Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το πεθερό μου λόγω ηλικίας τών φωνάζω πεθερό αλλά τη πεθερά όπως νοιώθω εκείνη τη στιγμή.. Άλλες φορές με το ονομά της, άλλες φορές πεθερά..βέβαια όπως για μένα δεν θα είναι ποτέ ο μπαμπάς και η μαμά μου έτσι και για εκείνους δεν θα είμαι η κόρη τους.. Βέβαια τώρα που έρχετε ο μικρός μας θα ξεκινήσουμε τα παππού και γιαγιά και πιστέυω θα μου βγαίνει πιο εύκολα μιας και οι ηλικίες τους είναι όσο των δικών μου παππόυδων..

EwCip3.png

όπως είπε και η φιλενάδα μου ultraviolet έχω τρελή αγάπη για τον πατέρα μου, οπότε το μπαμπά για τον πεθερό μου φέρνει ανακάτεμα στο στομάχι. άπειρες φορές πλέον τον αποκαλώ εντελώς υποτιμητικά, αλλά με αθώο, εντελώς αθώο πιστέψτε με, χαμόγελο, πεθερούλη. το ίδιο και στην λατρεμένη. 1-2 φορές που ήμουν άγρια στραβωμένη με την πεθερά την αποκαλούσα με το όνομά της. γούρλωσε μάτια σαν να έφαγε καρφί. το ξαναγύρισα στο μαμά και πού και πού στο πεθερούλα-πεθερούλη! το χαίρομαι!

Ευτυχώς , λόγω των παιδιών ,τους αποκαλώ παππού , γιαγιά.Στην αρχή ήτανε κυρία και κύριε.Μέχρι και η μητέρα μου με μάλωσε κάποια στιγμή επειδή δεν τους αποκαλούσα μαμά-μπαμπά , αλλά ρε παιδάκι μου , δεν μου έβγαινε.Και η απάντησή μου ήτανε , ότι΄δεν συμφωνώ με αυτό γιατί εάν τους έλεγα μαμά και μπαμπά , τότε με τον άντρα μου θα ήμασταν αδέρφια , όχι σύζυγοι...οπότε αυτό που λένε δεν στέκει.Καλά δεν λέω??????????????χιχιχι....

Διαφημίσεις

Μεχρι πριν 2 μερες τους μιλουσα στον πληθυντικο και με τα ονοματα τους. Απο την κυριακη και μετα που εγινε ενα σοου στο σπιτι τους-με εμας καλεσμενους- την πεθερα μου θα συνεχισω να της μιλαω στον πληθυντικο (δεν αλλαξε κατι) και τον πεθερο μου απλα θα ευχομαι να μην τον ξανασυναντησω ποτε ξανα... Παντως αυτο το ψιτ ψιτ που λετε μου ακουγεται τελειο σε αυτην την περιπτωση :P.

Και αν κανω αγορι θα παρει ονομα απο το δικο μου σοι! Αχ ταπα και ξαλαφρωσα!!!!

h0MYp3.png

Τα ζορια ειναι στο τηλεφωνο...

το τηλ για εμενα ειναι το καλυτερο,εγω λεω οταν το σηκωνει ο πεθερος μου:το κοριτσι σου που ειναι ;θελω να της μιλησω.

εγω τους μιλαω στον ενικο και ψιλοαοριστα.

ο αντρας μου που λεει τη μαμα μου Θεοπουλα λογω υψους και το μπαμπα μου πατερα τι σας λεει;

Διαφημίσεις

εγω φωνάζω τα πεθερικά κατευθείαν με το όνομά τους από την πρωτη στιγμή. Όταν τους γνωρισα πριν το γάμο πηγα να μιλησω στον πεθερό στον πληθυντικό και μου λέει ποιοι εμεις; βλέπεις πολλους εδώ γύρω; Οπότε και εγω τους φωνάζω Αντώνη και Λίτσα και ενίοτε τον πεθερό Αντωνάκη. Αν και σκεφτομαι να το γυρισω σε πεθερά και πεθερός γιατί και αυτοί φωνάζουν την κορη μου μπέμπα και όχι με το όνομά της. Θα δούμε... Τα ίδια και ο άντρας μου με τους γονείς μου. Ο μπαμπάς μου είπε να μην τον φωνάζει ο αντρας μου "μπαμπά" γιατί το θεωρεί γελοίο και ότι μπαμπάς και μαμά είναι ένας για τον καθένα. Αυτά.

pECmp3.png

Εγώ μιλάω στον πληθυντικό. Τον πεθερό μου τον αποκαλώ κυρ-....... . Βέβαια εκείνος μετά τον γάμο προσπάθησε να μου κόψει τον πληθυντικό, γιατί είμαστε πλέον μια οικογένεια, αλλά δεν μπορώ με τίποτα. Είναι 77 ετών! Απλά προσπαθώ να φτιάχνω έτσι τις προτάσεις μου ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιώ συχνά τον πληθυντικό.

