Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΥΨΕΙΣ!!!

Recommended Posts

Με εχουνε φαει οι τυψεις... ο μεγαλος μου γιος ειναι τωρα 4 και ο μικρος 2...

Μεχρι να γεννηθει ο μικρος, δλδ τα δυο πρωτα χρονια του μεγαλου ειχαμε φοβερη προοδο και ωρες ενασχολησης μαζι...παιζαμε απιστευτα παιχνιδια, μαθαμε την αλφαβητα, γραφαμε τους αριθμους ως το 100, μαθαμε περιπου 20 ζωα στα ισπανικα και καποιους διαλογους, το παιδι σιγα σιγα αρχισε να διαβαζει και να γραφει...ο παιδιατρος ελεγε οτι φαινεται το ποσο ασχολουμαι με το παιδι και μου εδινε συγχαρητηρια....με υποχρεωσε βεβαια να τον βαλω στα 3 και κατι στον παιδικο, για να κοινωνικοποιηθει, και ειχα ηδη το μωρο, οποτε αναγκαστικα το δεχτηκα.

Απο τοτε που ηρθε το μωρο, αν εξαιρεσουμε το μικρο πισωγυρισμα στην ομιλια και σε καποια πραγματα που χαιδευεται οπως λεμε, δεν μπορω να κανω τιποτα για να προοδευσει το παιδι μου... ξεκιναμε να ζωγραφισουμε, ο μικρος μας αρπαζει τους μαρκαδορους και μας σκιζει τις ζωγραφιες, προχτες ο καημενος ειχε γραψει τη μιση αλφαβητα και του το ξεσκισε, δε μπορουμε ουτε με κηρομπογιες, ουτε σε γραφουλα, ουτε τιποτα...

Μειναμε να βλεπουμε παιδικα και κοντευει να ξεχασει κι αυτα που ηξερε....και το θεμα ειναι οτι θελει, με κυνηγαει για να γραψει, να κανει ασκησουλες, ξετρελλαινεται...νιωθω τοσο απαισια, ολοι μου ελεγαν να μην κανω συντομα το δευτερο κι εγω βιαζομουν...

Τωρα νιωθω οτι σε κανενα απ τα 2 δεν προσφερω τα μεγιστα, γιατι και το μικρουλινι μου θελει να παιξει, εχει αλλες αναγκες, ειναι λιγο ζωηρουλι αλλα και τι να κανει, ειναι μωρο, θελει να συμμετεχει και τα κανει ολα λιμπα...

Αισθανομαι πολυ αχρηστη, αληθεια τι παιζετε με τα παιδια σας οταν εχουν τετοια διαφορα ηλικιας???

Διαφημίσεις

Να μην νοιώθεις καθόλου τύψεις!!! Νομίζω ότι όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Έχω ένα αγοράκι 4 και κάτι και ένα κοριτσάκι 20 μηνών. Δυστυχώς τώρα πια είτε περιμένουμε να κοιμηθεί η μικρή για να κάνουμε κάποια δραστηριότητα είτε τους διαβάζω κανένα παραμύθι... η μόνη δραστηριότητα που μπορούν να κάνουν μαζί. Πιστεύω όμως ότι σε περίπου ένα χρόνο τα πράγματα θα αλλάξουν και σιγά σιγά θα μπορώ να ασχοληθώ με τον καθένα χωριστά χωρίς να τρελένεται ο άλλος.... αλλά θα μπορούν να παίξουν και μεταξύ τους.

Ά ξέχασα.. Εγώ αφήνω τη μικρή να μουτζουρώνει τα χαρτιά με τους μαρκαδόρους...για να μην ζηλεύει (άσε που καμαρώνει και η ίδια) και επίσης τους τραγουδάω τραγουδάκια να χορεύουν ή να κάνουν γυρω γύρω όλοι μαζί και τους αρέσει πολύ!

τα δικα μου παιδακια εχουν την ιδια διαφορα με τα δικα σου. 2 χρονια ακριβως και οπως καταλαβαινεις καναμε λιγο οπισθεν στην ενασχοληση με αγαπημενα πραγματα της κορη μου καθως ο μικρος δεν μας αφηνε χρονο. ωστοσο αναπληρωνουμε ταχυτατα εδω και λιγο καιρο!!!!! πλεον καταλαβαινει και ο μικρος η κορη μου ξερει ηδη να διαβαζει και να γραφει και λιγα αγγλικα και κανουμε σχεδον καθε απογευμα ασκησουλες. ο μικρος πια δεν την ενοχλει ουτε μας σκιζει χαρτια, δινω και σε αυτον και κανει ζωγραφιες και ολα καλα. οποτε μην εχεις τυψεις θα αναπληρωσετε σε λιγους μηνες!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Γιατί να νοιώθεις άχρηστη??? Δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά είναι και το παιχνίδι που θα κάνουν μαζί χωρίς εσύ να συμμετέχεις, ακόμα-ακόμα και να σε βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού (όπως μπορούν), μια βόλτα που θα κάνεις και με τα δύο μαζί. Προς Θεού δεν απαξιώνω όσα έχεις μάθει στο γιό σου, αλλά τα γράμματα και τους αριθμούς θα τα συναντήσει και στα προνήπια και σίγουρα κάποια στιγμή θα τα μάθει και πιο εύκολα μάλιστα αφού έχεις δουλέψει μαζί του πολύ σε αυτό το τομέα.

