Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κιλά, μπικίνι & δάκρυα!

Babydust

Recommended Posts

Διαγωνισμός πιο χάλιας μαμάς; Νικήτρια εγώ.

Μετά την πρώτη εγκυνοσύνη έμειναν λίγα κιλά (μάλλον από το θηλασμό που έτρωγα ασύστολα). Μόλις αρχίζω να επανέρχομαι με γυμναστική και διατροφή έγκυος πάλι σε δίδυμα.

Πάλι ο θηλασμός με κατέστρεψε. Πολλά επιπλέον κιλά, ραγάδες στην κοιλιά σαν να την έχω κάψει, ξεχείλωμα και στήθος τεράστιο.

Ένα περίεργο πράγμα όμως....στην παραλία δεν προλαβαίνω να σκεφτώ πώς είμαι γιατί τρέεεεεεεεεεεεεχω πίσω από τους 3 βατραχάκους μου και όλοι κοιτάνε αυτούς και όχι εμένα.

Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 206
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θέληση και υπομονή....όλες παραπονιόμαστε....και λιγη κοιλιτσα αν έχεις τι πειράζει......?λιγο το κακο.........απλά ξέκινατο με χαλαρους ρυθμους και καλη διατροφη.....καμιά μας δεν ειναι τέλεια......όλες έχουμε ένα θέμα...και εγω έγω προσωπικά έχω θέμα με την κυτταριτιδα στους γλουτους.....απλά κοιτάμε λιγο να αρεσουμε πρωτα στον εαυτο μας και μετα στους άλλους......:wink:;-)

Και αν στη λίγη κοιλίτσα, προσθέσουμε και λίγο ποπό, και λίγο μπούτι, πειράζει; Ποτέ δεν ήμουν φέτες βρε κορίτσια, αλλά δεν ήμουν και έτσι... Και δεν έχω πολλά κιλά... μια 5άρα... αλλά ΧΑΛΑΡΩΣΗ;;;; κάργα. Με μπουρνούζι φέτος στην παραλία:lol:

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Κάντε λίγο πιο κει βρε κορίτσια να χωρέσω και εγώ :P:p:p:p

εγώ ποτέ δεν γυμναζόμουν, ολες οι αηδίες ήταν και είναι το αγαπημένο μου φαγητό...... και όμως γκρίνιαζα για την υποτιθέμενη κοιλιά μου και πως με έπιασε η εγκυμοσύνη στα πολλά κιλά (59 ήμουν με 1.68 ύψος)..... δεν ήξερα την συνέχεια...... τώρα κάθομαι και κοιτάζω τις φωτογραφίες του πριν και του μετά, έχω και ένα φουστάκι που τώρα φτάνει λίγο πιο πάνω απο τα γόνατα ενώ πριν άνετα γυρνούσε στην μέση μου και δεν το δίνω..... οοοοοχι το έχω για αποδεικτικό στοιχείο σε όσους αμφιβάλλουν.....

Πήρα 21 κιλά στην εγκυμοσύνη (πριν 15 χρόνια) και όταν βγήκα απο το μαιευτήριο δεν είχα χάσει ούτε τα κιλά του μωρού ! μας τάιζαν πολύ καλά δεν λέω και εγώ το τρώω όλο το φαγητό μου !!!

Με πολύ κόπο και μετά απο χρόνια, κάνοντας και μια βαρβάτη μετακόμιση μόνη μου, τα έχασα όλα :lol::lol: το μόνο που δεν έχασα ήταν τα ανοίγματα στην λεκάνη, στην πλάτη (ούτε κολύμβηση να έκανα) και ένα νούμερο παραπάνω το πόδι μου :shock:

Απο κει και πέρα παραπάτησα στα 40+ όπου θεωρώ ότι τότε αρχίζει το σώμα και αλλάζει δραματικά, παραπάτησα στην άσχημη ψυχολογία μου για διάφορους λόγους και στο γεγονός οτι ποτέ μου δεν έμαθα να κάνω δίαιτα (γιατί ποτέ πριν δεν χρειάστηκε)....... τώρα είμαι "ετοιμόγεννη" εδώ και 5 χρόνια με 17 κιλά παραπάνω...... πάει το μπικινάκι, ήρθε το ολόσωμο και ένα φόρεμα για να με καλύπτει μέχρι να φτάσω στην παραλία..... μετά, τρεχάλα στη θάλασσα και δεν βγαίνω μέχρι να μουλιάσω.....

Κοριτσάκια, συμβουλή μου ? κάντε όοοοοοτι μπορείτε για να χάσετε κιλά πριν τα 40..... μετά ζορίζουν πολύ τα πράγματα..... μια απελπισία :evil:

ααααααα και ξέχασα να πω..... έχασα και την μεσούλα μουυυυ :cry::cry::cry: ίσως το χειρότερο για μένα:cry::cry::cry::cry:

εγώ έχω να πω τα εξής:

όποτε κι αν ξεκίνησα δίαιτα, κάπου κάποια στιγμή το χάνω γιατί η άισθηση του περιορισμού και του απαγορευμένου εξαντλεί πως να το κάνουμε. Γιαυτό κατέληξα ότι πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι τα κιλά και να σκέφτομαι την υγεία. Δηλαδή: Θα τρώω όσο θέλω αλλα μόνο υγιεινά πράγματα. Δηλαδή ολικής, καθόλου ζάχαρη, σωστούς συνδυασμούς τροφίμουν που να περιέχουν και πρωτείνες και υδατάνθρακες και βιταμίνες για να μην αισθάνομαι ποτέ πείνα. Πάντα στη σαλάτα βάζω μια κουταλιά ελαιόλαδο. Οχι ψωμί, διότι με τις βουτιές στα λάδια γίνεται ο κακός χαμός....:lol:

Στο σπίτι δεν μπαίνουν πατατάκια, γαριδάκια, γλυκά. ΜΠαίνει μόνο σοκολάτα υγείας, μέλι, τυρί φέτα.

Α, επίσης να πω λίγο οτι τυριά με χαμηλά λιπαρα εγώ τα σταμάτησα και παίρνω κανονικά γιατί όταν έπαιρνα των χαμηλών, επειδή σκεφτόμουν ότι δεν είναι παχυντικά έτρωγα περισσότερο.

Κάθε φορά που θέλω να φάω κάτι πρώτα πίνω ένα ποτήρι νερό και μετά τρώω όσο θέλω, αλλα πολλές φορες καταλήγω να μη τρώω τίποτα γιατί με το νερό πρήζομαι.

Επίσης πολλές τσίχλες!!!!!

Πρόσεξα ότι αν το πρωί φάω κατι γλυκό ακόμη και μαρμελάδα, μετά όλη τη μέρα ζητάω τα γλυκά. Ενώ αν φάω ένα μπολ γάλα με κορνφλέικς μετά σπάνια πεινάω πριν τις 2.

Τέλος υπάρχει μία μέρα στην εβδομάδα που τρώω ότι θέλω άνευ τύψεων.

