Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κορίτσια έχω κάτι νεύρα που δεν φαντάζεστε!!!

Recommended Posts

Σίγουρα κάθε κοπέλα πηγαίνει εκεί που είναι ο γιατρός της αλλά δυστυχώς βλέπω και κορίτσια να ψάχνουν γιατρό σε δημόσιο για να τη βγάλουν πιο φθηνά παραβλέποντας τα όποια χάλια γύρω τους μόνο και μόνο για να μπορούν να κάνουν τη φιγούρα τους στη βάφτιση (δεν μιλάω για σένα μην με παρεξηγείς το έχω δει σε πολλούς άλλους "υπερασπιστές" του δημοσίου αυτό, να θεωρούν εκμετάλλευση το ιδιωτικό μαιευτήριο και επένδυση το catering).Επομένως χρήματα που πάνε για την υγεία δεν τα θεωρώ κοροιδίστικα. Έδωσα 1700 ευρώ στο Λητώ ακριβώς για να μην ασχοληθώ με το γιατί δεν έρχεται η μαία εδώ και δύο ώρες που έχω χτυπήσει το κουδούνι, να μην ψάχνω θερμόμετρο, να μην στέλνω δικό μου άνθρωπο να φωνάζει τη νοσοκόμα στο διάδρομο να φέρει ντεπόν, να μην αναγκάσω τη μάνα μου να πάρει άδεια από τη δουλειά της και να χάσει πέντε μέρες μεροκάματο για να είναι δίπλα μου να με βοηθάει με το μωρό, να μην μεταφέρεται το βρέφος στο ίδιο ασανσέρ με τους επισκέπτες, να μην θεωρούνται προαιρετικές οι εξετάσεις της ακοής ή της όρασης κλπ. και ευτυχώς που είχα την οικονομική δυνατότητα κουτσά στραβά και πήγα. Όσο για εκείνες που δεν έχουν κυριολεκτικά καμία οικονομική δυνατότητα το μόνο που μπορώ να πω είναι να είναι πολύ προσεκτικές ως προς την επιλογή τους γιατί απο οτι διάβασα κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=65648 δυστυχώς επιβεβαιώνομαι..... :( Εύχομαι σε όλες με το καλό!

Αποψή σου είναι αυτή και είναι σεβαστή, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αυτό που λες όμως ότι μερικές προτιμάνε να "την βγάλουν πιό φθηνά για να κάνουν τη φιγούρα τους στη βάπτιση" νομίζω ότι είναι λιγάκι σκληρό! Ποιά μάνα θα προτιμούσε τα "χάλια" όπως λες για να κάνει μετά τη φιγούρα της, τι είναι το μωρό αξεσουάρ ή μέσο αυτοπροβολής; αν όντως έχει συμβεί είναι κρίμα, αλλά μου ακούγεται λιγάκι ακραίο. Πολλές μανούλες επιλέγουν το δημόσιο μαιευτήριο κυρίως για οικονομικούς λόγους και δεν έχουν ούτε καν την άνεση για να κάνουν τη βάπτιση που θέλουν, για αυτό μην είσαι απόλυτη. Εγώ ανήκω σε αυτές που επέλεξαν το δημόσιο μαιευτήριο όχι γιατί θεώρησα ως επένδυση το catering όπως ανέφερες, αλλά το μέλλον μας. Προτίμησα λοιπόν από να τα φάει ένας επιχειρηματίας που δεν ξερει τι έχει, να τα διαθέσω στη φύλαξη βλαστοκυττάρων (τότε ακόμα δεν είχαν δωρεάν φύλαξη τα ιδιωτικά οπότε η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη) και τα υπόλοιπα να τα κρατήσω στην άκρη γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Και φυσικά επειδή ήθελα να βρίσκομαι "μέσα" σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Εννοείται ότι αν είχα από πριν γιατρό σε ιδιωτικό και πάλι θα σκιζόμουν να βρω τα λεφτά για τα βλαστοκύτταρα, απλά επέλεξα μια πιό "ανώδυνη" λύση αφού είχα τη δυνατότητα. Αυτή λοιπόν ήταν η δική μου άποψη, έτσι το είδα. Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλοί λόγοι που ο καθένας κάνει την επιλογή του και όλοι είναι σεβαστοί.

