Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ

Recommended Posts

βρισκομαι στη 6η εβδομαδα κυησης..θα πρεπει να κανω τις πρωτες πολλες εξετασεις!

1.ποια ειναι η διαδικασια μεσω ΙΚΑ?

κι αν τις κανω μεσω ΙΚΑ η λιστα για αιμοληψια εχει κλεισει μεχρι 20 αυγουστου και σε ολες τις γυρω περιοχες....

υπολογιστε και 1 μηνα τα αποτελεσματα...οποτε θα εχω αποτελεσματα αρκετα αργα

2.Αν τιςκανω στο ελενα θα πρεπει να κλεισω ραντεβου κι αν ναι που?

μετα θα παρω επιστροφη απο το ΙΚΑ?

3 Με τους υπερυχους τι γινεται?

κελεινω ραντεβου στο ΙΚΑ και με στελνουν καπου και τους κανω?

4 τους κανω στο ελενα αφου εχω κλεισει ραντεβου?

κι αν αναι που?

τι λιστα εχει?

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

τις αιματολογικες τις ειχα κανει στο ελενα ολες χωρις ραντεβου.πρεπει ομως να πας απο νωρις για να "πιασεις" θεση.

τις πρωτες τις αιματολογικες που ειναι πολλες και ακριβες εδωσα 190 ευρω και με την αποδειξη πηγα στο ικα και μου εδωσαν πισω περιπου 130 ευρω.τα αποτελεσματα μου ειπαν οτι θα εβγαιναν σε 15 μερες αλλα εκαναν λιγοτερο να βγουν.

στις μηνιαιες αιματος(γενικη αιματος-γενικη ουρων και ζαχαρο αιματος )παλι με τον ιδιο τροπο και αποτελεσματα την επομενη μερα.αυτες κοστιζανε 7 ευρω και το ικα μου εδινε τα 6.5 ευρω πισω.

ποιους υπερηχους εννοεις?τους "μεγαλους"?αυχενικη,β επιπεδου?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ολους τους υπερυχους!

και κυριως αυτους!

ο γιατρος μου ειναι στο ελενα , στο α΄παιδακι μου μου του εκανε εκεινος αλλα με 50ευρο το λιγοτερο και μαυρα αυτα πριν 4 χρ.

αλλιως πως γινεται?

γιατι 50 * 9 = 450

+νοσοκομειο

+ φακελακι

η αυχενικη στανταρ επειδη θα σου πεσει αυγουστο δεν θα εχει ραντεβου γιατι λεει κανουν συντηρηση των μηχανηματων(μπουρδες:rolleyes:).μαθε ποτε ειναι να κανεις β επιπεδου και κλεισε απο τωρα(εχει ειδικο γραφειο στο ελενα για τα ραντεβου,ενα σπιτακι αριστερα πριν φτασεις στο κτιριο ηλιαδη).αλλιως να προσπαθησεις και στο αλεξανδρας και στο αττικο για ραντεβου.πιο πιθανο να βρεις.και θα κανεις το ιδιο πραγμα,με την αποδειξη στις παροχες στο ικα για επιστροφη χρηματων.

τους απλους υπερηχους τους εκανα στο ελενα,χωρις ραντεβου αλλα με μεγαλη αναμονη καθως υπαρχει μονο ενας :!:,εδινα 9 ευρω και επαιρνα απο το ικα ολο το ποσο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

τις αιματολογικες σου τις εγραφε ο γιατρος του ικα και πηγαινες?

ειχες γιατρο απο το ελενα?

οχι κανεις δεν μου τις εγραφε,ελεγα "γεια σας,θελω αυτο και αυτο " :lol: και μου εκοβαν τα αντιστοιχα παραβολα.

ναι,ειχα γιατρο στο ελενα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

moνο πο κοντα γινεται το ραντεβου?

τηλεφωνικα?

δηλαδη απο τωρα να κοιταω για αυχενικη?

το ατεστ?

και για β επιπεδου απο τωρα?

οταν ενοεις πρωι κα αναμονη?

ποσο πρωι και ποσο αναμονη?

