Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κορίτσια έχω κάτι νεύρα που δεν φαντάζεστε!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κανονικά ο συνήγορος του πολίτη ή του ινστιτούτο καταναλωτων οφείλει να τους κράξει όλους αυτούς τους "έξυπνους"...όσο για το δημόσιο δεν ξέρω εάν και εκεί είναι πραγματικά φθηνότερα ή έρχεται μία η άλλη εάν επιλέξεις πιο καλό δωμάτιο...πέρισυ που γέννησα τη κορούλα μου στο μητέρα τα βλαστοκύτταρα δεν ηταν ακόμα δωρεάν και έτσι επιλέξαμε με τον άντρα μου να τα δωρίσουμε στη δημόσια τράπεζα "δωρίσουμε" και εκεί σήμαινε 1600 ευρώ αλλά μπροστά στα 3300 που ήθελε το ΜΗΤΕΡΑ ήταν πολύ καλύτερα...όταν λοιπόν παει ο άντρας μου να πληρώσει για να μας δώσουν εξιτήριο μας είχαν χρεώσει επιπλέον 600 ευρώ γιατί λέει η συλλογή των βλαστοκυττ΄σαρων έγινε στα χειρουργεία τους...ο άντρας μου έγινε έξαλλος και τους είπε "αφού αυτά συλλέγονται μόνο πάνω στον τοκετό τι θελατε να κάνω? να πάρω την γυναίκα μου και να τα μαζέψουμε στο πεζοδρόμιο?" με τα πολλά και με την όλη φασαρία ΔΕΝ τα πληρώσαμε...αλλά είναι πολύ εμπόριο...να φανταστείς στην αναλυτική κατάσταση εξόδων μας είχαν χρεώσει 7,5 ευρώ για το σταντ που στηρίζεται ο ορός!!!Θεέ κι κύριε!!!!καλά δεν ντρέπονται καθόλου?

Α! παρεμπιπτόντως και πέρισυ ΜΑρτιος του 10 τα ίδια λεφτά είχαμε πληρώσει...ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΠΤΩΣΗ 0 ΕΥΡΩ!!! Εάν αυτό δεν είναι αλητεία τι είναι?

Uxlip3.png

κανονικά ο συνήγορος του πολίτη ή του ινστιτούτο καταναλωτων οφείλει να τους κράξει όλους αυτούς τους "έξυπνους"...

Χρειάζεται καταγγελία για να παρέμβουν προχωρήστε λοιπόν, όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά. Έτσι έγινε και με την παράνομη χρέωση για τα βλαστοκύτταρα που αναφέρεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Επειδη απλα αναφερθηκατε στα δημοσια μαιευτηρια να σας πω οτι το Νοεμβριο γεννησα στο Ελενα...επελεξα να μεινω σε λουξ δωματιο του 5ου οροφου (ανακαινισθηκαν το 2010) εννοειται μονοκλινο με τηλεοραση πλασμα (οχι οτι με ενδιαφερε απλα το αναφερω) και πολυθρονα θηλασμου η οποια επεφτε μεχρι κατω για να κοιμαται συνοδος εαν χρειαζεται...οι μαιες και οι νοσηλευτριες ηταν super!!! Η τιμη που εδωσα για τις 4 μερες ηταν 870ευρω περιπου!!!

Πριν απο 4 χρονια ειχα γεννησει το γιο μου στο Ιασω...σε 3κλινο (ειχα ζητησει φυσικα 6κλινο αλλα ως συνηθως δεν υπηρχε κρεβατι) και πληρωσα 2,300ευρω!!!

Αυτα τα χρηματα αφορουν αποκλειστικα τα μαιευτηρια και οχι τις αμοιβες των γιατρων οι οποιες ηταν αλλου παπα ευαγγελιο!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

νομίζω πως ο κάθε γιατρος έχει την δικη του ταρίφα και συννενοήση με το νοσοκομείο....πχ εγω γέννησα το 2008 καισαρικη σε 4κλινο τοτε....τωρα εχουν καταργηθει αν θυμαμαι σωστά....πληρωσα 2000 και 200 ευρω απευθειας στον αναισθησιολογο μονιμο συνεργάτη του γιατρου μου....δεν έκανα αναισθησία του μητερα....και παλι καλά διοτι δεν κατάλαβα χρηστο.....3 δοσεις μου εριξε...η τελευταια ήταν στις 8 το απογευμα για να ΄μπορω να κοιμηθώ.....ο ίδιος αναισθησιολογος πέρασε και το έκανε.....πήρα του κοσμου τα φαρμακα η αναλυτικη ηταν 2 σελιδες....αυτά μέσα στα 2000 χιλιαρικα και άλλα 2000 ήταν η συνολικη αμοιβη γιατρου και μαίας απο την αρχή της εγκυμοσυνης μεχρι την γέννα....δεν πληρωνα επίσκεψη κάθε φορά που πήγαινα.....συνολο πληρωσα για τους 9 μηνες 4200 μαζι με αμοιβη γιατρου μαιας δωματιο φαρμακα αναισθησία

