Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΕΑ κ έλεγχος θρομβοφιλίας!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα....Είμαι 36 εβδομάδων και ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά εχθές στον καθιερωμένο υπέρηχο έπαθα πανικό!!! Πρώτα απ'όλα το μωρό μου δεν έχει πάρει θέση...μόνο 5% πιθανότητες έχει πλέον να γυρίσει οπότε πάμε για καισαρική...ασ πούμε ότι το παραβλέπω αυτό....Στη συνέχεια μετρώντας το μωρό, θεωρεί ότι υπάρχει μια επιβράδυνση στην ανάπτυξή του κ με στέλνει για έλεγχο θρομβοφιλίας!!! Η αλήθεια είναι ότι πριν από 3 εβδομάδες η ανάπτυξή του ήταν στο μέσο όρο κ τώρα έχει πέσει στο 25%....Έχει συμβεί σε άλλη κοπέλα κάτι παρόμοιο?? ποιοί άλλοι λόγοι μπορεί να επιβραδύνουν τη ανάπτυξή του?? Βλέπω στις μετρήσεις κ μια δυσαναλογία στην ανάπτυξη κεφαλιού-κοιλιάς που υπήρχε πάντα αλλά σε αυτή την ηλικία κύησης διαβάζω πως θα πρέπει να έχει εξισορροπηθεί...HELP!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πριν από 3 εβδομάδες ζύγιζε 1949γρ. Tώρα ζυγίζει 2453 και οι μετρήσεις του είναι: bpd 8.37, ofd 11.61, hc 32.12, ac 26.92, και fl 6.25. Κοίταξε τα σε παρακαλώ κ πες μου. Κ όποια άλλη κοπέλα γνωρίζει κάτι για θρομβοφιλία ή για περιορισμένη ανάπτυξη εμβρύου ασ μου πει κάτι...έκανα την εξέταση για θρομβοφιλία κ προληπτικά ξεκινώ ενέσεις υπαρίνης...

οι ενεσεις ηπαρίνης σίγουρα θα βοηθήσει την αναπτυξη του μωρου αλλα στην εβδομάδα που είσαι μήπως πρέπει να κανονίσεις καισαρική?Εμενα έτσι μου είχαν πεί γιατι ο ένας δεν τρεφόταν σωστά και όταν γεννησα φυσικα μπηκε θερμοκοιτίδα και μεγαλωσε σε "γρηγορότερο" ρυθμό απο ότι θα έκανε στην μήτρα.

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Θα με δει πάλι σε μια εβδομάδα κ υποθέτω πως εάν το μωρό εξακολουθεί να μη μεγαλώνει σωστά θα προγραμματιστεί καισαρική....να σε ρωτήσω, οι ενέσεις γίνονται υποδώρια μόνο στην κοιλιά ή μπορείς να τις κάνεις κ αλλού??

λοιπον εμενα στην 35 κ 3 το μωρο ζυγιζε 50 γρ λιγοτερο από το δικό σου κ οι μετρησεισ ειναι περιπου στα ιδια με τις δικες σου κ ισως καποιες λιγο λιγοτερο.γιατι σε ανησυχησε τοσο? ποτε θα βγουν τα αποτελέσματα θρομβοφιλίας?οταν βγουν απαντησε να δουμε αν οντως υπαρχει θεμα η τσαμπα ανησυχεισ.

Εμενα δεν μου ειπε κατι...πρεπει να αρχισω να ανησυχώ??????

περιπου σε μια βδομάδα θα παω κ εγω ξανα να με δει.να δουμε τι βαρος πηρε..

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το μωρό σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν στο μέσο όρο ανάπτυξης των εμβρύων. Σε έναν υπέρυχο μάλιστα ήταν κ λίγο πάνω από το μέσο όρο. Προφανώς λαμβάνει κ αυτό υπ' όψιν του και θεωρεί ότι σταμάτησε να αναπτύσσεται με το ρυθμό που αναπτυσσόταν. Επίσης με ανησυχεί που το κεφάλι συμβαδίζει με την ηλικία κύησης, ενώ το υπόλοιπο σώμα όχι. Το δικό σου μωράκι είχε πάντα λίγο περιορισμένη ανάπτυξη ή συμβαίνει στους τελευταίους υπερήχους?? τα πρώτα αποτελέσματα θα τα πάρω σήμερα το βράδυ, τα τελικά σε μία εβδομάδα.

Λάθος το έθεσα. Για να μη σου πει κάτι ο γιατρός σημαίνει πως η ανάπτυξή του είναι σταθερή, οπότε δεν τον ανησυχεί κάτι. Σε ποιά εβδομάδα είσαι??

Θα με δει πάλι σε μια εβδομάδα κ υποθέτω πως εάν το μωρό εξακολουθεί να μη μεγαλώνει σωστά θα προγραμματιστεί καισαρική....να σε ρωτήσω, οι ενέσεις γίνονται υποδώρια μόνο στην κοιλιά ή μπορείς να τις κάνεις κ αλλού??

