Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ;

Recommended Posts

Προβληματισμένη για τον 10 μηνών μικρό μου που δεν κάθεται, έκλεισα ραντεβού στο Παίδων σε παιδονευρολόγο.

Τι να περιμένω; Τι εξετάσεις μπορεί να ζητήσει; Μαγνητική; Εγκεφαλογράφημα; Σε τόσο μικρό μωρό;;;; Έχει κανείς εμπειρία από τον τρόπο εξέτασης;; Γενικά είμαι πολύ αγχωμένη και στεναχωρημένη...

Διαφημίσεις

Προβληματισμένη για τον 10 μηνών μικρό μου που δεν κάθεται, έκλεισα ραντεβού στο Παίδων σε παιδονευρολόγο.

Τι να περιμένω; Τι εξετάσεις μπορεί να ζητήσει; Μαγνητική; Εγκεφαλογράφημα; Σε τόσο μικρό μωρό;;;; Έχει κανείς εμπειρία από τον τρόπο εξέτασης;; Γενικά είμαι πολύ αγχωμένη και στεναχωρημένη...

καλο μου, πας σε παιδονευρολογο γιατι σε εστειλε ο παιδιατρος σας η επειδη μονον δεν καθεται??το καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο, ξερω εχει καταντησει πιπιλα αλλα ειναι μεγαλη αληθεια!!δεν κανουν ολα τα παιδια τα ιδια πραγματα κ στην ιδια ηλικια....εχεις κ αλλες ενδειξεις οτι κατι δεν παει καλα??

Όχι, απλώς με απασχολεί πολύ και σκέφτηκα να το ψάξω. Ο παιδίατρος είναι καθησυχαστικός αλλά όταν του είπα οτι θα το ψάξω περαιτέρω, είπε να το κάνω για να είμαι εγώ ήρεμη.

Κατ αυτή είναι η σωστή ειδικότητα; Ο παιδίατρός σου σου τον πρότεινε;

Εμείς κάποια στιγμή κάναμε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το οποίο θέλει μια ιδιαίτερη προετοιμασία, γιατί είχε πέσει ξαφνικά το παιδί μου, σαν να έχασε τις αισθήσεις του και φοβηθήκαμε για επιληψία. Τελικά ευτυχώς όλα πήγαν καλα! Δεν είχε τπτ.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Ο παιδιατρος μου είπε οτι αφού θέλω να το ψάξω, αυτή είναι η κατάλληλη ειδικότητα. Ο ίδιος πιστεύει οτι είναι θέμα παιδιού και οτι σύντομα θα κάτσει χωρίς καθόλου βοήθεια.

Επειδή το ραντεβού μας είναι για την Τρίτη στο Παίδων, θα ήθελα ν αέιμαι προετοιμασμένη (κυρίως ψυχολογικά) για το τι μπορέι να μας ζητηθεί από τη παιδονευρολόγο.

Διαφημίσεις

Eπίσης, γίνεται μόνο στο Παίδων; Είμαστε από επαρχία και αν μας ζητηθεί να το κάνουμε και έχει μεγάλη αναμονή στο Νοσοκομείο θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για να πάμε ιδιωτικά...

όχι όχι καθόλου! Απλώς πρέπει να ξυπνήσεις το παιδί νωρίς ώστε την ωρα της εξέτασης να κοιμηθεί πιο εύκολα, δίνουν βέβαια και λίγο ηρεμιστικό και μετά τοποθετούν τα ηλεκτρόδια στο κεφάλι του παιδιού για να γίνει η εξέταση. Δίνουν σαφέστατες οδηγίες, μην ανησυχείς, αλλά δε νομίζω να φτάσετε μέχρι εκεί και δεν το λέω για να σε καθησυχάσω, πραγματικά το πιστεύω.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

Δεν πρόκειται να σου ζητήσουν ηλεκτροεγκεφαλογράφημα επειδή δεν κάθεται το παιδί. Από την εξέταση που θα κάνει ο παιδονευρολόγος στο παιδί θα καταλάβει αν πρέπει να σου ζητήσει μαγνητική. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα γίνεται κυρίως για επιληψία και όχι για κινητικές καθυστερήσεις. Αντιθέτως η μαγνητική πιθανόν να δείξει που οφείλεται μια κινητική καθυστέρηση αν μπορούμε να ονομάσουμε έτσι την δική σου περίπτωση, γιατί απλά μπορεί να μην είναι τίποτα. Όσο για τη διαδικασία της μαγνητικής ξέρω από γνωστή μου ότι το παιδί πρέπει να είναι νηστικό για κάποιες ώρες ώστε να του χορηγηθεί νάρκωση. Και το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και η μαγνητική γίνονται και σε ιδιωτικά κέντρα απλά θεωρώ ότι στο νοσοκομείο αν και έχει μεγαλύτερη αναμονή τα πράγματα γίνονται πιο σχολαστικά. Για παράδειγμα σε ιδιωτικό κέντρο που πήγε η φίλη μου το μικρό της για μαγνητική δεν της είπαν ότι το παιδί δεν πρέπει να είναι κρυωμένο αλλά και να μην έχει κάνει εμβόλιο για τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Αντιθέτως αυτά στα επισημαίνουν και μάλιστα με τρομερή σχολαστικότητα στο Παίδων. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...