μια αλλη κοπέλα στον θάλαμο ο γιατρος έπερνε επισκεψη 80 ευρω και σαν συνολο στοιχισε η γέννα της γυρωστα 5000-5500

στα βλαστοκύτταρα έδωσα 2000 και πήγανε Αγγλία σε ιδιωτικη εταιρεια για 20 χρονια φύλαξη και αλλα 100 ευρω μετα το πέρας της 20ετίας εως οτου ζει το παιδι...........

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

εντελώς σωστά κατάλαβα...και τους ρώτησα μάλιστα επισταμένως το ίδιο ακριβώς πράγμα ποια γεννάει με φυσιολογικό τοκετό κ ολικά νάρκωση και μου απάντησαν ότι αυτό είναι μέρος της προσφοράς τους και πως είναι φυσικά προαιρετικό και επειδη δεν ήθελαν πολλές γυναίκες επισκληρίδιο την έβγαλαν απο την προσφορά!!!

Δηλαδή τι?

πιο πολλές κάνουν ολική αναισθησία?

:-D:grin::shock:συγνωμη αλλα εχω σκασει στα γελια ετσι???? πως γινεται να γεννησεις με φυσιολογικο τοκετο και ναρκωση παμε καλα??

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Καλά κι εγώ ακόμα γελάω!!! ΦΤ με ολική νάρκωση;;; μάλλον είναι τόσο προχωρημένοι εκεί οι γιατροί που δεν χρειάζεται να σπρώξει η μανούλα, λένε κάτι στο μωράκι και βγαίνει μόνο του!!!

stalakamatero1 σίγουρα έδωσες πέρσι 1.600 στη δημόσια τράπεζα; εγω γέννησα το Δεκέμβριο και πληρωσα 1.230 (1000 + φπα...)

Γέννησα στο Αλεξάνδρα με ΦΤ και επισκληρίδιο, επέλεξα δίκλινο, ήταν ανακαινισμένο και όλα σούπερ, οι μαίες με βοήθησαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το θηλασμό, έμεινε και 1 μέρα το μωράκι μου στη μονάδα για παρακολούθηση για κάτι που απλά υποψιάστηκε μια παιδίατρος, και πλήρωσα μόλις 440 €!

Τι να πω, αντί στις μέρες που βρισκόμαστε να κάνουν πραγματικές εκπτώσεις για να μπορούμε να επιλέγουμε τα ιδιωτικά μαιευτήρια, μας κοροϊδεύουν και απο πάνω! λογικά τα νεύρα σου, εδώ συγχίστηκα κι εγώ!

F8vwp3.png

Καλά κι εγώ ακόμα γελάω!!! ΦΤ με ολική νάρκωση;;; μάλλον είναι τόσο προχωρημένοι εκεί οι γιατροί που δεν χρειάζεται να σπρώξει η μανούλα, λένε κάτι στο μωράκι και βγαίνει μόνο του!!!

stalakamatero1 σίγουρα έδωσες πέρσι 1.600 στη δημόσια τράπεζα; εγω γέννησα το Δεκέμβριο και πληρωσα 1.230 (1000 + φπα...)

Γέννησα στο Αλεξάνδρα με ΦΤ και επισκληρίδιο, επέλεξα δίκλινο, ήταν ανακαινισμένο και όλα σούπερ, οι μαίες με βοήθησαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το θηλασμό, έμεινε και 1 μέρα το μωράκι μου στη μονάδα για παρακολούθηση για κάτι που απλά υποψιάστηκε μια παιδίατρος, και πλήρωσα μόλις 440 ?!

Τι να πω, αντί στις μέρες που βρισκόμαστε να κάνουν πραγματικές εκπτώσεις για να μπορούμε να επιλέγουμε τα ιδιωτικά μαιευτήρια, μας κοροϊδεύουν και απο πάνω! λογικά τα νεύρα σου, εδώ συγχίστηκα κι εγώ!

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ? με έχετε βάλει σε σκέψεις να ζητήσω στην γυναικολόγο μου να πάμε σε κάποιο δημόσιο...Η οικονομική διαφορά είναι τεράάάάάστια ρε κορίτσια...Δηλαδή το Έλενα και το Αλεξάνδρα είναι όντως τόσο καλά? Και μία πολύ σοβαρή ερώτηση....στα δημόσια νοσοκομεία όταν γεννάς υπάρχουν και φοιτητέςή είναι ψέμα?και ο πατέρας επιτρέπεται να είναι μαζί με την επίτοκο?

