Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καθαρές παραλίες στην Αθήνα

Recommended Posts

δεν εχουμε παει ακομα θαλασσα και ψαχνω στο ιντερνετ για τις καθαρες θαλασσες της αττικης.βρηκα ομως τις πιο βρωμικες

Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές

* 1. Πέραμα

* 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)

* 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)

* 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)

* 5. Bοτσαλάκια

* 6. Eδεμ

* 7. Kαλαμάκι

* 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)

* 9. Γλυφάδα

* 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)

* 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)

* 12. Aκτή EOT Bούλα

* 13. Aστήρ Bουλιαγμένης

* 14. Bάρκιζα

* 15. Aκτή EOT Bάρκιζα

* 16. Λαγονήσι

* 17. Παλαιά Φώκαια

* 18. Λαύριο

* 19. Δασκαλειό Kερατέας

* 20. Aυλάκι

* 21. Bραυρώνα

* 22. Aρτέμιδα

* 23. Pαφήνα

* 24. Nέα Mάκρη

* 25. Σχοινιάς

* 26. Σκάλα Ωρωπού

* 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)

* 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)

* 29. Kόρινθος (Nομαρχία)

* 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)

* 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)

* 32. Iσθμια I

* 33. Iσθμια II

* 34. Σουσάκι

* 35. Motor Oil

* 36. Aγιοι Θεόδωροι II

* 37. Aλσος Kέντρο

* 38. Kινέττα (Camping Costa)

* 39. Eλευσίνα αρχή

* 40. Eλευσίνα (500 μέτρα μετά)

* 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)

* 42. Nέα Πέραμος OTE

* 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)

* 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα)

* 45. Λουτρόπυργος (αρχή)

* 46. Λουτρόπυργος

* 47. Aσπρόπυργος

* 48. Aσπρόπυργος

Από έγκυρη πηγή έμαθα ότι δυστυχώς ΟΛΕΣ οι παραλίες πλην Πόρτο Γερμενού στην Αττική έπρεπε να έχουν μαύρη σημαία. Λυπάμαι αλλά Κάλαμος, Κερατέα είναι τίγκα στα κολοβακτηρίδια.

Σύμφωνα με έρευνα του Tμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών, οι τιμές των βαρέων μετάλλων στα νερά του Aσωπού ξεπερνούν τις οριακές τιμές

της Eυρωπαϊκής Eνωσης.

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=28983

ειναι του 2007 η λιστα

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 11 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• balshine

balshine 6 δημοσιεύσεις

• mago

mago 5 δημοσιεύσεις

• giorgia

giorgia 4 δημοσιεύσεις

• Vann

Vann 4 δημοσιεύσεις

Επαναφερω το θεμα, γνωριζετε καμμια παραλια καθαρη να προτεινετε στην Αττικη γενικοτερα, εκτος απο Σουνιο; Μας πεφτει κομματακι μακρια...Προς Σχοινια, ειναι ολες βρωμικες;

ΥΓ η ανωτερω λιστα που εχει συζητηθει και σε παλαιοτερα ποστ και βγαζει σαν μοναδικη καθαρη παραλια...το Πορτο Γερμενο (της ΠΑΚΟΕ) δεν ειναι εγκυρη-εκτος του οτι πρεπει να εχει γινει μια φορα και να αναδημοσιευεται, εχουν γινει καταγγελιες για τη δραση του εν λογω οργανισμου.

με βάση τις παραπάνω λίστες δεν υπάρχει και καμια παραλία της προκοπής κοντά στην Αθήνα !!!

την προηγούμενη βδομάδα πήγαμε με τον μπεμπάκο στην Εύβοια (και προς Αιγαίο μεριά ) . Μπορεί να ήταν μακριά ( η αλήθεια είναι αυτή ) αλλά τουλάχιστον για 1 φορά την εβδομάδα το βλέπουμε σαν μονοήμερη εκδρομούλα και αξίζει . Οργανωθείτε λοιπόν με φίλους που έχουν και αυτοί παιδάκια και αρχίστε τις κοντινές αποδράσεις .

