Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοινωνικό χαμόγελο στα 2,5 χρόνια

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 2,5 χρονών και μου είπε η αναπτυξιολόγος ότι την ήθελε πιο χαμογελαστή και γενικότερα πιο εκφραστική στο πρόσωπο. Με εμάς και γενικότερα με τα οικεία της πρόσωπα, είναι πολύ γελαστή αλλά με ξένους είναι μαζεμένη. Δεν τους γελάει και μιλάει πολύ λιγότερο, απ' ότι όταν είναι μαζί μας.

Μου είπε η αναπτυξιολόγος ότι αυτό είναι ανωριμότητα και όχι κάποια διαταραχή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και θα την ξαναδεί σε 6 μήνες.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; Δηλαδή παιδάκι μαζεμένο ως προς τις εκφράσεις του με τους ενήλικες σε αυτή την ηλικία; Πως εξελίχθηκε;

Να σας πω ότι κάνουμε εργοθεραπεία εδώ κι ένα χρόνο και ότι η αναπτυξιολόγος τη βρήκε πολύ βελτιωμένη. Στον λόγο είναι αρκετά πίσω αλλά τον τελευταίο μήνα έχει πάρει φόρα και κάνει προτάσεις 2 λέξεων. Μας πρότεινε λογοθεραπεία τον Σεπτέμβρη και παιδικό σταθμό.

Διαφημίσεις

Η κόρη μου είναι 2,5 χρονών και μου είπε η αναπτυξιολόγος ότι την ήθελε πιο χαμογελαστή και γενικότερα πιο εκφραστική στο πρόσωπο. Με εμάς και γενικότερα με τα οικεία της πρόσωπα, είναι πολύ γελαστή αλλά με ξένους είναι μαζεμένη. Δεν τους γελάει και μιλάει πολύ λιγότερο, απ' ότι όταν είναι μαζί μας.

Μου είπε η αναπτυξιολόγος ότι αυτό είναι ανωριμότητα και όχι κάποια διαταραχή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον και θα την ξαναδεί σε 6 μήνες.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; Δηλαδή παιδάκι μαζεμένο ως προς τις εκφράσεις του με τους ενήλικες σε αυτή την ηλικία; Πως εξελίχθηκε;

Να σας πω ότι κάνουμε εργοθεραπεία εδώ κι ένα χρόνο και ότι η αναπτυξιολόγος τη βρήκε πολύ βελτιωμένη. Στον λόγο είναι αρκετά πίσω αλλά τον τελευταίο μήνα έχει πάρει φόρα και κάνει προτάσεις 2 λέξεων. Μας πρότεινε λογοθεραπεία τον Σεπτέμβρη και παιδικό σταθμό.

Ανωριμοτητα σε ενα μωρακι 2.5 ετων που δε γελαει και ειναι μαζεμενο μπροστα σε ξενους??:confused::confused:

Αμαν πια!!!!!!

Μια χαρα ειναι κοπελα μου το παιδακι σου.....

Και εμενα ειναι παιδι πολυ χαμηλων τονων και μεχρι τα 4 που πηγε προνηπιο οταν ερχοταν καποιος στο σπιτι που δε τον γνωριζε καλα κρυβοταν στο δωματιο του!!!!

Μιλησε στα 4 σχεδον......

Σημερα ειναι 13 ετων, μες την τρελα της εφηβειας, μια χαρα παιδι!!!!

Και εμενα μου ελεγαν οτι ειναι αφυσικο να ντρεπεται τοσο πολυ.....

Μα, και εγω, σαν παιδακι ετσι ημουν.....

Δεν ειναι δυνατον ολα τα 2χρονα να ειναι μεσ την τρελη χαρα ολη την ωρα.....

Το μωρακι σου ειναι μια χαρα.......

Και οταν παει παιδικο σταθμο, θα δεις μεγαλη βελτιωση και στην κοινωνικοποιηση του και στην ομιλια του.....

Μην στεναχωριεσαι κοπελα μου.......

