Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΑ κ έλεγχος θρομβοφιλίας!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα hristin...Τη Δευτέρα το πρωί πήρα τηλ. στο αιματολογικό εργαστήριο κ μου είπαν πως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ενδείξεις θρομβοφιλίας..τα τελειωτικά θα τα πάρω Παρασκευή. Μου είπε να συνεχίσω τις ενέσεις κ πως όλα θα πάνε καλά. Να σου πω την αλήθεια νομίζω πως εύχομαι να είναι αυτό, για να μη χρειαστεί να αναζητήσουμε κάπου αλλού την αιτία της υπολειπόμενης ανάπτυξης. Αύριο θα με δει ο γιατρός μου κ θα σας πω εάν πήρε άλλο βάρος το μωράκι μου...

Καλημέρα hristin...Τη Δευτέρα το πρωί πήρα τηλ. στο αιματολογικό εργαστήριο κ μου είπαν πως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ενδείξεις θρομβοφιλίας..τα τελειωτικά θα τα πάρω Παρασκευή. Μου είπε να συνεχίσω τις ενέσεις κ πως όλα θα πάνε καλά. Να σου πω την αλήθεια νομίζω πως εύχομαι να είναι αυτό, για να μη χρειαστεί να αναζητήσουμε κάπου αλλού την αιτία της υπολειπόμενης ανάπτυξης. Αύριο θα με δει ο γιατρός μου κ θα σας πω εάν πήρε άλλο βάρος το μωράκι μου...

μακαρι να ειναι η θρομβοφιλια!και εγω συνεχιζω με ενασουλες;)

Jt63p2.png

μακαρι να ειναι η θρομβοφιλια!και εγω συνεχιζω με ενασουλες;)

Καλημέρα..μόνη σου τις κάνεις τις ενέσεις? έχω γεμίσει το μπούτι μου μελανιές...μήπως κάνω κάτι λάθος??

Διαφημίσεις

Καλημέρα..μόνη σου τις κάνεις τις ενέσεις? έχω γεμίσει το μπούτι μου μελανιές...μήπως κάνω κάτι λάθος??

ο αντρας μου τις κανει...στην κοιλια ακομη.στην αρχη ειχα γεμισει και εγω μελανιες τωρα οχι ,μονο που το δερμα εχει σκληρηνει και δεν τρυπαει!νομιζω οτι στο μπουτι θα ποναει πιο πολυ:?:

Jt63p2.png

Όχι δεν πονάει...υποθέτω πως σε λίγο που θα αρχίσει να μεγαλώνει κ να τσιτώνει η κοιλίτσα σου θα ξεκινήσεις να τις κάνεις κ εσύ στο μπούτι..δεν είναι τίποτα, μη φοβάσαι...

Όχι δεν πονάει...υποθέτω πως σε λίγο που θα αρχίσει να μεγαλώνει κ να τσιτώνει η κοιλίτσα σου θα ξεκινήσεις να τις κάνεις κ εσύ στο μπούτι..δεν είναι τίποτα, μη φοβάσαι...

ναι στο ποδι θα συνεχισω μετα γιατι στο χερι δοκιμασα και ποναει πολυ..με το καλο το μωρακι σου!:D

Jt63p2.png

κορίτσια καλημέρα!!

εχθές πήγα στο γιατρό μου και αγχώθηκα....είμαι 34+4 και οι μετρήσεις όλες ήταν στα κατώτατα όρια....bpd 80.8 hc 289.4 ac 275.9 και βάρος 2,009g...Οι μετρήσεις των μητριαίων και της ομφαλικής ήταν φυσιολογικές...Αλλά ξεκίνησα ενέσεις ηπαρίνης στην κοιλιά μήπως βοηθήσουν στην ανάπτυξη χωρίς να με στείλει να κάνω εξετάσεις , γιατί λέει πως δεν θα βγούν αξιόπιστες λόγω εγκυμοσύνης...Οι μετρήσεις ξεκίνησαν να πέφτουν απο τις 32 εβδομάδες περίπου.Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη Πέμπτη και μου είπε οτι εαν πέσουμε κάτω απο τα όρια θα πάμε σε προγραμματισμένο τοκετό.Αλλά βλέπω οτι και η κοιλιά μου δεν μεγαλώνει...τον ρώτησα και μου είπε οτι δεν μεγαλώνει επειδή είναι μικρός ο μπέμπης....Έξετάσεις δεν χρειάζεται να κάνω και μου είπε να μην ανησυχώ γιατί οι τιμές είναι σε όλες τις ενδείξεις μικρές πράγμα που σημαίνει οτι είναι απλά ένα μικρό μωρό....Ανησυχώ αρκετά....Έχει καμία ανάλογες μετρήσεις;;;;