Uxlip3.png

ελενη! ναι 1.600 έδωσα το Μάρτιο του 10...τώρα είδα την απόδειξη!!!Ίσως κάνανε και αυτοί έκπτωση....τι να πω?

γιατί λίγα ειναι?

εγώ εδωσα 1.700 σε ιδιωτική, για φύλαξη ομφαλιου λώρου και ιστού.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ? με έχετε βάλει σε σκέψεις να ζητήσω στην γυναικολόγο μου να πάμε σε κάποιο δημόσιο...Η οικονομική διαφορά είναι τεράάάάάστια ρε κορίτσια...Δηλαδή το Έλενα και το Αλεξάνδρα είναι όντως τόσο καλά? Και μία πολύ σοβαρή ερώτηση....στα δημόσια νοσοκομεία όταν γεννάς υπάρχουν και φοιτητέςή είναι ψέμα?και ο πατέρας επιτρέπεται να είναι μαζί με την επίτοκο?

Αυτό κατά την άποψή μου είναι δυστυχώς το μοναδικό ίσως μειονέκτημα των δημόσιων νοσοκομείων, ότι δεν επιτρέπουν να είναι μαζί ο πατέρας από τη στιγμή που θα σε πάνε στο χειρουργείο... είχα ρωτήσει το γιατρό μου γιατί γίνεται αυτό και μου είπε επειδή οι περισσότεροι δεν το αντέχουν, λιποθυμούν κλπ. Είναι κρίμα πάντως να τους το στερούν!

Οι μόνοι φοιτητές που είδα ήταν 2 κοπελίτσες εκπαιδευόμενες μαίες, που απλά έπαιρναν τα μωράκια για να τα κάνουν μπάνιο ή βοηθούσαν τις μαμάδες με το θηλασμό, και κάποιοι που παρακολουθούσαν την καθημερινή επίσκεψη του παιδιάτρου. Δεν είχαν δηλαδή φοιτητές να κάνουν κάτι "σοβαρό".

Στο Ελενα είχα πάει επίσκεψη σε μια γνωστή που είχε κι αυτή μονόκλινο όπως ανέφερε πριν και κάποια άλλη κοπέλα, και έπαθα πλάκα! τεράστιο δωμάτιο, ανακαινισμένο και πεντακάθαρο, σαν των ιδιωτικών καμία διαφορά! φυσικά μόνο με τη διαφορά της τιμής!! στο Αλεξάνδρα που γέννησα εγώ, στην ανακαινισμένη πτέρυγα δεν έχει μονόκλινα μόνο δίκλινα και τρίκλινα, έχουν κι αυτά plasma τηλεοράσεις, κρεβάτια με τηλεχειριστήριο, είναι πλήρως ανακαινισμένα σαν των ιδιωτικών και οποιαδήποτε ώρα χρειαζόμουν κάτι οι μαίες έτρεχαν να εξυπηρετήσουν. Και για το φαγητό που είχα ακούσει ότι είναι χάλια, ήταν πραγματικά μια χαρά! ίσως παλιότερα να ήταν όντως χάλια όπως έχω ακούσει πολλές φορές, τώρα όμως αυτό δεν ισχύει.

Η γιατρός σου είναι και σε δημόσιο; Κοίτα, το πιό σημαντικό εννοείται ότι είναι ο γιατρός σου, εκείνον ακολουθάς γιατί σε εκείνον εμπιστεύεσαι και τη ζωή του μωρού σου αλλά και τη δική σου. Αν συνεργάζεται μόνο με ιδιωτικά τότε αναγκαστικά δεν έχεις επιλογή.

Μου έκανε εντύπωση που έκαναν "έκπτωση" και στα βλαστοκύτταρα...

F8vwp3.png

Τι να πω βρε κοριτσια!!!...και εγω σε κανα 2 μηνες γενναω με το καλο στο Μητερα.Ειναι πολλα τα λεφτα,μεγαλη εκμεταλλευση και κυριως κοροιδια συμφωνα με αυτα που διαβασα.Ομως ειμαι της αποψης οπου ειναι ο γιατρος σου πας.Τωρα αν δεν εχεις γιατρο και ψαχνεις ξεκινα απο του δημοσιου,αλλιως Μητερα??Ιασω??...οπου ειναι και εσυ!!!...Εμενα μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι αμα κανω εκει ολες τις εξετασεις θα εχω και μια μικρη εκπτωση γυρω στα 150-200 ευρω.Δεν ξερω αν ισχυει μετα τα τελευται νεα και αλλαγες....ιδομεν!!!...Με το καλο σε ολες!!!:P

δεν ξερω καθολου το λητω !και τα 2 μου τα παιδια ειχα παει στο ΜΗΤΕΡΑ !τωρα ατο 3 ελεγα να παω ξανα ΜΗΤΕΡΑ !θα δω τι θα μου πει και ο γιατρος !!η οικονομικη διαφορα ειναι μεγαλη !