Εννοείται ότι τα χρήματα που πάνε για την υγεία δεν είναι κοροϊδίστικα! Για την ΥΓΕΙΑ όμως! το να βγω στο διάδρομο να βρω τη μαία για να μου δώσει θερμόμετρο ή ντεπόν (άσχετα που δεν χρειάστηκε ευτυχώς να το κάνω), ή το να πάρει άδεια η μάνα μου δεν έχουν να κάνουν με την υγεία ούτε τη δική μου ούτε του μωρού! και για ποιό λόγο καλέ τα μωρά να ανεβοκατεβαίνουν στα ασανσέρ; άσε που και να συμβεί, υπάρχει ασανσέρ για τους ασθενείς μάλλον δεν θα το πρόσεξες, εμένα με αυτό με μετέφεραν από το χειρουργείο στο δωμάτιό μου. Εξετάσεις όρασης και ακοής εννοείται ότι έκαναν και στο μωρό μου, απλά δεν τις πλήρωσα έξτρα! Αφού μιλάς για το θέμα της υγείας, δεν ξέρεις ότι αν ο μη γένοιτο κάποιο μωράκι πάθει κάτι αρκετά σοβαρό το στέλνουν στις ΜΕΝΝ των δημόσιων νοσοκομείων; ούτε έχεις ακούσει για χειρότερες επιπλοκές μόνο και μόνο γιατί καθυστέρησε η μεταφορά; δυστυχώς άσχημα πράγματα συμβαίνουν και στα ιδιωτικά και στα δημόσια, και άχρηστοι γιατροί υπάρχουν παντού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Ξανατονίζω λοιπόν ότι δεν έχει να κάνει με την επιλογή του νοσοκομείου, όσο με την επιλογή του γιατρού. Σε αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές όλες μας. Και ούτε έχει νόημα να υποστηρίζει η κάθε μία το νοσοκομείο που γέννησε λες και θα μας δώσουν ποσοστά! πολύ καλά έκανες που επέλεξες το Λητώ γιατί αυτή ήταν η καλύτερη λύση για σένα, όπως το Αλεξάνδρα ήταν η καλύτερη λύση για μένα. Δεν είμαστε όλες ίδιες ούτε σκεφτόμαστε ίδια. Απλά μην είσαι τόσο αρνητική, δέξου ότι υπάρχουν και κάποιοι που είχαν καλή εμπειρία γιατί άθελά μας επηρεάζουμε όσες μας διαβάζουν. Αλήθεια, η ξαδέρφη σου σε ποιά πτέρυγα ήταν;

Και τι να πω πραγματικά με έβαλες σε σκέψεις, μήπως τελικά ήμουν τόσο τυχερή που δεν είδα και δεν έζησα αυτά που περιγράφεις; ας μας πει και η KITTY την εμπειρία της αν θέλει!

F8vwp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσια δεν είναι ανάγκη να διαφωνούμε μεταξύ μας...

Εγώ το θέμα το άνοιξα για το την παραπλανητική διαφήμιση μείωσης τιμών στο ΜΗΤΕΡΑ...φυσικά όμως υπάρχει τεράστια οικονομική διαφορά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων... η ερώτηση μου τώρα είναι άλλη? εάν τελικά δεν έχεις λεφτά να γεννήσεις στο ιδιωτικό (όπως εμείς τώρα) και η γιατρός σου είνααι συμβεβλημένη μαζί του τι κάνεις? Ή αν όπως ήδη αναφέρθηκε έχεις τσίμα τσίμα λεφτά για τον τοκετό και ω μη γέννετω κάτι πάλι άσχημα και δεν σε φθάνουν τι γίνεται?σε παίρνουν με το ζορι στο δημόσιο?

Uxlip3.png

Κορίτσια δεν είναι ανάγκη να διαφωνούμε μεταξύ μας...

Εγώ το θέμα το άνοιξα για το την παραπλανητική διαφήμιση μείωσης τιμών στο ΜΗΤΕΡΑ...φυσικά όμως υπάρχει τεράστια οικονομική διαφορά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων... η ερώτηση μου τώρα είναι άλλη? εάν τελικά δεν έχεις λεφτά να γεννήσεις στο ιδιωτικό (όπως εμείς τώρα) και η γιατρός σου είνααι συμβεβλημένη μαζί του τι κάνεις? Ή αν όπως ήδη αναφέρθηκε έχεις τσίμα τσίμα λεφτά για τον τοκετό και ω μη γέννετω κάτι πάλι άσχημα και δεν σε φθάνουν τι γίνεται?σε παίρνουν με το ζορι στο δημόσιο?

Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε, αυτό είπα κι εγώ. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τα δικά του κριτήρια. Απλά μέσα από τη δική μου εμπειρία ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει η άλλη κοπέλα, για να μην τρομοκρατηθούν άδικα κοπέλες που θα γεννήσουν σε δημόσιο.

Η ερώτησή σου είναι αρκετά σημαντική... Δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου, πιστεύω όμως ότι επειδή οι μέρες να γεννήσεις με το καλό πλησιάζουν, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα τη γιατρό μου. Αν ήσουν στις αρχές θα άλλαζε το πράγμα αλλά τώρα δεν είναι σωστό να αλλάξεις, αφού άλλωστε είναι και καλή η γιατρός σου και την εμπιστεύεσαι! Μήπως θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου αν χρειαστεί; Ή αφού την γνωρίζεις καλά και έχεις γεννήσει και το πρώτο σου παιδάκι μαζί της, μήπως να της πεις στα ίσια ότι έχεις πρόβλημα και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί οικονομικά για το δωμάτιο; Ξέρω ότι μπορούν να το κάνουν.

