Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λέτε να φταίνε οι ορμόνες μου;Δεν αντέχω την συμπεριφορά των γονιών μου...

Recommended Posts

Κορίτσια δεν ξέρω τι έχω πάθει αλλά ώρες ώρες δεν αντέχω τους γονείς μου:confused:.Καλά όταν ήμουν έγκυος σκοτωθήκαμε με τον πατέρα μου για κάτι που έκανε ,αλλά από τότε που άρχισε να ξεπετιέται το μωρό με έχουν εκνευρίσει με την συμπεριφορά τους.Δεν γίνεται θα πάω σε ψυχολόγο στο τέλος μπας και ηρεμήσω:rolleyes:.Κανένας άλλος δεν απέκτησε εγγόνι μόνο αυτοί.Είμαστε μεταξύ γνωστών και φίλων και ο πατέρας μου έρχεται να πάρει το παιδί μην το προλάβει άλλος.Μου πετάει σπόντες ότι οι πελάτες του στο μαγαζί τον ρωτάνε γιατί δεν έχει το εγγόνι εκεί. Εκνευρίστηκα κι εγώ και του είπα να πει στους πελάτες του ότι "η μάνα του εγγονού του δεν δουλεύει οπότε το εγγόνι του είναι εκεί που πρέπει".Η μάνα μου αν της το δώσω να το κρατήσει τρέχει να το πάει στο μαγαζί.Δεν θέλω ,πάει ο κάθε ένας και το πιάνει:mad:.Την άλλη φορά το είχε πάρει στο μαγαζί (εγώ είχα πάει στον οδοντίατρο) και κάπου πετάχτηκε η μάνα μου και μπήκε πελάτισσα και για να της φτιάξει τα λουλούδια της τον έδωσε να τον κρατάει και μου το έλεγε και καμάρωνε κιόλας:mad:.Τον ρώτησε μια πελάτισσα πως το λένε το μωρό και γιατί δεν δώσαμε το δικό του όνομα και εκείνος απάντησε ότι εκείνος δεν ήθελε.Το τι θέλαμε εμείς φαίνεται δεν παίζει κανένα ρόλο:mad:.Κι άλλα πολλά...Δεν ξέρω ρε κορίτσια τι έχω πάθει αλλά δεν την αντέχω αυτή την συμπεριφορά. Γυρίσαμε από ταξίδι και ήθελα να κάνω το παιδί μπάνιο για να ηρεμήσει και μετά από λίγο να το κοίμιζα.Μέχρι να ανεβάσω δυό πράγματα πάνω στο σπίτι μας το είχε πάρει το παιδί και είχε φύγει χωρίς να ρωτήσει.Το πάει δεξιά και αριστερά και το δείχνει...Και όταν ρώτησα τη μάνα μου που είναι το παιδί μου λέει "το πήγε ο πατέρας σου στο κοτοπουλάδικο" και όταν είπα στον άντρα μου να πάει να το πάρει νευρίασε (η μάνα μου) και με ρώταγε τι συμπεριφορά είναι αυτή;Δεν μπορώ ,κάτι πρέπει να γίνει...:mad:.Πείτε μου είμαι λάθος;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

φιλεναδα ηρεμησε....απο αγαπη το κανουν! ενταξει ειναι σπαστικο, το ξερω, αλλα τι να γινει τωρα.....συνηθως τα πεθερικα κανουν κατι τετοια εσενα σου ετυχε οι γονεις...τι να πω....βαλε κανονες και τηρησε τους ωστε να τους τηρησουν κι αυτοι, δωσε εσυ τη γραμμη πλευσης και φροντισε να ακολουθηθει αν και δεν ειναι κατι τοσο τραγικο νομιζω.....χαζοπαππουδες μωρε ειναι!!!

Αχ κοριτσακι βαλε κανονες γιατι θα τρεχεις και δεν θα φτανεις. Δεν αντιλεγω οτι το κανουν απο αγαπη. Αλλα και οι πεθεροπαππουδες απο αγαπη κανουν πολλα ομως τους παρεξηγουμε και δεν υπαρχει δικαιολογια γι αυτους...Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα γιατι κι εγω το κανω...