Γέννησα πρίν μερικούς μήνες στο Λητώ κι έμεινα πολλή ευχαριστημένη. Αν εξαιρέσουμε μια μαία που από το πρώτο κι όλας βράδυ μου πρότεινε να δώσουμε συμπλήρωμα και την πήρε και τη σήκωσε οπότε δεν ξαναπάτησε, όλα πήγαν καλά.Χτύπαγες το κουδούνι και σκιζόντουσαν να έρθουν. Η προισταμένη περνούσε καθημερινά και ενημέρωνε για τον θηλασμό και πληρώσαμε για καισαρική με επισκληρίδιο για 5 μέρες (4 βράδια) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. γύρω στα 1.700 ευρώ.Αντιθέτως φίλος μου που γέννησε η γυναίκα του στο Μητέρα πρίν μερικές μέρες, τον έπρηξαν να δώσει ξένο γάλα σχεδόν τον τρομοκράτησαν πριν καλά καλά κλείσει το μωρό 24ώρες.Επειδή ανήκουν στον ίδιο Όμιλο συνήθως οι γιατροί ξεγεννάνε και στα δύο.Μήπως να επιλέξεις το Λητώ; Και για το Ρέα έχω ακούσει τα καλύτερα.Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά είναι καλύτερο από το Λητώ!

Αυτό κατά την άποψή μου είναι δυστυχώς το μοναδικό ίσως μειονέκτημα των δημόσιων νοσοκομείων, ότι δεν επιτρέπουν να είναι μαζί ο πατέρας από τη στιγμή που θα σε πάνε στο χειρουργείο...

Νομίζω πως το δημόσιο έχει πολύ πιο σοβαρά μειονεκτήματα.Ότι δηλαδή αν δεν είναι ο γιατρός σου τουλάχιστον καθηγητής με άκρες για να πας σε λουξ δωμάτιο όπου θα σε προσέξουν, σε πετάνε σε ένα δωμάτιο με άλλα εκατό άτομα, τους λείπει βασικός εξοπλισμός όπως επισκληρίδιος (βλ. Έλενα) γάντια, βαμβάκια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, τα μωρά μεταφέρονται πάνω κάτω στους ίδιους χώρους που κινούνται οι επισκέπτες, τα χειρουργεία είναι μέσα στη βρώμα, βαράς το κουδούνι κι η μαία έρχεται την επόμενη μέρα γιατί είναι μία για χίλια άτομα κι όσα λεφτά δίνεις για να βάλεις αποκλειστική ή να λαδώσεις και να σε προσέξουν βγάζεις γέννα σε ιδιωτικό άσε που τον μισό χρόνο απεργούν και δεν γίνεται να εξαρτάται ο πλακούντας σου από το νέο νομοσχέδιο του Ε.Σ.Υ.Συγνώμη αλλά έχω δει τα τέρατα στο δημόσιο και ειλικρινά προτιμώ να κόψω από το φόρεμα ή το τραπέζι της βάφτισης που λέει ο λόγος παρά να γεννήσω στους στάβλους τους.

Διαφημίσεις

Ετσι είναι Mairoulitsa, όπου είναι ο γιατρός που εμπιστεύεσαι γιατί αν τον έχεις χρόνια πως να ρισκάρεις μετά να τον αλλάξεις... Εγώ δεν είχα κάποιον απόλυτης εμπιστοσύνης, πήγαινα σε έναν μια φορά το χρόνο για το τεστ-παπ ο οποίος συνεργαζόταν με το Ιασώ, αλλά ούτε το "κλικ" μου έκανε σαν γιατρός ούτε ήθελα να δώσω τόσα λεφτά στο Ιασώ, προτιμούσα να τα διαθέσω στο παιδί μου. Και έτσι ρώτησα και έψαξα για κάποιον σε δημόσιο. Αλλά αν είχα βρει κι εγώ κάποιον εμπιστοσύνης πριν την εγκυμοσύνη μου που ήταν σε ιδιωτικό, εκεί θα πήγαινα! ο γιατρός κάνει όλη τη δουλειά και στην τελική μόνο αυτός αξίζει τα λεφτά, και η μαία αν έχεις δική σου, όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς είναι εκμετάλλευση...

Με το καλό να υποδεχτείς κι εσύ το αγγελούδι σου!

