Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς αντιδρούμε σε σχόλια τρίτων για το παιδί;

Recommended Posts

εμεις εχουμε πλεον συγκρισεις για βαθμους, αγγλικα, κτλ.. αλλα prune δεν κρατιεμαι πλεον. αμα μου προσβαλλουν το παιδι, απανταω αναλογα και σε οποιον αρεσει. απλως προσπαθω να λεω οτι εχω να πω ηρεμα, ειδικα αμα ειναι μπροστα το παιδι.

Διαφημίσεις

:confused::confused::confused::confused: Mα εκείνη πρέπει να τα βγάλει πέρα μαζί του όταν εσύ είσαι στη δουλειά! :confused::confused::confused::confused: Πως απαιτείς να υπακούει το παιδί μόνο σε εσένα όταν εσύ η ίδια αναιρείσαι μπροστά του; :confused::confused::confused::confused: Πως απαιτείς να σεβαστεί το παιδί σου την γιαγιά του όταν εσύ δεν την σέβεσαι μπροστά του;

Το μήνυμα που πέρασες στο παιδί σου στο σκηνικό που περιγράφεις είναι "μπορούμε να μαλώνουμε τη γιαγιά κατά βούληση!" παρότι το μάλωνες που το έκανε!

Όταν μαλώνω εγώ το παιδί ή ο άντρας μου ή και οι παπούδες του και είμαστε μπροστά όλοι, κανείς μα κανείς δεν αντιδράει σε αυτό που λέει ο μεγάλος που μαλώνει ακόμα και αν διαφωνεί! Η κοινή στάση στο μάλωμα μεταφέρει το μήνυμα. Όποιος διαφωνεί θα το πει μετά και σίγουρα όχι μπροστά στο παιδί! Γιατί το παιδί δεν ΠΡΕΠΕΙ να υπακούει μόνο στη μαμά! Πρέπει να υπακούει σε όποιον είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να το κρατάει ώρες ακόμα και αν πρόκειται για 2 ώρες τη μέρα.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την συμβολη σου, εχεις δικιο!!!

Αλλα συμβαινει και κατι αλλο οταν τον μαλωνει για παραδειγμα η μητερα μου, επεμβαινει και ο παππους και η θεια και ο θειος. Κανει μια αταξια και πεφτουν 4 ατομα και φωναζουν, εκεινη την ωρα νιωθω να πνιγομαι και εγω και το παιδι μου!! Φουντωνω!!! Βεβαια αυτα που εχω περιγραψει γινονται μονο οταν ειμαι εγω μπροστα συμφωνα με αυτα που λεει η μητερα μου!!!

Τα πράγματα είναι απλά... τους λες ότι όταν μαλώνει κάποιος το παιδί δεν επεμβαίνουν οι άλλοι ούτε για να συμφωνήσουν ούτε για να διαφωνήσουν! Εκείνη την ώρα όλο το σκηνικό αφορά τον ενήλικο και το παιδί και κανεναν άλλον. Αν θέλουν το παιδί να σέβεται όποιον του μιλάει αυτό πρέπει να γίνει κανόνας. Και φυσικά το μάλωμα πρέπει να είναι στιγμιαίο... αμέσως μετά φερόμαστε και πάλι φυσιολογικά και δεν κρατάμε μούτρα στο παιδί.

Και μην φουντώνεις :D Συμβαίνει στις καλύτερες οικογένειες και σίγουρα η μητέρα σου δεν θέλει το κακό σου ή το κακό του παιδιού... απλώς κι εκείνη είναι απελπισμένη ίσως με τη συμπεριφορά του ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εγώ του λέω ότι σε όποιο σπίτι είμαστε ακολουθούμε τους κανόνες του σπιτιού. Η μία γιαγιά τον αφήνει να ανεβαίνει με τα παπούτσια στους καναπέδες, η άλλη του τα βγάζει στην είσοδο του σπιτιού.

Μόνο τους κανόνες που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας,(πχ. πλένουμε τα χέρια μας πριν φάμε, δεν τρώμε πολλά γλυκά, δεν σπάμε τα ξένα πράγματα) τους ακολουθούμε παντού.

Τελικά το παιδί 'δένεται' με τους ανθρώπους που του φέρονται όπως οι γονείς του. Κι εμένα η μαμά μου ήταν αυστηρή, μεγαλώνοντας ο γιος μου σταμάτησε να τη θέλει και τώρα η γιαγιά το έχει 'γυρίσει' για να μην χάσει το εγγόνι της.

Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ!!! Δεν ηξερα τι να κανω, πανω στην απελπισια μου δεν μπορουσα να δω ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο!!! Θα προσπαθησω να συγκρατηθω!!!!

Διαφημίσεις

Σημερα μεσα σε ενα καταστημα μας πλησιασε ενας αλλος μπαμπας με καροτσακι,κοιταει το μωρο μας και το ρωταει:εσυ γιατι δεν φορας παπουτσια/δεν περπατας?

Του λεμε οχι ακομα,μας ρωταει ποσο μηνων ειναι και του ειπαμε σχεδον 12.

Και αρχιζει μετα να μαλωνει το μωρο και να του λεει:εισαι τεμπελης και δεν περπατας/ε??/εισαι τεμπελης??μαλλον εισαι πολυ τεμπελης!!!

Εμεις ειχαμε μεινει κοκκαλο.Μετα μας εδειξε με καμαρι το παιδι του και μας λεει μονο δυο μηνες διαφορα εχουν, και το παιδι μου απο 9 μηνων περπαταει!!

Του απαντησα οτι το ποτε θα περπατησει ενα παιδι ειναι μαλλον κληρονομικο.

Του απαντησα ευγενικα και με χαμογελο,αλλα μετα αναρωτηθηκαμε με τον αντρα μου μηπως του αξιζε μια προσβλητικη αντιμετωπιση.

Το χειροτερο ειναι ομως οταν τετοια σχολια τα κανουν φιλικα προσωπα,εκει τι κανεις?μαλωνεις ή το καταπινεις?

Τον στελνεις στο δ......ο

Τα συγκεκριμένα σχόλια με εκνευρίζουν αφάνταστα. Με ποιο δικαίωμα κύριε μιλάς στο παιδί μου. Με ποιο δικαίωμα το χαρακτηρίζεις και το υποβιβάζεις? Εντελώς αψυχολόγητη και κομπλεξική συμπεριφορά εκ μέρους του.

Εγώ άμα καταλάβω ότι κάποιος πάει να πει κάτι στο παιδί προσπαθώ να τον κόψω αμέσως. Αν δεν προλάβω, απαντώ να κοιτάει την δουλεία του και μετά προσπαθώ να εξηγήσω στα παιδιά (είναι πιο μεγάλα) γιατί δεν πρέπει να λάβουν υπόψη ένα άτοπο αρνητικό σχόλιο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...