F8vwp3.png

ελένη μου αυτό ακριβώς έχω σκοπό να κάνω...ήδη φυσικά ξέρει πόσο δύσκολα είμαστε αλλά θα το ξανατονίσω να δω τι μπορεί να γίνει...δυστυχώς και οι γονείς μας δεν μπορούν να βοηθήσουν...το πολύ πολύ κάποια λύση θα έχει να μου προτείνει κ η γιατρός....τι στο καλό? μόνο εμείς έχουμε οικονομικό πρόβλημα?

Uxlip3.png

Ελένη εγώ προσωπικά άλλαξα γιατρό*. Γιατί όντως προτίμησα το δημόσιο και όχι μόνο για τα χρήματα. Επίσης προσυπογράφω για την πτεύρυγα κόνσολα στο Αλεξάνδρα όπου επισκέφθηκα την κουμπάρα μου σε δίκλινο. τρελή χλιδή με πλάσμα και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ.

Συζήτησέ το με τη γιατρό σου για το οικονομικό να δεις τι θα σου πει.

*Τώρα είδα ότι γεννάς στα κοντά οπότε δύσκολα αλλάζεις γιατρό. Κάνε μια κουβέντα πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτε.

Edited by miriki
ΟΥΠΣ
FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

stalakamatero1 σίγουρα δεν έχετε μόνο εσείς οικονομικό πρόβλημα! και σίγουρα θα έχει τύχει να το αντιμετωπίσει και με άλλους πελάτες της, οπότε ελπίζω να σου βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Σε τελική ανάλυση νομίζω ότι ούτε την ίδια την συμφέρει να φύγεις επειδή δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις γιατί κι εκείνη θα χάσει χρήματα.

Την Τρίτη είπες ότι έχεις ραντεβού; θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις και εύχομαι να μας πεις ευχάριστα νέα!

Miriki χαίρομαι που είχες την ίδια εντύπωση γιατί είχα αρχίσει να αισθάνομαι ότι είμαι υπερβολικά καλόβολη για δικό μου κακό!

Α stala, διάβασες το άρθρο που σου επισύναψα περί ίκτερου και θηλασμού; ελπίζω να σε βοήθησε, αχρείαστο βέβαια να είναι! :)

F8vwp3.png

ναι φυσικά κ το διάβασα...

Οπότε περιμένουμε την Τριτη...θα σας ενημερώσω πάντως σε κάθε περίπτωση...

Πιστεύω ότι κάτι θα βγεί...

Και αν δεν βγει κανείς δεν χάθηκε και γιατροί και μαιευτηρια υπάρχουν...δόξα τω θεό!!

Uxlip3.png

Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε, αυτό είπα κι εγώ. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τα δικά του κριτήρια. Απλά μέσα από τη δική μου εμπειρία ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει η άλλη κοπέλα, για να μην τρομοκρατηθούν άδικα κοπέλες που θα γεννήσουν σε δημόσιο.

Δηλαδή λέω ψέμματα;:shock::shock:

Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω ούτε υπερασπίζομαι/διαφημίζω είτε το μαιευτήριο που γέννησα είτε κάποιο άλλο όπως αντοίστοιχα εσύ είσαι ευχαριστημένη από το "Αλεξάνδρα" χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σπονσοράρεις. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την εμπειρία σου καθότι πολλές φορές τυγχάνει από τις ίδιες υπηρεσίες κάποιος να είναι ευχαριστημένος και κάποιος άλλος όχι. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αμφισβητούνται τα λεγομενα μου. Κι αν εγώ λέω ψέμματα κι αυτοί εδώ http://www.healthview.gr/node/31400, ψέμματα λένε; Τονίζω ξανα ότι δεν έχω καμία πρόθεση να τρομοκρατήσω και τονίζω επίσης ξανά ότι δεν αναφέρομαι σε όλα τα δημόσια αλλά καλό είναι να λέγονται οι αλήθειες ακόμη κι αν πρόκειται για την αλήθεια του καθένα όπως την έζησε.Θα ήταν καλύτερο να κλείσω το στόμα μου και να μην πω τίποτα;