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

φετος λογω δευτερης εγκυμοσυνης κ πολλων εξοδων λογω μαιευτηριου ειπαμε να μην παμε διακοπες.εμενα ο γιατρος μου εχει απαγορευσει μπανιο στη θαλασσα.ομως ο μικρος που ειναι 17 μηνων τρελαινεται για το μπανιο κ δε θα θελαμε να του το στερησουμε.που ομως να παμε στην αθηνα η στα περιχωρα;υπαρχει καμμια παραλια καθαρη που να μην ειναι ο ενας πανω στον αλλο;εχετε καμμια καλη προταση;ακομα κ για σαλαμινα

Εμεις πηγαμε περυσι σε μια πολυ ωραια παραλια,ποσειδωνια λεγετε και ειναι στο λαυριο..Τα νερα (Εενα πρωοπικα μου φανηκαν καθαρα)δεν εχει ουτε φυκια και τετοια μεσα,ειναι αμμουδια και τα νερα της ρηχα και ζεστα οτι πρεπει για μικρα παιδακια...

λοιπον εμεις αν κ οχι καθε σαββατοκυριακο παμε στο εξοχικο των γονιων μου πορτο γερμενο πραγματικα πολυ καθαρα νερα διαφανα αλλα οπως ειπεκ μια κοπελα λιγο κρυα τα νερα. μετα περυσι πηγαιναμε μεσα στην εβδομαδα λαιμο σχετικα καλα τα νερα κ ζεστα κ δεν ειναι βαθια βαθιατο μονο κακο εχει ιστυοπλοικα αρκετα εχει σχολη χτες πηγα με την πεθερα μου σε καθαρη υποτιθεται παραλια λουτρα αλιμου που πληρωνεις 2.5 ευρω ξαπλωστρα κ καφε αν θελεις κοριτσια εκατσα εκει κ ηθελα να φυγω αμεσως τα νερα πολυ βρωμικα κ γενικα ολη η παραλια παλι καλα ο μικρος μονο μια βουτια εκανε κ φυγαμε ...δεν ξανα παω εκει με τιποτα κ ηταν κ μια εγκυος κ δεν φοβοταν κ εμπαινε στα νερα τα θολα,, γενικα η παραλιες εδω κοντα μας χαλασαν πολυ..

• 11 months later...

καλησπερα κοριτσια...γνωριζει καποια καθαρη παραλια (μενω αθηνα αλλα δεν με πειραζει η αποσταση) που να ναι καθαρη (γιατι εχω ενα μωρο 8μηνων) καθως επισης να ειναι οικογενειακα..εννοωντας οχι beach-bar με δυνατη μουσικη και χορο...

Διαφημίσεις

Επειδή δεν τα διάβασα όλα αλλά πρόσεξα την παραπάνω λίστα.Αυτο που ξέρω εγώ όσον αφορά τα βακτήρια κλπ: Όπου μαζεύεται και περισσότερος κόσμος εκεί είναι τίγκα στα βακτήρια.Η γαλάζια σημαία δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν βακτήρια αλλα καθαρά νερά απο άλλες ουσίες.Μην σας φανεί περίεργο αν στην πλαζ βοτσαλακια πχ έχει λιγότερα βακτήρια απο άλλες μεγάλες "καθαρότερες" πλαζ.Εμείς συνήθως πηγαίναμε αίγινα (μέναμε πειραια) πολύ καλύτερα απο το να κολλάμε στην κίνηση στην αττική μεχρι να φτασουμε σε μακρινες παραλιες.Πολύ καλή παραλία στην αιγινα για παιδάκια είναι η Αγια Μαρίνα έχει αμμο και είναι πολυ ριχή.

Επειδή δεν τα διάβασα όλα αλλά πρόσεξα την παραπάνω λίστα.Αυτο που ξέρω εγώ όσον αφορά τα βακτήρια κλπ: Όπου μαζεύεται και περισσότερος κόσμος εκεί είναι τίγκα στα βακτήρια.Η γαλάζια σημαία δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν βακτήρια αλλα καθαρά νερά απο άλλες ουσίες.Μην σας φανεί περίεργο αν στην πλαζ βοτσαλακια πχ έχει λιγότερα βακτήρια απο άλλες μεγάλες "καθαρότερες" πλαζ.Εμείς συνήθως πηγαίναμε αίγινα (μέναμε πειραια) πολύ καλύτερα απο το να κολλάμε στην κίνηση στην αττική μεχρι να φτασουμε σε μακρινες παραλιες.Πολύ καλή παραλία στην αιγινα για παιδάκια είναι η Αγια Μαρίνα έχει αμμο και είναι πολυ ριχή.

