Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!!!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Recommended Posts

ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.ΔΕΙΤΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 2.06.2011

«Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Ι. Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,

πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και

ισόβια σύνταξη) του Γ’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 364.283οικογένειες

την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 ως εξής:

Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 13 Μαϊου 2011 και έχουν

ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα

καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής)

Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε

Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί

με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕ bank μέσω συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ. Οι

παραπάνω επιδοματούχοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν

καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο

κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα

τους, επειδή η πληρωμή το επόμενο δίμηνο θα γίνει αποκλειστικά με πίστωση

του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ που θα έχουν επιλέξει.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των

99.152.948,84 ευρώ.

1

ΙΙ. Σε εφαρμογή του Ν.3918/2011 άρ. 42 και 43 η πληρωμή των επιδομάτων Γ΄

διμήνου θα γίνει με τα νέα ποσά, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την ισχύ των

παραπάνω διατάξεων:

1. Το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ το μήνα καθορίστηκε στα

177,00 ευρώ

2. Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:

α) Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68

ευρώ το μήνα για κάθε παιδί στα 44,00 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί

β) Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ

κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό, καθορίστηκε στα 44,00 ευρώ το μήνα για κάθε

παιδί.

3. Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα καθορίστηκε στα 102,00 ευρώ.

Τα ανωτέρω ποσά ισχύουν από 2-3-2011 για τις πολύτεκνες οικογένειες και

την ισόβια σύνταξη και από 1-1-2011 για τις τρίτενες οικογένειες.

Επειδή οι παραπάνω διατάξεις έχουν αναδρομική ισχύ, στα δύο (2) προηγούμενα

δίμηνα καταβλήθηκαν αχρεωστήτως ποσά επιδομάτων, τα οποία θα συμψηφιστούν

με τις πληρωμές του τρέχοντος διμήνου (6 Ιουνίου), με αποτέλεσμα στην

πλειοψηφία των δικαιούχων να καταβληθεί το ποσό που τους αναλογεί με μια

μικρή μείωση ενώ σε ορισμένους να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό του

τρέχοντος διμήνου.

Τέλος ενημερώνουμε τους επιδοματούχους ότι η διαδικασία της απογραφής

(άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛΤΑ) είναι συνεχής

ώστε να έχουν τη δυνατότητα μεταβολής ΙΒΑΝ ή δήλωση νέου ΙΒΑΝ μέσω της

απογραφικής διαδικασίας των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΟΓΑ

Διαφημίσεις

Σε εμάς κόβουν αλλά δείτε εδώ :

Ενώ το μέλλον για τους εργαζομένους όλης της χώρας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό, μία ακόμα αποκάλυψη για βασικό μισθό 162.812 ευρώ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι εξοργιστική.

Αλλωστε, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες για όργιο σπατάλης στο γραφείο του αντιπροέδρου, ύψους 46.319 ευρώ και τα οποία προορίζονταν μόνο για την αποπληρωμή λογαριασμών για κινητά τηλέφωνα.

Και ενώ οι πολίτες βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, περιμένοντας και νέο ψαλίδισμα, την ίδια στιγμή υπάρχουν στοιχεία για βασικό μισθό που δίνονταν σε υπάλληλο στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ύψους 162.812 ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Onalert.gr, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε το συγκεκριμένο κονδύλι για την καταβολή βασικού μισθού για το 2011.

Μετά τις αποκαλύψεις για τηλέφωνα 46.000 ευρώ, η είδηση για έναν τέτοιο βασικό μισθό σίγουρα θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων.

Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον είναι μια επίσημη τοποθέτηση ως προς αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεδομένου ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν έχουν τελειωμό.

ΑΠΟ ΤΟ NEWS247 ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Τί άλλο θα μειώσουν πια δηλαδή, όχι ότι βοηθά σε κάτι το επίδομα την αδελφή μου, ούτε για πάνες, αλλά απο το τίποτα κάτι ήταν!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Σήμερα το πρωί έλαβα επιστολή από τον ΟΓΑ που αναφέρει ότι στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1/1/2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού (μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του) δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ όπως και ότι άλλο μας έχουν κόψει το τελευταίο διάστημα, οπότε το επίδομα του Αυγούστου ήταν κατα πολύ μειωμένο.

Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι όλα γίνονται στα μουλωχτά και δεν μιλάει κανείς, ούτε πολιτικοί, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε συλλόγοι.

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς!!!!