F8vwp3.png

Θα δούμε...η αλήθεια είναι ότι από τη γιατρό και την μαία μου ποτέ δεν είχα παράπονο...και αφού δουλεύουν με το ΜΗΤΕΡΑ κατα κόρον λογικά εκει κ θα ξαναγεννήσω...πραγματικά όμως θέλω να μου πει και η ίδια τις τιμές για να σιγουρευτώ...πάντως και την κόρη μου που γέννησα στο μητερα μου έδωσαν αμέσως γάλα της νουνού...το γιατί μην με ρωτάτε δεν ξέρω και εγώ πρωτάρα και μικρή 22 χρονών...θεώρησα ότι δεν είχα πολύ γαλά :( άτα που δεν θα αφήσω σε καμία περίπτψση να συμβεί και τώρα...αλήθεια ξέρει κανείς γιατί όταν το μωρο έχει ίκτερο δεν κάνει να θηλάζει?

Uxlip3.png

Νομίζω πως το δημόσιο έχει πολύ πιο σοβαρά μειονεκτήματα.Ότι δηλαδή αν δεν είναι ο γιατρός σου τουλάχιστον καθηγητής με άκρες για να πας σε λουξ δωμάτιο όπου θα σε προσέξουν, σε πετάνε σε ένα δωμάτιο με άλλα εκατό άτομα, τους λείπει βασικός εξοπλισμός όπως επισκληρίδιος (βλ. Έλενα) γάντια, βαμβάκια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, τα μωρά μεταφέρονται πάνω κάτω στους ίδιους χώρους που κινούνται οι επισκέπτες, τα χειρουργεία είναι μέσα στη βρώμα, βαράς το κουδούνι κι η μαία έρχεται την επόμενη μέρα γιατί είναι μία για χίλια άτομα κι όσα λεφτά δίνεις για να βάλεις αποκλειστική ή να λαδώσεις και να σε προσέξουν βγάζεις γέννα σε ιδιωτικό άσε που τον μισό χρόνο απεργούν και δεν γίνεται να εξαρτάται ο πλακούντας σου από το νέο νομοσχέδιο του Ε.Σ.Υ.Συγνώμη αλλά έχω δει τα τέρατα στο δημόσιο και ειλικρινά προτιμώ να κόψω από το φόρεμα ή το τραπέζι της βάφτισης που λέει ο λόγος παρά να γεννήσω στους στάβλους τους.

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, γιατί δόξα τω Θεώ δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτώ ποτέ και πουθενά, μόνο στο μαιευτήριο που γέννησα. Για το Αλεξάνδρα όμως που έχω άποψη μπορώ να σου πω ότι δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λες και καλό θα είναι να μην σχολιάζουμε καταστάσεις που δεν έχουμε ζήσει οι ίδιες και να επηρεάζουμε αρνητικά χωρίς λόγο άλλες κοπέλες που θέλουν να γεννήσουν σε δημόσια, είτε γιατί εκεί είναι ο γιατρός τους είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα!

Και επισκληρίδιο μου έκαναν, και δεν την πλήρωσα έξτρα, τα χειρουργεία ήταν πεντακάθαρα όπως και τα δωμάτια, εννοείται ότι δεν λάδωσα κανέναν για να μπω στο δωμάτιο που μπήκα ή για να με προσέξουν (ήμαρτον!), δεν υπάρχουν δωμάτια που να σε "πετάνε με άλλους 100" όπως λες, και οι μαίες όπως προείπα εξυπηρετούσαν άμεσα!

Για άλλα νοσοκομεία (Ευαγγελισμος, Λαϊκό κλπ) που έχει νοσηλευτεί η γιαγιά μου λόγω καρδιάς ισχύουν πολλά από αυτά που είπες, ειδικά για το "λάδωμα", αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Εξάλλου το θέμα δεν ανοίχτηκε για να σχολιάσουμε αν είναι καλύτερα τα δημόσια ή τα ιδιωτικά, αλλά για να σχολιάσουμε την κοροϊδία και την εκμετάλλευση των ιδιωτικών. Είναι εκμετάλλευση λοιπόν να πληρώνεις 2 χιλιάρικα "διαμονή" ενώ στα δημόσια να δίνεις 400, όπως και να το δεις είναι εκμετάλλευση! Και να προσπαθούν να σου περάσουν κιόλας ότι σου κάνουν και έκπτωση!!

Οσο για το ποιό είναι το καλύτερο νοσοκομείο, για την καθεμία μας είναι εκεί που είναι ο γιατρός της, αυτός μετράει.

F8vwp3.png

Θα δούμε...η αλήθεια είναι ότι από τη γιατρό και την μαία μου ποτέ δεν είχα παράπονο...και αφού δουλεύουν με το ΜΗΤΕΡΑ κατα κόρον λογικά εκει κ θα ξαναγεννήσω...πραγματικά όμως θέλω να μου πει και η ίδια τις τιμές για να σιγουρευτώ...πάντως και την κόρη μου που γέννησα στο μητερα μου έδωσαν αμέσως γάλα της νουνού...το γιατί μην με ρωτάτε δεν ξέρω και εγώ πρωτάρα και μικρή 22 χρονών...θεώρησα ότι δεν είχα πολύ γαλά :( άτα που δεν θα αφήσω σε καμία περίπτψση να συμβεί και τώρα...αλήθεια ξέρει κανείς γιατί όταν το μωρο έχει ίκτερο δεν κάνει να θηλάζει?