ααα ωραια ιδεα!δεν εχω παει ποτε!και ποση ωρα ειναι απο τον πειραια?η παραλια ειναι με ξαπλωστρες η πρεπει να χουμε ομπρελα μαζι?απο κοσμο τα σαβκυριακα πως ειναι???

Κοίτα για Αίγινα σίγουρα θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω και θα κάνεις περίπου 1,5 ώρα...

Όμως μπορείς να πας Σαλαμίνα, θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο και έχει υπέροχες παραλίες, ήσυχες και χωρίς να πληρώνεις ξαπλώστρες. Να ξέρεις επίσης ότι ανάλογα προς τα πού φυσάει κάποιες παραλίες εμφανίζουν σκουπιδάκια (τα φέρνει το κύμα) αλλά υπάρχουν πάντα οι αντίθετες της που είναι λάδι...Οπότε με ευνοϊκό άνεμο θα μπορείς να πας: Αιάντειο και Κανάκια, με αντίθετο άνεμο (θα το δεις όπως θα περνάς από την παραλιακή του Αιαντείου) μπορείς να πας Αίας Κλαμπ, Κολώνες, Σατερλί, Κακή Βίγλα...

Εκτός από τις Κολώνες (που τα νερά είναι απίστευτα τιρκουάζ), στις υπόλοιπες υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες με δωρεάν ξαπλώστρες. Υπάρχει επίσης η δημοτική πλαζ του Αιαντείου που οι ξαπλώστρες επίσης είναι δωρεάν αρκεί να παραγγείλεις κάτι...Σε πολλές έχει σκιά, σε όλες μπαίνεις άνετα στη θάλασσα και όλες έχουν υπέροχα νερά...Το φαγητό είναι οικονομικότατο και πολύ νόστιμο!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Απο προσωπική εμπειρία στο αιαντειο ειναι απαισια.Οι καφετεριες φτανουν σχεδον μεσα στη πλαζ.Δεν εχει χωρο να κατσεις κοντα στα σημεια που εχει αμμουδια, πολυ φασαρια και γενικα πολυ κακο για το τιποτα γιατι κι εμεις πηγαμε εκει επειδη μας ελεγαν πως ειναι ωραια με τις καφετεριες κλπ.

Γενικα σαλαμινα δεν εχω παει παντου αλλα πιστευω οτι παραειναι κοντα στο περαμα.Αμουδια και ριχη θαλασσα σε ποια παραλια εχει εκει;Μηπως και παμε καμια μερα καθημερινη;

Και αν θυμαμαι καλα κακη βιγλα εχει κοτρωνες;;;Η κανω λαθος;

Διαφημίσεις

ααα ωραια ιδεα!δεν εχω παει ποτε!και ποση ωρα ειναι απο τον πειραια?η παραλια ειναι με ξαπλωστρες η πρεπει να χουμε ομπρελα μαζι?απο κοσμο τα σαβκυριακα πως ειναι???

Ειναι περιπου 1 ωρα και ενα τεταρτο.Εχει ξαπλωστρες και ομπρελες απλα πληρωνεις(κλασικα)Οχι ομως οπως στις πλαζ του ΕΟΤ που πληρωνεις εισοδο και αμα βρεις ομπρελα να κατσεις σφυρα μου....Τα σκ εχει αρκετο κοσμο αν εχεις τη δυνατοτητα να πας καθημερινες ειναι πολυ ομορφα.

Σαλαμινα ειναι σχετικα καλα.Προτιμω να παω προς βουλιαγμενη παρα σαλαμινα(δικη μου γνωμη βεβαια).Δεν το συγκρινω με αιγινα ή αγκιστρι με τπτ.

