Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΑΛΛΟΦΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Recommended Posts

Γειά σας και από εμένα,

Θέλοντας να αποφύγουμε εντελώς οποιαδήποτε επαφή με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και έχοντας δεσμούς με τη Γαλλία, κάνω μια αρχική διαδικτυακή έρευνα για το γαλλικό τμήμα του lycee francohellenique.

Είναι μικρούλης ακόμα (ούτε καν 3) και είναι νωρίς να αρχίσω τα τηλέφωνα.

Διάβασα με πολύ προσοχή όσα αναφέρετε αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω που κυμαίνεται τα δίδακτρα/κόστος φοίτησης για το γαλλικό τμήμα. Θεωρείται όντως δημόσιο γαλλικό σχολείο και τα δίδακτρα είναι χαμηλότερα από τα υπόλοιπα ιδιωτικά ελληνογαλλικά σχολεία;

Δυστυχώς, δίδακτρα δημοτικού της τάξεως των 7.000ε/έτος με ανοδική τάση μέχρι να τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι αστρονομικά για το πορτοφόλι μας και το όνειρο θα σβήσει πριν καλά καλά ξεκινήσει....

Τέλος, θα ήθελα εάν κάποια μαμά στέλνει ήδη το παιδάκι της στο γαλλικό, να μας πει τις εντυπώσεις της και σε εμάς τις ψαρωμένες :)

Καλησπέρα!

Εγω έχω ένα αγοράκι που θα πάει στην Α'Δημοτικου (CP) στο γαλλικό τμήμα. Δεν μιλάει γαλλικά διότι μέχρι και το νηπιαγωγείο πήγε σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο. Αν και το είχαμε σκεφτεί για το γαλλικό απο τότε που ήταν 3 χρονών τελικώς τον γράψαμε σε ελληνικό γνωστό ιδιωτικό σχολείο. Απογοητευτήκαμε και αποφασίσαμε να πάει τελικά στο γαλλικό. Εχω μια ανησυχία λόγω γλώσσας αλλά είμαι αισιόδοξη και κυρίως χαίρομαι τελικά που δεν θα μπλεχτούμε με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ως προς τα δίδακτρα, χωρίς σχολικό είναι 3.600?- με σχολικό κοντά στα 5.000.

JZyMp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εγω έχω ένα αγοράκι που θα πάει στην Α'Δημοτικου (CP) στο γαλλικό τμήμα. Δεν μιλάει γαλλικά διότι μέχρι και το νηπιαγωγείο πήγε σε ελληνικό ιδιωτικό σχολείο. Αν και το είχαμε σκεφτεί για το γαλλικό απο τότε που ήταν 3 χρονών τελικώς τον γράψαμε σε ελληνικό γνωστό ιδιωτικό σχολείο. Απογοητευτήκαμε και αποφασίσαμε να πάει τελικά στο γαλλικό. Εχω μια ανησυχία λόγω γλώσσας αλλά είμαι αισιόδοξη και κυρίως χαίρομαι τελικά που δεν θα μπλεχτούμε με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ως προς τα δίδακτρα, χωρίς σχολικό είναι 3.600?- με σχολικό κοντά στα 5.000.

πολυ καλα θα κανετε! εγω θα τον στειλω ειτε στο γαλλικο ειτε στο ιταλικο ειτε στο δημοσιο της γειτονιας,,,

πολυ καλα θα κανετε! εγω θα τον στειλω ειτε στο γαλλικο ειτε στο ιταλικο ειτε στο δημοσιο της γειτονιας,,,

παρόλο που το θέμα είναι τα γαλλόφωνα δημοτικά....μήπως γνωρίζεις τα δίδακτρα για την ιταλική σχολή? Απ'όσο είδα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και ακολουθεί το πρόγραμμα του ιταλικου Υπουργείου Παιδείας. Κάποιο σχόλιο για το επίπεδο της σχολής και των δασκάλων? Βασικό μειονέκτημα η απόσταση...ειδικά για εμάς που είμαστε στα Βόρεια Προάστια...