Με το σκεπτικό της υγείας, τρώς όσο θες, δεν αισθάνεσαι ποτέ πείνα και αποκτάς πολύ καλές συνήθειες.

Μετά από κάποιες μέρες που συνήθισε ο οργανισμός σε αυτά, κόβεται και η πείνα. Διότι κακά τα ψέματα δεν είναι πείνα αυτό που νιώθουμε αλλα λαιμαργία για βλακειούλες, απαγορευμενα κλπ.

Καλή δύναμη κορίτσια!!! Να ξέρετε ότι στους μισούς άντρες αρέσουν οι τσουπωτές γυναικάρες που χορταίνεις να τις βλέπεις και να τις αγκαλιάζεις!!!!!!!!!!!!! Οπότε μη χολοσκάτε!!!!!!!!!!!!!!

gth0p3.png

Γειά σας,

είμαι και εγώ μητέρα 2 παιδιών με ηλικίες 2 ετών και 3,5 ετών. Μετά την πρώτη γέννα επανήλθα πλήρως και ήμουν όπως πριν. Έμεινα όμως πολύ σύντομα ξανά έγκυος και αυτή τη φορά παρά το οτι πήρα τα ίδια κιλά 16 τον αριθμό, η κοιλιά μου ξεχείλωσε πλήρως και γέμισε ραγάδες. κάθετες ραγάδες καφετιες ραγαδες που έχουν παραμείνει και χαλάρωση τοιχωμάτων. Τώρα έχω και λίγο τοπικό πάχος με μια χαλάρωση γενικότερη.

Πριν δυο μέρες η ανιψια μου με ρώτησε εαν είμαι πάλι έγκυος και λέω αυτό είναι. Πρέπει να προσέξω λίγο.

1. Κατέβασα ένα θερμιδομετρητή από το ιντερνετ

2. αποφάσισα να ζυγίζομαι συχνά και να σημειώνω διαστάσεις μεσης γοφών και

3. θέλω να ακολουθήσω τη δίαιτα με βάση την ομάδα αίματός μου που απαγορευει τα δημητριακά και το άμυλο.

4. αγόρασα ένα μίγμα βοτάνων με κρόκο κοζάνης μελισσόχορτο, φασκόμηλο και λεμονόχορτο που βοηθά στην απώλεια βάρους.

5. επιπλέον θέλω να κάνω κοιλιακούς και λίγο σχοινάκι αλλά με τα μικρά συνήθως είμαι κουρασμένη και δεν προσπαθώ.

6. Αυτό που παρατήρησα είναι οτι τρώω πολύ όταν γυρίζω μετά τη δουλειά και θέλω να βρω ενα τρόπο να βγαζω τα μικρά έξω εκεινη την ώρα.

Αν θελετε τη διατροφή είναι η παρακάτω:

Ομάδα αίματος - Η ταυτότητα της δίαιτας

Πηγή: Περιοδικό ΑΡΜΟΝΙΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2004, 5:44.38 μμ

Μορφή εκτύπωσης του άρθρου "Ομάδα αίματος - Η ταυτότητα της δίαιτας"

Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι το μυστικό για να χάσετε περιττά κιλά σας, αλλά και για να διατηρήσετε τη καλή σας υγεία κρύβεται στην χημεία του σώματός σας; Μην μπλεχτείτε με ενώσεις, αντιδράσεις και τα σχετικά! Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι η ομάδα του αίματός σας.

Όταν το 1960 ο φυσιοπαθητικός JamesdAdamo έβαλε τις βάσεις για ένα νέο σύστημα διατροφής κατατάσσοντας τις τροφές σε ομάδες ανάλογες με τις ομάδες αίματος, κανείς δεν φανταζόταν όχι μόνο την απήχηση της μελέτης του, αλλά και την ευρεία εφαρμογή της. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια την έρευνα συνεχίζει ο γιος του δρ. PeterJ. dAdamo, επίσης φυσιοπαθητικός, ο οποίος εξέδωσε μαζί με την CatherineWhitney ένα βιβλίο που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση εξασφάλισης της υγείας μέσα από δίαιτες, προγράμματα γυμναστικής και υγιεινής ζωής (κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην Ελλάδα με τίτλο «Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας» από τις εκδόσεις Διόπτρα). Από το βιβλίο αυτό απομονώσαμε τις πληροφορίες εκείνες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κάποια περιττά κιλά, ενώ τα υποδείγματα μενού για μια μέρα είναι της Ελληνίδας φυσικοπαθητικού-διαιτολόγου Ματίνας Χρονοπούλου.

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Σύμφωνα με τις αρχές αυτής της μεθόδου, εκτός από ο να αδυνατίσουμε χωρίς να πεινάμε, ενώ το σώμα μας θα απαλλάσσεται από τοξίνες, μπορούμε επίσης να:

Ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποφεύγοντας πολλές συνηθισμένες ιώσεις και λοιμώξεις.

Νιώσουμε μεγαλύτερη ενέργεια και ευεξία.

Αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα υγείας.

Επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Ο.

Τα άτομα της ομάδας Ο χρειάζονται ζωικές πρωτεΐνες. Ακολουθώντας τη δίαιτα της ομάδας σας θα χάσετε αρκετά κιλά περιορίζοντας την κατανάλωση σιτηρών, ψωμιού και οσπρίων. Ο κύριος παράγοντας που προκαλεί αύξηση βάρους στην ομάδα σας είναι η γλουτένη (υπάρχει στο φύτρο σταριού και τα προϊόντα από πλήρες στάρι).

Απαραίτητα συμπληρώματα: Βιταμίνες Β και Κ, ασβέστιο, ιώδιο, γλυκύρριζα, φύκια kelp.

Τροφές που σας ωφελούν:

--------------------------------

Φρούτα: Σύκα, φρέσκα δαμάσκηνα.

Χυμοί: Για αρχή προτιμήστε χυμούς από πράσινα λαχανικά. Αργότερα: Μαύρο κεράσι, ανανάς, δαμάσκηνα.

Χορταρικά: Αγκινάρες, μπρόκολο, ραδίκια, πράσα, μαρούλια, μπάμιες, κρεμμύδια, μαϊντανός, σπανάκι.

Δημητριακά: Αποφύγετέ τα στην αρχή.

Όσπρια: Μαυρομάτικα φασόλια.

Ξηροί καρποί: Κολοκυθόσποροι, καρύδια.

Έλαια: Λινέλαιο, ελαιόλαδο (ψυχρής πίεσης).

Γαλακτοκομικά: Αποφύγετέ τα στην αρχή.

Κρεατικά - Ψάρια: Βοδινό, αρνί, συκώτι, μοσχάρι, μπακαλιάρος, μπαρμπούνι, ξιφίας, γλώσσα.

Ουδέτερες τροφές:

-----------------------

Φρούτα: Μήλα, βερίκοκα, μπανάνες, κεράσια, χουρμάδες, γκρέιπφρουτ, σταφύλια, ακτινίδια, λεμόνια, πεπόνι, καρπούζι, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, λωτός, ανανάς.