Μέσα στο σπίτι μπορείτε να κάνετε μαζί κατασκευές (υπάρχουν εκατοντάδες ιδέες στο διαδίκτυο ακόμα και για άτομα σαν κι εμένα που δεν πολυπιάνουν τα χέρια μου). Απλώνεις πάνω σ' ένα τραπέζι, μαρκαδόρους, χαρτιά, παιδικά ψαλίδια και ό,τι σκεφτείς και μπορεί να συμμετέχει και ο μικρός κάνοντας τα δικά του. Επίσης υπάρχουν πολύ ωραία βιβλία με ασκήσεις προγραφής και προανάγνωσης με τα οποία θα μπορούσε να απασχοληθεί με τη δική σου διακριτική παρουσία από δίπλα, ενω ο μικρός θα μπορούσε π.χ. δίπλα σας να ζωγραφίζει σε δικά του βιβλία.

Μη πελαγώνεις με κάτι τέτοια. Αντικειμενικά και υποκειμενικά είσαι η καλύτερη μαμά που θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά σου.

Διαφημίσεις

το ψαλιδι κανω οτι δεν το ακουσα χιχιχι

αυτο κανω ρε παιδια, απλωνω τα χαρτια, κατεβαζω απο το ιντερνετ φανταστικα πραγματα, δινω τους μαρκαδορους, ο μικρος ο τζαναμπετης ζωγραφιζει λιγο και μετα μουντζουρωνεται, λεω ΟΚ, μετα αρχιζει να παιρνει τα χαρτια του αλλου που μεθοδικα καθεται και γραφει η ζωγραφιζει, τα σκιζει και αρχιζει το μακελιο...

το να παιξουμε ΟΚ ολο και κατι βρισκουμε, αλλα η μαθηση εχει παει πολυ πισω και ειχε τοσο καλη σειρα το παιδι....στα 3 που πηγε παιδικο ηταν ο μονος που ηξερε το αλφαβητο και εγραφε κιολας και ενα σωρο αλλα....ξερω οτι θα τα μαθει αργοτερα αλλα αφου θελει το παιδι και ζηταει να μαθει ειναι αδικο να μη μπορεις να το αφησεις να ασχοληθει...

ο μικρος ειναι ζιζανιο και δε μας αφηνει σε ησυχια....και επισης θελει το χωροχρονο του κι εκεινος...

δεν ξερω νομιζω οτι δεν κανω κατι καλα, ενω κανουμε και δουλειες ολοι μαζι, παιζουμε, εχουμε πισινα στο μπαλκονι, εβαλα ολοκληρο τραμπολινο μες το σπιτι να παιζουν, σπιτακι τεραστιο απ αυτα του κηπου, παιδικη χαρα το εχω κανει, αλλα οι υπολοιπες δραστηριοτητες τι γινονται???

ουφ τι αγχος....

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί ένα παιδάκι 3-4 ετών πρέπει να ξέρει να μετράει μέχρι το 100, να γράφει την αλφαβήτα κλπ. :rolleyes:

Αυτά δεν είναι της ηλικίας του, μάλιστα οι ειδικοί αποθαρύνουν τους γονείς από το να μαθαίνουν στα νήπια τέτοια πράγματα, όταν πάνε σχολείο θα βαριούνται και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει μαθησιακές δυσκολίες.

Υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις με το παιδί σου, που θα μπορεί να συμμετέχει και ο μικρός, δεν βλέπω για ποιο λόγο να στεναχωριέσαι για το αν έμαθε την αλφαβήτα!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Στέλλα αυτά που έκανε το παιδί σου στα 2 η δικιά μου ούτε κατα διάνια...και αγχώνεσαι κιόλας?? Άστα να παίξουν μαζί, γιατί μην ξεχνας οτι κ ο μικρός χρειάζεται να μάθει απο τον μεγάλο, ή μπορείς να ασχοληθείς επικοδομητικά με τον μεγάλο καθώς ο μπαμπας περνάει ώρα με τον μικρό...;)! 'Ετσι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι και το κάθε παιδί θα έχει την αμέριστη προσοχή του κάθε γονιού (θα το πηγαίνετε και εν αλλαξ ε..:-D:grin:)

στελλα μου μια απο τα ιδια!περιμενουμε ποτε θα κοιμηθει ο μικρος και η μπεμπα για να κατσουμε με τη μεγαλη να κανουμε ζωγραφιες και γραμματα!

οσο για την προοδο που λες και η μεγαλη στα 2 ηξερε απιστευτα πραγματα ενω με τον μικρο δε προλαβαινω να ασχοληθω τοσο!

καταρχην η μεγαλη μου οταν ηταν 9 μηνων εκανε ολα τα ζωακια και εδιχνε ολα τα μελη του σωματος οταν της τα ελεγα.με το που εβλεπε φωτο απο κοτα,γατα,σκυλο ,παπια κλπ εκανε τον ηχο τους.