Αφού είναι στο Μητέρα, εκεί θα πας φυσικά! ελπίζω να καταφέρει να σου κάνει καλύτερη τιμή!

Αυτό που λένε ότι το μωρό που έχει ίκτερο δεν κάνει να θηλάζει ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! Είναι κάτι που το λένε γιατί τα "παίρνουν" από τις εταιρείες γάλακτος. Απλά όταν το μωράκι έχει ίκτερο πρέπει να τρώει περισσότερο, να παραμένει περισσότερη ώρα στο στήθος. Αλλά τρομοκρατούν τις μανάδες και τους λένε να δώσει ξένο γιατί δηθεν μόνο έτσι θα πάρει βάρος και θα το ξεπεράσει!

Και μιας που ανέφερες και τον ίκτερο, άλλη κοροϊδία: Γέννησε η κολλητή μου στο Ρεα πριν από 3 μήνες, της είπαν ότι το μωράκι έχει ίκτερο και το πήγαν στη μονάδα και δεν την άφηναν να πάει να το θηλάσει!! του έδιναν συνέχεια ξένο, με αποτέλεσμα να μειωθεί το γάλα της και εκτός αυτού να μάθει το μωρό στο μπιμπερό και να μη θέλει να θηλάσει. Επειδή ήταν κι εμένα η μικρή μου για 1 μέρα στη μονάδα για άλλο λόγο βέβαια, ανά 3 ώρες ανεβαιναμε όλες οι μανάδες (είτε τα μωρά τους είχαν ίκτερο είτε οτιδήποτε άλλο), και θήλαζαν τα παιδιά τους! γιατί να απαγορεύεται στο Ρεα; στο Λητώ που γέννησε άλλη φίλη μου την άφηναν να βγάζει με το θήλαστρο και το έδιναν στο μωρό, στο Ρεα ούτε αυτό!

Οσο περισσότερο καταφέρεις και αντέξεις να θηλάσεις το μωράκι σου τόσο το καλύτερο, μην ακούς κανέναν που σου λέει ότι πρέπει να δώσεις ξένο.

F8vwp3.png

Δεν μπορώ να μιλήσω για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, γιατί δόξα τω Θεώ δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτώ ποτέ και πουθενά, μόνο στο μαιευτήριο που γέννησα. Για το Αλεξάνδρα όμως που έχω άποψη μπορώ να σου πω ότι δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λες και καλό θα είναι να μην σχολιάζουμε καταστάσεις που δεν έχουμε ζήσει οι ίδιες και να επηρεάζουμε αρνητικά χωρίς λόγο άλλες κοπέλες που θέλουν να γεννήσουν σε δημόσια, είτε γιατί εκεί είναι ο γιατρός τους είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα!

Και επισκληρίδιο μου έκαναν, και δεν την πλήρωσα έξτρα, τα χειρουργεία ήταν πεντακάθαρα όπως και τα δωμάτια, εννοείται ότι δεν λάδωσα κανέναν για να μπω στο δωμάτιο που μπήκα ή για να με προσέξουν (ήμαρτον!), δεν υπάρχουν δωμάτια που να σε "πετάνε με άλλους 100" όπως λες, και οι μαίες όπως προείπα εξυπηρετούσαν άμεσα!

Για άλλα νοσοκομεία (Ευαγγελισμος, Λαϊκό κλπ) που έχει νοσηλευτεί η γιαγιά μου λόγω καρδιάς ισχύουν πολλά από αυτά που είπες, ειδικά για το "λάδωμα", αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Εξάλλου το θέμα δεν ανοίχτηκε για να σχολιάσουμε αν είναι καλύτερα τα δημόσια ή τα ιδιωτικά, αλλά για να σχολιάσουμε την κοροϊδία και την εκμετάλλευση των ιδιωτικών. Είναι εκμετάλλευση λοιπόν να πληρώνεις 2 χιλιάρικα "διαμονή" ενώ στα δημόσια να δίνεις 400, όπως και να το δεις είναι εκμετάλλευση! Και να προσπαθούν να σου περάσουν κιόλας ότι σου κάνουν και έκπτωση!!

Οσο για το ποιό είναι το καλύτερο νοσοκομείο, για την καθεμία μας είναι εκεί που είναι ο γιατρός της, αυτός μετράει.