Χυμοί: Βερίκοκο, καρότο, σέλινο, αγγούρι, σταφύλι, γκρέιπφρουτ, παπάγια, ντομάτα, λεμόνι.

Χορταρικά: Ρόκα, σπαράγγια, παντζάρια, καρότα, σέλινο, κόλιαντρο, αγγούρια, άνηθος, αντίδια, μαρούλια, κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές, ραπανάκια, κολοκύθια, ντομάτες.

Δημητριακά: Κριθάρι, κεχρί, ακατέργαστο ρύζι.

Όσπρια: Φασόλια, φάβα, ρεβίθια, γίγαντες, μπιζέλια.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια, σουσάμι (και ταχίνι), ηλιόσποροι.

Έλαια: Σησαμέλαιο, μουρουνέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Βούτυρο, φέτα, κατσικίσιο τυρί, γάλα.

Κρεατικά - ψάρια: Κοτόπουλο, πάπια, λαγός, γαλοπούλα, τόνος, μύδια, γαρίδες, γόπες, καλαμάρια.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

------------------------------------------

Φρούτα: Ινδική καρύδα, μαύρα βατόμουρα, πεπόνι ισραηλιτικό, πορτοκάλια, φράουλες, μανταρίνια.

Χυμοί: Μήλο, λάχανο, πορτοκάλι.

Χορταρικά: Λάχανο κόκκινο και πράσινο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, μελιτζάνες, μανιτάρια, βρούβες, πατάτες.

Δημητριακά: Καλαμπόκι, βρόμη, σιτάρι, ψωμί σταρένιο.

Όσπρια: Φακές.

Ξηροί καρποί: Κάσιους, φιστίκια (και φιστικοβούτυρο).

Έλαια: Αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φιστικέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Ροκφόρ, γκούντα, παγωτό, κεφίρ, κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι.

Κρεατικά - ψάρι: Μπέικον, σολομός καπνιστός, χταπόδι.

Σας παχαίνει: Γλουτένη σταριού, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, λάχανο, κουνουπίδι, φύλλα σιναπιού.

Σας αδυνατίζει: Φύκια, θαλασσινά, ιωδιωμένο αλάτι, συκώτι, κόκκινο κρέας, κατσαρό λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο.

Υπόδειγμα μενού για μία μέρα:

-------------------------------------

Πρωινό: 2 ακτινίδια, 1 φέτα ψωμί σικάλεως, 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι, 1 αβγό ομελέτα: με ½ κρεμμύδι και ½ πιπεριά ψιλοκομμένα, λίγο μαϊντανό και άνηθο, ντομάτα.

Ενδιάμεσο: 2 δαμάσκηνα.

Μεσημεριανό: Σαρδέλες ψητές, Σαλάτα ντομάτα, αγγουράκι και ξερό κρεμμύδι, ελαιόλαδο. Σπανάκι ατμού.

Ενδιάμεσο: 1 αχλάδι.

Βραδινό: Αρακάς με αγκινάρες και καρότα. Σαλάτα με 2 καρότα και 1 πράσινο μήλο (τριμμένα), λεμόνι, ελαιόλαδο.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Α

-------------------------------

Τα άτομα με ομάδα αίματος Α χρειάζονται φυτοφαγική διατροφή για να παραμείνουν λεπτά και παραγωγικά. Με τη δίαιτα της ομάδας Α θα αδυνατίσετε με φυσικό τρόπο. Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε κρέας, θα χάσετε βάρος μάλλον γρήγορα στην αρχή, ενώ με την φυτοφαγική διατροφή θα αποκλείετε τις τοξικές τροφές.

Απαραίτητα συμπληρώματα: Βιταμίνη C, βιταμίνη Β12, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, κράταιγος, εχινάκεια, γαϊδουράγκαθο.

Τροφές που σας ωφελούν:

Φρούτα: Σύκα, κεράσια, βερίκοκα, ανανάς, φρέσκα δαμάσκηνα, γκρέιπφρουτ, λεμόνια.

Χυμοί: Βερίκοκο, καρότο, σέλινο, κεράσι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, δαμάσκηνο, νερό με λεμόνι.

Χορταρικά: Αγκινάρες, παντζαρόφυλλα, μπρόκολα, καρότα, ακτινίδια, ραδίκια, σκόρδα, πράσα, μαρούλια, μπάμιες, κρεμμύδια, μαϊντανός, κολοκύθα, σπανάκι, σέσκουλα.

Δημητριακά: Αμάραντος, φαγόπυρο.

Όσπρια: Κόκκινα μικρά, μαύρα, μαυρομάτικα φασόλια, φακές.

Ξηροί καρποί: Φιστίκια (και φιστικοβούτυρο), κολοκυθόσποροι.

Έλαια: Λινέλαιο, ελαιόλαδο.

Γαλακτοκομικά: Προσθέστε τα αργότερα και στην αρχή αντικαταστήστε τα με γάλα και τυρί σόγιας.

Κρεατικά - Ψάρια: Στην αρχή καθόλου.

Ουδέτερες τροφές:

----------------------

Φρούτα: Μήλα, χουρμάδες, σταφύλια, ακτινίδια, πεπόνι, καρπούζι, ροδάκινα, νεκταρίνια, αχλάδια, λωτοί, ρόδια, φραγκόσυκα, φράουλες.

Χυμοί: Μήλο, λάχανο, αγγούρι, σταφύλι, μαϊντανός, σπανάκι, ραδίκι, παντζαρόφυλλο, σέσκουλο.

Χορταρικά: Ρόκα, σπαράγγια, αβοκάντο, παντζάρια, κουνουπίδι, σέλινο, καλαμπόκι, αγγούρια, αντίδια, σινάπι, κρεμμυδάκια, ραπανάκια, λαχανάκια Βρυξελών, κολοκύθια, κάρδαμο.

Δημητριακά: Κριθάρι, κεχρί, βρόμη (κουάκερ), ακατέργαστο ρύζι.

Όσπρια: Κουκιά, άσπρα φασόλια, μπιζέλια.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, κάστανα, φουντούκια, σουσάμι, ταχίνι, ηλιόσποροι, καρύδια.

Έλαια: Μουρουνέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Φέτα, τυρί κατσίκας, γάλα κατσίκας, κεφίρ, γιαούρτι.

Κρεατικά - Ψάρια: Ψάρια 1-4 φορές την εβδομάδα. Κρέας: 0 - 3 φορές την εβδομάδα. Κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπακαλιάρος, σαρδέλα, σολομός, μπαρμπούνι, πέστροφα, σαλιγκάρια.

Φρούτα: Μπανάνα, μανταρίνι, καρύδα, πεπόνι, παπάγια.

Χυμοί: Πορτοκάλι, ντομάτα, παπάγια.

Χορταρικά: Λάχανο, μελιτζάνες, μανιτάρια, πράσινες πιπεριές, καυτερές πιπεριές, πατάτες, ντομάτες, γλυκοπατάτα.