Ξέρει κανείς αν είναι καλά στην πουνταζέζα στο Σούνιο; Έχει άμμο; Επειδή μένω Αθήνα πάντα προτιμώ παραλίες προς Σούνιο, εκεί όμως δεν έχω πάει.

Πάντως από τον Χάρακα και μετά (είναι λίγο πριν τα Λεγραινά), όπου έχω πάει είναι καλά.

xQ0qp3.png

Ξέρει κανείς αν είναι καλά στην πουνταζέζα στο Σούνιο; Έχει άμμο; Επειδή μένω Αθήνα πάντα προτιμώ παραλίες προς Σούνιο, εκεί όμως δεν έχω πάει.

Πάντως από τον Χάρακα και μετά (είναι λίγο πριν τα Λεγραινά), όπου έχω πάει είναι καλά.

μπορεις να μου περιγραψεις πωσ ειναι στο Χαρακα που λεσ?με ξαπλωστρεσ η πρεπει να παρουμε ομπρελα?με αμμο?ειναι οικογενειακα η με νεολαια?

προς ωροππ/χαλκουτσι/καλαμο ή σχοινια εχει παει κανεις προσφατα να μας πει πως ειναι???

ερωτηση νουμερο δυο???το μπιτς μπαρ που ακριβως ενοχλει και η νεολαια???τις ωρες που παμε εμεις οι ''μεγαλοι'' οι νεοι κοιμουνται,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εμεις με τον αντρα μου προσωπικα πηγαιναμε μονο σε παραλιεσ με μπιτσ μπαρ...τωρα με το μωρο προτιμαμε πιο ησυχες παραλιες αντι για μουσικες κ να μαστε ο ενας πανω στον αλλον..χρειαζομαστε χαλαρωση μετα απο μια κουραστικη βδομαδα...γουστα ειναι αυτα..

λοιπον ψαχνω για παραλια

1)με αμμο 2)καθαρη 3)μεχρι 2ωρες εξω απο την αθηνα 4)οικογενειακη..

γνωριζει κανεις καποια να μου προτεινει εκτοσ απ τα λεγραινα που μου πατε παραπανω?

μπορεις να μου περιγραψεις πωσ ειναι στο Χαρακα που λεσ?με ξαπλωστρεσ η πρεπει να παρουμε ομπρελα?με αμμο?ειναι οικογενειακα η με νεολαια?

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, τουλάχιστον δεν ήταν πέρυσι . Ο παραλιακός δρόμος περνάει κατά μήκος της παραλίας, οπότε είναι πανεύκολο να την βρεις. Απέναντι βλέπεις το νησί Πάτροκλος. Έχει μόνο μια καντίνα. Η πλαζ έχει άμμο με βοτσαλάκι ανακατεμένα. Η θάλασσα μετά τα 2 μέτρα περίπου είναι άμμος. Το μόνο αρνητικό είναι οτι στην αρχή έχει κάτι πετρούλες που γλιστράνε, ανάλογα και με το που θα κάτσεις, αν θυμάμαι καλά στο κέντρο είναι καλύτερα. Έχει και κάτι ξέρες πιο βαθιά, αλλά είναι σε απόσταση μεταξύ τους. Μαζεύει από όλα, και νεολαία και οικογένειες.

Δυστυχώς η σημερινή φωτιά άκουσα οτι έφτασε μέχρι εκεί. Αν και δεν έχει πολύ πράσινο, το σημείο είναι φιλέτο. Υπάρχει μόνο ένας οικισμός στην αρχή της παραλίας. Πολύ κρίμα, όλη η περιοχή εκεί είναι πολύ ωραία.:-(

xQ0qp3.png

εμεις με τον αντρα μου προσωπικα πηγαιναμε μονο σε παραλιεσ με μπιτσ μπαρ...τωρα με το μωρο προτιμαμε πιο ησυχες παραλιες αντι για μουσικες κ να μαστε ο ενας πανω στον αλλον..χρειαζομαστε χαλαρωση μετα απο μια κουραστικη βδομαδα...γουστα ειναι αυτα..

λοιπον ψαχνω για παραλια

1)με αμμο 2)καθαρη 3)μεχρι 2ωρες εξω απο την αθηνα 4)οικογενειακη..