Εννοείται ότι τα χρήματα που πάνε για την υγεία δεν είναι κοροϊδίστικα! Για την ΥΓΕΙΑ όμως! το να βγω στο διάδρομο να βρω τη μαία για να μου δώσει θερμόμετρο ή ντεπόν (άσχετα που δεν χρειάστηκε ευτυχώς να το κάνω), ή το να πάρει άδεια η μάνα μου δεν έχουν να κάνουν με την υγεία ούτε τη δική μου ούτε του μωρού! και για ποιό λόγο καλέ τα μωρά να ανεβοκατεβαίνουν στα ασανσέρ; άσε που και να συμβεί, υπάρχει ασανσέρ για τους ασθενείς μάλλον δεν θα το πρόσεξες, εμένα με αυτό με μετέφεραν από το χειρουργείο στο δωμάτιό μου. Εξετάσεις όρασης και ακοής εννοείται ότι έκαναν και στο μωρό μου, απλά δεν τις πλήρωσα έξτρα! Αφού μιλάς για το θέμα της υγείας, δεν ξέρεις ότι αν ο μη γένοιτο κάποιο μωράκι πάθει κάτι αρκετά σοβαρό το στέλνουν στις ΜΕΝΝ των δημόσιων νοσοκομείων; ούτε έχεις ακούσει για χειρότερες επιπλοκές μόνο και μόνο γιατί καθυστέρησε η μεταφορά; δυστυχώς άσχημα πράγματα συμβαίνουν και στα ιδιωτικά και στα δημόσια, και άχρηστοι γιατροί υπάρχουν παντού, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Όταν είμαι χάλια από την καισαρική και πρέπει με τον ορό να βγω στο διάδρομο να φωνάξω γιατί χτυπάω το κουδούνι και δεν έρχεται κανείς, δεν έχει σχέση με την υγεία; Αυτό πια το επιχείρημα με τις ΜΕΝΝ που πάνε τα μωρά που έχουν πρόβλημα δεν αντέχω άλλο να το διαβάζω. Διότι αν δείς εδώ http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.12.2004,id=52541356 τα προβλήματα δημιουργούνται από τα ίδια τα δημόσια νοσοκομεία λόγω των ελλείψεων τους (δεν τα λέω εγώ κάθε μέρα τα βλέπουμε και τα ζούμε δυστυχώς).Ο καθένας ας παει όπου θέλει δεν θα του πω εγώ.Αλλά όταν η δημόσια υγεία έχει τα χάλια της δεν μπορώ να κάνω ότι δεν βλέπω.

Διαφημίσεις

Παναγία μου...Μου φαίνεται ο΄τι θα πω στον μπέμπη να μην γεννηθεί μέχρι να μαζέψω λεφτά!!! :(

Όχι κορίτσι μου ο μπέμπης σου θα γεννηθεί μια χαρά και όλα θα πάνε καλά. Δεν θέλω να φοβίσω ή να στενοχωρήσω καμία μανούλα απλά ήμουν πάντα υπέρ του να λέγεται η αλήθεια για λόγους πρόληψης και μόνο.Υπάρχουν πολύ καλά δημόσια νοσοκομεία στα οποία μπορείς να γεννήσεις, το Αττικόν ας πούμε έχει πολλή καλή μαιευτική πτέρυγα και το Αρεταίειο.Απλά επειδή στα δημόσια νοσοκομεία το μωρό είναι συνέχεια δίπλα σου φρόντισε να έχεις κάποιον όλες τις μέρες δίπλα σου να σε βοηθάει είτε αυτός είναι συγγενής είτε αποκλειστική.Με το καλό!!

Συγνωμη galios αλλα μαλλον η φιλη σου που νοσηλευτηκε στο Αλεξανδρα ηταν ατυχη...εγω στο Ελενα δεν αντιμετωπισα απολυτως τιποτα απο αυτα που περιγραφεις ως δεινα των δημοσιων μαιευτηριων...

Η γιατρος μου δεν ηταν μεγαλοδιευθυντης για να μου βρει το λουξ δωματιο που ηθελα...απλα το ζητησα στην παραλαβη!

Τα χειρουργεια ηταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ...συμφωνω οτι ηταν πιο παλια και λιγο πιο μουντα απο του Ιασω αλλα πεντακαθαρα!

Αυτο τωρα οτι μεταφερονται τα μωρα με το ανσανσερ των ασθενων που το ειδες??? Αφου τα μωρα ειναι στο δωματιο της μαμας και υπαρχει ειδικος θαλαμος που πας για αλλαγμα και εξεταση απο τον παιδιατρο!!! Αν μη τι αλλο στο Ιασω επειδη χρειαστηκε ο γιος μου να κανει εναν υπερηχο νεφρων μολις γεννηθηκε με το ανσανσερ των επισκεπτων μας κατεβασανε στους υπερηχους!

Οσο για τα κουδουνι η προσωπικη μου εμπειρια ηταν εντελως αντιθετη...επειδη ποναγα παρα πολυ απο την καισαρικη χτυπουσα κουδουνι καθε 4 ωρες για παυσιπονη...οκ, δεν ερχοντουσαν στο λεπτο αλλα μεσα στο 10λεπτο ειχαν ερθει αφου πρωτα με ειχαν ρωτησει τι συμβαινει (σε περιπτωση που ηταν κατι επειγον). Ας λαβουμε επισης υποψη μας οτι στα δημοσια μαιευτηρια οπως και νοσοκομεια υπαρχουν 2 αδερφες σε καθε βαρδια (εκτος απο την πρωινη που μπορει να υπαρχει και αλλο προσωπικο)...τι να πρωτοκανουν??? Νοσηλεια? Να κοιταξουν τα μωρα? Τις λεχωνες? Να απαντησουν σε τηλ? Γραφικη δουλεια? Κουδουνια???