η μπεμπα μου κοντευει 9 μηνων και μονο το παπακι και το σκυλακι μπορεσα να της μαθω και να δειχνει ματακια και χερακια!!!

Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί ένα παιδάκι 3-4 ετών πρέπει να ξέρει να μετράει μέχρι το 100, να γράφει την αλφαβήτα κλπ. :rolleyes:

Αυτά δεν είναι της ηλικίας του, μάλιστα οι ειδικοί αποθαρύνουν τους γονείς από το να μαθαίνουν στα νήπια τέτοια πράγματα, όταν πάνε σχολείο θα βαριούνται και αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει μαθησιακές δυσκολίες.

Υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις με το παιδί σου, που θα μπορεί να συμμετέχει και ο μικρός, δεν βλέπω για ποιο λόγο να στεναχωριέσαι για το αν έμαθε την αλφαβήτα!

Συμφωνω απολυτα με rkt.Και εγω ασχολουμαι με την κορη μου οταν κοιμαται ο μικρος-οχι παντα- και τις υπολοιπες ωρες της ημερας οποτε μπορω τα απασχολω και τα 2 με διαφορα παιχνιδια .Γενικως και με φιλες μου που μιλαω υπαρχει αυτο το αγχος της μαθησης σ' αυτη την ηλικια.

nSRtp3.png

Διαφημίσεις

το μικρο που δεν ενιδαφερεται παρα μονο για παιχνιδι, αυτο κανει

δε βλεπω ομως γιατι ενα παιδακι που σε παρακαλαει δως μου να γραψω, δειξε μου τα γραμματα, τι λεει εδω τι λεει εκει....θα πρεπει να το "κοψεις" για να ΜΗ ΜΑΘΕΙ

θα το καταλαβαινα αυτο που λετε αν τον εβαζα εγω με το ζορι αλλα κατι τετοιο δεν εγινε ποτε....μαλιστα επειδη κι εμενα μου ειχαν μαθει πιο πολλα απ την ηλικια μου και βαριομουν στα νηπια, πολλες φορες τον αφηνα ολομοναχο επιτηδες να μη μπορει να κανει κατι για να το παρατησει και να παιξει....δεν τα παραταει και παρακαλαει και το πηρα αποφαση οτι αυτος ο ανθρωπος ενδιαφερεται γι αυτο το πραγμα.....

κι εδω τα ιδια! η μικρη βουταει τους μαρκαδορους, τρωει τα παστελ, σκιζει τα χαρτια και μασαει τους μαρκαδορους. μαλιστα την εχω πετυχει να τρωει και το μελανι!!!! δεν ειναι να την αφησεις λεπτο μονη της να κατσει διπλα στη μεγαλη να ζωγραφισει. της εχει σκισει ολα τα παραμυθια κι εγω γυρναω με μια ταινια να τα κολλαω, στο χερι. οτι βλεπει θελει να το κανει αμα τη; το παρεις γινεται χαμος. ευτυχως παρολο που δεν εχω καταφερει να σχοληθω μαζι της οσο επρεπε τα "πιανει" αρκετα και με εχει κουφανει αρκετες φορες με αυτα που ξερει. ε ολη τη μερα η γιαγια ασχολειται μαζι της αν δεν ηξερε κιολας...μονο που δεν εχει μιλησει ακομα πολυ καλα, λεει περισσοτερο τα δικα της εκτος απο ναι, οχι, παει, καιει, κακα,παπά,μαμα ,μπαμπα ,γιαγια για ολα σχεδον τα αλλα θελεις το μωρο-λεξικο. Αλλα δεν νομιζω να ειναι οτι εχω ασχοληθει λιγοτερο αλλα οτι εχω ασχοληθει διαφορετικα. δηλαδη αυτα τα παιχνιδια τα ξυλινα τα ξερετε που εχει τρυπες με σχηματα και βαζεις το σχημα ( ζωακι πχ ) που ταιριαζει στη σωστη τρυπα. υποτιθεται πως αυτα ειναι για ηλικια 2+. Αλλα επειδη μας εχει δει να τα παιζουμε και εχει ασχοληθει και αυτη, τα βρισκει και τα βαζει σωστα σε χρονο ρεκορ! η μεγαλη μου κορη στα 2μισι ας πουμε δε τα βρισκε και αυτη ειναι 21 μηνων. Αρα το να παιζουμε παιχνιδια για μεγαλυτερες ηλικιες δεν ειναι παντα κακο, ακονιζει το μυαλο καμια φορα! (εκτος και αν τρωει τις πλαστελινες)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

μα γι αυτο ακριβως δεν αναρωτηθηκα για το μικρο

το μικρο παντα βγαινει κερδισμενο

και ο χρονος που εσυ ισως δεν εχεις

εχει το μεγαλο

το μεγαλο ειναι ηδη σχολειο για το μικρο

γι αυτο τα μικρα ειναι πιο σπιρτοζικα

το μεγαλο ομως τι γινεται αυτο ειναι το θεμα

υπαρχει μια στασιμοτητα

τι να γινει γερα να ειναι και καλοφωτιστα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...