Το θεμα δεν ειναι ποιος το κανει αλλα τι κανει. Προσωπικα ακομα και στον αντρα μου την λεω-διακριτικα παντα και οχι μπροστα στα παιδια- αν κανει κατι αντιθετα στους κανονες που μαζι εχουμε αποφασισει.

Και εννοειται πως κανεις δεν κανει κατι με το παιδι αν δεν το εγκρινουμε εμεις πρωτα. Μπορει να ακουγομαι καπως αλλα εμας μας εχει βοηθησει παρα πολυ και το παιδι δεν μπερδευεται.....

δε διαφωνω μαζι σου φουμπι (εγω και για τους πεθεροπαππουδες εφευρισκω δικαιολογιες) απλα στην προκειμενη περιπτωση δεν εγινε κατι τραγικο

δλδ μια συζητηση για το ονομα

μια γυναικα που το ακουμπησε το μωρακι

μια γειτονισσα που το ειδε λιγο

αυτα ειναι πταισματακια κατα τη γνωμη μου (ισως γιατι εχω τραβηξει θεματα που χρηζουν...απο νοσοκομειο και πανω)

σαφως πρεπει να βαλει ορια η φιλη μας, απλα επειδη ειναι ευαισθητη ψυχουλα και τραβαει αρκετα, ισως το να προσθεσει αλλο ενα αγχος δε θα τη βοηθησει

γι αυτο ειπα και λεω

χαλλλλαρα........ΒΑΛΕ ΟΡΟΥΣ αλλα χαλλλαρα

μιλα μαζι τους ηρεμη

δλδ αν αφηναν το παιδι σου στη μεση του δρομου ολομοναχο σαν το δικο μου και ακουγες το φρεναρισμα τι θα εκανες???ο θεος να φυλαει ολα τα παιδακια....

Καλημέρα!Κορίτσια το θέμα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες είναι γενικό πρόβλημα:?.Έχουν άποψη για όλα και επεμβαίνουν αδιάκριτα.Διαβάστε σκηνικό.Τρώμε όλοι μαζί και κάτι κάνει ο μικρός και τον μαλώνω.Τον κοιτάει και ο πατέρας του αυστηρά και εκεί που είναι όλα οκ πετάγεται και ο πατέρας μου.Του λέω κι εγώ ότι "μπαμπά και ο μπαμπάς του και εγώ εδώ είμαστε δεν χρειάζεται να επεμβαίνεις".Το ακούσατε εσείς;Άλλο τόσο το άκουσε και ο πατέρας μου.Κατεβαίναμε κάτω για παρεούλα το έπερνε ο πατέρας μου και έπαιζε και ενώ ο άντρας μου μόνο το βράδυ το βλέπει το μωρό ενώ ο πατέρας μου το έχει το μεσημέρι δεν μας το αφήνει.Το είχαμε στον καναπέ και παίζαμε μαζί του κι εκείνος του έλεγε "έλα έλα".Μιλήσαμε με την μητέρα μου και είπαμε κάποια πραγματάκια αλλά τίποτα."Μην μαθαίνεις μαμά το μωρό να παίζει την ώρα του φαγητού" το χαβά της εκείνη...Γενικά είναι πολλά όχι πολύ σοβαρά αλλά επαναλαμβανόμενα και δεν τα μπορώ.Είχε έρθει ο κουνιάδος μου να δει το μωρό μετά από πολύ καιρό ,ντριν το κουδούνι η μάνα μου.Φεύγει η μάνα μου ,μετά από λίγο ντρίν το κουδούνι ,ο πατέρας μου:?.Τι θα γίνει παιδιά μου παρέλαση έχουμε:mad:;

Διαφημίσεις

μαι οντως αυτα ειναι πιο χοντρα....και θα τα παρει και ο αντρας σου καποια στιγμη αν ενοχλεισαι εσυ που ειναι δικοι σου για φαντασου εκεινος....μιλησε τους με αυστηρο υφος σταθερο και χωρις γελακια, μπας και....τι να πω...