Αν και δεν μίλησα για όλα τα δημόσια μαιευτήρια (π.χ. για το Αττικόν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια) έχω άποψη για το Αλεξάνδρα ακριβώς επειδή εκεί γέννησε η ξαδέρφη μου και δεν μπορώ να περιγράψω τί είδαν τα μάτια μου.Δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να επηρρεάσω ή να τρομοκρατήσω καμία κοπέλα ειδικά όταν τα χάλια της δημόσιας υγείας είναι γνωστά και δεν περιμένουν από μενα για να τα μάθουν. Το θέμα μας δεν είναι τα δημόσια ή τα ιδιωτικά μαιευτήρια έχεις δίκιο αλλά εκφράστηκα ακριβώς επειδή αναφέρθηκε μέσα στην κουβέντα. Σίγουρα κάθε κοπέλα πηγαίνει εκεί που είναι ο γιατρός της αλλά δυστυχώς βλέπω και κορίτσια να ψάχνουν γιατρό σε δημόσιο για να τη βγάλουν πιο φθηνά παραβλέποντας τα όποια χάλια γύρω τους μόνο και μόνο για να μπορούν να κάνουν τη φιγούρα τους στη βάφτιση (δεν μιλάω για σένα μην με παρεξηγείς το έχω δει σε πολλούς άλλους "υπερασπιστές" του δημοσίου αυτό, να θεωρούν εκμετάλλευση το ιδιωτικό μαιευτήριο και επένδυση το catering).Επομένως χρήματα που πάνε για την υγεία δεν τα θεωρώ κοροιδίστικα. Έδωσα 1700 ευρώ στο Λητώ ακριβώς για να μην ασχοληθώ με το γιατί δεν έρχεται η μαία εδώ και δύο ώρες που έχω χτυπήσει το κουδούνι, να μην ψάχνω θερμόμετρο, να μην στέλνω δικό μου άνθρωπο να φωνάζει τη νοσοκόμα στο διάδρομο να φέρει ντεπόν, να μην αναγκάσω τη μάνα μου να πάρει άδεια από τη δουλειά της και να χάσει πέντε μέρες μεροκάματο για να είναι δίπλα μου να με βοηθάει με το μωρό, να μην μεταφέρεται το βρέφος στο ίδιο ασανσέρ με τους επισκέπτες, να μην θεωρούνται προαιρετικές οι εξετάσεις της ακοής ή της όρασης κλπ. και ευτυχώς που είχα την οικονομική δυνατότητα κουτσά στραβά και πήγα. Όσο για εκείνες που δεν έχουν κυριολεκτικά καμία οικονομική δυνατότητα το μόνο που μπορώ να πω είναι να είναι πολύ προσεκτικές ως προς την επιλογή τους γιατί απο οτι διάβασα κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=65648 δυστυχώς επιβεβαιώνομαι..... :( Εύχομαι σε όλες με το καλό!

Κάθε μία μας έχει τη δική της εμπειρία λοιπόν...Εγώ σας ξαναλέω και πέρισυ στο ΜΗΤΕΡΑ γέννησα αλλα τώρα λόγω σοβαρότατων οικονομικών δυσκολιών δεν ξέρω αν "με παίρνει". Από την άλλη τα δημόσια δεν έχουν ούτε μία φωτογραφία από τα "καλύτερα" δωμάτια...Μήπως καμία από τις μανούλες που γέννησε τράβηξε καμία? Εγω αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη και ο άντρας μου ίσα που τα βγάζει πέρα... Τα μόνα λεφτά που περιμένουμε για τη γέννα είναι το επίδομα που μας δίνει η ΕΘΝΙΚΗ από ένα συμβόλαιο που έκανα πέρισυ (πολύ οικονομικό και πραγματικά χρήσιμοτατό όποια μάλιστα θέλει μπορώ να της συστήσω τον ασφαλιστρή μας - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ) αλλά και πάλι τα χρήματα δεν φθάνουν για το μαιευτήριο....δεν ξέρω είμαι τόσο μπερδεμένη που όλα μου φαίνονται βουνό!!!!! Πάντως αυτό με τον ίκτερο θέλω να το ψάξω καλύτερα...Γιατί εμένα πέρισυ δεν με άφησαν 5 μέρες να τη θηλάσω με αποτέλεσμα το στήθος μου να έχει γίνει τούμπανο και να πάρω χάπια για να κόψω το γάλα που θα έκανε "κακό" στο παιδί....Κορίτσια, είμαι σε τέτοια απόγνωση που αν μου πει και καμία βλακεία και η γιατρός, θα μας δείτε στα κανάλια...