Όσο για την πεθερά μου.... απλά δεν μιλιόμαστε, ούτε βλεπόμαστε (γιατί έχει μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο) κι έτσι έχω ηρεμήσει. Πριν από 4 χρόνια που είχαμε συχνές επαφές χρησιμοποιούσα τον πληθυντικό και το "κυρία-...". Μετά επειδή ακόμα και το κυρία δεν της άξιζε, απλά δεν χρησιμοποιούσα το όνομά της. Ωσπου κόπηκαν όλα....

Κος και Κα Ταδε και στον πληθυντικο..απ την αρχη ετσι και δε νομιζω οτι θα αλλαξει ποτε..δε μ εχουν κανει να νιωσω τοσο ανετα μαζι τους για να μου βγει ο ενικος και καλυτερα γιατι οι πολλες οικειοτητες θα φερουν και παρεξηγησεις αυριο μεθαυριο..

εγω τους φωνάζω Κε και Κα αλλά ειδικά στον πεθερό μου πετάω και κανά δεν με χ@^%^τε Κε τάδε ,:DΟ άντρας μου πάλι φωνάζει τον Πατέρα μου Thomas και την μάνα μου δεν την φωνάζει τίποτα ή καμιά φορά πεθερά :lol: αλλά τις μιλάει κανονικά στον ενικο:lol:Η πλάκα είναι που με ακούει η μικρή και αντί την πεθερά μου να την πει γιαγιά την φωνάζει Κα τάδε αλλά τον πεθερό μου κανονικά παππού:wink:

Διαφημίσεις

Εγω στην αρχη τους μιλαγα στον πλυθηντικο..αφου χασαμε τον πεθερο μου αρχισα σιγα σιγα κ της μιλαγα στον ενικο.Με κουβεντες του τυπου αν μια νυφη δεν πει την μητερα του αντρα της μαμα δεν σεβετε τον αντρα της και τετοιες βλακειες ηθελε να την πω μαμα..τωρα που εμεινα εγκυος μου λεει ο καλος μου τωρα πρεπει να την πεις μαμα και του λεω για μενα αυτα ειναι παλιομοδιτικα κολυματα..εξαλου μια μανουλα εχω και στο κατω κατω δεν της αξιζει να την αποκαλεσω ετσι,δεν με εχει κανω να το νιωσω γιατι μια ζωη ειναι ξυνη μαζι μου,κουβεντα που μου ειπε προσφατα: τα μωρα ειναι δυστυχια κ σε φυλακιζουν σπιτι...το λες αυτο σε μια υποψηφια μανουλα???οποτε με το ονειρο θα μεινει...και της μιλαω οταν βρησκετε στο οπτικο μου πεδιο...

ZmMip2.png

Εγώ τους φωνάζω μαμά και μπαμπά επειδή μους το ζητήσανε.κι επειδή δεν έχω κολλήματα τους φωνάζω έτσι.Φυσικά ο τόνος που φωνάζω τους γονείς μου είναιδιαφορετικός κ άλλος τα πεθερικά μου.

Βέβαια τον μπαμπά μου τον φωνάζω παπάκι και τη μαμά μου μα.Και τους κάνω αγάπες κ τσαχπινιές.Εκεί φαίνετε η διαφορά.

Ο άντρας μου φων'άζει τη μαμά μου μητέρα κ τον μπαμπά μου πατέρα ή κ μάστορα καμιά φορά(όντας τεχνικοί και οι δύο)

Μεταξύ μας λέμε η μάνα σου ο πατέρας σου.

Eγώ τους μιλάω στον ενικό και τους φωνάζω με το όνομά τους. Μάρκο και Ηλέκτρα. Οι σχέσεις μας είναι καλές, ήρεμες χωρίς κολλητηλίκια. Νοιώθω και εισπράτω ότι με σέβονται και με αγαπούν. Το "μαμά" και "μπαμπά" απλώς δεν μου βγαίνει να το απευθύνω κάπου αλλού εκτός από τους γονείς μου.