ευχαριστω!

moνο πο κοντα γινεται το ραντεβου?

τηλεφωνικα?

δηλαδη απο τωρα να κοιταω για αυχενικη?

το ατεστ?

και για β επιπεδου απο τωρα?

οταν ενοεις πρωι κα αναμονη?

ποσο πρωι και ποσο αναμονη?

ευχαριστω!

λογικα θα γινεται και τηλεφωνικα.ναι απο τωρα να κοιτας για αυχενικη γιατι δεν θα βρισκεις.

να εισαι εκει 7μιση το πρωι και αναμονη αναλογα την ημερα,απο 20 λεπτα εως μιαμιση ωρα.ειναι λιγο πακετο αλλα εγω ειχα χρονο μιας και δεν δουλευα οποτε δεν με πειραζε.καντο μια φορα και εαν δεις οτι δεν σε βολευει-αρεσει.....βλεπεις....

στο ικα δεν εχεις προτεραιοτητα λογω εγκυμοσυνης?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

deν ξερω αν εχω προτεραιοτητα!

αχ μου φαινονται βουνο ολα αυτα!

αλλα θα τα ρωτησω ολα!

δεν λεει να δινω 50 το λιγοτερο στο γιατρο καθε μηνα

+ αιματολογικες

μου φτανει το φακελακι του....αν και αυτο αν εχω τοκετο σα τον προηγουμενο βέπω να του δινω τα μισα!

του δινεις χρηματα καθε μηνα??? :shock:γιατι καλη μου???το φακελακι δεν φτανει??εμενα ολη η εγκυμοσυνη απο την στιγμη που το εμαθα μεχρι και την γεννα μου κοστισε 2.000 ευρω σε μονοκλινο.και σου εχω βαλει μεσα τα παντα

εξετασεις,γεννα,φακελακι,διαμονη.επιπλεον εμεινα στην 10η εβδ 7 μερες και στην 39η αλλες 6 στο ελενα για παρακολουθηση και ολες τις φορες σε μονοκλινο.και ακομα και με αυτα τα εκτακτα δεν ξεπερασα τις 2.000 ευρω.

σου τα ζηταει τα χρηματα η εσυ απο μονη σου???

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

ax πρωτο παιδι και απειρη!

φακελακι ποσο εδωσες?

τωρα τα πραγματα ειναι πιο περιορισμενα!

κυριως οικονομικα!

ηταν και κατι που δεν ηταν στο προγραμμα αλλα αφου ηρθε θα μεινει!

• 4 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κι εγώ. Μια γνωστή μου, πρώτη φόρά έγκυος, βρήκε γιατρό στο 'Ελενα. Έκανε εκεί τις αιματολογικές εξετάσεις, έδωσε 190 ευρώ και θα πάρει από το ΙΚΑ τα 130. Σωστά κατάλαβα? ΕπειΔή πάει απόγευμα στην γυναικολόγο στο Έλενα πληρώνει 75 ευρώ. Από αυτά θα πάρει κάτι πίσω από το ΙΚΑ?

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Να ρωτήσω κι εγώ. Μια γνωστή μου, πρώτη φόρά έγκυος, βρήκε γιατρό στο 'Ελενα. Έκανε εκεί τις αιματολογικές εξετάσεις, έδωσε 190 ευρώ και θα πάρει από το ΙΚΑ τα 130. Σωστά κατάλαβα? ΕπειΔή πάει απόγευμα στην γυναικολόγο στο Έλενα πληρώνει 75 ευρώ. Από αυτά θα πάρει κάτι πίσω από το ΙΚΑ?

οι αιματολογικες που μου εγραψε εμενα η δικη μου γιατρος εκαναν 190 ευρω,μπορει ο δικος της γιατρος να της βαλει λιγοτερες οι περισσοτερες,δεν ειναι στανταρ.

για τα απογευματινα ραντεβου δεν ξερω αν δινουν χρηματα πισω,τα 3 ευρω που πληρωνα στα πρωινα μου τα εδιναν παντως.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

βρισκομαι στη 6η εβδομαδα κυησης..θα πρεπει να κανω τις πρωτες πολλες εξετασεις!