Γι'αυτο σου λεω...μαλλον η φιλη σου ηταν ατυχη!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Η δική μου εμπειρία στο Αρεταίειο πριν δύο σχεδόν χρόνια δίνει άριστα στο μαιευτικό και μείον πέντε στο νεογνολογικό. Όχι τόσο από άποψη ιατρικών χειρισμών (αν και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι επιμολύνθυκε το δείγμα που δώσαμε για καλλιέργεια), αλλά από άποψη ανθρωπιάς και συμπεριφοράς. Για το θηλασμό επίσης μαύρα μεσάνυχτα και οδηγίες νεστλέ.

Πεντακάθαρα όμως και το φαγητό μια χαρά. Αυστηροί με το επισκεπτήριο.

Stalakamatero1. Μη σε πιάνει πανικός. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει για σένα και το μωρό σου. Περιμένουμε νέα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Είναι καλό το ότι θα έχει το μωρό δίπλα της στο νοσοκομείο και εννοείται ότι δεν χρειάζεται αποκλειστική να το φροντίζει. Όταν θα πάει σπίτι της δηλαδή θα έχει πάντα κάποιον δίπλα της να φροντίζει το μωρό? Ίσα ίσα θα δεθεί απτην αρχή με το μωρό και θα πάει καλύτερα ο θηλασμός. Εχω γνωστή που γέννησε πρόσφατα σε ιδιωτικό και επειδή το μωρό είχε πρόβλημα το μετέφεραν στο δημόσιο και δεν το είδε καν πριν να βγει απτο ιδιωτικό σε 5 μέρες. Τελωςπαντων η υγεία δεν πρέπει να είναι επιχείρηση και όλες οι κλινικές θα έπρεπε να προβούν σε σοβαρές μειώσεις τιμών, αν δεν θέλουν και οι ίδιοι να βλέπουν τα δωμάτια τους να αδείαζουν και το νοσοκομεία να γεμίζουν.

Συμφωνώ Νενα. Ειδικά για τη συγκατοίκηση με το μωρό. Αν βέβαια γίνει καισαρική ίσως να χρειαστεί όντως λίγη βοήθεια μια δυο μέρες, αλλά αυτά είναι πράγματα που λύνονται, χωρίς να πληρώνει κανείς τα άπειρα λεφτά. Και καλύτερα να πληρώσω αποκλειστική παρά κερατιάτικα στα ιδιωτικά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Είναι καλό το ότι θα έχει το μωρό δίπλα της στο νοσοκομείο και εννοείται ότι δεν χρειάζεται αποκλειστική να το φροντίζει. Όταν θα πάει σπίτι της δηλαδή θα έχει πάντα κάποιον δίπλα της να φροντίζει το μωρό? Ίσα ίσα θα δεθεί απτην αρχή με το μωρό και θα πάει καλύτερα ο θηλασμός. Εχω γνωστή που γέννησε πρόσφατα σε ιδιωτικό και επειδή το μωρό είχε πρόβλημα το μετέφεραν στο δημόσιο και δεν το είδε καν πριν να βγει απτο ιδιωτικό σε 5 μέρες. Τελωςπαντων η υγεία δεν πρέπει να είναι επιχείρηση και όλες οι κλινικές θα έπρεπε να προβούν σε σοβαρές μειώσεις τιμών, αν δεν θέλουν και οι ίδιοι να βλέπουν τα δωμάτια τους να αδείαζουν και το νοσοκομεία να γεμίζουν.

Την αποκλειστική ή τη βοήθεια από κάποιο συγγενικό πρόσωπο δεν την ανέφερα σχετικά με το μωρό αλλά σχετικά με την ίδια, να τη στηρίξει δηλαδή κάποιος αν θελήσει να πάει τουαλέτα κλπ.Βέβαια αν η κοπέλα κάνει καισαρική θα χρειαστεί φροντίδα και το μωρό από κάποιον άλλο τις πρώτες μέρες όχι μόνο στο μαιευτήριο αλλά και στο σπίτι της. Δεν χρειάζεται πάντα να έχει κάποιον δίπλα της να φροντίζει το παιδί παρά μόνο τον πρώτο καιρό εφόσον κάνει καισαρική.

ναι φυσικά κ το διάβασα...

Οπότε περιμένουμε την Τριτη...θα σας ενημερώσω πάντως σε κάθε περίπτωση...

Πιστεύω ότι κάτι θα βγεί...

Και αν δεν βγει κανείς δεν χάθηκε και γιατροί και μαιευτηρια υπάρχουν...δόξα τω θεό!!

Με το καλό γλυκιά μου ο μπέμπης σου!

Εγώ πρώτα ο Θεός θα γεννήσω στο ΡΕΑ.

Τις προάλλες πήγαμε και το είδαμε και μας άφησε άριστες εντυπώσεις!

Τα δωμάτια είναι πολυτελείας και πεντακάθαρα!

Τα χειρουργεία δεν είδαμε μόνο...