:D

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ρε κορίτσια, εγώ έχω πρόβλημα με τον κουνιάδο ο οποίος είναι περίπου 18 χρόνια μεγαλύτερος και πριν επισημοποιήσουμε τη σχέση μας με τον άντρα μου τον είχα δει πολύ λίγες φορές και του μιλούσα στον πληθυντικό και κ. τάδε. Μετά προσπάθησα να κόψω τον πληθυντικό αλλά αυτός δεν μου έδινε καμία ευκαιρία, μάλιστα του φαίνεται ότι τον σέβομαι μιλώντας του στον πληθυντικό. Ιδιαίτερες σχέσεις δεν έχουμε ζήτημα να τον βλέπω πέντε φορές το χρόνο. Πάντως είναι πολύ γελοίο να μαζευόμαστε σε γιορτές να τον αποκαλούν οι άλλοι με το μικρό του όνομα και εγώ κύριε τάδε, και το πιο γελοίο από όλα είναι ότι το γουστάρει και από πάνω.

frida μου την επομενη φορα που θα τον δεις μιλα του στον ενικο..και αμα του αρεσει..ετσι κι αλλιως δεν βλεπεστε συχνα οπως ειπες οποτε μην σε νοιαζει κουκλα μου!!!!κουνιαδος σου ειναι και οχι πεθερος σου!!

ZmMip2.png

λοιπον εγω δεν εχω απευθυνθει ποτε με το ονομα της. πχ κυρια ταδε. της λεω : να σας δωσω αυτο, να σας δοσω εκεινο? ποτε ομως πχ "κυρια ταδε να σας δοσω αυτο". Καλα για το μαμα δε το συζηταμε , μια και το χαμε ηδη πει σε μια κουβεντα προ γαμου οταν ειμασταν το ζευγαρι και οι μαμαδες μας. της ειχα πει πως ποτε δε προκειται να πω " η πεθερα μου" γιατι σα λεξη τη θεωρω απαισια ( και πως βγαινει απο το πε(ν)θερα δηλαδη απο το πενθος που ειχε ο γαμπρος που του κατσικωνοτανε η μανα της γυναικας του στο σπιτι του τα παλια χρονια). δυστυχως δεν εχει συζυγο αλλα ετσι θα του απευθυνομουν φαανταζομαι. Ξερετε ισως να εχω παρει αυτο το τροπαριο απο προηγουμενες σχεσεις μου...(οπου εννοειται πως δε φωναζες καμια μαμα ή κυρα-απαυτουλα.) Πλακα εχει οταν μου λενε " τι κανει η πεθερα σου"? και απανταω " η μαμα του αντρα μου"????

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 4 εβδομάδες μετά...

Την πεθερά μου τη φωνάζω μητέρα και της μιλάω στον πληθυντικό....τον πεθερό μου ( επειδή τον ''ψιλοφοβάμαι'' όντας ιδιότροπος και φωνακλάς, αλλά και για να κρατάω αποστάσεις ασφαλείας :-D ), κύριε τάδε και πάντα στον πληθυντικό! Ο άντρας μου φωνάζει τη μαμά μου, πεθερά και της μιλάει στον ενικό και τον μπαμπά μου πεθερέ και πάλι ενικός!

iyuNp3.png4hNCp3.png

καί μαμά έχω, καί μπαμπά έχω.

μου φαίνεται αδιανόητο και ψεύτικο να πώ την μητέρα του άντρα μου "μητέρα" και "πατέρα"......

στον πληθυντικό με τα ονόματά τους τους μιλάω

Κα και Κε τάδε....

του μπαμπά μου του κακοφαίνεται

θέλει να τους λέω μητέρα και πατέρα,,, και εγώ σκάω στα γέλια όταν μου το λέει..!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

καί μαμά έχω, καί μπαμπά έχω.

μου φαίνεται αδιανόητο και ψεύτικο να πώ την μητέρα του άντρα μου "μητέρα" και "πατέρα"......

στον πληθυντικό με τα ονόματά τους τους μιλάω

Κα και Κε τάδε....

του μπαμπά μου του κακοφαίνεται

θέλει να τους λέω μητέρα και πατέρα,,, και εγώ σκάω στα γέλια όταν μου το λέει..!!!

Mητέρα και πατέρα τα θεωρώ πιο ''κρύα'' και για αυτό τα προτιμώ για τα πεθερικά μου. Τους γονείς μου τους λέω μαμά και μπαμπά.....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...