1.ποια ειναι η διαδικασια μεσω ΙΚΑ?

κι αν τις κανω μεσω ΙΚΑ η λιστα για αιμοληψια εχει κλεισει μεχρι 20 αυγουστου και σε ολες τις γυρω περιοχες....

υπολογιστε και 1 μηνα τα αποτελεσματα...οποτε θα εχω αποτελεσματα αρκετα αργα

2.Αν τιςκανω στο ελενα θα πρεπει να κλεισω ραντεβου κι αν ναι που?

μετα θα παρω επιστροφη απο το ΙΚΑ?

3 Με τους υπερυχους τι γινεται?

κελεινω ραντεβου στο ΙΚΑ και με στελνουν καπου και τους κανω?

4 τους κανω στο ελενα αφου εχω κλεισει ραντεβου?

κι αν αναι που?

τι λιστα εχει?

ευχαριστω!

με το καλο!!!κι εγω στο ελενα γεννησα αλλα δεν εκανα εκει τις εξετασεις μου μονο κανα δυο εκτακτες.. εχεις δικο σου γιατρο στο ελενα η θα σε ξεγεννησει οποιος εφημερευειε? στο ικα την πρωτη φορα που θα κανεις αιματολογικες πας ΧΩΡΙΣ ραντεβου, μην ακουσεις τον κοσμο που περιμενει και σου πει εχετε ραντεβου/ θα στο ειπανε και στο κεντρο μανας και παιδιου αν πηγες λογικα εκει πηγες εκει,. θα πας ομως κατα τις 9.30, οχι νωριτερα, οχι αργοτερα, τοτε φωναζουνε τις μανουλες για να τις παρουνε αιμα.. καθε μηνα μετα θα κλεινεις το ραντεβουδακι σου και θα πηγαινεις.. ενα μηνα πριν ναι? δηλαδη πας αυριο για την πρωτη αιμοληψια, κλεινεις και το ραντεβου για τον επομενο μηνα και καθε φορα το ιδιο.. οι πρωτες εξετασεις ομως δεν γινονται ολες στπο ικα , εχει 2, 3 που πρεπει ναπας στην πλατεια θεατρου να περιμενεις και θα σου πουνε τις υπολοιπες,, εγω αυτες τις εκανα στην βιοιατρικη που ειχε συμβαση και η εταιρεια μου μαζι της και πληρωσα και λιγοτερα.. τα υπερηχογραφηματα θα τα κανεις αν πηγαινεις στο κεντρο μανα ςκαι παιδιου, στο ικα δηλαδη εξω.. κι αν καποιο μηνα δεν στο γραψει ο γιατρος εσυ μη το αμελησεις να του το ζητησεις,,, το πρωτο τριμηνο ολως που σε ελεγχει απο κατω ο γιατρος δεν το καλυπτουνε τα κεντρα και το πληρωνεις , οταν σε εξεταζουν στην κοιλιτσα σου μπορεις να πηγαινεις με το ικα και μετα στις παροχες να παιρνεις πισω το ποσο που αναλογει.. εγω λοιπον θα σου προτεινα για να μην ταλαιπωρεισε μια που θα γεννησεις στο ελενα να πηγαινεις εκει για τις εξετασουλες σου καθε μηνα, να σε παρακολουθει και καποιος γιατρος καιμετα ειναι στη δικη σο επιλογη αν θα τον καλεσεςι τελικα στη γεννα η οχι..

ραντεβου θα κλεινεις ενα μηνα πριν..το τηλεφω νο στο ελενα δεν το εχω κρατησει αλλα θα το βρεις απο τηλεφωνικο κεντρο...

με το καλο! κι οτι χρειαστεις εδω ειμαστε!

Σοφάκι και η φίλη μου 190 ευρώ πλήρωσε για τις εξετάσεις. Μπορεί να εχει την ίδια γιατρό με σένα, δεν ξέρω. Ξέρει κάποιος αν θα πάρει πίσω και τα λεφτά από το απογευματινό ραντεβού?

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...