Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα. Ο μικρούλης μου είναι 2μιση χρονών. Από χθες το απόγευμα στις 4 κάνει εμετούς. Ο γιατρός μας είπε ότι είναι γαστρίτιδα, και να μην του δώσουμε για 2 ώρες μετά το εμετό τίποτα, και γαλακτοκομικά καθόλου. Αν όμως δεν κρατιέται (γιατί το γάλα του αρέσει πάρα πολύ) να του δώσω γάλα χωρίς λακτόζη. Όταν γυρίσαμε από τον γιατρό, έκλαιγε και ζήταγε νεράκι. Τον λυπηθήκαμε και του δώσαμε και μετά από 20 λεπτά, κατά τις 9.30, το έβγαλε όλο. Μετά τις 9.30, έως και τις 6.15 το πρωί, δεν ξαναέκανε εμετό αλλά κοιμόταν οπότε δεν του έδωσα τίποτα. ΄Στις 6.15 ζήτησε νεράκι, και είπα να του δώσω το γάλα χωρίς λακτόζη. Την ώρα που το έπινε ξαναέκανε εμετό. Μετά κοιμήθηκε και κοιμάται μέχρι και τώρα. (10.00) Σκέφτομαι όταν ξυπνήσει να του δώσω almora. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αν έχετε κάποια συμβουλή, σας παρακαλώ δώστε την. Ευχαριστώ.

:(

Διαφημίσεις

ο εμετος ειναι ο εφιαλτης μου..προσπαθησε να δωσεις αλμορα γουλια γουλια καθε 5 λεπτα...μιλα και με γιατρο γιατι αν εχει υπνηλια δεν ειναι και τοσο καλο..να μην αφιδατωθει..αυτα τα μικρα αφοδατωνοντε με το παραμικρο..κουραγιο σε νιωθω σε καταλαβαινω..τοχω περασει πολλες φορες και καταλαβαινω..απλα επειδη εμενα πεφτει και το ζαχαρο πολυ του μωρου μου παω παντα νοσοκομειο...αστα...

περαστικα σας...

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Σε αυτες τις περιπτωσεις νερακι δινουμε ανα 5-10 λεπτα με το κουταλακι ....αν πιει ποσοτητα θα το βγαλει.

Μην του αρνήσε τα υγρα αλλα δινε του ετσι ....φαγητο εφαγε καθόλου ?

Αν οχι κανε ρυζακι λαπα που βοηθαει και στο στομαχακι.

Ακομα μπορεις το γαλα να το κανεις με το νερο απο το ρυζι...εγω ετσι κανω μου το εχει πει και η παιδιατρος.

Περαστικα !!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

ωχ το δραμα του εμετου. ενα βραδυ εκαναν ολο το βραδυ και τα δυο εμετο ουτε ξερω ποσες φορες βασικα ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.δεν πρεπει να δωσεις γαλα τουλαχιστον για ενα 6ωρο μετα που θα σταματησουν οι εμετοι. μετα εγω εδινα αντι για νερο αλμορα σε γουλιτες,συχνα και λιγο. νομιζω οτι θα ηταν προτιμοτερο να τους φτιαξεις λιγο ρυζακι με λεμονι και να μην πειει γαλα.περαστικα σας!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

καλησπερα.σε καταλαβαινω.περαστικα σας.εγω μολις χτες τελειωσα με την γαστρεντεριτιδα,αφου πριν 5μερες ειχε και ο γιος μου 2,5χρ.ασε πολυ χαλια...

εμας μας εκανε εμετο απο 3 τα ξημερωματα μεχρι 9 το πρωι 7-8φορες εμετο.δεν το προλαβαιναμε..και στο καπακι 9 με 11 το πρωι εκανε και 3φορες διαρροια.ο καημενος εκλαιγε παρα πολυ..και εμενα ηθελε νερο και κυριως γαλα που τρελαινεται αλλα την πρωτη φορα εκανα το λαθος γιατι τον λυπηθηκα και του εδωσα λιγο νερο μετα απο 10 λεπτα ολα εξω..ο παιδιατρος μου που μιλησαμε μου ειπε,αφου σταματησε τους εμετους μετα απο κανα 2ωρο με το κουταλακι 3-4κουταλιες νερακι λιγο λιγο ανα μιση ωρα.απαγορευεται αυστηρα για ολη την ημερα το γαλα και φυσικα απαγορευται σε αυτη την ηλικια η αλμορα.εμενα τσιριζε για γαλα αλλα του ελεγα σε λιγο,ναι τωρα,τον ξεγελουσα με χιλιους τροπους δεν ξερω και εγω πραγματικα πως...και το μεσημερι λιγο ρυζι λαπα με λιγο καροτο οσο θελει να φαει και μια φρυγανια.το βραδυ εμενα αν δεν πιει γαλα δεν κοιμαται εκει ειχα μεγαλο προβλημα!!του εδωσα ενα φακελακι μεσα σε νερο rizolyte(αλευρο ρυζιου και ηλεκτρολυτες ειναι) στο μπουκαλι του αλλα ηπιε λιγο τσιριζε εκλαιγε και τελικα αποκοιμηθημε μεχρι το πρωι 6 που τελικα του εκανα αραιωμενο γαλα...ελπιζω να σε βοηθησα αρκετα...

ΜΠΕΤΤΥ

Διαφημίσεις

Καλημέρα να ξερες πόσο σε καταλαβαίνω, περάσαμε την ίωση οικογενειακώς.

Εμάς ο γιατρός μας είπε ότι σου έγραψαν και τα κορίτσια, δίνουμε γάλα χωρίς λακτόζη, νερό με το κουταλάκι και φρυγανιές. Την πρώτη μέρα δίνουμε ρυζάκι-λαπά, την δεύτερη βράζουμε μαζι με το ρυζι πατάτα, καρότο, κολοκύθι και την τρίτη μέρα προσθέτουμε κοτόπουλο. Επειδή στα αγόρια μου κράτησε λίγο παραπάνω η ίωση, τις επόμενες μέρες έδωσα πιλάφι και μακαρόνια σκέτα χωρίς τυρί και σάλτσα.

Περαστικά στον μικρούλη σου!!!

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...