Μιλήσαμε με την μητέρα μου και ενώ στην αρχή εκνευρίστηκε και μου είπε πως τους έχω σαν στρατιωτάκια της εξήγησα ότι την ευθύνη του παιδιού την έχουμε εγώ και ο πατέρας του και όχι εκείνοι.Ζητάω κάποια πράγματα ου είναι για το καλό του μωρού.Παράδειγμα τους έχω πει ότι δεν θέλω το παιδί να βλέπει και να ακούει τηλεόραση γιατί διάβασα πως δεν θα μπορέσει να μιλήσει καλά γιατί στην τηλεόραση μιλάνε γρήγορα.Εκείνοι όταν τους το είπα και με παρεξηγήσανε και δεν το κάνουν:?...Την ρώτησα αν θεωρεί ότι το σκεπτικό μου είναι λάθος.Της είπα ότι εκείνοι μας μεγάλωσαν και τώρα και εγώ θέλω να μεγαλώσω το παιδί μου όπως εγώ πιστεύω ότι πρέπει...Της είπα επίσης ότι είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα αλλά πρέπει να σεβαστούν αυτά που θέλουμε εμείς οι γονείς.Όταν ανακατεύονται τώρα που είναι μωρό θα ανακατεύονται και όταν μεγαλώσει ,και το παιδί ποιον θα ακούει;Μου λέει εντάξει αλλά καλύτερα θα ήταν να μην βλέπουν το μωρό πολύ γιατί αναγκαστικά θα πουν και την γνώμη τους.Αυτό βέβαια δεν έγινε...

ετσι θα το παλεψεις με συζητηση και πολιτισμενα

θα γινει στο τελος αυτο που θες

υγ αυτο με την τηλεοραση δεν ειναι απολυτα σωστο ξερεις

καλο ειναι να ελεγχεις τι βλεπουν εννοειται, αλλα πχ με τη Ντορα πολλα παιδακια εμαθαν λιγα αγγλικουλια και πολλα ελληνικα παραπανω, και εχει πολυ ωραια προγραμματα, δε νομιζω οτι αργουν να μιλησουν αντιθετα μιλανε με μεγαλυτερη ανεση κι ας μην ξερουν παντα τι θα πει αυτο που λενε.....απλα παν μετρον αριστον!

εμενα ο δικος μου παιζει μια φορα τη βδομαδα μιση ωρα kidepedia και εμαθε ενα σωρο πληροφοριες για τους δεινοσαυρους που του αρεσουν....

Μα ο πατέρας μου δεν βάζει κινούμενα σχέδια.Βάζει "Το καφέ της Χαράς" ,βάζει Αννίτα Πάνια ,κουτσομπολίστικες εκπομπές...Τέτοια ωραία.Με την συζήτηση δεν κατάφερα τίποτα.Ότι θέλουν κάνουν χωρίς βέβαια να είναι πάντα κάτι κακό αλλά κουράστηκα να επεμβαίνουν συνεχώς ,κουράστηκα να ακούω τον πατέρα μου να κοκορεύεται όλη την ώρα ότι προσέχει εκείνος το παιδί (εγώ το πάω τα μεσημέρια για να το βλέπει προκειμένου να το χαίρεται και ο άντρας μου τα βράδια δεν το πάω για να το κρατήσει και να κάτσω εγώ:mad:).Επίσης λέει ότι "έμαθα το μωρό να κάνει αυτό ,έμαθα το μωρό να μάθει εκείνο"...Ξέρω είμαι κάπως υπερβολική αλλά δεν το μπορώ.Έχουν άποψη για το φαΐ του ,για τη βόλτα του ,για τα ρούχα του...Για όλα.Με καλή διάθεση το κάνουν αλλά με κουράζουν:?...Φαντάσου περιμένω πότε θα φύγουν διακοπές για να φέρω μάστορα να μου βάψει το σπίτι γιατί θα χρειαστεί να πάμε να μείνουμε κάτω και δεν θέλω να είναι εδώ γιατί θα είναι δύσκολες οι μέρες...Δεν μπορώ να είμαι συνέχεια μαζί τους και αυτό το έπαθα από τότε που άρχισαν να ανακατεύονται με το παιδί.