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Σήμερα το πρωί έλαβα επιστολή από τον ΟΓΑ που αναφέρει ότι στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1/1/2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού (μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του) δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ όπως και ότι άλλο μας έχουν κόψει το τελευταίο διάστημα, οπότε το επίδομα του Αυγούστου ήταν κατα πολύ μειωμένο.

Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι όλα γίνονται στα μουλωχτά και δεν μιλάει κανείς, ούτε πολιτικοί, ούτε δημοσιογράφοι, ούτε συλλόγοι.

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς!!!!

Επειδή είμαστε παρόμιια περίπτωση -τα "μεγάλα" μου είμαι τεσσάρων χρονών και τα μικρούλια μου 40 ημερών- μου λες τι ποσό παίρνεις το δίμηνο; Για τα δίδυμα το διχίλιαρπ το πήρες επί 2;

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ιδια περίπτωση και εγώ. Η μεγάλη μου είναι τεσσαρων και το 3ο και 4ο διδυμα είναι ενός έτους.Το διχιλιαρο το παιρνεις διπλο. Σήμερα στην πληρωμη αυγουστου είδα ότι πηρα τα μισα,,,, ΩΩ ναιιιι,,,,,

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ-ΛΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ. ΜΠΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ CLUB ΤΟ ΜΑΙΟ.ΤΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΣ,Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ 16 ΕΤΩΝ,ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 3,5 ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ 3,5 ΜΗΝΩΝ.ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ...??? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ..

Ιδια περίπτωση και εγώ. Η μεγάλη μου είναι τεσσαρων και το 3ο και 4ο διδυμα είναι ενός έτους.Το διχιλιαρο το παιρνεις διπλο. Σήμερα στην πληρωμη αυγουστου είδα ότι πηρα τα μισα,,,, ΩΩ ναιιιι,,,,,

Δηλαδή πόσα είναι τα μισά; Τελικά ποιος ξέρει από το επόμενο δίμηνο πόσο θα είναι το επίδομα που θα δικαιούνται οι τετράτεκνοι με δυο παιδάκια μικρότερα των 6;

Επεξεργάστηκαν by kassianh74
διόρθωση

FHkYp3.png

7B9qp3.png

• 1 month later...

Όταν πάρετε το επίδομα τώρα τον Οκτώβριο ενημερώστε με τετράτεκνη με 2 παιδάκια μικρότερα των 6 ετών πόσα χρήματα παίρνει. Μου είπαν πάντως ότι θα τα πάρω αναδρομικά τον Δεκέμβριο ... ας το ελπίσουμε!

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Όταν πάρετε το επίδομα τώρα τον Οκτώβριο ενημερώστε με τετράτεκνη με 2 παιδάκια μικρότερα των 6 ετών πόσα χρήματα παίρνει. Μου είπαν πάντως ότι θα τα πάρω αναδρομικά τον Δεκέμβριο ... ας το ελπίσουμε!

Τελικά τι επίδομα πήρατε οι πολύτεκνες με 2 παιδάκια μιρότερα των 6.

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Διαφημίσεις

607 ευρω απο 700 που επερνα!!!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ... Εμπεριέχονται άραγε στο ποσό αυτό αναδρομικές κρατήσεις ή είναι αυτό το οριστικό (προς το παρόν !!!) ποσό;

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ... Εμπεριέχονται άραγε στο ποσό αυτό αναδρομικές κρατήσεις ή είναι αυτό το οριστικό (προς το παρόν !!!) ποσό;

Προς το παρον ειναι το οριστικο ποσο,τις αναδρομικες κρατησεις τις εκαναν στο επιδομα του Αυγουστου.Ειχα παρει 350 ευρω επιδομα και 350 ευρω ηταν οι κρατησεις..

6/8/2000-25/6/2003-6/5/2007-11/1/2010

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...
  • 9 months later...

ego eimai mhtera me 5 paidia kai mou to exoun kopsi telios to epidoma ton poluteknon giati leei oti prepei na eisai ta teleutaia 10 xronia sthn ellada ..... ela omos pou eimai ellhnida monimi katoikos apla pigenorxomouna australia ellada apo to 2000 mexri to 2005 giati eixa tous goneis mou arrostous ekei.... alla den tous kanei.... oute to gegonos oti exo gennisi kai ta 5 mou paidia edo sthn ellada allou xeroun kai ta dinoun ti a pei kaneis .....

( to onoma graftike lathos lathos diko mou einai katerina ) :-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...