Τις ενεσεις τις κανεις υποδόρια στην κοιλια,στο μπουτι ή στο μπρατσο (εκει θα έλεγα ότι τσούζει),οι εξετασεις σου ποτε θα βγουν? εμενα είχαν κανει περιπου 15 και, μερες.

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Αν και παρακολουθώ το parents, δεν έχει τύχει να ξανασυμμετάσχω. Διαβάζοντας όμως, το θέμα σου, ήθελα να σου πώ τη δική μου εμπειρία... και εγώ πήγα για εξετάσεις θρομβοφιλίας στην 36η εβδομάδα. Είχα το ίδιο θέμα με εσένα, αλλά αυτό που θορύβησε περισσότερο τον γιατρό μου ήταν μια μείωση στα αμνιακά υγρά. Όντως, οι εξετάσεις για θρομβοφιλία βγήκαν θετίκες και συνέχισα μέχρι το τέλος με καθημερινές ενέσεις υπαρίνης. Η υπολοιπόμενη ανάπτυξη της κοιλιας σε σχέση με το κεφάλι, δεν πρέπει να σε ανυσυχεί. Γέννησα τελικά στις 38 εβδομάδες με καισαρική. Ο μικρός ήταν 2620γρ και 50 εκατοστά. Τον τελευταίο μήνα έβαλε μόνο 200 γρ. Σήμερα, το μικρό τερατίνι είναι 5 μηνών, 8 κιλά και 70 εκατοστά... Μην ανυσυχείς καθόλου... Το μωράκι σου θα είναι μια χαρά!

pD91p3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ενθαρρυντική σου απάντηση!! 'Ηθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Είπες ότι ξεκίνησες ενέσεις ηπαρίνης, στην 36η εβδομάδα. Παρ'όλα αυτά, το μωρό δεν πήρε άλλο βάρος?? Εγώ ξεκίνησα προληπτικά τις ενέσεις κ θα πάρω τα αποτελέσματα σε μία εβδομάδα. Έτσι τουλάχιστον μου είπανε...Η καισαρική επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις?? Υπολειπόμενης ανάπτυξης του εμβρύου, θέλω να πώ...Κ κάτι τελευταίο. Το βάρος του μωρού σου συμβάδιζε με αυτό του τελευταίου υπερήχου ή είχε απόκλιση?

Τις ενεσεις τις κανεις υποδόρια στην κοιλια,στο μπουτι ή στο μπρατσο (εκει θα έλεγα ότι τσούζει),οι εξετασεις σου ποτε θα βγουν? εμενα είχαν κανει περιπου 15 και, μερες.

Έκανα εχθές την πρώτη στο μπούτι...δεν είναι τίποτα...τα αποτελέσματά μου θα βγουν σε μία εβδομάδα. Μου είπαν ότι θα με έπαιρναν εχθές το βράδυ να μου πουν τα πρώτα, αλλά δε με πήραν ποτέ!

Διαφημίσεις

Έκανα εχθές την πρώτη στο μπούτι...δεν είναι τίποτα...τα αποτελέσματά μου θα βγουν σε μία εβδομάδα. Μου είπαν ότι θα με έπαιρναν εχθές το βράδυ να μου πουν τα πρώτα, αλλά δε με πήραν ποτέ!

Ολα καλα θα πανε. Εμενα 36 η εβδομαδα ξαφνικα μου το εβγαζαν 1900!!!τελικα γεννηθηκε 38η 2750 υγιεστατο. Νομιζω οτι και με τον πρωτο μου γιο ειχα τετοιο θεμα. Βεβαια τη θρομβοφιλια δεν την εψαξα ποτε. Στο τριτο τωρα που εκανα εξετασεις λογω παλλινδρομης, προβλημα δεν εχω... Μεχρι στιγμης. Θα κανω εξεταση και την 30η εβδομαδα. Παντως και στη δικη μου περιπτωση αναπτυσσονται μεχρι τον 7ο κανονικοτατα. Και παντα το κεφαλι ειναι μεγαλυτερο απο κοιλια κλπ στην περιπτωση μου. Και βγαινουν αδυνατα, οπου συνεχιζουν και τωρα να ειναι (ψηλα αλλα αδυνατα). Δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου. Περιμενουμε νεα σου

Μη σε τρομάζει ο όρος "υπολειπόμενη ανάπτυξη". Ειναι μια κατάσταση που τα μικρά μας αντιμετωπίζουν στη μήτρα, αλλά με το που έρχονται στον κόσμο, βρίσκουν σχετικά άμεσα τις γεννετικά προδιαγεγραμμένες καμπύλες τους.Ο δικός μου βρήκε την καμπύλη του στους 3 πρώτους μήνες...