Καλησπέρα τα ίδια ακριβώς θα σου πω πως είχαμε και εγώ με τον άντρα μου όπου μένουμε δίπλα στην μητέρα μου πλέον :mad:. Τελικά όλα έφτιαξαν από την στιγμή που έκανα έναν καυγά καλό και έτσι μετά όλα μπήκαν στην θέση τους.Το θέμα είναι ότι είχα αρχίσει να μαλώνω με τον άντρα μου για την μάνα μου και όχι για κάποιο πρόβλημα που να είχαμε εμείς σαν ζευγάρι.Ακριβώς αυτά που λες εσύ έτσι τα ίδια είχαμε και εμείς. Βέβαια σε εμάς έλεγε αριστερά και δεξιά ότι αυτή το μεγάλωσε το παιδί επειδή εγώ δούλευα βλέπεις.Αποτέλεσμα τώρα που περιμένω το δεύτερο όχι δεν θέλω καμμία βοήθεια πλέον έμαθα από το πρώτο, ευχαριστώ αλλά δεν θα σε χρειαστώ αγαπητή μου μητερούλα:evil: θα τα καταφέρω μόνη μου...Και εννοείται ότι τα πολλά πήγαινε έλα έχουν κοπεί. Είμαι πλέον στο δικό μου σπίτι και με την δική μου οικογένεια της αρέσει η όχι....Θα μας κάνει επίσκεψη μετά από τηλέφωνο και εμείς μία στις 20 μέρες...Τους αγαπάμε αλλά όρια

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Διαφημίσεις

τι μου θυμησες τωρα....η πεθερα μου εβαζε στον τριχρονο τοτε γιο μου dvd με γερμανους που εκαιγαν εβραιους γιατι λεει "τον εντυπωσιαζε η φωτια"

εκανα 6 μηνες να ξεκολλησει το παιδι απ το "θα σε καψω, θα σε βαλω στη φωτια"και αλλα τετοια που ελεγε....

ουφ καθε κουβεντα πληγες ανοιγει

καλα αυτο με το να κρατανε 20 λεπτα του 24ωρου το παιδι αλλα αυτοι το μεγαλωνουν εχει πολυ πλακα πραγματι.......μα τι νομιζουν επιτελους οτι εμεις την περναμε ζαχαρη???

νομιζουν οτι ειναι ευκολο δε μπορω να καταλαβω

καλα κανετε να θετετε ορια οποιος και να ειναι που παρεμβαλλει στο κατω κατω η καθε μανα ειναι και πεθερα ταυτοχρονα για τον αλλο συζυγο.....

Το θεμα γονεις ειναι πονεμενη ιστορια, εμενα αν με ρωτουσατε τι θα επελεγα μεταξυ κοπελας η παππουδων για φυλαξη ασυζητητη θα σας ελεγα κοπελα. Οι περισσοτεροι λογοι ειναι προφανεις απο τα προηγουμενα post. Η μεγαλη μου κορη μετα απο μια χρονια που την κραταγε ως επι το πλειστον η μητερα μου αποκομισαμε συμπεριφορες του τυπου ασε με, φυγε, αλλα και χτυπηματα οχι μονο σε εμας αλλα και σε αλλους. Οταν τους λες οτι την εχουν κακομαθει αποποιουνται ολες τις ευθυνες και σου λεν οτι το παιδι μεγαλωνει και αλλαζει χαρακτηρα. Ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που σκεφτομαι να παρατησω τη δουλεια για να μεγαλωσω εγω τα παιδια. Θεωρω λοιπον οτι δικαιολογημενα δεν αντεχεις την συμπεριφορα τους, γιατι οση αγαπη κι αν εχουν προς τα παιδια μας, δεν τους δινει το δικαιωμα να τα μεγαλωνουν οπως θελουν επειδη τους εχουμε αναγκη. Ακουγονται σκληρα τα λογια μου αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

η πεθερα μου κι η μανα μου είχαν πάντα το κολλημα να ανεβαζουν το γιο μου το μεγαλο, πανω στο τραπεζι και να καθεται εκει αυτος. τους πεταγε τα πραγματα, ετρωγε εκει και λερωνε γυρω του, επαιζε εκεί.... από μηνων αυτη η δουλεια οκ;;;

και μολις ζωηρεψε τσουπ τον εχω κι εγω στο σπιτι μας πανω στο τραπεζι....

παντα τους ελεγα να μην τον ανεβαζουν στο τραπεζι γιατι εκτος απο επικινδυνο δεν ειναι κ σωστο για το παιδι.... που ν' ακουσουν....