Την αποκλειστική ή τη βοήθεια από κάποιο συγγενικό πρόσωπο δεν την ανέφερα σχετικά με το μωρό αλλά σχετικά με την ίδια, να τη στηρίξει δηλαδή κάποιος αν θελήσει να πάει τουαλέτα κλπ.Βέβαια αν η κοπέλα κάνει καισαρική θα χρειαστεί φροντίδα και το μωρό από κάποιον άλλο τις πρώτες μέρες όχι μόνο στο μαιευτήριο αλλά και στο σπίτι της. Δεν χρειάζεται πάντα να έχει κάποιον δίπλα της να φροντίζει το παιδί παρά μόνο τον πρώτο καιρό εφόσον κάνει καισαρική.

Θα διαφωνήσω εδώ, μετά από καισαρική μπορεί κάλλιστα μια μητέρα να φροντίσει μόνη το μωρό της στο σπίτι! Εγώ χρειάστηκα αποκλειστική μόνο τα δυο πρώτα βράδια για να μου φέρνει το μωρό να θηλάσω, ήδη το 3ο βράδυ το κράτησα μόνη μου τελείως στο μαιευτήριο και στο σπίτι δεν είχα καμιά βοήθεια. Να σημειώσω ότι λόγω θέσης του μωρού η τομή μου ήταν πολύ μεγάλη (20 εκ) αλλά και πάλι τα κατάφερα και δεν πιστεύω πως είμαι η μόνη.

Θα διαφωνήσω εδώ, μετά από καισαρική μπορεί κάλλιστα μια μητέρα να φροντίσει μόνη το μωρό της στο σπίτι! Εγώ χρειάστηκα αποκλειστική μόνο τα δυο πρώτα βράδια για να μου φέρνει το μωρό να θηλάσω, ήδη το 3ο βράδυ το κράτησα μόνη μου τελείως στο μαιευτήριο και στο σπίτι δεν είχα καμιά βοήθεια. Να σημειώσω ότι λόγω θέσης του μωρού η τομή μου ήταν πολύ μεγάλη (20 εκ) αλλά και πάλι τα κατάφερα και δεν πιστεύω πως είμαι η μόνη.

Συμφωνώ μαζί σου και έχεις δίκιο.Κι εγώ δεν ένιωσα καθόλου πόνο σηκώθηκα από το πρώτο βράδυ και φρόντιζα το σπίτι και το μωρό κανονικά.Αλλά έχω φίλες και συγγενείς που το πέρασαν δύσκολα.Μάλλον είναι θέμα οργανισμού; Δεν ξέρω.Μακάρι η φίλη μας να έχει τη δική μας ανάρρωση:P

Νομίζω πως το δημόσιο έχει πολύ πιο σοβαρά μειονεκτήματα.Ότι δηλαδή αν δεν είναι ο γιατρός σου τουλάχιστον καθηγητής με άκρες για να πας σε λουξ δωμάτιο όπου θα σε προσέξουν, σε πετάνε σε ένα δωμάτιο με άλλα εκατό άτομα, τους λείπει βασικός εξοπλισμός όπως επισκληρίδιος (βλ. Έλενα) γάντια, βαμβάκια και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, τα μωρά μεταφέρονται πάνω κάτω στους ίδιους χώρους που κινούνται οι επισκέπτες, τα χειρουργεία είναι μέσα στη βρώμα, βαράς το κουδούνι κι η μαία έρχεται την επόμενη μέρα γιατί είναι μία για χίλια άτομα κι όσα λεφτά δίνεις για να βάλεις αποκλειστική ή να λαδώσεις και να σε προσέξουν βγάζεις γέννα σε ιδιωτικό άσε που τον μισό χρόνο απεργούν και δεν γίνεται να εξαρτάται ο πλακούντας σου από το νέο νομοσχέδιο του Ε.Σ.Υ.Συγνώμη αλλά έχω δει τα τέρατα στο δημόσιο και ειλικρινά προτιμώ να κόψω από το φόρεμα ή το τραπέζι της βάφτισης που λέει ο λόγος παρά να γεννήσω στους στάβλους τους.

Μαλιστα............δηλαδή κατά την γνώμη σου , ειμαστε ζώα οσες γεννήσαμε σε δημόσια νοσοκομεία.Συγνώμη , αλλα που το εχεις δει οτι σε πετάνε σε ενα δωμάτιο με άλλα εκατό άτομα ή οτι τα χειρουργεία ειναι μεσα στην βρώμα ή δεν ερχονται ποτέ ? και τι να την κάνεις την αποκλειστική ? αν θες , επιτρέπεται να εχεις συνοδό. Εγω γεννησα στο Αλεξανδρας , ημουν σε δικλινο, και όλα ηταν μια χαρα. Επισης φιλη μου στο ΕΛΕΝΑ και λουξ μονόκλινο , ακομα καλυτερα. και χωρίς γιατρούς καθηγητές και μέσο....απλά το ζητας....τόσο απλά !!!!! και δεν καταλαβα....δεν ειναι καλύτερα να τα ξοδέψεις για το παιδί σου αντί για τους μετόχους του ΙΑΣΩ ή του ΜΗΤΕΡΑ ?