CGeop2.png

c8Z1p1.png

παρόλο που το θέμα είναι τα γαλλόφωνα δημοτικά....μήπως γνωρίζεις τα δίδακτρα για την ιταλική σχολή? Απ'όσο είδα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και ακολουθεί το πρόγραμμα του ιταλικου Υπουργείου Παιδείας. Κάποιο σχόλιο για το επίπεδο της σχολής και των δασκάλων? Βασικό μειονέκτημα η απόσταση...ειδικά για εμάς που είμαστε στα Βόρεια Προάστια...

το επιπεδο της σχολης ειναι απο τα καλυτερα που υπαρχουν, το εχω ψαξει ειμαι παιδαγωγος,,επειτα γνωριζω καλα το ιταλικο εκπαιδευτικο συστημα και ειναι καλο, πατανε πολυ στην μοντεσορι

δεν ειναι φανταχτερο σχολειο, και δεν χαριζουν καστανα

ξερω οτι εχει δημοτικο γυμνασιο λυκειο ιταλικο ιταλικο και απευθυνεται σε ιτλαους υπηκοους αλλα και σε πολιτες ευρωπαικης ενωσης,,ειναι το προγραμμα το ιταλικο αλλα κανουν καθε μερα και ελληνικα γλωσσα ιστορια γεωγραφια,,,αυτο θεωρειται δημοσιο ιταλικο σχολειο

στο ιταλικο ιταλικο πληρωνεις οπως στην ιταλια δηλαδη μια εγγραφη η οποια ειναι γυρω στα 1500 ευρω το χρονο αντε 2000,,,στην ιταλια αν εισαι φτψχος μπορει να μη δωσεις και τιποτα για εγγραφη,,,η τιμη αυτη ειναι η μαξιμουμ για εγγραφη,,,στην ελλαδα δεν υπαρχει διαχωρισμος,,,,ολοι πληρωνουν την μαξιμουν εγγραφη

μετα υπαρχει το ελληνοιταλικο που ξεκιναει απο το γυμνασιο, κανουν το προγραμμα το εεληννικο και στο τελος καθε μερας κανουν ιταλικα,,,κανουν και αγγλικα και κομπιουτερ,,,τα παιδια που γραφονται στην ελληνοιταλικη σχολη στο γυμνασιο δεν χρειαζεται να γνωριζουν ιταλικα, τα μαθαινουν εκει,,,,αν ομως δεν τα πανε καλα δεν συνεχιζουν στο λυκειο,,,αυτο το σχολειο θεωρειται ιδιωτικο και πληρωνει γυρω στα 4000 με 5000 το πολυ τον χρονο,,,δεν ξερω ακριβως ποσο ειναι τωρα καπου εκει

ειναι απο τα καλυτερα κι ευτυχως δεν το ξερουν πολλοι,,το σνομπαρουν κιολας,,τα παιδια στην ταξη ειναι λιγα καπου 25

το μονο προβλημα για μενα ειναι οτι ειναι πατησια, κυπριαδου, σε ενα ωραιο νεοκλασσικο ενω εμεις μενουμε β προαστεια,,,υπαρχει μια φημη οτι μπορει να μεταφερθουν προς καντζα

για μενα αξιζει τον κοπο η αποσταση

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Πράγματι ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

Εμείς είμαστε μια μικτή οικογένεια με τον μπαμπά από Ιταλία και εμένα από εδώ. Βέβαια η κόρη μας είναι ακόμα μικρή...Ούτε 2,5 αλλά είδα ότι στη σχολή ξεκινάνε να τα παίρνουν από τριών που είναι άλλωστε και η ηλικία που με ενδιαφέρει να την ξεκινήσω σχολείο/παιδικό.

Σίγουρα με ενδιαφέρει το ιταλικό σχολείο έτσι ώστε εαν ποτέ θελήσουμε να πάμε ιταλία να είναι πιο εύκολη η μετάβαση. Και βέβαια δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα...

'Ομως για να είναι στο κέντρο στις 8 που ξεκινάνε πρέπει να φύγει από το σπίτι από τις 7. Λίγο βάρβαρο για ένα παιδί 3-4 χρονών....Και θα είναι πίσω σπίτι στις 3 χωρίς να έχει φάει! (είδα ότι προσφέρουν μόνο 'merenda' το πρωί)

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Πράγματι ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

Εμείς είμαστε μια μικτή οικογένεια με τον μπαμπά από Ιταλία και εμένα από εδώ. Βέβαια η κόρη μας είναι ακόμα μικρή...Ούτε 2,5 αλλά είδα ότι στη σχολή ξεκινάνε να τα παίρνουν από τριών που είναι άλλωστε και η ηλικία που με ενδιαφέρει να την ξεκινήσω σχολείο/παιδικό.