ε τωρα μιας κι εγω αυτη τη μλκ δε μπορω να του τη κοψω ευκολα οταν ειμαστε στα σπιτια τους κ θελουν να κανουν κατι, και μου λενε να τον προσεχω λιγο για να μη πεσει απο το τραπεζι τους λεω "οχι, να τον προσεχετε εσεις που τον μαθατε"....

θελω να πω μ αυτο πως οι γονεις μας, πεθερικα μας κτλ κανουν αυτο που κανουν για να ικανοποιησουν μια δικη τους επιθυμια χαρα και παντα με καλη διαθεση κι αγαπη...

την ευθυνη ομως των παιδιων μας την εχουμε εμεις... οι αλλοι ειναι απεξω, βοηθητικοι...

κι οταν εσυ πασχιζεις να μαθεις δυο πραγματα στο παιδι σου κι ερχονται και χαλανε ολη σου τη προσπαθεια τι να πεις;;

εξαλλου κανεις δε ξερει καλυτερα απο τους γονεις πιο ειναι το σωστο... κ καθε οικογενεια διαφερει οποτε ας κανει ο καθενας αυτο που νομιζει καλυτερο για το παιδι του κ την οικογενεια του...

Αχ προβλήματα:rolleyes:.Τελικά η καλύτερη εποχή ήταν όταν έμενα μακρυά από όλους:-).Δεν λέω καλό είναι να έχεις μια βοήθεια και οι δικοί μου με βοηθάνε!Με τον πατέρα μου πάω για το εμβόλιο του μωρού ,αν θέλω να πάω οδοντίατρο η΄να κάνω χοντρές δουλειές μου τον κρατάνε ,αλλά να με τούτα και με κείνα έχουν άποψη για όλα.Και άμα το τραβολογάω το παιδί μαζί μου για να μην τους το αφήσω αρχίζουν "που το τρέχεις το παιδί άστο εδώ θα το κουράσεις ,θα ζεσταθεί θα θα θα..."

Η μαμά σου δεν είχε πεθερά; Αν είχε, συγκρινέ την μαζί της και "χόντρυνε" και κάπως τα πράγματα...Αν δεν πετύχει ούτε αυτό, άρχισε να αραιώνεις τις φορές που αφήνεις το παιδάκι σου. Και με οποιοδήποτε τρόπο, φρόντισε να δείξεις ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην ανατροφή του παιδιού. Σίγουρα, το λατρεύουνε και σίγουρα θέλουν να βοηθήσουν, αλλά μέχρι εκεί που θα επιτρέψουν οι γονείς του.

Διαφημίσεις

εμενα αν με ρωτουσατε τι θα επελεγα μεταξυ κοπελας η παππουδων για φυλαξη ασυζητητη θα σας ελεγα κοπελα.

Και η κοπέλα μια χαρά είναι και οι παιδικοί σταθμοί πολύ καλύτεροι!!!!!!¨Εχω βρει την υγειά μου εντομεταξύ εμένα μου το κράτησε το παιδί περ΄που για 3 μήνες επείδη δούλευα μετά τον έστειλα παιδικό...!!!!!!!!!Που να τον κρατούσε παραπάνω τι θα άκουγα!!!!!!!! Το θέμα μου είναι ότι έιναι χειρότερη από πεθερά!!!Τώρα πως ενώ θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους , τους δημιουργούνε πρόβλημα δεν θα το καταλάβω ποτέ....Ουφ τα είπα:-(

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Η μαμά σου δεν είχε πεθερά; Αν είχε, συγκρινέ την μαζί της και "χόντρυνε" και κάπως τα πράγματα...Αν δεν πετύχει ούτε αυτό, άρχισε να αραιώνεις τις φορές που αφήνεις το παιδάκι σου. Και με οποιοδήποτε τρόπο, φρόντισε να δείξεις ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην ανατροφή του παιδιού. Σίγουρα, το λατρεύουνε και σίγουρα θέλουν να βοηθήσουν, αλλά μέχρι εκεί που θα επιτρέψουν οι γονείς του.