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Το να είναι ένα παιδάκι ντροπαλό στα 2,5 είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Έγραψες ότι κάνετε εργοθεραπεία εδώ και ένα χρόνο. Δεν έγραψες το λόγο, αλλά μήπως σε συνδυασμό με αυτό, σου είπε ότι σου είπε η αναπτυξιολόγος?

ΟΛΑ τα παιδάκια που γνωρίζω... δικά μου, ανήψια, παιδιά φίλων, κ.λπ. είναι ακριβώς έτσι. Πιο μαζεμένα με τους ξένους και πιο ανοιχτά, χαμογελαστά και ομιλητικά με τους οικείους....

Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι και όλοι οι ενήλικες που ξέρω είναι έτσι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.:wink:

Θα μαζευτούμε όλοι, να πάμε στην αναπτυξιολόγο, να μας κάνει έκπτωση για γκρουπ.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Αχ βρε κορίτσια, πάντα νιώθω καλύτερα όταν σας λέω τα προβλήματά μου. Η κόρη μου κάνει εργοθεραπεία λόγω μικροκεφαλίας, η οποία τείνει να κρατάει το παιδάκι λίγο πίσω.

Δηλαδή, ενώ κάθισε στην ώρα της, (6 μηνών) και περπάτησε στην ώρα της (14 μηνών), καθυστέρησε ως προς άλλες δεξιότητες, όπως οι πρώτες λέξεις (18 μηνών αντί 12), το δακτυλοδείξιμο (19 μηνών αντί 10), χαιρετισμός και στέλνει φιλιά (16 μηνών αντί 10), κτλ.

Όπως καταλαβαίνετε, με τις κοινωνικές δεξιότητες, είμασταν πάντα λίγο πίσω, αλλά σιγά σιγά τα κάναμε όλα. Και τώρα έτσι όπως μου τα λέει η γιατρός, φοβάμαι μη μου πει για αυτισμό, αργότερα.

Διαφημίσεις

η αναπτυξιολογος ειχει καποιο λογο που το λεει αυτο.θα προτεινα να ακουσεις μονο τη δικια της αποψη η καποιου συναδελφου της,μη συγκρινεις αυτο που λεει ο επιστημονας με οτι λεμε εμεις που ειμαστε απ εξω.το οτι τωρα κανει προταση των 2 λεξεων δειχνει οτι ειναι πισω απο την ηλικια της ουτως η αλλως.αν νομιζει η γιατρος οτι αυτο μπορει να συνοδευεται με κατι αλλο που εχει να κανει με την κοινωνικοτητα φαινεται οτι κατι υποψιαζεται.ελπιζω ολα να βελτιωθουν συντομα

καλημερα..το βρισκω λιγο υπερβολικο ολα αυτο που λες..και εμενα δεν μιλαει ακοαμ καλα εκαι ειναι 29 μηνων..τωρα κανει προτασεις 2-3 λεξεων και οχι κανονικες απλα η μια λεξη διπλα στην αλλη...οταν ερχεται αγνωστος κοσμος ειναι τοοοοοσο μαζεμενος και εαν πανε να τον παρουνε αγκαλια κλαιει και θελει μονο αγκαλια απο εμας..ενα παμε σε ξενο σπιτι τα ιδια...

κατ τα αλλα ειναι μια χαρα χαρουμενος και κοινωνικος..

δεν εχω σκεφτει ποτε πως μπορει να εχει προβλημα εινα ιη αληθεια..αλαλ σε καταλαβαινω γιατι αμα μπλεξεςι με γιατρους σου βγαζουνε χιλια δυο..το ξερω απο προσωπικη πειρα μιας που ο μικρος επειδη ειναι μικροκαμωμενος με τρεχουνε για χιλιες δυο εξετασεςι και ο ενας λεει αυτα και ο αλλος αλλα...εχω ακουσει απο το οτι ειναι μια χαρα μεχρι του οτι μπορει να χρειαζεται αυξητικη ορμονη...