2b590bac1c.png

galios56 δεν εννοούσα ότι λες ψέμματα, προς Θεού! απλά είσαι πολύ απόλυτη! όπως είπε και η aggelomarios μάλλον η ξαδέρφη σου ήταν άτυχη, ή δεν ήξερε ποιά πτέρυγα να ζητήσει, τι να πω... πάντως είδες ότι και άλλες κοπέλες είχαν καλή εμπειρία όχι μόνο εγώ, άρα δεν είναι τα πράγματα μονο έτσι όπως τα βλέπεις. Οκ σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τους φέρθηκαν καλά στα δημόσια μαιευτήρια, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις και στα ιδιωτικά οπου εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να σκας τα ωραία σου λεφτάκια και αντί να έχεις την απαιτούμενη αντιμετώπιση να βλεπεις αγενέστατες και κακότροπες μαίες/νοσοκόμες. Φυσικά και πρέπει να μοιραστείς κι εσύ την εμπειρία σου όπως έκαναν όλες αλλά τα υπόλοιπα σχόλια ήταν περιττά, είναι ειρωνικό και αγενές να χρησιμοποιείς λέξεις και φράσεις του τύπου "στάβλοι", γιατί όπως είπε και η ΚΙΤΤΥ δεν είμαστε ζώα, ή να λες ότι πάνε στα δημόσια για να "την βγάλουν φτηνά και να κάνουν τη φιγούρα τους μετά"! αυτό αν μη τι άλλο και προσβλητικό είναι, και πόσο μάλλον για κάποιους που αναγκάζονται λόγω οικονομικών, και επίσης είναι εκτός πραγματικότητας (για νορμάλ ανθρώπους τουλάχιστον).

Τελοσπάντων για να το λήξουμε αυτό γιατί δεν έχει νόημα, ας γυρίσουμε στο αρχικό θεμα μας: εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: η προσφορά για το πακέτο των 1.800 ευρώ, τι άλλο περιλαμβάνει μέσα στην τιμή, εκτός από ολική νάρκωση (ακόμα γελάω βρε stalakamatero1!), μόνο τη διαμονή; τα φάρμακα, ακόμα και τα απλά παυσίπονα, όλα έξτρα;

F8vwp3.png

Η ολικη νάρκωση περιλαμβανεται και γινεται αν και εφοσον ζητηθει στην περιπτωση καισαρικης και εκει ακριβώς πατάει το Μητερα! Οτι δηλαδή σε οποιαδήποτε άλλη περιπτωση φυσιολογικου ή καισαρικης χρεωνει χωριστα 200 ευρω την επισκληριδιο δηλαδη σε ενα μεγαλο ποσοστο αφου σχεδον όλες οι γυναικες θα ζητήσουν να κανουν! Αν ας πουμε κάνεις καισαρικη με ολικη οντως σου βγαινει πιο φθηνα απο πριν ενω εγώ που θα κάνω καισαρικη με επισκληριδιο θα πληρωσω και περισσοτερα απο αυτα που υπολογιζα...

Αποψή σου είναι αυτή και είναι σεβαστή, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αυτό που λες όμως ότι μερικές προτιμάνε να "την βγάλουν πιό φθηνά για να κάνουν τη φιγούρα τους στη βάπτιση" νομίζω ότι είναι λιγάκι σκληρό! Ποιά μάνα θα προτιμούσε τα "χάλια" όπως λες για να κάνει μετά τη φιγούρα της, τι είναι το μωρό αξεσουάρ ή μέσο αυτοπροβολής; αν όντως έχει συμβεί είναι κρίμα, αλλά μου ακούγεται λιγάκι ακραίο. Πολλές μανούλες επιλέγουν το δημόσιο μαιευτήριο κυρίως για οικονομικούς λόγους και δεν έχουν ούτε καν την άνεση για να κάνουν τη βάπτιση που θέλουν, για αυτό μην είσαι απόλυτη. Εγώ ανήκω σε αυτές που επέλεξαν το δημόσιο μαιευτήριο όχι γιατί θεώρησα ως επένδυση το catering όπως ανέφερες, αλλά το μέλλον μας. Προτίμησα λοιπόν από να τα φάει ένας επιχειρηματίας που δεν ξερει τι έχει, να τα διαθέσω στη φύλαξη βλαστοκυττάρων (τότε ακόμα δεν είχαν δωρεάν φύλαξη τα ιδιωτικά οπότε η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη) και τα υπόλοιπα να τα κρατήσω στην άκρη γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Και φυσικά επειδή ήθελα να βρίσκομαι "μέσα" σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Εννοείται ότι αν είχα από πριν γιατρό σε ιδιωτικό και πάλι θα σκιζόμουν να βρω τα λεφτά για τα βλαστοκύτταρα, απλά επέλεξα μια πιό "ανώδυνη" λύση αφού είχα τη δυνατότητα. Αυτή λοιπόν ήταν η δική μου άποψη, έτσι το είδα. Υπάρχουν πολλές απόψεις και πολλοί λόγοι που ο καθένας κάνει την επιλογή του και όλοι είναι σεβαστοί.

