνιγεται και δεν θελει με τιποτα να φαει μη αλεσμενο.

η παιδιατρος μας κι εμας μας καθησυχαζει και δεν ανησυχει,αλλα ως ποτε θα παει ετσι;;;;;

βεβαια να μην παραλειψω να πω οτι ειχαμε θεμα με τον λαιμο μας...

ειχε απο τις διασωληνώσεις, (λογω προωροτητας....)παθει τραχειομαλακεια

και αυτο ηταν ενα σοβαρο θεμα........

Τωρα ομως εδω και αρκετο καιρο εχει επανελθει η τραχεια του παιδιου (σχεδων 10 μηνες πια) αλλα δεν κοβει με τιποτα ομως,τα αλεσμενα!!!!!

δεν μπορω να κανω κατι αλλο παρα μονο υπομονη.

Καθε συμβουλη ομως θα μου ηταν χρήσιμη!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

τα παιδακια ειδικα στην ηλικα των 2 εχουν φοβερη αντιληψη στο να αντιλαμβανονται αν κατι γυρω τους μας αγχωνει εμας σαν γονεις...προσπαθηστε να μην μεταδιδεται αυτη σας την εννοια,μιληστε τα πειτε τους οτι τωρα μεγαλωσαν και πρπει να αρχισουν να μασανε,φατε ολοι μαζι δειξτε τους πως κανετε εσεις νιαμ νιαμ,βαλτε τα να φανε παρεα με αλλα παιδακια που μασανε κανονικα και ολα θα παρουν τον δρομο τους μερα με τη μερα..δεν θελει αγχος,ολα γινονται..

εκοψα τα αλεσμενα στη μεγαλη σχεδον 18 μηνων(πρωτο παιδι,φοβομουν κτλ...) ο μικρος μου σχεδον 14 τωρα δεν αλε8ω τιποτα εδω και δυο μηνες...εχει 4 σχεδον δοντια δυο πανω δυο κατω...και την καλυτερη δασκαλα...την αδερφη του...:wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

εγω νομιζω οτι πρεπει να επιμεινετε. με μαλακο φαγητο καθημερινα θα μαθουν και θα χρησιμοποιουν τη γλωσσα και τα δοντια τους. κριθαρακι αραιο αραιο σαν σουπιτσα ή μικρα κομματια πατατας και κρεατος μαλακου, ή ****** φρουτα πχ καρπουζι πεπονι. δεν μπορει θα μαθουν. 2 χρονων ειναι σε ηλικια που θα τα καταφερουν.! στην κορη μου σαν πρωτο παιδι και επειδη φοβομουν ετρωγε αλεσμενο μεχρι 17 μηνων. ο γιος μου απο 12 μηνων τρωει μονος του και μονο ολοκληρο φαγητο, για αλεσμενο ουτε λογος!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Δες και το τοπικ "περασμα απο την αλεσμενη στη στερεα τροφη". επισης μπορεις να δινεις σουπιτσες με κομματακια, δηλαδη τραχανα, φιδε, κοτοσουπα με ρυζι κτλ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22705

Καλημερα.

κι εγω αυτο κανω,του δινω να κραταει κατι στο χερακι και τον βλεπω που ψιλο μασαει,αλλα κατα διαστηματα πνιγεται.

Ειχα αρχησει να του δινω σουπιτσες χωρις να τιε αλεθω και τις ετρωγε,αλλα μετα απο μια ιωση που περασε,με πονολαιμο και βηχα...τα εκοψε ολα μαχαιρι,

και τωρα φτου κι απο την αρχη.

ουφφφφφ εχω σκασει.

Δεν θελω αλλο αλεσμα......

Θελω οπου παμε να μπορει να γευεται και αλλες τροφες-γευσης

που στερειτε οσο αλεθουμε!!!!!!!!

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

Εγω οταν ειναι κατι που πρεπει να φαει και δεν το τρωει του το δινω αλεσμενο (πχ φρουτοκρεμα με αυγο). Το φαγητο το λιωνουμε με το πηρουνι αλλα φροντιζουμε να εχει ζουμακι. Αν ομως κατι του αρεσει δεν τον ενοχλει αν ειναι σκληρο ή αν δεν ειναι κομμενο (τα δοντια ΔΕΝ τα εχει ολα ακομη)

συγνωμη που αργησα να απαντησω.. ειχαμε παει για μπανια.. αρχισε να μασαει μακαρονια και ρυζι.. αυτα..:-(.. της αγορασα ενα nippler αλλα δν ξερω αν εκανα καλα.. η αν αργησα πολυ.. το μονο σιγουρο ειναι οτι στο 2ο μπεμπακι θα ξερω κ δε θα επαναλαβω τα λαθη της 1ης..:!:

13D3p3.png

JuOnp3.png

..τα δοκιμασαμε..

τα καταπίνει.. κι εγω φοβαμαι.. λιγικο γιατι πνιγεται σχεδον σε καθε μου προσπαθεια.. και μη φανταστειτε μπουκιες.. ισα ισα στην ακρη του πιρουνιου.. την πατημενη με το πιρουνι πατατα δν τη θελει.. :-(

(εχει ολα τα δοντια)

προσπαθησε να μην της δειχνεις οτι φοβασαι εσυ, γιατι τοτε σου λεει αν φοβαται η μαμα κατι θα ξερει πρεπει να φοβαμει κι εγω,,,καπως ετσι,,,εξαρταται κατα πολυ απο εμας

θα τα καταφερετε μια χαρουλα υπομονη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...