Δημητριακά: Σιτάρι, φαρίνες, ψωμί σιταρένιο, μακαρόνια.

Όσπρια: Ρεβίθια, φασόλια γίγαντες.

Ξηροί καρποί: Κάσιους, φιστίκια Αιγίνης.

Έλαια: Καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, φιστικέλαιο, σουσαμέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Τυρί τσένταρ, ροκφόρ, κότατζ, βούτυρο, παγωτά, γάλα.

Κρεατικά - Ψάρια: Μπέικον, βοδινό, πάπια, χήνα, αρνί, συκωτάκια, χοιρινό, ζαμπόν, λαγός, αντσούγια, χαβιάρι, μύδια, καβούρια, αστακός, χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρια.

Τι σας παχαίνει: Κρέας, γαλακτοκομικά, σιτάρι (σε μεγάλες ποσότητες), φασόλια.

Τι σας αδυνατίζει: Φυτικά έλαια, προϊόντα σόγιας, λαχανικά, ανανάς.

Υπόδειγμα μενού για μία μέρα:

Πρωινό: 2 αχλάδια, 1 φέτα ψωμί σικάλεως με μια κουταλιά ταχίνι και λίγο μέλι, 1 φλιτζάνι τσάι του βουνού.

Ενδιάμεσο: 2 φρέσκα δαμάσκηνα.

Μεσημεριανό: Ρύζι πιλάφι, Μαρουλοσαλάτα, Φασολάκια στον ατμό, Μία μερίδα φέτα.

Ενδιάμεσο: Λίγα σταφύλια.

Βραδινό: Ψάρι στη σχάρα, Σαλάτα με τριμμένο καρότο και ξινόμηλο, ρύζι πιλάφι, Αγκινάρες στον ατμό, 1 ποτήρι άσπρο κρασί.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β

------------------------------

Χρειάζεστε ισορροπία ανάμεσα στη σωματική και τη νοητική δραστηριότητα για να παραμένετε λεπτοί και ικανοί. Η ομάδα σας έχει χαρακτηριστεί ιδιοσυγκρασιακή με εντελώς «χαμαιλεοντικά» χαρακτηριστικά. Οι σημαντικότεροι παράγοντες αύξησης βάρους είναι το καλαμπόκι, το φαγόπυρο, οι φακές, τα φιστίκια και το σουσάμι. Μια μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών (προσοχή στις θερμίδες) σας βοηθά να επιτύχετε τη μεταβολική ισορροπία.

Απαραίτητα συμπληρώματα: Μαγνήσιο, γλυκύρριζα, γκίνγκο, λεκιθίνη.

Τροφές που σας ωφελούν:

Φρούτα: Μπανάνες, σταφύλια, ανανάς, δαμάσκηνα.

Χυμοί: Προσθέστε τους αργότερα. Τώρα προτιμήστε ένα χυμό με μαρούλι, καρότο, μήλο, μαϊντανό.

Χορταρικά: Παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, κόκκινο και άσπρο λάχανο, καρότα, μελιτζάνες, μαϊντανός, πράσινες - κόκκινες και καυτερές πιπεριές, γλυκοπατάτες.

Δημητριακά: Κεχρί, βρόμη, ακατέργαστο ρύζι μπασμάτι.

Όσπρια: (Εάν σας φουσκώνουν, αποφύγετέ τα.) Κοκκινοφάσολα, γίγαντες, ξερή σόγια.

Ξηροί καρποί: Αποφύγετέ τους στην αρχή.

Έλαια: Ελαιόλαδο.

Γαλακτοκομικά: Προσθέστε τα μετά τον πρώτο μήνα. Αργότερα: Φέτα, τυρί και γάλα κατσίκας, γιαούρτι με φρούτα, παγωτό γιαουρτιού.

Κρέας - Ψάρια: Στην αρχή 3 φορές την εβδομάδα μικρά ψάρια της εποχής, 1 φορά την εβδομάδα αρνί ή κατσίκι. Αργότερα: Σαρδέλα, πέστροφα, γλώσσα, χαβιάρι, αρνί, λαγός, ελάφι, κατσίκι.

Ουδέτερες τροφές:

Φρούτα: Μήλα, βερίκοκα, ούρα, κεράσια, χουρμάδες, σύκα, γκρέιπφρουτ, ακτινίδια, λεμόνια, πεπόνια, καρπούζι, νεκταρίνι, ροδάκινα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, βατόμουρα, φράουλες.

Χυμοί: Μήλο, βερίκοκο, καρότο, σέλινο, κεράσι, αγγούρι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, δαμάσκηνο, νερό με λεμόνι.

Χορταρικά: Ρόκα, σπαράγγια, σέλινο, αγγούρι, ραδίκι, άνηθος, αντίδια, σκόρδο, τζίντζερ, ρέβες, πράσα, μαρούλια, μανιτάρια, μπάμιες, κρεμμύδια, πατάτες, φύκια, σπανάκι, κολοκύθια, λάχανα, γλιστρίδα.

Δημητριακά: Ρυζάλευρο.

Όσπρια: Φάβα, μπιζέλια, φασόλια.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, κάστανα, βραζιλιάνικα καρύδια.

Έλαια: Λινέλαιο, μουρουνέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Μυζήθρα, βούτυρο, τυρί τσένταρ, γάλα.

Κρέας - Ψάρια: Τόνος, μπαρμπούνι, γόπες, λυθρίνια, καλαμάρι, ξιφίας, βοδινό, συκώτι, φασιανός, γαλοπούλα, μοσχάρι.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε.

Φρούτα: Λωτός, ρόδια, φραγκόσυκα.

Χυμοί: Ντομάτα.

Χορταρικά: Ραπανάκια, ντομάτες, αγκινάρες, αβοκάντο, κολοκύθα.

Δημητριακά: Κριθάρι, φαγόπυρο, καλαμποκάλευρο, σίκαλη, σιτάρι.

Όσπρια: Μαύρα φασόλια, ρεβίθια, φακές, μαυρομάτικα.

Ξηροί καρποί: Κάσιους, φουντούκια, κουκουνάρια, φιστίκια Αιγίνης, κολοκυθόσποροι, σουσάμι, ηλιόσποροι.

Έλαια: Καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, φιστικέλαιο, σησαμέλαιο, ηλιέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Λιπαρά τυριά, παγωτό, ροκφόρ.

Κρέας - Ψάρια: Σολομός, καβούρια, αστακός, μύδια, χταπόδια, γαρίδες, σαλιγκάρια, πέρκα, μπέικον, κοτόπουλο, πάπια χήνες, ορτύκια, ζαμπόν, χοιρινό.

Τι σας παχαίνει: Καλαμπόκι, φακές, ξηροί καρποί, σιτάρι.

Τι σας αδυνατίζει: Πράσινα λαχανικά, κρέας, αβγά, συκώτι.