Σίγουρα με ενδιαφέρει το ιταλικό σχολείο έτσι ώστε εαν ποτέ θελήσουμε να πάμε ιταλία να είναι πιο εύκολη η μετάβαση. Και βέβαια δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα...

'Ομως για να είναι στο κέντρο στις 8 που ξεκινάνε πρέπει να φύγει από το σπίτι από τις 7. Λίγο βάρβαρο για ένα παιδί 3-4 χρονών....Και θα είναι πίσω σπίτι στις 3 χωρίς να έχει φάει! (είδα ότι προσφέρουν μόνο 'merenda' το πρωί)

θα του δινεις εσυ κατι να παιρνει μαζι του,,στα χρηματα που δινεις ειναι λογικο,,,εισαι ομως σιγουρη οτι στα μικρουλια δεν διννουν φαι,,,,12 θα πρεπει να τους δινουν φαγητο κανονικα,,εισαι σιγουρη?

θα του δινεις εσυ κατι να παιρνει μαζι του,,στα χρηματα που δινεις ειναι λογικο,,,εισαι ομως σιγουρη οτι στα μικρουλια δεν διννουν φαι,,,,12 θα πρεπει να τους δινουν φαγητο κανονικα,,εισαι σιγουρη?

όχι δεν είμαι...στο ιντερνετ βρήκα κάποιες πληροφορίες. Μακάρι να έρθουν στην Κάντζα...

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Ευχαριστώ για την ενημέρωση κορίτσια.

Τελικά είχατε δίκιο ότι οι τιμές υπάρχουν στο site του LFH.

"Παλεύεται" αυτό το ποσό και πιστεύω ότι θα αξίζει τον κόπο.... έχω άσχημες αναμνήσεις από το ελληνικό δημοτικό σχολείο γιατί έπεσα σε εκπαιδευτικούς των οποίων η θέση ήταν σε ψυχιατρείο και όχι σε δημόσιο σχολείο.

Ελπίζω ο γιός να είναι πιο τυχερός και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να έχει μια ανθρώπινη μεταχείριση.

Όσον αφορά τα ιταλικό σχολείο στα Πατήσια γνώριζα κοπέλα που το παρακολουθούσε λόγω καταγωγής και πολύ απλά το μισούσε...Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσε τη γνωστή λέξη όταν κάποιο μέρος είναι πολύ ανοργάνωτο!!! Αποφοίτησε το 1993... Μακάρι να έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Και μόνο που στεγάζεται ακόμα στα Πατήσια θα ήταν ιδιαίτερα αποτρεπτικό για μένα...

• 3 εβδομάδες μετά...

Καιρό έχει να ενεργοποιηθεί το topic για τα γαλλοφωνα σχολεία! Μήπως είναι κανείς άλλος που έχει παιδί στο LFH section francaise, CP ή άλλη τάξη, να ανταλλάξουμε εντυπώσεις;

JZyMp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

mamadimitri, πως ξεκίνησε η χρονιά σας; Ο μικρούλης είναι ευχαριστημένος;

Aν και ήμουν πολύ αγχωμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της γλώσσας είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τα καταφέρνει καλά με το διάβασμά του και έχει αρχίσει και πετάει μικρές μικρές φρασούλες έτσι όταν μιλάμε. Ανυπομονώ να μάθω το πώς το βλέπει η δασκάλα του. Ομως εγώ απο αυτό που βλέπω είμαι ευχαριστημένη. Ακολουθεί τον ρυθμό της τάξης αν και κάνουνε πολλά, δεν είναι σε αρχικό στάδιο προγραφής και τέτοια αλλά ανάγνωση, ορθογραφία (μικρές φρασούλες) κλπ.

JZyMp3.png

• 5 months later...

Τι γνωριζεται για την ελληνοελβετικη σχολη??

site LFH δυσκολευομαι να βρω πληροφοριες στην σελιδα τους ¨δημοτικο, προγραμμα μαθησης, διδκατρα, κλπ. Καποιος να με βοηθησει??