Uxlip3.png

Κάθε μία μας έχει τη δική της εμπειρία λοιπόν...Εγώ σας ξαναλέω και πέρισυ στο ΜΗΤΕΡΑ γέννησα αλλα τώρα λόγω σοβαρότατων οικονομικών δυσκολιών δεν ξέρω αν "με παίρνει". Από την άλλη τα δημόσια δεν έχουν ούτε μία φωτογραφία από τα "καλύτερα" δωμάτια...Μήπως καμία από τις μανούλες που γέννησε τράβηξε καμία? Εγω αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη και ο άντρας μου ίσα που τα βγάζει πέρα... Τα μόνα λεφτά που περιμένουμε για τη γέννα είναι το επίδομα που μας δίνει η ΕΘΝΙΚΗ από ένα συμβόλαιο που έκανα πέρισυ (πολύ οικονομικό και πραγματικά χρήσιμοτατό όποια μάλιστα θέλει μπορώ να της συστήσω τον ασφαλιστρή μας - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ) αλλά και πάλι τα χρήματα δεν φθάνουν για το μαιευτήριο....δεν ξέρω είμαι τόσο μπερδεμένη που όλα μου φαίνονται βουνό!!!!! Πάντως αυτό με τον ίκτερο θέλω να το ψάξω καλύτερα...Γιατί εμένα πέρισυ δεν με άφησαν 5 μέρες να τη θηλάσω με αποτέλεσμα το στήθος μου να έχει γίνει τούμπανο και να πάρω χάπια για να κόψω το γάλα που θα έκανε "κακό" στο παιδί....Κορίτσια, είμαι σε τέτοια απόγνωση που αν μου πει και καμία βλακεία και η γιατρός, θα μας δείτε στα κανάλια...

Γιατι δεν πας μια βολτα να δεις η ιδια τα δωματια ? εγω γέννησα στο Αλεξανδρας , ημουν στην πτερυγα ΚΟΝΣΟΛΑ και ναι....εχω φωτογραφία , αλλα φαινομαι κυριως εγω. Πληρώσαμε 280,00 ευρω, τσάμπα δηλαδη . Και στο ΕΛΕΝΑ που εχω παει σε φιλες μια χαρα ηταν.

Ασε, σε καταλαβαινω γιατι κι εμενα ο αντρας μου ηταν ανεργος σε ολοκληρη την εγκυμοσύνη μου. Μακάρι , να σας πανε όλα καλά !!!!

2b590bac1c.png

Δηλαδή μπορείς να πας και να πεις γεια σας θέλω να δω τα δωμάτια?

Δεν ξερω αν μπορείς να το πεις αυτό , παντως κανείς δεν σου απαγορεύει να κανεις μια βόλτα απ΄εξω. εγω πριν γεννήσω ειχα ανέβει , στον 1ο όροφο να δω τα δωμάτια. το πολύ πολύ , αν σε ρωτήσει κανείς πες οτι ψάχνεις μια φίλη σου

2b590bac1c.png

Πάντως αυτό με τον ίκτερο θέλω να το ψάξω καλύτερα...Γιατί εμένα πέρισυ δεν με άφησαν 5 μέρες να τη θηλάσω με αποτέλεσμα το στήθος μου να έχει γίνει τούμπανο και να πάρω χάπια για να κόψω το γάλα που θα έκανε "κακό" στο παιδί....Κορίτσια, είμαι σε τέτοια απόγνωση που αν μου πει και καμία βλακεία και η γιατρός, θα μας δείτε στα κανάλια...

Φαντάζομαι πως νιώθεις αλλά προσπάθησε όσο μπορείς να σκέφτεσαι θετικά και ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Διάβασε σχετικά με τον ίκτερο και το θηλασμό το εξής άρθρο: http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/03/blog-post_7080.html Το site αυτό θα σε βοηθήσει και με άλλες τυχόν απορίες που μπορεί να έχεις περί θηλασμού! Αν τελικά ανεβάσει ίκτερο και χρειαστεί να δωθεί και συμπλήρωμα, ζήτα να το θηλάζεις τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα για να μη χάσει το μωράκι την επαφή και να μάθει να θηλάζει (δεν νομίζω ότι μπορούν να στο απαγορέψουν δικό σου είναι το παιδί! και άλλωστε έχουν τόσο πολυ ανάγκη την αγκαλιά της μαμάς :-)), και βγάζε την υπόλοιπη μέρα το γάλα με θήλαστρο για να μην σου μειωθεί. Αν έχεις υπομονή και θέληση θα τα καταφέρεις, μην ανησυχείς!

Οσο για τα δωμάτια, αν πας σε ώρες επισκεπτηρίου οι πόρτες της πτέρυγας είναι ανοιχτές επομένως μπορείς να μπεις και να δεις. Αλλά τι νόημα έχει αφού η γιατρός σου είναι στο Μητέρα, γιατί να τραβιέσαι;

F8vwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...