γνωριζει κανεις καποια να μου προτεινει εκτοσ απ τα λεγραινα που μου πατε παραπανω?

προς Αλεποχωρι εχεις παει? οχι στην Ψαθα, απο την αριστερη μερια εχει κολλησει το μυαλο μου θα σου πω την ακριβη ονομασια τη πραλιας οταν επανερθει η μνημη μου.:rolleyes::rolleyes:

ειναι καθαρα, δεν θυμαμαι αν εχει αμμο νομιζω πως οχι, ειναι λιγοτερο απο 2 ωρες, εχει ξαπλωστρες δωρεαν κ beach bar αλλα ειναι χαλαρα δεν εχει βαβουρα κ δυνατη μουσικη ισα να εχεις κατι δροσερο κ μια σκια, οτι πρεπει για μωρα-παιδια. ετσι ηταν περσυ τουλαχιστον για φετος δεν εχω παει.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 2 εβδομάδες μετά...
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, τουλάχιστον δεν ήταν πέρυσι . Ο παραλιακός δρόμος περνάει κατά μήκος της παραλίας, οπότε είναι πανεύκολο να την βρεις. Απέναντι βλέπεις το νησί Πάτροκλος. Έχει μόνο μια καντίνα. Η πλαζ έχει άμμο με βοτσαλάκι ανακατεμένα. Η θάλασσα μετά τα 2 μέτρα περίπου είναι άμμος. Το μόνο αρνητικό είναι οτι στην αρχή έχει κάτι πετρούλες που γλιστράνε, ανάλογα και με το που θα κάτσεις, αν θυμάμαι καλά στο κέντρο είναι καλύτερα. Έχει και κάτι ξέρες πιο βαθιά, αλλά είναι σε απόσταση μεταξύ τους. Μαζεύει από όλα, και νεολαία και οικογένειες.

Δυστυχώς η σημερινή φωτιά άκουσα οτι έφτασε μέχρι εκεί. Αν και δεν έχει πολύ πράσινο, το σημείο είναι φιλέτο. Υπάρχει μόνο ένας οικισμός στην αρχή της παραλίας. Πολύ κρίμα, όλη η περιοχή εκεί είναι πολύ ωραία.:-(

Να διορθώσω για Χάρακα, πέρασα χθες και πλέον είναι οργανωμένη η παραλία. Δεν κάτσαμε όμως εκεί, συνεχίσαμε για σούνιο και πήγαμε πούντα ζεζα. Είναι πολύ ωραία εκεί για οικογένειες. Οργανωμένη αμουδιά με αλμυρίκια και beach bar. Το κακό είναι οτι γίνεται χαμός από τον κόσμο...

xQ0qp3.png

προς Αλεποχωρι εχεις παει? οχι στην Ψαθα, απο την αριστερη μερια εχει κολλησει το μυαλο μου θα σου πω την ακριβη ονομασια τη πραλιας οταν επανερθει η μνημη μου.:rolleyes::rolleyes:

ειναι καθαρα, δεν θυμαμαι αν εχει αμμο νομιζω πως οχι, ειναι λιγοτερο απο 2 ωρες, εχει ξαπλωστρες δωρεαν κ beach bar αλλα ειναι χαλαρα δεν εχει βαβουρα κ δυνατη μουσικη ισα να εχεις κατι δροσερο κ μια σκια, οτι πρεπει για μωρα-παιδια. ετσι ηταν περσυ τουλαχιστον για φετος δεν εχω παει.

τον σχοινο λες η' τον πορτο γερμενο?? κ οι 2 παραλιες ειναι πολυ καθαρες..βεβαια κ ψαθα αν πας καθημερινη ειναι καθαρα τα νερα αλλα τα σαβ/κο γινεται χαμος κ βρωμιζει

Xc60p3.png ghL0p3.png

ειχαμε παει αλεποχωρι προ μωρου..πριν 2χρονια..βεβαια δεν θυμαμαι που ακριβως..εχω κ εγω ενα θεματακι με τη μνημη..

παντως λεμε να παμε ενα 3ημερο στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ!εχει παει καμια σας??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...