κορίτσια καλημέρα!!

εχθές πήγα στο γιατρό μου και αγχώθηκα....είμαι 34+4 και οι μετρήσεις όλες ήταν στα κατώτατα όρια....bpd 80.8 hc 289.4 ac 275.9 και βάρος 2,009g...Οι μετρήσεις των μητριαίων και της ομφαλικής ήταν φυσιολογικές...Αλλά ξεκίνησα ενέσεις ηπαρίνης στην κοιλιά μήπως βοηθήσουν στην ανάπτυξη χωρίς να με στείλει να κάνω εξετάσεις , γιατί λέει πως δεν θα βγούν αξιόπιστες λόγω εγκυμοσύνης...Οι μετρήσεις ξεκίνησαν να πέφτουν απο τις 32 εβδομάδες περίπου.Κλείσαμε ραντεβού για την ερχόμενη Πέμπτη και μου είπε οτι εαν πέσουμε κάτω απο τα όρια θα πάμε σε προγραμματισμένο τοκετό.Αλλά βλέπω οτι και η κοιλιά μου δεν μεγαλώνει...τον ρώτησα και μου είπε οτι δεν μεγαλώνει επειδή είναι μικρός ο μπέμπης....Έξετάσεις δεν χρειάζεται να κάνω και μου είπε να μην ανησυχώ γιατί οι τιμές είναι σε όλες τις ενδείξεις μικρές πράγμα που σημαίνει οτι είναι απλά ένα μικρό μωρό....Ανησυχώ αρκετά....Έχει καμία ανάλογες μετρήσεις;;;;

Διαφημίσεις

κοριτσια εγω αυριο εχω ραντεβου με το γιατρο ,οποτε θα δω ποσο βαροσ πηρε η μικρη μου..

Αν καποια εχει θρομβοφιλια κ δεν κανει εξετασεις κ δεν κανει αυτες τις ενεσουλες υπαρχει θεμα για το μωρο ( οτι δλδ μπορει να σταματησει να τρεφεται?) ή θα τρεφεται λιγοτερο κ απλα θα βγει λιγο μικροτερο ?

κοριτσια εγω αυριο εχω ραντεβου με το γιατρο ,οποτε θα δω ποσο βαροσ πηρε η μικρη μου..

Αν καποια εχει θρομβοφιλια κ δεν κανει εξετασεις κ δεν κανει αυτες τις ενεσουλες υπαρχει θεμα για το μωρο ( οτι δλδ μπορει να σταματησει να τρεφεται?) ή θα τρεφεται λιγοτερο κ απλα θα βγει λιγο μικροτερο ?

Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Λέω να γράψω σήμερα όλες τις απορίες μου, ούτως ώστε να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ αύριο που θα δω το γιατρό μου. Μπορείς να κάνεις κ εσύ το ίδιο κ στη συνέχεια να ανταλλάξουμε απόψεις.

κορίτσια καλημέρα!!

Εμένα μόνο οι μετρήσεις της κοιλιάς ήταν στο κατώτατο όριο, πράγμα βέβαια που ρίχνει το μέσο όρο στην καμπύλη ανάπτυξης..Όπως κ να'ναι, οι ενέσεις κακό δεν κάνουν, μόνο καλό μπορούν να κάνουν. Έτσι τουλάχιστον μου είπε κ ο γιατρός μου κ οι αιματολόγοι που μίλησα..Επίσης ναι, υπάρχει περίπτωση να γεννήσεις απλά ένα μικρό μωρό....όλα καλά θα πάνε (το λέω βέβαια για να το ακούω κ εγώ!!)...

