Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!ΚΑΘΟΛΟΥ!!

Recommended Posts

Θα ηθελα σας παρακαλω μια βοηθεια για την περιπτωση μου:

θηλαζω αποκλειστικα την 3 μηνων κορουλα μου και προσπαθησα

να την αφησω για λιγο να παω αγορα και γυρισα τρεχατη γιατι

δεν μπορουσαν με τιποτα να της δωσουν το δικο μου γαλα σε

μπουκαλι!να αναφερω οτι προμηθευτηκα τα καινουρια μπουκαλια

της chicco που οι θηλες τους προσομοιαζουν το στηθος αλλα τιποτα

δοκιμασαν και με τα αλλα που ειναι καπως μακροστενη η θηλη τους

ουτε!τη μια αναγουλιαζε την αλλη πνιγοταν..δεν το ηθελε καθολου.

Μεθαυριο που εχω να παω σε γαμο φιλης μου στο γλεντι δεν θα παω

να μη μεινει το παιδι μου νηστικο..αλλα αυτο που με τρομαζει ειναι εαν

παθω τιποτα-χτυπα ξυλο-τι θα κανει αυτο το παιδι; απεφυγα εως τωρα

το μπουκαλι για να μην παθει συγχυση θηλων οπως η αλλη μου κορη

αλλα τωρα που το σκεφτομαι χιλιες φορες εκεινο παρα αυτο!

Μηπως ετυχε αυτο σε καμμια αλλη;πως το αντιμετωπισατε;

Διαφημίσεις

Τι να σου πω...προσωπικα δε θα με απασχολουσε καθολου.Βεβαια εγω δεν τον αφηνω κιολας...προτιμω να τον εχω μαζι μου σχεδον παντου.Δεν ειναι χαζο το μωρο αν χρειστει να φαει θα φαει και απο μπουκαλι...το οτι μια φορα δεν εφαγε δε σημαινει τπτ.το θεωρω μεγαλο λαθος να λες οτι θα πρτιμουσες το ενδεχομενο συγχισης θηλης...πραγμα το οποιο θα οδηγουσε σε αποθηλασμο...παρα το να μην παιρνει μπουκαλι.Χιλιες φορες να θηλασει το παιδι μου κι ας στερηθω εγω καποιες εξοδους για λιγο καιρο.

Νικολέτα, είχα και έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Θηλάζω αποκλειστικά εδώ και 5,5 μήνες και ενώ η μικρή μου 2-3 φορές όταν ήταν κάτω των 3 μηνών δέχτηκε να φάει από μπουκάλι-όχι από μένα, την τάϊσε η γιαγιά της-ξαφνικά άρχισε να αρνείται πεισματικά τη θηλή του μπιμπερό. Έχω εγκαταλείψει τις προσπάθειες και απλά περιμένω πότε θα έρθει η μέρα που θα πίνει από το ειδικό ποτηράκι δικό μου γάλα.

Βέβαια πρέπει να σου πω ότι μεσολάβησε το εξής που ίσως έπαιξε ρόλο. Κάποια στιγμή προσπάθησα να της δώσω συμπλήρωμα, γιατί δεν έπαιρνε βάρος όπως έπρεπε και παρουσίασε συμπτώματα αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα. Από τότε ούτε να το δει το μπιμπερό. Κάναμε και εξετάσεις και έχει όντως αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Να σου πω την αλήθεια, το θεωρώ φυσιολογικό να προτιμά το στήθος αντί του μπιμπερό, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο για μας τις μαμάδες που χρειαζόμαστε χρόνο για τον εαυτό μας ή για να πάμε στην εργασία μας. Απλά υπομονή!

9bRHp2.png

Νικολέτα join the club!

Κατ'αρχήν μη στεναχωριέσαι. Συμφωνώ απόλυτα με τη Νiki αν πεινάσει θα φάει. Η δική μου είναι τώρα 7 μηνών και το γάλα όταν λείπω (ξεκινάω δουλειά τη Δευτέρα) το πίνει με κουταλάκι. Έχουμε αγοράσει πάνω από 15 διαφορετικά μπιμπερό με διαφορετικές θηλές και δεν πιάνει καμία (συμπεριλαμβανομένης και της calma). Θα σου πω διάφορες συμβουλές που σε εμένα δε λειτούργησαν αλλά μπορεί να λειτουργήσουν σε σένα.