Στη δική μου περίπτωση, επειδή μειώνονταν και τα αμνιακά υγρά, μπήκαμε με προγραμματισμένη καισαρική. Ο γιατρός μου προτιμησε την καισαρική γιατί δεν ήθελε να υποβαλλουμε το μωρό στο στρες της κανονικής γέννας.

Υπαρίνη πρόλαβα να κάνω μόνο 2 εβδομάδες και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει θεαματική αύξηση στο βάρος του μικρού. Στο τελευταίο ντόπλερ που κάναμε στο νοσοκομείο η κοιλίτσα του ήταν στο 4% και σήμερα ο μικρός βρίσκεται στην 97% καμπύλη ανάπτυξης.Απλά σε επόμενη εγκυμοσύνη, θα ξεκινήσω τις υπαρίνες απο την αρχή και όλα καλά!

Οι μετρήσεις του γιατρού ήταν ακριβείς και γεννήθηκε τόσο όσο τον περιμέναμε, αλλά πραγματικά το παιδάκι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος και με νεογνολόγο που μίλησα, όλοι μου είπαν ότι το πρόβλημα ήταν δικό μου και επι της ουσίας το μωρό δεν έχει ούτε θα έχει καποιο θέμα! Μη σε προβληματίζει τίποτα και μην ανυσυχείς, γιατί μην ξεχνάς πόσο επηρρεάζει η δική μας ψυχολογία τα μπεμπάκια μας!

pD91p3.png

Ολα καλα θα πανε. Εμενα 36 η εβδομαδα ξαφνικα μου το εβγαζαν 1900!!!τελικα γεννηθηκε 38η 2750 υγιεστατο. Νομιζω οτι και με τον πρωτο μου γιο ειχα τετοιο θεμα. Βεβαια τη θρομβοφιλια δεν την εψαξα ποτε. Στο τριτο τωρα που εκανα εξετασεις λογω παλλινδρομης, προβλημα δεν εχω... Μεχρι στιγμης. Θα κανω εξεταση και την 30η εβδομαδα. Παντως και στη δικη μου περιπτωση αναπτυσσονται μεχρι τον 7ο κανονικοτατα. Και παντα το κεφαλι ειναι μεγαλυτερο απο κοιλια κλπ στην περίπτωση μου. Και βγαινουν αδυνατα, οπου συνεχιζουν και τωρα να ειναι (ψηλα αλλα αδυνατα). Δεν ξερω αν σε βοηθησα καθολου. Περιμενουμε νεα σου

Ειλικρινά, με βοηθάς πάρα πολύ!! Μετά το πρώτο σοκ που έπαθα, γιατί νόμιζα πως όλα ήταν μια χαρά, τώρα ρωτώντας τους γιατρούς κ με τη δική σας βοήθεια, είμαι πολύ πιο χαλαρή. Θα σου έλεγα όμως, να τον κάνεις τον έλεγχο για θρομβοφυλία. Μπορεί να γίνει κ σε δημόσιο νοσοκομείο, εφ' όσον έχεις χρόνο. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου, και να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!!

Μη σε τρομάζει ο όρος "υπολειπόμενη ανάπτυξη". Ειναι μια κατάσταση που τα μικρά μας αντιμετωπίζουν στη μήτρα, αλλά με το που έρχονται στον κόσμο, βρίσκουν σχετικά άμεσα τις γεννετικά προδιαγεγραμμένες καμπύλες τους.Ο δικός μου βρήκε την καμπύλη του στους 3 πρώτους μήνες...

Στη δική μου περίπτωση, επειδή μειώνονταν και τα αμνιακά υγρά, μπήκαμε με προγραμματισμένη καισαρική. Ο γιατρός μου προτιμησε την καισαρική γιατί δεν ήθελε να υποβαλλουμε το μωρό στο στρες της κανονικής γέννας.

Υπαρίνη πρόλαβα να κάνω μόνο 2 εβδομάδες και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει θεαματική αύξηση στο βάρος του μικρού. Στο τελευταίο ντόπλερ που κάναμε στο νοσοκομείο η κοιλίτσα του ήταν στο 4% και σήμερα ο μικρός βρίσκεται στην 97% καμπύλη ανάπτυξης.Απλά σε επόμενη εγκυμοσύνη, θα ξεκινήσω τις υπαρίνες απο την αρχή και όλα καλά!

Οι μετρήσεις του γιατρού ήταν ακριβείς και γεννήθηκε τόσο όσο τον περιμέναμε, αλλά πραγματικά το παιδάκι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος και με νεογνολόγο που μίλησα, όλοι μου είπαν ότι το πρόβλημα ήταν δικό μου και επι της ουσίας το μωρό δεν έχει ούτε θα έχει καποιο θέμα! Μη σε προβληματίζει τίποτα και μην ανυσυχείς, γιατί μην ξεχνάς πόσο επηρρεάζει η δική μας ψυχολογία τα μπεμπάκια μας!