Η υπαρίνη σαν φάρμακο δημιουργεί τις μελανίες. Εγώ τις έκανα κυκλικά στα χέρια και στα μπούτια. Επειδή το ανακάλυψαμε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, φοβόμουν να κάνω τις ενέσεις στην κοιλιά. Στις περιπτώσεις θρομβοφιλίας, οι ενέσεις συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της λοχείας. Απλά οι μελανίες αργούν λίγο να φύγουν...

Η θρομβοφιλία είναι η προδιάθεση κάποιων οργανισμών να δημιουργούν θρόμβους. Ενεργοποιείται όταν υπάρξει ένας πυροδοτικός παράγοντας, όπως για παράδειγμα μια εγκυμοσύνη ή ακόμη και ένα μεγάλο αεροπορικό ταξίδι. Σε περίπτωση που εμφανιστεί σε έναν οργανισμό, καλό είναι να υπάρξει φαρμακευτική αντιμετώπιση και για να είναι καλά το μωρό, αλλά και για την μητέρα, αφού η θρομβοφιλία μπορεί να δημιουργήσει και στην ίδια κάποια προβλήματα.
pD91p3.png

Κορίτσια καλημέρα...τελικά δεν έχω θρομβοφιλία...σήμερα το απόγευμα θα με δει πάλι ο γιατρός, να δούμε την εξέλιξη του μωρού. 'Οπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί πάλι, γιατι εφ' όσον δεν είναι αυτός ο λόγος της υπολειπόμενης ανάπτυξης του μωρού, δεν μου αρκεί το ότι απλά θα γεννηθεί μικρό...Πως γίνεται μέχρι την 33η εβδομάδα να είναι όλα καλά κ τώρα ξαφνικά μόνο η κοιλίτσά του να είναι τόσο μικρότερη?? για ποιόν άλλο λόγο μπορεί να μην τρέφεται καλά το μωρό?? έχει καμμιά άλλη κοπέλα εμπειρία υπολειπόμενης ανάπτυξης τέτοιου είδους?? νομίζω πως θα σκάσω μέχρι να πάω στο γιατρό...

Διαφημίσεις

καλημέρα angie!!!!!!!!!!πρέπει να είμαστε αισιόδοξες και όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!!!!!σε ποιά εκατοστιαία θέση είναι το μωράκι σου;;;ελπίζω όλα καλά με τον γιατρό σου σήμερα!!!!!!!!!!

angie d ηρέμησε και σκεψου αυτο που σου είπα.Συμφωνα με στατιστικα στοιχεία τα περισσότερα πρωτοτοκα μωράκια γεννιούνται γυρω στα 3 κιλά.Ολα αυτα τα μωρα ειχαν προβλημα???? Γιατι πρεπει με το ζορι να βγαλουμε μωρα 3.5 κιλών???..

Ισα ισα που μπορει να εχει προνοησει η φυση ωστε τα πρωτα να βγαινουν λιγο πιο μικρα για να μπορουμε να γεννησουμε κιόλας πιο εύκολα.

Αλλωστε βλέπεις οτι το βάρος απο το μωράκι σου δεν ειναι μικροτερο απο το βαρος των υπόλοιπων κοριτσιων εδω..Ολες πρεπει να εχουμε προβλημα..??

Επισης οι μετρησεις δεν εχουν ακριβεια 100%.

Εγω εχω ραντεβου το απογευμα..αντε να δω ποσο μεγαλωσε η μπεμπα μου.

μακαρι να φτασουμε 3 κιλα μεχρι τον τοκετο και φυσικά να ειναι γερο το μωράκι μου...

angie ευτυχώς που δεν έχεις θρομβοφιλία, δεν είναι τόσο απλό πράγμα. Όσο για τη υπολειπόμενη ανάπτυξη θα συμφωνήσω με την hristin30 ότι δεν είναι καν υπολειπόμενη! Το βάρος του είναι μια χαρά και μπορεί να είναι θέμα πλακούντα που δεν παίρνει πολύ βάρος τώρα στο τέλος. Ξέρω από την αδερφή μου που από τον 8ο και μετά άρχισε να γερνάει ο πλακούντας της επειδή υπήρξε καπνίστρια της είπε ο γιατρός αλλά και από κληρονομικούς παράγοντες. Η μπέμπα γεννήθηκε 2.300 αλλά ήταν και είναι μια χάρα! Μια κούκλα, μας έχει τρελάνει όλους! Δε γεννιούνται όλα τα μωρά στρουμπουλά υπάρχουν και τα πιο μικρούλια. Μια χαρά γερά είναι κι αυτά και αναπληρώνονται όλα με το θηλασμό!