1. Το μπουκάλι να της το δώσει κάποιος άλλος και το μωρό να μη σε αισθάνεται εκεί κοντά

2. Αν δεν πιάσει αυτό το μπουκάλι να το δώσεις εσύ κατά τη διάρκεια που θηλάζει. Εξηγούμαι. Την αφήνεις να θηλάσει με την ησυχία της όσο θέλει και την ώρα που θα χάσει το ενδιαφέρον της ξεκινάς να της δίνεις λίγο σαν παιχνίδι. Προσοχή σε αυτήν την περίπτωση δεν πιέζεις καθόλου το μωρό. Με το που θα δυσανασχετήσει το αφήνεις.

Στη δική μας περίπτωση όταν της έδινα εγώ το μπουκάλι θεωρούσε ότι παίζαμε και τελικά απλά έτριβε τα ούλα της και γέλαγε.

Ειλικρινά σου μιλάω βασικό είναι να μην την πιέσεις.

Διαφημίσεις

η μικρη μου ειναι 6 1/5 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα,χρειαστικε να την αφισω για να παω με τον γιο μου στο νοσοκομειο....

η μικρη δεν ηξερε να πινει με μπιμπερο καθολου,εκλεγε,εκανε αναγουλες και ετριβε τα ουλα της...πικρα!!ο αντρας μου της εβαλε 3-4 κοκκους ζαχαρι μπροστα στο μπιμπερο και ετσι μετα απο 2-3 φορες εμαθε να το πιπιλαει!!!

το ξερω οτι ισως να ηταν ΜΕΓΑΛΟ λαθος να δωσει στο μωρο ζαχαρι αλλα δεν μπορουσε να της δωσει το γαλα της αλλιως!!

apHGp3.png

Εγω θηλασα αποκλειστικα 6 μηνες, οποτε ετυχε να δωσω μπουκαλι πνιγοταν,γινοταν χαμος...τα ιδια με σενα.Αλλαξα 10 μπιμπερο οταν αρχισα τη διακοπη και τελικα σωθηκα με τα dr.browns!Με τη φαρδια θηλη.Να ναι καλα ο ανθρωπος!

Πάντως, πέρα από τις χρήσιμες συμβουλές που σου έδωσαν οι άλλες μαμάδες, θα ήθελα να σου πω να μην ανησυχείς τόσο πολύ γιατί το μωρό σου είναι ακόμα μικρό και θηλάζει πολύ συχνά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σου φαίνεται αδιανόητο να το αφήσεις έστω και για λίγο χωρίς μπιμπερό με δικό σου γάλα ή γάλα σκόνη για να το ταϊσει κάποιος άλλος. Το ίδιο ένιωθα κι εγώ. Τώρα όμως που αρχίσαμε τις φρουτόκρεμες και το ρυζάλευρο ξαφνικά άρχισε να ζητάει λιγότερο το στήθος, οπότε μένει χρόνος, ειδικά το πρωϊ, που τρώει τα φρουτάκια του κατά τις έντεκα να κάνω πολλά πράγματα εκτός σπιτιού. Να φανταστείς ότι άρχισα και γυμναστήριο, πάω για ψώνια-κοντά βέβαια-, πάω για μαλλιά και νύχια κ.λ.π. χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Αν λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να λείψεις για να πας στην εργασία σου, δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Απόλαυσε τις στιγμές με το μωρό σου και γρήγορα θα έχεις χρόνο για να κάνεις και άλλα πράγματα χωρίς να χρειάζεσαι μπιμπερό. Εγώ τουλάχιστον μετάνιωσα που αγόρασα μπιμπερό...δεν βλέπω να τα χρειάζομαι τελικά!

9bRHp2.png

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας τελικα μου εφερε η

πεθερα μου ενα της NUK με πολυ μαλακη θηλη και μονο με εκεινο δεν

αναγουλιαζε και ηπιε μια χαρα-ανακουφιστηκα-ειλικρινα το αγχος μου

ηταν κυριως να μου τυχει κατι και να μην μπορω να την ταισω εχθες

ας πουμε κατεβηκα με τη διχρονη κορη μου να της παρω παπουτσια

και πεσαμε πανω σε πορεια εκει ειχα και το αυτοκινητο αγχωθηκα αμαν

λεω το παιδι!τελικα αφου αργησα καπως να γυρισω και ετρεχα και σαν

τη τρελη παλι διαπιστωσα οτι ειχε πιει ολο το γαλα με το μπουκαλι!ειναι

να μη χαρω;και παλι ευχαριστω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...