Είχε και έχει πεθερά και μάλιστα μένει από κάτω:lol:.Η γιαγιά μου δεν μας κράταγε.Εγώ σαν παιδάκι ήθελα να πηγαίνω πολύ στην γιαγιά.Της έφερα σε μαι κουβέντα μας ένα περιστατικό που είχε συμβεί κάποτε.Προσπαθούσε να με μάθει το "γ" και εγώ δεν το έγραφα σωστά και με έδειρε.Τότε ήρθε η γιαγιά μου και με πήρε και σε εκείνη έγραψα το γράμμα σωστά και μάλιστα γέμισα μια ολόκληρη σελίδα:lol:.Της είπα λοιπόν "Εσένα δεν σε πείραξε που έγινε αυτό;Μπήκε στη μέση η γιαγιά και έκανα τελικά αυτό που ήθελες αλλά σε εκείνη." Όχι μου απάντησε δεν την πείραξε:?...Σιγά μην το πιστέψω...

Και η κοπέλα μια χαρά είναι και οι παιδικοί σταθμοί πολύ καλύτεροι!!!!!!¨Εχω βρει την υγειά μου εντομεταξύ εμένα μου το κράτησε το παιδί περ΄που για 3 μήνες επείδη δούλευα μετά τον έστειλα παιδικό...!!!!!!!!!Που να τον κρατούσε παραπάνω τι θα άκουγα!!!!!!!! Το θέμα μου είναι ότι έιναι χειρότερη από πεθερά!!!Τώρα πως ενώ θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους , τους δημιουργούνε πρόβλημα δεν θα το καταλάβω ποτέ....Ουφ τα είπα:-(

Απλά τους αρέσει να επεμβαίνουν και να έχουν άποψη για την ζωή μας και δυστυχώς και των παιδιών μας:mad:.

Απλά τους αρέσει να επεμβαίνουν και να έχουν άποψη για την ζωή μας και δυστυχώς και των παιδιών μας:mad:.

Μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι μεγαλώνουμε και κάνουμε την δική μας οικογένεια και βεβαίως βεβαίως εκείνοι τα ξέρουν όλα!!!!!!!!!:lol:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Καλημέρα!Εχθές έγινε συζήτηση με την μητέρα μου...Είχε ανέβει το πρωί επάνω σε εμένα για να μου κρατήσει το μωρό γιατί έπρεπε να φύγω και εκείνο κοιμόταν και είδε στο τραπέζι της κουζίνας ένα χαρτί.Έκλεισα να πάμε για 3μέρες στο Τολό και είχα το χαρτί της κράτησης το οποίο και είδε...Το μεσημέρι λοιπόν με ρώτησε και της είπα ότι ναι έκλεισα να πάμε 3μέρες στο Τολό.Τότε εκείνη επειδή ξέρει πως χρωστάμε σε αυτοκίνητο και κάρτες άρχισε να μου λέει πως δεν προσέχω καθόλου και χαλάω λεφτά όπου να'ναι και και και...:rolleyes:.Κι εκεί αρχίσαμε.Μου είπε πως "εντάξει εμάς δεν μας αγαπάς και δεν μας σκέφτεσαι το έχω καταλάβει αλλά το μωρό σου δεν το σκέφτεσαι;Πες ότι ο άντρας σου χάσει την δουλειά του πως θα ξεχρεώσετε;"Νευρίασα κι εγώ και άρχισε το πανηγύρι.Της είπα ότι δεν μου αρέσει που λέει πως δεν σκέφτομαι το μωρό και πως για αυτό το μωρό παλεύω κάθε μέρα ,επίσης δεν μπορεί να λέει πως δεν τους αγαπάω και να συγκρίνει με τα πεθερικά μου.Δεν μου αρέσει όμως που ανακατεύεται τόσο στη ζωή μου και στην οικογένεια μου και δεν μου αρέσει και ο τρόπος που σκέφτονται για μένα.Πριν μερικές μέρες είχαμε πάει σε μια θεία μου να δούμε το μωρό της ξαδέρφης μου και ο πατέρας μου γύρισε και είπε μπροστά σε όλους πως περίμενε να είμαι χύμα μάνα και αδιάφορη:confused:.Και την ρωτάω γιατί έχουν τόσο άσχημη γνώμη για μένα και με προσβάλουν με τέτοια σχόλια:oops:.Μου είπε πως δεν το εννοούσε έτσι όπως το είπε ο πατέρας μου και ότι καθόμουν και έλεγα ότι δεν έχω πρόβλημα με την πεθερά μου...Της απάντησα κι εγώ πως με ρώτησε η θεία και απλά απάντησα.Είπα πως κάποια στιγμή όσον αφορά το μωρό παρεξηγηθήκαμε με την πεθερά μου της είπα κάτι όμως και το κατάλαβε.Από εκεί και πέρα δεν έχουμε επαφές παρά μια φορά το μήνα που πάμε για να δουν το μωρό.Από κει και πέρα μου είναι αδιάφοροι γιατί δεν ενδιαφέρονται ούτε για εμάς ούτε για το παιδί ,τι συγκρίνει τα ανόμοια:?;Επίσης της είπα ότι εγώ όταν υπήρχε ανάγκη και μπήκε στο νοσοκομείο ήμουν δίπλα της.Αυτό δείχνει ότι δεν τους αγαπάω;Μου είπε πως καλύτερα να μην το έκανα:shock:...Μου είπε ότι τους βγάζω γλώσσα και έχω άσχημη συμπεριφορά.Τότε της απάντησα πως βγάζω γλώσσα γιατί μια ζωή δεν μίλαγα ,ότι θέλανε έκανα ,και ο πατέρας μου ακόμα και σε πράγματα που γίνονταν και μας αφορούσαν μας έλεγε να μην μιλάμε.Βαρέθηκα όμως αυτή την συμπεριφορά και τώρα ξεσπάω.Και για το ξύλο που έτρωγα μικρή και παραπονέθηκα σε κάποια κουβέντα το έκανα γιατί θεωρούσαν ότι αυτό ήταν μέθοδος:shock:.Της είπα ότι εγώ σαν παιδί καταλάβαινα πως δεν ήταν διαπαιδαγώγηση αλλά νεύρα:-(.Μου απάντησε λοιπόν ότι θα έπρεπε να τους δίνω μια δικαιολογία σε όλο αυτό γιατί τα προβλήματα ήταν πολλά και ότι μου έχουν σταθεί σαν γονείς με τον καλύτερο τρόπο ,και ότι κι εκείνη είχε παράπονα από τους γονείς της αλλά κοίταγε τα θετικά τους και όχι τα αρνητικά.Της εξήγησα ότι δεν το κάνω επίτηδες αλλά από τότε που έμεινα έγκυος και κυρίως από τότε που γέννησα αυτή η συμπεριφορά και το παράπονο μου βγαίνουν ,ίσως επειδή βλέπω πως εγώ κάνω μεγάλες προσπάθειές ,κι ας έχω νεύρα από κάποια προβλήματα που έχω η΄επειδή δεν με ακούει ο μικρός ,και δεν σηκώνω χέρι στο παιδί μου...Σας ζάλισα σόρυ:(...Είπαμε κι άλλα αλλά ξύπνησε το μπουμπούκι μου:D!

Να προτείνω κάτι? όταν σου λέει

άρχισε να μου λέει πως δεν προσέχω καθόλου και χαλάω λεφτά όπου να'ναι και και και...

να λες και εσύ "ναι είδες δεν προσέχω, πρέπει να μαζευτώ" και να συνεχίζεις αυτό που έκανες

"εντάξει εμάς δεν μας αγαπάς και δεν μας σκέφτεσαι το έχω καταλάβει αλλά το μωρό σου δεν το σκέφτεσαι;Πες ότι ο άντρας σου χάσει την δουλειά του πως θα ξεχρεώσετε;"

να λές αδιάφορα πάντα "έχει ο Θεός" ή κατι παρόμοιο

Γενικά να μην εξηγείς τις πράξεις σου γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σε καταλάβουν και οι συζητήσεις θα καταλήγουν πάντα σε καυγάδες. Αν εσύ είσαι σίγουρη πως έχεις κάνει την καλυτερη επιλογή δεν χρειάζεται να το εξηγήσεις σε κανέναν.