Να συμπληρώσω ότι απο τον 8ο μέχρι τον 9ο, μέχρι να γεννήσει δηλαδή, η μπέμπα αναπτύχθηκε ελάχιστα και πηρε ελάχιστο βάρος. Ενώ δηλαδή γεννήθηκε στην 39η εβδομάδα ήταν σαν να γεννήθηκε 36η με βάση το βάρος και την ανάπτυξή της. Και τι έγινε; Μην αγχώνεσαι! Σου τα λέω αυτά για να δεις ότι υπάρχουν και χειρότερα! Ο δικός σου είναι ηδη 2500 κοντα!

Κορίτσια καλημέρα...τελικά δεν έχω θρομβοφιλία...σήμερα το απόγευμα θα με δει πάλι ο γιατρός, να δούμε την εξέλιξη του μωρού. 'Οπως καταλαβαίνετε έχω αγχωθεί πάλι, γιατι εφ' όσον δεν είναι αυτός ο λόγος της υπολειπόμενης ανάπτυξης του μωρού, δεν μου αρκεί το ότι απλά θα γεννηθεί μικρό...Πως γίνεται μέχρι την 33η εβδομάδα να είναι όλα καλά κ τώρα ξαφνικά μόνο η κοιλίτσά του να είναι τόσο μικρότερη?? για ποιόν άλλο λόγο μπορεί να μην τρέφεται καλά το μωρό?? έχει καμμιά άλλη κοπέλα εμπειρία υπολειπόμενης ανάπτυξης τέτοιου είδους?? νομίζω πως θα σκάσω μέχρι να πάω στο γιατρό...

Βρε όλα θα πάνε καλά. Μη μου στενοχωριέσαι.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Εννοείται ότι δεν πρέπει να ανυσυχείς!!! Πρώτα από όλα από τη στιγμή που μπήκες στο μήνα σου δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για το μωράκι σου. Και το βάρος του είναι τέτοιο που δεν κατατάσσεται καν στα ελλιποβαρή μωρά.Και θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ευθαλία! Η θρομβοφιλία ειναι μια κατάσταση που μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις!

Το βασικότερο είναι να έχετε εμπιστοσύνη στο γιατρό σας. Αυτός είναι ο καταλληλότερος για να κρίνει μια κατάσταση και να δώσει την καλύτερη λύση και για σας και για το μωράκι σας!

pD91p3.png

Καλημέρα κ πάλι!! Λοιπόν, στον υπέρηχο εχθές το μωρό έχει πάρει λίγο ακόμη, 60 γρ, και ο γιατρός θεωρεί πως είναι όλα μια χαρά, είναι υγιέστατο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. απλά θα γεννηθεί πολύ λεπτό. "Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι", μου είπε κ εκείνος, και γενικά με καθησύχασε πολύ...Βρίσκεται στο 15% περίπου στην καμπύλη ανάπτυξης και εκτιμά πως θα γεννηθεί γύρω στα 2800 κ θα είναι μια χαρά αλλά λεπτούλι...η αλήθεια είναι πως κ εμείς λεπτοί ήμαστε...θα με δει και την επόμενη πέμπτη και θα κανονίσουμε και τον τοκετό την Πέμπτη στις 23, αν κατάλαβα καλά...ο μπεμπούλης δεν έχει γυρίσει ακόμη, οπότε πάμε για προγραμματισμένη καισαρική...αυτά από εμένα..εσείς???