Υπόδειγμα μενού για μια μέρα:

--------------------------------------

Πρωινό: Φρέσκα σύκα, Λίγο κατσικίσιο τυρί, 1 φέτα χωριάτικο ψωμί, πράσινο τσάι.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο.

Μεσημεριανό: Ωμή πράσινη σαλάτα, πατάτες ψητές στο φούρνο με ρίγανη και λεμόνι, μπρόκολο στον ατμό με λεμόνι.

Βραδινό: Σαρδέλες σχάρας με ρίγανη, καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι. Περιχύστε τες αφού ψηθούν με χυμό 1 λεμονιού χτυπημένο με 1 κουταλάκι μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Σαλάτα από τριμμένο λάχανο και καρότο και ραδίκια ή αντίδια στον ατμό, 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ

---------------------------------

Η ομάδα ΑΒ είναι σπάνια και βιολογικά πολύπλοκη. Τα άτομα της ομάδας αυτής μοιάζουν μερικές φορές με εκείνα της Α, μερικές φορές με της Β και άλλες φορές σαν ένας συνδυασμός και των δύο. Έτσι, το διαιτολόγιό σας απαιτεί προσοχή και για να αδυνατίσετε πρέπει να τρώτε μικρές ποσότητες κρεατικών που συμπληρώνονται με λαχανικά και τόφου. Προσοχή επίσης στη γλουτένη.

Απαραίτητα συμπληρώματα: Βιταμίνη C, κράταιγος, εχινάκεια, βαλεριάνα, γαϊδουράγκαθο.

Τροφές που σας ωφελούν:

Φρούτα: Κεράσια, σύκα, σταφύλια, ακτινίδια, ανανάς, δαμάσκηνα.

Χυμοί: Λάχανο, καρότο, σέλινο, κεράσι, σταφύλι.

Χορταρικά: Παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, σέλινο, αγγούρι, ραδίκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες, μαϊντανός.

Δημητριακά: Κεχρί, βρόμη, ρύζι.

Όσπρια: Φακές, κόκκινα φασόλια.

Ξηροί καρποί: Φιστίκια (και φιστικοβούτυρο), καρύδια.

Έλαια: Ελαιόλαδο.

Γαλακτοκομικά: Τυρί κρέμα, φέτα, τυρί και γάλα κατσίκας, κεφίρ, γιαούρτι.

Κρεατικά - Ψάρια: Αρνί, λαγός, γαλοπούλα, τόνος, μπακαλιάρος, πέστροφα, σολομός, μπαρμπούνι, σαρδέλες.

Ουδέτερες τροφές:

-----------------------

Φρούτα: Μήλα, βερίκοκα, πεπόνι, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, φράουλες, μανταρίνια.

Χυμοί: Μήλο, βερίκοκο, αγγούρι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, δαμάσκηνο, νερό με λεμόνι.

Χορταρικά: Σπαράγγια, κρεμμύδια, σπανάκι, ντομάτα, μαρούλι, ρόκα, λάχανο, καρότο, αντίδια, πράσα, μπάμιες, πατάτες, κολοκύθα, γλιστρίδα, κολοκυθάκια.

Δημητριακά: Κριθάρι, σιτάρι.

Όσπρια: Πράσινα και άσπρα φασόλια, μπιζέλια, φακές.

Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, φιστίκια Βραζιλίας, κάσιους.

Έλαια: Λινέλαιο, φιστικέλαιο, μουρουνέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Τυρί τσένταρ, γάλα 2%, τυρόγαλα.

Κρεατικά-Ψάρια: Συκώτι φασιανός, χαβιάρι, μύδια, γόπες, γλώσσα, καλαμάρι, ξιφίας.

Φρούτα: Μπανάνες, καρύδα, πορτοκάλι, λωτός, ρόδια.

Χυμοί: Πορτοκάλι.

Χορταρικά: Αγκινάρες, γίγαντες, πιπεριές, ραπανάκια.

Δημητριακά: Φαγόπυρο, καλαμπόκι.

Όσπρια: Φάβα, ρεβίθια, φασόλια, μαυρομάτικα.

Ξηροί Καρποί: Φουντούκια, κολοκυθόσποροι, σουσάμι (και ταχίνι).

Έλαια: Αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, σησαμέλαιο, ηλιέλαιο.

Γαλακτοκομικά: Ροκφόρ, φρέσκο βούτυρο, ξινόγαλο, παρμεζάνα, παγωτό, ολόπαχο γάλα.

Κρεατικά-Ψάρια: Μπέικον, βοδινό, κοτόπουλο, πάπια, ζαμπόν, χοιρινό, ελάφι, πέρδικες, μοσχάρι, αστακός, χταπόδι, γαρίδες, καπνιστός σολομός.

Τι σας παχαίνει:

-------------------

Κόκκινο κρέας, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, σιτάρι.

Τι σας αδυνατίζει: Ψάρια, γαλακτοκομικά, πράσινα λαχανικά, ανανάς.

Υπόδειγμα μενού για μια μέρα:

--------------------------------------

Πρωινό: Κουάκερ βρασμένο σε λίγο νερό. (Αν δεν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά σταφίδες, ½ μήλο τριμμένο, 4-5 αμύγδαλα ωμά τριμμένα, λίγο μέλι). 1-2 αχλάδια ή σταφύλια ή σύκα.

Ενδιάμεσο: Φρούτο.

Μεσημεριανό: Φακές, σαλάτες, ραδίκια στον ατμό.

Ενδιάμεσο: Γιαούρτι.

Βραδινό: Ψάρι ψητό, ρύζι πιλάφι, ωμή σαλάτα με τριμμένο λάχανο και καρότα, βραστά κολοκύθια, 1 ποτήρι λευκό κρασί.

Ακόμα και ένα ποτηράκι μπορεί να βλάψει…

Ομάδα Ο: καφές με και χωρίς καφεΐνη, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, αναψυκτικά (& τύπου κόλα ή λάιτ).

Ομάδα Α: Μπίρα, αποσταγμένα οινοπνευματώδη, αναψυκτικά (& τύπου κόλα ή λάιτ), σόδα, μαύρο τσάι με ή χωρίς τεϊνη.

Ομάδα Β: Αποσταγμένα οινοπνευματώδη, σόδα, αναψυκτικά (και τύπου κόλα ή λάιτ).

Ομάδα ΑΒ: Αποσταγμένα οινοπνευματώδη, αναψυκτικά (& τύπου κόλα ή λάιτ), μαύρο τσάι με ή χωρίς καφεΐνη.

