Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

VBAC Ειναi εφικτο σε ολες τις περιπτωσεις καισαρικης?

Recommended Posts

Τον Δεκεμβριο γεννησα το υγιεστατο αγορακι μου με καισαρικη.Μετα την υγεια του μωρου μου ηθελα οσο τιποτε αλλο ενα φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο, να νιωσω τα παντα!Αντιθέτως λόγω υδράμνιου και χαμηλών σφυγμών του μωρού αναγκάστικα να μπω για καισαρική με ολική νάρκωση, όλα πήγαν καλά αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να γεννήσω φυσιολογικά.Του είπα για το vbac αλλά μου είπε ότι εφόσον δεν είχε ξεκινήσει ο τοκετός δεν είχα διαστολή οπότε η τομή της καισαρικής είναι ψηλά στην μήτρα και θα μπορούσε με φυσιολογικό τοκετό στην διαστολή και την εξώθηση να σχιστεί και να βρεθεί το μωρό μέσα στην κοιλιά.Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία και να έχει πάρει άλλη γνώμη από το γιατρό της ή να έχει γεννήσει φυσιολογικά?Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο τόπικ και αν υπάρχει ήδη κάτι ανάλογο.

Διαφημίσεις

Τον Δεκεμβριο γεννησα το υγιεστατο αγορακι μου με καισαρικη.Μετα την υγεια του μωρου μου ηθελα οσο τιποτε αλλο ενα φυσιολογικο τοκετο χωρις επισκληριδιο, να νιωσω τα παντα!Αντιθέτως λόγω υδράμνιου και χαμηλών σφυγμών του μωρού αναγκάστικα να μπω για καισαρική με ολική νάρκωση, όλα πήγαν καλά αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να γεννήσω φυσιολογικά.Του είπα για το vbac αλλά μου είπε ότι εφόσον δεν είχε ξεκινήσει ο τοκετός δεν είχα διαστολή οπότε η τομή της καισαρικής είναι ψηλά στην μήτρα και θα μπορούσε με φυσιολογικό τοκετό στην διαστολή και την εξώθηση να σχιστεί και να βρεθεί το μωρό μέσα στην κοιλιά.Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία και να έχει πάρει άλλη γνώμη από το γιατρό της ή να έχει γεννήσει φυσιολογικά?Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο τόπικ και αν υπάρχει ήδη κάτι ανάλογο.

υπρχει θεμα εδω στο φορουμ περι vbac. θα βρεις πολλα πραγματα. οσο για την περιπτωση σου.. νομιζω ειναι ασχετο αν ξεκινησεο τοκετος και αν ειχες διαστολη. μπορει για χιλιους λογους να εγινε η καισαρικη αλλα εφοσον δεν θα υπαρχουν αυτοι οι ιδιοι λογοι και στη 2η εγκυμοσυνη σου τοτε ολα οκ. ετσι και αλλιως ενα vbac στην ουσια ασχετο αν εχεις γεννησει πριν, θεωρητε σαν πρωτη γεννα. επειδη ειναι η πρωτη ''κολπικη''. αρα ειναι σαν να ξεκινας αποτο 0.

Λοιπον βασικη προηποθεση ειναι ο λογος προηγουμενης καισαρικης να μην επαναληφθει. και εννοητε ναναι σοβαρος λογος..... τελος περι μητρας που ανοιγει (ρηξη μητρας λεγετε) οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες. αλλα αυτο που το μωρο θα βρεθει στην κοιλια ακουστηκε τρομαχτικο. αν εχεις καλο γιατρο που να σε υποστηριζει και εισαι σε καλο μαιευτηριο τοτε και να ανοιξει λιγο αντε να μπεις για καισαρικη. δεν αποριπτω την περιπτωση σοβαρης ρηξης αλλα ειναι τοσοσπανια που πραγματικα αξιζει να το ψαξεις. εγω ειχα πορωθει να το κανω αλλαεχω 2 καισαρικες που εκανα και εκει καπως αλλαζουν τα πραγματα. παρολα αυτα επιμενω να το προσπαθησω με τη γιατρο μου.. καλη επιτυχια!

υγ. αν κανω καποιο λαθος στα παραπανω ας με διορθωσει καποια κοπελα!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Σε ευχαριστώ πολύ!Το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξω γιατρό γιατί ήταν κάθετος ότι ειδικά στην δική μου περίπτωση δεν μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά μετά την καισαρική μου.Μάλιστα είχε προσπαθήσει vbac στην γυναίκα του και βρέθηκε το μωρό μέσα στην κοιλιά της (δικά του λόγια).Στην αρχή με φόβησε αλλά μετά διάβασα εδώ ότι οι περιπτώσεις ρίξης είναι σπάνιες.

ναι ειναι βασικο να θελει ο γιατρος να προσπαθησει. εμενα η δικια μου ειναι χμμμ οχι πολυυ φαν. αλλα επειδη ετσι και αλλιως δεν εχω τοσες πιθανοτητες ειπα μενω εδω και βλεπουμε.. αλλα εσυ να το ψαξεις. στο θεμα που εχει εδω θα βρεις και ονοματα γιτρων μεσα που τοκανουν.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...