καλημερα.Εγω πηγα εχθες στο γιατρο κ μεσα σε 2 εβδομαδες η μπεμπουλα μου εχει παρει μονο 190 γρ.Η αληθεια ειναι οτι τον ψιλοζαλισα το γιατρο οτι ειναι μικρο κ τετοια κ μετα μου λεει( ενταξει ο υπερηχος δεν ειναι κ ζυγαρια) εννοόντας οτι πιθανο να υπαρχει κ μια αποκλιση απο το κανονικο βαρος.Εσενα andie d ποσο ειναι το μωράκι σου τωρα?

εμενα στισ 37 κ 3 ειναι 2605.εινα μικρουλα κ απ΄οτι φαινεται θα γεννηθει μικρουλι..

Κ ρωταω! Μηπως φταιει η διατροφή η δική μου??? Υποφερω απο τρομερες καουρες κ παλλινδρομησεις με αποτελεσμα μετα το μεσημερι να μην μπορω να χωνεψω τιποτα κ να τρωω μονο φρουτα η γιαουρτι.δηλαδη δεν τρωω οσο θα ηθελα..υπαρχει περιπτωση να μην παιρνει βαρος η μπεμπα εξαιτιας αυτου του γεγονότος?

angie μια χαρά τα νέα σου! Και φυσικά μπορεί να γεννηθεί και πιο μεγάλο διότι ο υπέρηχος έχει αποκλίσεις. Ε αν είναι και 3κιλο, τι να πω πια; Τζάμπα αναστατώθηκες, τελείως τζάμπα! hristin δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση το γεγονός ότι εσύ δεν τρως πολύ, μάλιστα τρως υγιεινά τι καλύτερο για το μωρό σου; Το μωράκι ό,τι είναι να πάρει θα το πάρει. Υπάρχουν έγκυες που πηραν 3-4 κιλά σε όλη την εγκυμοσύνη και βγάλαν μωρά άνω των 3 κιλών. Επίσης, καλά σου είπε ο γιατρός, ο υπέρηχος πέφτει έξω, συνήθως προς τα κάτω απ' ότι έχω ακούσει. Κατά τη γνώμη μου μωράκι άνω των 2μισι κιλών είναι μια χαρά, το 'χω δει γι' αυτο σας το λέω!

καλημερα.Εγω πηγα εχθες στο γιατρο κ μεσα σε 2 εβδομαδες η μπεμπουλα μου εχει παρει μονο 190 γρ.Η αληθεια ειναι οτι τον ψιλοζαλισα το γιατρο οτι ειναι μικρο κ τετοια κ μετα μου λεει( ενταξει ο υπερηχος δεν ειναι κ ζυγαρια) εννοόντας οτι πιθανο να υπαρχει κ μια αποκλιση απο το κανονικο βαρος.Εσενα andie d ποσο ειναι το μωράκι σου τωρα?

εμενα στισ 37 κ 3 ειναι 2605.εινα μικρουλα κ απ΄οτι φαινεται θα γεννηθει μικρουλι..

Κ ρωταω! Μηπως φταιει η διατροφή η δική μου??? Υποφερω απο τρομερες καουρες κ παλλινδρομησεις με αποτελεσμα μετα το μεσημερι να μην μπορω να χωνεψω τιποτα κ να τρωω μονο φρουτα η γιαουρτι.δηλαδη δεν τρωω οσο θα ηθελα..υπαρχει περιπτωση να μην παιρνει βαρος η μπεμπα εξαιτιας αυτου του γεγονότος?

Τα φρούτα κ τα γιαούρτια νομίζω πως είναι πολύ καλές τροφές αρκεί βέβαια να παίρνεις ένα καλό πρωινό κ να κάνεις ένα καλό γεύμα που να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι ή όσπρια, κ σαλάτα. Κατά τ΄άλλα η ποσότητα σίγουρα δεν παίζει ρόλο...το μωράκι μου εχθές ήταν 2505...αδυνατούλι κ εμένα αλλά μια χαρά όπως λέει κ ογιατρός τον οποίο αποφάσισα να εμπιστευτώ. Είναι άλλωστε από τους πιο καλούς κ έμπειρους γιατρούς κ γι΄αυτό τον επέλεξα, οπότε καλό είναι να μην τον αμφισβητώ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...