:-P

Διαφημίσεις

Stellidio, καλό φαίνεται αυτό με την ομάδα αίματος... Εγώ τη μόνη δίαιτα που βολεύτηκα (έχασα 2,5 κιλά σε 1 εβδομάδα), την παράτησα και τα ξαναπήρα βέβαια, ήταν η Orac γιατί είχε φαγητά που μπορούσαμε να φάμε όλοι. Δεν έχω το κουράγιο να φτιάχνω 2 διαφορετικά φαγητά...:(

:( Πριν κάνω το αγοράκι μου ήμουν μια γυναίκα όχι μόνο αδύνατη αλλά και γραμμωμένη και πολύ περιποιημένη (γυμναστήρια, δίαιτες, διατροφές, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής) :-D

Τώρα έχει περίπου 2 χρόνια που γέννησα αλλά έχω 20 κιλά σύν και το γυμναστήριο (λόγω έλλειψης χρόνου) το βλέπω αυτή τη στιγμή με τα κυάλια ή το αναπολώ απλά :D. Αγοράζω κυρίως ρούχα για το μπέμπη (εμένα δεν μου κάνει φυσικά τίποτα από αυτά που είχα) και τη βγάζω με μαύρα φορέματα. Το κομμωτήριο πλέον σπάνια.

Και το χειρότερο. Η παραλία. Θα εμφανιστώ και παχουλή, και αγύμναστη, και με όλα τα συναφή. Πως να μην κλαίω? Το καλοκαίρι έφτασε. Θα μου πείτε εδώ καίγεται ο τόπος (δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την Ελλάδα μας, το σημαντικό είναι να'ναι καλά το παιδί σου κτλ.) και εσύ ασχολείσαι με αυτό? Ε, ναι λοιπόν ο καθένας με τον πόνο του. :D;) Είμαι και λίγο ψώνιο πως να το κάνουμε. Και φιλάρεσκη. Και τώρα πως κατάντησα έτσι? :(:(:( Νιώθω τόσο άσχημα για το σώμα μου...... και δεν προλαβαίνω να κάνω και πολλά για να το βελτιώσω.... Και φυσικά το μαύρο μπικίνι δε σε σώζει και ας είναι μαύρο!

αγαπητη μην στεναχωριεσαι ποτε δεν ειναι αργα και εγω στο παρελθον ετρωγα οτι να ναι δεν με ενοιαζε η εικονα μου ελεγα κανω διαιτα και μετα απο μια εβδομαδα παλι τα ιδια, αυτο που εκανα εγω και μεχρι τωρα εχω χασει 7,5 κιλα ειναι τα εξης οτι τρωω να ειναι με χαμηλα λιπαρα το κυριως σου γευμα να ειναι το μεσημερι το βραδυ παντα κατι ελαφρυ μια σαλατα ενα τοστ με τυρι με χαμηλα λιπαρα η ενα γιαουρτι και φρουτο θελει πολλα φρουτα και λαχανικα μα πανω απο ολα αυτο να μην το κανεις για εναν μηνα αλλα να γινει τροπος ζωης περπατα οσο μπορεις οχι γαριδακια οχι σουβλακια με πιτα 2 καλαμακια κοπτοπουλο μπορεις να φας οι ρυζογκοφρετες ειναι πολυ καλο σνακ ....αυτα μεχρι στιγμης α...και να τρως προιοντα ολικης αλεσεως βοηθουν και πολυ καλο πρωινο οχι εναν ξερο καφε

Ψυχραιμια ψυχραιμια.

ΑΡχικα τα παιδακια μας αξιζουν τα παντα!!!

Παμε τωρα παρακατω....

Το οτι γινομαστε μαμαδες δεν σημαινει οτι πρεπει να αφεθουμε. Χρειαζομαστε ομως λιγο χρονο μεχρι να ανασυγκροτηθουμε :wink:.

Ο πανικος δεν βοηθαει. Βαζουμε ενα στοχο (οχι σε μια εβδομαδα 10 κιλα) και τον ακολουθουμε.

Διατροφουλα και ασκηση κανει θαυματα. Ακομη και αν δεν χανουμε κιλα χανουμε ποντους (σου μιλαει μια παθουσα).

Δεν φοραμε τεραστια ρουχα και ψωνιζουμε ρουχαλακια που μας αρεσουν και μας κανουν να αισθανομαστε ομορφες. Πρεπει να ξεχασουμε το "δεν ψωνιζω μεχρι να χασω τα κιλα μου". Ειναι λαθος (το εχω κανει και αυτο).

Ποιος ειπε οτι οι γυναικες με λιγα ή περισσοτερα κιλακια παραπανω δεν ειναι ομορφες και sexy?

Δεν μας ενδιαφερει τι λενε οι αλλοι. Παντα εχουν εναν κακο λογο για ολους :wink:.

Ακομη και αν ειμαστε σουπερ μοντελ, κουκλαρες και δεν ξερω και εγω τι αλλο, παντα θα βρουν κατι να πουν, οποτε ειτε κλεινουμε τα αυτια μας ειτε αυτα που λενε μπαινουν απο το ενα αυτι και βγαινουν απο το αλλο.

Δεν τα λεω εκτος χορου :wink:.

Παντα παιδευομουν με τα κιλακια. Εχω αφεθει κατα καιρους, με εχει πιασει πανικος κτλ κτλ.

Εχω βαλει ομως εναν στοχο. Οχι απαραιτητα σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα.

Εναν στοχο που μπορω να πετυχω.

Προσεχω τι τρωω χωρις ομως να στερουμε καποια πραγματα και γυμναζομαι καθημερινα.

Κιλακια δεν εχω χασει πολλα αλλα σε ποντους ειμαι οσο ημουν 50 κιλα.

Φυσικα εχω ραγαδες, βαζω κρεμουλες αλλα δεν περιμενω θαυματα.

Αυτη ειμαι στο κατω κατω.

Με λιγα κιλακια παραπανω (καποιοι μου λενε να μην χασω βαρος), με τις ραγαδιτσες μου (ενθυμιο απο τον ερχομο των παιδιων μου) και με τα ολα μου.

:-)

Και εγώ στο club!!

Πάντα ήμουν κορμάρα, γυμνασμένη και με κοιλιά super. Εχασα 12 από τα 15 κιλά της εγκυμοσύνης σε 1 χρόνο αλλά η κοιλιά έμεινε, χαλαρή και πεταχτούλα. Είπα δεν πειράζει, ολόκληρο άντρα έκανα ας μείνει και λίγη κοιλίτσα, χαλάλι. Και έτσι δεν με πήρε από κάτω. Πήγαινα γυμναστήριο μετά τη δουλειά όσο συχνά μπορούσα, αλλά μια οι ιώσεις, μια η κούραση, μια ο χρόνος, κατάντησα να πηγαίνω 2 φόρες το μήνα !! έτσι δεν γίνεται τπτ...

Για την κυτταρίτιδα που λέτε, χρησιμοποιώ στο μπάνιο αυτό το σφουγγάρι με τις φυσικές .. ίνες..? lipofit, η κάπως έτσι (δεν θυμάμαι ακριβώς, sorry) και ευτυχώς αυτό το πρόβλημα είναι ακόμα μικρο.

Τους τελευταίους 6 μήνες δεν έχω καθόλου βοήθεια για το παιδί, επιστρέφω σπίτι του σκοτωμού και τέλος το γυμναστήριο (έστω και αυτό το λίγο κάτι έκανε !!) και έχω πάρει άλλα 3 κιλά και η κοιλιά έχει γίνει ακόμα πιο χάλια!