Ευχαριστω πολυ

• 2 months later...

Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχει φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (μένουμε Κορυδαλλό) που να κάνει τάξη pre-junior στα Γαλλικά για παιδάκια Α' Δημοτικού ή ακόμη και καθηγητής Γαλλικών (της Γαλλικής Φιλολογίας) που να αναλαμβάνει να κάνει σε παιδάκι Α' Δημοτικού μαθήματα Γαλλικών; Εάν θέλετε, μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα.

Σας ευχαριστώ.

• 2 εβδομάδες μετά...

μπορω να σας πω για τις ουρσουλίνες. απο προνήπιο μεχρι και δευτερα δημοτικού τα διδακτρα είανι 4200ευρω, με τα υλικά και τις εκπαιδευτικες επισκέψεις. το σχολικό είανι εξτρα καθως και το κολυμβητήριο

age.png

• 6 months later...
μπορω να σας πω για τις ουρσουλίνες. απο προνήπιο μεχρι και δευτερα δημοτικού τα διδακτρα είανι 4200ευρω, με τα υλικά και τις εκπαιδευτικες επισκέψεις. το σχολικό είανι εξτρα καθως και το κολυμβητήριο

Πόσο extra είναι το σχολικό? Τα 4500 είναι μέχρι τι ώρα? Έχει μελέτη μετά? Είσαι ευχαριστημένη από φέτος που τη στέλνεις?

Εμένα στις ουρσουλίνες με χαλάει το όνομα! Δηλαδή σκέφτομαι ότι κανένας normal γονιός δε θα πάει το αγοράκι του στις ουρσουλίνες!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Πόσο extra είναι το σχολικό? Τα 4500 είναι μέχρι τι ώρα? Έχει μελέτη μετά? Είσαι ευχαριστημένη από φέτος που τη στέλνεις?

Εμένα στις ουρσουλίνες με χαλάει το όνομα! Δηλαδή σκέφτομαι ότι κανένας normal γονιός δε θα πάει το αγοράκι του στις ουρσουλίνες!!!

τα διδακτρα ειναι 4200ευρω. το κολύμβητηριο ειναι 20ευρω το μήνα (πάνε μία φορα με το σχολειο και μία φορα, εαν θελεις, πας εσυ το παιδί). μεσα στα 4200ευρω ειναι ολες οι εκπαιδευτικες εκδρομες που κανουν, μία το μήνα και μεσα είναι και τα χαρτονια, νερομπογιες, πινελα κλπ (μαρκαδόρους, πλαστελίνες, ψαλίδι, κολλες τα πηγαίνουμε εμεις).

εξτρα χρεωση είναι το σχολικο, η φυλαξη (1 ή 2 ωρες) και τα αθλήματα μια φορα την εβδομαδα στο προγραμμα της ημερας.

στο δημοτικο εχει μελετη, 1 ή 2 ωρες (εξτρα), αλλα δεν εχει σχολικο για την επιστροφη εκεινη την ώρα.

εχεις αδικο σε αυτο που λες για τα αγορια και συγγνωμη... προσβαλεις της μαμαδες των αγοριων... εχει αγορια! σε λιγοτερο αριθμο, αλλα εχει!

καμια σχεση δε με καλόγριες! το ταγμα των ουρσουλινων εχει 8 καλόγριες στη συρο. ηταν μία στον αγιασμό. φανταζομαι αλλη μία θα δω στο τελος της χρονιάς; σιγα μην 8 καλογριες τρεχουν απο δω κι απο κει. δε νομιζω...

η δασκάλα των γαλλικων στο νηπιαγωγειο είναι καταπληκτική! πολύ θεατρική και χαμογελαστη! η ασπασια περναει τελεια μαζι της!

στο δημοτικο κανουν καθημερινα γαλλικα και αγγλικα απο την πρωτη δημοτικού. οποτε γλιτωνεις και τα σουρτα φερτα σε φροντηστήριο.

