Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκκλησία και στολισμός

marilu

Recommended Posts

Εχω απελπιστεί! Σε μεγάλη και πολύ γνωστή εκκλησία των νοτίων προαστείων και δη του Φαλήρου, δεν μου επιτρέπουν για την βάφτιση του παιδιού μου ούτε ίχνος απο μπαλόνια και καθόλου λουλούδια, μα ειναι δυνατόν!

Δηλαδή στις δυσάρεστες καταστάσεις γιατι επιτρέπουν στεφάνια!! Σε μυστήριο βάπτισης ούτε λουλούδι?τίποτα????Ειμαι έξαλλη.

Πείτε μου αν κάποια κάνει βάπτιση εκεί μέχρι τέλη Αυγούστου πως το αντιμετώπισε?

Διαφημίσεις

Πέρνα κάποια Κυριακή πρωί και δες τί γίνεται σε άλλες βαφτίσεις.Καμιά φορά κάνουν τους δύσκολους σε κάποιους και σε άλλους αφήνουν πολλά.

Αν δεις έστω και ίχνος από μπαλόνι ή λουλούδι,όρμα μέσα και πιάσε τον παπά.Τί θα κάνει,θα σε αφήσει.

Αν δεν δεις τίποτα,άλλαξε εκκλησία.;)

κι εμένα δεν μου είχε επιτρέψει ο παπάς στολισμό αλλά τελικά ήταν θετικός στα λουλούδια εγώ είχα δύο κρεμαστά στεφανάκια με φρέσκα λουλούδια και κορδελίτσες σε τυρκουάζ, άσπρο

έχει βγει εγκύκλιος για την απαγόρεψη των στολισμών αλλά έγκειται στην κάθε εκκλησία το αν θα το ακολουθήσει ή όχι

Σε πολλές εκκλησίες δεν επιτρέπουν πια -και κατά την γνώμη μου σε ορισμένες περιπτώσεις (οπου η βάφτιση/γαμος γινόταν τσίρκο)- δικαιολογημένα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαγορεύουν τα μπαλόνια (μέσα και έξω),τον στολισμό της κολυμπήθρας, και τα πολλά λουλούδια στο εσωτερικό.

Εμάς μας τα είχαν δώσει γραπτά(!) και μας επέτρεψαν να κάνουμε 2 "δεντράκια" δεξια αριστερά της κολυμπηθρας και έξω από την εκκλησία.

Οπως σου λέει και μια κοπέλα πιο πάνω πέρνα μια βόλτα και δες κάποια άλλη βάπτιση.

QqmLp3.png

Πολύ μου τη δίνει να ακουω τέτοια.Να φροντίσει η μητρόπολη πρώτα να βγαλει οδηγιες για τους παπαδες που όλοι σε κοιτανε στα χέρια και τα τσεπωνουν από όλα τα μυστήρια και μετά να βγάζουν εγκυκλιους για τον κοσμο.Το παιζουν ολοι και καλα της ηθικης μεχρι που έρχεται η ωρα να τους τα δωσεις κατω από το τραπεζι. Εκει βέβαια δεν σκεφτονται το μυστήριο του γάμου και της βάφτισης. Σε εμας εδώ έχουν πλακωθει ακομα και στο ξύλο μεταξύ τους για τα λεφτα!!!!

Ημαρτον!!

Διαφημίσεις

Πένυ έχεις απόλυτο δίκιο.

Η ασέβεια του μυστηρίου ξεκινάει από τον κλήρο και την ταρίφα που ζητάνε προκαταβολικά και όχι από τον στολισμό της εκκλησίας:rolleyes:

Συμφωνώ απολύτως!!Και να πω πως ειναι απο τις εκκλησίες με ταρίφα αλλά αν πει συγκεκριμένο ποσό στη νονα και δη μεγάλο, θα πούμε πως λόγω κρίσης δεν έχουμε τόσα χρήματα και αυτα που έχουμε θα τα ρίξουμε στο παγκάρι και όχι να του τα δώσουμε στο χέρι. Έλεος πια, ακόμα και με το λάδι κάνουν λαμογιές, σου βάζουν το λάδι το ταγκισμένο που το έχουν 2 χρόνια και βάλε και αυτό που τους πάμε το φρέσκο το κρατάνε εκείνοι, επιβεβαιωμένο στις περισσότερες εκκλησίες αυτό!

Για να μην πω πως την πάτησα με τις μπομπονιέρες στο πρώτο μου παιδί, σχόλαγε το κατηχητικό και στηνόντουσαν στην ουρά για να πάρουν μπομπο.

Για να μην πω πως την πάτησα με τις μπομπονιέρες στο πρώτο μου παιδί, σχόλαγε το κατηχητικό και στηνόντουσαν στην ουρά για να πάρουν μπομπο.

Αυτό έτυχε σε μια βάφτιση που ήμουν,εκείνη την ώρα είχα βγει προς την έξοδο,ενώ όλοι ήταν μέσα και οι μπομπο αφύλαχτες.Βγαίνουν καμιά δεκαριά κοριτσάκια του κατηχητικού και μόλις βλέπουν τα γλυφιτζούρια(και μάλιστα τα γαλάζια-άσπρα τα πολύ μεγάλα,που είναι και ακριβά)γυάλισε το μάτι τους και έτρεξαν επάνω τους.Ευτυχώς η δασκάλα με είδε που πλησίασα με αγριεμένο ύφος και τα σταμάτησε,αλλιώς θα είχανε μαδήσει όλο το τραπέζι.

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κοριτσια επειδη αλλοι παπαδες αφηνουν και αλλοι δεν αφηνουν

στολισμους, ενα καλο κολπακι ειναι να κανεις την ανηξερη και να τους

πεις πως ειναι δωρο απο καποιον καλεσμενο.... οτι θα βγαλετε λιγες

φωτογραφιες και μετα θα πανε κατευθειαν στο τραπεζι

αυτοι παντα φωναζουν και διαμαρτυρονται αλλα μετα ειναι ενταξει..ι

παντως για τα μωρα ειναι ωραιο αναμνηστικο να εχουν εστω και λιγα

μπαλονακια και την κολυμπηθρα τους στολισμενη

και σου ερχεται και πιο οικονομικα αφου μα τα ιδια λεφτα

στολιζεις εκκλησια -κεντρο

Ναι, αλλά δεν βρίσκω ημερομηνία και ειναι λίγο αργά τώρα!

Αν κάποια κοπέλα κάνει βάπτιση πριν απο εμένα εκεί θα ήθελα ενημέρωση.

Αν βαφτίζεις αύγουστο, είσαι πολύ άνετα. Μιά χαρά το βλέπω να αλλάζεις. ειδικά άν δεν έχει τυπώσει προσκλητήρια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...