Τώρα για τα υπόλοιπα, δηλ για το τι κάνουν με το παιδί δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο παρά μόνο ή α)να αποφεύγεις τα πολλά πολλά μαζί τους και β) να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου, άλλωστε παππούδες είναι και συνήθως έχουν το ακαταλόγιστο ;)

Εκνευρίστηκα.Της είπα ότι θα προτιμούσα να μένω μακρυά για να μην έχουμε τέτοια θέματα...Βλέπεις το σπίτι το έφτιαξαν (είχα και εγώ οικονομική συμμετοχή αλλά τα πολλά τα έβαλαν εκείνοι) όπως μου είπε για να μην έχω πεθερά στο κεφάλι μου να μου κάνει έλεγχο όπως έκανε η δικιά της πεθερά σε εκείνη αλλά τελικά με τούτα και με κείνα με έχουν κάνει έτσι να αισθάνομαι και το καταλαβαίνει...

κοίτα έτσι όπως τα λες, εγώ αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως οι δικοί σου, σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακόμα μικρή...αυτό δεν είναι κακοπροαίρετο βέβαια.

Είσαι ακόμα το κοριτσάκι τους...το παιδί τους... που οι γονείς πρέπει να είναι εκεί..δίπλα να βοηθούν και κάποιες φορές να υποδεικνύουν πως θα συμπεριφερθείς...

βέβαια σε καμία περίπτωση δεν λέω πως είναι σωστό..σίγουρα όχι..μήπως όμως και εσύ με τρόπο σου το έχεις προκαλέσει αυτό?

δεν είμαι καθόλου της άποψης να τσακωθείς μαζί τους...νομίζω πως θα ήταν καλύτερο απλά να τους δώσεις να καταλάβουν πως μεγάλωσες πλέον...είσαι σύζηγος και μητέρα και ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι είναι καλύτερο για το παιδί σου και τον άντρα σου...

τώρα σχετικά με το παιδί νομίζω πως του έχουν αδυναμία, αυτό και τίποτα άλλο...ίσως σε ενοχλεί που το δείχνουν με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτά που περιγράφεις.

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

κοίτα έτσι όπως τα λες, εγώ αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως οι δικοί σου, σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι ακόμα μικρή...αυτό δεν είναι κακοπροαίρετο βέβαια.

Είσαι ακόμα το κοριτσάκι τους...το παιδί τους... που οι γονείς πρέπει να είναι εκεί..δίπλα να βοηθούν και κάποιες φορές να υποδεικνύουν πως θα συμπεριφερθείς...

βέβαια σε καμία περίπτωση δεν λέω πως είναι σωστό..σίγουρα όχι..μήπως όμως και εσύ με τρόπο σου το έχεις προκαλέσει αυτό?

δεν είμαι καθόλου της άποψης να τσακωθείς μαζί τους...νομίζω πως θα ήταν καλύτερο απλά να τους δώσεις να καταλάβουν πως μεγάλωσες πλέον...είσαι σύζηγος και μητέρα και ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι είναι καλύτερο για το παιδί σου και τον άντρα σου...

τώρα σχετικά με το παιδί νομίζω πως του έχουν αδυναμία, αυτό και τίποτα άλλο...ίσως σε ενοχλεί που το δείχνουν με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτά που περιγράφεις.

Να σου πω ίσως να με βλέπουν ακόμα μικρή αλλά αυτό δεν μου αρέσει.Δεν με βλέπουν σαν το κοριτσάκι τους αλλά σαν μια ενήλικη που κάνει λάθη και εκείνη τα έχουν κάνει όλα σωστά στη ζωή τους και εγώ δεν ξέρω...και και και...Η μάνα μου φροντίζει πιο σωστά το μωρό.Όταν μου έπεσε το μωρό από το κρεββάτι ξέρεις τι μου είπε;"Εμένα ποτέ δεν μου είχατε πέσει:-?"Μέχρι που μια μέρα της έπεσε το μωρό μου...Τι να της έλεγα εκείνη την ώρα.Την λυπήθηκα γιατί ήξερα πόσο μεγάλο σοκ είναι και δεν είπα κουβέντα...Αυτό που κάνουν δεν το κάνουν με κακία ούτε για κακό αλλά ανακατεύονται πολύ και αυτό με κουράζει...:oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...