εγω ειμαι ευχαριστημενη καθως και οι ξαδελφες μου που εοχυν παιδιά στην 1η, 2α και 3η δημοτικού.

age.png

τα διδακτρα ειναι 4200ευρω. το κολύμβητηριο ειναι 20ευρω το μήνα (πάνε μία φορα με το σχολειο και μία φορα, εαν θελεις, πας εσυ το παιδί). μεσα στα 4200ευρω ειναι ολες οι εκπαιδευτικες εκδρομες που κανουν, μία το μήνα και μεσα είναι και τα χαρτονια, νερομπογιες, πινελα κλπ (μαρκαδόρους, πλαστελίνες, ψαλίδι, κολλες τα πηγαίνουμε εμεις).

εξτρα χρεωση είναι το σχολικο, η φυλαξη (1 ή 2 ωρες) και τα αθλήματα μια φορα την εβδομαδα στο προγραμμα της ημερας.

στο δημοτικο εχει μελετη, 1 ή 2 ωρες (εξτρα), αλλα δεν εχει σχολικο για την επιστροφη εκεινη την ώρα.

εχεις αδικο σε αυτο που λες για τα αγορια και συγγνωμη... προσβαλεις της μαμαδες των αγοριων... εχει αγορια! σε λιγοτερο αριθμο, αλλα εχει!

καμια σχεση δε με καλόγριες! το ταγμα των ουρσουλινων εχει 8 καλόγριες στη συρο. ηταν μία στον αγιασμό. φανταζομαι αλλη μία θα δω στο τελος της χρονιάς; σιγα μην 8 καλογριες τρεχουν απο δω κι απο κει. δε νομιζω...

η δασκάλα των γαλλικων στο νηπιαγωγειο είναι καταπληκτική! πολύ θεατρική και χαμογελαστη! η ασπασια περναει τελεια μαζι της!

στο δημοτικο κανουν καθημερινα γαλλικα και αγγλικα απο την πρωτη δημοτικού. οποτε γλιτωνεις και τα σουρτα φερτα σε φροντηστήριο.

εγω ειμαι ευχαριστημενη καθως και οι ξαδελφες μου που εοχυν παιδιά στην 1η, 2α και 3η δημοτικού.

Ξέρεις πόσο extra είναι η φύλαξη και το σχολικό?

Δηλαδή σχολικό στο δημοτικό να τα γυρνάει μετά τις 4 δεν υπάρχει?

Όσον αφορά γι'αυτό που είπα για τα αγόρια δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν αλλά μεταφέρω την άποψη που υπάρχει σε όλους με τους οποίους μιλάω. Όποιος ακούει ουρσουλίνες το ίδιο μου λέει. Μπορεί να είναι λάθος αλλά είναι ένα στερεότυπο που υπάρχει όπως υπάρχει και για τα αγόρια και το μπαλέτο!

azHYp2.png

vwuep3.png

Ξέρεις πόσο extra είναι η φύλαξη και το σχολικό?

Δηλαδή σχολικό στο δημοτικό να τα γυρνάει μετά τις 4 δεν υπάρχει?

Όσον αφορά γι'αυτό που είπα για τα αγόρια δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν αλλά μεταφέρω την άποψη που υπάρχει σε όλους με τους οποίους μιλάω. Όποιος ακούει ουρσουλίνες το ίδιο μου λέει. Μπορεί να είναι λάθος αλλά είναι ένα στερεότυπο που υπάρχει όπως υπάρχει και για τα αγόρια και το μπαλέτο!

το σχολικο κοστίζει 1200ευρω (μπορεις ομως να το χρησιμοποιήσεις και για τη μία διαδρομη, οποτε πληρωνεις λιγότερο). τα σχολικά κανουν μονο τα δρομολόγια των 2μ.μ. Μετα δεν ειναι διαθέσιμα, πρεπει να παρεις εσυ το παιδι.

Το διαβασμα ειναι (ΝΟΜΙΖΩ, με καθε επιφύλαξη) 700ευρω το χρονο η μία ωρα.

συμπληρωνω στην προηγουμενη καταχωρηση:

*αθλητικες δραστηριότητες για το νηπιαγωγειο 160ευρω το χρονο (μια φορα την εβδομαδα, μεσα στο κανονικο προγραμμα)

*μουσικη προπαιδεία: μια φορα την εβδομαδα, μετα το τελος του κανονικου ωραρίου (2.50-3.30μ.μ.) κοστίζει 150ευρω το χρόνο

ξερεις οτι δε συμφωνω ουτε με το "μπαλετο" για τα αγορια. καλο ειναι οσοι εχουν αυτη την αποψη να εισκεφτούν το σχολειο και ισως... αλλαξουν γνωμη.