Έχεις απόλυτο δίκιο...με τρόμαξε αυτή η ξαφνική αλλαγή..δεν ήμουν προετοιμασμένη...είμαι πολύ καλύτερα τώρα!! Πάντα σκέφτομαι πως πρέπει να προσπαθώ να είμαι ΚΑΛΑ για το μωρό μου, δυστυχώς όμως σε πρώτο χρόνο δεν έχω την ψυχραιμία να το κάνω..οι πληροφορίες που μου δίνεις είναι πολύ σημαντικές και σε ευχαριστώ για αυτό..να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

Ειλικρινά, με βοηθάς πάρα πολύ!! Μετά το πρώτο σοκ που έπαθα, γιατί νόμιζα πως όλα ήταν μια χαρά, τώρα ρωτώντας τους γιατρούς κ με τη δική σας βοήθεια, είμαι πολύ πιο χαλαρή. Θα σου έλεγα όμως, να τον κάνεις τον έλεγχο για θρομβοφυλία. Μπορεί να γίνει κ σε δημόσιο νοσοκομείο, εφ' όσον έχεις χρόνο. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου, και να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!!

Τον εκανα τον ελεγχο αμεσως μετα την παλινδρομη και με παρακολουθει αιματολογος σε ολη τη διαρκεια της κυησης, απλα δεν προκυπτει προβλημα απο τις εξετασεις και δεν κανω καποια αγωγη. Ειμαι στην 24η εβδομαδα, θα ξαναπαω την τριακοστη για τον καθιερωμενο ελεγχο, δεν ξερω αν θα προκυψει κατι...

Καλημέρα.Λοιπον εμενα στην πολυ αρχη ήταν λιγο μικροτερο(αλλα ηξερα οτι η συλληψη εγινε την 19 μερα.).Μετα συμβαδιζε πάντα με την ηλικία του.Μονο στον τελευταίο υπέρυχο ( 35 εβδ. και 3 ημερες) βγηκε 6 μερες μικροτερο ενω στον αμεσως προηγουμενο ηταν 2-3 μερες μεγαλυτερο.Δηλαδη στον 7ο πηρε περισσότερα γρ απ΄ οτι στον 8ο.Αλλα γτ εμενα δεν μου ειπε κατι???

Αν βγουν τα αποτελεσματα θρομβοφιλιας σε παρακαλώ απάντησε για να ξερουμε αν οντως υπηρχε λογος που ανησυχησες.

Παντως όλα τα μωρακια που γεννιούνται στην 40 εβδομαδα κατω απο 3 κιλά αν το σκεφτεις λογικά δεν αναπτυσοονται με τον ιδιο ρυθμο.καπου μενουν λιγο πίσω.

εγω θα παω σε 4 μερες να με ξαναδει.ελπιζω να εχει παρει 400 γρ.

Παντως κ το βαρος που υπολογιζουν απο τις μετρησεις υπερηχων ουτε αυτο εχει ακριβια 100% γι αυτο κ αν δεις πολλες περιτρωσεις εχουν πεσει αρκετα γρ έξω απο το πραγματικο( βαρος μετα τη γεννα).

Tώρα αγχώθηκα.Κι εμένα ο μικρός ενώ 10/5 ήταν 2150 γραμ. στις 29/5 ήταν 2260. Σήμερα θα με ξαναδεί ο γιατρός για να δούμε πόσο πήρε μέσα σε μία εβδομάδα. Φαντάζομαι πως αν υποψιαστεί πως παίζει θρομβοφιλία θα με στείλει για περαιτέρω εξετάσεις...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Κορίτσια μην αγχώνεστε!! Εμένα με έστειλε για εξετάσεις, γιατί παρατήρησε μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη του μωρού μου. Υποθέτω πως τον προβλημάτισε το γεγονός ότι μέχρι τον τελευταίο υπέρηχο το μωρό αναπτυσσόταν με ένα συγκεκριμένο ρυθμό, ο οποίος προφανώς έχει πέσει. Στο τηλ. μου είπε πως εάν δεν έχω θρομβοφιλία, πρόκειται απλά να γεννήσω ένα λεπτό μωρό...κάτι το οποίο συμβαίνει γενικότερα. Όλα τα μωρά δεν γεννιούνται το ίδιο...Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ρωτήστε βέβαια το γιατρό σας...Εκείνος θα σας πει εάν βλέπει κάτι που παραπέμπει σε έλεγχο θρομβοφιλίας. Ή ζητήστε του να το κάνετε προληπτικά. Εάν δεν υπάρχει λόγος, θα σας το πει. Αύριο θα έχω κάποια πρώτα αποτελέσματα...θα σας ενημερώσω....