Μου λέτε πως γίνεται αυτό: να τρέχεις του σκοτωμού και να παίρνεις και κιλά ???

Από φαγητό τρώω ελάχιστα, όσο μπορώ υγιεινά, κάνω κοιλιακούς στο σπίτι, αλλά κανένα όφελος!!

Πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κάνω. Ντρέπομαι να βγω στην παραλία, δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, δεν θέλω να ζυγίζομαι, ούτε να κοιτάω στον καθρέφτη!!

Μέχρι και η μαμά μου, που πάντα με κυνήγαγε να τρώω, τώρα μου την είπε: "εμ τι νόμιζες, μεγαλώνεις και αφρατευεις και εσύ!!" Λέω γμτ, τότε που ήμουν αδύνατη και ωραία, δεν το χάρηκα όσο έπρεπε, γιατί δεν φανταζόμουν τι θα πάθω!! Δεν υπάρχουν και λεφτά, να πεις θα πάρω ένα πακέτο διατροφής και θα πάω και σε ινστιτούτο, κάτι θα γίνει!

Χάλια η ψυχολογία παιδιά! Το μόνο καλό είναι που ο γιος μου με βρίσκει κούκλα! (μάλλον με δουλεύει!!!)

αστα ακριβως ετσι αισθανομαι και εγω....20 κιλα παραπανω πως χανονται??? και εγω ημουν παντα αθλητρια γυμνασμενη..οποτε με βλεπω και κλαιω!! .....

αντιγράφω :cry: :cry: :cry: :cry:

και τρώω τα μισά από ότι έτρωγα όταν ήμουν 55 κιλά....

και βλέπω τα ρούχα μου, τα παντελόνια μου και κατόπιν τον περιφερειακό μου.....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως έχω το αντίθετο πρόβλημα...Πριν την εγκυμοσύνη ήμουν 44 με ύψος 1,60 περίπου.2 μήνες μετά την γέννα,επανήλθα στα κιλά μου και τώρα μετά από 4,5 μήνες είμαι 42 και όλο πέφτω...Αρχίζει να γίνεται πρόβλημα πλέον...:( Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο,παχουλή αλλά με ενέργεια ή αδύνατη και εξαντλημένη...

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Εγώ πάντως έχω το αντίθετο πρόβλημα...Πριν την εγκυμοσύνη ήμουν 44 με ύψος 1,60 περίπου.2 μήνες μετά την γέννα,επανήλθα στα κιλά μου και τώρα μετά από 4,5 μήνες είμαι 42 και όλο πέφτω...Αρχίζει να γίνεται πρόβλημα πλέον...:( Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο,παχουλή αλλά με ενέργεια ή αδύνατη και εξαντλημένη...

βρε Αννουλα μην μας συχγιζεις βραδιατικα αντε φαε βρε κοριτσακι μου τιποτα! :wink:

εδω εγκυουλα που ησουν κ εβλεπες μια μπαλιτσα να στηριζεται σε ενα κλαδακι τωρα δεν υπαρχει ουτε το κλαδακι:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ασε μας στον πονο μας κ στις πλαδαρες κοιλιες μας.:oops: κ εγω γινομαι μελος του κλαμπ ''καποτε ημουνα κορμαρα''!!!!!!!!!:cry::cry::cry:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

έχω μια ιδέα......

να μαζευτούμε όλες οι ''φάλαινες'' για μπάνιο μαζί...έτσι η μια θα βλέπει την άλλη και θα αισθάνεται καλύτερα...

...λοιπόν την Κυριακή ...που....??

:lol::lol::lol:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

έχω μια ιδέα......

να μαζευτούμε όλες οι ''φάλαινες'' για μπάνιο μαζί...έτσι η μια θα βλέπει την άλλη και θα αισθάνεται καλύτερα...

χααχχαχα..... τέλεια ιδέα..... στην παλαιά φώκια να πάμε, γάντι μας έρχεται... :lol::lol::lol:

Πως την πατήσαμε έτσι! Μήπως επειδή είμασταν αδύνατες και γυμνασμένες χαλαρώσαμε περισσότερο σε σχέση με άλλες μαμάδες? ! :D Σε καταλαβαίνω, βλέπω και τις ηλικίες των παιδιών σου στο τικεράκι και καταλαβαίνω! Αυτό που πονάει τώρα πιο πολύ στη φάση που είμαστε είναι πως έχει περάσει πολύς καιρός από την εγκυμοσύνη.... Και εμένα μου φαίνεται βουνό και η ψυχολογία μου έχει πιάσει πάτο πολλές φορές...

εμενα ειναι πατο συνεχεια!!! μετα την 1η εγκυμοσυνη εχασα οολαα τα κιλα και μαλιστα 2 επιπλεον, ουτε κοιλια ειχα,με εβλεπαν και μου ελεγαν οτι ειμαι ομορφοτερη απο πριν. στη 2η αστα βραστα. δεν εχασα ουτε ενα για δειγμα και κοιλια απο εδω μεχρι απεναντι....ραγαδες τεραστιες:-(

Βάλτε κι εμένα στο κλαμπ της πρώην γυμνασμένης με είκοσι κιλά για χάσιμο.

Μετά από την πρώτη εγκυμοσύνη, είχα χάσει όλα τα κιλά, μετά τη δεύτερη τα είχα χάσει σχεδόν όλα αλλά μετά την τρίτη, μου έχουν καθήσει όλα τα κιλά και τώρα είμαι όσο ήμουν 9 μηνών έγκυος στο πρώτο παιδί... σνιφ. Βάλε και ότι έχω σαρανταρίσει και τα κιλά δεν χάνονται πια τόσο εύκολα...

Από συμβουλές διατροφής, μπορώ να γράψω βιβλίο, περπατάω τεράστιες αποστάσεις σχεδόν καθημερινά, αλλά δεν χάνω γραμμάριο, γιατί τ' απογεύματα είμαι στο σπίτι και όταν είμαι στο σπίτι, τρώω... και το κυριότερο είναι ότι όλη μου την πίεση και το άγχος προσπαθώ να την πνίξω με φαγητό, νομίζω, ότι αν φάω κάτι νόστιμο θα ξεκουραστώ, αλλά δεν... Ούτε μπορώ να κάνω ειδική διατροφή γιατί μαγειρεύω για όλη την οικογένεια.

Θα πάω με ολόσωμο και φέτος και κάποια στιγμή ελπίζω να το πάρω απόφαση.

:!:αχ!!

αντιγράφω :cry: :cry: :cry: :cry:

και τρώω τα μισά από ότι έτρωγα όταν ήμουν 55 κιλά....

και βλέπω τα ρούχα μου, τα παντελόνια μου και κατόπιν τον περιφερειακό μου.....

:lol::lol::lol:καπως ετσι!!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Με κάνατε και γέλασα πρωί πρωί... πάντως αν μεζευτούμε πολλές, θα εκτοπίσουμε ΟΛΕΣ τις άλλες και θα κάνουμε μπάνιο εμείς, τα παιδιά μας και τα κιλά μας:lol::lol:

έχω μια ιδέα......