οπως και να επισκεφτουν μια σχολη μπαλετου. στις μικρες ηλικίες κανουν δημιουργικο χορο (ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, που εκει ΔΕΝ δυσανασχετουν... και σε μια σχολη μπαλετου, γινεται απο εξειδικευμενους δασκάλους!!!!!)

επισκεφτειτε το σχολειο. ειναι καλο σχολειο, οικογενειακό. ούτε ακριβο ουτε μουρατο!

age.png

το σχολικο κοστίζει 1200ευρω (μπορεις ομως να το χρησιμοποιήσεις και για τη μία διαδρομη, οποτε πληρωνεις λιγότερο). τα σχολικά κανουν μονο τα δρομολόγια των 2μ.μ. Μετα δεν ειναι διαθέσιμα, πρεπει να παρεις εσυ το παιδι.

Το διαβασμα ειναι (ΝΟΜΙΖΩ, με καθε επιφύλαξη) 700ευρω το χρονο η μία ωρα.

συμπληρωνω στην προηγουμενη καταχωρηση:

*αθλητικες δραστηριότητες για το νηπιαγωγειο 160ευρω το χρονο (μια φορα την εβδομαδα, μεσα στο κανονικο προγραμμα)

*μουσικη προπαιδεία: μια φορα την εβδομαδα, μετα το τελος του κανονικου ωραρίου (2.50-3.30μ.μ.) κοστίζει 150ευρω το χρόνο

ξερεις οτι δε συμφωνω ουτε με το "μπαλετο" για τα αγορια. καλο ειναι οσοι εχουν αυτη την αποψη να εισκεφτούν το σχολειο και ισως... αλλαξουν γνωμη.

οπως και να επισκεφτουν μια σχολη μπαλετου. στις μικρες ηλικίες κανουν δημιουργικο χορο (ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, που εκει ΔΕΝ δυσανασχετουν... και σε μια σχολη μπαλετου, γινεται απο εξειδικευμενους δασκάλους!!!!!)

επισκεφτειτε το σχολειο. ειναι καλο σχολειο, οικογενειακό. ούτε ακριβο ουτε μουρατο!

Και πού είναι ακριβώς???

azHYp2.png

vwuep3.png

Και πού είναι ακριβώς???

ευκαλύπτων και φοινίκων, μαρούσι (δημοτικο)

και ακριβως στην πισω πορτα του δημοτικου ειναι ο δρομος στ. σαραφη και ειναι το νηπιαγωγειο.

απο κηφισίας, στριβεις δεξιά στο φαναρι που παει προς μελίσσια και φλεμιγκ (οδος πεντελης). στο τριτο φαναρι αριστερα και σε βγαζει στην εισοδο του δημοτικου.

απο βυρωνα 18-23 λεπτα απο αττικη οδο, στις 8 παρα το πρωι

age.png

• 7 months later...
Aν και ήμουν πολύ αγχωμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της γλώσσας είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τα καταφέρνει καλά με το διάβασμά του και έχει αρχίσει και πετάει μικρές μικρές φρασούλες έτσι όταν μιλάμε. Ανυπομονώ να μάθω το πώς το βλέπει η δασκάλα του. Ομως εγώ απο αυτό που βλέπω είμαι ευχαριστημένη. Ακολουθεί τον ρυθμό της τάξης αν και κάνουνε πολλά, δεν είναι σε αρχικό στάδιο προγραφής και τέτοια αλλά ανάγνωση, ορθογραφία (μικρές φρασούλες) κλπ.

Mama dimitri,

μετά από 2 χρόνια στο lfh πώς τα πάτε? Τελικά το παιδί είχε θέμα που δεν ήξερε γαλλικά μέχρι το νηπιαγωγείο, ή έχει προσαρμοστεί?

Θα με ενδιέφεραν οι εντυπώσεις σου.

Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες μετά...
Mama dimitri,

μετά από 2 χρόνια στο lfh πώς τα πάτε? Τελικά το παιδί είχε θέμα που δεν ήξερε γαλλικά μέχρι το νηπιαγωγείο, ή έχει προσαρμοστεί?