Ξανατονίζω λοιπόν ότι δεν έχει να κάνει με την επιλογή του νοσοκομείου, όσο με την επιλογή του γιατρού. Σε αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικές όλες μας. Και ούτε έχει νόημα να υποστηρίζει η κάθε μία το νοσοκομείο που γέννησε λες και θα μας δώσουν ποσοστά! πολύ καλά έκανες που επέλεξες το Λητώ γιατί αυτή ήταν η καλύτερη λύση για σένα, όπως το Αλεξάνδρα ήταν η καλύτερη λύση για μένα. Δεν είμαστε όλες ίδιες ούτε σκεφτόμαστε ίδια. Απλά μην είσαι τόσο αρνητική, δέξου ότι υπάρχουν και κάποιοι που είχαν καλή εμπειρία γιατί άθελά μας επηρεάζουμε όσες μας διαβάζουν. Αλήθεια, η ξαδέρφη σου σε ποιά πτέρυγα ήταν;

Και τι να πω πραγματικά με έβαλες σε σκέψεις, μήπως τελικά ήμουν τόσο τυχερή που δεν είδα και δεν έζησα αυτά που περιγράφεις; ας μας πει και η KITTY την εμπειρία της αν θέλει!

Γεια σας κοριτσια !

εγω ειχα ραντεβου για καισαρικη στις 11 Απριλίου (επρεπε να κανω καισαρικη λογω δικου μου προβληματος στα ματια). Αλλα με επιασαν πονοι στις 6 απριλιου , απο το πρωι αλλα δεν δεν εδωσα σημασια, το απογευμα αρχισα να μετραω ηταν καθε 15 λεπτα , εγιναν καθε 10...7...6..οποτε ξεκινησαμε για το Αλεξανδρας. Πηγα νυχτα , κατα τις 3 , ,ε εβαλαν καρδιοτοκογραφο , οι πονοι ηταν καθε 2 λεπτα , αλλα δεν ειχα διαστολη , ουτε ειχαν σπασει τα νερα. μετα τα γνωστα κλυσμα κλπ , 5 30 μου εκαναν επισκληρίδιο , 5 45 γεννήθηκε ο μπεμπης μου. Ολα μια χαρα !!!!!! στις 7 ημουν στην αιθουσα ανανηψης , λυγιζα τα ποδια μου και με πηγαν στο δωματιο. ειχα ζητησει τρικλινο , στην ΚΟΝΣΟΛΑ. μεχρι το μεσημερι ημουν μονη μου , μετα ηρθε αλλη μια κοπελα. Εμενε η μαμα μου τα βραδια, το προσωπικό ηταν πολυ εξυπηρετικό , αν και λιγα ατομα ,αλλα δεν βγηκα στο διαδρομο να ζητησω οτιδηποτε.Γεννησα Πεμπτη ξημερώματα και βγηκαμε την Κυριακή , αφου ειχαμε συμπληρώσει 3 24ωρα και ο μπεμπούκος ηταν μια χαρά. Και στο 2ο παλι σε δημοσιο θα παω.

2b590bac1c.png

Δηλαδή μπορείς να πας και να πεις γεια σας θέλω να δω τα δωμάτια?

Ναι! Μπορείς να πας και να ζητήσεις να δεις τα δωμάτια. Έγώ αυτό έκανα πριν γεννήσω ('Ελενα), είδα από 1 δωμάτιο σε κάθε όροφο (δικλινο, μονόκλινο, λουξ) και μάλιστα ύστερα από παρότρυνση του γιατρού μου.

Δυστυχώς, όταν γέννησα τα μονόκλινα δεν ήταν διαθέσιμα αλλά και το δίκλινο που βρέθηκα τελικά μια χαρά ήταν. Απλά έχω την αίσθηση (χωρίς απαραίτητα να είναι σωστή) οτι σου φέρονται καλύτερα στους "πιο πάνω ορόφους" (ίσως γιατί ποντάρουν σε μεγαλύτερο χαρτζηλίκι)

FGBKp3.png

Εγω οπως προανεφερα ημουνα σε λουξ δωματιο στο Ελενα...τη μερα που φευγαμε εβγαλε ο αντρας μου να δωσει 20ευρω σε 2 κοπελες (η νοσηλευτρια+1 νοσοκομα) που ηταν στο δωματιο εκεινη τη στιγμη...δεν τα πηρανε, αρνηθηκαν ευγενικα!

Αντιθετα στο Ιασω το τσεπωσε το 50αρακι (προ κρισης πριν 4 χρονια στο γιο μου) η προισταμενη...:-D

bjTVp2.pngDG1bp2.png