:-D:grin::-D:grin::-D:grin:

βλέπω η Χαλκιδική σε βολεύει! Να κάνουμε μια συνάντηση λοιπόν Χαλκιδική για'μας απ' τη Βόρειο Ελλάδα και καμιά κατά Αθήνα μεριά να πιάσουμε και τις υπόλοιπες παθούσες! :-D

και να πάρουμε μαζί άντρες παιδιά σόι φίλους να δούνε επιτέλους ότι έτσι συνηθίζεται. Τα κιλά και μπαίνουν και μένουν για πολύ καιρό! Και αυτές που κυκλοφορούνε μια σταλιά μισή μερίδα άνθρωποι είναι η εξαίρεση;)

Πάντως τελικά το να έχεις υπάρξει κορμάρα, με τα γυμναστηριά σου κτλ. και μετά την εγκυμοσύνη να'χεις γίνει το αντίθετο πονάει περισσότερο από το να'χες έξτρα κιλά μια ζωή (σε αυτή την περίπτωση θα είχες συμφιλιωθεί με την ιδέα).

Θυμάσαι τον παλιό σου εαυτό, κοιτάς φώτο, σε βλέπουν στο δρόμο και σε ρωτάνε 'τι έπαθες' και εσύ πως να μην κλάψεις! :( Και το θέμα είναι ότι ωραίες οι συμβουλές και χρήσιμες γενικά αλλά και να θές τι να πρωτοεφαρμόσεις... άντε να τα καταφέρεις για το επόμενο καλοκαίρι, για αυτό το σαββατοκύριακο είναι ήδη αργά.....:(:(:(

μην αγχώνεσαι θα αλλάξει αυτο....ειναι προσωρινο γιατι κουράζεσαι.....απολαυσε το διοτι αν χρονισει θα ενταχθεις στο club

1129643tvsq1yiqpw.gif

ειναι πολυ απλή και δεν χρειάζεται να εισαι και σουπερ μάγειρας.....αν θέλεις να κόψεις και θεμίδες μπορεις να κάνεις ζύμη μονη σου΄με αλευρι ολικής......ή να πάρεις έτοιμη ζυμη απο τον φουρνο ή έτοιμα φυλλα δεν τα συνιστώ.......πεφτουν βαρια και ειδικά βράδυ....

λοιπον για την ζυμη θα βάλεις 3 κουπες αλευρι λιγο αλάτι περιπου μισο κουταλάκι.....άλλο μισο κουταλακι ζάχαρη λιγο λάδι και όχι μαγια....βάλε ένα κουταλακι μπεικιν μπαουντερ.......και χλιαρο νερο.....εγω έχω ενα ποτηρι γεματο ριχνω στην αρχη λιγι λιγο και το βλέπω με το μάτι.....δεν βάζεις αυγο στην ζυμη.....την πλάθεις δεν την αφηνεις να ξεκουστει περισσότερο απο 5-10 λεπτα...μέχρι να ετοιμάσεις την γέμιση .....στην γέμιση πάρε τυρι φιναή ντιρολο ή ότι άλλο βρεις.....στο σουπερ μάρκετ με χαμηλά λιπαρα.....περιπου μισο κιλο τριμμένο...όπως η γραβιερα....ή το τριβεις μονη σου....πάρε και ανθοτυρο καλυτερα......ανακάτεψε σε ένα μπολ τα τυρια αλάτι μην ριξεις.....έχει το κιτρινο τυρι....χτυπά και ένα αυγο και ανακάτεψε το με τα τυριά.....

μετα με τον πλάστη άνοιξ το φυλλο όχι πολυ λεπτο αφου ααλευρωσεις τον πλάστη και τον πάγκο.....πάρε ένα πιατο στρογγυλο του φρουτου.....κοψε τριγυρω την ζυμη.....βάλε τα τυρια και διπλωσε το φυλλο στη μέση να γινει ημικυκλιο και πατας τις άκρες με πιρουνι.....λαδωνεις μια λαδοκολλα με το πινελο ελαφρος και τοποθετεις τις μικρες τυροπιτες.....και στο τελος πάλι λαδωνεις ελαφρώς απο πάνω.....και ψηνεις..........

ευχαριστώ για τη συνταγή... πάντα ήθελα μια λάιτ εκδοχή τυρόπιτας! θα τη δοκιμάσω. Και ψήνεις στους 180 να φανταστώ?

Πρώτον σε ζηλεύω :D και να βρείς άλλο φόρουμ να πείς τον πόνο σου :D:D:D

Αλλά μήπως να κάνεις και καμιά εξέταση ορμόνες, να πάς σε κανένα γιατρό για καλό και για κακό? Ειδικά αν τρώς και απλά χάνεις....

ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα ενθαρρυντικά λόγια αλλά το κακό είναι ότι δυστυχώς τα ξέρω αυτά γιατί αυτά έκανα συνέχεια.... φρούτα, καθόλου γλυκά κτλ... το κακό είναι πως τώρα λόγω δουλειάς, παιδιού, υποχρεώσεων κτλ. μια κάνω δίαιτα μια δεν κάνω, μια χάνω 5 κιλά μια βάζω 5+, μια με ρίχνει η κακή ψυχολογική διάθεση και τρώω πιο πολύ φαύλος κύκλος....

κοιτα αυτο που φταιει ειναι η ψυχολογια πρεπει να το παρεις αποφαση ετσι σκεφτομουνα και εγω και ειπα τερμα πια δεν καθοριζει η ορεξη μου την ψυχολογια μου εμεις κανουμε την προσπαθεια μας για τον εαυτό μας και πανω απ' ολα για την υγεια μας ελπιζω να μπορεσεις να τα χασεις φιλικα Νινα

Έυχαριστώ.... τουλάχιστον δεν είμαι η μόνη.... μα είναι τρελό... στεναχωριέμαι για τα κιλά μου και από τη στεναχώρια πάω και τρώω 2 σοκολάτες... (όχι δεν είμαι τρελή να ξέρετε -βέβαια θα μου πείτε ποιος τρελός το παραδέχτηκε ποτέ? :-D

ευχαριστώ για τη συνταγή... πάντα ήθελα μια λάιτ εκδοχή τυρόπιτας! θα τη δοκιμάσω. Και ψήνεις στους 180 να φανταστώ?

συγνωμη τωρα το ειδα......ναι στους 180 ή αν βιάζεσαι 200 για λιγοτερη ώρα...ο δικός μου φουρνος τις ψηνει σε 20 λεπτα περιπου

1129643tvsq1yiqpw.gif

συγνωμη τωρα το ειδα......ναι στους 180 ή αν βιάζεσαι 200 για λιγοτερη ώρα...ο δικός μου φουρνος τις ψηνει σε 20 λεπτα περιπου

ευχαριστώ! Α, ψήνεται και γρήγορα.;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...