Θα με ενδιέφεραν οι εντυπώσεις σου.

Ευχαριστώ

Kαλησπέρα,

Αργησα να δω το μηνυμά σου Catalina συγγνωμη. Λοιπόν τα δύο αυτά χρόνια που ο μικρός είναι στο lfh είμαι πολύ ευχαριστημένη. Το παιδί προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα απο την πρώτη χρονιά. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει ακόμα αρκετές αγνωστες λέξεις που συνομηλικά του γαλλάκια ήδη γνωρίζουν- πράγμα φυσικό αφού μιλάει τη γλώσσα μόνο 2χρόνια ενώ είναι 8ετών. Ομως η απόδοσή του έως σήμερα είναι εξαιρετική και οι δασκάλες του πολύ ευχαριστημένες . Το ίδιο και ο μικρός. Αγαπάει το σχολείο και αγαπάει πολύ τα γαλλικά!!! Φετος η τάξη που θα πάει θεωρείται δύσκολη. Θα σου πω αργότερα εντυπώσεις...

JZyMp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Mamadimitri,

Σ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα. Κι εγώ λόγω διακοπών άργησα να δω την απάντησή σου. Απλώς αναρωτιόμαστε αν είναι ήδη πολύ αργά για το παιδί μας να μπει σε αυτή τη διαδικασία (θα πάει Α δημοτικού) ή αξίζει να το προσπαθήσουμε.

Kαλησπέρα,

Αργησα να δω το μηνυμά σου Catalina συγγνωμη. Λοιπόν τα δύο αυτά χρόνια που ο μικρός είναι στο lfh είμαι πολύ ευχαριστημένη. Το παιδί προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα απο την πρώτη χρονιά. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχει ακόμα αρκετές αγνωστες λέξεις που συνομηλικά του γαλλάκια ήδη γνωρίζουν- πράγμα φυσικό αφού μιλάει τη γλώσσα μόνο 2χρόνια ενώ είναι 8ετών. Ομως η απόδοσή του έως σήμερα είναι εξαιρετική και οι δασκάλες του πολύ ευχαριστημένες . Το ίδιο και ο μικρός. Αγαπάει το σχολείο και αγαπάει πολύ τα γαλλικά!!! Φετος η τάξη που θα πάει θεωρείται δύσκολη. Θα σου πω αργότερα εντυπώσεις...

Mamadimitri,

Σ ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα. Κι εγώ λόγω διακοπών άργησα να δω την απάντησή σου. Απλώς αναρωτιόμαστε αν είναι ήδη πολύ αργά για το παιδί μας να μπει σε αυτή τη διαδικασία (θα πάει Α δημοτικού) ή αξίζει να το προσπαθήσουμε.

Aγαπητή Catalina,

Aπ'ότι καταλαβαίνω το έχεις ψάξει πολύ το θέμα του σχολείου και παρόλο που είναι σχεδόν Σεπτέμβρης κάτι ακόμα σε κάνει να ψάχνεις την πιθανότητα να στείλεις το παιδί σου στο γαλλικό σχολείο. Δεν μπορεί να πάρει κανείς την αποφαση για εσένα. Ολες οι αποφάσεις είναι ρίσκο και ακόμη περισσότερο το να στείλεις το παιδί σου σε ένα ξένο σχολείο. Δεν θυμάμαι βέβαια αν μου έχεις πει αν έχει κάνει γαλλικό νήπειο ή αν του μιλάς εσύ γαλλικά στο σπίτι. Εφόσον ζητάς την αποψη μου θα στην πω. Εγω στη θέση σου θα το προσπαθούσα όπως και έκανα με τον γιο μου. Αργα δεν είναι ούτε τώρα ούτε του χρόνου ούτε αργότερα. Οσο νωρίτερα όμως τόσο το καλύτερο. Αν το αποφασίσεις για εφέτος να ξέρεις ότι πρέπει απο εβδομάδα να το κοιτάξεις διότι 4/9 ξεκινάνε. Και εγω τέλη Μαιου το είχα αποφασίσει πριν πάει Α Δημοτικού και ο μικρός δεν είχε κάνει καθόλου γαλλικά. Είμαι στη διαθεσή σου -αν θες μπορείς να μου στείλεις και πμ.

JZyMp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...