υπομονη!! αληθεια ο παιδικος πιστευω πως βοηθαει σε διαφορες δεξιοτητες για αυτο και εγω θα τον στειλω..αλλα οχι οτι θεωρω ολα αυτα ως προβλημα..τα παιδια δεν ειναι προγραμματισμενα να τα κανουνε ολα την ιδια ωρα..π.χ. εχω φιλη που μιλησε στον χρονο με προτασεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τι πρεπει να κανω δηλ. που εμενα δεν μιλαει ακομα καθαρα???

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Όπως μου είπε κι ένας γιατρός, "Κάθε γιατρός έχει τη θεωρία του. Σε όσους περισσότερους το πηγαίνεις, όλο και κάτι διαφορετικό θα ακούς".

Σε μπλέκουν όμως χωρίς να το καταλάβεις! Η αναπτυξιολόγος μου ανανέωσε το ραντεβού για 6 μήνες μετά, όπου θα είναι 3 ετών. Θα ήθελα να μην ξαναπάω, αλλά θα με τρώνε οι τύψεις, ότι είμαι αμελής σε θέμα που αφορά το παιδί μου, οπότε ... θα την ξαναπάω.

Όπως μου είπε κι ένας γιατρός, "Κάθε γιατρός έχει τη θεωρία του. Σε όσους περισσότερους το πηγαίνεις, όλο και κάτι διαφορετικό θα ακούς".

Σε μπλέκουν όμως χωρίς να το καταλάβεις! Η αναπτυξιολόγος μου ανανέωσε το ραντεβού για 6 μήνες μετά, όπου θα είναι 3 ετών. Θα ήθελα να μην ξαναπάω, αλλά θα με τρώνε οι τύψεις, ότι είμαι αμελής σε θέμα που αφορά το παιδί μου, οπότε ... θα την ξαναπάω.

Marcella, ακριβώς επειδή κάθε γιατρός έχει τη δική του θεωρία...

και επίσης επειδή υπάρχουν και γιατροί καταρτισμένοι όπως όμως και γιατροί που ενδιαφέρονται κυρίως να μας "αρμέξουν"....

θα σου πρότεινα να πας το παιδάκι σου σε 6 μήνες, όχι σε κάποιον ιδιωτικό αναπτυξιολόγο αλλά σε κάποιο δημόσιο κέντρο ή νοσοκομείο. Δεν ξέρω και από Αθήνα, αλλά πιστεύω κάτι θα υπάρχει.

Να ακούσεις δηλαδή και μια άποψη από κάποιον που δεν θα έχει οικονομικό όφελος για να σου δημιουργεί ανησυχίες, οπότε είναι πιο πιθανό να σου πει την ωμή αλήθεια.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Με αυτα που διαβαζω αγχωνομαι για το διχρονο μου...

Παντως απο οτι θυμαμαι απο τον μεγαλο απο ενα σημειο και μετα η εξελιξη της γλωσσας προχωραει με ραγδαιους ρυθμους. Απο τα 2μιση μεχρι τα 3 μπορει να παρακαλας να σταματησει να μιλαει για λιγο (σχημα λογου)

Μιλάμε για ένα παιδί που έχει ήδη προβλήματα.

Αυτά αντιμετωπίζονται, όπως αναφέρθηκε, με εργοθεραπέια.

Η αναπτυξιολόγος είναι η μόνη αρμόδια να πει αν η κοινωνική συμπεριφορά του παιδιού είναι "κανονική" ή όχι.

Το να συγκρίνεται το παιδί με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα, είναι λάθος. Τα παιδιά με πρόβλημα τα συγκρίνουμε με τον εαυτό τους!

Φυσικά και θα κάνετε το ραντεβού σε 6 μήνες. Για να το λέει η ειδικός κάτι παραπάνω ξέρει. Επίσης, ό,τι και να είναι, ό,τι και να πηγαίνει "στραβά", καλύετρα να το γνωρίζουμε (σε όλες τις πτυχές της ζωής μας) για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...