Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γευματα μωρου 5,5 μηνων

Recommended Posts

γεια σας..!!ειμαι καινουργια μαμα και τα εχω βρει μαπαστουνια..!!

το κοριτσακι μου ειναι 5,5 μηνων και μεχρι το 5ο μηνα ειχαμε το εξης ωραριο..!!5 γευματα των 180 ml με αντιαναγωγικο γαλα λογω παλινδρομησης.!

9:00πμ

1:30μμ

6:00μμ

11:00μμ

04:00πμ

τωρα που μπηκε το ρυζαλευρο και τα φρουτα δε ξερω πως να τα αντικαταστησω..!!

τωρα το 9:00πμ δε μου το πινει σχεδον καθολου.!τι να κανω να της το δωσω αργοτερα?και τα φρουτα ποτε θα τα φαει? και ποτε επιτελους θα σταματησουμε το νυχτερινο γαλα (4:00πμ)??

βοηθεια ρε κοριτσια..!!πειτε καμια λυση..

Διαφημίσεις

na σου πω τι κανω εγω.καταρχην βαλε στο νυχτερινο γευμα λιγο ρυζαλευρο ηπως και τη ν κρατησει ως τις 5-6 .εγω της το κανω απο 3μιση μηνων και τρωει στις 9 το βραδυ και μετα στις 6 το πρωι.τωρα τη φρουτοκρεμα καλυτερα να την δωδεις στις 9 .τοτε δεν θα πιει το γαλαι και θα της το δωσεις μνετα στις 1.αντικαθιστας τα γευματα ,δεν τα μεταφερεις!καλη επιτυχια!!

Όταν μπαίνουν στις στερεές τροφές συνήθως μειώνουν το γάλα.

Μια δικιά μου ιδέα είναι να της βάλεις λίγο νωρίτερα το γεύμα των 4:00 π.μ.Και να της δίνεις το πρωινό αργότερα,στις 9:30-10:00 π.μ.

Τα αλεσμένα φρούτα το μεσημέρι.

Πριν κοιμηθεί το γαλατάκι της.

Το νυχτερινό θα το σταματήσει μόνη της.Για να το ζητάει αναμφίβολα πεινάει.

Παιδάκι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας συνεχίζουν το βραδινό γάλα,ακόμα και μετά το πρώτο έτος.Μην της το κόψεις.

The family that plays plays together stays together Παύλος 10/01/08 Εβελίνα 20/01/11

γεια σας..!!ειμαι καινουργια μαμα και τα εχω βρει μαπαστουνια..!!

το κοριτσακι μου ειναι 5,5 μηνων και μεχρι το 5ο μηνα ειχαμε το εξης ωραριο..!!5 γευματα των 180 ml με αντιαναγωγικο γαλα λογω παλινδρομησης.!

9:00πμ

1:30μμ

6:00μμ

11:00μμ

04:00πμ

τωρα που μπηκε το ρυζαλευρο και τα φρουτα δε ξερω πως να τα αντικαταστησω..!!

τωρα το 9:00πμ δε μου το πινει σχεδον καθολου.!τι να κανω να της το δωσω αργοτερα?και τα φρουτα ποτε θα τα φαει? και ποτε επιτελους θα σταματησουμε το νυχτερινο γαλα (4:00πμ)??

βοηθεια ρε κοριτσια..!!πειτε καμια λυση..

Και εμεις ειχαμε γοπ απο 20 ημερων.5μιση μηνων ξεκινησαμε στερεες σιγα σιγα.9.00 γαλα αντιαναγωγικο 12.00 φρουτα 4 κρεατοχορτοσουπα 19,30 λαχανικα και 10.30 γαλα .αυτο ειναι το προγραμμα μας τωρα.Οταν ξεκινας στερεες υπαρχει μια περιοδος που ολο το προγραμμα που ειχες μεχρι τοτε γινεται καπως μπαχαλο,αλλα μετα απο λιγο καιρο βλεπεις τα σημαδια στο μωρο σου πιο ξεκαθαρα.το ποτε εχει πεινασει δηλαδη που να βαλεις το καθε γευμα κτλ.Και εμενα θυμαμαι η σκατουλα μου το πρωι δεν το επινε το αντιαναγωγικο η επινε λιγο.Μετα απο καποιο καιρο καταλαβα οτι δεν κανει και καμια διαφορα,επινε και παλι εκανε ρουκετες η γουλιες.Μιλησα με τον γιατρο μας και αλλαξαμε το γαλα σε κανονικο,τωρα και παραπανω πινει και δεν ζοριζεται και οι γουλιες μειωθηκαν.Το ρυζαλευρο το θεωρω περιττο.Μιλα με το γιατρο σας μηπως να της ξεκινησεις σουπιτσες καλυτερα.Δηλαδη πρωι γαλα,δεκατιανο φρουτα,μεσημεριανο σουπιτσα.απογευμα γαλα και βραδυ παλι γαλα.Τωρα για το νυχτερινο των 4 δεν ξερω να σου πω γιατι η δικια μου κοιμαται απο τις 22,30 εωσ τις 9 χωρις να ξυπναει απο 3 μηνων.Αν θελεις μου λες λιγο τι ποσοτητες πινει και τρωει ολη την μερα.Δηλαδη ποσο γαλα το πρωι ποσο φρουτα και ποσο ρυζαλευρο?:)

adEup3.png

το προγραμμα μας ειναι

το πρωι που ξυπναει 7-8 210μλ γαλα

11 φρουτοκρεμα

3 λαχανικα κρεας

6 ρυζαλευρο

και τελευταιο γευμα 11 ωρα 250μλ γαλα βαζω και λιγο ρυζαλευρο μεσα να τον κραταει την νυχτα

πριν μπουνε τα φαγητα επινε 210μλ ανα 5ωρο περιπου και το βραδυνο παλι 250μλ

Διαφημίσεις

Ελενη372 έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα του γιου μου- 5,5 μηνών επίσης - είναι το ίδιο με της μπέμπας σου. Ο γιατρός μου είπε, για να μην του δίνω την φρουτόκρεμα στις 9 το πρωί θα πρέπει ακόμα και αν δεν πεινάει να τον ταίζω στις 7 30 περίπου το πρωϊ με γάλα για να του δίνω την φρουτόκρεμα στις 11, και το βράδυ να του βάζω στο γάλα αυτό το κοιμάμαι - μεγαλώνω της ΝΟΥΝΟΥ που είναι δημητριακά και βοηθάει στο να μην ξυπνάει το βράδυ. Όμως έτσι πίνει μόνο 60-70ml γάλα το πρωϊ, και αυτό το κοιμάμαι μεγαλώνω της ΝΟΥΝΟΥ στο γάλα δεν του αρέσει με αποτέλεσμα να μην τρώει το βράδυ. Άλλη λύση είναι να του δίνω χαμομήλι όταν ξυπνάει στις 4 00 την νύχτα αλλά και αυτό το δοκίμασα και δεν πιάνει. Πεινάει και δεν κοιμάται εάν δεν τον ταισω με γάλα. Σήμερα μάλιστα ενώ είχε φάει 200μλ γάλα στις 14 30, στις 17 00 άρχισε να κλαίει και σταμάτησε μόνο όταν του έφτιαξα γάλα από το οποίο έφαγε 30μλ. Στις 18 00 έφαγε και το ρυζάλευρο. Γενικά ένα μπάχαλο.

Γενικά το πρόγραμμα του και οι ποσότητες είναι οι εξής

7 30 (επειδή του το δίνω εγώ, δεν το ζητάει) γάλα 70μλ

11 αχλάδι μήλο μπανανα 220γρ

14 30 γαλα 200μλ

18 00 ρυζαλευρο 12 κουταλιές σε 150μλ νερό

21 30 γαλα 100μλ

4 00 γαλα 160 μλ

Αναρωτιέμαι επίσης,μήπως επειδή είναι και φαγανός και βαρύς (ζυγίζει 8600γρ) δεν χορταίνει πια με γάλα και πρέπει να ξεκινήσουμε φαγητό? Έχω παρατηρήσει ότι και το γάλα το έχει μειώσει αλλά πεινάει συχνότερα. Σε λίγο από τα 5 γεύματα που κάναμε θα φτάσουμε να κάνουμε 7. Καμία βοήθεια????

Ελενη372 έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα του γιου μου- 5,5 μηνών επίσης - είναι το ίδιο με της μπέμπας σου. Ο γιατρός μου είπε, για να μην του δίνω την φρουτόκρεμα στις 9 το πρωί θα πρέπει ακόμα και αν δεν πεινάει να τον ταίζω στις 7 30 περίπου το πρωϊ με γάλα για να του δίνω την φρουτόκρεμα στις 11, και το βράδυ να του βάζω στο γάλα αυτό το κοιμάμαι - μεγαλώνω της ΝΟΥΝΟΥ που είναι δημητριακά και βοηθάει στο να μην ξυπνάει το βράδυ. Όμως έτσι πίνει μόνο 60-70ml γάλα το πρωϊ, και αυτό το κοιμάμαι μεγαλώνω της ΝΟΥΝΟΥ στο γάλα δεν του αρέσει με αποτέλεσμα να μην τρώει το βράδυ. Άλλη λύση είναι να του δίνω χαμομήλι όταν ξυπνάει στις 4 00 την νύχτα αλλά και αυτό το δοκίμασα και δεν πιάνει. Πεινάει και δεν κοιμάται εάν δεν τον ταισω με γάλα. Σήμερα μάλιστα ενώ είχε φάει 200μλ γάλα στις 14 30, στις 17 00 άρχισε να κλαίει και σταμάτησε μόνο όταν του έφτιαξα γάλα από το οποίο έφαγε 30μλ. Στις 18 00 έφαγε και το ρυζάλευρο. Γενικά ένα μπάχαλο.

Γενικά το πρόγραμμα του και οι ποσότητες είναι οι εξής

7 30 (επειδή του το δίνω εγώ, δεν το ζητάει) γάλα 70μλ

11 αχλάδι μήλο μπανανα 220γρ

14 30 γαλα 200μλ

18 00 ρυζαλευρο 12 κουταλιές σε 150μλ νερό

21 30 γαλα 100μλ

4 00 γαλα 160 μλ

Αναρωτιέμαι επίσης,μήπως επειδή είναι και φαγανός και βαρύς (ζυγίζει 8600γρ) δεν χορταίνει πια με γάλα και πρέπει να ξεκινήσουμε φαγητό? Έχω παρατηρήσει ότι και το γάλα το έχει μειώσει αλλά πεινάει συχνότερα. Σε λίγο από τα 5 γεύματα που κάναμε θα φτάσουμε να κάνουμε 7. Καμία βοήθεια????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...